انسان شناسی ۳۵۴.mp3
10.25M
#انسان_شناسی ۳۵۴
#استاد_انصاریان | #استاد_شجاعی
همهی نیتها نیت صادق نیستند!
نیت که در قلب آدمهاست، دیده نمیشود!
چگونه میتوان تشخیص داد کدام نیت صادق است و کدام در حد حرف..؟
منبع : کارگاه انسان شناسی پیشرفته
@rooshanfekr2
♻️ شش پاسخ به شش اشکال مخالفان نهی از منکر
🔰 معمولا کسانی که حجاب را قبول ندارند و رعایت نمیکنند، زمانی که به ایشان تذکر میدهید، یکی از این موارد را در جواب شما خواهند گفت:
1️⃣ میگویند: «موسی به دین خود، عیسی به دین خود».
⬅️ پاسخ: البته ما اگر بخواهیم طبق دین خودمان رفتار کنیم، که «امر به معروف و نهی از منکر» را واجب کرده، میبایست به شما تذکر بدهیم. اما شما می گویید کسی نباید دیگران را نسبت به کارهای دینیاش امر و نهی کند، درحالی که خودتان این کار را میکنید. شما میگویید «نهی از منکر» دخالت در کار دیگران است و کار درستی نیست، اما همین الان دارید ما را از تذکر دادن، نهی میکنید و در کار ما دخالت میکنید!
🔹شاید برخی در جواب ما بگویند: «شما زمانی حق دارید به ما تذکر بدهید که ضرری به شما برسد، وگرنه این کار شما، دخالت در مسائل شخصی است. از بی حجابی ما ضرری به شما نمیرسد».
🔹در جواب باید گفت: حتما بیحجابی شما که باعث تحریک دیگران میشود، برای بسیاری افراد جامعه ضرر دارد از جمله فروپاشی خانواده. جدا از این ضررهای اجتماعی که حتی در نتایج تحقیقات دانشمندان غربی هم آمده، باید گفت که نهی از منکر، دستور خدایی است که خالق ما و شماست، اما شما معتقدید که خدا، دستور خوبی نداده و در این مورد با خداوند، اختلاف نظر دارید! اما شما طبق تفکر خودتان رفتار نمی کنید.
2️⃣ میگویند: «مگر دین اجباری است؟ لا اکراه فی الدین».
⬅️ پاسخ: این حرف، در مورد اصل پذیرش دین است. یعنی هیچکس را حتی با زور اسلحه، نمیتوان اجبار کرد که به دینی که ما اعتقاد داریم، ایمان بیاورد. ایمان، اعتقاد درونیِ فرد است که با اختیار خودش حاصل میشود. در غیر این صورت، او میتواند در ظاهر بگوید «ایمان آوردم»، ولی واقعا ایمان نیاورد. اگر «لا اکراه فی الدین» به این معنا باشد، پس فلسفه امر و نهی و واجب و حرام الهی چیست؟
🔹قوانین بشری هم همینطور است، شما میتوانید به کشوری، وارد نشوید، اما اگر وارد شدید، مجبورید قوانین آن را رعایت کنید.
3️⃣ میگویند: «چرا به اختلاسها و دزدیها اعتراض نمیکنید».
⬅️ پاسخ: دزدی و اختلاس منکر است، بیحجابی و عریانی هم منکر است. اما بستر تحقق بیحجابی، فضای علنی و بستر تحقق اختلاس و دزدی، محیط پنهان است. کسی علنی و آشکار و با اعلان عمومی اختلاس نمیکند. بله اگر همزمان اختلاس و کشف حجاب رخ دهد و شما اطلاع داشته باشید اما فقط به کشفحجاب اعتراض کنید، اشکال شما وارد است. مضافا که ممکن است عدهای به صورت تخصصی به اختلاسها و حفرههای قانونی این منکر اعتراض کنند و عدهای به کشفحجاب، آیا اقدام هر کدام مانع اقدام دیگری خواهد شد؟!
4️⃣ میگویند: «این بیحجابی ما، در واقع اعتراض است، اعتراض به اختلاسها و بیعدالتیها».
⬅️ پاسخ: کسی که اختلاس کرده یا عدالت را رعایت نمیکند، یک کار ضددینی و خلاف اسلام انجام داده. آیا اسلام گفته بود برود دزدی و اختلاس کنید؟ اگر شما هم دستور دینی حجاب را کنار بگذارید، شبیه او شدهاید و در همان مسیر حرکت کردهاید. آیا این اعتراض است یا همراهی؟! مثل این است که من در اعتراض به کسی که مواد مخدر مصرف میکند، بگویم چون او مواد مخدر مصرف میکند، من هم در اعتراض به او سیگار میکشم!
5️⃣ میگویند: «در شرایطی که وضعیت اقتصاد و گرانی، اینچنین است، شما نمی توانید به بی حجابی، اعتراض کنید. فقر، دینی باقی نمیگذارد. هر وقت وضعیت اقتصاد خوب شد، ما هم حجاب را رعایت میکنیم».
⬅️ پاسخ: اولا که معمولا هر چه به مناطق مرفهتر در شهرها نزدیک میشویم، روند کشف حجاب و عریانی بیشتر میشود. پس فقر، علت اصلی این منکر دینی و قانونی نیست. علاوه بر این، ریشه فقر در بخشی از جامعه، بیدینی بخش دیگر آن است. منکراتی مثل کم فروشی، کم کاری، خیانت، دست درازی به بیتالمال، اختلاس و سیاستهایی که به تقویت سرمایهداری زالو صفتانه میانجامد، از مصادیق بیدینی است نه دینداری.
6️⃣ میگویند: «دیگر فایده ای ندارد، شما نمیتوانید وضعیت حجاب را به حالت سابق برگردانید».
⬅️ پاسخ: این نگاه محصول این نظریه است که اکثریت جامعه به ویژه خانمها با مسالهای به نام حجاب مخالفند. درحالی که در طول ماههای گذشته مشخص شد که اکثر بانوان با سیاست کشف حجاب همراه نیستند. بعد از غائله زن، زندگی، آزادی با اینکه تصور برخی سردمداران این جریان کشف حجاب اکثریت خانمهای جامعه بود، اما شاهد بودیم که این اتفاق برعکس افتاد. خصوصا بعد از اینکه مشخص شد که نزاع بر سر کشف حجاب سر نیست و انتهای این مسیر برهنگی، عریانی و از بین رفتن نهاد خانواده است. اینکه وضعیت حجاب به حالت قبل بر میگردد یا نه، وظیفه ما نیست، ما وظیفه داریم در کنار مطالبه اقدام قانونی بازدارنده از سوی نهادهای مسئول، اجرای امر به معروف و نهی از منکر زبانی را اجرا کنیم.
🇯🇴 @rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری | #استاد_شجاعی
حکومت امام زمان علیهالسلام، شایسته سالاری صددرصده!
آیا منو برای اون حکومت خبر میکنن یا نه؟
@rooshanfekr
جای من در دولت کریمه.mp3
7.08M
#پادکست_روز
مهمترین شرطی که جایگاه یک فرد رو در حکومت صالحان «دولت امام زمان علیهالسلام» مشخص میکنه چیه؟
#استاد_شجاعی | #استاد_عالی
@rooshanfekr
حتی اگه همه بچهها رو بکشید یک موسی زنده میمونه🇵🇸
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ماشاالله
💬ارسالی دوستان
@rooshanfekr
Panahian-Clip-CheraNarahati.mp3
1.29M
🎵چرا ناراحتی؟
🔻خدا هنوز زندهست؛ حواسش بهت هست!
#منتخب 🌟🌟
@rooshanfekr
✔️ در دعاهایمان هر چه را که برای ما نافع نیست، خدا میگوید باشد برای فردا و هر چه را که نافع است، بلافاصله میدهد.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸در دعاهایمان هر چه را که برای ما نافع نیست، خدا میگوید باشد برای فردا و هر چه را که نافع است، بلافاصله میدهد. خدا زینت و زیور دنیا را برای مؤمنین خیلی دوست ندارد، ولی آخرت را زود به آنها میدهد. کسی که آخرت را دارد، چه سیر باشد و چه گرسنه، بهرهی دنیا را هم میبرد. خدا هر چه را خیر محض است، عطا میکند. هر وقت غنا برای مؤمن نافع باشد، غنا میدهد و هر وقت فقر برای او خیر باشد، فقر میدهد. لذا کسانی که به این حقیقت پی بردهاند، هر چه او میکند، هیچ نمیگویند. انشاءالله ما هم هر وقت خدا کم و زیاد کرد، با خدا دعوا نکنیم.
🔸خدا ما را از دعاهایی که برای ما ضرر دارد، غافل میکند. در نتیجه چند بار که خواستیم و عملی نشد، اصل خواسته را فراموش میکنیم.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#دعا
@rooshanfekr
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
4_5881923304888993595.mp3
1.83M
#سلسله_مباحث_نکته_های_ناب_16
💎دعا ابزاری قوی برای پیشبرد اهداف؛
#استاد_شجاعی
#عمق_معرفت
#هزار_سوء_فهم_دینی
#اصل_مطلب
⏳۱۱۴ثانیه
✅مجله علمی نکته های ناب مهدوی در تلگرام، ایتا و سروش(نخبه پروری دینی)
@rooshanfekr
📚 جوابِ سلام پیامکی
💠 سؤال: اگر کسی در نامه یا پیامک ابتدا سلام نموده و بعد مسئله ای بپرسد، آیا جواب دادن به آن واجب است؟
✅ جواب: جوابِ سلام، جز در ملاقات حضوری، مکالمه تلفنی و مانند آن، واجب نیست.
#احکام #سلام #جواب_سلام
@rooshanfekr
💢 نماز با خون کمتر از يک بند انگشت
💠 برداشت غلط:
🔷 برخی بر این باورند خون کمتر از یک بند انگشت پاک است، در حالی که نجس است، اما برای نماز اشکال ندارد.
◀️ نکته: این خون باید خالص باشد. بنابراین اگر رطوبتی به خون برسد مثل عرق، آب و الکل اگر به اندازه درهم یا بیشتر شود نماز باطل است. درصورتیکه رطوبت با خون مخلوط شده و در آن مستهلک شود و مجموع آنها هم بیش از یک بند انگشت نشود در این صورت، نماز با آن صحیح است..
📚 رساله نماز و روزه آیت الله خامنه ای، مسأله ۷۰
#احکام_نماز
#لباس_نمازگزار
@rooshanfekr