🔻حسینعلی بهاء و اصلاح وحی!
💢سخنانی که حسینعلی #بهاء به عنوان آیات منزله به نواحی گوناگون میفرستاد، گاهی با یکدیگر اختلاف و تفاوت داشت و به علاوه دارای غلطهای صرفی و نحوی فراوانی بود و از این رو مورد نقد و اعتراض قرار میگرفت. ناچار میرزا حسینعلی و پسرش #عباسـافندی در عکا، به اصلاح آنها میپرداختند و وحی خدایی را- به ادعای خودشان- تکمیل و اصلاح میکردند! این موضوع، هرچند شگفتآور به نظر میرسد ولی عجیبتر آن است که عباس افندی خود به این امر اعتراف نموده و بنابر آنچه میرزا اسدلله مازندرانی( مبلغ بهائی) در کتاب اسرارالآثار آورده، مینویسد: بسیاری از الواح نازل شد و به همان صورت اولیه به اطراف رفته لذا حسبالامر به ملاحظه آن که معرضین را مجال اعتراض نماند، مکرر در ساحت اقدس( یعنی در حضور بهاء) قرائت شد و قواعد قوم در آن اجرا گشت.
¹
⭕️این امر چندان هم در خور ملامت نیست زیرا فراگرفتن ادبیات مرسوم عربی برای جناب بهاءالله کاری بس مشکل و طاقتفرسا به شمار میآمد، چنانکه در یکی از الواحش مینویسد: همانا علم بیان مرا از مقصود دور کرد و علم معانی مرا از جایگاهم پایین آورد و علم صرف مرا از آسودگی بازداشت و علم نحو، شادی و خوشی را از دلم محو کرد!²
۱. اسدالله مازندرانی، اسرارالآثار، صفحه۹۳
۲. بهاءالله، مجموعه الواح مبارک، صفحه۵
@roshangarmedia
🔺تعهد بدون امضا
🔺چرا اعضای فرقه وفادار هستند؟
🔸وقتی گروهی، با اعتقاد به یک مساله ماورایی شکل می گیرد، سیستم تشکیلاتی سازمان یافته ایجاد می شود که رابطه جذاب و قوی بین پیشوای فرقه و پیرو، از ویژگی های آن است.
(منظور از مساله ماورایی، مسائل فرازمینی و عجیب نیست، فقط می تواند تصور این باشد که ما از همه بهتر و بالاتر و خاص تر هستیم!)
🔸این سیستم، از اعضای خودشون تعهد و وفاداری زیاد طلب می کنند، و اعضا سعی میکنند ابراز تعهد و خودنمایی کنند. کم کم این ابراز تعهد، شکل افراطی و انحصاری خود را نشان می دهد و کل ساختار تشکیلاتی، افراطی عمل می کند؛ هرچند در ظاهر، جلوه ای دوستانه و عادی داشته باشد.
🔶 اما مشکل اصلی چیست؟
پیامد و آسیب چنین سیستمی که معمولا اهداف آرمانی و دور از دسترس دارد، باعث می شود هر فرد «خود»ش را فراموش کند و از دست بدهد. عواقب این مساله برای فرد، علاوه بر تضاد درونی، شکلی از انحراف است.
یعنی افراد عضو فرقه، هرکدام شبیه یک بمب هستند، کنار هم فعالیت می کنند و ظاهر ساده و آرام دارند؛ اما هم برای خود و هم برای اطرافیان، بشدت خطرناک و آماده انفجارند..!
🔞 @sectology
🆔@RoshangarMedia
🔵چهاردهمین کنفرانس گفتوگوی #ادیان دوحه که با موضوع «سخنان تنفرآمیز در ادیان؛ در عمل و در متون« در دوحه از روز سهشنبه، سوم خردادماه، آغاز شده بود با تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.
🔸سابرینا لی (Sabrina Lei) که در حال حاضر مدیر مرکز انتشارات و تحقیقات توسل است یکی از افرادی بود که مورد تقدیر قرار گرفت.
📌وی که به دریافت این جایزه افتخار میکند در تشریح فعالیتهای مرکز خود (توسل) گفت: توسل بر ایجاد پلهایی میان جهان اسلام و غرب از طریق سازماندهی گفتوگوی ادیانی و به اشتراک گذاشتن پیام #صلح آمیز اسلام تمرکز دارد. این مرکز همچنین در زمینه انتشار کتابها و مقالات در مورد اسلام، فرهنگ عرب-اسلام و رابطه اسلام با غرب و مسیحیت فعالیت دارد.
👈این محقق برجسته بیش از ۵۰ اثر اسلامی را به #زبان_ایتالیایی ترجمه و همچنین کتابهایی در مورد اسلام به زبان ایتالیایی تألیف کرده است. وی قرآن را از نسخه انگلیسی عبدالله یوسف علی به زبان ایتالیایی ترجمه کرده است.
🌐کنفرانس گفتوگوی ادیان #دوحه که برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ برگزار شد، امسال در مراسم افتتاحیه میزبان ۳۰۰ نفر از دانشگاهیان، روحانیون، پژوهشگران و خبرنگاران از ۷۰ کشور جهان بود.
🔰محور اصلی سخنرانیها در این کنفرانس دو روزه «مفهوم سخنان نفرت آمیز و دلایل و انگیزههای آن»، « الگوها و اشکال سخنان نفرت انگیز» و «راههای مقابله با سخنان تنفرآمیز» بود.
🆔@RoshangarMedia
🔺انتشار گزارشی از آزارهای جنسی در بزرگترین کلیسای پروتستان آمریکا
✍️بر اساس گزارش داخلی منتشر شده در روز یکشنبه، برای دههها، شکایات مربوط به سوء استفاده جنسی توسط کشیشها و کارکنان بزرگترین فرقه #پروتستان ایالات متحده، کنوانسیون باپتیست جنوبی، یا نادیده گرفته میشد یا توسط روحانیون سرپوش گذاشته میشد.
🔸این گزارش تقریباً ۳۰۰ صفحهای توضیح میدهد که چگونه شکایات بهعنوان «اسرار کاملاً محافظتشده» در #کلیسا برای اجتناب از مسئولیتپذیری نگهداری و بایگانی میشدند.
📄در این بیانیه آمده است که دعاوی علیه کلیسا با عناوینی چون فرصت طلبی و فاقد شایستگی کنار گذاشته شدهاند. این تحقیقات یک ساله توسط کنوانسیون باپتیست جنوبی در ژوئن ۲۰۲۱ آغاز شد، زمانی که جریانی از شکایات در نشست سالانه آن مطرح شده بود. این شکایات بر #آزار_جنسی توسط کشیشها و داوطلبان و عدم پاسخگویی کمیته اجرایی هیئت مذهبی متمرکز بود.
⚠️کنوانسیون کلیسای باپتیست جنوبی بیش از ۱۳ میلیون عضو در ایالات متحده و بیش از ۴۰ میلیون در سراسر جهان دارد. روزنامه بوستون گلوب در سال ۲۰۰۲ فاش کرد که سلسله مراتب کلیسا برای چندین دهه سوء رفتار جنسی روحانیان خود را پنهان کرده بود. این رسوایی بازتاب همان رسوایی است که کلیسای #کاتولیک با آن مواجه شد. کلیسای کاتولیک نیز در نقاط مختلف جهان با پروندههای بسیار قدیمی از آزار جنسی کودکان و زنان روبرو است./رویترز
🆔@RoshangarMedia
💢اهداف و تحرکات انجمن یهودیان خلیجفارس
🔺اواخر زمستان سال ۱۳۹۹، انتشار خبر تشکیل انجمنی موسوم به انجمن یهودیان #خلیجـفارس به سرتیتر اغلب خبرگزاریهای معتبر دنیا تبدیل شد. بر اساس این اخبار، اتحادیه جوامع #یهودیان خلیجفارس با مشارکت جوامع یهودی شش کشور عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس یعنی #عربستان، #امارات، #عمان، #قطر، #کویت و #بحرین، فعالیت خود را در #دبی آغاز کرد.
↩️این انجمن، هدف خود را فراهم کردن زیرساختهای لازم برای خدمترسانی به جامعه یهودیان منطقه، تسهیل امور دینی و ارائه خدمات حقوقی اعلام کردهاست اما به راستی تنها همین موارد، اهداف واقعی مؤسسان این انجمن بودهاست؟
این انجمن با رسمیت بخشی و ایجاد مرکزی برای طرفداران رژیم #صهیونیستی در یکی از مناطق مهم جهان اسلام، با تحولاتی در ظواهر همراه بوده، تا نهایتاً اهداف اصلی را نیز در امتداد آنها دنبال نماید. از جملهی این تحولات میتوان به این موارد اشاره کرد:
🔸 برگزاری علنی مراسم دینی یهودیان در بحرین. خبرگزاری فرانس۲۴ با انتشار گزارشی در این زمینه مینویسد: این مراسم در راستای عادیسازی روابط بحرین و اسرائیل برگزار شد.
🔸 رونق آموزش زبان #عبری در کشورهای حاشیه خلیجفارس. دویچه وله فارسی در گزارشی با همین عنوان مینویسد: با عادیسازی روابط میان #اسرائیل و برخی کشورهای حاشیه خلیجفارس، تقاضا برای آموزش زبان عبری در این کشورها افزایش یافتهاست. از زمان تأسیس اسرائیل، هرگونه ارتباط با این کشور برای اغلب کشورهای عربی، تابو محسوب میشد اما اکنون وضعیت چنین شده که حتی در عربستان سعودی نیز تمایل برای آموزش زبان عبری وجود دارد.
🔸 افزایش مهاجرت یهودیان. پس از تأسیس این انجمن یهودیان زیادی از سرتاسر جهان با اهداف گردشگری و کسب اقامت به این کشورها سفر کردهاند.
🔸 اشاعه سبک زندگی مغایر با شعائر اسلامی. مطابق گزارشهای منتشر شده، توافق عادیسازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی، دبی را به مقصدی جذاب و مورد توجه برای جوانان صهیونیست تبدیل کرده، به طوری که در کنار برجهای بزرگ و خودروهای لوکس، تجارت فحشا در حال انجام است.¹
🔸 نفوذ ذر ساختار اقتصادی و حکومتی. یکی از آثار حضور یهودیان صهیونیست اعم از تجار، سیاستمداران و ...در بحرین و امارات، نفوذ محتمل ایشان در ساختار حکومتی و نهادهاای اساسی است تا هر چه بهتر اهداف خویش را پی گیرند.
از سوی دیگر اتحادیه یهودیان خلیجفارس که به تازگی کشور مراکش نیز به آن پیوسته، با نفوذ یهودیان صهیونیست در کشورهای مسلمان عربزبان، بستر مناسبی برای توسعه فعالیتهای تبلیغی جریان مسیحیت صهیونیستی در منطقه فراهم آورده و در آینده شاهد حضور و فعالیت بیشتر مبشران انجیلی در سایر کشورهای همسایه عربی نیز خواهیم بود.
@roshangarmedia
۱. طرحی جدید برای تبدیل کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس به مأمن صهیونیستها، خبرگزاری فارس، ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
طرح روحی، طرحی در جهت جامعهسازی#بهائیت
💢جامعهسازی #بهائی، پروژهای است با چندین محور اساسی که کلاسهای آموزشی، کلاسهای دعا، گفتمانهای اجتماعی و... از آن جملهاند و بهائیت سالهاست نقشههایش را برای زنده نگهداشتن خود، در ذیل چارچوب این پروژه به پیش میبرد.
🔻طرح روحی یکی از برنامههای جامعهسازی بهائیت است که خود شامل کلاسهای آموزشی و حلقههای مطالعاتی برای بازههای سنی مختلف و همچنین جلسات دعا میشود. این کلاسها و حلقهها به اندازهای برای مرکز اصلی #تشکیلات، اهمیت دارد که حتی در دوران قرنطینههای جهانی #کرونا هم تعطیل نشد و در فضای مجازی ادامه پیدا کرد. جالب توجه اینکه، در مناطقی مثل برخی حوزههای #آفریقا که دسترسی به فضای مجازی ممکن نیست، بهائیان حتی با وجود بحران کرونا به فعالیتهای خود به صورت حضوری ادامه میدادند. این کلاسها و جلسات حضوری، دو امکان آموزش تفکرات بهائیت و نفوذ در خانواده را برای عناصر بهائی، فراهم میآورد.
🔺به جز آموزش مستقیم، جلسات دعا، نقشی اساسی برای انتقال مفاهیم و تبلیغ بهائیت ایفا میکنند.
@roshantgarmedia
⭕️اهداف استکبار جهانی در پروژه #عرفانـهایـنوظهور
✍️اگر کمی دقیقتر به روند تولید و ایجاد عرفانهای نوپدید بنگریم، متوجه میشویم که غرب از تولید این جریانهااهدافی را دنبال میکند. اگر غرب، عرفانی را تولید میکند که محور آن دوری از خداوند است یا اندیشهای میسازد که انسان را در همین دنیا متوقف کند، آیا بیهدف و بیبرنامه است؟ قطعاً چنین نیست بلکه این نحلهها به دنبال هدف و برنامهای خاص پدید میآیند. برخی از مهمترین اهداف استکبار از ایجاد این #فرقهـها را میتوان اینگونه برشمرد:
🔸 ایجاد پایگاه؛ یکی از دلایل ناکام ماندن برنامههای استکبار و استعمار در جوامع دینی، نداشتن پایگاه مردمی مناسب است. غرب با ایجاد این پایگاه، میتواند برنامههای خود را بهتر اجرا و عملیاتی کند، از این رو به تولید #جنبشهایـنوپدید و تبلیغ آنها اقدام میکند. تجربه موفق ایجاد فرقه وهابیت در بدنه اهلسنت و #بهائیت در بدنه شیعه که شکافهایی همیق در جهان اسلام به وجود آورد، آنها را بر آن داشت تا با استفاده ابزاری از برخی شخصیتهای سیاسی، مذهبی و اجتماعی، فرقههای مشابهی ایجاد کنند.
🔸 بهرهبرداری از برخی آموزهها؛ برخی عرفانهای کاذب، آموزههایی را تبلیغ میکنند که میتواند ابزار خوبی در دست سیاستمداران و قدرتمندان باشد. آموزههایی از قبیل گوشهنشینی برای مراقبه در عرفان اکنکار و یوگا، ترویج بیبند و باری و روابط جنسی برای سرگرم کردن جوانان به امور واهی در عرفان پائولو کوئیلو و اشو، رفتارهای تند در شیطانپرستی که از این اندیشهها به خوبی میتوان در راستای اهداف استکباری و استعماری بهرهبرد.
🔸 ایجاد گفتمانی فراگیر در مقابل اسلام؛ جنبشهای نوپدید معنوی بر انسانمحوری تأکید دارند و آموزهها و برنامههای خود را در راستای رضایتمندی دنیایی انسان طراحی کردهاند. این اندیشه در مقابل اندیشه خدامحوری #اسلام قرار دارد. مهمترین مسئله غرب، این است که چگونه میتوان دنیا را به سامان رساند و به آن نظمی نو بخشید، بهطوری که منافع آنها تأمین شود و ساختار سلطه تداوم یابد. این عامل آنها را به استفاده ابزاری از دین واداشت تا برای تثبیت بنیاد سلطه خود، از دین، معنویت و گرایشهای محبوب و متعالی مردم سوءاستفاده کنند و همینطور مانع روند روزافزون اسلامخواهی و تبدیل شدن اسلام به دین واحد جهانی شوند.
🔸 مقابله با گسترش معنویت دینی؛ مراد از معنویت دینی در اینجا، همان #فطرت انسانیِ انسان است. معنویتی که برخاسته از گرایشهای مقدس و متعالی آدمیان است. امروزه این معنویت مورد شدیدترین هجمهها و حملهها از سوی غرب است. معنویت #دینی با وجدان انسانها و جنبهی انسانیت آنها سر و کار دارد. این همان چیزی است که غرب با آن مشکل دارد و میداند با وجود چنین معنویتی هرگز نمیتواند بر انسانها حکمرانی کند، بنابراین عرفانی را تبلیغ میکند که از طرفی خلأهای معنوی بشر را تأمین کند و از سوی دیگر حس ظلمستیزی و خدامحوری انسان را از او دور کند.
@roshangarmedia
🔴کشته شدن ۳۱ نفر نزدیک یک کلیسا در نیجریه
🔸پلیس نیجریه اعلام کرد که ۳۱ نفر روز شنبه بر اثر ازدحام جمعیت در کلیسایی در ایالت "ریورز" در جنوب این کشور کشته شدند.
🔸"گریس ارینگ-کوکو" سخنگوی پلیس ایالت "ریورز" گفت که صدها نفر صبح شنبه برای تهیه غذا به کلیسا آمده و به سمت دروازه هجوم آوردند و باعث ازدحام جمعیت شدند.
🔸وی تأکید کرد که پلیس در صحنه حضور دارد و در حین بررسی این حادثه است.
🆔@RoshangarMedia
⭕️ مدیر حوزههای علمیه به ایتالیا سفر کرد
🔹آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه به دعوت مراکز علمی و شخصیتهای دینی، به ایتالیا و واتیکان سفر کرد.
🔹در این سفر، حجج اسلام حاجی مقیمی معاون پژوهش حوزه و حسینی کوهساری رئیس مرکز ارتباطات و بینالملل #حوزه، آیت الله اعرافی را همراهی میکنند.
🔹نخستین برنامه هیئت حوزوی در این سفر، سخنرانی در مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره) در شهر رم است که با حضور جمعی از مسلمانان، شیعیان و علاقهمندان به اسلام و انقلاب در ایتالیا برگزار میشود.
✍️ طبق برخی گفتهها، دیدار با #پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، از جمله برنامههای اصلی سفر آیت الله اعرافی است.
🆔@RoshangarMedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵ادای احترام پیروان ادیان الهی به امام خمینی (ره)
🔸در آستانه سی و سومین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) جمعی از پیروان ادیان الهی با حضور در مرقد مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ضمن تجدید بیعت با میثاق امام با تقدیم تاج گل به مقام شامخ ایشان ادای احترام کردند.
🆔@RoshangarMedia
در دیدار مدیر حوزههای علمیه با پاپ چه گذشت؟
✍️گزارشی از سفر آیت الله اعرافی به #واتیکان
🔰مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: گرچه به عنوان حوزوی به اینجا آمدهام اما آنگاه که #رهبر معظم انقلاب اسلامی و #مراجع عظام و نهادهای حوزوی از این سفر مطلع شدند استقبال کرده و سلام رساندند و بر تعامل و هماندیشی تاکید کردند.
💠رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله #خامنهای به شما سلام رساندند و پیشینه شما و ارتباطتان با آمریکای لاتین را ستوده و برخی از مواضعی که در تلطیف روابط بین #اسلام و #مسیحیت و دفاع از مظلومان اتخاذ نمودهاید را تحسین و تأکید نمودند ما انتظار داریم که شما همچنان در دفاع از مظلومان عالم و بویژه #فلسطین و یمن تلاش کنید و مواضع روشن و شفافی داشته باشید.
🌐گزارش کامل در سایت #روشنگر
@roshangarmedia
🔵امام راحل با توجه به ریشه های اسلام قائل به رعایت حقوق اقلیت های دینی بود
🔰روبرت بگلریان در خصوص وضعیت اقلیت های دینی در ایران گفت: ارتباط اجتماعی و فرهنگی اقلیت های دینی با اکثریت برادران مسلمان دارای سابقه دیرینه است و فارغ از فراز و نشیب های تاریخی اقلیت ها توانستند در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی حضور داشته باشند.
متن کامل مطلب: https://b2n.ir/t18375
🆔@RoshangarMedia
🔴بیانیه نمایندگان اقلیتهای دینی در محکومیت ترور شهید صیاد خدایی
📄نمایندگان #اقلیتهای_دینی در مجلس در بیانیهای ضمن محکومیت #ترور شهید صیاد خدایی تاکید کردند: این اقدام شوم نمادی از زبونی، ضعف و فتور استکبار جهانی است.
🆔@RoshangarMedia
Kheradvarzi_magazine_12.pdf
25.28M
🔰 شماره ۱۲ مجله «خردورزی» ویژهنامه «اندیشههای معنویت مدرن»
✴️ مجله «خردورزی» در این شماره شامل سه پرونده با عناوین و گفتگوهای زیر است:
💢 فلسفه و معنویت
🔹گفتوگو با دکتر رضا برنجکار؛ معنویت و عقلانیّت خودبنیاد
🔹گفتوگو با دکتر بیژن عبدالکریمی؛ تحقق معنویت در جهان مدرن
💢 معنویت و انسان معاصر
🔸گفتوگو با دکتر حمیدرضا مظاهری سیف؛ فقه، بنای تربيت انسان معنوی ندارد
🔸گفتوگو با محمدعلی ترحینی؛ معنویت مدرن، غایت نبرد تمدنی غرب
🔸گفتوگو با سعید مستغاثی؛ ماهیت سینما با معنویت سازگار نيست
🔸گفتوگو با دکتر مهدی مطهرنیا؛ متاورس و انسان معنوی
💢 معنویت فرادینی
🔹گفتوگو با دکتر رضا غلامی؛ نقش نهاد دين در ترویج معنویت
🔹گفتوگو با دکتر محمد جعفری؛ معنویّت عقلانی يا مرزبندی با دين و دیانت
🔹گفتوگو با دکتر احمد شاکرنژاد؛ درآمدی بر معنویتِ بریکولاژ
@roshangarmedia
🔶 ادعای الوهیت #بهاء
🔻مبلغان #بهائیت، در حالی فرقهی خود را دین توحیدی معرفی میکنند که با رجوع به منابع بهائی، جملات بسیاری از حسینعلی بهاء دیده میشود که در آنها ادعای #الوهیت او آشکارا بیان شده است.
حسینعلی بهاء در کتاب مبین درباره خود مینویسد: بگو در هیکل من جز هیکل خدا دیده نمیشود!!! و نه در زیبایی من جز زیبایی او، و نه در هستی من جز هستی او، و نه در سکون من جز سکون او، و نه در ذات من جز ذات او.¹
↩️بهاء شهر #عکا را که در آنجا تبعید بود، زندان اعظم خوانده و در کتاب مبین خود را خدای زندانی میشمرد و مینویسد: هیچ خدایی جز من که در عکا زندانی شده و یگانهام، وجود ندارد.² همچنین وی در همین کتاب مینویسد: کسی که جهان را برای خود آباد کردهاست، در اثر کارهای ستمگران در ویرانترین شهرها(عکا) ساکن شدهاست.³
🔺خود حسینعلی بهاء اعتراف نموده که در ادعای الوهیت از علیمحمد باب پیروی کردهاست: او در این هنگام میگوید همانا من خدا هستم، جز من خدایی نیست همانطور که پیش از این نقطه اولی( علیمحمد #باب) چنین سخنی گفت.⁴
مبلغان بهائی، این جملات را تحت عنوان اینکه منظور میرزا حسینعلی، تجلی کردن خدا در وی و مظهریت او است توجیه میکنند. در پاسخ به این ادعاها باید توجه کرد که هیچ مخلوقی، هرچند پاک و #مهذب باشد، نمیتواند مظهر کامل ذات حق و نمایانگر حقیقت او بهشمار آید، چرا که #مخلوقات همواره نیازمند و فقیرند و موجود #فقیر چگونه میتواند آیینه ذات موجود غنی باشد؟ پس ادعای الوهیت یا مظهریت تامه، خواب و خیالی بیش نیست.
۱. حسینعلی بهاء، کتاب مبین، صفحه۱۷
۲. همان، صفحه۲۲۹
۳. همان،
۴. حسینعلی بهاء، کتاب بدیع، صفحه ۱۵۴
@roshangarmedia
یوگا؛ ورزشی درمانگر یا فرقهای نوظهور
هر اندیشه، دانش یا معنویتی که مدعی درمان روحی و جسمی انسانهاست، معمولاً از سه راه میتواند ادعای خود را اثبات کند. نخست، راه وحیانی و الهی؛ دوم، شیوه علمی؛ سوم، مسیر منطقی و عقلانی. حال باید بررسی شود که یوگا را با کدامیک از این روشها، میتوان ثابت کرد.
🔸راه وحیانی
در هیچکدام از کتب آسمانی، سخنی از یوگا نیست و پیامبران آسمانی، چه اولوالعزم و چه غیر اولوالعزم دربارهی آن سخنی نگفتهاند. البته احتمال اینکه در گذشتههای بسیار دور، پیامبری سخنی دربارهی یوگا گفته باشد و به ما نرسیده باشد، وجود دارد اما یک اندیشه را بر اساس احتمال و گمانهزنی نمیتوان اثبات کرد. بنابراین یوگا یک اندیشه وحیانی نیست. حال اگر یوگا ادعا کند که یک راه و سلوک معنوی است که البته ادعا میکند، چگونه به آن اطمینان کنیم و عمرمان را در اختیار چنین اندیشهای بگذاریم.
🔸راه علمی
راه علمی، یکی دیگر از مسیرهایی است که میتوان یک اندیشه را به وسیله آن، اثبات یا رد نمود. اگر یوگا را از طریق علم هم بخواهیم ثابت کنیم چه استدلال علمی وجود دارد؟ این ادعا وجود دارد که تکنیکهای یوگا تماماً علمی است، اگر چنین است این سوال وجود دارد که اگر اینگونه عقاید به علوم تجربی متکی است، در چه علمی و کدام آزمایشگاه علمی ، این ایدهها به اثبات رسیده است؟ تاکنون هیچ دانشمندی در حوزه علوم تجربی ادلهای بر اثبات آن اقامه ننموده است و هیچکس مدعی وجود ۷۲ هزار نادی و ۸۸ هزار چاکرا در بدن نبوده است. یکی از دلایل اختلاف نظر در مو
رد تعداد نادیها و چاکراهها در بین یوگیها همین امر است. چاکرا جسم است یا روح؟ اگر جسم است که باید بتواند زیر تیغ جراحی برود و اگر روح است، تفاوت آن با روح در چیست؟ اگر هیچکدام نیست،پس چیست؟ این سوالات و سوالات فراوان دیگر درباره یوگا وجود دارد که هیچکدام جواب داده نشدهاست. چگونه میتوان به مسیری اعتماد کرد که نمیتوان آن را از طریق علمی ثابت کرد.
🔸راه عقلانی
هیچکدام از آموزههای یوگا جنبه عقلانی ندارند و نمیتوان برای اثبات آن به استدلالهای عقلی تمسک جست و هیچ دلیل عقلی و برهانی قابل قبولی در کتابهای مربوط به یوگا ارائه نشدهاند. اینکه یک نفر به مدت طولانی در یک حالت خاص قرار بگیرد، چه توجیه منطقی میتواند داشتهباشد؟
🔰هرچند در اسلام هم ریاضتهایی هست اما اسلام در هر کاری جانب میانه را رها نکرده و اگر ریاضتی بیش از حد توان باشد و برای انجام آن صدماتی به جسم یا روح وارد شود، در اسلام حرام و ممنوع است.
@roshangarmedia
✅افزایش تعداد قربانیان حمله به کلیسای کاتولیک نیجریه
🔸بر اساس گزارش آژانس ملی مدیریت بحران نیجریه شمار قربانیانحمله به کلیسای کاتولیک سنت فرانسیس خاویر روز یکشنبه (۱۵ خرداد) در نیجریه به ۲۲ نفر رسیده است. در این حمله بیش از ۵۰ مسیحی زخمی شدهاند.
در این حمله که روز یکشنبه در ایالت «اوندو» رخ داد، مهاجمان در داخل و بیرون از کلیسا به سوی مردم تیراندازی و عده زیادی را نیز زخمی کردند. چندیدن کودک نیز در این حمله خونین کشته شدهاند.
نیز پلیس نیجریه اعلام کرده هویت و انگیزه مهاجمان هنوز مشخص نیست و در حال بررسی است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز این حمله را محکوم و دولت نیجریه را دعوت کرد تا از انجام هرگونه تلاشی برای دستگیری عاملان این حمله دریغ نکند.
دولت نیجریه برای ادای احترام به خاطره قربانیان 7 روز «عزای عمومی» اعلام کرده است
@roshangarmedia
🔺نمایندگان ادیان الهی در مجلس شورای اسلامی طی بیانیهای تکرار بی شرمیها و جسارت به ساحت مقدس قرآن کریم و همچنین اکران فیلم عنکبوت مقدس در جشنواره کن را محکوم کردند.
🌐متن کامل خبر
🆔@RoshangarMedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵گزارش شبکه ایتالیایی رمرپورتز از دیدار آیتالله اعرافی و پاپ
📡شبکه ایتالیایی رمرپورتز (Rome Reports) که به طور تخصصی در زمینه اخبار واتیکان فعالیت میکند در گزارشی به تحلیل دیدار اخیر آیتالله اعرافی مدیر حوزه های علمیه و پاپ فرانسیس پرداخت.
🔰دیدار مدیر حوزههای علمیه ایران با رهبر کاتولیکهای جهان از آغاز مورد توجه رسانهها قرار گرفت؛ به گونهای که علاوه بر رسانههای ایران، واتیکاننیوز، صفحه رسمی پاپ در توئیتر، خبرگزاری زنیت، روزنامه گاردین و سایر رسانهها به این دیدار پرداختند.
✴️همچنین انتقال پیام شفاهی رهبر معظم انقلاب به پاپ در آن دیدار، جلوه جدیدی از بازخوردهای رسانهای سفر آیتالله اعرافی را به دنبال داشت و بسیاری از رسانههای ملی، منطقهای و بینالمللی به آن پرداختند و به طور خاص به دلیل طرح موضوع فلسطین و یمن در آن پیام، رسانههای منطقه ورود جدّی به آن داشتند.
🌐ادامه خبر
🆔@RoshangarMedia
پاسخ به شبهات
✅ عیسی : من زنده ام ...
📃 حضرت عیسی در گفتگویی که میان آن حضرت و فریسیان رخ داده ، میفرمایند که پس از زمانی اندک ، دوباره برای گرفتن من میآیید ولی من نزد فرستنده خود میروم و دیگر مرا نخواهید یافت.
📚 کتاب مقدس حکایت این گفتگو را چنین نقل میکند: «چون فریسیان شنیدند که خلق درباره او همهمه میکنند، فریسیان و روسای کَهَنَه خادمان فرستادند تا او را بگیرند. آنگاه عیسی گفت، اندک زمانی دیگر با شما هستم، بعد نزد فرستنده خود میروم. و مرا طلب خواهید کرد و نخواهید یافت و آنجایی که من هستم شما نمیتوانید آمد». [1]
📌 ممکن است مسیحیان بگویند که منظور عیسی (علیهالسلام) این بوده که وی کشته خواهد شد و پس از مرگ هیچکس نمیتواند او را بیابد و به او دست یابد.
✔️ اگر منظور عیسی (علیهالسلام) مرگ وی بوده، آیا یهودیان از مرگ و به صلیب کشیده شدن مسیح باخبر نمیشدند و پس از کشته شدنش باز به دنبال یافتن او میگشتند ⁉️
📚 منبع :
[1] . ترجمه قدیم کتاب مقدس، یوحنا ۷ : ۳۲_۳۴📗
🆔@RoshangarMedia
روشنگر مدیا
✅ نسخه جدید فصلنامه تخصصی فرق و ادیان، «#روشنا» منتشر شد
✍️تازهترین شماره از نخستین نشریه تخصصی #فرق و #ادیان، «روشنا» با موضوعاتی متنوع منتشر شده و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است. در این شماره نیز همچون شمارههای پیشین، مجموعه مقالات، گزارشات، یادداشتها، گفتار و مصاحبههایی در حوزههای #ادیان، #بهائیت، #انجمن_حجتیه، #تصوف، #مسیحیت_تبلیغی و #فرقه_های_نوظهور، به تازهترین و مهمترین مسائل مربوط به جریانهای فرقهای و اقلیتهای دینی میپردازد. گفتگوی ویژه این شماره با جناب حجتالاسلام دکتر« احمد رهدار» رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه میباشد.
🔹🔹در این شماره میخوانیم: 🔸🔸
✳️ ادیان:
▫️مدارس مرگ| گزارش
▫️همراه با شهدای پیروان ادیان توحیدی| یادداشت
▫️جنگ صلیبی۲۰۲۲| یادداشت
▫️معنویت، حیات باطنی انسان است| مصاحبه
▫️پایان واتیکان سنتی| گزارش
✳️ بهائیت
رونمایی از نقشهجدید بهائیت | مقاله
▫️بهائیت؛ از آنچه بود تا آنچه شد| مصاحبه
▫️بهائیت، در تلاش برای مصادره نوروز| یادداشت
▫️بهائیت در پناه فراماسونری| یادداشت
✳️ انجمن حجتیه
▫️نگاهی به رویکرد افراطی انجمن حجتیه| یادداشت
▫️تطورات درونی انجمن حجتیه| مصاحبه
▫️انتظار منفعل، حرکتی به نفع دشمن| یادداشت
✳️ تصوف و فرقههای سنتی
▫️آغاخانیه و سودای حکمرانی| مقاله
▫️عارف صابر| مقاله
▫️سلسله یادداشتهای سبک زندگی عارفانه| یادداشت
▫️مردی از گناباد| یادداشت
▫️عرفان در آیینه قرآن و روایات| یادداشت
✳️ مسیحیت تبلیغی
▫️مأموریت«فلیک»| مقاله
▫️مسیحیت تنصیری| مصاحبه
▫️آغجا| یادداشت
✳️ فرقههای نوظهور
▫️تغییر دین، بحرانی روانی-اجتماعی| مقاله
▫️برهای دیگر| یادداشت
▫️سبد علمی-معنوی| یادداشت
▫️«SBNR» دنیای معنویت بیسامان| یادداشت
🔵 علاقهمندان میتوانند از طریق تماس با شماره 09199163684 و پیامرسانهای مرتبط با این شماره (واتساپ، تلگرام، ایتا) سفارش خود را ثبت نمایند.
🔵دسترسی به نسخه الکترونیکی نشریه، از طریق سایت و اپلیکیشن طاقچه
https://b2n.ir/taaaghche
@RoshangarMedia