35.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نوا_و_نما_های_محمدی صلی الله علیه و آله
اوج هر باور من ....
https://www.aparat.com/sm.kheradmand
#برگزاری_سمینارها_سخنرانی_ها_جلسات_کلاس_ها_و_کارگاه_ها
#پرسش_و_پاسخ_اعتقادی_بر_مبنای_باورهای_اصیل_شیعی
فایل صوتی برخی جلسات این مجموعه در آدرس زیر قابل استفاده است؛ امید که مفید علاقه مندان باشد:
http://sm-kheradmand.com/Classes-WorkShop/Eteghadi/page52.aspx
#برگی_از_یک_نوشته
#امام_عصر_علیه_السلام_معنای_زندگی
مگر آن که یقین و ایمانش ....
ارزش تلاش برای کسب معرفت امام عصر علیه السلام
https://t.me/Kheradmand_S_M
#روز_نگاشت - 1403
#در_مسیر_کسب_معرفت
* 22 تیر 1403 – 6 محرم 1446 – 12 جولای 2024
• شب با خانواده، در مجلس توسل و عزای حضرت سیدالشهداء علیه السلام شرکت کردیم؛ مسجد اعظم قلهک و سخنرانی حجت الاسلام سعادت خواه؛ نکاتی از این جلسه یادداشت کردم:
• تأکید امر به معروف و نهی از منکر در ارتباط با نزدیکان بیشتر است. در ارتباط با پدر و مادر امر به معروف و نهی از منکر باید در اوج ادب و احترام و طوری باشد که مانع ناراحتی آن ها شود. زدن بچه نابالغ به عنوان اقدام عملی امر به معروف شش شرط دارد: ۱- بچه کار حرام کرده و ضرر زده به دیگران. ۲- فقط ولی شرعی بچه میتواند انجام دهد (یعنی با وجود این شرط ها، این تنها حق پدر است). ۳- زدن باید به نیت ادب کردن باشد. ۴- بیش از سه ضربه نمیتواند بزند. ۵- باید در حدی باشد که نه سرخ شود و نه کبود و سیاه. ۶- تنها راه ادب کردن همین راه مانده باشد. اگر شش شرط با هم باشد میشود بچه را تنبیه کرد.
• در بحث و سیره ی ابوسفیان لعنه الله علیه بودیم: در جنگ حُنین که سال بعد از فتح مکه بود قرار بود که آزاد شدگان در جنگها به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم کمک کنند. این مطلب را حتی در سیره ی ابن هشام که خیلی هم سانسور کرده که سر سوزن کسی نتواند بر علیهشان استفاده کند و مربوط به ۱۲۰۰ سال پیش است، آمده است. حتی این فرد که حقیقتهای به ضرر پیروان سقیفه را سانسور میکند، این را آورده که: ابوسفیان در شکست اولیه ی مسلمانان در ابتدای جنگ حُنین نتوانست خوشیاش را کتمان کند. یعنی حالا که میگویند بعد از اسلام آوردنش هست از شکست مسلمانان خوشحالی میکند.
• در جنگ بدر، غیر از قریش هیچ کس نبود. این اولین جنگ نبود ولی از مهمترین جنگهاست. سپاه قریش سه برابر سپاه مسلمین بود، ۳۱۳ نفر. در مقابل ۹۹۰ تا ۱۰۰۰ نفر. کل سپاه مسلمین کمتر از ۵ تا اسب داشتند ولی آن طرف همه مرکب داشتند. مسلمانان سلاح مناسب و کافی نداشتند. به این جهت قریش یقین به پیروزی داشته و به همین جهت خمرههای بزرگ شراب آوردند که بعد از پیروزی بخورند. در جنگ بدر ۷۰ نفر از قریش کشته شدند که ۳۵ یا ۳۶ نفرشان به دست امیرالمؤمنین علیه السلام به درک واصل شدند. چند نفر محدود هم از مسلمانان کشته شدند و در کشته شدن بقیه ی مشرکان هم امیرالمؤمنین علیه السلام کمک کردند. یکی از کسانی که حضرت به درک واصل کردند عُقبه بود. عقبه پدر زن ابوسفیان و پدربزرگ معاویه بود. فرد دیگر ولید بود که پسرِ عقبه و برادر هنده و دایی معاویه میشد. نفر بعد حنظلة بن ابی سفیان پسر بزرگ ابوسفیان است که برادر معاویه بود.
• در نامه ی ۱۰ نهج البلاغه حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام به این مطلب اشاره کردهاند؛ در امالی شیخ طوسی آمده که: ابن عباس میگوید: بعد از جنگ بدر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم آمدند از کنار کشتههای قریش عبور کردند و بالای سر ابوجهل قرار گرفتند و فرمودند: چقدر شما برای من فامیل بدی بودید. (اینها چه کردند با پیامبر که حضرت چنین عباراتی را راجع به آن ها به کار بردند). مرا دروغگو نامیدید در حالی که مرا امین میدانستند. (حضرت فرمودند: ابوجهل از فرعون با خدا دشمنتر بود)؛ غریبهها به من ایمان آوردند ولی شما که فامیل من بودید مرا تکذیب کردید.
• نکتههایی از فتح مکه: بر اساس صلح حُدیبیه، مشرکان نباید به مسلمانان ساکن مکه تعرضی میکردند. وقتی نقض بیعت کردند پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: اینها پیمان حُدیبیه را زیر پا گذاشتند و سال هشتم که ظاهراً ماه مبارک هم بوده است پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم با سپاه عظیمی به سوی مکه راه افتادند. اولین دروغ درباره ی فتح مکه این است که در فتح مکه، هیچ خونریزی نشد و مکه بدون جنگ فتح شد. ائمه علیهم السلام به ما تعلیم دادند که: شیعیان بدانید مکه بدون جنگ فتح نشده است. (کافی جلد ۳ صفحه ۵۱۳. تهذیب جلد ۴ صفحه۳۸؛ نقل از امام رضا علیه السلام).
. عن مفتوح صُلحاً. جنگی که از سر صلح است؛ المفتوح عن وُطَن. جنگی که در آن خون ریخته میشود و به زور گرفته میشود.
https://ble.ir/S_M_Kheradmand
#کارگاه_های_کتاب_محور
سری اول از مجموعه ی «کارگاه های کتاب محور»
روشی متفاوت از تلاش برای دانستن بیشتر، بر اساس برنامه ی زیر برگزار می شود.
روشن است که انتخاب هیچ کتابی به معنی تایید همه ی مطالب ان و یا همه ی دیدگاه های نویسنده یا مترجم کتاب در این اثر یا دیگر آثار او نیست.
محل تشکیل جلسات: فضای مجازی - اسکایپ
حضور برای همه ی علاقه مندان از آقایان و خانم ها بلامانع است.
در این کارگاه ها خلاصه ی کتاب همراه با توجه بیشتر به مطالب مهمِ صحیح و احیاناً خطای کتاب، مورد صحبت و ارائه قرار می گیرد.
داشتن کتاب برای حضور در کارگاه، الزامی نیست و شنیدن مطالب - بدون مراجعه ی به کتاب هم - می تواند مفید باشد. ان شاء الله.
1. کتاب: 10 پرسش و پاسخ درباره ی وسواس کودکان - اثر: جوزین کوبرت - ترجمه: مریم زارع و دیگران - نشر: دانژه
روزهای شنبه ، 14، 21 و 28 مهر ماه 1403- ساعت 9 الی 11
هزینه ی این کارگاه: دو میلیون تومان.
2. کتاب: 27 چهره ی مردان - اثر: استفن وایتهد - ترجمه: بهزاد رحمتی - نشر: ونگار
روزهای یکشنبه 15، 22 و 29 مهر ماه 1403 - ساعت 9 الی 11
هزینه ی این کارگاه: یک میلیون و پانصد هزار تومان.
3. کتاب: نوجوانان در اینترنت - اثر: کیت ای شرودر - ترجمه: فرناز فرود - نشر: صابرین
روزهای پنجشنبه 12، 19 و 26 مهر ماه 1403 - ساعت 16 الی 18
هزینه ی این کارگاه: یک میلیون و پانصد هزار تومان.
علاقه مندان به شرکت در هر کدام از دوره ها
نام و نام خانوادگی، سن، تحصیلات خود را به شناسه ی Kheradmand S.M در اسکایپ، ارسال فرمایند تا عضو گروه مربوطه شده و شماره ی کارت برایشان ارسال شود.
تشکیل هر کارگاه وابسته به تعداد داوطلبان خواهد بود.
https://t.me/Kheradmand_S_M
May 11
#روز_نگاشت - 1403
#در_مسیر_کسب_معرفت
* چهارشنبه – 3 مرداد 1403 – 18 محرم الحرام 1446 – 24 جولای 2024
• چند روز قبل، شنیدن 11 جلسه ی درسی، نگاهی به تاریخ صدر اسلام و اتفاقاتی که در آستانه ی مرگ متخلف ثانی رخ داد را با عنوان: «تحلیلی بر شورای شش نفره ی تعیین خلیفه» به پایان رساندم. این مجموعه را در نیمه ی نخست ماه محرم 1446 (1403 ه.ش) شنیدم که به لطف الهی حاوی مطالب ارزنده ای بود و توسط جناب آقای شیخ نجم الدین طبسی ارائه شده بود.
• البته بر خلاف برخی دروس دیگر آقای طبسی در این مجموعه، تشابه ها و مقایسه هایی از تاریخ نسبت به شرایط روز جامعه بیان می شد که می تواند مورد بحث و گفتگوی علمی قرار گیرد ولی حقیقتاً اصل مطالب را تحقیقی و مستند بیان کرده و حزب سقیفه و شخص تخللف ثانی را با استناد به منابع خود پیروان مکتب خلفا رسوا ساخته اند.
• الحمدلله تا به امروز (3 مرداد 1403) بیش از 1436 ساعت فایل صوتی و تصویری در حیطه های اعتقادی، عبادی، تفسیری، نهج البلاغه، اخلاقی و تاریخ اسلام دیده و شنیده ام.
• امشب توفیق یافتیم با خانواده، نماز مغرب و عشا را در مسجد اعظم قلهک بخوانیم و بعد در مراسم پس از نماز که در حسینه ی مسجد تشکیل می شد شرکت کنیم؛ نکته هایی از سخنرانی آقای محمدحسین مشکوری که نوه ی بانی مرحوم مسجد هم هستند، یادداشت کردم:
• بحث این دهه ظاهراً پیرامون آیه ی «کونوا مع الصادقین» است.
• معیّت امریست بعد از معرفت؛ اگر کسی نسبت به امام معرفت واقعی پیدا کند، لاجرم معیّت مییابد.
• معرفت امام زمان برای ما اصل است. روایتی در غیبت نعمانی آمده راجع به معیّت با امام عصر علیه السلام: ابابصیر به حضرت صادق علیه السلام گفت: آقا عده زیادی دم از شما میزنند! این درست است؟! حضرت فرمودند :لابُدّ للنّاسِ مِن أنْ يُمَحَّصوا ... غربال جدی وجود دارد.
• وادی معیّت، وادی دشواری است. ۳۰۰۰ نفر با امام حسین علیه السلام وارد کربلا شدند، ولی چند نفر با حضرت ماندند؟! در روایت اول عقل و جهل کافی، حضرت میفرمایند: قُوّت عقلت را زیاد کن تا از تنهایی نترسی. روایات آخرالزمان شوخی نیست. ما باید آماده شویم برای آزمونهایی که با قدرت معرفت امام، در مسیر حق ثابت قدم بمانیم. در کافی شریف آمده است که آیه ۱ و ۲ سوره عنکبوت را برای حضرت کاظم علیه السلام خواندند. حضرت فرمودند: میدانید منظور از این فتنه چیست؟! راجع به دین است. يُفتَنُونَ كما يُفتَنُ الذَّهبُ ... جاده ی معیّت پر پیچ و خم است و باید خود را برای آن آماده کنیم.
• بعد از منبر مسجد اعظم، رفتیم پای سخنرانی آقای فائق در منزل آقای ایزدی؛ ابتدای ورود مداح محترمی زیارت شریف عاشورا می خواندند و بعد آیت الله فائق فرمایشات مفیدی داشتند که نکانی از آن یادداشت شد:
• اگر روی موضع زخم یا شکستگی بسته شده یا گچ گرفته شده باشد باید روی آن مسح شود. در غسل جبیره هم باید بر روی آن چه بسته شده دست کشید.
• بحث علمی: اعتدال را آدمها میپسندند ولی باید مبنایی برای مقایسه وجود داشته باشد که این رفتار همراه اعتدال است یا نه!
• فرق نگاه انبیا با عده ای از مردم در این است که دیگران میگویند: «و ما حیاتنا الاحیاة الدنیا» خدایی هم در کار نیست. اما اعتدال در نظر کسانی که دنیا را با آخرت میبینند و معتقدند این جا مسافرخانه است اعتدال یک معنی دیگری پیدا میکند!
س همه دنبال اعتدال هستند اما اولاً باید معلوم کنیم زندگی ما از کجا تا کجاست؟! و زندگی انسان چه جنبههایی دارد؟! آیا ما چیزی در عوالم قبل داشتهایم که میتواند بر الان اثر بگذارد؟ امیرالمومنین علیه السلام: وقتی مردم عادی میخواهند اعتدال را معرفی کنند معیار آخرت را در آن لحاظ نمی کنند. وَ يَقُولُ لَقَدْ خُولِطُوا، وَ لَقَدْ خَالَطَهُمْ أَمْرٌ عَظِيمٌ (خطبه ی 193) ...! بله اینها قاطی کردهاند! چون یک اتفاق عظیمی در محاسبات اینها دخیل شده است.
• حضرت باقر علیه السلام هم میفرمایند که جابربن عبدالله انصاری این مطلب را برای من گفت: اگر سلمان و ابوذر امروز زنده بودند و این اصحاب شما را میدیدند هیچ کدام را شیعه نمیشناختند، و این اصحاب شما اگر آن ها را میدیدند میگفتند اینها دیوانهاند. این ادبیات حضرت یعنی میزان اثرگذاری آخرت در محاسبات سلمان و ابوذر با این اصحاب متفاوت است.
• توهین به همسر مصداق هتک مؤمن است.
• روایتی داریم که سه نوع گناه داریم: شرک که خدا اصلاً نمیآمرزد، حق الناس که خدا رها نمیکند، حق الهی که خدا میآمرزد. این را بعضی طوری معنی میکنند که انگار دیگر گناهان جلوجلو آمرزیده شده است. این به روایت به معنی قابلیت بخشیده شدن است.
• پس در بحث اعتدال باید دید آیا واقعاً قیامت را دخیل در محاسبات میکنیم! اگر قیامت را دخیل در محاسبات کنیم بعضی از امورات خیلی مهم میشود! این خدا و دین و رسولانش خارج از افراط و تفریط هستند، به شرطی که با عینک آخرتی به آن نگاه کنیم! و الّا با عینک دنیوی امور دینی افراطی و تفریطی زیاد خواهد شد.
• با عینک آخرتی فرد مطیع امام میشود.
https://eitaa.com/s_m_kheradmand