🔘
ويژگىهاى #خوارج
#بخش_دوم
✔️تاريخ حكومت اميرمؤمنان على (ع) لوح بينايى، و راه و رسم، سبك زندگى و حكومتش، ميزانى روشن براى هميشه تاريخ است كه او بهواقع «ميزانِ ميزانها» است.
✔️امام على (ع) در تبيين حركت
#خوارج و عملكرد تنگنظرانه و خشونتبار آنان است، چنانكه فرمود:
«
همانا شما بدترين مردمايد. شما تيرهايى هستيد در دست شيطان كه از وجود شما براى زدن نشانۀ خود استفاده مىكند، و بهوسيلۀ شما مردم را در حيرت و ترديد و گمراهى مىافكند.» (نهجالبلاغه، كلام 127)
✔️همچنين پس از فرونشستن نبرد نهروان، امام (ع) دربارۀ آنان فرمود:
«بدا به حال شما! آنكه شما را فريفته گرداند، زيانتان رساند. [گفته شد: اى اميرمؤمنان! كه آنان را فريفت؟ گفت:] شيطانِ گمراهكننده، و نفسهاى به بدى فرماندهنده؛ آنان را فريفتۀ آرزوها ساخت، و راه را براى نافرمانىشان بپرداخت؛ به پيروز كردنشان وعده داد، و به آتششان درآورد.» (نهجالبلاغه، حکمت 323)
🔘آنچه موجب پيدايش خارجيگرى و رفتار و اقدامات
#خوارج شد، مجموعهاى ويژگى در گروهى از مسلمانان بود كه آنان را از ديگران جدا مىساخت و در جايگاهى قرار مىداد كه تا آن روز مردمانى با چنين مميزاتى در يك گروه گسترده ديده نشده بودند؛
نابخردى، بىبصيرتى، تعصب و لجبازى و ستيزهگرى، جمود و خشك مغزى، كجفهمى و بدفهمى، جهالت و نادانى، تنگنظرى و كوتهبينى، ظاهربينى و قشريگرايى، مبارزهگرى و فداكارى، تهوّر و بىباكى، تنسّك و عبادت پيشگى، خودپسندى و خودشيفتگى، تندروى و افراطگرى، و شرارتطلبى و خشونتورزى،
مجموعه ويژگىهايى بود كه از
#خوارج مردمانى سخت خطرناك و بىمحابا مىساخت كه در راه اهداف خود از هيچ مبارزهگرى و فداكارى دريغ نداشتند و به سبب نابخردى و جهالت و نادانى و بىبصيرتى، نادرستها را درست مىديدند و بر آن تا پاى جان پافشارى مىكردند و از هيچگونه تندروى باكى نداشتند.
📓کتاب "دامگه شیطان"، اثر مصطفی دلشاد تهرانی.
#ادامه_دارد
#خوارج
#دامگه_شیطان
@mola_amiralmomenin_as