#نکاتی_پیرامون_زیارت
همراه با اشارات و مطالبی پیرامون
#زیارت_شریف_امین_الله
نکته ی دوم
نکته ی دوم در این بحث آن است که باید بدانیم حرمت امام و حجت خدا در زمان حیات و مماتشان (به حسب ظاهری) به یک میزان است. مرحوم علامه مجلسی رحمتاللهعلیه یک تعبیری در کتاب شریف بحار جلد ۱۰۰ صفحه ی ۱۲۶ دارد در توضیح روایتی در مورد زیارت، که در آن جا آورده اند: «این خبر دلالت میکند به این که آن چه از آداب و تعظیم و بزرگداشت که رعایتش در زمان حیات ائمه شایسته است، در روضههای مقدسه ایشان نیز مراعاتش رواست»؛ یعنی مرحوم علامه مجلسی هم که فحل و داناییست در شناخت و پژوهش در روایات هم همین را برداشت را دارند.
نکته ی سوم
نکته ای که به نظر میرسد برای بعضی دشوار باشد، اما دانستنش خوب است، نکتهی دقیقی است. کسانی که معرفت صحیحی نسبت به حجت خدا دارند، در زمان زیارت سعی میکنند حتی خطورات ذهنی و قلبیشان را هم مراقبت کنند. وقتی که چیزی بر قلب و ذهنشان میآید - نه این که خودشان به موضوعی فکر کنند - نمیگذارند دل متوجه جای دیگری بشود. مثلاً فردی مشرف میشود زیارت امام علی بن موسی الرضا سلاماللهعلیه ناگهان فردی را آن جا میبیند و ذهنش متوجه یک مطلبی میشود. اهل معنا، آنهایی که انس با روایات دارند، آنهایی که روی تربیت نفس کار میکنند، میگویند: اگر کسی معرفت درست داشته باشد مراقب این خطورات ذهنی و قلبی خود هم هست. وقتی گامها دارد به سوی امام برداشته میشود، و ان شاء الله صحن نجف را طی میکند تا به حرم امام امیرالمومنین علیهالسلام برسد، زائر اهل معرفت نمیگذارد دل متوجه جای دیگری شود. این نکته خیلی دقیق است؛ کار کردن لازم دارد. کتابی تحت عنوان «جهاد با نفس» که ترجمهیبخش جهاد با نفس کتاب شریف «وسائل الشیعه» هست، در این جهت خیلی خواندنیست. این کتاب از کتابهایی است که توصیه میشود روزی یک روایت از آن بخوانید ولی خودتان را ملزم کنید که در آن روز با آن روایت مأنوس باشید. روی نفس باید کار کرد. چقدر حیف که عمر ما در گذار است و آنقدر که به چیزهای بیهوده پرداختیم، با وجود این همه روایت و تإکید روی نفس کار نکردیم! روی نفس و تربیت آن باید کار کرد!
بر گرفته از فصلی با عنوان: «نکاتی پیرامون زیارت»، از کتاب پر ارج
#امام_حسین_علیه_السلام_استثنای_عالم_وجود.
این مجموعه ی مکتوب، بر گرفته از جلساتی با عنوان
#امام_حسین_علیه_السلام_استثنای_عالم_وجود است که به همت عزیزان و بزرگوارانی پیاده سازی و تنقیح گردیده است و ان شاء الله پیش از انتشار آن، در کانال های «سیدمحمد خردمند» (تلگرام و بله و ایتا) در معرض مطالعه، استفاده و نقد مخاطبان گرامی قرار می گیرد.
در پیاده سازی و تنظیم این بخش سپاس دار جناب آقای مهندس سینا افطسی هستم.
فایل های صوتی این مجموعه جلسات را می توان در بخش کارگاه های اعتقادی، به آدرس زیر جستجو نمود:
http://sm-kheradmand.com/Classes-WorkShop/Archive/lang/Fa.aspx