#تازه_های_نشر
📚 آرای اخوان المسلمین مصر (شرح و نقد)، حبیب حاتمی کنکبود، انتشارات دانشگاه لرستان، اسفند ۱۴۰۱، یکصد هزار تومان، ۳۰۱ صفحه.
➣
https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
📚 این اثر، رساله دکتری نویسنده به راهنمایی علمی «حجه الاسلام و المسلمین دکتر مهدی فرمانیان»، مشاوره علمی «دکتر هشام قریسه» ریاست سابق دانشگاه الزیتونه، «دکتر منیر رویس» مدیر دانشکده اصول دین الزیتونه و مساعدت پژوهشی استاد دکتر محمد الرزقی در فرصت مطالعاتی شش ماهه سفر به منطقه تاریخی کارتاژ سامان یافته است.
📚 در مقدمه این کتاب می خوانیم: «جنبش بزرگ و جهانی اخوان المسلمین را می توان گسترده ترین جنبش سیاسی کنونی در جهان اسلام معاصر محسوب کرد که در بیش از هفتاد کشور جهان فعالیت فکری، فرهنگی، تبلیغی و سیاسی و در قالب جریانهای اخوانی، تأثیراتی بر تحولات کشورهای اسلامی و حتی غیراسلامی داشته است.
📚 این جنبش از زمان شکل گیری توسط حسن البنّاء در مصر در سال (۱۹۲۸م: ۱۳۰۶ش) شاهد دگرگونی های مهم فکری و ساختاری در این کشور و گسترش آن به کشورهای دیگر جهان عرب بوده است. در جریان خیزش ها و تحولات اخیر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، اخوان مشارکت مؤثری داشته است. ازآنجاکه شناخت دقیق از هر دعوتی نیز مترتب بر تصورات و معتقدات آن دعوت؛ اهداف و غایات آن؛ وسائلی که برای تحقق اهداف و غایات آن دعوت مورد نیازند، شناخت مبانی فکری آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بر این اساس، در این نوشتار ضمن اشاره به عوامل شکل گیری و اصول راهبردی مرام نامۀ
اخوانالمسلمین و همچنین ابعاد تشکیلاتی ایشان؛ مبانی معرفتی، هستی شناسی، انسان شناسی و معناشناسی آنها بررسی شده است.
📚 حسن البنّا بنیان گذار اخوان المسلمین، در اهمیت مبانی معتقد است که ابتدا باید مبانی تکوین شود و به همین خاطر می گوید: «دعوت اسلامی پیامبر (صلّی الله علیه و آله وسلّم) با اصلاح فردی در مکه و اصلاح اجتماعی در مدینه همراه بود که در مکه عقائد تکوین یافت و بناهای اساسی ای که دعوت بر آن پایه گذاری شد شکل گرفت و در مدینه پیامبر (صلّی الله علیه و آله وسلّم) براساس آن مبانی امت عظیمی را به وجود آورد». در این کتاب، با توجه به همت جدی اخوان المسلمین برای تشکیل حکومت، بعد از بررسی مبانی کلامی ونگات آنها به دانش کلام و... در طی فصولی چند، به بررسی مباحث حکومت اسلامی اخوان و در دو فصل آخر به ساختار حکومت و کارکرد حکمرانی در نزد ایشان پرداخته شده است.
💠 در بخشی از این کتاب می خوانیم: «آنچه که مشهور است این است که تأسیس جماعت اخوان المسلمین در ذی القعده ۱۳۴۷ق (مارس ۱۹۲۸م) بوده؛ ولی شیخ یوسف قرضاوی از رهبران اخوانی می گوید: تأسیس جماعت اخوان در ماه ذی القعده ۱۳۴۸ق و آوریل ۱۹۲۹م بوده که بنابه دلایلی تاریخ تأسیس همین سال است؛ نه آنگونه که گفته می شود سال تأسیس آن ۱۹۲۸ میلادی بوده است».
📚 طبق گفتۀ البنّا شش کارگر به نامهای حافظ عبدالحمید (شغل: نجار)، احمد الحصری (شغل:آرایشگر)، فؤادابراهیم(شغل: اتوکش)، عبدالرحمن حسب الله (شغل: راننده)، اسماعیل عز (شغل: باغبان) و زکی المغربی (شغل: درشکه چي)به دیدن او آمدند، و با سخنان ایشان بنیاد اخوانالمسلمین به طور رسمی نهاده شد. نام گروه توسط البنّا این گونه انتخاب شد « برای انتخاب اسم خود گفتند ما برادرانی در خدمت اسلام باشیم، پس اخوان المسلمین هستیم». بدین ترتیب لفظ اخوانالمسلمین به طور ناخودآگاه بر زبانم جاری شد و نخستین هستۀ اخوانالمسلمین با شرکت این شش نفر به وجود آمد».
📚 کتابهای خوب و استاندارد را معرفی کنیم.
#اسلام_سیاسی #الإخوان_المسلمين #تازه_های_نشر #حبیب_حاتمی_کنکبود #مهدی_فرمانیان
🌐 آدرس کانالهای علمی -تخصصی مسائل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
➣ تلگرام:
➣
https://t.me/Muslimnair
➣ ایتا:
➣
https://eitaa.com/muslimnair
➣ سروش پلاس:
➣
https://splus.ir/muslimnair
➣ روبیکا:
➣
https://rubika.ir/Muslimnair
➣ بله:
➣
https://ble.ir/muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J