#حکمت_شعر_داستان
🌹☘ حکمت ۶_ قسمت ۱: ارزش رازداری
وَ قَالَ (علیه السلام): صَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ،
و درود خدا بر او، فرمود: سينه خردمند صندوق راز اوست.
💦💧 شعر موضوعی:
عمان سامانى:
هر كه را اسرار حق آموختند
مهر كردند و دهانش دوختند
[ ديوان عمان سامانى، ص 92. ]
نظامى گنجوى:
لب مگشاى ار چه در او نوش هاست
كز پس ديوار بسى گوش هاست
[ صور معانى، ص 283. ]
عطار نيشابورى:
سخن تا در قفس پيوسته باشد
بسان تخم مرغى بسته باشد
وليكن چون ز دل سوى زبان جست
چو مرغى گشت و بر هر شاخى بنشست
گرت رازى بود، بسته دهان باش
به كس مگشاى و هم خامش زبان باش
[ ديوان خسرونامه عطار، ص 79، ص 92. ]
💦💧 داستان کوتاه: رازداری
روزی شخصی نزد شیخ ابوسعید آمد و گفت: ای شیخ! نزد تو آمده ام تا به من چیزی از اسرار حق بیاموزی.
شیخ به او گفت: باز گرد و فردا بیا تا راز حق به تو بیاموزم.
او رفت و فردا نزد شیخ آمد، شیخ موشی را در میان حقه (ظرف کوچکی که در آن جواهر بگذارند) نهاده بود و سر آن را محکم بسته بود. وقتی آن شخص آمد، شیخ آن حقه را به او داد و گفت: این حقه را ببر، ولی بکوش که مبادا سر آن را باز کنی.
او آن را با خود برد، ولی سرانجام آتش هوس او شعله ور شد که آیا در میان این حقه چیست و چه رازی وجود دارد؟! وسوسه هوای نفس موجب شد و سرانجام سر آن را باز کرد، ناگاه موشی از آن بیرون جست و رفت. نزد شیخ آمد و گفت: من از تو «سر خدا» طلبیدم تو موشی به من دادی؟
شیخ گفت: ای درویش، ما موشی در حقه به تو دادیم، تو نتوانستی آن را پنهان کنی، چگونه سر الهی را به تو دهیم که آن را نگاه داری؟
(أسرار التوحید فی مقامات الشیخ أبو سعید)
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
رجب نردبان ماه شعبان و رمضان
مرحوم آيت الله ميرزا جواد ملكي تبريزي در كتاب المراقبات آورده است: "خداوند متعال در آسمان هفتم فرشته اي را قرار داده است كه "داعي" گفته مي شود. هنگامي كه ماه رجب آمد، اين فرشته در هر شب اين ماه تا صبح مي گويد: خوشا به حال تسبيح كنندگان خدا، خوشا به حال فرمانبرداران خدا. خداي متعال مي فرمايد: همنشين كسي هستم كه با من همنشيني كند، فرمانبردار كسي هستم كه فرمانبردارم باشد و بخشندۀ خواهان بخشايش هستم. ماه، ماه من؛ بنده، بنده من و رحمت، رحمت من است. هر كسي در اين ماه مرا بخواند او را اجابت مي كنم و هر كس از من چيزي بخواهد به او مي دهم و هر كس از من هدايت بخواهد، او را هدايت مي كنم. اين ماه را رشته اي بين خود و بندگانم قرار دادم كه هر كس آن را بگيرد به من مي رسد ."
🌹امروز، همزمان با آغاز هفته ای جدید، هرگاه خواستیم کلمه ای ناخوشایند به زبان آوریم؛ به کسانی فکر کنیم که قادر به تکلّم نیستند.
🔹 قبل از اینکه بخواهیم از مزّه ی غذایمان شکایت کنیم، به کسی فکر کنیم که اصلاً چیزی برای خوردن ندارد.
🔸پیش از آنکه از زندگیمان شکایت کنیم، به کسی فکر کنیم که خیلی زود هنگام، قبل از آنکه بتواند از فرصتهای زندگی اش استفاده کند، از دنیا رفته است.
🔹 قبل از آنکه از فرزندمان شکایت کنیم، به کسی فکر کنیم که آرزوی بچّه دار شدن دارد.
🔸 پیش از نالیدن از مسافتی که مجبوریم رانندگی کنیم، به کسی فکر کنیم که مجبور است همان مسیر را پیاده طی کند.
🔹و پیش از آنکه از شغلمان خسته شویم و از آن شکایت کنیدم به افراد بیکار و ناتوان و کسانی که در آرزوی داشتن شغل هستند فکر کنیم.
🌻زندگی، یک نعمت است، با غر زدن و نالیدن به کام خودمان و اطرافیان تلخش نکنیم.
خدایا اولین روز هفته را آغاز می کنیم با نام تو
سلام صبح زیبای شنبه تون بخیر دوستان خوبم 🙏🌹
🌹🍀حکمت ششم نهج البلاغه
( #اهمیت_رازداری_گشادهرویی_بردباری)
🔹 « صَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ وَ الْبَشَاشَةُ حِبَالَةُ الْمَوَدَّةِ وَ الِاحْتِمَالُ قَبْرُ الْعُيُوبِ وَ رُوِيَ أَنَّهُ قَالَ فِي الْعِبَارَةِ عَنْ هَذَا الْمَعْنَى أَيْضاً [الْمُسَالَمَةُ خَبْءُ الْعُيُوبِ] وَ مَنْ رَضِيَ عَنْ نَفْسِهِ كَثُرَ السَّاخِطُ عَلَيْهِ؛
🔸سینه خردمند، صندوق راز اوست و خوشرویی وسیله دوست یابی، شکیبایی، گورستان پوشاننده عیبها است و دشمنان انسان از خودراضی فراوان است»
#حکمت_داستان_شعر
🌹🍀 حکمت ۶_ قسمت۲: ارزش گشاده رویی
وَ قَالَ (علیه السلام): وَ الْبَشَاشَةُ حِبَالَةُ الْمَوَدَّةِ،
و درود خدا بر او، فرمود: و خوشرويى وسيله دوست يابى است.
💦💧 #شعرموضوعی
صائب تبریزی:
از حسن خلق رتبه همت زیاده نیست
دست و دل گشاده چو روی گشاده نیست
چون وا نمی کنی گرهی، خود گره مشو
ابرو گشاده باش چو دستت گشاده نیست
💦💧 #داستان:
در یکی از روستاهای شهر رم پیره زن ثروتمندی زندگی می کرد که تنها بود.
او دارای صورتی زشت و بدترکیب بود. شاید به خاطر همین بود که هیچکس نزدیک او نمی شد و همه مردم از او کناره گیری می کردند.
قیافه ی زشت پیره زن مانع از این بود که کسی او را دوست داشته باشد. رفتارهای بد اهالی دهکده باعث تغییر اخلاق او نیز شده بود
او که همه را گریزان از خود می دید دچار نوعی ناراحتی روحی شده بود. سال های زیادی این وضعیت ادامه داشت.
تا اینکه یک روز همسایه ای جدیدی در کنار خانه ی پیره زن سکنی گزید. آنها خانواده ی خوشبختی بودند که دختربچه ی زیبایی داشتند.
یک روز دخترک که از وجود پیره زن آگاهی نداشت از کنار خانه ی او در حال گذر بود که ناگهان پیرهزن هم بیرون آمد و نگاهشان در هم گره خورد. اما اینبار مثل همیشه نبود دخترک نه ترسید نه فرار کرد حتی با لبخندی زیبا به پیرهزن نگاه کرد و بعد از چند ثانیه سلام کرد و رفت. طرز برخورد دخترک چنان در پیرهزن تاثیر گذاشت که او هر روز به بهانه های مختلف بیرون خانه می آمد تا دخترک را ببیند
دخترک هم به این موضوع پی برده بود و هر روز بیشتر به پیرهزن محبت می کرد.
دخترک بهمراه خانوادهاش یک هفته به مسافرت رفتند و بعد از برگشت متوجه شد خبری از دوست پیرش نیست
دو هفته بعد پستچی نامه ای در خانه ی دخترک آورد. وصیت نامه ی پیرهزن همسایه بود که تمام مال و اموالش را به نام دخترک کرده بود
و در پایان وصیت نامه نوشته بود
تو وارث آمدن لبخند بر روی لب من بودی !
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
#حدیث_شعر_داستان
#میلاد_امام_محمدتقی(ع) #مبارک
🌹☘ امام جواد(علیه السلام) فرمودند:
«عِزُّ الْمُؤْمِنِ فِي غِنَاهُ عَنِ النَّاسِ»
«سرافرازي مؤمن، در بينيازي از مردم است.»
(بحارالانوار، 72، 110)
💦💧 #شعرموضوعی:
اقبال لاهوری:
پیش منعم شکوه ی گردون مکن
دست خویش از آستین بیرون مکن
چون علی در ساز با نان شعیر
گردن مرحب شکن خیبر بگیر
منت از اهل کرم بردن چرا
نشتر لا و نعم خوردن چرا
رزق خود را از کف دونان مگیر
یوسف استی خود را ارزان مگیر
گرچه باشی مور هم بی بال و پر
حاجتی پیش سلیمان مبر
💦💧 #داستان:
شبلی عارف معروف؛ در مسجدی رفت كه دو ركعت نماز بخواند. در آن مسجد كودكان درس می خواندند و وقت نان خوردن كودكان بود. دو كودك نزدیك شبلی نشسته بودند: یكی پسر ثروتمندی بود و دیگری پسر فقیری. در زنبیل پسر ثروتمند پاره ای حلوا بود و در زنبیل پسر فقیر نان خشك پسر فقیر از او حلوا میخواست.
آن كودك می گفت: اگر خواهی كه پاره ای حلوا به تو دهم، سگ من باش و چون سگان بانگ كن.
آن بیچاره بانگ سگ كرد و پسر ثروتمند پاره ای حلوا بدو می داد. باز دیگر باره بانگ میكرد و پاره ای دیگر می گرفت. همچنین بانگ می كرد و حلوا می گرفت.
شبلی در آنان می نگریست و می گریست. كسی از او پرسید: ای شیخ تو را چه رسیده است كه گریان شده ای؟
شبلی گفت: نگاه كنید كه طمعكاری به مردم چه رسانَد؟ اگر آن كودك بدان نان تهی قناعت می كرد و طمع از حلوای او برمی داشت، سگ همچون خویشتنی نمی شد.(بخش کودک و نوجوان تبیان، منبع:شاهد نوجوان)
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
#خنده_حلال
🤔😲😇 رئیس جمهور از گرونی و تورم در کشور ناراضیه
😘نماینده های مجلس به اختلاس ها و باند بازی ها اعتراض دارن
😁اعضای شورای شهر از آلودگی هوا و ترافیک شهرها گله دارن قوه قضائیه هم از قانون گریزی گله میکنه ....نوه امام از کل وضع موجود ناراضی!!!!
😊میگم مسئولین انقدر ناراضی هستن یه وقت نریزن تو خیابون علیه مردم شعار بدهند و ما مردمو عوض کنن؟!!...🤭😄😄😄
*بخدا جدی میگم...اوضاع خیلی خطریه*🤪
🍀❗️#تقصیر_شماست
⭕️ امروز به خاطرات بسیار جالب توجه و خواندنی برخورد کردم حيفم آمد آنرا فوروارد نکنم
پیشنهاد می کنم با قدری تأمل مطالعه فرمایید.
🛑 *تقصیر شماست.......*
در زمان دانش آموزی معلمی داشتیم به نام آقای سیدعلی موسوی كه در آمریكا تحصیل كرده و تازه به وطن بازگشته بود و از همین روی گاه و بیگاه خاطرات و تجربه هایی از سالهای زندگی در ایالت اوهایو نقل می كرد و این گفته ها به اقتضای دوره نوجوانی به دقت در ذهن ما ثبت و ضبط می شد.
ایشان می گفت: “یك روز در دانشگاه اعلام شد كه در ترم آینده مشاور اقتصادی رییس جمهوری سابق آمریكا -گمان می كنم *ریچارد نیكسون* - قرار است درسی را در این دانشگاه ارائه كند و حضور آن شخصیت نامدار و مشهور چنان اهمیتی داشت كه همه دانشجویان برای شركت در كلاس او صف بستند و ثبت نام كردند و اولین بار بود كه من دیدم برای چیزی صف تشكیل شده است.
به دلیل كثرت دانشجویان كلاس ها در آمفی تئاتر برگزار می شد و استاد كه هر هفته با هواپیما از واشنگتن می آمد دیگر فرصت آشنایی با یكایك دانشجویان را نداشت اما گاهی به طور اتفاقی و بر حسب مورد نام و مشخصات برخی را می پرسید.
در یكی از همان جلسات نخست به من خیره شد و چون از رنگ و روی من پیدا بود كه شرقی هستم از نام و زادگاهم پرسید و بعد برای این كه معلومات خود را به رخ دانشجویان بكشد قدری در باره شیعیان سخن گفت و البته در آن روزگار كه كمتر كسی با اسلام علوی آشنا بود همین اندازه هم اهمیت داشت، ولی در سخن خود قدری از علی علیه السلام با لحن نامهربانانه و نادرستی یاد كرد.
این موضوع بر من گران آمد و برای آگاه كردن او ترجمه انگلیسی نهج البلاغه را تهیه كردم و هفته های بعد به منشی دفتر اساتید سپردم تا هدیه مرا او برساند.
در جلسات بعد دیگر فرصت گفت و گویی پیش نیامد و من هم تصور می كردم كه یا كتاب به دست او نرسیده و یا از كار من ناراحت شده و به همین دلیل تقریبا موضوع را فراموش كردم.
روزی از روزهای آخر ترم در كافه دانشگاه مشغول گفتگو با دوستانم بودم كه نام من برای مراجعه به دفتر اساتید و ملاقات با همان شخصیت مهم و مشهور از بلندگو اعلام شد، با دلهره و نگرانی به دفتر اساتید رفتم و هنگامی كه وارد اتاقش شدم با دیدن ناراحتی و چهره درهم رفته اش بیشتر ترسیدم.
با دیدن من روزنامه ای كه در دست داشت به طرف من گرفت و گفت می بینی؟ نگاه كن! وقتی به تیتر درشت روزنامه نگاه كردم خبر و تصویر دردناك خودسوزی یك جوان را در وسط خیابان دیدم.
او در حالی كه با عصبانیت قدم می زد گفت: می دانی علت درماندگی و بیچارگی این جوانان آمریكایی چیست؟ بعد به جریانات اجتماعی رایج و فعال آن روزها مانند هیپی گری و موسیقی های اعتراضی و آسیب های اخلاقی اشاره كرد و سپس ادامه داد: همه اینها به خاطر تقصیر و كوتاهی شماست!
من با اضطراب سخن او را می شنیدم و با خود می گفتم: خدایا، چه چیزی در این كتاب دیده و خوانده كه چنین برافروخته و آشفته است؟
او سپس از نهج البلاغه یاد كرد و گفت: از وقتی هدیه تو به دستم رسیده در حال مطالعه آن هستم و مخصوصا فرمان علی بن ابیطالب به مالك اشتر را كپی گرفته ام و هر روز می خوانم و عبارات آن را هنگام نوشیدن قهوه صبحانه مرور می كنم تا جایی كه همسرم كنجكاو شده و می پرسد این چه چیزی است كه این قدر تو را به خود مشغول كرده است؟
بعد هم شگفتی و اعجاب خود را بیان كرد و گفت: من معتقدم اگر امروز همه نخبگان سیاسی و حقوقدانان و مدیران جمع شوند تا نظام نامه ای برای اداره حكومت بنویسند، نمی توانند چنین منشوری را تدوین كنند كه قرنها پیش نگاشته شده است!
دوباره به روزنامه روی میز اشاره كرد و گفت: می دانی درد امثال این جوان كه زندگی شان به نابودی می رسد چیست؟ آنها نهج البلاغه را نمی شناسند!
آری، *تقصیر شماست كه علی را برای خود نگهداشته اید و پیام علی را به این جوانان نرسانده اید!*
دلیل آشوب و پریشانی در خیابانهای آمریكا، محرومیت این مردم از پیام جهان ساز و انسان پرور نهج البلاغه است.”
🔹این داستان را در سن دوازده سالگی از معلم خود شنیدم، اما سالها بعد از آن وقتی كه برای جشنواره “باران غدیر” در تهران میزبان مرحوم پروفسور دهرمندرنات نویسنده و شاعر برجسته هندی بودیم چیزی گفت كه حاضران در جلسه را به گریه آورد و مرا به آن خاطره دوران نوجوانی برد.
پیرمرد هندو در حالی كه بغض كرده بود و قطرات اشك در چشمانش حلقه زده بود از مظلومیت علی بن ابی طالب یاد كرد و با اشاره به مشكلات گوناگون اجتماعی در كشورهای مختلف جهان گفت: “شما در معرفی امام علی و نهج البلاغه موفق نبوده اید! *باید پیام های امام علی را چون سیم كشی برق و لوله كشی آب به دسترس یكایك انسانها در كشورها و جوامع مختلف رساند !*
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🔻شوخی کاربرهای فضای مجازی در مورد روز پدر و تیکه کلامهای مشترک باباها
📍روز اونایی که «هیچ معلومه این تلویزیون برای کی روشنه؟!!» بر همگان مبارک
📍روز اونایی كه كولر رو خاموش میكنن مبارک
📍روز اونایی که «ویدیوها رو با بالاترین صدای ممکن نگاه میکنن» مبارک
📍روز همه اونایی که با جون و دل میشینن اخبار میبینن و آخرش میگن فلان فلان شدهها همش دروغ میگن مبارک
📍روزِ اونايى كه همه بچههاشونو به یه اندازه دوست دارن ولی دختراشونو یه کم بیشتر، مبارک
📍روز مرد به همه اونایی که با یه زیر پیرهن لنگری خوشحال شدن تبریک میگم
📍روز «از اتاقت میای بیرون چراغو خاموش کن» مبارک
📍روز اونایی که بودنشون با عشق آرامش و امنیت گره خورده مبارک
📍روز اونایی که" نمیخواد حالا به مامانت بگی خودم برات یه کاریش میکنم" مبارک
📍روز همه اونایی که بچههاشونو قبول ندارن مبارک!
📍روز اونایی که «کلاه گذاشتن سرت گرون خریدی» مبارک
📍روز مرد رو به اونایی که زندگی مجبورشون کرد زود بزرگ شن هم تبریک میگم.
📍روزِ "من همسن تو بودم دوتا خانواده رو نون میدادم" مبارک
📍روز اونی که رومون نمیشد بهش بگیم دوسش داریم و ببوسیمش مبارک.
📍روز کسی که در دمای ۵۰ درجه سانتیگراد و درحالیکه داری تصعید میشی میاد کلید کولرو میزنه و میگه بزار یکم استراحت کنه مبارک
📍روز "چند خریدی؟ ۳۰۰تومن
۱۰ تومنم نمیارزه انداختن بهت"
مبارک
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✅ @rmirbagheri
#حکمت_شعر_داستان
🌹☘ حکمت۷ _قسمت۱: #آخرت_گرائی
وَ قَالَ [عليه السلام] وَ الصَّدَقَةُ دَوَاءٌ مُنْجِحٌ
و درود خدا بر او فرمود: صدقه دادن دارويى ثمر بخش است.
💦💧 شعر موضوعی:
کرامت، شُکرانه ی سلامت
روزی تفقّدی کُن؛ درویشِ بینوا را
صائب تبریزی:
همچو خورشید به ذرات جهان قسمت کُن
گر نصیبِ تو ز گردون، همه یک نان باشد
سلمان ساوجی:
ببخش مال و مترس از کمی که هرچه دهی
جزای آن به یکی، ده ز دادگر یابی
💦💧 داستان کوتاه:
✍آیت الله مجتهدی ره:✅در بنی اسراییل عابدی بود. شب خواب دید، در خواب به او گفتند؛ تو هشتاد سال عمر می کنی، چهل سال در رفاهی و چهل سال در فشاری. کدام یک را اول می خواهی؟ چهل سال زندگی خوب را یا چهل سال در فشار را؟ او گفت: من عیال مومنی دارم، با او مشورت می کنم. ببینم او چه می گوید؟ از خواب بیدار شد. رفت پیش عیالش و گفت؛ من چنین خوابی دیده ام، تو چه می گویی؟ زن گفت: بگو من چهل سال اول را در رفاه می خواهم. از آن شب به بعد از در و دیوار برایش می آمد. به هرچه دست می زد طلا می شد.
زنش هم می گفت: فلانی خانه ندارد برایش خانه بخر. فلان پسر می خواهد عروسی کند ندارد، فلان دختر می خواهد شوهر کند ندارد و... همسرش به او دستور می داد و او هم تا می توانست کمک می کرد. سر چهل سال خواب دید. در خواب به او گفتند؛ خدا می خواهد از تو تشکر کند. چهل سال اول به تو داد، تو هم به دیگران دادی، می خواهد چهل سال دوم را هم در رفاه باشی.
🌟ما این را تجربه کرده ایم. کسانی که اول عمر کمک مالی به دیگران می کنند، در آخر عمر هم خوبند، ولی کسانی که اول عمر دارا بودند و کمکی نکردند، آخر عمر ورشکست می شوند و به گدایی می افتند ما این را تجربه کرده ایم...
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
✍امام علی (علیه السلام) :
دوستی بهتر از حفظ زبان؛ و لباسی زیباتر از تقوای الهی؛ و مالی ارزنده تر از قناعت و میانه روی در خرج های زندگی؛ احسانی برتر از گفتار نیکو و حکمت آمیز؛ و غذایی گواراتر از فرو خوردن خشم نیافتم...
📚نصایح، صفحۀ ۲۲۳
از دین نبی شکفته جان و دل من
با مهر علی سرشته آب و گل من
گر مهر علی به جان نمی ورزیدم
در دست چه بود از جهان حاصل من
💠 : @rmirbagheri🌷
#خنده_حلال
زن: سوال ازت می پرسم قسم بخور راستشو میگی
مرد: به خدا راستشو می گم
زن : اگه یه روز یه گرگ به من و مادرم حمله کنه به کدوممون کمک می کنی
مرد : به گرگه
خدا بیامرز زیادی صادق بود روحش شاد یادش گرامی😐😱😂
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
نهج البلاغه، نامه 31 :
💠وَ لَا تَقُلْ مَا لَا تَعْلَمُ وَ إِنْ قَلَّ مَا تَعْلَمُ وَ لَا تَقُلْ مَا لَا تُحِبُّ أَنْ يُقَالَ لَكَ .
« آنچه را که نمی دانی نگو بلکه هر آنچه را که می دانی نگو و نيز نگو آنچه را که دوست نمی داری در باره تو بگويند»
❇️جزراست نباید گفت ـ هر راست نشاید گفت
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
✨﷽✨
🌺 خاطرهای زیبا از بزرگواری شهید خرازی
ترکش خورده بود به گلویِ حاج حسین خرّازی و
رانندهاش. خونریزی حاجی شدید شده بود ، اما نمیگذاشت زخمش رو ببندم. میگفت: اول زخمِ رانندهام...
بعد هم با خودش حرف میزد و میگفت: اون زن و بچه داره ، امانته دستِ من ... حاجی با خودش داشت این حرفها رو زمزمه میکرد که بیهوش شد...
📚منبع: یادگاران۷ «کتاب شهید خرّازی» صفحه ۶۶
✨🌼✨
لرزه بر پیکرهی شام می افتد وقتی
چادر فاطمه را بر سرخود می پوشد
بی سَبَب نیست عَدو ازسخنش میترسد
زینب است،خون علی در رگ او میجوشد
✨شهادت بانوی صبر و استقامت
حضرت زینب کبری (س) تسلیت✨
💠: @rmirbagheri🌷
یک جایگزین خوب
نماز جعفر طیار؛ اکسیر اعظم معنوی
📌باتوجه به اینکه امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و توصیههای پزشکی مراسم معنوی اعتکاف برگزار نشد، رئیس ستاد مرکزی اعتکاف از رهبر انقلاب با ارسال نامهای درخواست کرد برای کسانی که از این فیض محروم ماندهاند توصیهای داشته باشند. حضرت آیتالله خامنهای در پاسخ به این نامه مرقوم داشتند:
✍کسانی که از عمل بافضیلت اعتکاف محروم ماندهاند، بهتر است در هر یک از این سه روز نماز حضرت جعفر طیار علیهالسلام بخوانند.
🔻کیفیت نماز جعفر طیار :
نماز جعفر طیار دو نماز دو رکعتی است، در هر رکعت حمد و سوره و بعد از آن پانزده مرتبه: «سُبْحانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ للَّه وَ لا الهَ الَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اکْبَر» خوانده شود، همین تسبیحات را ده مرتبه در رکوع و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از رکوع، و ده مرتبه در سجدۀ اول و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ده مرتبه در سجدۀ دوم و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن گفته شود، در رکوع و سجده می توان ذکر مخصوص ـ سبحان ربی ... ـ را نگفت، اما احتیاط مستحب آن است که علاوه بر تسبیحات، ذکر نیز گفته شود. این نماز سوره مخصوصی ندارد، لکن افضل آن است که در رکعت اول، سوره «إِذَا زُلْزِلَتْ» و در رکعت دوم، سوره «وَ الْعَادِیَاتِ» و در رکعت سوم، «إذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ» و در رکعت چهارم، سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَد» خوانده شود.
📌اولین حاجت دعا برای فرج مولا امام زمان علیه السلام
#حکمت_شعر_داستان
🌹☘ حکمت۷ _قسمت۲: آخرت گرائی
وَ قَالَ [عليه السلام]:
وَ أَعْمَالُ الْعِبَادِ فِى عَاجِلِهِمْ نُصْبُ أَعْيُنِهِمْ فِى آجَالِهِمْ.
و درود خدا بر او ، فرمود : و كردار بندگان در دنيا، فردا در پيش روى آنان جلوه گر است.
💦💧 شعر موضوعی:
حسان:
نامه ای با جان او آمیخته
می شود بر گردنش آویخته
نامه یا نقش دقیق نفس او
یا که از هر لحظه عمرش عکس او
نامه رد یا قبول بندگی
یا سرافرازی و یا شرمندگی
باباطاهر:
مکن کاری که بر پا سنگت آید
جهان با این فراخی تنگت آید
چو فردا نامه خوانان نامه خوانند
تو را از نامه خواندن ننگت آید
💦💧 داستان کوتاه:
روزى شيخ بهائى به ديدار شخصى كه از اهل معرفت و بصيرت بود و در كنار يك قبرستان در اصفهان منزل داشت مى رود. شيخ بهائى به دوستش مى فرمايد:
روز گذشته در اين قبرستان كنار خانه شما امر عجيبى را ديدم كه جماعتى ميتى را در گوشه اى از اين گورستان دفن كردند، پس از چند ساعت كه گذشت و همه از قبرستان خارج شدند، بوى بسيار خوش و معطرى به مشام من خورد كه با عطرهاى دنيا قابل قياس نبود بسيار تعجب كردم كه اين بوى عطر از كجاست ؟
به اطراف نگاه كردم ، يكباره جوان زيبا رويى را ديدم كه به سمت آن قبر مى رفت كم كم از ديده گانم محو شد. طولى نكشيد كه بوى متعفن و بدى به مشام من رسيد كه از هر بوى گندى در دنيا بدتر بود،
باز متعجب شدم به اطراف نگاه كردم ، سگى را ديدم كه بسوى همان قبر مى رفت و سپس ناپديد شد. همينطور بحالت تعجب ايستاده بودم كه ناگهان همان جوان زيبا از طرف آن قبر برگشت ولى بسيار مجروح و زشت شده بود.
به خودم جراءت دادم كه بسوى او بروم و سؤ ال كنم ، به كنارش رفتم و گفتم حقيقت امر را براى من روشن كن .
گفت : من عمل صالح اين ميتى بودم كه الان شما شاهد دفن او بوديد و من در كنارش بايد مى بودم كه ناگهان ، سگى وارد قبرش شد كه همان اعمال زشت و ناشايست او بود و چون گناهان او بيشتر از اعمال صالح او بود لذا آن سگ به من حمله كرد و مرا از قبر، بيرون انداخت ، و الان همان سگ با او هم نشين است . شيخ بهائى مى فرمايد: اين نوع از مكاشفات صحيح است چون بعقيده ما اعمال انسان در عالم قبر و برزخ تجسم پيدا مى كند و به صورتهاى متناسب با اعمال تبديل مى شود، كه اگر اعمال صالح باشد، به صورتهاى زيبا جلوه مى كند و ظاهر مى شود و اگر اعمال ناپسند، در انسان جمع شده باشد، به شكل صورتهاى زشت ظاهر مى شود.
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════