.
☘ انتخابات، روایت و مسائل
☘روایت در ذهن ما یک حالت دست دوم دارد. می گوییم رئیس جمهور دارد کار می کند، روایت بشود خوب است، روایت نشود هم رئیس جمهور دارد کار می کند. اما آنچه که به نظر می رسد، روایت قصه ی امروز را بیان کردن و در دل آن جایگاه امور پیدا شدن است. آنجایی می توانیم بگوییم روایتی داریم که همه بتوانند به مسائل کشور فکر کنند و جایگاهشان را پیدا کنند. و در پیدا شدن مسائل انتظاراتشان را هم روشن کنند. انتظاراتی که انتظارات هیجانی نیست. اینجور نیست که چیز های عجیب و غریبی در ذهن داشته باشیم و بخواهیم دنبال وعده هایی حرکت کنیم. وارد یک راهی می شویم.
☘شاید بگوییم مسائل که پیدا است، آلودگی هوا داریم، آموزش و پرورشمان مشکل دارد، خودرو مشکل داریم، ولی واقعیتش این است که اینها به عنوان یک مسئله برایمان روشن نیست. مسئله چیزی است که نسبت به آن احساس مسئولیت می کنیم، مسئولیت آن امر را می توانیم قبول کنیم و پایش بایستیم. عمده جایی که از آن اسم مسائل را می آوریم در کشور ما تبدیل به پروژه می شود، فرض کنید آب مسئله ی اصفهان است، خیلی زود از مسئله بودنش بیرون می آییم و چهار تا پروژه تعریف می کنیم، می گوییم یا سد باید بزنیم یا آب از کجا بیاید. پروژه ها انجام می شود ولی باز می بینیم مسئله بر زمین مانده است.
☘حالا این را با سابقه ی گذشته هم می شود بهش نگاه کرد، یک زمانی می گفتیم اگر بر زاینده رود سدی زده شود، زاینده رود دائمی می شود و می توانیم در تمام طول سال ازش استفاده کنیم و مسئله ی آب اصفهان را حل کنیم، این سد زده شده ولی مسئله ی آب بر زمین مانده است و بعد می بینیم با همین سد کلی مصرف دیگر هم اضافه شده. با آن فولاد و ذوب و ... اضافه کردیم و با خودمان گفتیم می توانیم کشت منطقه را هم عوض کنیم. اگر ما مسئله دیده بودیم حدود کارمان را حفظ می کردیم و می گفتیم ما از این سد در چه جایگاهی می توانیم استفاده کنیم. میزان مصرفمان چقدر است.
☘ عین همین مسئله را از انتقال آب از عمان به اصفهان داریم، این ها را به عنوان نفی و رد نمی گوییم، می گوییم بیاییم به این فکر کنیم، آیا مسئله را می بینیم، درکی از مسئله ی آب در اصفهان داریم، یا نه، پروژه را تعریف کردیم و خیالمان راحت است که آب از اصفهان می آید اینجا.
☘اینکه می گوییم روایت می خواهیم، روایت نمی گذارد مسئله ی آب به یکسری پروژه ها تقلیل پیدا کند. یک قصه وسط است که دیگر پروژه نمی شود. این یک بعد مسئله است. روایت به این معنا دیگر یک کار سمبلیک و نمادین نیست که کارمان را می کنیم، یک روایت و قصه هم هست. عرض کردم در مورد خود شهید آیت الله رئیسی حرف آقا این است که این دولت خیلی کار می کند ولی روایتی ندارد. این روایت نداشتن به کجا می رسد، به این می رسد که مردم با انتظاراتی که دارند می گویند مگر آقای رئیسی کار هم می کند؟ یا مثلا آقا می گویند این دولت آینده را به امروز نفروخته است. می توانیم از این حرف بزنیم؟ و روایتی داریم از این کار؟. خب اینجا بهترین آدم ها هم در یک جایی گرفتار می شوند و شما نمی توانی بگویی چرا آن آدم آنجا گرفتار شده است.
@behyaarstf_ir