موفقیت ، کلید شادی نیست !
شادی ، کلید موفقیت است ...
اگر آنچه انجام میدهی را دوست بداری ،
موفق خواهی بود ...
@rkhanjani
✅پرسش
تعريف يه زندگي خوب رو از نظر امامان معصوم رو بگيد و اينکه چطور از زمان زندگي که خدا در اختيارمون گذاشته به نحو احسنت استفاده کنيم
🥀پاسخ: ائمه ع که کلامشان نور و راهنمای انسانهاست در این زمینه دستور العمل جامعی را در اختیار ما قرار داده اند.
امام موسی کاظم (ع) می فرماید: «بکوشید که اوقات شما چهار قسمت باشد؛ بخشی را برای مناجات با خدا، بخشی را برای کار و زندگانی و معاش و قسمتی را برای معاشرت با افراد مورد اعتماد که عیوب شما را به شما می فهمانند و از صمیم قلب به شما اخلاص می ورزند و قسمتی از وقتتان را نیز اختصاص دهید به بهره وری از لذتهای حلال» و
اگر بخواهیم از سخن گهربار امام معصوم بهره بیشتری ببریم و راهکارهای عملی مناسبی را برگیریم باید بخشهای چهارگانه گفتار و توصیه امام را تبیین کنیم. همان طور که بیان شد امام (ع) اوقات شبانه روزی را به چهار قسمت تقسیم می کند.
یک قسمت مربوط به امور عبادی می شود که تقریبا مشترک بین همه سطوح سنی نوجوان، جوان، میان سال و پیر می باشد و منظور از عبادات همان نمازهای یومیه واجب و مستحبات مانند خواندن ادعیه، تلاوت قرآن و کلا پرداختن به امور معنوی و عبادی است.
اما قسمت دوم که امام می فرماید بخشی از وقت خود را صرف کار و زندگانی و معاش کن، این قسمت در مورد محصلین، به معنای همان تحصیل و جدیت در امر دانش افزائی است و در مورد کارگر و کارمند، به معنای همان کار کردن می باشد.
اما قسمت سوم که امام می فرماید قسمتی از وقت خود را صرف معاشرت با افراد قابل اعتماد کن، بسیار مهم است زیرا نقش دوست و همنشین در زندگی انسان فوق العاده زیاد است و بیشترین تأثیر پذیری را از دوستان و هم سن و سال های خود دارد. بنابراین انسان باید دوستانی را برای خود برگزیند که اخلاق، رفتار و افکار آنها موجب پیشرفت و رشد او شود و از انتخاب دوستانی که او را به بیراهه سوق می دهند و موجب اتلاف وقت و هدر رفتن انرژی او می شوند اجتناب کند.
قسمت چهارم اینکه امام می فرماید بخشی از وقت خود را صرف لذات حلال کن. طبیعی است که انسان یک سلسله نیازها دارد که باید این نیازها به موقع تأمین شود و الا نیرو و توان برای ادامه کار و حرکت به سوی موفقیت امکان پذیر نیست. از جمله این لذات حلال خواب، استراحت، تفریح، غذا خوردن، … می باشد.
_________________
پی نوشت:
[1]. تحف العقول، ص۴۳۳
@rkhanjani
تا وقتی که در حفاظت کامل خدا قرار داری
استرس و دلهره چیزی رو نداشته باش
خودش حافظ و نگه دارنده توست
الهی این روزا هرکی گرفتار بیماری سخت
و نا خوشی شده
خدا نجاتش بده
🌹که تو در حفاظت کامل ما قرار داری🌹
@rkhanjani
🔴چقدر ساده میشه دل کسی رو شکست!؟!!!....
✍مراسم تشیع جنازه یکی از آشنایان در یک روز سرد پاییزی در گورستان بودم. نوه متوفی اصلا گریه نمیکرد و محزون هم نبود. سالها این موضوع برای من جای سوال بود با اینکه او سنگدل هم نبود.
بعدها از او علت را جویا شدم، گفت: پدر بزرگ من هر چند انسان بدی نبود ولی روزی یاد دارم، عید نوروز بود و به نوههای خود عیدی میداد و ما کودک بودیم، ما نوه دختری او بودیم و او به نوه های پسریاش 1000 تومنی عیدی داد ولی به ما 200 تومنی داد و در پیش آنها گفت: پدربزرگ اصلی شما فلانی است و بروید و از او شما 1000 تومنی عیدی بگیرید. این حرکت او برای همیشه یاد من ماند و من تا زندهام او را پدربزرگ و خودم را نوه او هرگز نمیدانم.
برای نفوذ در دلها شاید صد کار نیک کم باشد ولی برای ایجاد نفرت ابدی، یک حرکت احمقانه کافی است. و بدانیم کودکان هرچند در مقابل محبت ما توان تشکر ندارند و خجالت میکشند و در برابر تندی و بیاحترامی ما، از ترس ما توان عکسالعمل ندارند و سکوت میکنند، ولی آنها تمام رفتار ما را میفهمند و محبتها و بدیهای ما را میبینند و میدانند و برای همیشه در ذهن خود حفظ میکنند و زمانی که بزرگ شدند، تلافی میکنند.
↶【به ما بپیوندید 】↷
______________
@rkhanjani
قبل از پاسخ دادن به سوالات دیگران
مدتی سکوت کن
تا پاسخ بهتری بیابی،
سکوتت
در خاطر هیچکس نخواهد ماند؛
اما پاسخ ات را
همیشه به خاطر خواهند سپرد...
@rkhanjani
محور بحث: #آرامش_کلامی
⚜️ یکی از دلایلی که ارتباط کلامی بین زوج ها کم است عدم شناخت تفاوت هاست.
💢 برای حل این مشکل ها اول باید تفاوت های یکدیگر را شناخت.
◀️ تفاوت های زنان و مردان:
1️⃣ زن ها پر حرف و مردها کم حرف هستند البته در توصیف نه در تحلیل.
🔸 یعنی زن ها در توصیف پر حرف اند ولی مرد ها کم حرف اند، ولی مردها موجوداتی تحلیلی هستند مثلا مرد ها در مورد انتخابات ساعتها در مهمانی ها و مجالس حرف میزنند و خیلی کم توصیف میکنند ولی خانمها اینطور نیستند. مثلا خانم ها در مهمانی ها حلقوی دور هم مینشینند و یا دو نفری ظرف میشورند یعنی از فرصت ظرف شستن هم برای حرف زدن استفاده می کنند.
🔻 یا در جایی دیگر خانم نمیتواند سریال مورد علاقهاش را نگاه کند و از همسرش میخواهد نگاه کند تا بعدا براش تعریف کند. ولی وقتی برمیگردد و از آقا می پرسد: چه خبر؟
آقا: هیچی، مُرد!!!
◾️ یعنی آقا کل یک سریال چهل و پنج دقیقه ای رو در یک کلمه مُرد خلاصه کرد.
ولی اگر همین سریال رو خانم تماشا میکرد و میخواست برای آقا تعریف کند، به قول گفتنی شروع با خودش و پایان با خدا بود، یعنی معلوم نیست کی تمام میشود.
❇️ دلیل اینکه زنها پر حرفاند این است که به جزئیات دقت دارند(جزء نگر اند)
و دلیل اینکه مرد ها کم حرف اند به خاطره کل نگر بودن آن هاست.
و از اینکه مردها کل نگر اند گاهی زنها ناراحتاند. چون زن دوست دارد جزئیات را بشنوند.
2️⃣ فرمول کلام در زن و مرد متفاوت است.
1.فرمول کلام مرد ها، پیام است.
یعنی فقط پیام رو می گویند.
به طور مثال:
خانم: کجا بودی؟
مرد: اداره.
خانم: هوا چطور بود؟
مرد: خوب بود.
2.فرمول کلام زنها، پیام + فرا پیام است.
فرا پیام یعنی حاشیه سازی در کلام زن زیاد است.
به طور مثال:
خواهر: آبجی این پرده رو چند خریدی؟
خانم: بیا خواهر برات تعریف کنم این ماجرا ها داره!
خانم از آن موقع ایی که فکر پرده خریدن به ذهنش خطور کرده تا موقع نصب کردن رو تعریف میکنه، یعنی شروع میکند به حاشیه سازی.
♦️ اینکه خانم ها فرا پیام سازی می کنند ویژگی آن هاست و همین گاهی سبب حاشیه سازی و گاهی سبب منظور سازی می شود یعنی خانم منظور گذاری میکند روی کلام و رفتار دیگران.
💭 خود منظورسازی گاهی مثبت و گاهی منفی است و خدا نصیب هیچ مردی نکند که منظور سازی های زنش منفی باشد که این را میتوان بدبینی بگیم.
📖 همانا در قرآن داریم : «إنَّ بَعْضَ الظَّن إِثْمٌ»
«بعضی از گمان ها گناه است»
سوره حجرات آیه ۱۲
🔮 با ما همراه باشید.
#نوشتار_تربیتی
#خانواده_زوجین
#روابط_زوجین
#کلام
@rkhanjani
⚘⚘⚘⚘⚘⚘