9.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 غریبِ حاضر
☑️ روایتی کوتاه از هم نفسی با #سیدمرتضی_آوینی به زبان استاد #نادر_طالب_زاده
🗓 به مناسبت #سالروز_شهید_آوینی
🎞 #آوای_رشد
➖➖➖➖➖
🌐 @Rushdisu
هدایت شده از مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🔔🔔🔔| #مرکز_رشد را در فضای مجازی دنبال کنید!
✔️سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
✔️تلگرام ↙️
✅ t.me/Rushdisu
✔️آیگپ ↙️
✅ iGap.net/Rushdisu
✔️اینستاگرام ↙️
✅ instagram.com/Rushdisu
➖➖➖➖➖
🌐 @Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 ساختاری برای عدم حمایت از کالای ایرانی
✴️ شهر نوگالس نمونهای از یک تجربه طبیعی در #نهادسازی_جوامع_انسانی است. «بخش شمالی» این شهر در آریزونای آمریکا قرار میگیرد و «بخش جنوبی» آن در مکزیک. قسمت آمریکایی، دارای سطح درآمد بیشتر و امید به زندگی بالاتر، اما بخش جنوبی آن دارای جرم و فساد بیشتر و مرگ و میر بالاتر است. در حالی که محیط جغرافیای در هر دو طرف حصار یکسان و جمعیت نیز از قومیت واحدی برخوردار است، اما چرا اوضاع در دو طرف کاملاً با هم فرق میکند؟
🔹به اعتقاد دارون اعجماوغلو و جیمز رابینسون وضعیت کشورهایی مانند کره شمالی و جنوبی، یا مناطق شمالی و جنوبی ایتالیا و البته مهمتر از همه شهر نوگالس نشان میدهد که تفاوتهای قومی و نژادی، جغرافیایی، فرهنگی و … نمیتواند توضیح دهنده شکافی باشد که بین کشورهای فقیر و غنی نه تنها وجود دارد که مرتباً هم در حال گسترش است. پس تفاوت سطح رفاه و وضعیت اقتصادی کشورها در چیست؟ @Rushdisu
🔸از آنجایی که نهادها بر رفتارها و انگیزهها در زندگی واقعی اثرگذار هستند میتوانند باعث موفقیت یا ناکامی کشورها و ملتها بشوند. به اعتقاد آنها، وضعیت «نهادهای اقتصادی، سیاسی» کشورها نه تنها توسعه یا عقب ماندگی آنان را رقم میزند بلکه میتواند کشوری را که سالها ثروتمند و در حال پیشرفت و یا پیشرفته بوده در طی مدتی نسبتاً کوتاه فقیر کند و بالعکس. عجماوغلو و رابینسون، نهادهای اقتصادی سیاسی جوامع را بهطور کل و صرف نظر از زمان و مکان به دو دسته #فراگیر و #بهرهکش تقسیم میکنند. نهادهای فراگیر که موجب پیشرفت میشوند، اجازه مشارکت سیاسی اجتماعی به اکثریت مردم را میدهند و همه افراد جامعه به فراخور تمایل، توانائی و موقعیت خود میتوانند «مسئولیتی» داشته باشند؛ علاوه بر اینکه این مشارکت باعث ایجاد حقوق اولیهای مانند حق مالکیت و ایجاد کسب و کار و … برای مردم میشود. وضعیت در مورد نهادهای بهرهکش برعکس است، این نهادها تنها توسط «عده محدودی» اداره میشوند و تنها به همان عده هم اجازه مشارکت در جامعه داده میشود و این نهادها مانع توسعه و پیشرفت هستند.
🔹کشورها به لحاظ موفقیت اقتصادی با هم متفاوت هستند و دلیل این مسئله نیز نهادهای متفاوت، قوانین تأثیرگذار بر کارکرد اقتصاد و انگیزههایی است که برای مردم به وجود میآیند. نهادهای اقتصادی فراگیر نهادهایی هستند که امکان و فرصت مشارکت را توسط تودههای گسترده مردم در فعالیتهای اقتصادی فراهم میکنند و از استعدادها و مهارتهای آنها بهترین استفاده را برده و به افراد این امکان را میدهند تا انتخابهایی را بر اساس تمایلات خود انجام بدهند. نهادهای اقتصادی فراگیر نیازمند حقوق مالکیت امن و فرصتهای اقتصادی نه تنها برای گروه نخبه و سرآمد جامعه بلکه برای "#همه_قشرهای_جامعه" خواهد بود. نهادهای بهره کشانه اساساً کارکردهای کاملاً متضاد و متقابل با نهادهای فراگیر دارند، چرا که با این هدف طراحی شدند تا درآمدها و ثروت را از یک قشر و یا بخشی از جامعه "#به_نفع_دیگر" بیرون بکشند و آن را استخراج کنند. @Rushdisu
👇👇 #ادامه_مطلب 👇👇
👆👆 #ادامه_مطلب 👇👇
🔸همه نهادهای اقتصادی توسط #جامعه ایجاد میشود، در کره شمالی این نهاد با فشار از طریق کمونیستها به مردم "تحمیل" شد و در آمریکای لاتین این سیستم توسط اسپانیاییها؛ اما در کره جنوبی افراد مختلف «با انگیزهها و تمایلات مختلف» توانستهاند تصمیماتی را در حوزه نهادسازی جامعه بگیرند؛ به عبارت بهتر کشور کره جنوبی از سیاست متفاوتی برخوردار بوده است. @Rushdisu
🔹نهادهای سیاسی یک جامعه تعیین کننده کلیدی در نتایج این بازی بزرگ هستند. این نهادها در واقع #قوانین هستند که انگیزهها را در سیاست مدیریت میکنند و میتوانند مشخص کنند که چگونه انتخاب شود و کدام بخشهایی از دولت حق چه کاری را خواهد داشت. نهادیهای سیاسی معلوم میکنند که چه کسی در جامعه قدرت را به دست میگیرد و با چه اهدافی این قدرت مورد استفاده قرار میگیرد. اگر توزیع قدرت غیر محدود باشد نهادهای سیاسی نیز تمامیت خواه میشوند.
🔹همافزایی بسیار بالایی میان نهادهای اقتصادی سیاسی و اقتصادی وجود دارد. نهادهای سیاسی و اقتصادی بهره کشانه قدرت را در دست گروه اندکی از افراد در جامعه محدود میکند و محدودیتهای کمی را نیز در اعمال قدرت از آنها اعمال مینمایند. نهادهای اقتصادی نیز توسط این گروه اندک نهاد دهی میشود و به این ترتیب منافع اقشار مختلف جامعه به نفع آنها استخراج میگردد. @Rushdisu
🔹به این ترتیب سیاست های انبساطی و انقباضی آقای روحانی برای تقویت #صنعت_خودرو و اشتغالزایی ناشی از آن از طریق اعطای وام خرید خودرو به مردم (که این شرکت را به حیات خلوتی برای دولتیها اعم از اصولگرا و اصلاحطلب تبدیل میکند و موجب سرازیر شدن سرمایه طبقه کارگر به طبقه حاکم میگردد)، #رانتخواری دختران مظلوم وزیر در امر صادرات و واردات (در حالی که عامه مردم چنین فرصت و موقعیتی ندارند و نیز واردات بیرویه فرصت رشد صنایع کوچک و تازه متولد شده را میگیرد)، سیاستهای پولی-مالی بانک مرکزی با نرخهای بینظیر جهانی در سود و ربا (که موجب به استثمار کشیدن قشر ضعیف گردیده و سرمایه آنها برای خرید کالای ایرانی را از بین میبرد)، دائمی نمودن قانون مدیریت خدمات کشوری (که در دولت «آقای» روحانی استارت زده شد) و دیگر موارد این چنینی تماماً مصداق نهادهای بهرهکش میباشند که دسترسی به فرصتهای اقتصادی را برای قشر خاصی از جامعه که همان نخبگان اجرایی هستند و کالای ایرانی را در شأن خود نمیدانند مجاز میشمارد.
🔹حمایت از تولید داخلی، مفهومی فراتر از خرید کالای ایرانی، نصب بنر و برگزاری همایشهای مربوطه دارد. نهادینهسازی و جاانداختن نهادهای فراگیر و مبارزه با نهادهای بهرهکش، همان ارزش بنیادینی هستند که سیاستهای دولتی برای تحقق شعار مذکور باید پیرامون آن شکل بگیرند.
✍️ #محمدعلی_صادقی_کیا پژوهشگر مرکز رشد
♦️کانال تخصصی نُونِگری ( با مسئولیت جناب آقای صادقی کیا)
➡️ https://t.me/Nonegari
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 @Rushdisu
4_5927083782199837511.wma
3.35M
🎙 نماز اول وقت
☑️ روایتی از آداب نماز #شهید_صیاد_شیرازی به زبان سرلشگر #صالحی (فرمانده سابق ارتش)
🗓 به مناسبت #سالروز_شهید_صیاد_شیرازی
🎞 #آوای_رشد
➖➖➖➖➖
🌐 @Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄تصویرسازی سیاسیون بر اساس متد بی پدر مادری
✴️ #چند_چهرگی، تبعیت از بادهای موسمی یا بازی در رُلهای مختلف در عرصهی سیاست، مدل رایج سیاست ورزی امروز کشور ماست. تفاوتی هم میان جناحها و گروههای سیاسی وجود ندارد. هیچ کدام بهرهی کمتری نسبت به دیگری از این سبک و مشی ندارند. مرور نمونههای متفاوتی از دو جناح اصلی در عرصه سیاسی ایران نشان میدهد، اتخاذ چنین مشی و روشی، برای #اصولگرایان و #اصلاحطلبان نتایج یکسانی به همراه نداشته است.
🔹هم افراد و هم احزاب و تشکلهای اصلاح طلب، با استفادهی مناسب از فاصلهی خود با حاکمیت و عدم پایبندی به اصول از یک سو و بهرهگیری به هنگام از تاکتیک برهمزدن بازی رقیب و انداختن و نگه داشتن توپ در زمین او از سوی دیگر، نه تنها هزینههای رنگ به رنگ شدن خود در سیاست را نپرداخته که بخش مهمی از آن را به دوش رقیب خسته و خفته خود وانهادهاند. @Rushdisu
🔹در مقابل، #اصولگرایان چه در سطح افراد و چه در سطح احزاب و تشکلها، هیچگاه نتیجه درخور و مناسبی از این سیاست ندیدهاند. آنها ناتوان از بارکردن هزینه تلوّن خود بر دوش رقیب، غالبا هزینه شکستهای خود را از جیب نظام پرداخت کردهاند. نگاهی به انتخاباتهای پس از دوم خرداد نشان میدهد، اصولگرایان در دو دههی اخیر بخش مهمی از سرمایه اجتماعی خود را در چنین قماری باختهاند.
🔹علت این تفاوت را باید در مبانی اندیشهای این دو جناح جُست. از سویی اصلاح طلبان بر مبنای اندیشه لیبرال خود، هیچگاه چارچوب معین یا خط قرمز مشخصی پیش پای اقدامات خود ندیدهاند. تجلی عینی این مشی سیاست ورزی در قامت محبوبترین چهرهی این جناح به خوبی نمایان است. زاویه #اصلاحطلبان با حاکمیت و بازی نادرست رقیب اصولگرا، از دیگر علل کامیابی اصلاحات در ورای این سبک سیاست ورزی است. از سوی دیگر، علت عدم کامیابی اصولگرایان نیز به مبانی اندیشهای آنها باز میگردد. زیرا سیاست چند چهرگی عملا نقضِ #اصولگرایی است. بسیاری از سیاست ورزان اصولگرا در این سالها اصول بنیادین خود را زیر پا نهاده و از این نظر در میان افکار عمومی شخصیتهای محبوبی نبودهاند.@Rushdisu
🔹جدیدترین نمونهی این سلوک سیاسی در رفتارهای یکسال اخیر یکی از چهرههای جوانتر و جویای نام و مقام این جناح به چشم میخورد. او با ارائه تصویری شلوغ -گاهی نشست و برخاست با طیف متنوع و پراکندهای از افراد با اندیشهها و سطوح سیاست ورزی مختلف، گاهی زیر سوال بردن گذشته خود، گاهی جای خالی دادن از مسئولیتهای سابق در موقعیت لاحق و اخیرا با انکار #اصولگرا بودن خود- سعی در ترسیم چهرهای جدید از خویشتن دارد. تلاشی تجربه شده با نتایجی قابل حدس.
🔹این آش آنقدر شور شده است که دی ماه گذشته، رهبر معظم انقلاب در نقد مشی برخی سیاسیون در نا امید کردن مردم از جمهوری اسلامی فرمودند: « ...دین اینها سیاسی است، بجای اینکه سیاستشان دینی باشد؛ دینشان سیاسی کاری است.» ایشان این شیوه را تجسم بی تقوایی و مطلوب دشمن دانسته و در بیانی صریحتر از هر زمان، رنگ به رنگ شدن سیاسیون در جمهوری اسلامی را به باد انتقاد گرفتند؛ «کسانی که زمانی تمام امکانات مدیریّتی کشور در اختیار اینها بوده یا هنوز هست، اینها دیگر حق ندارند علیه کشور حرف بزنند و موضع بگیرند؛ باید موضع مسئولانه بگیرند و پاسخگو باشند.» رهبر انقلاب در جمع بندی این مسأله با بیان تفاوت انقلابی گری و انقلابی نمایی، انقلابی گری را کاری سخت بر شمرده که لازمه آن پایبندی به اصول و تدین است.
🔹تاریخ چهل ساله انقلاب نمونههای فراوانی از این جنس #سیاستمداران را به خود دیده است. سیاست مدارانی که در مسیر انقلابی گری، انقلابی نما از آب در آمده، یا در لباس #لیبرالیسم و آزادی، دفعتا تئوریسین دیکتاتوری و ریاست جمهوری مادام العمر شدهاند؛ یا آنهایی که به بهانه همراهی امام راه جماران را گرفته و برای همراه نشدن با رهبری هنوز از جماران بر نگشتهاند؛ یا پشیمانانی از گذشته خود که لباس سربازی و خدمت و روحانیت را از تن به در آورده و رخت دامادی عروس سیاست به تن کردهاند؛ یا نخبگان و خواصی که نیمی از عمر خود را به تدوین و تبلیغ یک نظریه علمی پرداخته و در نیم دیگر به نقد و تخریب و تمسخر نیمه اول خود نشستند. به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی «ما در این چهل پنجاه سالِ بعد از شروع نهضت امام چه چیزها دیدیم! بالارفتنها، پایینآمدنها؛ تُندیها، کُندیها؛ افراطها، تفریطها؛ چیزهای عجیبی دیدیم در این مدّت!»
✍️ #محمدامین_باقری پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 @Rushdisu
✅ #سلوک_رشد
🗒 عبد یا آزاد؟
✴️ روزی حضرت #باب_الحوائج در بغداد از درب خانه «بُشر حافی» می گذشت. صدای ساز و آواز و رقصیدن از داخل خانه به وضوح به گوش می رسید و هر عابری را متوجه خود می ساخت.
🔹 ناگهان کنیزکی از خانه بیرون آمد تا خاکروبه را خالی نماید. امام (علیه السلام) از آن کنیز پرسید: « صاحب این خانه #عبد و #بنده است یا #آزاد ؟ » کنیزک گفت: « این چه سؤالی است؟ صاحب این خانه، آزاد و حر است. » امام (علیه السلام) فرمود:« آری! درست گفتی! اگر بنده بود، از #مولای خود می ترسید و این چنین به فسق و فجور نمی پرداخت.»
🔹 کنیز به خانه برگشت. « بُشر » که بر روی سفره شراب و صدها گناه دیگر نشسته بود، پرسید: « ای کنیز! چرا دیر کردی؟»
🔹 کنیز جریان را تعریف نمود. ناگهان او، پای #برهنه بیرون دوید و خود را به امام رسانید و گریه بسیار کرد و ضمن اظهار شرمندگی، عذرخواهی فراوان نمود. از آنجا که او هنگام توبه، پابرهنه بود، به او « بُشر حافی » گفتند. (حافی یعنی پابرهنه).
✍️ پ.ن: ما خودمان را عبد و بنده می دانیم ولی در عمل آزاد هستیم یا شاید بنده هستیم ولی بنده ی #هوای_نفس. اسیر و #زندانی هوای نفس شده ایم. می گویند برای خلاصی زندانی به #باب_الحوائج متوسل شوید. ما نیز زندانی هستیم... زندانی هوای نفس...
🗓 به مناسبت شهادت #امام_کاظم (علیه السلام)
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
🌐 @Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄الزامات بسترساز
✴️لازمه تحقق یك حركت نظام مند برای حمایت از #كالای_ایرانی، برخورداری از الزامات زمینه ای و بسترهای پایدار ساز و ثبات آفرین است و در غیر این صورت، حركت ها شاید در یك بازه زمانی مشخص، موثر باشند ولی تبدیل به یك جریان نهادی و پایدار نخواهند شد و در نتیجه پس از مدتی می توان شاهد سست شدن و در نتیجه شكست طرح حمایت از كالای ایرانی بود. در این نوشتار به سه مورد از این الزامات به صورت تیتروار اشاره می شود و ان شاء الله در نوشته های آتی به موارد دیگری پرداخته خواهد شد.
1️⃣ الزام اول: اصلاحات لازم در حقوق رقابت و #حقوق_مالكیت در كشور
🔹برخی نهادگرایان، وقتی به تحلیل علل توسعه یا عدم توسعه كشورها می پردازند، پا را از سطح اولیه تحلیل ها فراتر گذاشته و در بررسی موردی علل موفقیت و عدم موفقیت كشورها از موارد رایج نظیر تفاوت در سطح دانش، مكان جغرافیایی و حتی تفاوت های فرهنگی در كشورهای توسعه یافته نسبت به سایر كشورها عبور می كنند و سعی در شناسایی برخی مفاهیم نهادی دارند. یكی از این پایه های نهادی كه در آثار برخی تحلیل گران بسیار بارز است، به رسمیت شناختن حقوق رقابت و حقوق مالكیت در كشورهاست! به بیان دیگر، علاوه بر اینكه یك آستانه تغییر در امر رقابت پذیری صنعتی در یك كشور وجود دارد می بایست حقوق مالكیت نیز دارای قواعد روشن، دقیق و باثبات باشد چرا كه این امر موجب می شود افراد، #انگیزه حركت برای نوآوری و تولید ثروت پایدار داشته باشند. @Rushdisu
🔹در موضوع حمایت از كالای ایرانی نیز، چنین مقوله ای بسیار اساسی است زیرا یك سوی امر تولید كالای داخلی، تولیدكنندگان و سرمایه گذاران هستند و تا زمانی كه بستر حمایتی لازم برای این كار وجود نداشته باشد انگیزه تولیدكننده برای سرمایه گذاری پایدار از بین می رود. تولید، تبلیغ و فروش كالای باكیفیت داخلی امری زمان بر است لذا نیازمند وجود یك موقعیت با ثبات روانی، اجتماعی و اقتصادی است كه بخش اعظم آن با #نهادسازی مناسب شكل می گیرد.
2️⃣ الزام دوم: #شفافیت
🔹می توان مصادیق متعددی از ضرورت «شفافیت» جهت شكل گیری و ثبات حركت های نهادی بیان نمود ولی با توجه به محدودیت حجمی نوشتار صرفا به یكی از مهم ترین این مصادیق یعنی «#تضاد_منافع» اشاره می شود. تمامی فرآیند شكل گیری ایده تا تولید و توزیع محصول ایرانی در یك چرخه كامل رخ می دهد و در این پیوستار، شخصیت های حقیقی و حقوقی فراوانی حضور دارند كه اگر هر یك از این افراد دارای منافع متضادی با اصل حركت باشند، خواسته و ناخواسته به سمت تغییر این جریان پیش می روند و اگر به عنوان مانع اساسی در مقابل این حركت ملی نقش ایفا نكنند، در خوشبینانه ترین حالت سعی در تغییرات قانونی جهت مستثناسازی خود و منافعشان با اصل حركت خواهند داشت.
🔹شفافیت مناقصات، قراردادها، قوانین، آرای نمایندگان مجلس و مواردی نظیر این می تواند اقدامی پیشگیرانه و كم هزینه در این راستا باشند كه با حمایت رسانه ها به یك حركت پایدار تبدیل می شوند.
3️⃣ الزام سوم: #برندسازی ملی
🔹برند ملی هر كشور، تبلور تمامی مناسبات آن كشور است و حتی در برخی مطالعات ذیل یكی از اركان #دیپلماسی_عمومی طبقه بندی می شود و به عنوان یك نمونه عینی قدرت نرم محسوب می گردد. مرور تاریخ توسعه صنعتی برخی كشورها نظیر كره جنوبی، آلمان، انگلستان، چین، ژاپن و ... نشان از آن دارد كه تمام ساختارهای حاكمیتی و غیرحاكمیتی آن می كوشند كه كشورشان را به بهترین حالت ممكن به دنیا معرفی نمایند. اگر امروز گوشی های كره ای، خودروهای آلمانی و لوازم خانگی ژاپنی از شهرتی جهانی برخوردارند صرفاً به واسطه كیفیت خودِ محصول نیست بلكه تمامی اركان و اجزاء از سریال های تلویزیونی گرفته تا نمادهای فرهنگی آنها سعی در معرفی كشورشان به عنوان یك كشور توانمند، دارای ثبات حاكمیتی، متعهد نسبت به مردم و ... دارند.
🔹زمانی كه حجم انبوه سریال های تاریخی كُره ای در ایران پخش می شود و بازیگران اصلی آن در كشور حضور می یابند، خواسته و ناخواسته، نشان تجاری كره جنوبی در ایران تقویت شده و محصولات كره ای نیز فروش بیشتری خواهند داشت و یا زمانی كه مسئولین ژاپنی از مردمشان در برابر برخی كالاهای كم كیفیت، عذرخواهی می كنند همین امر در مصرف كنندگان آن محصول اعتمادزایی فراوان می كند، برگزاری المپیك 2008 چین و معرفی قدرت این كشور در فضای عمومی جهانی، همگی زمینه هایی برای تقویت برندملی یك كشور است. @Rushdisu
🔶جمع بندی كوتاه: حمایت از كالای ایرانی حركتی مقطعی نیست و باید زمینه های لازم برای #پایدارسازی آن، ایجاد شود. اهمیت ایجاد نهادها از این جهت است كه یكی از مهم ترین سازوكارها برای جلوگیری از شكست یك جریان ملی، كاهش وابستگی آن به اشخاص است.
✍️ #دکتر_محمد_نوروزی پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 @Rushdisu