⭕️مولودی انحرافی از اهل حق
🔻فرقه «مکتب نورعلی الهی» را باید شاخه ای انحرافی از خاندان «شاه حیاسی» اهل حق دانست که مورد تأیید هیچ یک از خاندان های این مسلک نبوده و رهبران و بزرگان #اهل_حق، بارها به صورت رسمی و غیررسمی، برائت خود را از این فرقه انحرافی ابراز داشته اند.
🔻بررسی اصول اعتقادی و مبانی فکری آن نیز از تفاوت بسیار با اهل حق حکایت دارد و با توجه به رفتارشناسی سران و ارزیابی عملکرد #فرقه، می توان آن را در ردیف فرقه های تشکیلاتی با رویکرد تروریستی قرار داد که از عناوین «عرفان» و «اسلام»، صرفاً به منزله پوششی برای اهداف نهانی خود بهره میجوید.
👈فرقه مکتب #نورعلی_الهی، زاییده افکار یکی از پیروان اهل حق به نام «فتح ا... جيحون آبادي» است.
@Feraghvaadyan
✝️مسیحیت تبشیری در 🇹🇷ترکیه
🔹گروه های #تبشیری از دهه های پیش، فعالیت خود را در بیشتر شهرهای بزرگ ترکیه، ازجمله آنکارا، استانبول، اسکی شهیر، ازمیر و دیگر شهرهای پناهنده پذیر، از طریق ایجاد کلیساهای خانگی آغاز کرده اند.
🔸 در سنوات اخیر، تحرکات این گروه ها در میان دانشجویان و پناهندگان ایرانی شدت یافته است. اقدام گروه های مذکور، نه تنها در راستای مسائل سیاسی، فرهنگی و امنیتی است، بلکه سوابق و کارنامه عملکردی آنها نشان داده، ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی ایران را نیز به عنوان یکی از اهداف اصلی خود دنبال می نمایند. هم اکنون حدود شش کلیسای خاص مسلمانان #مسیحی شده و فارسی زبان در ترکیه وجود دارد که عبارت اند از: کلیسای گدیک پاشای استانبول، کلیسای فارسی زبان مژده، کلیسای ایرانیان کایسری، کلیسای ایرانیان مسیح، کلیسای ایرانیان دنیزلی(بزرگترین کلیسای نوکیشان ایرانی) و کلیسای ایرانیان آنتالیا.
🔺گروه های تبشیری از شگردهای مختلفی برای جذب #دانشجویان و پناهندگان بهره می گیرند که ارائه کمک های مالی، قول تسهیلات برای اخذ پناهندگی و یا مساعدت در کسب ویزای امریکا و اروپا، از مهمترین این روش ها می باشد.
@Feraghvaadyan
🔴انتخابات در فرقه بهائیت
به طور کلی انتخابات بهائیت، علیرغم تمامی ژست های دموکراسی در این #فرقه، فاقد کوچکترین نمادی از دموکراسی است و به نظر میرسد، اساساً شورای رهبری بهائیان، هیچ گونه جایگاهی برای اغنام ا...(!) در انتخابات این شورا قائل نیست، چراکه:
1️⃣: در احکام بهائی، هرگونه نامزدی یا کاندیداتوری برای این شورا، ممنوع است.
2️⃣: هیچگونه تبلیغی که در جوامع دموکراسی گرا، لازمه «شناخت» از نوع نگاه فرد #کاندیدا میباشد، در جوامع بهائی و انتخابات شورا وجود ندارد و اساساً ممنوع است.
3️⃣: این شورا سالیان درازی است که صرفاً انتخابات را در میان اعضای دارالتبلیغ، محدود کرده است. یعنی فردی که کاندید می شود، پیش از عضویت در این شورا، منصوب آن در دارالتبلیغ بوده است.
4️⃣: علیرغم وجود احکام و دعاوی متعدد بر تساوی زن و مرد در بهائیت، همیشه در حد یک شعار فریبنده باقی مانده و در انتخاب اعضای رهبری بهائیت، همچنان زنان از حضور در این شورا محروم هستند، همانطور که در #انتخابات اخیر نیز جایگاهی در این شورا نداشتنند.
5️⃣: به طور کلی، بیت العدل از نظر رعایت موازین بهائی نیز مشروعیتی نداشته و در درون جامعه بهائی، نگاهی وجود دارد که اساساً مشروعیتی برای #بیت_العدل قائل نیست.
@Feraghvaadyan
♨️انجمن حجتیه و روش عجیب مبارزه با بهائیت
🔻#انجمن_حجتیه، مبلغ این تئوری بود که برای ابلاغ دین و مبارزه با تبلیغات بهائیت، نباید در امور سیاسی و اجتماعی داخل شویم و اساساً مسائل سیاسی در حوزه مسئولیت دینی ما نیست. جالب آنکه چنین نگرشی استعماری، توسط #بهائیت هم تبلیغ میشود. یعنی دو جریانی که ظاهراً ضد هم هستند، هر دو مبلغ سیاست «جدایی سیاست از دین» میباشند.
🔻این چنین دیدگاهی در شرایطی بود که بهائیت، بیش از آنکه فرقه ای دینی و فرهنگی باشد، پدیده ای استعماری و صددرصد سیاسی و حتی جاسوسی قلمداد می شد که برای تسخیر نرم مملکت و نسخ اسلام به پشتوانه آمریکا، #صهیونیسم و کمک تمامی ارگان های مهم رژیم پهلوی، روز به روز قدرت بیشتری در کشور پیدا می کرد. از این رو مبارزه فرهنگی صرف کافی نبوده و باید با ریشه های توسعه این فرقه که رژیم پهلوی بود مبارزه می شد.
🔻اما انجمن نه تنها به سران حکومت #پهلوی که بیشتر آنها بهائی و مورد تأیید آمریکا و صهیونیستم جهانی بودند، هرگز تعرضی نکرد بلکه در مواردی با ساواک نیز همکاری و مساعدت داشت. به همین دلیل، مورد حمایت ساواک و شخص محمدرضا پهلوی بود؛ چراکه با ظاهری از تدین، خط مبارزه با ستمگران طاغوتی و دین ستیزان را به انحراف می کشاند.
@Feraghvaadyan
🔺صدور حکم قاچاقچی بهائی
📣روشنگر به نقل از فارس/ چندی پیش عناصری از #تشکیلات_بهائی در حین ارتکاب به قاچاق محموله باارزشی از عینک، شناسایی و دستگیر شدند.
🔻«ع.خ» متهم ردیف اول این پرونده که سردستگی باند قاچاق را برعهده داشت، از اعضای فعال تشکیلات بهائی بوده و بستگان درجه اول وی نیز، از مسئولان طراز اول این #فرقه در ایران محسوب میشوند.
🔻با احراز بزهکاری این #قاچاقچیان و وجود شواهدی بر «جعل مفادی» ع.خ، رأی بدوی شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی «صلواتی»، این مجرم را مجموعاً به تحمل چهار سال حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم نمودهاست.
🔻جریان #بهائیت طی این سال ها در پی فرصتی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران بوده و از هر فرصتی برای اختلال در بخشهای مختلف کشور سوءاستفاده مینماید. سالهای اخیر نیز کارشکنیهای مختلفی در حوزه اقتصادی از این عناصر مشاهده شده است.
http://yon.ir/pTULV
@Feraghvaadyan
🔺 فرآیندی به نام «جذب»
🔹 جذب در جریانهای فرقه ای، یکی از ارکان اساسی محسوب میشود که شکل گیری و تداوم حیات فرقه، در گرو آن است.
🔺فرقه ها اهداف مختلفی از جذب اعضا دارند، چراکه افزایش شمار پیروان، اهمیتی بسیار برای آنها دارد. برخی از مقاصد جذب را میتوان به شرح ذیل برشمرد:
🔹🔹تقویت بنیه اقتصادی؛ فرقه ها با بهره گیری از منابع مادی اعضا، پتانسیل آنها برای کار و نیز گردآوری اعانات یا دریافت عطایا از ایشان، یکی از منابع درآمد خود را بر افزایش کمی اعضا از طریق جذب ، متمرکز ساخته اند.
🔹🔹توسعه تشکیلاتی؛ اعضا به طور بالقوه، سربازان بی جیره و مواجب سرکردگان هستند، لذا توان مادی و معنوی ایشان می تواند، منبعی برای توسعه تشکیلاتی فرقه _ که یکی از مهمترین اهداف اغلب فرقه هاست_ قلمداد شود.
🔹🔹بهره گیری از دسترسی های پیروان؛ هرچه فرایند جذب اعضا موفق تر باشد، فرقه به امکانات بیشتری دسترسی خواهد داشت. هر یک از اعضا در دوایر دولتی و خصوصی، نفوذی دارند که می تواند مجرایی برای اعمال نفوذ و پیشبرد اهداف فرقه، قلمداد شود.
👈به این ترتیب جذب، صرف نظر از ابزارها و روشهای عموما غیر انسانی اش، اصلی اساسی در جریان های فرقه ای محسوب می شود که خطر آن برای اقشار مختلف جامعه، محتمل است.
📚بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan
تمام کشمکش های رسانه ای فرقه گنابادی...
♨️نخستین چالش درون فرقه ای دراویش، پس از سالگرد غائله گلستان هفتم
✍با گذشت چندین روز از سالگرد غائله گلستان هفتم اسفند ۹۶، فرقه گنابادی در مسیری تازه گام برداشت که از چند زاویه قابل تحلیل است:
🔹اولین نکته، تمرکز فرقه بر راه اندازی واسط رسانه ای تازه در فضای مجازی و متمرکز ساختن توجهات فقرا و افکارعمومی بر آن است.
🔺یکی از اهداف این اقدام، منحرف نمودن اذهان از گذشته تاریک فرقه و آغاز نمودن فصلی تازه در حیات دراویش گنابادی، پس از فاجعه سال گذشته است.
🔹 کانال تازه تاسیس که با فرمان «نور علی تابنده»، آغاز به فعالیت نمود، در اقدامی هدفمند، تمرکز خود را بر انعکاس پیامهای همدلانه و کاملا متفاوت قطب در خصوص واقعه سال گذشته و برایت از متخلفان و رسانه های آنها معطوف نمود تا نشان دهد این رسانه _که به عنوان خبرگزاری مورد تایید قطب معرفی شده- رویکردی متفاوت با رسانه های افراطیون دارد.
🔹 نکته جالب، واکنش شتاب زده افراطیون به این اقدام و راه اندازی کانالی جعلی با نامی مشابه، جهت انحراف دراویش بود که مدیران کانال اصلی را به روشنگری در این زمینه واداشت.
🔹کشمکش ها بر سر رسانه های دراویش گنابادی، همچنان در درون فرقه ادامه دارد تا نشانی باشد از فرصت طلبی افراطیون و بی اعتقادی آنها به نخستین اصل درویشی یعنی «لزوم مطابعت از فرمان قطب».
👈 به این ترتیب، نخستین تلاشهای دراویش گنابادی در پشت سر گذاشتن بی اعتباری و کاستن از زشتی های فاجعه سال گذشته، بار دیگر با کارشکنی افراطیون مواجه شد تا نمودی باشد از تداوم و تعمیق چالشهای درون فرقه ای این روزهای دراویش گنابادی.
📚بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan
💢 بمباران محبت روش جذب تبشیری ها
📌یکی از روش های جذب مسلمان به مسیحیت توسط عناصر تبشیری،تکنیک #بمباران_محبت است که از سوی مبلغان تبشیری برای جذب، به ویژه در مراحل اولیه استفاده می شود.
صحبت های برخی مستبصرین تبشیری در این زمینه👇🏻
⭕️«مهمترین مسئله، رفتار و برخورد خوبشان است. آنها افراد را فارغ از سطح تحصیلات، شغل و... تحویل می گرفتند و مورد احترام قرار می دادند. در مورد جزئیات کار و زندگیشان، صمیمانه سؤال نموده و به افراد و مشکلاتشان توجه می کردند. ما هم با مشاهده این رفتارها، در مورد مشکلاتمان با آن ها درد دل می کردیم و به این ترتیب هر روز بیشتر، خود را در دسترسشان قرار میدادیم. آنها با این روش و از طریق محبت کردن، افراد را جذب میکردند. چیزی که همیشه در خانه ویکتور [از عناصر تبشیری] می دیدیم، احساس محبت بود که ابزاری برای جذب به حساب میآمد برای همین هم در #فریب افراد موفق بودند. »
⭕️: «آنها کارشان را خوب انجام داده بودند. فقط کافی بود، فردی مثل همسرم، اندکی در باورهایش آنطور که باید، محکم نباشد و پای انگیزه هایی مثل #پناهندگی یا منافع مادی در میان باشد، بلافاصله دام پهن کرده، با جذابیت های ظاهری و از #محبت دم زدن ها، افراد را جذب کرده و برای «خدمت» تربیت می کنند.»
@Feraghvaadyan
🇮🇳هند و قانون نانوشته حذف فرقه ها
♦️هند را میتوان یکی از متفاوت ترین کشورهای جهان در اداره #فرقه_ها دانست که مدیریت فرقهه ای غیرهندو در آن به صورت نرم و از طریق استحاله در دستورکار نانوشته حاکمان هندو قرار دارد. اگرچه قانون وضع شده ای علیه فرقه ها وجود ندارد اما قانون نانوشته ای حاکم است که فقط هندوها را پذیرفته و به دنبال استحاله دیگر فرقه ها و مذاهب در هندوئیسم است.
♦️جریان حاکم در هند در قالب حزب ملی گرای VKP و حزب فرقه گرای هندی RSS تلاش دارد از طریق اهرم ها و گروه های فشار، آثار و نشانه های فِرَق غیرهندو را حتی از نام کوچه ها و خیابان ها پاک کرده و با نامگذاری آنها با اسامی #هندو در قالب اندیشه «بازگشت به خانه»، هند را فقط متعلق به هندوها اعلام نموده و بر این مهم پافشاری کند که قبلاً همه هندو بوده اند، پس باید به دین خود بازگردند.
👈به این ترتیب، این جریان به صورت نانوشته با عموم فرقه ها و مذاهب غیرهندو، مقابله ای نرم داشته و درصدد است از طریق اختلاط دینی، هندوسازی کرده و دیگر فرقه ها را استحاله نماید.
@Feraghvaadyan
⭕️ایجاد هماهنگی میان فعالیت های مادی با باورهای بهائی
▪️فقر جوامع، از جمله حربه هایی است که #بهائیان همواره از آن برای افزایش آمار و فریب استفاده کرده اند. در برخی پیام ها، ذوق زدگی تشکیلات از جذب بومیان فقیر برخی مناطقِ دورافتاده، کاملاً مشهود است:
🔺«پیشرفت دیگری که حاصل گردید ازدیاد محسوسی در میزان قبول مسئولیت احبای بومی برای خدمات تبلیغی و تزیید معارف امری در کشورهای خود بود. در مناطقی که به مشاکل و متاعب شدید دچار بودند از جمله #آنگولا، کامبوج، لیبریا و سییرالیون، احبا در زمینه تبلیغ امرا... که موجب اقبال نفوس کثیره گردید و یا تأسیس و تجدید فعالیت محافل روحانی و یا ایجاد و ادامه طرح های توسعه و عمران به انتصارات مهمی دست یافتند...فعالیت های بسیار متنوعی در این جوامع انجام گرفت که مشتمل بود بر قیام مبلغین محلی، تعلیم و اعزام تعداد قابل ملاحظه ای از مبلغین سیار به جزایر مجاور، افتتاح مدارس ابتدائی، ایجاد فرصت های متعدد برای اعلان امرا... و ترتیب و اجرای برنامه هایی که مقامات عالی رتبه و صاحبان نفوذ در آن حضور داشتند»(1)
📚1.پیام بیتالعدل خطاب به بهائیان جهان، رضوان 1996م.
@Feraghvaadyan
🔹درگذشت مادر مجسمه سازی ایران، هنرمندی از جامعه ارامنه
🔹درگذشت خانم «لیلیت تریان» مادر مجسمه سازی ایران از جامعه مسیحیان ارمنی
🔹بهرام قاسمی، رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه، درگذشت خانم «لیلیت تریان» مادر مجسمه سازی ایران را به جامعه هنری کشور، هموطنان ارمنی، دانشجویان و همکاران هنری و دانشگاهی ایشان تسلیت گفت و یاد و نام او را گرامی داشت.
🔹هادی مظفری، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با انتشار پیامی، درگذشت زندهیاد لیلیت تریان را تسلیت گفت.
🔺🔺لیلیت تریان، مجسمهساز پیشکسوت ایرانی، پنجشنبه ۱۶ اسفندماه جاری، در ۸۸ سالگی درگذشت. تریان، نخستین بار هنر مدرن مجسمهسازی را به صورت آکادمیک وارد مراکز آموزشی ایران کرد و از مؤسسین دپارتمان مجسمهسازی دانشکده هنرهای تزئینی بود. وی ۲۳ سال بهطور حرفهای در دانشکدههای هنری تدریس کرد و برخی از هنرمندان شاخص امروز ایران از شاگردان او هستند.
@feraghvaadyan
🔴اصول اعتقادي اکنکار
❗️الف)جهانشناسي: فرقه #اکنکار به وجود دنياهاي متعدد و طبقاتي قائل بوده و معتقد است اين دنياها توسط اک که همان «روح القدس» يا «جوهره خدا» مي باشد، به وجود آمده است. اين روح از قلب سوگماد (خداي اک) بيرون مي آيد.
📌ب) خداشناسي: در مبانی اکنکار، «#سوگماد» (خداي اکنکار) آفريننده نيست، شخصيت و جنسيت ندارد و بالاترين مقام الهي است.
📌ج) وحدت وجود: اکیست ها معتقد به وحدت وجود هستند و ميگويند «هر يک از ما پاره اي از خداست، ما با خدا يکي بوديم و آنگاه خداوند فرمود من خلق خواهم کرد. سپس ما به عنوان بشر زاده شديم اما اين حقيقت را نمي توان به ياد آورد».
📌د) استادان اکنکار: از ديدگاه اکنکار، اساتيد #اک، افرادي هستند که وظيفه ياري کردن بشريت در جهت تکامل، ارائه تعاليم و يافتن مريد را بر عهده دارند و اينان را مي توان در تمام سيارات و طبقات کيهاني پيدا کرد. همچنين، معتقدند همه پيامبران در مکتب اک دوره هاي اکنکار را گذرانيده و توانمندي روحي يافته اند حتي افرادي مثل حافظ و شمس تبريزي را از پيروان اين فرقه ميدانند.
📌هـ) کارما و تناسخ: پيروان اکنکار، همانند ساير اديان هندي به اصلي به نام #کارما معتقدند. بر اساس اين اصل، هر کاري که در اين جسم انجام دهيم، نتيجه آن را بعد از مرگ و ورود روح به جسم بعدي خواهيم ديد. بنابراين تناسخ، بستري براي اجراي اصل کارما و همچنين جانشيني براي معاد اديان الهي است.
@Feraghvaadyan
♦️رابطه سردمداران و اعضاي انجمن حجتيه را با روحانيت
«رفتار انجمن حجتيه در اين مورد، گزينشي بود يعني به آن بخش از مرجعيت، حوزه، #روحانيون و وعاظ نزديک بودند که به نوعي ساختارهاي فکري انجمن حجتيه را ترويج و تبليغ مي کردند، مثل تبليغ مرحوم «آيت ا... خويي» به عنوان مرجع. افراد و شخصيت هايي را که به ديدگاه هاي انجمن حجتيه نزديک نبودند، مسکوت گذاشته و حتي به نوعي بايکوت ميکردند. به همين خاطر، ما نسبتي بين فعاليت هاي «آيت ا... کاشاني»، مرحوم «نواب صفوي»، يا هيئت هاي مؤتلفه اسلامي (که از دهه 40 به بعد تشکيل مي شوند) با #انجمن_حجتيه نمي بينيم. حجتيه، گزينشي رفتار مي کرد و آن بخشي از روحانيت را مي پسنديد، ترويج و استفاده مي کرد که نزديکي ساختاري و عقيدتي با نگاه هاي انجمن داشتند.»
📚گفتگو با آقای دکتر«کوشکی»، نشریه روشنا،شماره76
@Feraghvaadyan
#بسته_خبری_ادیان
🔻فیلم سینمایی «یهوا» به کارگردانی آناهید آباد که نماینده سینمای ارمنستان برای رقابت در نودمین دوره جوایز اسکار در بخش اسکار خارجی زبان بود در گروه هنروتجربه اکران میشود.
🔻بهنام مرادیان نویسنده و پژوهشگر #زرتشتی در کنفرانس بین المللی تربیت دینی در ادیان ابراهیمی
🔻 غرس نهال توسط دکتر سعید زارع در #کنیسای_کوروش به مناسبت روز درخت کاری
@Feraghvaadyan
♨️خدا در اندیشه «اکهارت توله»
♦️#اکهارت_توله، متأثر از معنویت های شرقی است و آموزه هایی از ذن بودیسم و هندوئیسم را تبلیغ می کند که طرفداران زیادی نیز دارد. آن چه که به آن دعوت می کند تسلیم درونی است که نام آن را «پذیرش حال» می گذارد. از همین رو همواره از تسلیم بودن حرف می زند.
🔹وی تمامی باورها،از جمله اعتقاد به #خدا را مخدوش میداند و تاکید می کند فقط حال را دریابید و همه چیز را فراموش کنید.
👈«توله، فردی چون #نیچه را عارف و روشنضمیر میخواند و این جمله وی که می گوید: «خدا مرده است» را قانون خوشبختی معرفی می کند.»(1)
📚1. شریفی دوست، حمزه، کاوشی در معنویت های نوظهور، نشر معارف،ص258.
@Feraghvaadyan
💢دکترخانلری: افزایش آگاهی ملی و وطندوستی در جوانان مانعی برای فرار مغزها
🔺عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به مساله مهاجرت نخبگان از کشور گفت: حُب وطن و میهنپرستی برای نوجوانان و جوانان کشور به خوبی تعریف نشده و نظام آموزشی اعم از مدارس، سیستمهای کمکآموزشی و دانشگاهها این حس را به جوانان منتقل نمیکنند.
🔸وی افزود: اگر جوانان ما نسبت به سرزمین و وطن خود عِرق ملی داشته باشند به خاطر مسائل اقتصادی به این راحتی کشور را رها نمیکنند.
🔺 کارن خانلری ادامه داد: اگر حس وطنپرستی و آگاهی ملی وجود داشته باشد، نخبگان حتی در شرایط سخت از این آگاهی و سواد خود برای پیشرفت و پیشبرد مملکت استفاده خواهند کرد چرا که اگر همه شرایط اقتصادی و بسترها مهیا باشد، دیگر نیازی به آگاهی بالا وجود ندارد.
🔸خانلری تاکید کرد: نمیشود وطندوستی و حُب وطن فقط مربوط به غیرنخبهها باشد بلکه آنها هم باید این حس را داشته باشند؛ اگر قرار باشد نخبگان منتظر باشند تا بعد از فراهم شدن تمام شرایط مادی و مالی و روانی و اجتماعی در کشور بمانند، این امر پیشرفتی را عائد کشور نخواهد کرد بلکه فداکاری مهم است؛ همچنانکه جوانان ما در دوران جنگ تحمیلی این فداکاریها را کردند.
🔺عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: این فداکاری همیشه به صورت جبهه و جنگ نیست بلکه باید در عرصه علم هم صورت گیرد؛ کمااینکه نخبگانی هستند که علیرغم تمام مشکلات آموزشی و تجهیزاتی و مالی در کشور میمانند و سعی دارند مثمرثمر باشند؛ بنابراین باید این آگاهی داده شود و این بحث، امری ایدئولوژیک است.
@Feraghvaadyan
♨️اعتقاد اکنکار به تناسخ
👈🏻اکثر فرقه هاي نوظهور به مقابله با مرگ انديشي پرداخته و حتي گاهي مرگ را موهوم و زندگي را جاويدان معرفي مي کنند .
🔻«پال توئيچل»، مؤسس فرقه «اکنکار» مي گويد: «فرضيه جهنم توسط #کليسا اختراع شد تا بشر را با ترساندن از کيفر برادرکشي، بيشتر به سوي تمدن سوق دهد. کليسا مجبور بود ترس از کيفر اخروي و امثال آن را بيافريند تا بدينوسيله توده هاي مردم را هرچه بيشتر تحت کنترل داشته باشد».(1)
🔻«ماده نه هرگز به وجود مي آيد و نه از بين مي رود، تنها مي تواند از شکلي به شکل ديگر تبديل شود. تعداد ارواح عالم همواره ثابت اند اما لازم نيست که همه ارواح هميشه به شکل انسان متناسخ شوند. افزون بر اين، وقتي يک انسان از دنيا مي رود، مستلزم آن نيست که روح او بلافاصله به بدن انسان يا حيواني ديگر منتقل گردد، بلکه ممکن است روح به مدت يک روز تا يک هزار سال يا بيشتر در ساير عوالم به حيات خود ادامه دهد.... اما نهايتاً و در زمان مقرر که بناست بدهي کارميک خود را بپردازد، بار ديگر به شکل انساني، #متناسخ خواهدشد(2)
📚1.توئیچل، پاول، نامه هايي به گيل، ص23.
2.اکنکار حکمت باستاني براي عصر حاضر، مترجم: مهيار جلالياني. گردآوري: تاد کرامر و دوگ منسون، صص41.44.
@Feraghvaadyan
صدای #انجمن_حجتیه از کدام تریبون؟!
📣روشنگر به نقل از انصاف نیوز/ اگر تا دیروز میگفتیم؛ «صدای پای حجتیهایها» میآید، ولی باید اعتراف کنیم اکنون صدای ظهور و حضورشان در پشت تریبونها میآید!
عجبا! چه زود شعله قلم آتشین امام راحل درباره این گروه دارد به خاموشی میرود!
که نوشت:
«حواستان را جمع کنید که نکند یک مرتبه متوجه شوید که انجمن حجتیهایها همه چیزتان را نابود کردهاند.»
ادامه این یادداشت حجتالاسلام هادی سروش را میتوانید از لینک زیر مطالعه نمایید:
http://www.ensafnews.com/r89hb
@feraghvaadyan
♨️معنویت منهای شریعت شاهکار غربی
♦️در آغاز دهه 80 میلادی با ورورد به عصر جدید زندگی، انسان به مرحله جدیدی از اندیشه ورزی دینی نیز وارد شد. عصری که دین به امری فردی مبدل و کارکرد آن صرفا سامان بخشیدن به امور شخصی شد. بشر غربی در پی جایگزین ساختن چیزی به جای دین،بتی جدید بنا کرد به نام #معنویت_منهای_شریعت!
🔹«در این نوع معنویت که کارکردی کپسولی دارد،رعایت حدود اخلاقی و شرایع الهی الزامی ندارد و در فاصله زمانی کوتاهی انبوهی از فرقه های نوپدید حول محور معنویت شکل گرفت.از #یوگای هندی و اعمال ریاضت های شاقه تا انواع عرفان ها و معنویت های طرفدار سکس،مواد مخدر و آزادی های بی حد و حصر شخصی در آن جای گر فتند. یعنی ملغمه ای از #اشو،کریشنا،بودا،ماهاویرا،کاستاندا و پائولوکوئیلو و ...»(1)
📚در قلمرو سایه ها، احسان احمدی،سمیه شاه حسینی، ص 50
@Feraghvaadyan
حمایت از ✝کلیساهای خانگی سیاست #تبشیری_ها
⭕️بیش از 200 کلیسای رسمی در ایران اسلامی وجود دارد و مسیحسان کشور به عنوان #اقلیت_دینی آزادانه مراسم مذهبی خود را در این کلیساها انجام می دهند با این حال سایت های تبشیری از کلیساهای خانگی حمایت می کنند و در فضای مجازی فعالیت گسترده ای برای تبلیغ جریان مسیحیت انجام می دهند.
👈البته ابن نوع #کلیساها با عنوان تبلیغ مذهب مکانی است برای اباحه گری و خوشگذرانی جوانان که سرانجام جذب مسیحیت شوند.
@Feraghvaadyan
🔴دیدار مشاور وزیر بهداشت و موبد زرتشتیان با اسقفاعظم سبوه سرکیسیان
👈🏻طبق هماهنگیهای صورت گرفته از سوی خلیفهگری ارامنه تهران، دکتر اردشیر خورشیدیان موبد زرتشتیان و دکتر نیکنام مشاور وزیر بهداشت کشورمان روز یکشنبه 19 اسفند ماه با اسقفاعظم سبوه سرکیسیان دیدار کردند.
✔️در این دیدار آقایان روبرت بیگلریان و واروژ هوهانسیان، رؤسای #شورای_خلیفه_گری ارامنه تهران نیز حضور داشتند.
✔️موضوع اصلی این نشست، گفتگو پیرامون همایش «سلامت جهانی» بود که قرار است اردیبهشت سال آینده در جزیره کیش برگزار شود.
✔️حاضران در این دیدار، ضمن اشاره به موضوع این همایش، بر نقش #دین در عرصه سلامت تأکید کرده و آمادگی خود را برای هر گونه همکاری در این زمینه اعلام نمودند.
✔️شایان ذکر است همایش مجمع جهانی سلامت روزهای9و10 اردیبهشت ماه 1398 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در جزیره کیش برگزار میشود.
📚گروه ترجمه روشنگر
منبع:سایت خلیفهگری ارامنه تهران
@Feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤دکتر «محمد صادق کوشکی»:
🔘#انجمن_حجتیه، مشکلی با حکومت #پهلوی نداشت و آن را تنها حکومت شیعه میدانست.
@Feraghvaadyan
♨️ بیخدایی نو
🔘بیخدایی نو، به جنبشی در اوايل سده 21 اطلاق میگردد. در اين جنبش، نويسندگان #بی_خدا از اين ديدگاه حمايت میکنند که «دين نبايستی صرفاً تحمل شود، بلکه بايد با آن مقابله کرد، مورد انتقاد قرار بگيرد و هرجا که آثارش نفوذ کرد بايد با استدلال منطقی افشا شود.»
🔘 اين جنبش با نام افرادی چون: «#ريچارد_داوکينز»، «دنيل دنت»، «سم هريس»، «کريستوفر هيچنز» و «ويکتور استنجر» پيوند خورده است. بسياری از کتبی که به فهرست پرفروش ترين ها راه يافتند، بين سالهای 2004 و 2007 ميلادی از اين نويسندگان منتشر شدهاند که پايه بسياری از مباحث بیخدایی نو را تشکيل میدهند.
@Feraghvaadyan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤دکتر «آندرانیک سیمونیان»،مدیرمسئول هفتهنامه «هویس»:
در🇮🇷 ایران، اقلیت و اکثریت نداریم؛ این وحدت، حقیقت جامعه ایرانی است.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
💢دمیدن «نورعلی تابنده» بر آتش زیر خاکستر 👈تازهترین اظهارات جنجالی قطب، دردسری برای مشاوران #فرقه
💢دمیدن «نورعلی تابنده» بر آتش زیر خاکستر
👈🏻تازهترین اظهارات جنجالی قطب، دردسری برای مشاوران فرقه
🔻«نورعلی تابنده» اینروزها با بازگشت به رویه قبل، سخنرانیهای روزانه خود را دنبال میکند، اما با رویکردی متفاوت از مواضع چند ماه قبل؛ امری که مشاوران فرقه را به دردسر انداخته و با خودسانسوری در پی رفع و رجوع آن هستند.
🔻تازهترین ایندست سخنان قطب سالخورده فرقه گنابادی به اظهارات وی درخصوص حوادث و #اغشاشات قم در سالهای گذشته مرتبط میشود. وی با اشاره به این واقعه، بار دیگر، نزاعهای گذشته پیرامون عوامل بروز آن را زنده ساخته، با متهم ساختن عناصر بیرونی، مدعی میشود:
«در واقعه خراب کردن #حسینیه_قم، خراب کردند و بعد هم مدعی بودند و میگفتند گفتههای بعضی از آقایان علما که اینجا را باید خراب کرد، من رد میشدم در آنجا اون روزها دیدم که کاشیهایی افتاده اسامی ائمه (ع) رو کاشی خلاصه کاشی رو برداشتم... بعد کمکم بعضی از آقایان...در سخنرانیشان از ما انتقاد کردند و گفتند قم، جای درویشان نیست باید بیرونش کنید، معلوم شد که طریق بیرون کردن درویشها به نظر آنها همین بود که حسینیه را خراب کنند و بعد به دنبال آن حسینیهای که هنوز خراب نشده هست، جلوی این را هم بگیرند که ما حرف نزنیم.»(1)
🔹و در ادامه، با تحریک احساسات دراویش و به کار بردن واژه «دشمنی» تأکید میکند: «ما آن دهان اصلیمان آن دهانی است که در لبهای خداونده و از آن ترانه میاد بیرون ترانههای معنوی، مثنوی. آن دهان خاموش نمیشود، پس آن دهان را خاموش کنند... به هر اندازه بر #درویشی بر درویشها سختگیری بدهید و زورگویی بشه، صدایشان رساتره...هر چه به ما فشار بیاید مثل فشاری است که بر فنر می آید تا رها کنند فنر جهش میکند. به هر جهت، ما چه جهش کرده شود چه نه، چه ما را به کلی نابود کنند و با هم دعوا کنیم، ما از کار خودمان راحت نمیگذریم. هر یک قدم که خدای نکرده یک دشمنی یک قدم بسوی نابودی ما بردارد خداوند ده قدم میرود به جلو و
نزدیک میکند، بنابراین هیچوقت در تاریخ عرفان از بین نرفته و نگران نباشید.»(2)
♦️نخستین شاخصه برجسته این اظهارات، چرخش آشکار از مواضع محتاطانه یک سال گذشته و بازگشت به روند انتقادی و تند و تیز سابق وی است. با گذشت یک سال از واقعه تأسفبار #گلستان_هفتم و رسواییهای آن برای فرقه گنابادی، گویا تابنده دیگر حرکت در مسیر احتیاط و سکوت پیشهکردن را –برای بازگشت شرایط عادی- لازم نمیداند که اینگونه بر آتش زیر خاکستر میدمد.
🔻این مسئله البته برای مشاوران و بزرگان فرقه که مصالح عمومی و کلی دراویش را مدنظر داشته و تا به امروز تلاش زیادی برای مستولی ساختن آرامش میان دراویش و نیز بهسازی چهره مخدوش فرقه نزد افکارعمومی نمودهاند، دردسرساز شده، بهطوریکه بعضاً با تقطیع اظهارات قطب به نوعی خودسانسوری اجباری روی آوردهاند.
🔻هرچند این موضوع، بهانه و فتح بابی برای شیطنتهای افراطیون است تا درست با انعکاس بخشهای سانسور شده –که از قضا بابطبعشان است- از یکسو بر عناد و تعصبات خویش از مجرای قطب تأکید ورزند و از سوی دیگر به رقابتهای درونی خود با جریانهای محافظهکار فرقه بپردازند.
↩️به هر روی، به نظر میرسد از سرگیری سخنرانیهای روزانه قطب، چالشی تازه برای #فرقه_گنابادی بوده و چهبسا بر آرامش نسبی حاکم بر آن طی سال گذشته تأثیر گذاشته، آن را با تنشهای تازه درونفرقهای و بیرونی مواجه سازد.
📚پینوشت:
1. سخنرانی صبح دوشنبه ۲۰-۱۲-۹۷ در دولتسرا، سایت اینفوصوفی.
2. همان.
بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan
⭕️ شیوه های بهائیت راهنمای #انجمن_حجتیه
▫️یکی از اصولی که انجمن حجتیه برای مبارزه با #بهائیت داشت این بود که برای تبلیغات بهتر و جلوگیری از بهائی شدن جوانان همان مرام و کارهایی که بهائی ها داشتن را انجام می دادند «مثلا این انجمن می گوید برای اینکه خوب بتوانیم تبلیغ کنیم باید شیک بپوشیم،کراوات بزنیم و همان کاری که بهائی ها می کنند انجام دهیم تا تبلیغاتمان بر نسل جوان موثر باشد و بهائی نشوند.»(1)
👈🏻در واقع زندگی انجمنی ها به مانند بهائی ها یک زندگی مصرفی که هدف بورژوازی است، شده بود و از طرفی معتقد بودند چون بهائیان در دربار #پهلوی پست ها را اشغال کردند باید از طریق همکاری با رژیم ما (انجمن) هم پست های دولتی را اشغال کند تا قدرت مذهبی خود را از این طریق اعمال کنیم.
📚1.انجمن حجتیه نسلی مأیوس از حرکت و انقلاب،انتشارات راه مجاهد، ص 132
@Feraghvaadyan