علم سحر و جادو در قرآن و حدیث 📚🧿
قسمت (چهارم) 4️⃣
سحر منشأ كفر:
سحر و جادو از بدترين پديده هاى روحى است كه به هر صورتى درآيد، با كفر همراه است، چنان كه اگر با انحراف فكرى و الحاد عقيدتى همراه باشد، با كفر اعتقادى همراه است.
كفر اعتقادى در جايى است كه انسان به تأثير مستقل سحر معتقد باشد، اما اگر كسى در مقام عقيده موحد و از اعتقاد به تأثير استقلالى آن مبرّا بود ولى در مقام عمل به كار گرفت، مبتلا به كفر عملى، يعنى معصيت بزرگ شده است. نه از آن جهت كه به ديگرى ضرر مى رساند و اِضرار به غير معصيت است، بلكه خود سحر، خواه اثر بكند يا نكند، معصيت بزرگى است.
به هر تقدير، شياطين با تعليم و تعلّم سحر، در اعتقاد و عمل، كفر مى ورزند(۲۶). زيرا قرآن كريم افزون بر اثبات كفر براى شياطين، منشأ كفر آنان را تعليم سحر معرفى مىكند. بنابراين، سحر سبب كفر است: «وَلكِنَّ الشَّياطِينَ كَفَرُوا يُعَلِّمُونَ النّاسَ السِّحْرَ…»(۲۷) «ولى شياطين كافر شدند درحالى كه به مردم سحر ياد مى دادند». بر همين اساس اين آيه از ادله حرمت سحر و يكى از اسباب كفر، از نظر فقهاست.
بطلان و بى ثمرى سحر:
سحر، علمى است باطل و كارى است عاطل كه هيچ سودى بر آن مترتب نيست و هرگز ساحر روى فلاح و رستگارى را نمى بيند. پيامبران الهى دو حكم قاطع خدا را به مردم، آگاهى دادند:
يكى آنكه وحى، اعجاز و كرامت سراسر حق و رستگارى و صلاح است.
ديگر آنكه سحر، طلسم، شعبده و نظاير آن سراسر باطل است و هيچ اثر مفيدى بر آنها مترتب نيست، از اينرو كسى كه از روح و ريحان وحى، برخوردار باشد، همچون حضرت مسيح می گويد: «وَ جَعَلَنى مُبارَكاً أَيْنَ ما كُنْتُ…» «هر جا كه باشم مرا با خير و بركت قرار داده است…» و كسانى كه گرفتار «چركابه» سحر و «خار خشك» طلسم و سرّ شعبده باشند، همچون ساحران فرعون از هيچ چيزى بهره نمى برند و شبيه بردهاى هستند كه مولاى او، وى را براى هر كارى بگمارد و به هر سمتى بفرستد خيرى براى خود نمى آورد.
حضرت موسى هم به اصل مطلب، يعنى بطلان سحر پرداخت و فرمود:…ما جِئتُم بِهِ السّحرَ اِنّ اللَّه سَيُبطُلُه (۲۸) «آنچه به ميان آورديد، سحر است و به زودى خداوند آن را باطل خواهدكرد».
بنابراين يهوديان بنى اسرائيل و هر يهودى ديگر كه به تعاليم حضرت موسى، آگاه بود، هم از منظر حكمت نظرى می توانست به بطلان سحر بنگرد و هم از مجراى حكمت عملى به بىثمر بودن آن پى ببرد و يهوديان معاصرِ نزول قرآن كريم از هر دو منظر، آگاه بودند و آنچه سبب اقدام آنها به سحر و قيام آنان به نشر جادو بود، همان جهالت عملى، يعنى بىعقلى بود جهالت علمى و بى اطلاعى، زيرا تورات به هر دو قسمت ياد شده، عنايت دارد.(۲۹) پس آنان به مصداق:«…و اَضَلَّهُاللَّهُ عَلى عِلْمٍ…» «وخداوند او را دانسته گمراه ساخت»، بودند چون عالمانه، راه كج را انتخاب كردند.
اذن تكوينى:
مطلق محرّمات، اذن تكوينى دارد نه تشريعى، مثلاً غيبت يا حرام خوارى گرچه تشريعاً ممنوع است، اما تكويناً مأذون است و گرنه انجام دهنده، ناچار و مجبور خواهد بود و زمينه ى امتحان و آزمايش نخواهد داشت.
هر كار خير و شر در جهان، بايد به اذن تكوينى خدا باشد وگرنه تفويض مستحيل لازم مى آيد و مستلزم اين است كه «معلول ممكن» از «علت واجب» بى نياز باشد، بنابراين علت ها همه به اذن خداوند اثر مى كند و نتيجه مى دهد.
اين اصل مهمى است كه بايد در لوح ضمير مؤمن به وضوح كامل رسيده باشد. نزديكترين مثالى كه در چنين موردى براى اين اصل مى توان آورد، اين است كه اگر دست را به آتش نزديك كنى مىسوزد، ولى اين سوختن به اذن خداست زيرا خداوند خاصيت سوزندگى را در آتش و احتراق را در دست قرار داده است و هرگاه خداوند اراده كند، مى تواند اين خاصيت را خنثى سازد چنانكه در داستان حضرت ابراهيم اتفاق افتاد. سحر و جادو هم، چنين است(۳۰).
پی نوشت ها:
۲۶) تسنيم، ج ۵، ص ۶۷۶
۲۷) سوره بقره/ آيه ۱۰۲
۲۸) سوره مريم/ آيه ۳۱
۲۹) سوره يونس / آيه ۸۱
۳۰) سوره جاثيه/ آيه ۲۳
#سحر_جادو #جادوگری #جن_گیری #جن_شیطان #احضار_ارواح #ارواح_جن #اجنه_فرازمینیها #ادیان_ستاره_پرست #بدعت_در_دین #پرستش_جن_شیطان #پرستش_جن #تحریف_تورات_انجیل #تناسخ_عجیب_غریب #جاودانگی_ارواح #ریاضتهای_شیطانی #ستاره_پرستان #فرقه_های_ستاره_پرست #قرون_وسطی_کیمیاگری_جادو #مدعیان_دروغین #صفات_یهودیان #موجودات_ماورالطبیعه #فراماسونری #فرقه_نژاد_پرست_یهود #عجیب_غریب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....