#تحلیل_مداحی
#حاج_حیدر_خمسه ✅
تحلیل 👈
#دکتر_محمد_فراهانی
#روضه_شهادت_امام_جواد(ع)
حاج حیدر خمسه
#موضوع : تشویق و ترغیب غیر کلیشه ای
📝📝📝📝📝📝📝📝📝
#متن_روضه 👇
ای جود، خاک پای تو یا حضرت جواد
قرآن پر از ثنای تو یا حضرت جواد
حاتم کم از گدای تو یا حضرت جواد
جانم شود فدای تو یا حضرت جواد
روحم به بارگاه تو پرواز می کند
مرغ دلم به سمت تو پر باز می کند
دست تو موقع کرم اعجاز می کند
مسکین تو به پادشهان ناز می کند
از کار جن و انس گره باز می کند
دست گره گشای تو یا حضرت جواد
برخیز ای جوان سر خود را زمین نکش
زخمیست بال تو پر خود را زمین نکش
ای مادری تر از همه کم دست و پا بزن
پهلو شبیه مادر خود بر زمین نکش
اسباب رقص و شادی زنها شدی چرا
صورت به پیش همسر خود بر زمین نکش
کنیزه بلند شد گفت فردا من جواب مادرش رو نمی تونم بدم. صدای نفس نفس هاش به خس خس افتاد. رفت یه کاسه آب آورد. اومد داخل بره گفت الان دل مادرش رو شاد می کنه. یدفعه ام الفضل رسید گفت کجا داری میری؟ ظرف آبُ گرفت. اومد داخل حجره دید دردونه امام رضا تو حجره افتاده. آب رو ریخت رو زمین. صدا زد نمی ذارم یه قطره اش رو بنوشی. اینجا یه امام یه ظرف آب... هلال هم میگه سپرمُ آب کردم گفتم الان دل زهرا رو شاد می کنم. دید شمر از گودال بیرون اومد. کجا میری هلال؟ یه خنده ای کرد. صدا زد دیر اومدی. الان خودم سیرابش کردم. گفتم تو که کار خودت رو کردی چرا دست و پات می لرزه؟ گفت هلال خودم دیدم مادرش صدا نی زد بنی بنی غریب مادر حسین...
🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶🔷🔶
#نکات
🔴تشویق و ترغیب غیر کلیشه ای
اگر بهترین مطالب بدون زمینه سازی لازم به مستمع ارائه شود، چندان اثر نمی گذارد، تشویق و ترغیب مستمع و توجه دادن او به فضیلت بکاء و ندبه برای اهل بیت(ع) و حساس نمودن او نسبت به مطلب، زمینه تأثیرپذیری را برای او فراهم می آورد.
در جای جای جلسه مورد بحث ما این زمینه سازی با تشویق و ترغیب، صورت می گیرد؛ آن هم خارج از کلیشه هایی که معمولا به کار می رود و تأثیر چندانی ندارد.
چند نمونه را در ادامه ذکر می کنیم، تا ذاکرین محترم با یادگیری آن به مرور خود را برای انشاء چنین محتویاتی آماده نمایند.
🔴خواهران و نقش آنها در روضه: «روضه برا جواد الائمه، روضه برا زنهاس، ای کاش می شد بریم بغداد تو صحن جواد الائمه، به زنای بغداد می گفتید: یه جوون داره دست و پا می زنه، کسی کف نمی زنه...»
این برداشت لطیف، علاوه بر همراه کردن بیشتر خواهران جلسه، نوعی نوآوری هم محسوب می شود و با اشاره به حرم آقا جوادالائمه(ع) حال و هوای حرم را، به دور از کلیشه های معمول، به جلسه می آورد.
🔴روز محشر: «یه جوری ناله بزن، فردا قیامت بگو خانم اون منم، ببین دارم برا بچه ات چی کار می کنم...»
اشاره به روز محشر، با توجه به شناختی که مستمع از هول و هراس آن روز دارد، و اشاره به شفاعت، که همه ما به آن نیازمندیم، با بیانی غیر کلیشه ای، تأثیر کلام را دو چندان می کند.
🔴عکس العمل به ناله مخاطب در مصراع «ای مادری تر از همه کم دست و پا بزن»: «من دست و پا زدن بغداد و دارم می گم، چرا رفتی یه جای دیگه...»
این تفسیر نالة مستمع، نوعی شخصیت دادن، ارتباط برقرار کردن و شریک کردن او در جلسه است، که همه اینها عامل افزایش تأثیرپذیری اوست.
📚📙📘📗📕📒📔📚📙
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
#مجمع_حضرت_یاس_کبود
@yase133
🎧🎧حتما بشنوید🎧🎧