#درسنامه_اعتقادات
#جلسه_هفتاد_سه
#نبوت
#معرفت_الله_بالله
🔴
ویژگی های پیامبران
۱) عصمت
عصمت در لغت به معنای امساک، منع و حفظ است و در لسان شرع به کسی معصوم می گویند که به لطف خدای تعالی از هر گونه آلودگی به گناه و زشتی و پلیدی امتناع نماید، در حالی که توان انجام آن ها را داشته باشد؛ و همچنین سهو و نسیان و خطا در او راه نیابد و از اغوای شیطان به دور باشد.
باید توجّه داشت که وجود عصمت در پیامبران به این معنا نیست که این ویژگی، امری اجباری و الزامی باشد که با وجود آن، دیگر پیامبران توان انجام هیچ گناهی را نداشته باشند، بلکه عصمت امری اختیاری است و پیامبران با این که توان انجام گناه را دارند، مرتکب آن نمیشوند. البتّه نقش توفیق و لطف الهی را در این زمینه نباید نادیده گرفت.
روایتی که از امام صادق علیه السلام در توضیح معنای اصطلاحی عصمت ذکر گردید نیز به خوبی بیانگر همین نکته میباشد.
همچنین رعایت تقوای الهی و پرهیز از گناهان کوچک، خود باعث مصون ماندن از ارتکاب گناهان بزرگ تر میگردد
[ برای دریافت آیات و روایات؛ توضیحات و شرح این بخش به کتاب نبوت، از خلاصه کتب دروس عقاید، انتشارات ولایت، صص ۶۰-۸۰ مراجعه فرمائید. ]
عصمت را می توان با توجّه به متعلَّق آن به عصمت از گناه، عصمت از سهو و نسیان و عصمت از هر گونه آلودگی و پلیدی در اصلاب و ارحام تقسیم نمود. همانگونه که بیان شد ، پیامبران الهی از همۀ انواع عصمت برخوردار بوده و به لطف و عنایت الهی از هر گونه سهو و نسیان و پلیدی و گناهی پاک بوده اند.
[ نبوت، خلاصه اعتقادات؛ بیابانی اسکوئی؛انتشارات ولایت؛ صفحه ۶۰-۶۹]
کانال رسمی استاد محمد بیابانی اسکوئی
https://eitaa.com/joinchat/1465450678C012e77867a