روزی بیحساب
ــــــــــــــــــــــــ
امنیت اقتصادی در دستگاه دینی، بیان یک واقعیت است به نام رزقوروزیهایی که تو روی آن حساب نکردی، اما راه جذب این رزقوروزیها را باید به روی خودمان باز کنیم.
واقعیتی داریم به نام «برکت» که در دستگاه مادیگرای غرب اصلاً پیدا نمیشود. برای خودشان یک ژست عقلانی میگیرند، که بله ما باید همۀ جوانب کار را خودمان به دست بگیریم و عقلانی نیست به این موضوعات بپردازیم. درحالیکه عقلانیت به ما میگوید: نباید این واقعیتهای بزرگتر را ندیده بگیریم.
📚کتاب رزقی نو | مجلس اول: رازق کیست؟ | صفحه ۳۶
@rooshanfekr
8.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #طلبگی، ادامه راه انبیاء
🔰هر کسی که بتواند تاثیری داشته باشد که حتی یک ثانیه #فرج را جلو بیندازد، در تمام برکات آن شریک خواهد شد.
#آیت_الله_عابدینی
@rooshanfekr
💠اسارت در#خودخواهیها با ادعای دینداری؟!💠
✅بوی #بیغیرتی میآید از این #کنش_اقتصادی ما
#اعتراف_به_کمتقواییها
💎با کم کردن #تجملات و سادهزیستی، با استفاده از وسیله نقلیه عمومی، بینواهای زیادی میتوانند به نوایی برسند.
💎با چند مدل پایین آوردن ماشین خود، می توانیم صدها گره باز کنیم؛ مقدمات ازدواج چند زوج جوان را فراهم کنیم؛ میشود چند مریض فقیر را درمان کنیم...
💎با قدری کوچک کردن خانه خود میتوانیم روزانه صدها گرسنه را سیر کنیم؛ صدها کودک یتیم را سرپرستی کنیم...
💮اما متاسفانه گرهگشایی خلق الله از اولویتهای ما نبوده و گویا تاسی به سیره امیرالمومنین از نظام ارزشیمان خارج شده در عوض، من حیوانیمان بقدری بزرگ شده که دنبال این هستیم مدل ماشین خود را بالاتر هم ببریم و آن را حق مسلم خود میدانیم. بعضا بقدری غرق در نفسانیات خودمان هستیم؛ اصلا به چنین چیزهایی فکر هم نمیکنیم تا چه رسد بخواهیم عمل کنیم.
#یوم_الحساب_چنین_حساب_کشند
#بازسازی_انقلابی_فرهنگ
#هزار_سوء_برداشت_دینی
#مسئول_دنیاگرا_دین_مردم_را_فاسد_میکند
@rooshanfekr
⭕️ مهریه سنگین مال دوران جاهلیت است
رهبر معظم انقلاب:
🔸«مهریهی سنگین مال دوران جاهلیت است. پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) آن را منسوخ کرد. پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) از یک خانوادهی اعیانی است. خانوادهی پیغمبر (صلیاللهعلیهوآله)، تقریباً اعیانیترین خانوادهی قریش بودند. خود ایشان هم که رئیس و رهبر این جامعه است. چه اشکالی داشت دختر به آن خوبی که بهترین دختران عالم است و خدای متعال او را «سیدة النّساء العالمین» قرار داد «مِن الاَوّلینَ و الآخِرین»، با بهترین پسرهای عالم که مولای متقیان است میخواهند ازدواج کنند، مهریهی ایشان زیاد باشد؟ چرا ایشان آمدند و این مهریهی کم را قرار دادند که اسمش «مَهرُ السُّنَّة» است.»
(خطبهی عقد ۱۳۷۴/۲/۲۸)
🔸«کسانی که مهریهی بالا برای خانمشان قرار میدهند، به جامعه ضرر میزنند. خیلی از دخترها توی خانه میمانند، خیلی از پسرها بیزن میمانند، بهخاطر اینکه این چیزها وقتی در جامعه رسم شد، سنت و عادت شد، به جای «مَهرُ السّنّة»، به جای اینکه مهر پیغمبر (صلیاللهعلیهوآله) سنت باشد، وقتی مهر جاهلی سنت شد، اوضاع، اوضاع جاهلی خواهد شد.»
(خطبهی عقد ۱۳۷۷/۸/۱۱)
🔸اینهایی که خیال میکنند اگر مهریه نباشد ازدواج دخترشان متزلزل خواهد شد، اینها اشتباه میکنند. ازدواج اگر چنانچه با محبت بود، با وضعیت درست بود، بیمهریه هم متزلزل نمیشود. ولی اگر چنانچه بر مبنای خباثت و زرنگی و کلاهبرداری و فریب و این چیزها بود، مهریه هر چقدر هم که زیاد باشد، مرد بدجنس زورگو، کاری خواهد کرد که بتواند از زیر بار این مهریه هم فرار کند.
(خطبهی عقد ۱۳۷۵/۹/۴)
@rooshanfekr
🔹خانواده🔹
💠#حديث ١٧٣
حضرت محمّد صلّي الله عليه واله فرمودند:بهترين ازدواج آسانترين آن است.
🔅خَيْرُ النِّـكاحِ اَيْسَرُهُ؛
نهج الفصاحه: ح١٥٠٧
@rooshanfekr
🔶چرا عده ای به مخالفت با عرفان برخاسته و در این راه به احادیث نیز استناد می کنند ؟
🔸واژه "عرفان" در لغت به معناى شناختن است، ولى در اصطلاح، به شناخت ویژهاى اختصاص یافته که از راه شهود درونى و یافت باطنى حاصل مىگردد. و از آنجا که چنان کشف و شهود هایى معمولا متوقف بر تمرین ها و ریاضت هاى خاصى است، روشهاى عملى یا آیین سیر و سلوک را نیز "عرفان" نامیده اند.
🔸پس عارف حقیقى کسى است که با اجراى برنامه هاى عملى خاصى به معرفت شهودى و حضورى نسبت به خداى متعال و صفات و افعال او نایل شده باشد.
🔸آن چه باعث به وجود آمدن اختلافات زیادی در باره درستی و نادرستی عرفان و روش های سیر و سلوک عرفا شده است جوابی است که هر کس به این سؤال داده است که آیا در اسلام چیزى به نام عرفان اسلامى وجود دارد یا مسلمانان آن را از دیگران گرفته و وارد دین کرده اند؟
🔸در پاسخ به این سؤال، برخى مطلقا منکر وجود عرفان در اسلام شده و آن را امرى بدعتآمیز و مردود شمرده و عرفا را گمراه دانسته اند و گروهى عرفان را جزئى از اسلام، بلکه به منزله مغز و روح آن دانستهاند که مانند سایر بخشهاى اسلام از قرآن کریم و سنت نبوى سرچشمه گرفته است.
🔸کسى که آیات کریمه قرآن و سخنان پیامبر اکرم و اهلبیت طاهرینش (ع) را با دقت مورد توجه قرار دهد بىشک، مطالب بسیار بلند و ژرفى در قلمرو عرفان و نیز آداب و دستورالعملهاى فراوانى در ارتباط با سیر و سلوک عرفانى خواهد یافت. به عنوان نمونه، مىتوان به آیات مربوط به توحید ذات و صفات و افعال در سوره توحید و ابتداى سوره حدید و آخر سوره حشر اشاره و هم چنین آیاتى که بر حضور الاهى در سراسر عالم هستى و بر احاطه او به تمام موجودات و تسبیح و سجده تکوینى همه مخلوقات براى خداى متعال دلالت دارد، اشاره کرد.
هم چنین آیاتى مشتمل بر آداب و سنن ویژهاى وجود دارد که مىتوان آنها را آیین سیر و سلوک اسلامى نامید؛ مانند: آیات تفکر و تامل، ذکر و توجه دایمى، سحرخیزى و شب زندهدارى، روزهدارى، سجده و تسبیح طولانى در شبها، خضوع و خشوع، گریه کردن، اخلاص در عبادت و انجام کارهاى نیک از سر عشق و محبت به خدا و به انگیزه رسیدن به قرب و رضوان الاهى و نیز آیات مربوط به توکل، رضا و تسلیم در پیشگاه پروردگار و آن چه در بیانات پیامبر اکرم و ائمه اطهار (ع) و ادعیه و مناجاتهاى ایشان درارتباط با این مطالب آمده قابل احصا و شمارش نیست.
در برابر این آیات و بیانات رساى پیامبر اکرم و اهلبیت (ع) گروهى راه تفریط و گروه دیگرى راه افراط در پیش گرفتهاند:
🔸گروه اول تنگ نظرانه و ظاهربینانه، آنها را بر معانى ساده پیش پا افتاده حمل کرده و آیات و روایات را از محتواى بلند و والاى خودشان تهى کردهاند. اینان همان کسانى هستند که به طور کلى، منکر وجود چیزى به نام "عرفان" در متون اسلامى شدهاند.
🔸گروه دیگرى به عنوان عرفان، امورى را معتقد شدهاند که نمىتوان آنها را برخاسته از متون دینى و مضامین کتاب و سنت به حساب آورد، بلکه شاید بعضى از آنها مخالف نصوص صریح و غیر قابل تأویل نیز باشد. هم چنین در مقام عمل از یک سو، آداب و رسومى از پیش خود وضع کردهاند یا از فرقههاى غیر اسلامى وام گرفتهاند و از سوى دیگر، به سقوط تکلیف از عارف واصل قایل شدهاند.
🔸اما گروه دیگری که خود را از افراط و تفریط نگاه داشته اند، بر این عقیده اند که سیر و سلوک عرفانى راه مستقلى در کنار راه شرع نیست، بلکه بخش دقیقتر و لطیفترى از آن است و اگر اصطلاح "شریعت" را به احکام ظاهرى اختصاص دهیم باید بگوییم :
🔸 طریقت در طول شریعت یا در باطن آن قرار دارد به عنوان مثال، شریعت احکام ظاهرى نماز را تعیین مىکند و عرفان عهده دار راههاىتمرکز حواس و حضور قلب در آن است
🔸البته معنای این سخن، آن نیست که هرچه به عنوان عرفان عرضه می شود مورد تایید است بلکه عرفانی که اسلام عرضه کرده شاخصه ها و ویژگی هایی دارد.
منبع :
محمد تقی مصباح عرفان و حکمت اسلامی
#چرا_عده_ای_با_عرفان_مخالفت_میکنند؟
@rooshanfekr
حاج اسماعیل دولابی:
🌹هروقت دیدی راه نداری
چنددقیقه پشت دربنشین خدادررابازمیکند..
🌴 @rooshanfekr
#موفقیت
نبخشیدن باعث کوچک شدن افق نگاهت
و پر شدن فضای ذهنت
از چیزهایی میشود که هیچ نیازی به آنها نداری
میبخشی چون
به اندازه کافی قوی هستی
که درک کنی همه آدم ها ممکن است خطا کنند...
"بخشیدن"
هدیهای است که تو به خودت میدهی...
به خاطر بسپار که آدمهای ضعیف هرگز نمیتوانند ببخشند،
بخشیدن خصلت آدمهای قوی است
بخشیدن یک اتفاق لحظهای هم نیست
فقط قدرتمندها میبخشند.
پس، قوی بودن را انتخاب کن...
👇👇👇
🆔 @rooshanfekr