#حدیث_روز
#مناسبتی
💠 امام سجاد علیهالسلام:
🔰 ثَلاثَةٌ لايُكَلِّمُهُمُ اللّه ُ يَوْمَ الْقيامَةِ
🔶 وَلايَنْظُرُ اِلَيْهِمْ
🔷 وَلايُزَكيّهِمْ وَلَهُمْ عَذابٌ
1⃣ مـَنَ حَجـَدَ اِماما مـِنَ اللّه ِ
2⃣ اَوْ ادَّعى امِاما مِنْ غـَيرِ اللّه ِ
3⃣ اَوْ زَعَمَ لِفُلانَ وَفُلانٍ فِى اْلإسْلامِ نَصيبا.
💢 سه گروه اند كه خداوند در روز قيامت با آنان سخن نگويد
🔶 و به آنان نظر نكند
🔷 و ايشان را پاك نسازد و براى آنان عذابى دردناك است:
۱ ـ كسى كه امامِ از سوى خدا را انكار كند.
۲ ـ كسى كه امامى از سوى غيرِخدا را بپذيرد. و ادّعا كند.
۳ ـ كسى كه خيال كند، فلانى و فلانى از اسلام بهره اى دارند.
📚 بحارالانوار، ج ۲۵، ص ۱۱۱
@rooshanfekr
💠 حضرت آیت الله العظمی خامنه ای حفظه الله:
✳️ امام سجاد به تعلیم و تغییر اخلاق در جامعه اسلامی کمر بست. چرا؟ چون طبق تحلیل آن امام بزرگوار، بخش مهمّی از مشکلات اساسی دنیای اسلام که به فاجعه کربلا انجامید، ناشی از انحطاط و فساد اخلاق مردم بود.
❇️ اگر مردم از اخلاق اسلامی برخوردار بودند، یزید و ابنزیاد و عمر سعد و دیگران نمیتوانستند آن فاجعه را بیافرینند... ۱۳۷۲/۰۴/۲۳
@rooshanfekr
🖤امام سجّاد(علیه السلام ):
💎چهار عمل مکروهی که روزی را از انسان دفع میکنند:
1⃣ اظهارفقر و نداری کردن در حضور مردم؛
2⃣ خواب دیرهنگام شب و بعد از نماز صبح؛
3⃣ تحقیر و کمارزش شمردن نعمت های خدا؛
4⃣ شکوِه و گلایه داشتن از خداوند متعال.
📚 معانی الاخبار، ص ۲۷۱
@rooshanfekr
🌟امام صادق علیه السلام فرمود:
💎هر کس زیارت عاشورا بخواند ، شب اول قبر در آغوش امام حسین علیه السلام قرار خواهد گرفت.
📚کامل الزیارات ، ص 75
@rooshanfekr
🌟علامه طباطبایی :
💎توحید خالص، درمان هر دردی است؛ و به برکت این داروی شفا بخش، تمام بیماری های روحی و اخلاقی و ... برطرف می شود .
📚حکمت زلال ، ص۱۲ ۱
🌟آیت الله بهجت :
💎توفیق زیارت ، ربطی به داشتن پول ندارد .
📚جرعه ی وصال ، ص ۴۲
@rooshanfekr
💢↶ چرا به امام زین العابدین علیهالسلام
سجاد گفته میشود؟
💠🔹 امام باقر علیهالسلام فرمودند:
《اِن أبِى عَلى بنَ الحُسَينِ عَلیهِالسَّلامُ مَا ذَكَر اللهُ عَزّوجَل نِعمَةَ اِلّا سَجَد وَلا قَرَاء آيَة مِن كِتابِ اللهِ عَزّوجَل فِيها سُجُود اِلّا سَجَد وَلا دَفَعَ اللهُ عَزّوَجَل عَنهُ سُوءُ يَخشَاهُ أو كَيد كَائد اِلّا سَجَد وَلا فَرَغ مِن صَلاةِ مَفروضَة اِلّا سَجَد وَلا وَفَق لِاصلاحِ بَينَ اثنين اِلّا سَجَد وَ كانَ أثر السُّجُود فِى جَميعِ مَواضِعِ سُجُوده فَسمى السَّجاد لِذلِکَ》
↫◄ پدرم على بن الحسين علیهالسلام
هيچ گاه نعمتى را ياد نمیكرد جز اينكه
سجده شكر انجام میداد
↫◄ و آيهاى از كتاب خدا را نمیخواند که
داراى سجده بود مگر اينكه سجده میكرد
↫◄ و هرگاه خداوند مكر حيلهگرى
يا خطرى را از او برطرف میكرد
سجده شكر بجا میآورد
↫◄ و هر وقت از نماز فارغ میشد
سجده میكرد
↫◄ و زمانى که مؤفق میشد
بين دو نفر اصلاح كند سجده میكرد
و طورى بود که اثر سجده در تمام
اعضای هفتگانه سجده او نمايان بود
از اين جهت او سجاد ناميده شد
↲بحارالانوار، جلد۴۶، حدیث۶
@rooshanfekr
آیه ۹۱ سوره مائده - استاد صرافیان.mp3
1.18M
ا ﷽ ا
🏷 #رزق_سحر | #قرآن | #برش
🔰 اصلی ترین کار شیطان...
📌 #تفسیر آیه ۹۱ سوره #مائده
💠 استاد #صرافیان
📍 إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ فِي الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ وَيَصُدَّكُمْ عَن ذِكْرِ اللَّهِ وَعَنِ الصَّلَاةِ ۖ فَهَلْ أَنتُم مُّنتَهُونَ
⭕️ شیطان مى خواهد بوسیله شراب و قمار، در
میان شما عداوت و کینه ایجاد کند، و شما را از یاد خدا و از نماز باز دارد. آیا (با این همه زیان و فساد، و با این نهى اکید،) خوددارى خواهید کرد؟!
#نشر_خوبیها
🗓 ۲ محرّم/ ۲۹ تیر ۱۴۰۲
@rooshanfekr
محرومیت از لذت عبادت
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
💠داستان
[ایجاد انگیزه]
روزي حضرت موسي بن عمران(ع) در راه به جواني بي ادبي برخورد كرد. آن جوان در كمال وقاحت و بي شرمي گفت:
«اي موسي! من آنچه را خداي تو گفته به جا بياور، انجام نخواهم داد و آنچه را كه امر كرده ترك كنم، به جا خواهم آورد. از طرف من به او بگو كه تو هم به هر نحوي مي خواهي مرا عقوبت كن.» حضرت موسي(ع) از او صورت برگرداند و به راه خويش ادامه داد تا اين كه روزي در حال مناجات، خداوند متعال به او فرمود: «ما پيغام آن جوان را كه به تو داده بود تا به ما برساني شنيديم گرچه تو شرم داشتي كه آن پيغام را به ما برساني. از طرف ما نيز اين پيام را به آن جوان برسان و به او بگو ما تو را به عقوبتي مبتلاساخته ايم كه بالاتر از آن تصور نيست. اما اكنون درد آن را درك نمي كني. روزي درد آن را مي فهمي كه راه گريزي برايت نيست.
حضرت موسي(ع) عرض كرد: پروردگارا! من آن جوان را بسيار سرحال و خرسند ديدم و در او هيچ گونه گرفتاري مشاهده نكردم. خطاب شد: اي موسي! هر گاه من به بنده اي غضب كنم، بزرگترين عقوبتي كه به او مي كنم، آن است كه لذت عبادت خود را از او مي گيرم تا در اثر عدم لذت از عبادت من را ترك عبادت كند و مستحق عقوبت دائم و خلود در آتش جهنم شود و اين جوان را به چنين عقوبتي مبتلانموده ام، ولي اكنون متوجه نيست و به زودي متوجه خواهد شد.
✅بیان موضوع
دو نوع لذت داريم. لذت هاي دنيوي و مادي، لذت هاي معنوي. اين دو نوع لذت در مقابل هم قرار دارند. اگر كسي بخواهد از معنويت لذت ببرد، بايد از دنيا دور و از لذت هاي مادي فاصله بگيرد، وقتي ما با گرايش افراطي به دنيا و لذت هاي آن از خدا دور مي شويم، نتيجه طبيعي آن اين است كه ديگر از انس با خدا و قرب به او لذت نمي بريم.
گرايش افراطي به دنيا و لذت طلبي افراطي و در نتيجه آن گناه, بزرگترين مانع و حجاب انسان در کسب لذت هاي معنوي خواهد بود.
اوج لذت هاي معنوي بستگي به اوج عبادت و عشق انسان به خداوند دارد. عرفا و اولياي خدا چون در اوج بندگي و عبادت و رياضت نفس بودند، بيشترين لذت را از خداي متعال مي بردند، آنچنان كه حاضر نبودند حتي يك لحظه از اين حالات خود را با تمام دنيا عوض كنند.
🔶احادیث
➖امام حسین(ع) در دعای عرفه میفرماید:«إِلٰهِى مَنْ ذَا الَّذِى ذاقَ حَلاوَةَ مَحَبَّتِكَ فَرامَ مِنْكَ بَدَلاً»
بارالها ! چه كسی شیرینی محبّت تو را چشید و پس از آن، در پیِ جایگزینی برایت برآمد ؟
و می فرماید: «یا مَنْ أَذَاقَ أَحِبَّاءَهُ حَلَاوَةَ الْمُؤَانَسَةِ»: ای آنکه شیرینی انس خود را به دوستان چشاندهای.
➖امام سجاد(ع) لذت مناجات را از خداوند طلب میکند:
«اللَّهُمَّ ... مَتِّعْنَا بِلَذِیذِ مُنَاجَاتِكَ وَ أَوْرِدْنَا حِیاضَ حُبِّكَ وَ أَذِقْنَا حَلَاوَةَ وُدِّكَ وَ قُرْبِكَ»: بار خدایا! ما را از لذّت مناجاتت بهرهمند گردان و در آبگیرهاى محبّتت وارد گردان و شیرینى دوستى و قرب خودت را به ما بچشان»
🔴عوامل محرومیت از لذت عبادت
🔺 گناه
يکي از مهمترين و مؤثرترين عواملي که باعث ميشود لذت مناجات از انسان گرفته شود گناه است .
آیت الله جوادي آملي مي فرمايند : کسي که جز حلال نمي خورد و جز به حلال نمي انديشد , حتما ً از عبادت لذت مي برد . چنان که انسان گرفتار سرما خوردگي و گرفتگي بيني , از بوي خوش لذت نمي برد و ... انسان گنهکار نيز از عبادت لذت نمي برد . فطرت شفاف و شکوفا شده , از عبادت لذت مي برد .
🔺مجالس گناه
امام سجاد(ع) یکی از عوامل محرومیت از لذت عبادت را شرکت در مجالس گناه دانسته اند؛
«أَوْ لَعَلَّكَ رَأَیتَنِی آلِفَ مَجَالِسِ الْبَطَّالِینَ فَبَینِی وَ بَینَهُمْ خَلَّیتَنِی»
شاید مرا از جمله شرکتکنندگان در مجالس مفسدان دیدهای که رهایم کردهای.
➖یکی از دلایل کمتوفیقی، همنشینی با اهل باطل است چنانچه قرآن مجید یکی از عوامل جهنمیشدن را مجالست با اهل باطل میداند: «وَکُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخَائِضِینَ»: و با اهل باطل در سخنان باطل فرو مىرفتیم.
🔺رفاه زدگی
چنانچه گرفتاري و مشکلات زياد , انسان را به خدا نزديک تر مي کند و حالت تضرع و مناجات در انسان , قوي تر مي شود در رفاه زدگی انسان غالبا ً دچار غفلت شده , کمتر حال مناجات مي يابد .
«فَإِذَا رَكِبُوا فِي الْفُلْكِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ فَلَمَّا نَجَّاهُمْ إِلَى الْبَرِّ إِذَا هُمْ يُشْرِكُونَ»
هنگامي که سوار بر کشتي شوند خدا را با اخلاص مي خوانند ( و غير او را فراموش مي کنند ) اما هنگامي که خدا آنان را به خشکي رساند و نجات داد باز مشرک مي شوند.(۱)
🔻 ادامه دارد 👇👇
🔺فاصله گرفتن از علما ربانی
در روایات معصومین بر حضور در مجالس علما تأکید زیادی شده است.
➖امام سجاد(ع) می فرماید:«أَوْ لَعَلَّكَ فَقَدْتَنِی مِنْ مَجَالِسِ الْعُلَمَاءِ فَخَذَلْتَنِی»: شاید مرا در مجالس عالمان نیافتهای که خوارم نمودهای.
➖رسول اعظم(ص) میفرماید: «لا تَجْلِسوا إلاّ عندَ كُلِّ عالِمٍ یدْعوكُم مِن خَمْسٍ إلى خَمسٍ: مِن الشَّكِّ إلى الیقینِ، و مِن الرِّیاءِ إلى الإخْلاصِ، و مِن الرَّغْبَةِ إلى الرَّهبَةِ، و مِن الكِبْرِ إلى التّواضُعِ، و مِن الغِشِّ إلى النّصیحَةِ»: تنها در محضر دانشمندانى بنشینید كه شما را از پنج چیز به پنج چیز فرا مىخوانند: از دودلى به یقین، از ریا به اخلاص، از دنیاخواهى به دنیاگریزى، از تكبّر به فروتنى و از ناخالصى به خلوص.(۲)
➖ امام علی(ع) میفرمایند: «جالِسِ العلماءَ یَزْدَدْ علمُكَ و یَحْسُنْ أدبُكَ وَ تَزكُ نَفْسُكَ»: با علما همنشین باش تا علمت زیاد و ادبت نیکو و جانت پاک گردد. بنابراین کمتوجهی به علما و استفادهنکردن از محضر نورانی آنها منجر به سلب توفیق میشود.(۳)
🔺ناسپاسی
امام سجاد(ع) در ضمن دعای ابوحمزه فرمود:
«أَوْ لَعَلَّكَ رَأَیتَنِی غَیرَ شَاكِرٍ لِنَعْمَائِكَ فَحَرَمْتَنِی»: شاید مرا ناسپاس در مقابل نعمتهایت یافتهای که محرومم داشتهای.
➖در آیات «وَاللَّهُ لَا یحِبُّ كُلَّ كَفَّارٍ أَثِیمٍ» و «إِنَّ اللَّهَ لَا یحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ» بهصراحت بیان شده است خداوند ناسپاسها را دوست نمیدارد. محرومیت از محبت الهی به معنای ورود به دایرۀ کسانی است که دوزخ آنها را در بر گرفته است؛ چراکه تنها اهل امنیت و آرامش دنیوی و اخروی محبوب خدایاند و کسانی که خداوند بر آنان خشم گرفته و محبوب خدا نیستند، در دوزخ فراق در دنیا و دوزخ آتش در قیامت خواهند سوخت؛ ازاینرو در روایات به سپاسگزاری از خداوند تأکید شده است.
➖ امام سجاد(ع) به فرزندانش توصیه مینمود: «یا بُنَیَّ اُشْكُرِ اَللَّهَ فَمَنْ أَنْعَمَ عَلَیكَ وَ أَنْعِمْ عَلَى مَنْ شَكَرَكَ فَإِنَّهُ لاَ زَوَالَ لِلنِّعْمَةِ إِذَا شُكِرَتْ وَ لاَ بَقَاءَ لَهَا إِذَا كُفِرَتْ»: اى فرزندم، در برابر كسى كه در حق تو احسان نموده، شكر خداوند را بهجاى آور و در قبال كسى كه از تو تشكر میكند، احسان كن كه اگر سپاس نعمت انجام شود، ادامه یافته و از دست نمیرود و اگر كفران نعمت شد، بقا و دوام نخواهد یافت. (۴)
➖امام باقر(ع) در حدیثی مىفرمایند: رسول خدا(ص) شبى نزد عایشه بودند [و پیوسته مشغول عبادت بود]. عایشه گفت: چرا اینقدر خود را به زحمت مىافكنى؛ درحالىكه خداوند گذشته و آینده تو را بخشوده است. پیامبر(ص) فرمود: اى عایشه، «اَلاّ اَكُونَ عَبْداً شَكوُراً»: آیا من بنده شكرگزار خدا نباشم. (۵)
🔺دروغ
➖ امام سجاد(ع) :«أَوْ لَعَلَّكَ وَجَدْتَنِی فِی مَقَامِ الْكَاذِبِینَ فَرَفَضْتَنِی»: شاید دیدهای که در جایگاه دروغگویانم که از چشمات مرا انداختهای.
دروغگو از نظر قرآن کریم از هدایت خداوند دور است: «إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی مَنْ هُوَ مُسْرِفٌ کَذَّابٌ»: خداوند اسرافکار و دروغگو را هدایت نمیکند.یکی از مصادیق دروغ، دروغگویی در اظهار بندگی است. علمای اخلاق گفتهاند: «کسى که [هنگام نماز یا هر زمان دیگری] مىگوید: "وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ" [: روى خود را به سوى کسى کردم که آسمانها و زمین را پدید آورده است] و در دلش غیر این است یا مىگوید: "ایّاک نعبد و ایاک نستعین" [: فقط تو را مىپرستیم و تنها از تو مدد میجوییم]؛ درحالیکه با دلبستگى به دنیا آن را مىپرستد، چنین شخصى دروغگوست». این دروغگویی سبب سلب توفیق میشود.
🟢عوامل لذت بردن از عبادت
عواملي كه ميتواند عبادت را براي انسان لذت بخش كند چند چيز است:
➖ قبل از عبادت انسان خود را مستعد و مهيا سازد؛ يعني، قدري به خود تلقين كند من در صدد نيايش و نماز هستم و سعي كند افكار متفرق را از ذهنش دور كند.
➖حتي الامكان در بهترين وقت عبادت كند؛ مثلاً، با كسالت - خستگي و خواب آلودگي - وارد نماز نشود. "لاتقربوا الصلوة و انتم كسالي".
➖ در محيط پر سر و صدا و آشوب به مناجات نايستد، بلكه محيط آرام و با فراغتي را انتخاب كند.
➖ در حين عبادت مصمّم بر مراقبت باشد و اگر احياناً افكار ديگري به او هجوم آورد، همين كه متوجه شد، سعي كند خود را از دام آن افكار برهاند.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.عنکبوت/۶۵.
۲.[بحار الأنوار ،ج۷۴،ص۱۸۸
۳.غرر الحكم ، ح ۴۷۸۶
۴.تفسير نور الثقلين،ج۲ ،ص۵۲۹
۵.الكافی،ج۲،ص۹۵
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 میگه ما کار داریم، نمیرسیم بریم اربعین!
🔻عجب! فکر کردی نیازت به امام حسین(ع) برطرف شد؟!
چرا دور برداشتی؟
🎤 حجتالاسلام والمسلمین پناهیان
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۷۲ ثانیه شنیدنی حاج مهدی رسولی در باب اهمیت ولایت فقیه
🔹از نمرود سوال کنی چه کسی نباشه خوشحالی؟ میگفت امان از دست ابراهیم
از فرعون سوال کنی چه کسی نباشه خوشحالی؟
امان از دست موسی
از ابوسفیان ملعون سوال کنی چه کسی نباشه خوشحالی؟
پیغمبر اکرم
از معاویه سوال کنی ؟ علی
از یزید ملعون سوال کنی؟ حسین
امروز اگر از مستکبرین سوال کنی چه کسی نباشه خوشحالی؟ سید علی خامنه ای
@rooshanfekr
🔴 چرا توسل به ائمه؟ چرا مستقیم از خود خدا نخوایم ؟
🔻آیات مؤید توسل
🔻 اشتباه علمای وهابی چیست که شیعه را مشرک میدانند ؟
🔻تایید توسل در علمای اهل سنت
🔻مناظره عالم شیعه و پادشاه سعودی درباره توسل
🔻 مگر خدا نمیتوانست..... ؟
اصلاحیه در یکی از اسلایدها: عباس بن عبدالمطلب عموی پیامبر است
#شبهات_محرم
@rooshanfekr
💟روایات هوای نفسانی :
🔸لا تستیقظن عاصیاً و لا تستنبهن لاهیاً و افطم نفسک عن الشهوات الموبقات و کل شهوه تباعدک منی فاهجرها(الکافی 8: 136.)؛ از اندرزهای خداوند متعال به عیسی (علیه السلام): ای عیسی! در حال بیداری گناه مکن و در زمان هشیاری غافل مباش و (کودک) نفس خود را (از شیر) شهوتهای هلاک بار بازگیر و از هر شهوتی که تو را از من دور میکند، دور شو.
🔻سقوط هوسران
انما سمی الهوی لأنه یهوی بصاحبه( سنن الدارمین 401.)؛ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): هوا (و هوس) را بدان سبب هوا نامیدهاند که صاحب خود را فرو میافکند.
🔺فتنه و هوس
انما بدء وقوع الفتن أهواء تتبع و أحکام تبتدع(الکافی 1: 54.)؛ امام علی (علیه السلام): در حقیقت نقطه آغاز فتنهها، پیروی از هوسها و بدعت نهادن در احکام است.
🔻دوزخ و هوس
ان الجنه حفت بالمکاره و ان النار حفت بالشهوات(نهج البلاغه: 251.)؛ امام علی (علیه السلام): بهشت، در لا به لای امور ناخوشایند پیچیده شده است و دووخ، در شهوتها.
🔺شهوت نادان
الجاهل عبد شهوته(غررالحکم: 304.)؛ امام علی (علیه السلام): نادان، بنده شهوت خویش است.
🔻اندوه شهوت
رب شهوه ساعه تورث حزناً طویلا(بحارالأنوار 74: 84.)؛ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): چه بسیار شهوتی که ساعتی بیش نپاید، اما اندوهی طولانی در پی دارد.
🌹گمراهی در دنیا و آخرت
أوصیکم بمجانبه الهوی فان الهوی یدعو الی العمی و هو الضلال فی الآخره و الدنیا( مستدرک الوسائل 12: 113.)؛ امام علی (علیه السلام): شما را به دوری کردن از هوس سفارش میکنم؛ زیرا هوس به کوری فرا میخواند و باعث گمراهی در آخرت و دنیاست.
🔺دشمنی هوس
احذروا أهواءکم کما تحذرون أعداءکم فلیس شیء أعدی للرجال من اتباع أهوائهم و حصائد ألسنتهم( الکافی 2: 335.)؛ امام صادق (علیه السلام): همان گونه که از دشمنان خود دوری میکنید، از هوسهایتان هم دوری کنید؛ زیرا برای مردان دشمنی بدتر از پیروی از هوسهایشان و گفتن سخنان بیهوده و یاوه نیست.
🔻جنگ با هوس
غالب الهوی مغالبه الخصم خصیمه و حاربه محاربه العود عدوه(مستدرک الوسائل 12: 114)؛ امام علی (علیه السلام): بر هوس چنان غلبه کن، که دشمن برای غلبه کردن بر دشمنش میکند و با آن چنان بجنگ، که دشمن با دشمن خود میجنگد.
🔺اسیری هوس
غالبوا أنفسکم علی ترک العادات تغلبوها، وجاهدوا أهواءکم تملکوها(غررالحکم: 243.)؛ امام علی (علیه السلام): با نفسهای خود بر سر ترک عادتها بجنگید تا بر آنها چیره گردید و با هوسهای خود مبارزه کنید، تا آنها را اسیر کنید.
🔻قدرت شهوت
غالب الشهوه قبل [قوه] ضراوتها فانها ان قویت ملکتک و استفادتک و لم تقدر علی مقاومتها(غررالحکم: 241.)؛ امام علی (علیه السلام): بر شهوت خود، پیش از آن که عادتش قدرت گیرد، چیره شو؛ زیرا اگر قدرت گیرد، بر تو مسلط شود و تو را به دنبال خود بکشد و نتوانی در برابرش ایستادگی کنی.
🔺نزدیکی کار نادرست با هوس
اذا مربک أمران لاتدری أیهما خیر و أصوب. فانظر أیهما أقرب الی هواک فخالفه؛ فان کثیر الصواب فی مخالفه هواک(تحف العقول: 397.)؛ امام کاظم (علیه السلام): هرگاه دو کار برایت پیش آمد که ندانستی کدام یک بهتر و درستترست، تنگر که کدام یک از آنها به هوس تو نزدیکتر است، با همان مخالفت کن؛ زیرا در مخالفت کردن با هوای نفست، صواب بسیار نهفته است.
🔻نابسامانی دنیا با هوس
قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) یقول الله عز و جل و عزتی و جلالی: لایؤثر عبد هواه علی هوای الا شتت علیه أمره و لبست علیه دنیاه و شغلت قلبه بها و لم أوته منها الا ما قدرت له( الکافی 2: 335.)؛ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): خداوند سبحان میفرماید: به عزت و جلالم سوگند... هیچ بندهای دلخواه خود را بر دلخواه من مقدم ندارد، مگر این که کار او را پریشان سازم و دنیایش را بر وی نابسامان کنم و دلش را به آن مشغول گردانم و از دنیا به او ندهم، مگر همان چیزی که برایش مقدر کردهام.
🔺غلبه بر هوس
أشجع الناس من غلب هواه(من لایحضره الفقیه 4: 394.)؛ پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم): شجاعترین مردم، کسی است که بر هوس خود غلبه کند.
🔺یاد قبر و دوری از شهوت
اذکر أنک ساکن القبر فلیمنعک ذلک من الشهوات(الکافی 8: 45.)؛ المحجه البیضاء: خداوند متعال به موسی (علیه السلام) وحی فرمود: به یاد داشته باش، که تو ساکن قبر خواهی بود. این یادآوری تو را از بسیاری شهوتها باز میدارد.
✔️هوس
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 داستان شخصی که سینه می زد و چشمچرانی هم می کرد...
🔻اینو کلیپ رو نشون بدین به کسانیکه میگن امام حسین سر لخت رو هم میپذیره تو هیئت!!!!
@rooshanfekr
سیره عرفا در خانواده.mp3
5.61M
🚫 رفتار بزرگانِ سلوک و عرفان،
در خانه و خانواده
#پادکست_روز #رهبری
#استاد_شجاعی #استاد_فرحزاد
منبع : جلسه ۱۵ از مبحث زندگی زیبا
@rooshanfekr