✔️ دعا بخوان. ذکر خدا کن. چاپلوسی کن. التماس کن. خدا دوست دارد بندههایش با او حرف بزنند.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸قرآن به قلب بنده نازل میشود و بازتابش دعاست. دعا قرآن صاعد است. ما هم از عالم بالا آمدهایم و باید به بالا برویم.
🔸دعا بخوان. ذکر خدا کن. چاپلوسی کن. التماس کن. خدا دوست دارد بندههایش با او حرف بزنند. با خدا که صحبت میکنی، ترفیع و صعود قرآن است. اوّل قرآن پایین آمد و نازل شد، حالا که دعا میخوانی، به سر جای اوّلش بر میگردد و خودت هم به جای اوّلت بر میگردی.
🔸وقتی به خدا بگویی خدایا من غیر از تو کسی و چیزی ندارم، خدا غیور است و خواستهات را انجام میدهد. مَولایَ یا مَولایَ اَنتَ الغَنىُّ وَ اَنَا الفَقیرُ وَ هَل یَرحَمُ الفَقیرَ اِلاّ الغَنىُّ ...
🔸آسمان و زمین به دعا برپاست.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#دعا
🔲 پینگپُنگ بازی باخدا!
🔲 ببین توپ را کجای میز میاندازد؟
➖ خدا مثل یک مربی دلسوز است که مدام دارد با ما تمرین میکند. ما ۲۴ساعته داریم با خدا پینگپُنگ بازی میکنیم! ببین مربیات توپ را بیشتر کجای میز میاندازد که تو نمیتوانی بگیری؟ معلوم میشود تو در آنجاها ضعف داری؛ باید روی این نقاط ضعف خودت کار کنی.
➖ خداوند در طول زندگی، مثل یک مربی دلسوز برای تو عمل میکند و تو در واقع داری با مربیات بازی میکنی. هر دفعه که توپ را به یک طرفی انداخت، تو باید متوجه شوی که منظورش چه بوده و چه چیزی را میخواهد به تو بگوید؟
➖ این مربی فوق حرفهای، به تو فشارِ طاقتفرسا نمیآورد، گاهی نیز فرصت میدهد که تو بتوانی نقاط قوت خودت را نشان بدهی و سرِ حال بیایی! و بعد دوباره میرود سراغ نقاط ضعف تو و دوباره همان گوشهای میزند که تو ضعف داری!
➖ شما وقتیکه محاسبۀ نفس را شروع کنی، کمکم میبینی که خدا اکثر توپها را به این گوشۀ میز میاندازد، پس معلوم میشود که تو در این نقطه، مشکل داری. در این صورت خدا را میبینی و ضعفهای خودت را میبینی.
➖ هر کسی میخواهد صدای خدا را بشنود، باید محاسبۀ نفس کند. چطوری صدای خدا را میشنوی؟ انگار دارد میگوید: «دیدی امروز چهکار کردی؟ من اینرا از تو پرسیدم؛ دوباره این امتحانِ را از تو گرفتم...»
➖ البته نباید انتظار داشته باشی از همان روز اول-که محاسبۀ نفس را شروع کردی- صدای خدا را بشنوی! باید مداومت داشته باشی. لوسبازی درنیاور! همان روز اول انتظار داری فرشتههای آسمان بر تو نازل بشوند؟!
👤 علیرضا پناهیان
#محاسبه_نفس
#حدیث_روز
💠عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ :💢 ثَلاَثٌ دَرَجَاتٌ وَ ثَلاَثٌ كَفَّارَاتٌ وَ ثَلاَثٌ مُوبِقَاتٌ وَ ثَلاَثٌ مُنْجِيَاتٌ
1⃣ فَأَمَّا اَلدَّرَجَاتُ فَإِفْشَاءُ اَلسَّلاَمِ وَ إِطْعَامُ اَلطَّعَامِ وَ اَلصَّلاَةُ وَ اَلنَّاسُ نِيَامٌ
2⃣ وَ أَمَّا اَلْكَفَّارَاتُ فَإِسْبَاغُ اَلْوُضُوءِ فِي اَلسَّبَرَاتِ وَ اَلْمَشْيُ بِاللَّيْلِ وَ اَلنَّهَارِ إِلَى اَلصَّلَوَاتِ وَ اَلْمُحَافَظَةُ عَلَى اَلْجَمَاعَاتِ
3⃣ وَ أَمَّا اَلثَّلاَثُ اَلْمُوبِقَاتُ فَشُحٌّ مُطَاعٌ وَ هَو ى مُتَّبَعٌ وَ إِعْجَابُ اَلْمَرْءِ بِنَفْسِهِ
4⃣ وَ أَمَّا اَلثَّلاَثُ اَلْمُنْجِيَاتُ فَخَوْفُ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِي اَلسِّرِّ وَ اَلْعَلاَنِيَةِ وَ اَلْقَصْدُ فِي اَلْغِنَى وَ اَلْفَقْرِ وَ كَلِمَةُ اَلْعَدْلِ فِي اَلرِّضَا وَ اَلسَّخَطِ.
💢امام باقر عليه السّلام فرمود:سه چيز درجه انسان را بالا مى برد،و سه چيز موجب كفّارۀ گناه،و سه چيز كشنده جاست،و سه چيز نجات بخش.
🔸اما درجات:بلند سلام كردن،و غذا دادن،و در دل شب كه مردم در خوابند نماز خواندن است،
🔹و اما كفّاره ها:در هواى سرد وضوى كامل گرفتن،و براى اداى نمازهاى شبانه روزى گام برداشتن،و بر نماز جماعت مواظبت نمودن،
🔸و امّا آن سه كه كشنده است:بخلى كه فرمانروا باشد،و پیروی ازهواى نفس،و خود پسندى،
🔹۴. و اما چيزهاى نجات بخش:در پنهان و آشكار از خداوند ترسيدن، و در حال ثروتمندى و تهيدستى ميانه روى كردن،و در حال رضا و خشم سخن به عدالت گفتن.
📚 مشکاة الأنوار، ج ۱، ص ۲۹۵
کارگاه خویشتن داری_23.mp3
24.53M
#کارگاه_خویشتن_داری ۲۳
✦ خداوند واسعِ علیم، مهندسی و معماری خانه و کاشانهمان در قیامت را به خودمان واگذار کرده،
بدین صورت که میزان شادی و آرامش ما در
این دنیا، تعیین کننده سطح کیفیت زندگیمان در آخرت است!
📌خویشتنداری یعنی: مراقبت از شادی و نشاط دائمی قلب.
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
۳۸۴تفسیرنکته های ناب.MP3
2.4M
#تفسیر_امروزی_نکته_های_ناب
💎صفحه۳۸۴
💎درنکوهش اهل دنیا و صفاتشان
✅کانال قدیمی نکته های ناب درتلگرام و سروش وایتا
@rooshanfekr
۳۸۴تفسیر نکته های ناب.MP3
2.49M
#تفسیر_امروزی_نکته_های_ناب
💎صفحه۳۸۴
💎درنکوهش اهل دنیا و صفاتشان
✅کانال قدیمی نکته های ناب درتلگرام و سروش وایتا
@rooshanfekr
💠#داستان💠
عن ابی عبدالله(ع)قال: اِشْتَدَّتْ حالُ رَجُلٍ من اصحاب النبی(ص)فقالَتْ لَهُ اِمْرَأتُهُ: لَوْ اَتَیْتَ رسول الله(ص)فَسَأَلْتَهُ فجاءَ الی النبی(ص)فَلَمّا رَآهُ النبی(ص)قال: من سَألنا أعْطَیناهُ و مِنَ اسْتَغنی أغناه اللهُ، فقال الرَّجُلُ: ما یعنی غیری فَرَجَعَ إلی امرأته فَأَعْلََمَها، فقالت: انّ رسولَ الله(ص)بَشَرا فَأَعْلِمْهُ فَأتاهُ فَلَمّا رَآهُ رسولُ الله(ص)قال: من سألنا أعطیناهُ و مِنََ اسْتَغنی أغناهُ اللهُ، حتی فعل الرَّجُلُ ذلک ثلاثاً ثم ذهب الرَّجُلُ فَاسْتَعارَ مِعْوَلاً ثُمَّ أَتَی الجَبَلَ، فَصَعِدَهُ فقَطَعَ حَطَبا ثُمَّ جاءَ بِهِ خَباعَهُ بِنِصْفِ مُدٍّ من دقیقٍ فَرَجَعَ بِه فَأَکَلَهُ به ثُمَّ ذَهَبَ مِنَ الغَدِ، فَجاءَ بِأکْثَرَ من ذلک خباعَهُ، فَلَمْ یَزَلْ یَعْمَلَُ و یَجْمَعُ حَتّی اشْتَری مِعْوَلاً ثمّ جَمَعَ حتی اشْتَری بَکْرَینِ و غلاماً ثُم أَثْری حتّی أَیْسَرَ فجاءَ الی النبی(ص)فَأَعْلَمَهُ کیف جاءَ یَسْأَلَهُ و کیف سَمِعَ النَّبیَ(ص)فقال النبی(ص)قُلْتُ لک: من سألنا اعطیناه و من استغنی أَغْناهُ الله.» (کلینی، 3/208)
امام صادق(ع)فرمود: «مردی از اصحاب پیامبر(ص)حال زندگیش سخت شد، همسرش گفت: کاش خدمت پیامبر(ص)میرفتی و از او چیزی میخواستی، مرد خدمت پیامبر(ص)آمد و چون حضرت او را دید فرمود: هر که از ما سؤال کند به او عطا کنیم و هر که بینیازی جوید خدایش بینیاز کند. مرد با خود گفت: مقصودش جز من نیست. پس به سوی همسرش آمد و به او خبر داد. زن گفت رسول خدا(ص)هم بشر است (و از حال تو خبر ندارد) او را آگاه ساز، مرد خدمت پیامبر آمد و چون حضرت او را دید فرمود: هر که از ما سؤال کند به او عطا کنیم و هر که بینیازی جوید خدایش بینیاز کند، و تا سه بار آن مرد چنین کرد.
سپس رفت و کلنگی عاریه کرد و به جانب کوهستان روانه شد. بالای کوه رفت و قدری هیزم برید و بیاورد و به نیم چارک آرد فروخت و آن را به خانه برد و بخورد، فردا هم رفت و هیزم بیشتری آورد و فروخت و همواره کار میکرد و اندوخته مینمود تا خودش کلنگی خرید، بازهم اندوخته کرد تا دو شتر و غلامی خرید و ثروتمند و بینیاز گشت. آنگاه خدمت پیامبر(ص)آمد و گزارش داد که چگونه برای سؤال آمد و چه از پیامبر(ص)شنید.
پیامبر(ص)فرمود: «من که به تو گفتم هر که از ما سؤال کند به او عطا کنیم و هر که بینیازی جوید خدایش بینیاز کند.»
@rooshanfekr