حسین جان...
زیر و رو کردن وجودم و یافتن دلالتهای پنهان قلبم نصیب من از عاشورایتان بود و این بالاترین پاداش من از عزاداریست.
احیای معنای زندگی وبازخوانی آنچه بِدان معتقدم ثمرهی حب شماست و اکنون دین رهاییبخش خویش را قابل دفاعتر از هر زمانی مییابم.
بنبستها و چالشهای معرفتی را با حقیقت ظلمناپذیری شما حلمیکنم و به خوبی درمییابم که پنهان شدن پشت اندیشههای دیگران و رأی خود را بیان نکردن بزرگترین خیانت است.
حسین جان....
بهرهی امسال من از عزاداریتان همین بس که بدون ترس از هیچ نقدی و با تمام صراحت و صداقتی که در خود سراغ دارم بگویم:
جهان تشنهی عدالتی ازجنس شماست.توفیقمان دهید تا عاشورایی دیگر را برای مقابله با زیست منافقانهی جهانیان رقم بزنیم.
#روز_نوشت
#زیست_دینی
#حب_الحسین
https://eitaa.com/roznevesht
گاهی وقتها آدم میرسد به خوب آخرش که چی........ترین حالت ممکن در زندگیاش.
درس خواندی خوب آخرش چی؟ ازدواج هم کردی خوب که چی؟ حالا کار هم پیدا کردی،حقوق هم دریافت کردی بعدش چه میشود؟
این حالت از دو جهت قابل بررسی است: گاهی ایجاد این حالت در وجود انسان مطلوب است، چرا که آدم وقتی ببیند همهی آنچه هدف میپنداشته، هدف نهایی و متعالی نیست، به ضعف خویش، حقارت دنیا و نیاز خود به امری والاتر پی میبرد. اما گاهی این حالت میشود خون ناامیدی و تزریق میشود در رگهای انسان و در ذره ذرهی سلول هایش جریان مییابد. قرار است انسان به کجا برسد؟ دویدنها،حرف زدنها، نوشتنها و تلاش کردنها چه چیز رابرایمان به ارمغان میآورد؟!
برای رفع این حالت یاس، باید ذهن خود را معطوف به میزان تلاش خود نموده و اثراتی که در پرتو این تلاش نصیب ما و دیگران شده است را رصد کنیم.اصلاً گاهی فقط باید نشست و ثمرهی تلاشها را نظاره کرد.
تفکر در ثمرهی زندگی میتواند به رفع حالت یاس و ناامیدی در انسان کمک کند.
#روز_نوشت
#یاس
#امید
https://eitaa.com/roznevesht
آدمهایی که درگیری ذهنی دارند باید به شیوهای، ذهن درگیر خود را آرام سازند؛ که اگر چنین نکنند درگیریهای ذهنیشان آنها را گرفتار خواهد کرد. هر کسی به روشی که از آن لذت میبرد چارهای برای رفع این اضطرابها مییابد .
دیدهایم که گاهی آدمهای نگران به سیگار پناه میبرند، عدهای نیز به فضای مجازی و آدمهایش دل خوش میکنند، بعضیها هم برای بازتاب بیرونی آن چه در درونشان میگذرد کاری نمیکنند جز تن دادن به جنگهای روانی.
من اما نوشتن را بر میگزینم.خودم را به واژهها میسپارم تا مرا با خود ببرند به جایی که دوست دارم. تا با من همراه شوند و برایم رقم بزنند مدینهی فاضلهای را که در دنیای بیرون از کاغذ نمییابمش.
نوشتن آغازیست بر فهمِ بهترِ آنچه بدان میاندیشی.
واژه ها به شکل یکسان خودشان را به تو عرضه میکنندو تو برای انتخابشان دستت باز است. آدم باید هنگام نوشتن، ذهنش را رها کند در دنیای کلمات.موقع نوشتن اگر ذهن انسان متعصبانه آویزان چیزی باشد، کلماتش را هم متعصبانه انتخاب خواهد کرد، اما اگر ذهن رها باشد انتخابها راحت تر صورت خواهد گرفت.
نوشتن را تجربه کنید.
#روز_نوشت
#دغدغه
#تجربه_نوشتن
https://eitaa.com/roznevesht
هدایت شده از خانم ابراهیمی
14.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سالهاست که آدمهای مختلف هر روز به بهانههای مختلف از عدالت سخن میگویند، یک جایی اما، آدم احساس میکند که گفتمان عدالت علیرغم زیبایش به شوخی تلخی بدل شده است.
بی عدالتی از جانب هر انسانی امری قبیح است و از جانب انسان مدعی ایمان قبیحتر. همانگونه که ظلم نیز از جانب هر حکومتی زشت است و از ناحیهی حکومت دینی مذمومتر.
فلسفهی حضور دین در متن اجتماع این است که به خدمت عدالت درآید، حالا اما عده ای به نام دین، عدالت را سر می برند و خونش را به جامعه تزریق میکنند بدین بهانه که جامعهی در حال احتضار را احیا نمایند. چه معاملهی مضحکی با عدالت میکنند این ناعادلان.
اگرچه عدالت امری مقدس و آسمانی است اما باید بساط اجرای آن را در زمین پهن نمود.وحقیقتا چه چیز میتواند بیعدالتیها را ریشهکن کند جز حذف نالایقان از مناصبی که سهم الارثشان میپندارند و جایگزین نمودن متخصصانی که دلسوزانه تلاش مینمایند.
#روز_نوشت
#خود_انتقادی
#عدالت
#عدالت_بهشت_گمشده
https://eitaa.com/roznevesht
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
#یادداشت_مهمان
🌀 شناساندن اساتید و نخبگان
📝 وظیفه حوزه علمیه
🖋 زهرا ابراهیمی
🔹 استثنائی بودن حوزهی امروز نسبت به گذشته که رهبر عزیز نیز بدان اشاره می کنند بر کسی پوشیده نیست. حوزهی امروز هم از لحاظ کمی و هم کیفی، قابل مقایسه با قبل نیست. فضلای امروز حوزه ازفضلای گذشته کمتر نیستند منتها در اکثر مواقع گمنام میباشند.
🔹 یکی از اموری که وظیفهی حوزه است این است که علمای گمنام اخلاق را به خود حوزویان و به جامعه معرفی نماید. بعضا این نگاه در بین مردم و حتی حوزویان وجود دارد که حوزهی امروز همچون گذشته عالِمپرور نبوده، در حالی که این دیدگاه، دیدگاه منصفانهای نیست. به نظر میرسد کم توجهی به بزرگان علم منجر به مهجور ماندنشان شده است. جا دارد حوزه درشناسایی و معرفی بزرگان علم و اخلاق گام مؤثری بردارد.
🔹 تفکری که حوزه را متهم میکند که دچار عقبگرد شده است تفکری غلط است که گاه از ناحیهی دشمنان مغرض تبلیغ میگردد و گاه از جانب دوستان نادان.
شاید گرفتاری حوزویان به امور مختلف منجر به عدم بهرهگیری از اساتید و عالمان برجسته شده است و این امر هم باعث محرومماندن حوزویان از علم اساتید و هم مهجور ماندن اساتید شده است. البته تا حوزه مطلوب امامان انقلاب فاصله زیادی داریم؛ اما موجودی حوزه را هم نباید نادیده گرفت.
🔹 امروزه نه تنها جامعهی ایران بلکه جامعهی جهانی نیز تشنه معرفی عالمانی است که حقیقتا بتوانند تشنگی بشریتِ نیازمند به دین را سیراب نمایند چراکه دین، مرکز توجه افکار و انظارجهانی قرار گرفته است و این وظیفه شناساندن برعهدهی حوزه است و کسی جز حوزه نمیتواند به خوبی از عهدهی آن برآید.
#شناساندن_نخبگان
@Manahejj
این روزها، بسیار به این موضوع میاندیشم که چهکاری از دستم بر میآید تا حال جهان پیرامونم را تغییر دهم.
گو اینکه همواره برخود وظیفه و رسالتی را واجب میدانم اگرچه گاهی در تشخیصش دچار حیرت میشوم.
شرایط برایم عجیب است و ملالآور، اما امید، مرا به سمت خویش فرا میخواند.اصلا همینکه واژهی امید را در ذهنم تداعی میکنم حال دلم خوبتر میشود.
من هر چه بیشتر میاندیشم بیشتر به این نتیجه میرسم که باید در برابر ناامیدی فراگیر جامعهام بایستم.
باید این گفتمان یاس و ناامیدی را به امیدهایی حقیقی بدل نمایم.
خاصیت آدمها عادت کردن است و ما باید به امیدواری عادت کنیم. اگرچه میگویند عادت، امر بدیست، اما عادت به چیزهای خوب، هرگز بدی به بار نمیآورد.
انگار مردم جامعهام به ناامیدی عادت کردهاند و انگار امید را فراموش کردهاند.
من باید روزنههای امید را در متن زندگی بیابم و برآن متمرکز شوم.
تفاوت زندگی قبل از امیدواری با بعد از آن از زمین تا آسمان است.وقتی امید را بیاوری وسط تمام دغدغههایت، ذهنت آرام میگیرد و برای حلشان راهی پیدا خواهی کرد.
#روز_نوشت
#امید
https://eitaa.com/roznevesht
اهل فکر بودن خوب است.
زیاد فکر کردن هم ارزشمند است.
اما توقف در افکار، دشمن تحرک و تلاش انسان است.
باید به افکار صحیح، اجازهی ظهور و بروز دهیم.
#روز_نوشت
#فکر_خوب
https://eitaa.com/roznevesht
میان دنیایی از بحرانها، خستگیها، سختیها و تلخیها باز هم میشود متولد شد و باز هم میشود به وجودی که واجب الوجود عطایمان نموده، به چشم نعمت نگریست.
اصلا خلقتمان حیرتانگیز است.
چه خوب که خداوند خلقمان کرد و از حیرت شگفتانگیز خلقتش بی نصیبمان نگذاشت.
میشد که این دنیا باشد و ما نباشیم، اما ما هستیم و به واسطهی بودنمان عظمت خالق را فریاد میکشیم و از این عظمت هر لحظه بر حیرتمان افزوده میشود.
خدای مهربانیها چه خوب که خلقمان کردی.....
#روز_نوشت
#خلقت
#خدای_مهربان
https://eitaa.com/roznevesht
خداوند مهربان نگاهش را از جهان خلقتش بر نمیدارد.
گو اینکه او همواره مراقب ماست.
تو بگو یک لحظه، بگو یک آن...
محال است ما را نبیند.
متن زندگی فردی و اجتماعی ما پُر است از آدمهایی که نه نیازمند کمک، بلکه محتاج نگاهند.
نگاهی که احترام را به دنبال داشته باشد.
نگاهی که هویت از دست رفتهشان را باز آفریند.
کودکان کار، زنان معتاد، مردان بیسرپناه بیش از اینکه به کمکهای مادی نیازمند باشند، خواهان پذیرش از سمت جامعهاند.
با اعتبارات مادی، دور قلمرو انسانی، دیوار نچینیم.
آدمها را ببینیم همانگونه که خداوند مهربان ما را میبیند.
خدایا نگاهمان را الهی کن....
#روز_نوشت
#نگاه
#زیست_اجتماعی
#کودکان_کار
https://eitaa.com/roznevesht
توکل در سایه تلاش
http://nedaesfahan.ir/127682
#توکل
#یادداشت
#ندای_اصفهان
https://eitaa.com/roznevesht
⚡️چگونه احساس ارادت به اهل البیت علیهم السلام را در فرزندانمان افزایش دهیم؟
snai.ir/1019491
#روز_نوشت
#یادداشت
#صاحب_نیوز
#عاطفه_دینی
https://eitaa.com/roznevesht
چند روز پیش، یادداشتی را به بهانهی ترویج نرمافزار لایکی برای هفتهنامهی صبح اصفهان نوشتم.
اگرچه در نوشتههایم ردّپایی از حرفهای سخت و سنگین که نشاندهندهی بضاعت علمیام باشد، نمیبینید اما به دلیل اهمیت موضوع توصیه میکنم این یادداشت را مطالعه کنید.
*هفتهنامه نسخهی الکترونیکی ندارد به همین دلیل لینکی موجود نبود.
⚡️لایکی (قسمت اول)
ورود ویروس کرونا به کشور ما، بحرانهای مدیریتی را بیش از پیش آشکار کرد. تعطیلی مدارس و انتقال آموزش از فضای حقیقی به فضای مجازی به بهانهی نصب اپلیکیشن شادِ آموزش و پرورش، پای جمعیت زیادی از کودکان و نوجوانان را به این فضا کشانید. خانوادههایی که تا قبل از این ضرورت، تن به خواستههای فرزندان برای خرید موبایل شخصی و یا استفاده از اینترنت نمیدادند، این بار مجبور شدند به دلیل عقب نماندن فرزندانشان از آموزش راضی به استفادهی آنها از این فضا شوند.
یکی از معایب امور مدیریتی و اجرایی در کشور ما این است که مدیران ما بعضا، نه خود کارشناس دقیقی هستند و نه از نظرات کارشناسان خبره بهره میبرند.به همین دلیل در اکثر مواقع بعد از اجرا شدن تصمیماتشان و ایجاد عوارض آن تصمیمات، تازه شروع به آسیبشناسی میکنند که مثلا فلان تصمیم چه عوارضی برجای گذاشته و حالا باید چه کنیم؟ در حالی که عقل سلیم حکم میکند قبل از ارائهی هر تصمیمی همهی زوایای موضوع دقیق و عمیق بررسی شود و تصمیمی لحاظ گردد که کمترین آسیب را بجا گذارد.
آگاهی ندادن به والدین و آشنا ننمودن آنها با خطراتی که همزمان ممکن است با نصب اپلیکیشن شاد برای بچهها ایجاد شود، منجر شد که بستر ورود برای فضای بی در و پیکر مجازی برای کودکان و نوجوانان زیادی فراهم شود.
نوجوانان همواره علاقه مند به حضور در گروههای همسن و سال خویش هستند. یکی از شبکههای اجتماعی که به طور خاص با محوریت حضور کودکان و نوجوانان تعبیه شده، نرم افزار لایکی است.
https://eitaa.com/roznevesht
⚡️لایکی ( قسمت دوم)
لایکی ماهیتی سنگاپوری دارد و کاربرد اصلی آن، ساخت ویدئوهای کوتاه و اشتراک گذاری آنهاست. در ایام کرونا و هم زمان با آموزش درسی آنلاین بچهها، حضور نوجوانان به شدت در این نرمافزار افزایش یافت و دانلود این نرم افزار در کشور ما به شکل تصاعدی بالا رفت.
بنای این برنامه ترویج محتواهای جنسی است به گونهای که کاربران، ویدئوهای خود با محوریت مباحث جنسی را به اشتراک می گذارند.آنچه بیش از همه در این نرمافزار خودنمایی میکند فرهنگ نمایش اندام است.نشان دادن اندامهای جنسی با کاور رقص و حرکات نمایشی از برنامههای رایج این نرم افزاربه شمار میرود.
دربرخی از نرم افزارها و شبکههای اجتماعی تاحدودی فیلتر امورنامناسب وجود دارد؛ اما در نرم افزار لایکی حذف محتواهای جنسی به سختی انجام میگیرد. شاید یکی از تفاوتهای مهم این پیامرسان با سایر پیامرسانها این باشد که به دلیل حضورکودکان و نوجوانان در این فضا، بیماران جنسی به این پیامرسان بسیار علاقهمندند تا جایی که امکان ارتباط زندهی تصویری شرایط سوء استفادههای جنسی را برای این بیماران فراهم آورده است.
یکی از دیگر ویژگیهای این فضا وجود گزینه ای به نام (nearby) یا پیرامون است که منجر به یافتن و پیدا کردن افرادی میشود که از حیث مکانی نزدیک به یکدیگرند.این ویژگی در واقع با نوعی آدرسدهی توانایی پیدا کردن طعمههای جنسی را برای بیماران جنسی فراهم میآورد.
https://eitaa.com/roznevesht
⚡️لایکی (قسمت سوم)
بیماران جنسی این فضا را برای خود بسیار مناسب میدانند تا جایی که لایکی، بهشت پدوفیلیها(یعنی آنهاکه میل جنسی به کودکان دارند) نامیده شده است.
علاوه بر مباحث جنسی، ترویج امور خشونتزا در این نرمافزار نیز بسیار مشهود است. شوخیهای خشن و برخوردهای نامناسب و ترویج امور همراه با خشونت در بین نوجوانان و به اشتراک گذاشتن آنها نیز از ویژگی های مهم این نرم افزاراست.
با توجه به خطراتی که این نرمافزار دارد بر متولیان امر واجب و لازم است که در جهت آموزش و همچنین استمرار آموزش به والدین اقدام نمایند و آنها را ازخطرات این نوع برنامهها آگاه سازند. بر والدین نیز لازم است تا بر حضور فرزندانشان در فضای مجازی نظارت کامل داشته باشند تا وضعیت به گونهای نشود که بچهها به جای یادگیری دروس سر از برنامههای نامناسب در آورند.
https://eitaa.com/roznevesht
گاهی وسوسهی نوشتن میافتد به جان آدم، اما آدم چیزی برای نوشتن ندارد؛ دقیقاً مثل پنگوئنی که وسوسهی پرواز میافتد به جانش اما بالی برای پرواز ندارد.
خالی کردن ذهن از چیزهایی که موجب تشویش میشود می تواند راه حل خوبی در این شرایط باشد. کافیست قلمت را برداری وبه واژهها اجازه دهی تا هرگونه که میلشان میکشد کنار هم صف ببندند آن وقت میبینی که از لابهلای شلوغیهای ذهنت، کلامی دلنشین خلق میشود و بر دل کاغذ مینشیند. اتفاقات خارج از ذهن هم همین گونهاند کافیست لابهلای تمام آن اتفاقات مفاهیمی ارزشمند بیابی و با کنار هم قرار دادن آن مفاهیم، زندگیات را معنادار کنی؛ مثل کاری که در بازیافت انجام میگیرد، تولید محصولی مفید از آنچه نامفید میپنداشتیم.
بازیافت ذهن میتواند تمرین مناسبی برای بازتولید مفهومی خوشایند از دلِ اتفاقات ناخوشایند زندگی باشد.
#روز_نوشت
#نویسندگی
#اعجاز_نگارش
https://eitaa.com/roznevesht
⚡️آیا هرچه لذتبخش است از نگاه اسلام مردود است؟
#روز_نوشت
#یادداشت
#خبرگزاری_حوزه
https://hawzahnews.com/x9PmW
https://eitaa.com/roznevesht
ورود به حوزه ی علمیه یکی از فرصت هایی است که مثل سایر فرصت ها خداوند در اختیار انسان می گذارد. دقیقا مثل فرصت علم آموزی در دانشگاه یا فرصت کسب رزق حلال از طریق کار و یا....
یکی از اموری که در حوزه های علمیه بشدت روی آن مانور داده می شود، این است که خداوند توفیقی خاص و منحصر بفرد به طلاب داده است و تو گویی طلاب انتخاب شده از جانب خدای مهربانند برای تبلیغ دینش.این جملات آشنا را در اولین سخنرانی ها بعد ازپذیرش طلبه ها در حوزه، از جانب مدیران و مسئولان حوزوی زیاد شنیده ایم.
موضوع گزینش طلاب به عنوان بنده ای خوب از میان سایر بندگان خداوند، بشدت و حدّت مورد تبلیغ قرار می گیرد تا جایی که طلبه در همان ماه های اول ورود به حوزه، خود را متفاوت از بقیه می بیند.
البته که توفیق علم آموزی آن هم از جنس معارف الهی توفیقی است که در روایات نیز بدان اشاره شده و کسب معارف الهی در دایره ی علم نافع قرار گرفته و در این شکی نیست.
اما رفتار شایسته ی این طرز تلقی، باید بگونه ای باشد که طلبه در درون و باطن خویش خود را موظف به تبلیغ بداند و دائما با خود مرور کند که من با دیگران متفاوتم بدین معنا که مسئولیتی عظیم به واسطه ی این انتخاب بر عهده ی من گذاشته شده است و بازتاب بیرونی این طرز تلقی نیز باید به صورت تواضع و انجام وظیفه نمود پیدا کند؛ تا جایی که طلبه خود را هم سطح سایر مردم دانسته و هرگزیک سر و گردن خود را برتر و بالاتر نداند.
اینکه یک طلبه، تحصیل در حوزه ی علمیه را توفیقی از جانب خداوند بداند بد نیست و اینکه او از این فرصت برای ترویج معارف الهی بهره ببرد نیز امری ستودنیست، منتها مشکل اساسی زمانی ایجاد می شود که با بازتاب این طرز تفکر در رفتارهای بیرونی مواجه می شویم.
عجب و غرورعلمی، برتر دانستن خویش درامور عبادی و معنوی، منحصر کردن خداوند و اهل البیت علیهم السلام و در یک کلام انحصار دین به نفع خویش، بی اشکال بودن انجام یک گناه از جانب آن ها و تکفیر کردن دیگران بابت انجام همان گناه از جمله عوارضیست که این طرز تفکر به دنبال دارد.
حوزه تقدسش را نه از نامش که از میزان تربیت یافتگانی که بر مبنای معارف دین در حوزه تربیت شده اند، می گیرد.باید بپذیریم که تقدس حوزه، تقدسی مطلق نیست که صِرف ورود به آن خود را مبرا از هر خطا بدانیم.
اگرچه عالمان، عابدان، مجتهدان و عارفان زیادی با دود چراغ همین حوزه ها و حجره ها تربیت شدند و هم خود راه سعادت را پیمودند و هم دیگران را به مسیرحق دعوت نمودند و اگر چه برخی عمامه ها توهم زدا هستند و توهم خودبرتربینی را از صاحبانش دور کرده و تعبد و بندگی را در وجودشان به تصویر می کشند اما گویا برخی از عمامه ها قدرت و توان بالایی درخَلق توهم دارند.تمسک به وجاهت های خود ساخته، خود را تافته ی جدابافته دانستن از دیگران و در یک کلام مرزبندی بین خود و سایر خلق، آسیبی است جدی که همواره حوزه های علمیه را تحت تاثیر قرار داده و در تنزل میزان اعتماد مردم به حوزه موثر بوده است.
آیا اکنون وقت آن نرسیده که افکار مخرب را تطهیر نماییم و خاصیت توهم زایی عمامه را به توهم زدایی بدل کنیم؟
#عمامه_های_توهم_زدا
#عمامه_های_توهم_زا
https://eitaa.com/roznevesht
نگاهم میکند من نیز ...
چشمانش خیره در چشمانم میشود و التماس را از نگاهش میفهمم.
من یک زنم او نیز...
و فهم من از زن بودن دلیلی میشود که احساس زنانهی او را بهتر بفهمم.
ظاهرش میگفت که معتاد است و خودش هم گفت که معتادم
و حالا تنها خواستهاش بدست آوردن پولیست برای رفع نیازش، نه نیاز خوردن و نه پوشیدن، که اتفاقاً بسیار هم نحیف بود و بد لباس.
پول را میخواست تا به قول خودش متاعی بخرد و با مصرفش چند ساعتی این بندِ سستِ اتصال به دنیا و آدمهایش را به کلی قطع کند.
دنیا با او چه کرده است که اینگونه هویت مادرانهاش را و هویت زنانهاش را به دست فراموشی سپرده است!!!
روح یک زن در تحمل رنج، بسیار قویست، اما چه بر سر روح زنان معتاد آمده است که اینگونه مچاله می گردند.
#روز_نوشت
#زنان_بی_پناه
#زنان_معتاد
#دغدغه
https://eitaa.com/roznevesht
آدمها هر چقدر هم که قوی باشند و هر چقدر هم که مستقل، باز به یکدیگر نیازمندند. نیاز آدمها به همدیگر صرفاً برای رفع حوائج مادی نیست.انسان در زندگی به حضور دوستان و همنشینی با آنها محتاج است.
دوستانی که:
به وقت خطا، آگاهش کنند.
به هنگام گناه، راه توبه را تعلیمش دهند.
اگر کج رفت گوشش را بکشند و به راه آورند.
اگر سکوتی بیجا نمود، به حرفش آورند
و اگر حرف بدی زد، سکوت را به یادش آورند.
اصلاً آدم ها نیاز به کسی دارند تا زیر سایهاش جاخوش کنند.
#روز_نوشت
#دوستی
#رفیق_خوب
https://eitaa.com/roznevesht
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
#یادداشت_مهمان
🌀 جای خالی حوزه خواهران در مسائل اجتماعی فرهنگی جامعه
🖋 زهرا ابراهیمی
🔹 امروزه حوزههای خواهران در کنار حوزههای علمیهی برادران جایگاه علمی و تاثیرگذار خود را پیدا کرده، اما به نظر میرسد همچنان دارای ضعفهای مهمی است که تلاش برای رفع آنها ضروری مینماید.
اگرچه به کرات در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از سوی فعالین حوزهی خواهران واکنشهایی را شاهد بوده وهستیم، اما به نظر میرسد یکی از ضعفهای مشهود در حوزههای خواهران این است که موضعگیری و تبیین به موقع و مناسب هنگام مواجههی با جریانات متعدد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از سوی این حوزهها بهشکل منسجم، هماهنگ و همراه با برنامه انجام نمیپذیرد.
🔹 چیزی که بیش از همه از حوزههای خواهران انتظار میرود این است که حداقل در زمینهی مسائل مربوط به «زنان، دختران و خانواده» پیشتاز بوده و با آسیبشناسی به موقع مسائل، به ارائهی برنامه و راهکار در آن زمینه بپردازند.
افکار نادرست و رفتارهای ناصحیح، زمانی که زمینه رشد برای خود را فراهم ببینند، بیشتر خودنمایی میکنند اما اگر با واکنشهای علمی و فرهنگی و به موقع روبرو شوند تأثیرگذاریشان نیز محدود خواهد شد.
🔻 #تحرکات_فمنیستی برخی فعالان اجتماعی، معضلاتی همچون ازدواج سفید و طلاقهای عاطفی، زیادشدن بیرویه آمار طلاق، چهارشنبههای سفید، همجنسگرایی و... درپسِ منفعل بودن زنان حوزوی، رنگ بیشتری به خود گرفته و این طیف فضا را برای اثرگذاری بیشتر، آماده میبینند.
عدم واکنش مناسب نسبت به جریانها و بعضا واکنشهای آنی و هیجانی ازجمله عوارضی است که اگر به آن توجه نشود در درازمدت حوزههای خواهران را به حاشیه خواهد راند.
🔹 آگاهیداشتن به زبانِ مسائل اجتماعى و سياست و تحليل مسائل گوناگون از ضرورتهایی است که باید بدان پرداخته شود و این امر جز در سایهی آموزش و برنامهریزی امکانپذیر نیست.
دربین اساتید خواهر، عدهای در این موضوعات، صاحبنظر و اهل علم هستند اما صِرف معلومات برای تاثیرگذاری در اجتماع کفایت نمیکند. حوزه علمیهی خواهران نیازمند تشکیلاتی است که در وهلهی اول شرایط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه زنان و دختران را رصد کنند و چگونگی شرایط موجود را به اطلاع اهل علم برسانند. این گروه رصد میتوانند از بین طلاب خواهر انتخاب شوند. حوزههای خواهران با بهره بردن از پتانسیل و ظرفیت موجود بین طلاب خواهر و تشکیل گروه رصد، قادر خواهند بود خوراک لازم از حیث سوژهیابی را در اختیار صاحبنظران قرار دهند و بدین شکل در حوادث و جریانات اجتماع، حاضر و موثر واقع شوند.
🔹 ایجاد تمدن نوین اسلامی که رهبر عزیز در بیانیهی گام دوم انقلاب به آن اشاره کردهاند در سایهی فعال بودن حوزهها عملی میگردد نه منفعلبودن.
بر همین اساس حوزههای خواهران باید به تأثیرگذاری خویش در جامعه واقف بوده و به توانمندی خود اعتماد داشته باشند و معضلات موجود در فضای جامعه نباید منجر به یأس و ناامیدی گردد.
#حوزه_خواهران
#زنان_دختران_جامعه
@Manahejj
⚡️ فضای مجازی و رونقی به نام تمسخر
https://hawzahnews.com/x9PSv
#روز_نوشت
#تمسخر
#یادداشت
#خبر_گزاری_حوزه
https://eitaa.com/roznevesht
جهان خلقت قواعد خاص خودش را دارد و ما باید منطبق بر قوانین این جهان پیش برویم و الا در میانهی راه میمانیم.
شاید در مقابل قوانین اعتباری بشر، بشود قانونها را دور زد اما قوانین الهی را نمیشود.
حالا ما مثل قندی که در چایی حل میشود، عجیب حل شدهایم در این دنیا، آن وقت توقع استمداد از خداوند داریم.
خوب بندهی خوش انصاف، لااقل یک گام در جهت قوانین خلقت بردار، ببین چطور همه چیز تسلیمت میشود، بی آنکه تو بخواهی خودت را تسلیم کنی.
#روز_نوشت
#قانون_خلقت
https://eitaa.com/roznevesht
هر آنچه از دین، اخلاق و انسانیت را که منحصر کردیم بماند...
اما خدا را منحصر به خویشتن ندانیم.
ما مالک خدا نیستیم. این خداوند مهربان است که مالک ماست.
#روز_نوشت
#خدای_مهربان
#انحصار_طلب_نباشیم
https://eitaa.com/roznevesht
ویژگیهای جسم با خصوصیات روح بسیار متفاوت است.زشتی جسم را با پوشاندن میتوان مخفی کرد، اما روح نازیبا را نمیتوان از هیچ چشمی پنهان کرد، حتی اگر انسان، شاگرد اول کلاس نفاق و دورویی باشد.
بالاخره یک جایی و یک زمانی روح آلوده به گناه، خودش را نشان میدهد.
ظواهر توان پوشاندن باطن انسان را ندارند.شاید ظاهر موجه تا یک مرزی با انسان همسفر شود اما هرگز تا انتها با انسان نخواهد ماند.
ابزارت هرچه که باشد از ریش و تیغ گرفته تا یقهی بسته و کراوات، از انگشتر تا صلیب و از چادر و روبنده و پوشیه تا ظاهری متبرج، فرقی نمیکند، قانون رسوا نمودن روح، برای همه یکسان است.
#روز_نوشت
#برداشت_آزاد
https://eitaa.com/roznevesht
به ریشههای زیر خاک فکرکن.
دانهای کاشته میشود.
رشد میکند و حالا گیاه ریشه دوانده است.
درخت جوانه میزند. جوانهها رو به نور متمایل میشوند.
هرچقدر ریشهها بیشتر در دل خاک فرو میروند، گرایش جوانههابه سمت آفتاب بیشتر میشود.
انگارجذب نور از بالای خاک، با فرو رفتن ریشهها درسیاهیهای زیرخاک، رابطهای مستقیم دارد.
انگار آدمها از دل تاریکی سختیها، به روشنایی امید میرسند.
اصلا این تاریکیچیز بدی نیست.
فهم زیبایی نور، مدیون حضور ظلمت است.
#روز_نوشت
#فلسفه_شرور
#شرور_عدمی_اند
#عدل_الهی
#شهید_مطهری
https://eitaa.com/roznevesht