📛یکی از آفات زبان، دشنام و ناسزاگوئی است و آن عبارتست از اینکه انسان از امور قبیح و مستهجن با عبارات و الفاظ صریح تعبیر کند و کلمات ناشایست و دور از شان آدمی را بر زبان جاری نماید که در اصطلاح به آن سب یا فحش میگویند.
🔷️بعضی از فحشها حرام و بعضی دیگر مکروه و مذموم است.
بنابراین، مؤمن باید از بکار بردن الفاظ و عباراتی که بر اشیاء قبیح و مستهجن دلالت دارد اجتناب ورزد .
🔶️اسباب فحش
الف) غضب: وقتی شخصی از فردی ناراحت و خشمگین میشود و قصد آزار و اذیت او را داشته باشد به او ناسزا و دشنام میدهد.
ب) عادت: وقتی شخصی با فساق و فجار، اراذل و اوباش، افراد پست و فرومایه، مجالست و همنشینی کند و با آنها رفیق و مانوس گردد بتدریج روحیات، خلقیات و عبارات آنها در او اثر میگذارد و از آنجا که سخنان عادی آنها توام با هرزهگویی و فحاشی به یکدیگر است به او هم سرایت میکند .
🟩معالجة این آفت به این است که:
۱.انسان از مقدمات پیدایش غضب اجتناب کند تا نسبت به مؤمنان به خشم نیاید.
۲.غضب خود را فرو نشاند و بر اعصاب خود مسلط شود.
۳.از معاشرت با اهل فسق و فساد پرهیز نماید تا بتواند زبان خود را از فحش باز دارد.
✅ امام صادق علیه السلام فرمود: «فحش دادن ظلم است و ظالم در آتش دوزخ قرار دارد.
البداء من الجفاء و الجفاء فی النار»
اصول کافی ، ج۲،ص۳۲۵
🔺️دشنام دادن باعث کینهتوزی و دشمنی میشود! شخصی از قبیلة بنی تمیم بخدمت پیامبر (ص) رسید و عرض کرد: مرا موعظه کنید در بین مواعظ حضرت این جمله بود: به مردم فحش مده که باعث دشمنی آنها میشود.
(لاتسبوا الناس فتکسبوا العدواه لهم او بینهم)
❌❌کسی که فحش دادن را شروع کرده از آن که جواب فحش او را میدهد ستمکارتر است و گناه فحش دهنده و پاسخ گوینده هر دو به عهدة ابتداء کنندة فحش است مگر در صورتیکه فحش دهنده از طرف مقابل پوزش بطلبد یا پاسخ دهنده از حد تجاوز کند.
💠یکی از بزرگترین تعالیم اخلاقی اسلام محترم شمردن مقدسات جامعه است.هر فردی وقتی برای چیزی قداست خاصی قائل شد به آن احترام میگذارد و از حریم آن دفاع میکند و به هیچ وجه راضی نمیشود که دیگری به مقدسات او اهانت کند و آنها را به باد فحش بگیرد و کوچکترین توهینی به مقدسات او هر چند پوچ و خرافی باشد باعث میشود که او هم بخاطر تعصب جاهلی خود متقابلاً به مقدسات مؤمنین فحش و ناسزا بگوید و به ساحت قدس الهی اهانت کند.
🔰قرآن برای حفظ مقدسات دینی از نیش زبان و گزند مشرکان، مؤمنان را از دشنام دادن به بتها بشدت منع میکند و میفرماید:
(ولاتسبوا الذین یدعون من دون الله فیسبوا الله عدوا بغیر علم)
نباید شما مؤمنان به بتهای آنان دشنام بدهید زیرا عکس العمل آنان نیز این خواهد بود که از روی جهالت و لجاجت معبود حقیقی و پروردگار شما را دشنام دهند.
✴ حقّالنّاس، فقط دزدیدن و اتلاف مال مردم نیست، بلکه بردن آبروی مردم نیز حقّالنّاس است؛ بلکه حقّالنّاس آبرویی، شدیدتر و زیانبارتر از حقّالنّاس مالی است. چراکه مردم مال و جاه را برای آبرو میخواهند و اگر آبرو نباشد، مال و ثروت چه فایدهای دارد؟
گاهی با فحش دادن و ناسزاگویی موجب رفتن آبروی برادر مومن خود میشویم و باعث رنج و آزار او میگردیم .
‼گفتیم کسی که اهل ربا باشد در جنگ با خداست اما از نظر روایات، کسی که به دیگران توهین کند نیز با خدا میجنگد.
ناسزا گفتن، غیبت، تهمت، شکستن دل، زخمزبان، آبروریزی، تحقیر، سرزنش و بالأخره هر گفتار یا رفتاری که دیگران را سرافکنده و خجالتزده کند، از مصادیق اهانت است.
طبق این، اهانت به مؤمن، دشمنی و جنگ با خداست و خداوند تعالی میفرماید: من از کسی که به او اهانت شده، دفاع و او را یاری میکنم.
این قبیل گناهان، ظلم و حقّالنّاس است. خداوند متعال به عزّت و جلال خودش قسم خورده است که از هرچه بگذرد، از حقّ مردم و از ظلم به مردم نمیگذرد: «وَ عِزَّتِی وَ جَلَالِی لَا یَجُوزُنِی ظُلْمُ ظَالِمٍ»
اصول کافی، ج ۲، ص ۴۴۳
#گناهان_کبیره
@rooshanfekr
🌼امام على عليه السلام :
روزه ماه شعبان، وسواس دل و پريشانى هاى جان را از بين مى برد.
🌼حضرت محمد صلی الله علیه و آله :
شعبان ماه من است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، روز قيامت شفيع او خواهم بود.
📚تحف العقول ص۱۰۲ - خصال ص۶۱۲ - فضائل الاشهر الثلاثه ص۶۴ - بحارالأنوار(ط-بیروت) ج۹۴، ص۸۳، ح۵۴
@rooshanfekr
💠#حديث
🌟حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند:
💎مردم ! در روزهای فناپذیر، برای روزگار جاودان، توشه برگیرید.
💎فَتَزَوَّدُوا فِی اَيّامِ الْفَناءِ لاَِيّامِ الْبَقاءِ.
📚نهج البلاغه، خطبه ١٥٧
@rooshanfekr
💠 منشأ زهد - بخش دوّم
▫️آنچه به بىرغبتى به دنیا و آزاد شدن از اسارت آن کمک مىکند، دقّت کردن در چهرۀ فریباى دنیاست؛ زیرا در اثر این دقّت، روشن مىشود که تمام جذّابیّت و دلفریبى دنیا، ناشى از پوشیده بودن چهرۀ زشت و نفرتانگیزش در زیر نقابى است که با آرایشهاى ماهرانه، براى خویش فراهم ساخته است. با دقّت در مورد دنیا مىتوان دریافت که :
▪️۱- دنیایى که همچون نوعروسى جوان و پرطراوت جلوه مىکند، پیرکفتارى کهنسال و عفریتهاى است که عمرى به درازاى تاریخ دارد.
▪️۲- دنیا معشوقهاى هرزه و هرجایى است و به هیچ یک از عاشقانش وفادار نیست و به همۀ آنها خیانت مىکند و هر روز خود را در آغوش کسى مىافکند و در اختیار او قرار مىدهد.
▪️۳- دنیا معشوقهاى عاشقکش است و هیچ یک از عاشقانش را زنده باقى نمىگذارد.
▪️۴- این معشوقه، عاشقانش را به آسانى و بىدرد از بین نمىبرد؛ بلکه آنها را با زجر و شکنجه از پا درمىآورد. عاشقان دنیا از سه حال خارج نیستند؛ یا عاشق چیزى از دنیایند که در اختیارشان نیست و به آن دسترسى ندارند؛ که در این صورت، حسرتِ نداشتن، آنها را زجر و شکنجه مىدهد و از پا درمىآورد. یا عاشق چیزى از دنیایند که در اختیار دارند؛ که در این صورت، نگرانىِ از دست رفتن آن، آرامش را از آنها سلب مىکند و ایشان را از پا درمىآورد. و یا اینکه عاشق چیزى از دنیایند که قبلا در اختیار داشتند و اکنون از دستشان رفته است؛ که در این صورت، غصّۀ از دست دادن آن، آنها را زجر مىدهد و از پا درمىآورد.
▪️۵- دنیا معشوقهاى ناپایدار و در معرض نابودى و زوال است و کسى که عاشق چیزى از دنیا شده است، این امکان را ندارد که معشوق خود را همیشه در اختیار داشته باشد؛ زیرا گذر زمان آن را مىفرساید و از بین مىبرد.
▪️۶- دنیا معشوقهاى است که عاشقانش را به جان هم مىاندازد و مایۀ کینه و عداوت بین انسانها مىشود. زیرا برخلاف معنویّات، که برخوردارى هرکس از آنها به هیچ وجه مزاحم و مانع برخوردارى دیگران نیست، مادیّات و امور دنیوى، محدودند و با برخوردار شدن کسى، دیگران از دسترسى به آن محروم مىشوند. لذا عاشقان دنیا براى دسترسى به آن با یکدیگر رقابت مىکنند و کینۀ یکدیگر را به دل مىگیرند و اگر لازم باشد، در راه رسیدن به معشوق خود، رقیب را از پا درمىآورند. تمام کشمکشها و ظلم و جنایات عالم، معلول دنیاطلبى انسانهاست.
▪️۷- دنیا معشوقهاى است که عشقش مایه و سرچشمۀ همۀ آلودگىها و پلیدىهاست و تمامى افکار زشت، روحیّات پلید، اخلاق ناپسند و کردارهاى ناشایست، زاییدۀ محبّت به آن است.
▫️با پى بردن به ماهیّت نفرتانگیز دنیا، جایى براى دلباختن و رغبت نمودن به آن باقى نمىماند و زهدى که در اثر محبّت به خدا به وجود آمده بود، به حدّ کمال خود مىرسد.
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دنیا_و_آخرت_در_نظر_اهلمعرفت -
@rooshanfekr
🔰 بهخاطر همۀ لحظاتی که آسایش نداشتی استغفار کن!
🔰 شرعاً موظّفی برخی آسودگیها را برای خودت فراهم کنی
💠 #چگونه_آسودهتر_زندگی_کنیم؟ 💠
🔸 راحتطلبی یک امر غریزی است که میتواند تورم پیدا کند، سرطانی شود و انسان را به سقوط بکشاند، لذا باید راحتطلبی خودمان را کنترل کنیم.
🔸کنترل و مدیریت راحتطلبی بهمعنای از بینبردنِ همۀ راحتیها نیست، اتفاقاً ما شرعاً موظفیم برخی از راحتیها و آسودگیها را برای خودمان فراهم کنیم.
🔸 دین برای رسیدن به آسودگی و راحتیِ خوب، راهکار ارائه میکند و مهارتهای لذتبردن از زندگی را به ما یاد میدهد.
🔸 آسودهبودن و راحتیِ ممدوح، باعث میشود که انسان حتی در اوج گرفتاریها هم آرامش داشته باشد و این یکی از شاخصهای زندگی سالم است.
🔸 بسیاری از ناآرامیها برای انسان موجب گناه میشود. بعضی از ناآرامیها هم خودش گناه است و باید از آن استغفار کرد. بگو: «خدایا من بهخاطر همۀ لحظههایی که آسایش نداشتم استغفار میکنم»
🔸مهمترین فایدۀ آسودگی چیست؟ بالندگی فکر و اندیشۀ انسان است. امام صادق(ع) میفرماید: آنچه موجب فکر و اندیشۀ بالنده میشود، آسودگی و آرامش است.
👤 علیرضا پناهیان ۹۶.۷.۱
@rooshanfekr
💎 تفکر: یک فراز از مناجات شعبانیه -
🌸 اللَّـهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاسْمَعْ دُعائی اِذا دَعَوْتُكَ، وَاْسمَعْ نِدائی اِذا نادَيْتُكَ، وَاَقْبِلْ عَلیَّ اِذا ناجَيْتُكَ، فَقَدْ هَرَبْتُ اِلَيْكَ، وَوَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيكَ، مُسْتَكيناً لَكَ مُتَضرِّعاً اِلَيْكَ، راجِياً لِما لَدَيْكَ ثَوابی، وَتَعْلَمُ ما فی نَفْسی، وَتَخْبُرُ حاجَتی، وَتَعْرِفُ ضَميری، وَلا يَخْفی عَلَيْكَ اَمْرُ مُنْقَلَبی وَمَثْوایَ، وَما اُريدُ اَنْ اُبْدِئَ بِهِ مِنْ مَنْطِقی، واَتَفَوَّهُ بِهِ مِنْ طَلِبَتی، وَاَرْجُوهُ لِعاقِبَتی، وَقَدْ جَرَتْ مَقاديرُكَ عَلَیَّ يا سَيِّدی فيما يَكُونُ مِنّی اِلی آخِرِ عُمْری، مِنْ سَريرَتی وَعَلانِيَتی، وَبِيَدِكَ لا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيادَتی وَنَقْصی وَنَفْعی وَضَرّی،
🌸 خدايا! بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و شنوای دعايم باش، آنگاه كه میخوانمت، و صدايم را بشنو گاهی كه صدايت میكنم، و به من توجّه كن هنگاميكه با تو مناجات مینمايم
همانا به سوی تو گريختم و در حال درماندگی و زاری در برابرت ايستادم، پاداشی را كه نزد توست اميدوارم، آنچه را كه در درون دارم میدانی، بر حاجتم خبر داری، نهانم را میشناسی، كار بازگشت به آخرت و خانه ابدیام بر تو پوشيده نيست و آنچه كه میخواهم به زبان آورم و خواهش خويش را بازگو كنم و هم آنچه را كه برای عاقبتم اميد دارم، بر تو پنهان نيست،
همانا آنچه تقدير نمودهای بر من ای آقای من در آنچه كه تا پايان عمر بر من فرود میآيد از نهان و آشكارم جاری شده است، و تنها به دست توست نه به دست غير تو، فزونی و كاستیام و سود و زبانم.
@rooshanfekr
💫نماز بسیار مهم پنجشنبه های ماه شعبان
⏱زمان این نماز از الان تا غروب آفتاب میباشد.
🌷رسول خدا صلیاللهعلیهوآله فرمودند:
هر کس در پنجشنبه های شعبان ۲ رکعت نماز در هر رکعت بعد از حمد ۱۰۰ بار سوره قلهواللهاحد بخواند و بعد از سلام، ۱۰۰ بار بر پیامبر صلوات بفرستد، خداوند همهی حوائج دینی و دنیایی او را برآورده میسازد.
📚منابع: مفاتیح الجنان - اقبال الاعمال
#اسلام_واقعی
💢نتیجه مهربانی به یک سگ
روزي امام حسين علیه السلام از جائي عبور ميكردند که ديدند جواني به سگي غذا مي دهد.
امام #خوشحال شدند و فرمودند:
چرا اين گونه به سگ مهرباني مي كني ؟
جوان عرض كرد:
#غمگين هستم، مي خواهم با خشنود كردن اين حيوان، غم و اندوه من مبدل به خشنودي گردد. #اندوه من از اين است كه غلام يك نفر يهودي هستم و مي خواهم از او #جدا شوم.
امام حسين علیه السلام با آن غلام نزد صاحب او كه يهودي بود آمدند. امام حسين علیه السلام دويست دينار به يهودي داد ، تا #غلام را خريداري كرده و آزاد سازد.
يهودي گفت:
اين غلام را به خاطر #قدم مبارك شما كه به خانه ما آمدي به شما بخشيدم و اين بوستان را نيز به شما بخشيدم.
امام حسين علیه السلام هماندم غلام را آزاد كرد و همه آن #بوستان و دویست دینار را به او بخشيد.
سرانجام آن مرد #یهودی و همسرش که تحت تاثیر محبت امام حسین علیه السلام قرار گرفته بودند ، مسلمان شدند.
📚مناقب آل ابی طالب - ج 4 - ص 75
@rooshanfekr
🔰 از شبهه نباید رنجید / شبههها مثل این تحریمهاست؛ ما را وادار میکند بیشتر فکر کنیم / مراقب باشیم حرف سست نزنیم
🔻رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار با رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان رهبری:
🔸از شبهه هم نباید رنجید. نرنجیم؛ بالاخره شبهه است و وجود دارد. مرحوم آقای مطهری (رضواناللّهعلیه) خودش شبهه را کشف میکرد، زودتر میفهمید و بنا میکرد روی آن فکر کردن.
🔹برای مواجههی با شبهه بایستی کاملاً آماده شد. من میخواهم این را عرض بکنم حتی این شبههها مثل این تحریمهاست، این تحریمها اگر نبود مطمئن باشید ما این پیشرفتهای صنعتی و فنی را نمیداشتیم... نه قطعه میفروختند، نه علم میفروختند، نه فناوری میفروختند ناچار شدیم خودمان اقدام کنیم.
شبهه هم همینجور است، شبهه هم ما را وادار میکند بیشتر فکر کنیم، بیشتر مطالعه کنیم، بیشتر مراجعه کنیم، بیشتر مشورت کنیم، بیشتر از کسی که بیش از ما میفهمد سئوال کنیم، شبهه هم از این قبیل است.
مراقب باشیم حرف سست نزنیم.
۱۴۰۱/۱۲/۴
@rooshanfekr
22.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موندنی ترین رفیق من امام حسین (ع) ...
به به 😍😍
ویژه پخش کنید و بذارید بچه هاتون گوش کنن و حفظ کنن 🌹
#عزیزم_حسین
#رضاهلالی
#میلاد_امام_حسین
@rooshanfekr