#بسته_خبری_ادیان
♦️هیئت داروران چهاردهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر اثر "به رنگ دانوب" سروده واهه آرمن شاعر مسیحی #ارمنی از نشر چشمه را به عنوان آثر برتر انتخاب کردند
🔹برگزار جشن سده توسط #زرتشتیان در شهرهای مختلف ایران از جمله، تهران، کرمان و یزد
🔸حضور نمایندگان #اقلیتهای_دینی کشور در مراسم بزرگداشت سالروز ورود تاریخی امام خمینی (ره)
الهام فخاری رییس شورای اسلامی استان تهران یک #مسیحی ارمنی را به عنوان مشاور خود در امور اقلیتهای دینی و مذهبی منصوب کرد
@Feraghvaadyan
✅ نشست علمی: نقد معنویت جدید از دیدگاه غربیان
◾️ نشست علمی «نقد #معنویت_جدید از دیدگاه غربیان» به عنوان یکی از پیشنشستهای «همایش ملی معنویتهای نوظهور؛ شاخصهها و نقدها» برگزار میگردد.
◾️ «دکتر هادی وکیلی»و «دکتر احمد شاکرنژاد» از اساتید و پژوهشگران #عرفانهای_نوظهور به عنوان ارائه دهنده در این برنامه حضور خواهند داشت.
@Feraghvaadyan
💢حسن ظن حکومت پهلوی به بهائیان
▪️ در دوران حکومت پهلوی بهائیان وضعیت مطلوبی پیدا کردند چرا که رضاخان پهلوی اعتماد کامل به #بهائیان داشت و از نفوذ آنها در ارکان حکومتش باکی نداشت. همچنان که در خاطرات ارتشبد حسین فردوست میخوانیم: «سرگرد صنیعی در آن زمان از بهائیهای طراز اول بود. او بعدها سپهبد و مدتی هم وزیر جنگ شد. انتصاب او به سمت آجودان مخصوص ولیعهد، حاکی از احترام و اعتماد رضاخان به بهائیها و میزان نفوذ آنان در دستگاه دولتی است».(1)
🔻 اما بی شک دوره پهلوی دوم، عصر طلایی بهائیان در ایران به شمار میرود چرا که بسیاری از مناصب و پستهای مهم سیاسی را در اختیارگرفته بودند و علت اصلی این امر هم اقبال و حسن ظن شخص شاه به بهائیان بود.
اعتماد به بهائیان و جایگاه آنان در حکومت پهلوی تا جایی بود که به گفتهی فردوست: «... محمدرضا از تشکیلات بهائیت و به خصوص حضور افراد #بهایی در تصدی پستهای مهم و حساس مملکتی اطلاع کامل داشت و نسبت به آنان حسن ظن نشان میداد...».(2)
📚1. خاطرات ارتشبد حسین فردوست، ج 1، ص 59-57.
2.عبدالله شهبازی، ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، ج 1، ص 376.
@Feraghvaadyan
💢فرقه ذهبیه و اعتقاد به امام زمان(عج)
🔸فرقههای صوفی، دچار کج راهی در اعتقادات شده اند که در گفتار برخی اقطاب این فرق مشهود است. مثلاً بعضی از اقطاب #فرقه_ذهبیه معتقدند امام زمان(عج) از دنیا رفته است! علاءالدوله سمنانی از صوفیان قرن هفت و هشت هجری و قطب هفدهم فرقهی ذهبیه با اصراری عجیب در مطالبی جداگانه و در دو کتاب مجزا بحث وفات امام زمان عجل الله تعالی فرجه را مطرح میکند. وی شیعیان را خارج از دین دانسته و آنها را با لقب روافض مورد خطاب قرار میدهد.
🔘سمنانی در یکی از کتابهایش چنین مینویسد: «جماعتی از اهل قبله که ایشان را روافض (شیعه) گویند ایمان ایشان آنگاه ایمان است که #اعتقاد کنند که محمد حسن عسکری «عجل الله تعالی فرجه» زنده است و مهدی اوست و بیرون خواهد آمد و خدای میداند که آنگاه که او غایب شده بود در طبقه ابدال درآمده و همچنان عمر یافت تا قطب ابدال شد و نوزده سال قطب بود و خدای میداند که او مرده است و او را در مدینه رسول «صلی الله علیه و آله» دفن کردهاند و شبههای در این نیست و چون مرا به تحقیق معلوم شد بترسیدم که از خلق پنهان کنم»(1)
📚1. سمنانی، چهل مجلس یا رساله اقبالیه، تحریر امیر اقبال شاه بن سابق سجستانی، با مقدمه، تصحیح و تعلیقات نجیب مایل هروی، تهران: ادیب، ۱۳۶۶، ص ۲۱۷.
@Feraghvaadyan
✅ دیدار پاپ فرانسیس با شیخ الازهر در واتیکان
🔸 روشنگر به نقل از گفتگو ادیان/ پاپ فرانسیس در در دیداری با «شیخ احمد الطیب»، شیخ دانشگاه الازهر، به بررسی برنامه های همکاری مشترک الازهر و #واتیکان برای کمک به برقراری اخوت بین انسان ها پرداختند.
در این دیدار بر نقش اصلی نهادهای بزرگ دینی در گسترش اصول و ارزش های خیرخواهی و نوع دوستی و صلح تاکید کرد و سند میثاق برادری انسانی را که سال گذشته بین واتیکان و الازهر به امضا رسید،
🔻راهنمایی برای انسان معاصر در رسیدن به صلح و دوستی و خیرخواهی توصیف کرد. وی گفت این سند مرجعی جهانی برای همه کسانی است که به انسانیت ایمان دارند. مفاد این سند تذکریست به ضمیر زنده انسان ها برای مقابله با خشونت و #افراطگرایی.
📌شیخ احمد الطیب نیز این دیدار را اقدامی عملی و دعوتی واقعی از همه پیروان #ادیان برای پایبندی به برادری انسانی و کنار گذاشتن نفرت ها و تلاش همه جانبه برای واداشتن افکار عمومی جهان برای تعمق درباره ارزش های برادری و همزیستی دانست.
@Feraghvaadyan
⭕️ تبلیغ آسترولوژی در کانالهای سرگرمی
▪️#خرافهگرایی و توسل به امور باطل، یکی از مهمترین نتایج تمایل به آگاهی و سرنوشت و یا تغییر تقدیر است و هر روز در پوششی تازه رخ مینماید.رمل و اسطرلاب گذشته با اندکی تغییرات «دانش آسترونومی و آسترولوژی» نام میگیرد و این بار فالگیران و رمالان با پوشش علم و توسل به ابزارهای فنی و رسانهای روز، بساط خود را پهن میکنند.
▫️در همین راستا در اغلب رسانه ها تبلیغاتی از #آسترولوژی و خرافه گرایی دیده می شود حتی در کانالهای سرگرم کننده و جوک و تفریحی نیز این تبلیغات به چشم میخورد که با توجه به عدم نظارت جدی در فضای مجازی اینگونه تبلیغات در دراز مدت ذائقه جامعه به سمت خرافات را تغییر خواهد داد و زنگ خطری است برای متولیان و مسئولان فرهنگی کشور.
@Feraghvaadyan
♦️پایان چله «ثابتعلیشاه»؟!
↩️ قطب تازه فرقه گنابادی، بالأخره روزه سکوت خود را شکست
🔸با گذشت بیش از 40 روز از مرگ «نورعلی تابنده»، قطب سابق #فرقه نعمتاللهی سلطانعلیشاهی گنابادی، مهمترین رویداد را باید شکستن سکوت جانشین وی(علیرضا جذبی) دانست که با صدور بیانیهای چند صفحهای، رویکرد و خط مشی فکری-عملی خود را تا حد زیادی آشکار ساخت، بلکه پاسخی باشد بر انتقادها، هجمههای جریانها و گروههای معارض و رقیب.
🔻در حالیکه طی ایام اخیر، برخی جریانهای درونفرقهای مشخص با انتشار مطالبی خاص، در مسیر هجمه به جانشین تازه قطبیت، زیرسؤال بردن اعتبار جانشینی وی و در عینحال، حمله به حاکمیت و نظام را در دستورکار خود قرار دادهاند، شماری دیگر بر بزرگنمایی و تقدیس «#نور_علی_تابنده» تأکیده کرده و برخی چهرههای خاص(م.ص) ، ادعای جانشینی سر دادهاند، تداوم سکوت علیرضا جذبی میتوانست تبعاتی ناخواسته در پی داشته باشد که با صدور بیانیه فوقالذکر، تا حدی آن را مرتفع ساخت، اما سایه تهدیدها همچنان بر سر فرقه، باقی است.
👈🏻با این حال، هنوز برای ارزیابی و قضاوت در باب کیفیت رفتاری و مدیریتی جذبی، زود است و گذشت زمان، روشن خواهدکرد که این جانشین تازه، چه در چنته دارد.
📚بخش تحلیلی روشنگر
@feraghvaadyan
روشنگر مدیا
♨️مدح «نورعلی تابنده» در روزنامه سراسری 👈🏻...و تناقضی به نام «تبلیغ درویشی»
📌درحالیکه بند تازه منتشرشده بیانیه چندین صفحهای قطب جدید #فرقه_گنابادی بر «عدم تبلیغ در درویشیگری» تأکید دارد، شاهد تبلیغ مستقیم این مرام توسط یکی از چهرههای فعال دراویش از رهگذر یکی از رسانههای قدیمی و کثیرالانتشار سراسری هستیم.
▪️مقاله «روح مصلح»، به قلم «ع.م.ص»، روز گذشته (15 بهمنماه جاری) در روزنامه «ا» منتشر شد تا تناقض تبلیغ #درویشی، بار دیگر عینیت یابد. در این مطلب نسبتاً طویل، «نورعلی تابنده»، قطب سابق و تازه متوفی فرقه نعمتاللهی گنابادی با صفاتی چون «مصلح اجتماعی»، «عارف»، «سالکالی الله» و امثالهم مورد معرفی و دربیانی بهتر، مدح و منقبت قرار گرفته، با اشاره مستقیم به نام سلسله، اقطاب و سبک زندگی و مبانی فکری دراویش، تبلیغ درویشیگری، بیش از هر زمان دیگری به شکل عریان رخ مینمایاند.
🔻دیگر نکته قابلتأمل این مدحنامه تبلیغی، اشاره به فاجعه گلستان هفتم اسفندماه 1396، از زاویه مورد علاقه برخی طیفهای افراطی و روشنفکر درویش است؛ یعنی انتساب حوادث به عوامل خارجی –بهصورت تلویحی، بخشهایی از حاکمیت یا برخی ارگانهای مشخص- و تطهیر چهره دراویش افراطی که صدالبته این طرز فکر از ممدوح(نویسنده) چندان دور از انتظار نبوده و همان تعابیر و تحلیلهای نورعلی تابنده را تداعی مینماید.
از کیفیت و چرایی انتشار این مطلب از رسانه مزبور درمیگذریم که حوزهای جداست و تحلیلهایی چندبعدی میطلبد. نقطه قابلاشاره و تأکید در این مختصر، اشاره به رشد قارچگونه تناقضات روزافزون فکری-عملی در دراویش نعمتاللهی است که ابهام در خصوص چشمانداز آینده اندیشهای-ساختاری این فرقه را دوچندان میسازد.
↩️درحالیکه #قطب تازهوارد با عبارت «...در درویشی، اصولاً تبلیغ نیست»، سعی در استحکام اعتبار نزد مریدان دارد، در همان حین، شاهد تبلیغاتی اینچنین از سوی فقرا –ی روشنفکر- هستیم و نیک واقفیم که توسعه و تعمیق تناقضات، به زبان ساده حکایت از همان داستان لنگیدن یک جای کار دارد!
📚بخش تحلیلی روشنگر
@feraghvaadyan
⭕️ اجرای جشنهای دهه فجر با مشارکت ادیان توحیدی
🔹سید مجتبی میردهقان مدیر دفتر امور #اقلیتهای_دینی وزارت فرهنگ و ارشاد در نشست خبری اسلامی از اجرای برنامههای دهه فجر اسلامی با مشارکت هموطنان ادیان توحیدی خبر داد گفت: برگزاری هم اندیشی سالیانه پیشوایان مذهبی و فعالان فرهنگی و اجتماعی #ادیان_توحیدی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیشب برگزار شد.
🔻وی افزود: جشن مهمانی لالهها و گلباران قبور شهدای ادیان توحیدی در آرامستان ارامنه تهران ساعت ۱۴ فردا برگزار میشود.
🔸میردهقان گفت:: هموطنان ادیان توحیدی در استانهای اصفهان، فارس، یزد، آذربایجانهای شرقی و غربی نیز مراسم متنوعی برگزار میکنند.
↩️در این نشست نمایندگانی از ارامنه، #آشوریان و کلدانیان، #زرتشتیان و #کلیمیان برنامههای خود را درباره جشنهای دهه فجر اعلام کردند.
@feraghvaadyan
39.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️آنچه باید در مورد انجمن حجتیه بدانیم
🔹انجمن حجتیه مهدویه ابتدا با هدف مبارزه با #بهائیت تشکیل شد ولی بعد ها دچار انحرافاتی شد که نقطه آغاز این انحراف سخنرانی آقای حلبی مؤسس #انجمن_حجتیه علیه امام خمینی(ره) در بازار تهران مبنی بر جدایی دین از سیاست و انتقاد از مشی مبارزه با طاغوت توسط امام بود.
@Feraghvaadyan