🔸
هنوز هم باید از علمای دین بیاموزیم
راه نجات از فتنههایی مثل فتنه ۱۴۰۱
✍️ میلاد کیانی
🔹بهمن ماه ۱۴۰۰ بود که خانمی در جشنواره فجر حکم به حلال زادگی حرام زادگان داد و حرام محمد صلوات الله علیه را حلال دانست؛ پس از آن فریاد علما برخاست و واکنشهای تندی از برخی بزرگان آگاه و بصیر شنیده شد.
🔹 در این میان برخی از متدینین، بر پایه روشهای تحلیلی نادرست، و البته همنوا با امثال علی کریمی (که آن روز به مراتب موجه تر از امروز بودند) گفتند چرا این فریاد را در امور اقتصادی نمیشنویم!
🔹صرف نظر از اینکه مدتهاست فریاد علما در امور اقتصادی هم بلند است (اگر پنبه رسانه از گوش ما در آید)، به صاحبان آن تحلیل پیشنهاد میشود دوباره بنشینند و صحنه را منصفانه بنگرند. آن گروه از علما نه صرفا فتوای یک خانم فاقد صلاحیت فتوا را، که حرکت بعدی دشمن را در خشت خام دیده، خطر آن را به عمق جان درک کرده و با فریاد هشدار دادند و برخی از ایشان صریحا میگفتند دشمن به دنبال رواج حرام زادگی در جامعه ست و این حرفی که در جشنواره فجر گفته شد قطعه ای از یک پازل است.
🔹روی صحبت با برخی انقلابیون و متدینین است؛ عزیزان! آن روز میگفتید باید از مشکلات اقتصادی و عدالت گفت تا جامعه همراه ما بماند. غافل از آنکه مبانی و روش تحلیل سیاسی اگر صحیح نباشد، ناخواسته تصمیمی میگیریم که نباید، و مقابل کسی میایستیم که نباید. هنوز هم باید از بزرگان دین شناس آموخت؛ نباید بیگدار به آب بزنیم! خطر غرق شدن در طوفان فتنههای آخر الزمان جدی است و در عصر غیبت، پناه ما علمای متقی و بصیر هستند. باید تفقها (و نه تعنتا) دلیل سکوت و فریاد ایشان را از ایشان بپرسیم. حرفهای زیادی برای آموختن به ما دارند که همان حرفها، راه نجات از فتنه ها ست.
#فتنه
#اقتصاد
#علمای_بصیر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN