روزشمار مباهله
تنها ۱ روز تا مباهله، بزرگترین فضیلت قرآنی امیرالمؤمنین علیه السلام، باقیست..
✳️ مباهله پیروزی دستهای الهی شکننده صلیبهای طلایی است...
@rkhanjani
۲۳ مرداد ۱۳۹۹
4_5891208706355364149.mp3
2.88M
یه چند شب دیگه تا به محرم مونده...♥️🥀✨
• حاج مهدی رسولی
----------------------------
۲۳ مرداد ۱۳۹۹
✍🏻 حاج اسماعیل دولابی(ره) :
💙🌼 خوشحال کردن شخص محزون،
چه با بذل مال و چه با حرف و سخن و
چه با نشستن پهلوی او کفاره گناه است...
📚 مصباح الهدی/ص۲۶۸
@rkhanjani
۲۳ مرداد ۱۳۹۹
۲۳ مرداد ۱۳۹۹
🌸 🍃باشکوه ترین تجمع اهل بیت علیهم السلام…
مباهله
🍃جمعه روز مباهله است
@rkhanjani
۲۳ مرداد ۱۳۹۹
۲۳ مرداد ۱۳۹۹
جمعه 24ماه ذي الحجه
1- روز عید بزرگ مباهله
2- سالروز بخشش انگشتر در رکوع و نزول آیه ولایت"انما ولیکم.. "
(آیه 55 مائده)
3- سالروز نزول آیه تطهیر و صدور حدیث شریف کساء در جریان مباهله
4- سالروز نزول سوره مبارکه انسان (هل اتی) در شان پنج تن آل عبا علیهم السلام می باشد.
اعمال روز مباهله:
۱-غسل
۲-دورکعت نماز مثل نماز عید غدیر
۳-خواندن دعای مباهله
۴-هفتاد بار استغفار
۵-صدقه دادن
۶-زیارت امیرالمومنین
۷-زیارت جامعه کبیره که از همه مناسب تر است....
٨-روزه
🍃🌟🍃🌟🍃🌟🍃🌟🍃
@rkhanjani
۲۳ مرداد ۱۳۹۹
آیت الله جوادی آملی:
🔸از غريب ترين ايام زندگي ما ايام #مباهله است. خيلي از ما عالمانه حرف ميزنيم و عوامانه فكر ميكنيم در نتیجه آن اركان ولايت را تقريباً از دست ميدهيم در حالی که آن اجزاي غير ركني را خيلي محترم ميشمريم مانند اول ذيحجه که سالروز ازدواج وجود مبارك حضرت امير با فاطمه زهرا(سلام الله عليهما) است اينها جزء واجبات غير ركني است.
🔸غدير جزء واجبات ركني امامت است، مباهله جزء واجبات ركني ولایت است ، با سالروز ازدواج فرق ميكند. در حالی که نه رسانهها از او نام ميبرند و نه حوزهها خبري هست!
آن وقت آن مسائل واجبات غير ركني را خيلي دامن ميزنيم، آنها هم واجب هست اما مثل اجزاي نماز است لکن حمد و سوره كجا، ركوع و سجود كجا؟! حمد و سوره واجب غير ركني است اما ركوع و سجود واجب ركني است.
🔸وقتي مأمون(علیه من الرحمن ما یستحق) ، به وجود مبارك امام رضا(سلام الله علیه) عرض ميكند به چه دليل علي بن ابيطالب(سلام الله عليه) افضل است؟ ایشان ديگر نفرمود غدير، فرمود با آیه انفسنا .
خدا وقتي وجود مبارك حضرت امير علیه السلام را جان پيغمبر ميداند از اين بالاتر فضيلت فرض ميشود؟!
🔸«من كنت مولاه فهذا علي مولاه» كه گفته ی خود پيغمبر است هر چند آن هم از طرف خداست، کجا؛ و اینکه ذات اقدس اله خود فرموده علي جان پيغمبر است، کجا؟! و وجود مبارك امام رضا علیه السلام به اين استدلال كرد.
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
🔺 روز #مباهله؛ روز اهلبیت علیهمالسلام
🔸در سال دهم هجری، گروهی از مسيحيان نجران براي مناظره و گفتوگو خدمت رسولالله صلیاللهعلیهوآله شرفياب شدند. آنها عقيده پيامبر صلیاللهعلیهوآله را درباره حضرت عيسی علیهالسلام جويا شدند. حضرت فرمودند: «عيسي بنده خدا و نشانهای از آيات او است كه بر مريم القا شد».
🔸سؤال كردند: چگونه ممكن است كه انسان بيپدر به دنيا بيايد؟ جبرئيل بر آن حضرت فرود آمد و اين آيه را نازل كرد: «إِنَّ مَثَلَ عِيسَى عِندَ اللّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِن تُرَابٍ ثِمَّ قَالَ لَهُ كُن فَيَكُونُ» (آلعمران، 59)؛ مثل عيسی چون آدم است كه خداوند او را از خاك [بدون پدر و مادر] خلق فرمود، پس همينكه اراده كرد، او وجود يافت.
🔸چون بحث و مناظره قدري به درازا كشيد، ناگهان آيه مباهله بر پيامبر اكرم صلیاللهعلیهوآله نازل گشت: «فَمَنْ حَآجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءكُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَةَ اللّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ» (آلعمران، 61)؛ كسانی كه در مناظره شركت كردهاند، پس از آنکه علم بر شما آمد، پس به آنها بگو، بياييد پسرانمان و پسرانتان، زنانمان و زنانتان، خودمان و خودتان را بخوانيم. پس هر كس، ديگري را نفرين كند، پس لعنت خدا بر دروغگویان باد.
🔸آن روز – كه بيست و يكم يا بيست و چهارم ذیالحجه بود– در آن مراسم، رسول خدا، امام علی، حضرت زهرا، امام حسن و امام حسين علیهمالسلام حضور يافتند. ترسايان میدانستند كه اگر پيامبر خاتم صلیاللهعلیهوآله با اهلبیت علیهمالسلام حضور يابد، خطر نابودی آنها در برابر آن عزيزان الهی جدّی است؛ اين بود كه از #مباهله چشم پوشيدند و با پيامبر مصالحه كرده و حاضر شدند جزيه بپردازند.
🔸در اين آيه شريفه امام علی علیهالسلام «نفس» رسولالله معرفی شده است؛ در عالم خلقت هیچکس به جز مولا دارای چنين امتيازی نيست.
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
مباهله ،
آفتابى همچون غدير بود
كه روزى طلوع كرد
و براى هميشه چراغ
راه شيعه در طول تاريخ شد.
24 ذی الحجه روز جلوه عظمت و فضیلت پیامبر و اهل بیت (ع)روز_مباهله گرامی باد
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
نماز مباهله؛
نیم ساعت قبل از ظهر، دو رکعت نماز بخواند؛ در هر رکعتى یک مرتبه سوره «حمد» و ده بار سوره «قل هو اللّه احد»، ده بار «آیة الکرسى» و ده بار سوره «انّا انزلناه» را بخواند.
در روایتى از امام صادق علیه السلام براى این نماز پاداش فراوانى ذکر شده است.
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
✅جوانی داریم که امورزندگیش به هم پیچیده شده
همش عصبی بی انگیزه وناشکره ازخدادورشده
بیکاره
برای این جوون چاره چیه
که به امیدخداوشفاعت دوازده امام وچهارده معصوم
زندگیش به جریان بیفته هدایت بشه وکارهم براش پیدابشه
ویه جوون به دامن اهل بیت (ع)برگرده
خیلی این حاجت برام مهمه,,,,
معمولا تصمیم گیری های غلط در گذشته یا پا گذاشتن در مسیرهای اشتباه، باعث مشکلات آینده و پیچیدگی امور زندگی می شود. بعد کسی که خودش موجبات مشکلات خودش را فراهم آورده یا به اندازه کافی برای رسیدن به سعادت تلاش نکرده، حالا از پیامد اعمالش ناراحت شده و تقصیرات را به گردن خدا انداخته و نسبت به او ناشکر و عصبانی می شود!
به هر حال در ذيل به اصول كلي اي كه بايد در همه زمينه ها مورد توجه قرار گيرد اشاره مي شود:
الف- كارها، روابطي كه با ديگران داريد و مجموعه عملكردهاي شغلي و غير شغلي، مادي و معنوي خود را واكاوي و ارزيابي كنيد، ببينيد گير و گره كار شما كجا هست.
ب- اگر مشكل تان در مسايل مادي و مالي است، خداوند براي دستيابي به وسعت رزق، دو دسته عوامل (مادي و معنوي) را تأثيرگذار قرار داده، هيچ يك از عوامل جايگزين ديگري نمي شود، مثلاً در آموزه هاي ديني كار و تلاش، تخصص و كارشناسي، تدبير و برنامه ريزي، ارزيابي و آينده نگري، نظم و انضباط در كارها و زندگي، موقعيت سنجي، ملاحظه امكانات مادي، توانايي جسماني، استعدادهاي عقلاني و رواني، از اصول اوليه عوامل مادي براي پيشرفت و توسعه شمرده شده است.
بر اساس آيه «وليس للإنسان إلاّ ما سعي»هر ميزان از اين اصول بهره گرفتيم و تلاش كرديم، در مسير پيشرفت و توسعه قرار خواهيم گرفت.
در معارف اسلامي در كنار آن اصول تأثيرگذار، عوامل ديگري تحت عنوان عوامل معنوي،كه باعث توسعه رزق يا مانع آن مي گردد معرفي شده است. در ذيل به برخي از هر دو دسته عوامل معنوي اشاره مي شود.
الف- آنچه باعث توسعه رزق و روزي مي شود.
1ـ صدقه و انفاق مال به فقرا و ارائه هر نوع خدمات به نيازمندان.
2ـ صلة ارحام، اميرالمؤمنين ميفرمايد: «صلة الأرحام تثمر الأموال وتُنسي في الآجال؛ صلة رحم مال را زياد ميكند، و عمر را طولاني مي نمايد».
3ـ سحرخيزي و نماز شب، پيامبر اكرم(ص) فرمود:«سحرخيزي كاري بسيار مبارك است كه باعث افزايش همه اقسام نعمت ها به ويژه رزق و روزي خواهد شد».
4ـ خوش اخلاقي و خوشزباني و احترام آميز با ديگران سخن گفتن. علي(ع) فرمود:«بحسن الأخلاق تدرّ الأرزاق؛ اخلاق نيكو سبب فزوني و سرازير شدن رزق و روزي مي گردد».
5ـ رفق و مدارا و محبت كردن به ديگران، علي(ع) فرمود: «من استعمل الرفق، استدرّ الرزق؛ هر كس نرمي و ملايمت با مردم را در پيش گيرد،روزيش زياد مي شود».
6ـ آسان گيري و پرهيز از سختگيري نسبت به خانواده، اطرافيان و مشتري ها و ارباب رجوع.
7ـ پرداخت زكات و امور مالي واجب مثل پرداخت فطريه و خمس.
8- پيوسته با وضو و طهارت بودن. پيامبر اكرم به مردي فرمود: «أَدِمِ الطهارةِ يَدُم عليك الرزق؛ پيوسته با وضو و طهارت باش تا روزيات زياد شود».
9- پايبندي به نماز اول وقت
10 - ترك گناه وتوبه واستغفار از آن، حضرت علي(ع) مي فرمايد: «خدا استغفار را سبب جلب روزي و فزوني رزق قرار داده».
11- پرهيز از پرخوابي و خواب بعد از اذان صبح و زود پي كار رفتن.
12- در گفتار و رفتار و معامله و بر خورد با مردم كاري كن كه در حق شما دعا كنند. زيرا دعاي ديگران اگر از روي اخلاص و صميم قلب باشد زود مستجاب مي گردد و سبب افزايش رزق و روزي مي شود.
13- همسايه خوبي براي همسايگان باش ، گاهي از آنان خبر بگير و حال و احوال شان را بپرس، مشكلي داشتند، اگر مي تواني بر طرف كن. در روايت آمده است: حسن الجوار يزيد في الرزق خوب همسايگي كردن و همسايه نيكو بودن رزق و روزي را زياد مي كند.
14- امين مال، ناموس و آبرو و حيثيت مردم بودن روزي را زياد مي كند چنان كه خيانت روزي را كم مي كند.
ب- اموري كه سبب فقر و كاهش روزي مي شود.
1- قسم خوردن به ويژه سوگند دروغ.
2- قطع رحم
3- بد اخلاقي كردن و ترشرو بودن با مردم
4- گناهان به و.يژه (خيانت به ناموس مردم ، چشم چراني و ) زنا
ج- دعا درماني
21- براي توسعه رزق و دفع يا رفع بلا ها، مصيبت ها، همّ و غم ها، نماز، دعا وذكر هاي بسياري از معصومين عليهم السلام روايت شده است. به فهرست مفاتيح الجنان رجوع شود. در اين جا به نقل چند نمونه بسنده مي كنيم.
1- هر شب سوره واقعه و هر روز صد آيه قرآن بخوانيد.
2- خواندن زيارت عاشورا
3- بعد از نماز بگوييد :اللهمّ انّي اسئلك بأنّ لك الحمدٌ. لا اله الا انت .المنّان ُ. بديعُ السّماوات و الأرض. ذو الجلال والإكرام. أن تصلّي علي محمد و آل محمد و أن تجعلَ لي ممّا اَنا فيه فرجاً و مخرجاً.
4- دعاي«الله ربّي. لا اُشركُ به شيئاً. توكّلتُ علي الحيّ الّذی لا يموت»را زياد بخوانيد.
5- بعد از نماز صبح ده مرتبه اين دعا را بخوانيد و هر روز تكرار كنيد تا خداوند فرج و گشايش عنا
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
يت فرمايد: لا حول و لا قوّة الا بالله. توكّلت علي الحيِ الّذي لا يموت و الحمد لله الّذي لم يتّخذ ولداً و لم يكن له شريك في الملك و لم يكن له وليِ من الذّلّ و كبّره تكبيراً
6- ذكر «لا حول و لا قوة الا بالله العلي العظيم» را زياد بگوييد، بعد از نماز صبح و مغرب اقلا هفت مرتبه اين ذكر را بگوييد.
7- سوره توحيد و قدر (انا انزلناه ) را زياد بخوانيد به ويژه در روز جمعه
8- بعد از خواندن هر نماز واجب، سه مرتبه سوره توحيد، سه مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد، و سه مرتبه آيات 2و 3 سوره طلاق را از « من يتق الله يجعل له مخرجا » بخوانيد.
9- خواندن 30 مرتبه تسبيحات اربعه بعد از نماز صبح .
10- ذكر شريف« اللهم صل علي محمد و آل محمد و عجل فرجهم» هم چنين توسل به چهارده معصوم عليهم السلام زياد داشته باشيد.
تذكر:لازم نيست همۀ دعاها را با هم بخوانيد. بلكه يكي دو مورد را به سليقه و ذوق خود انتخاب كرده و ملتزم به آن باشيد.
#مشکلات_زندگی
#پیچیدگی_امور
🌟
✳️🌟
🌟✳️@ rkhanjani
✳️🌟✳️🌟
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
این جمعه هم ازدیدن
رویت خبرے نیست
دیگرنفسم هم
نفسِ معتبرےنیست
رد میشود این جمعه
وتا لحظه آخر
از آمدن سبز تو اما اثرےنیست
به امید روز ظهور...
این جمعه هم گذشت...
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
✅ هوای نفس خیلی منو اذیت میکنه و هر طور که باهاش میجنگم باز هم شکست میخورم
تورو خدا راهی جلوم بزارید.
✅اگر جنگیدن با هوای نفس سخت نبود که پیامبر نامش را "جهاد اکبر" نمیگذاشت.
پس نگران نباشید، این جنگی ست که برای تمام مومنین سخت و طاقت فرساست و همه در این مسئله با شما شریک هستند. و اینکه خیلی ها در این مبارزه پیروز می شوند، نشان دهنده اینست که اگر تلاش کنید و در این راه مصمم باشید پیروزی از آن شما خواهد بود.
اساسی ترین و مشکل ترین گام در مسیر خود سازی جهت غلبه بر نفس « خواستن» و داشتن « عزم و اراده » قوی و استوار است . تقویت عزم و اراده مرحله ای است که باید به تدریج و با صبر و حوصله حاصل شود و کمترین ثمره آن تصمیم بر ترک گناه و حرکت در راستای رضایت پروردگار است . ذکر خدا در دل هم باعث تقویت بصیرت و بینش فرد می شود . چراغ نور و حکمت را در درونش روشن می کند. قدرت تشخیص حق و باطل به او می بخشد. باعث فزونی قدرت اراده و تصمیم گیری می گردد. در این صورت او همیشه تابع خواست خداوند بوده و همواره درصدد انجام تکالیف الهی است. هر قدمی که بر میدارد و هر سخنی که میگوید و هر برنامهای که دارد ، نخست می بیند آیا رضای خداوند در آن هست یا نه!!
تقید به نماز اول وقت به ویژه نماز صبح و مداومت به خواندن نماز شب ، تلاوت قرآن و تدبر در آن ، شما را در رسیدن به هدف و مقصد نهایی کمک می کند .
شرط نمودن و عهد و پیمان بستن با خود برای اطاعت فرمان الهی و پرهیز از گناه، و بعد مواظبت و زیر نظر گرفتن عملکردها ، رابطه ها ،نگاه ها ،خواسته ها و بالاخره پاکی خویش گام بلند و بسیار مهمی ست.
کسی که قلبش آگاه به این است که جهان هستی مخلوق خدا و همه عالم محضر اوست و فرشتگان الهی در همه جا و همه حال مراقب اعمال او هستند؛ قدرت اراده و ایمانش در کنترل نفس افزایش می یابد.
"و إنّ علیکم لحـَافظین ؛ (سوره مبارکه انفطار،آیه 10) بیشک حافظان و مراقبانی بر شما گمارده شده است".
برای تقویت برنامه خود سازی و پیروی نکردن از خواسته های نفس، لازم است از همنشینی با اهل دنیا و دور از معنویت، پرهیز کنید.
در خودسازی و جهاد با نفس به چند نکته اساسی باید توجه نمود:
1 - همان گونه که در تربیت و سلامت بدن، ریاضت و ورزش لازم است، در خود سازی و تهذیب نفس نیز ریاضت و مبارزه و جهاد با نفس ضرورت دارد.
2 - همان گونه که در پرورش اندام، از نرمش و فعالیتهای ساده و اندک آغاز میشود و به تدریج به ورزشهای سنگینتر وارد میشوند، در تربیت روح نیز باید از اندک شروع کرد و به تدریج به مراحل بالاتر رسید.
3 - همان طور که در ورزش بدنی، تداوم و استمرار لازم است، در ریاضت نفسانی نیز تداوم، شرط رسیدن به مقصد است. قرآن میفرماید: "به یقین کسانی که گفتند: پروردگار ما خداوند یگانه است، سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل میشوند که نترسید و غمگین مباشید".(سوره مبارکه فصلت، آیه30)
علی(ع) میفرماید: "قلیلٌ مدوم علیه خیر من کثیر مملول منه؛(نهج البلاغه ص554) عمل اندکی که پیوسته باشد، بهتر است از بسیاری که تو را خسته و وامانده سازد".
در حدیث دیگری امام باقر(ع) میفرماید: "احب الاعمال الی اللَّه عز وجل ماداوم علیه العبد و ان قل؛ (بحار الأنوار، ج 68 ، ص 21) محبوبترین کار نزد خدا، آن است که انسان بر آن مداومت کند هر چند اندک و ناچیز باشد".
4 - چنان که در سلامت جسم، فعل و ترک (دارو و پرهیز) هر دو با هم مؤثر است، در سلامت و تهذیب روح نیز فعل و ترک هر دو لازم است، مانند ادای واجبات و ترک گناهان و محرمات و تولی و تبری.
5 - مهمترین چیزی که در جمیع مراحل باید رعایت شود، نیت و حضور قلب و اخلاص است. خداوند در قرآن بر این نکته تأکید دارد که در مسیر دین و پرستش بایستی اخلاص داشته باشید: "به آنها دستوری داده نشده بود جز این که خدا را با کمال اخلاص پرستش کنند".(سوره مبارکه بینه آیه 5)
6 - یکی از مشکلترین کارها تهذیب نفس و خود سازی است. به تغبیر قرآن: راه فلاح و رستگاری همیناست:
"قد افلح من تزکی(سوره مبارکه اعلی، آیه 14)؛ هر کس خود را تزکیه کرد، رستگار شد" .
"قد أفلح من زکاها و قد خاب من دسّاها؛همانا رستگار شد کسی که خود را تزکیه ،و زیان کرد کسی که فریب نفس خود را خورد".
7- مطمئن باش در صورتی که در مسیر ولایت الهی قدم برداری، در این راه موفق می شوی. بر نفس اماره غلبه پیدا می کنی .پس چرا از خود بیزار باشی و ناامید؟ پس خویشتن خویش را دوست بدار و با امید به آینده نگاه کن.
موفق باشید
#خودسازی
#هوای_نفس
#کنترل_غرائز
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
علت شاد بودنِ بعضی از افراد این نیست...
که همه چیز در زندگیشون خوبه؛
اونها شاد هستند چون میتونن چیزهای خوب در زندگیشون رو ببینند.
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
زندگی یک اتاق با دو پنجره نیست.
زندگی هزاران پنجره دارد.
یادم هست؛
روزی از پنجره ناامیدی به زندگی
نگاه کردم،
احساس کردم میخواهم گریه کنم.
و روزی از پنجره امید به زندگی
نگاه کردم،
احساس کردم میخواهم دنیا را
تغییر دهم.
عمر کوتاهه
فرصت نگاه کردن از تمامی پنجرههای زندگی را ندارم.
تصمیم گرفتهام فقط از یک پنجره به زندگی نگاه کنم،
و آن هم پنجره اميد.
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
🔴 #سبک_زندگی_شهدا
💠وقتی میومد خونه نمیذاشت کار کنم. زهرا رو میذاشت روی پاهاش و با دست به پسرمون #غذا میداد. با #مهربونی میگفت: «شما از صبح تا حالا به اندازه کافی زحمت کشیدی». #مهمون هم که میومد، پذیرایی با خودش بود. دوستاش به شوخی میگفتند: «مهندس که نباید تو خونه کار کنه!» میگفت: من که از حضرت علی (ع) بالاتر نیستم مگه به حضرت زهرا (س) #کمک نمیکردند؟
🔴 #شهید_آقاسی_زاده
🌼💕🌼💕🌼
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
🌸مردها زنان بانشاط را دوست دارند .خانم های عزیزسعی کنید در زندگی نشاط و شادابی خودتان را حفظ کنید تا همسر و فرزندان شما هم از شادی شما شاد شوند.
🌿💞🌿💞🌿
@rkhanjani
۲۴ مرداد ۱۳۹۹
۲۶ مرداد ۱۳۹۹
دیگران را ببخشید ...
حتی اگر بدنبال طلب
بخشش ازشما نباشند...
این کاررابرای
خودتان انجام دهید...
کینهورزی ازبین برنده
خوشبختی است...
این استرس اضافی را
اززندگیتان
بیرون بیندازید...
@rkhanjani
۲۶ مرداد ۱۳۹۹