🔴فرانسه ۶۷ مسجد را تعطیل میکند
👈اعمال محدویتهای تازه بر مسلمانان فرانسه
↙️«ژرارد درمنین»، وزیر کشور #فرانسه اعلام کرد درصدد است تعدادی از مساجد این کشور را در راستای اقدام گسترده و قاطعانه علیه تجزیهطلبی اسلامگرایانه تعطیل کند. دولت فرانسه قرار است اقداماتی «بی سابقه» علیه مساجدی که –به زعم آنها- مظنون به تقویت افراطگرایی اسلامی هستند، اتخاذ کند.
⭕️ژرارد درمنین، وزیر کشور گفته که ۶۷ مسجد ظرف روزهای آتی مشمول این اقدامات خواهند شد و برخی از آن ها احتمالاً تعطیل می شوند. درمنین، حکمی را درباره بازرسی و تفتیش #مساجد به فرمانداران این کشور ارسال کرده و ۱۸ مسجد به دستور وی هدف «اقدامات فوری» قرار خواهند گرفت.
↩️«امانوئل مکرون»، رئیسجمهور فرانسه در پی حملات اخیر توسط اسلامگرایان تندر رو در این کشور از انجام اقداماتی گسترده خبر داد. از جمله این موارد، پیشنهاد قانونی جدید برای جلوگیری از تجزیهطلبی اسلام گرایانه و کاهش نفوذ خارجی بر مسلمانان فرانسه است.
@Feraghvaadyan
⭕️بازداشت یک مرد یهودی به خاطر آتش زدن یک کلیسا در بیت المقدس
🔺روشنگر به نقل از بی.بی.سی فارسی/روزنامه «جروزالم پست» #اسرائیل، از بازداشت یک #یهودی_افراطی به خاطر آتش زدن یک کلیسای #کاتولیک در #بیت_المقدس خبر داده است.
↩️این مرد 49 ساله که گفته شده گرایش راست افراطی دارد، با ریختن مواد قابل اشتعال در داخل کلیسای ملل در جبل زیتون، آتش روشن کرد.
✡️به نوشته #جروزالم_پست، یک مامور امنیتی #کلیسا متوجه این مرد شد و او را تا زمان رسیدن پلیس به محل بازداشت کرد. #آتش به کل کلیسا سرایت نکرد و آتش نشانان موفق به خاموش کردن آتش شدند.
@Feraghvaadyan
📛خشونت فراملی فرقهها
✍️دامنه #خشونت_گرایی جریانهای فرقهای به سطح #فراملی نیز میرسد. در روابط بینالملل، کشورها و قدرتهای مختلف از ابزارهای متفاوت برای #نفوذ و تحت فشار قرار دادن دولتهای رقیب بهره میجویند. به تجربه ثابت شده که فرقهگرایی، ابزار و محمل مناسبی برای دخالت و نفوذ قدرتهای خارجی، بهویژه قدرتهای بزرگ #سیاسی و جهانی در امور سایر کشورها به شمار میرود. قدرتهای بزرگ از فرقهها برای نفوذ و تأثیر بر اراده سیاسی دیگر حکومتها استفاده میکنند. در این صورت، #فرقه_ها مانند اسب تروای دشمن عمل کرده و زمینه حضور و دخالت عوامل خارجی را درون جامعه فراهم میکنند.
⚠️تمرکز سیاست خارجه #امریکا بر جریانهای بنیادگرا و #تصوف در جوامع اسلامی، مصداق بارز این امر است که اسناد مربوط به نفوذ و اثرگذاری آن موجود است. «مصادیق تاریخی متعددی از سوءاستفاده قدرتهای خارجی از #اقطاب فرق وجود دارد. از جمله حمایت روس و انگلیس از فرقههای #بابیت، بهائیت، ازلیه و واركینه. «اسماعیل رائین» در كتاب «حقوقبگیران انگلیس»، به كرات از وابستگی جدی سران و اقطاب #دراویش به دول #انگلیس و روس، سخن گفتهاست. همچنین ارتباطات خارجی فرق و امكان نفوذ آنها در مسئولان حكومتی، حساسیتها را در این خصوص دو چندان میكند.🇺🇸
🔺یکی دیگر از ابعاد #خشونت_فراملی جریانهای فرقهای، نقش ابزاری فرقهها در ایجاد تنش و اختلاف در جوامع رقیب است. گاه فرقهگرایی مذهبی، عامل تنش در روابط خارجی دولتهاست. برای مثال، میتوان به نقش فرقههای #وهابی در روابط ایران و #پاكستان اشاره كرد. همچنین فعالیت فرقهها موجب طرح ادعاهایی نظیر نقض #حقوق_بشر از سوی سازمانهای بینالمللی و عامل تشدید فشار خارجی علیه دولتها میشود که مصادیق بسیار آن در قبال سرکردههای فرقههای نوظهور و سنتی در ایران، شاهد بوده و هستیم. بیانیههای گاه و بیگاه وزارت خارجه امریکا –با مضمون خلط اقلیتگرایی فرقهای با اقلیتهای مذهبی- در قبال نقض حقوق دراویش یا فرقههایی چون #عرفان_حلقه و #مسیحیت_تبشیری، از آن جملهاند.
@Feraghvaadyan
امام خمینی(ره):
برای پیروی دستورحضرت #مسیح ناقوس ها را به نفع مظلومان و محکوم نمودن ستمگران به صدا درآورید.
امام خامنه ای:
پیروی از #حضرت_عیسی لازمهاش بیزاری از قدرتهای ضدّحق است.
@Feraghvaadyan
🔥کلیسای تاریخی نیویورک طعمه حریق شد
📝صبح روز شنبه(15 آذرماه جاری) یک کلیسای قرن نوزده میلادی در منطقه East Village #منهتن دچار آتشسوزی شد.
↙️#آتش_سوزی ساعت ۵ صبح به وقت محلی از یک ساختمان خالی در خیابان هفتم شرقی آغاز شد و سپس به ساختمان #کلیسا سرایت کرد. «جکی لوئیس»، یکی از کشیشهای این کلیسا در بیانیهای گفت، ما بسیار اندوهگین هستیم که مکانی مقدس در #آتش سوخت اما خوشحال هستیم که به هیچکس در این حادثه آسیبی وارد نشده است.
⭕️به گفته لوئیس، مراسم عبادت این کلیسا از ماه مارس به بعد بدلیل شیوع #کرونا از طریق فضای مجازی انجام می شد.
⛪️برج این کلیسا محل نگهداری «زنگ آزادی» #نیویورک بود. در تارنمای کلیسای «میدل کالیگیت» آمده: «این کلیسا یکی از قدیمیترین کلیساهای نیویورک است که با وقایع مهم تاریخ آمریکا مرتبط است، این زنگ همزمان با مراسم تحلیف یا مرگ رؤسای جمهوری آمریکا با حوادث مهم نیویورک به صدا درآمده بود.»
🔸ساختمان این کلیسا در سال ۱۸۹۲ ساخته شده بود و قدیمی ترین کلیسای شمال آمریکا به شمار می آمد.
@Feraghvaadyan
⭕️کندن سومین سازه فلزی ناشناخته و نصب صلیب به جای آن
🔰وقتی چهارشنبه ۲ دسامبر سال جاری میلادی، یک کوهنورد در #کالیفرنیا آمریکا، سومین #مونولیت مرموز را پیدا کرد، کسی نمیدانست این تکستون مرموز چطور از اینجا سر درآورده اما آنچه بر سرش آمد را بسیاری دیدند.
🔺پلیس کالیفرنیا اعلام کرد: پنج جوان #مسیحی پس از مشاهده خبر پیدا شدن سومین مونولیت، از جنوب این ایالت با خودرو به جاده زدند و پس از ۵ ساعت رانندگی، صبح پنجشنبه به محل تک ستون فلزی در استادیوم پارک رسیدند. آنها با شعار "مسیح پادشاه است" (یکی از سرودهای مذهبی مسیحیان)، ستون درخشان فلزی را از جا کندند و به جایش یک #صلیب چوبی نصب کردند.
🎥ویدئوی تمام این روند به صورت مستقیم پخش شد. یکی از آنها در ویدئو میگوید: سازه را از جا کندهاند تا «به اربابان بیگانه» بگویند اینجا کسی پذیرایشان نیست».
💢نخستین مونولیت مرموز در #یوتا آمریکا پس از اینکه افرادی توانستند به محل آن برسند، شبانه ناپدید شد اما سپس سر و کله یک سازه مشابه در #رومانی پیدا شد.
⚠️به نظر میرسد ماجرای این ستون به این سادگی تمام نخواهدشد. نکته قابلتأمل، گره خوردن آن با نظامهای اعتقادی است، البته به اشکال متفاوت؛ در رومانی، آن را با مرگ یک مبلغ #مسیحی پیوند میزنند و در کالیفرنیا توسط جوانان خشمگین مسیحی از جا کنده میشود! پشتپرده این بازیهای رسانهای چیست؟
@Feraghvaadyan
⭕️جریانهای فرقهای و انتخابات امریکا
✍️در جریان انتخابات ایالاتمتحده، #فرقهها نیز نسبت به این رویداد واکنش نشان دادند تا ماهیت و گرایشهای درونی خود را آشکار سازند. دراین میان، برخی فرقهها بنا به مبانی فکری و محورهای اتکای خود، فعالتر از سایرین بودند. شاید بتوان جریان #مسیحیت_تبشیری را از فعالترین فرقهها در این زمینه دانست که با جدیت خاصی، #انتخابات_امریکا را رصد کرده و واکنشهای ویژهای نشان داد. وبسایتهای مطرح تبشیری، 18 خبر با محتوای حمایت از «دونالد ترامپ» منتشر کردند و شبکههای ماهوارهای تبشیری نیز ویژهبرنامههایی بر روی آنتن بردند. نکته قالتأمل، بهرهگیری آنها از برخی عناصر اپوزیسیون(مانند «ه.ی»، عنصر سابق گروه موسوم به «فرشگرد») در این برنامهها بود.
↙️برخی عناصر شاخص تبشیری فعال در شبکه «نجات» و حوزه موسیقی تبشیری هم با انتشار دهها پست(نزدیک به 60 مورد) از آغاز انتخابات امریکا تا اعلام نتایج نهایی، سلامت این انتخابات را زیر سؤال بردند.
مشابه این رفتار در برخی جرگههای افراطی #دراویش نیز مشاهده شد و دو مورد از کانالهای وابسته به مأذون خارجنشین فرقه(مصطفی آزمایش) نسبت به انتخابات امریکا موضعگیری کردند. در فرقه بهائیت نیز بعضی مهرههای فعال با انتشار مطالبی در صفحات مجازی خود، پیروزی ترامپ را پیشبینی کرده و موضوع تقلب درانتخابات را پیش کشیدند. این در حالیاست که هر دو فرقه اخیر بر اساس مبانی اعتقادی خود از مداخله در امور سیاسی، نهی شدهاند.
🔺نکته شایانتوجه در این بررسی تحلیلی، موضعگیری مشترک جریانهای فرقهای مختلف در حمایت از ترامپ به انحاء گوناگون است که میتواند روشنگر ماهیت #سیاسی اغلب فرقهها و بسیاری از خط و ربطها باشد. حمایت تمامقد از #ترامپ به عنوان تندرو ترین رهبر حزب جمهوریخواه در عناد با نظام جمهوریاسلامی، رسالتی است که این فرقهها در راستای تحقق اهداف بر خویش متصورند.
✳️گروه رصد روشنگر
@Feraghvaadyan
✴️ناانسانگرایی در معنویتهای نوظهور
✍️یکی از مبانی مشترک اغلب معنویتهای نوپدید، مفهوم «#ناانسان_گرایی» است که البته ریشه در شاخص «#ناالهیات» این جریانها دارد. نانسانگرایی به معنای نفی ارزش و عاملیت انسان در جهان و زندگی خویش و در عینحال، نفی اعتقاد به عاملیت خداوند است،به طوریکه اموری موهوم نقش تعیینکننده در جهان و زندگی بشر پیدا میکنند.
🔺فیخته معتقد بود «مفهوم خدا چیزی جز فرافکنی خود انسان نیست» و حالا با #آنیمیسم شبهعلمی، مفهوم خدا به تمام طبیعت فرافکنی میشود و انسان در برابر نیروهای مرموز و ناشناختهای در طبیعت متصور است، به زانو درآمدهاست. شبهجنبشهای معنوی سایر پدیدهها از اجرام سماوی گرفته تا حیواات و بلورها را در زندگی #انسان مؤثر میپندارند و حقیقت غایی خلاقیت را دز تمام کاونات منتشر میبینند و نیز تمام طبیعت را به جهت برخورداری از روح و زندگی و شعور و خلاقیت، واجد عنصر الوهیت درونی میشمارند و انسان به جای جستجوی خداوند باید به همسازی با طبیعت و همفازی با کاونات برسد. حتی جانوران را به عنوان خالصترین نمونههای زندگی طبیعی، الگو و سرمش خود قرار دهد. در اینجاست که نااومانیسم در معنویتگرایی جدید، نقاب از چهره میاندازد.
📚منبع: مظاهریسیف، حمیدرضا، «مبانی معنویتگرایی جدید(انیمیسم شبهعلمی، ناانسانگرایی و ناالهیات»، از سری مقالات ارائهشده به همایش «معنویتهای نوظهور؛ شاخصهها و نقدها»
@Feraghvaadyan
حکمت - عرفانهای نوظهور _ استاد رفیعی.mp3
1.45M
💽🎙عرفانهای نوظهور / استاد رفیعی
✅بسیاری از تحلیلگران علت پیوستن افراد خصوصاً جوانانی از قشر متوسط تحصیلکرده را در #شستشوی_مغزی جسته اند. بمباران #محبت از سوی فرقه ها (همچون وعده شغل، مسکن، تسکین آلام روحی، بهبود امراض مزمن یا صعب العلاج جسمی، قرار گرفتن در محیطی کاملاً صمیمی، یافتن یاران شفیق و غیره.) توجیهی است که این تحلیلگران اجتماعی ارائه میدهند.
🔺#فرقههای_انحرافی تلاش می کنند برای اسلام بدیل و جانشین درست کنند، به گونهای که طبق آمار در ۴ـ۳ دهه اخیر بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دین جدید ساخته شده است و حتی این تعداد را تا ۵ هزار دین نیز عنوان کرده اند.
⚠️سادگی در فهم #عرفانهای_کاذب، آموزههای آن مبنی بر آسانگیری اخلاقی و ترویج فرهنگ تساهل و تسامح افراطی ممکن است جذب کننده برخی افراد راحتطلب باشد.
@Feraghvaadyan
🔰واتیکان: پاپ فرانسیس به عراق سفر میکند
✝️پاپ در ماه مارس (اسفندماه) در صورت مناسب بودن شرایط از نظر همه گیری ویروس #کرونا، به #عراق سفر خواهد کرد. این نخستین سفر خارجی پاپ در بیش از یک سال گذشته به شمار می رود که در نوامبر ۲۰۱۹ از تایلند و ژاپن دیدار کردهبود. دولت عراق از سفر پاپ به این کشور به عنوان پیام #صلح استقبال کرد. «ماتئو برونی»، سخنگوی #واتیکان گفت: سفر پاپ در تاریخ پنجم تا هشتم مارس (۱۵-۱۸ اسفند) به دعوت دولت عراق و کلیسای کاتولیک این کشور و با دیدار از شهرهای بغداد، اربیل، موصل و قره قوش (بخدیدا در استان نینوا) صورت خواهد گرفت.
↩️به گفته برونی، زمانبندی و برنامه این سفر در آینده و با درنظرگرفتن تحولات اوضاع اضطراری بهداشت جهانی مرتبط با همه گیری بیماری کووید ۱۹، اعلان خواهد شد. «برهم صالح»، رئیسجمهور عراق نیز با انتشار پیامی در شبکههای اجتماعی، ضمن استقبال ز سفر رهبر کاتولیکهای جهان در ماه مارس سال 2021 به کشورش نوشت: «این سفر تاریخی با تمام زوایا و ابعاد خود، یک پیام حمایت به مردم عراق و تأکید بر اتحاد، همزیستی و رواداری بشریت و مبارزه با افراطگرایی است.»
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔺تصوف و روشنفکری؛ ریشههای تاریخی
✍️مصادیق #نفوذ جریان #روشنفکری در #تصوف، بسیار است. برای مثال میتوان به نمونه تاریخی زیر اشاره داشت:
«علیخان ظهیرالدوله(ثانی)، کسی بود که بین دربار و #خانقاه صفیعلیشاه، پیوند برقرار کرد و عملاً توانست این خانقاه را به خدمت #فراماسونری و جریانهای شبهروشنفکری درآورد. او فرزندِ فرزند محمدناصر خان –ملقب به ظهیرالدوله اول، یکی از خوانین تیره دولّوی قاجار- بود که با دربار، پیوندی تاریخی و سیاسی داشت.
📆در سال 1317... ظهیرالدوله ...با تأسیس «#انجمن_اخوت»، دستگاهی موازی با خانقاههای کهن بنا نهاد. در این انجمن که یک تشکیلات فراماسونری شبهخانقاهی بود، جمعی از رجال بنام قاجاری، #دراویش شبهروشنفکر، هنرمندان و ادیبان، عضویت داشتند. محل اجتماع ...ایشان، خانقاه صفیعلیشاه بود... اسماعیل رائین درباره او مینویسد: علیخان #ظهیرالدوله که مردی روشنفکر و اصلاحطلب و خواهان تجدد و مساوات بود، سعی داشت افکار حکمای ایرانی قرن چهارم (اخوانالصفا) و افکار و عقاید #صوفیان را در هم آمیخته، پایهای نو بریزد... از دیگر اعضا و مرتبطان با این انجمن، میتوان به این افراد اشاره کرد: حسن تقیزاده که از منورالفکران و نخستین رئیس مجلس سناست...محمدتقی بهار، مشهور به #ملک_الشعرا، ادیب و سیاستمدار، از دیگر افراد مرتبط با این انجمن بود. ... محمد مسعود، سیاستمدار و روزنامهنگار منتقد دربار در سالهای نخستین حکومت #رضاخان نیز با این انجمن ارتباط داشت. مستشارالدوله صادق، از رجال فراماسونر دوره مشروطه که در تدوین قانون اساسی مشروطه دخالت داشت نیز با این انجمن در ارتباط بود.»(1)
📘پینوشت:
1. شیرمحمدی، محمدمهدی، ظهور فراماسونری در حلقههای دراویش، کتاب نقد، ش 39، صص 217-216.1
@Feraghvaadyan