⏳بیست سال بعد
⚠️بابت کارهایی که نکرده ای بیشتر افسوس می خوری
✳️تا بابت کارهایی که کرده ای
✅✅✅پس روحیه تسلیم پذیری را کنار بگذار
💢از حاشیه امنت بیرون بیا
🕵جستجو کن
🏇بگرد
〽️تمنا کن
⚜تلاش کن
🔆و کشف کن ...
💥💥💥آنگاه زیبایی وجود را درک خواهی کرد
#انگیزشی_انسانی
#انسان_موفق
#گامی_به_سوی_موفقیت
🏴#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
خودمان را خیلی خیلی دوست بداریم🌹
باور داشته باشیم که خیلی ارزشمندیم☘
یقین کنیم که هیچ بهای مادی، معادل ارزش وجودی ما نیست.💥
🌸تصور کنیم سعادت ابدی را؛ که قیمت جان ماست.
و حرکت کنیم در راه رسیدن به آن...✌️
#انگیزشی_انسانی
#انسان_موفق
#گامی_به_سوی_موفقیت
🏴#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#مهارتهای همسرداری💞
💫#رفتارهای_پیونددهنده
💟رفتارهای پیوند دهنده در روابط زوج⇩
💝1."حمایت": ابراز علاقه و توجه خالص و واقعی به همسرتان.
💝2."تشویق": دلگرمی و امیدبخشی به همسرتان برای گام های موثری که برداشته است.
💝3."گوش فرا دادن": گوش دادن فعال بدون تفسیر یا نتیجه گیری شتابزده به آنچه همسرتان به شما می گوید.
💝4."پذیرش": پذیرفتن همسرتان با همه ی نواقص و نقاط قوتش همان گونه که هست.
💝5."اعتماد": باور و اطمینان داشتن نسبت به صداقت و شفافیت طرف مقابل و نشان دادن این احساس به او.
💝6."احترام": میزان منزلت و شانی که همسرتان در چشم شما دارد، برای خصایص و ویژگی های بیرونی و درونی او ارزش قایل شدن.
💝7."بحث، گفتگو و کنار آمدن با اختلافات": مذاکره و گفتگو بر سر موضوع اختلاف بدون تهدید و تنبیه برای رسیدن به یک توافق دوجانبه.
🌷در زمان حال زندگی کنید و از بودن کنار هم لذت ببرید😍.
🕊🍃🕊🍃
#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#کرامت_انسانی ۳۱
🔆 «وَلَقَدْ مَكَّنَّاكُمْ فِي الأَرْضِ وَجَعَلْنَا لَكُمْ فِيهَا مَعَايِشَ قَلِيلًا مَّا تَشْكُرُونَ»
🔆 «و قطعا شما را در زمين قدرت عمل داديم و براى شما در آن وسايل معيشت نهاديم [اما] چه كم سپاسگزارى مىكنيد »
📔 سوره مبارکه اعراف، آیه ۱۰
✳️ خداوند میفرماید: ما در زمین به شما قدرت بخشيديم این قدرت حاكی از اکرام خداوند نسبت به بندگان است.
♦️ *انسان با اين قدرت میتواند خیالات و افکار نادرست را از خود دور کند و عادات غلط را ترک كند، عاداتی كه او را اسیر و گرفتار خود میکند و مانع سير و سلوک و رشد و تعالی وی میشود و از سرعت سیرش میکاهد.*
🔹 فرقی نمیكند چه نوع عادتی باشد اگر بر قدرت الهی تكيه كند از هر عادت ناپسندی رها میشود.
✍️ گاه انسان اسير عادتهای روزمره چون خواب بعدازنمازصبح و.....است
💢 و گاه گرفتار عادتهای زشتی چون بددهنی و يا بدخلقی و....
✅ *در هريك از عادتها اگر اراده كند میتواند بر آنها غلبه كند اين اكرام خدای سبحان است*
💠 البته هميشه عادتها ناپسند نيستند گاهی انسان عادات خوب و صحيحی چون قرائت نماز اول وقت، پايبندی به ادعيهای چون زيارت عاشورا، زيارت آل يس و.... رادارد كه پايبندی به اينها نيز اكرام حضرت حق است
✍️ مرحوم نراقی عالمی ثروتمند بود، درویشی به او پيشنهاد همسفر شدن دريك سفر زيارتي چون مکه یا کربلا را داد. مرحوم نراقی بیهيچ قيد و شرطی پذيرفت. درویش به او گفت با وجود این ثروت انبوه كه نمیتوانی آن را با خودبه همراه بیاوری آيا مشکلی برای سفر رفتن نداری؟ نراقی در پاسخ گفت من هيچ مشكلي ندارم ، خلاصه اين دو قصد سفر کردند و به راه افتادند. همين كه به دروازه شهر رسیدند درویش به يادآورد کشکول خود را جاگذاشته، برگشت تا کشکول را بر دارد و همین تعلق اندك سفر آنها را به تاخیر انداخت.
📔 خداوند در این آیه میفرماید:
🔆 «قَلِيلًا مَّا تَشْكُرُونَ»
🔸 *فقط برخی از بندگان نعمات خود را میشناسند و از آن به خوبی استفاده میکنند و شاکر نعمتهایی هستند که روزی آنها شده است و باور دارند خداوند آنان را اکرام کرده و انواع امکانات را در اختیارشان قرار داده و به آنان قدرتی عظیم عطا کرده تا از عادات ناپسندخويش رها شوند*
📚 « استاد بروجردی»
🏴#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
دکتر محمد جعفر غفرانی
پرسش
حدود دو سالی میشه با مدرسه قرآن واساتید بزرگواری همچون شما و استاد اخوت و ... آشنا شدم...تازه متوجه شدم روحم تشنه و نیازمند چه چیزهایی بوده و سال هایی از زندگی رو در حوزه علمیه به اشتباه پیش می رفتم ....الان که به اتفاق همسرم تصمیم گرفتیم مطالعاتمون رو هدفمند کنیم و تدبر در قرآن رو شروع کنیم با دیدن حجم سیر مطالعاتی احساس ضعف کردم....دچار دستپاچگی شده از شدت حجم...لطفاً راهنمایی کنید
پاسخ
۱ـ خدا را بسیار شُکر که خانواده دارید، همسر دارید، فرزند دارید، با همسر محترمتان همراه اید و با هم *شوق قرآنی* و *دغدغه های مؤمنانه* دارید.
۲ـ از آنجا که *آزمایش* بشر، *أحسن عملا* است (نه أکثر عملا) پس بکوشید ابتدا فقط
*توصیه های مهم قرآنی*و*واجبات و محرمات* را در تمام ابعاد زندگی، خوب بشناسید و به زیبائی آنها را در عمل رعایت نمائید.
۳ـ لابد می دانید که قرآن، ما را به *خداشناسی* دعوت *نــــکرده* اما از اینکه به *خــــودشناسی* نمی پردازیم و *خداوند* را در *درون* خودمان و نزدیکتر از خودمان به *قلبمان* جستجو و *باور* نمی کنیم، *بازخواست* می کند. پس باید از هر فرصتی برای *خودشناسی* از منظر قرآن و کلام أهل البیت صلوات الله علیهم، بپردازید.
۴ـ مهمترین ثمره خودشناسی، *تفکر و تعقل* است. پس بسیار بکوشید *عقلانیت* و *منطق* و *اراده* و *ایمان قلبی* و *اخلاق قرآنی* و *امید* و *آخرت نگری* خود را تقویت کنید.
۵ـ بسیار بکوشید *هر کاری* (حتی ساده ترین و پیش پا افتاده ترین کار) را به *درستی* و به *زیبائی* انجام دهید.
۶ـ برای تمام کارهای روزمره خود *برنامه* داشته باشید اما به تدریج و پس از هر دو سه هفته، یک کار به کارهای روزانه یا هفتگی یا ماهانه خود اضافه کنید.
امیدوارم شادکام و موفق و زمینه سازی ظهور حق در جهان سهیم باشید.
🏴#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
✿ تو فقط لیلی باش ܓ✿
✨بیماری✨
من برگشتم. از یک سرماخوردگی شدید که در آن حال و حوصله خودم را هم نداشتم، چه برسد به همسرداری و ... !
البته خودم میدانم که این اصلاً چیز خوبی نیست، اما خوب من اصلاً برای همین اینجا هستم تا این بدیهای وجودم را #کشف و #خنثی کنم!
در این مدت فهمیدم که وجود من برای آرامش محیط خانه تا چه حد ضروریست. همه کارها روی هم تلنبار شده بود و نه عذای درست و حسابی بود و نه نظافتی و ... یعنی همان حداقلهایی که من انجام میدادم هم نبود، نه این که خانه ما همیشه دست گل باشد و حالا نه!
انتظار داشتم همسرخان در این مدت توجه بیشتری به من کند، اما واقعیت این است که او یا بلد نیست و یا نمیتواند و یا هر چیز دیگری که از مرزهای معمول توجه جلوتر برود. من را دکتر برد، داروهایم را گرفت، به بچه ها سفارش کرد که من حالم بد است و نیاز به استراحت دارم، حتی به خانوم خانوما گفت که برایم سوپ درست کند. اما دریغ از یک جمله یا کلمه محبت آمیز حال مریض جا آور! ... نه این که الان باشد، اصولاً همیشه معتقد است محبت را باید در عمل نشان داد، نه به زیان!
در این مدت الیته میفهمیدم از مریضی من ناراحت است، ولی چه فایده که اصلاً درباره اش حرف نمیزد، حتی میتوانم بگویم که تحت تاثیر فضای نابسامان خانه، #بداخلاقتر از قبل هم شده بود.
این وسط دردسر این بود که خانوم کوچولو هم مریض بود که مدام سرفه میکرد و نیاز به مراقبت داشت و این خودش یک پروژه بود. نمیدانم اشتباه کارم کجا بود، ولی همسرخان واقعاً از من توقع داشت با وجود مریضیم به او هم برسم. یعنی به زبان میگفت استراحت کن، اما در عمل توقع داشت تا جایی که ممکن است به کارها برسم.
البته او هم تقصیری ندارد و بالاخره وقتی بعد از یکروز کار به خانه می آید توقع آرامش دارد ...
#پست_سوم
💞تو فقط لیلی باش💞
🏴#سبک_زندگی_کریمانه .
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
✿ تو فقط لیلی باش ܓ✿
✨آغاز یک جهاد ✨
دیروز رفتیم برای بچه ها خرید لباس عید. وقتی داشتم برای خانوم کوچولو لباس خانگی انتخاب میکردم، همسرخان رگالی که شلوارهای زنانه راحتی به آن بود را نشان داد و با حالت بدی گفت: "برای خودت هم لباس بخر که دیگه اون شندره ها رو توی خونه نپوشی! " ... دلم میخواست زمین دهن باز میکرد و من را قورت میداد. البته این اولین باری نبود که او به سر و وضع من در خانه اعتراض میکرد، اما نمیدانم چرا این یکی خیلی خیلی از روی حرص و غیض بود. هرطور بود خودم را کنترل کردم و برای آرام کردن اوضاع یک شلوار قرمز رنگ انتخاب کردم و رفتیم پی کارمان.
اما لحن و صوای اعتراضش هنوز هم که هنوز است در گوشم زنگ میزند. واقعاً چرا من اینقدر به سر و وضعم در خانه بی توجهم؟
۱ - اولین و مهمترین دلیلش چاقی ست. من حدود ۲۵ کیلو اضافه وزن دارم و به همین دلیل مجبورم همیشه لباسهای تا حدی گشاد و راحت بپوشم. که همسرخان اصولا از این نوع لباسها بدش می آید و از آنها با عبارت " روده" نام میبرد.
۲ – دلیل دوم این است که من چاق خوشحالی نیستم. یعنی همیشه آرزو دارم لاغر بشوم. برای همین دلم نمی آید که پول برای خریدن لباسهای گشادی بدهم که امیداورم به زودی برایم غیر قابل استفاده شوند. برای همین هم دیر به دیر لباس میخرم و در نتیجه لباسهایم نه تنها گشاد که مستعمل هم میباشند! ( الان که دارم مینویسم خودم هم از خودم شرمنده ام!)
۳ – من اصولاً کمی تا قسمتی تنبل میباشم و حوصله اینکه هی به خودم و سر و وضعم برسم را ندارم. ترجیح میدهم از وقتم برای مطالعه استفاده کنم، تا ایستادن جلوی آینه و آرا بیرا کردن!
اما خودم میدانم که کارم اشتباه است. نه این که تازه فهمیده باشم، نه. همیشه میدانسته ام و همیشه هم تنبلی کرده ام. البته چندبار انقلاب کرده ام و یهو کلی لباس و لوازم آرایش و کرم و ... خریده ام، اما این شور انقلابی نهایتاً فقط یک هفته دوام داشته و دوباره همان آش بوده و همان کاسه.
اما این بار نه بحث سلیقه، که بحث حق است. حق الناس! پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: " ای حولاء! حق مرد بر زن آنستکه از خانه بیرون نرود - شوهرش رادوست بدارد - با او مهربانی کند و از ناراحت کردن او خود داری کند - بهعهد او وفا نماید - به او اهانت نکند - سعایت اورا ننماید - درمالشخیانت نکند - در حضور شوهر زینت کند و ...
البته واضح و مبرهن است که زینت امری کاملاً سلیقه ایست و ممکن است چیزی که به نظر من زینت به حساب می آید برای دیگری کاملاً زشت و نازیبا به حساب بیاید. مثلاً همین لباسهای گشاد که به نظر من آنقدرها هم بد نیستند، ولی ظاهراً همسرخان به خونشان تشنه است!
موضوع آنقدرها هم پیچیده نیست:
الف ) بر من واجب است لباسهایی را بپوشم که همسرخان #دوست دارد و همان سر و وضعی را داشته باشم که مطلوب اوست و در نظرش زینت محسوب میشود.
ب ) پوشیدن لباسهایی که همسرخان دوست دارد و داشتن آن سر و وضعی که مطلوب اوست و در نظرش زینت محسوب میشود مستلزم این است که من شکمی به این بزرگی نداشته باشم و پوست دست و صورتم هم وضعیت بهتری داشته باشد.
الف و ب نتیجه میدهد که بر من واجب است رژیم بگیرم تا از این شکم خلاص شوم و در کنار آن به پوستم هم رسیدگی کنم.
همین!
#پست_چهارم (بخش اول)
#تو_فقط_لیلی_باش
💞تو فقط لیلی باش💞
🏴#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
#مهارتهای_ارتباطی۱۳
🔅ادامۀ فراز «اللَّهُمَّ إِني أَعُوذُ بِک مِنْ... سُوءِ الْوِلَایةِ لِمَنْ تَحْتَ أَیدِینَا»
📗 دعاى هشتم صحيفۀ سجادیۀ
❇️ *نحوۀ ارتباط با زير دستان*
❓آيا در ارتباط با زير دستان بايد امر و نهی كنيم؟
🔰 پاسخ میدهيم : خير، اصلاً قرار نیست امر و نهی کنیم. در جریان پيرمردی كه وضويش اشتباه است حضرت امام حسن و امام حسین عليهماالسلام گفتند جلوی این پیرمرد وضو میگیریم و میگوییم ببین وضوی کدامیک از ما درست است؟ یعنی نمیخواهند آن فرد در مشکل خود بماند. اما از مشکل رها شدن، فن و تکنیکی دارد که بايد برای هر کسی به مقتضای وجود او، به آن پرداخت.
✳️ اجمال قضیه این است که اگر ما در ردۀ بالاتر از هر فردی قرار داریم، ارتباط سالم اجازه نمیدهد نسبت به امور نامناسب او بیتفاوت باشیم. بلکه با شِگردهای مختلفی که در نهایتِ سلامت، بدون آفت و بدون طرح منیت صورت میگیرد، باید او را از جایگاه نادرستش جدا کنیم.
البته ممكن است چندین سال طول بکشد و سریع اتفاق نيفتد. و از طرفی هزينه بر هم باشد؛ اما مهم این است که رابطه شما با او سالم بوده و نسبت به خطای او بیتوجه نبودید در واقع نه رسماً خطای او را به رُخش کشیدید، نه تحقیرش کردید، نه بیتفاوت بودید، نه خطا را بزرگ کردید؛ بلکه با یک برنامهریزی مملو از مهر و در کمال دقت نظر، خطای او در دراز مدت مرتفع شده است.
💢 بهطور مثال، شما با فردی ارتباط دارید که دروغگو است. دروغ از نگاه ما و در ظاهر یک بیماری لاعلاج است؛ اما مگر میشود درد بیدرمانی وجود داشته باشد؟!
❓با این فرد چه برخوردی داشته باشيم؟
هرچند وقت یک بار که با او ارتباط دارید از توفیقاتی که خدا نصیبتان کرده و در صحنهای راست گفتید و برايتان مفيد فايده بوده، نقل كنيد.
✳️ نمیگویید «من» راست گو هستم. میگویید خدا توفیق داد در این بحران راست گفتم، و این راستگویی ثمرۀ زيادی برای من داشت!
بالاخره روحيۀ او از سنگ هم باشد بعد از مدتی در آن اثر میکند.
🔰 باید زمان را به عنوان یک عنصر بسیار جدی در ارتباطات دخیل بدانیم. اینکه خواستار تغییر فوری افراد بشویم، امر مناسبی نیست!
📌 ادامه دارد...
📚 «استاد بروجردی»
🏴#سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane
☘️🌺اگر در کاری شکست خوردید ناامید نشوید، زیرا خورشید
هر روز غروب
و روز بعد طلوع میکند 🌿
ملائکه امروز، ملائکه دیروز نیستند ، لباس شخصیت خود را " نو "کنید!
امروز را "خاص"باشیم.
🏴 #سبک_زندگی_کریمانه
https://eitaa.com/sabkezendegikareemane