4_5836941347893806576.mp3
10.12M
◀️قرائت زيارت عاشورا ،
◀️دعای بعد از زیارت عاشورا
💠دکتر محمد رضا فریدونی
✅@d_mr_Fereydooni
🔷🔶🔷🔶
🔶🔷🔶
🔷🔶
🔸
* ┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄*
⬅️عالم ربانی آیةالله یعقوبی رضوان الله تعالی علیه :
┄┄┅┅✿🍃❀🕌❀🍃✿┅┅┄
❶←نزدیک ترین راه به خداوند ، راه محبت است.
امام حسین علیه السلام سلطان عشق است، هر کس که عشق می خواهد آن جا برود.
💠اين خواست خداوند است که مردم به وسيله ي امام حسين عليه السلام به طرف او بروند. امام حسين عليه السلام مظهر اسمِ «اللّه » هستند و اگر کسی خدا را مي خواهد، بايد سراغ امام حسين عليه السلام برود.
💠خداوند متعال عشقی که در اوج افلاک هست را به وسیله ی امام حسین (علیه السّلام)، آورده است پایین و تنزل داده است در قالب روضه خوانی و عزاداری...
که ما را از چاه ظلمت مادی و عدم، بکشاند به سمت بالا،
همین که توسل کنیم، آن ها ما را می کشند بالا.
┄┄┅┅✿🍃❀🕌❀🍃✿┅┅┄
❷← این که در بسیاری از ایام زیارت امام حسین (ع) رسیده، می خواسته اند بفهمانند رحمت خدا آن جاست...
┄┄┅┅✿🍃❀🕌❀🍃✿┅┅┄
❸← امام حسین علیه السلام چه چیز دیگری داشت که در راه خدا نداد؟
کسی که در راه خدا از همه چیزش،
[از] زن و فرزند و همه چیز گذشته است،
حالا اگر خداوند به واسطه ی اشکی که برای او ریخته شود، بنده ای را از عذاب جهنم نجات بدهد چه مشکل دارد؟
حتی اگر تباکی هم کنی می پذیرند.
┄┄┅┅✿🍃❀🕌❀🍃✿┅┅┄
❹←بزرگترین نسیم رحمتی که می وزد برای مردم، همانا اقامه ی عزای اباعبدالله علیه السلام است.
اگر در طول سال هر روز هم [ زیارت عاشورا ] خوانده شود توفيق بزرگی است. زيرا همه چيز در اين زيارت هست ؛ هم دنيا و هم آخرت. چون اصل دين، امام حسين عليه السلام است و حقيقت دين در زيارت عاشوراست.
┄┄┅┅✿🍃❀🕌❀🍃✿┅┅┄
✅@d_mr_Fereydooni
✨﷽✨
⬅️زیارت اول امام حسین (علیه السلام)
اَلسَّلامُ عَلَيکَ يا حُجَّةَ اللَّهِ وَ ابْنَ حُجَّتِهِ اَلسَّلامُ عَلَيکَ يا قَتِيلَ اللَّهِ وَ ابْنَ قَتِيلِهِ اَلسَّلامُ عَلَيکَ يا ثَارَ اللَّهِ وَ ابْنَ ثَارِهِ اَلسَّلامُ عَلَيکَ يا وِتْرَ اللَّهِ الْمَوْتُورَ فِي السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ أَشْهَدُ أَنَّ دَمَک سَکنَ فِي الْخُلْدِ وَ اقْشَعَرَّتْ لَهُ أَظِلَّةُ الْعَرْشِ وَ بَکى لَهُ جَمِيعُ الْخَلائِقِ وَ بَکتْ لَهُ السَّمَاوَاتُ السَّبْعُ وَ الْأَرَضُونَ السَّبْعُ وَ مَا فِيهِنَّ وَ مَا بَينَهُنَّ وَ مَنْ يتَقَلَّبُ فِي الْجَنَّةِ وَ النَّارِ مِنْ خَلْقِ رَبِّنَا وَ مَا يرَى وَ مَا لا يرَى أَشْهَدُ اَنَّکَ حُجَّةُ اللَّهِ وَ ابْنُ حُجَّتِهِ وَ أَشْهَدُ اَنَّکَ قَتِيلُ اللَّهِ وَ ابْنُ قَتِيلِهِ وَ أَشْهَدُ اَنَّکَ ثَارُ اللَّهِ وَ ابْنُ ثَارِهِ وَ أَشْهَدُ اَنَّکَ وِتْرُ اللَّهِ الْمَوْتُورُ فِي السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ أَشْهَدُ اَنَّکَ قَدْ بَلَّغْتَ وَ نَصَحْتَ وَ وَفَيتَ وَ أَوْفَيتَ وَ جَاهَدْتَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ مَضَيتَ لِلَّذِي کنْتَ عَلَيهِ شَهِيدا وَ مُسْتَشْهِدا وَ شَاهِدا وَ مَشْهُودا، أَنَا عَبْدُ اللَّهِ وَ مَوْلاک وَ فِي طَاعَتِک وَ الْوَافِدُ إِلَيک أَلْتَمِسُ کمَالَ الْمَنْزِلَةِ عِنْدَ اللَّهِ وَ ثَبَاتَ الْقَدَمِ فِي الْهِجْرَةِ إِلَيک وَ السَّبِيلَ الَّذِي لا يخْتَلَجُ دُونَک مِنَ الدُّخُولِ فِي کفَالَتِک الَّتِي أُمِرْتَ بِهَا مَنْ أَرَادَ اللَّهَ بَدَأَ بِکمْ بِکمْ يبَينُ اللَّهُ الْکذِبَ وَ بِکمْ يبَاعِدُ اللَّهُ الزَّمَانَ الْکلِبَ وَ بِکمْ فَتَحَ اللَّهُ وَ بِکمْ يخْتِمُ اللَّهُ وَ بِکمْ يمْحُو مَا يشَاءُ وَ يثْبِتُ وَ بِکمْ يفُک الذُّلَّ مِنْ رِقَابِنَا وَ بِکمْ يدْرِک اللَّهُ تِرَةَ کلِّ مُؤْمِنٍ يطْلَبُ بِهَا وَ بِکمْ تُنْبِتُ الْأَرْضُ أَشْجَارَهَا وَ بِکمْ تُخْرِجُ الْأَرْضُ ثِمَارَهَا وَ بِکمْ تُنْزِلُ السَّمَاءُ قَطْرَهَا وَ رِزْقَهَا وَ بِکمْ يکشِفُ اللَّهُ الْکرْبَ وَ بِکمْ ينَزِّلُ اللَّهُ الْغَيثَ وَ بِکمْ تُسَبِّحُ الْأَرْضُ الَّتِي تَحْمِلُ أَبْدَانَکمْ وَ تَسْتَقِرُّ جِبَالُهَا عَنْ مَرَاسِيهَا إِرَادَةُ الرَّبِّ فِي مَقَادِيرِ أُمُورِهِ تَهْبِطُ إِلَيکمْ وَ تَصْدُرُ مِنْ بُيوتِکمْ وَ الصَّادِرُ عَمَّا فُصِّلَ مِنْ أَحْکامِ الْعِبَادِ لُعِنَتْ أُمَّةٌ قَتَلَتْکمْ وَ أُمَّةٌ خَالَفَتْکمْ وَ أُمَّةٌ جَحَدَتْ وِلايتَکمْ وَ أُمَّةٌ ظَاهَرَتْ عَلَيکمْ وَ أُمَّةٌ شَهِدَتْ وَ لَمْ تُسْتَشْهَدْ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَ النَّارَ مَأْوَاهُمْ وَ بِئْسَ وِرْدُ الْوَارِدِينَ وَ بِئْسَ الْوِرْدُ الْمَوْرُودُ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ.
سه مرتبه بگو:
وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيکَ يا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ
بعد سه مرتبه بگو:
أَنَا إِلَى اللَّهِ مِمَّنْ خَالَفَک بَرِيءٌ.
◇اَلسَّلامُ عَلَيکَ يا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَيکَ يا ابْنَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ اَلسَّلامُ عَلَيکَ يا ابْنَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَينِ اَلسَّلامُ عَلَيکَ يا ابْنَ خَدِيجَةَ وَ فَاطِمَةَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيکَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيکَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيکَ لَعَنَ اللَّهُ مَنْ قَتَلَک.
إِنَّا إِلَى اللَّهِ مِنْهُمْ بَرِيءٌ
◇اَلسَّلامُ عَلَيکمْ اَلسَّلامُ عَلَيکمْ اَلسَّلامُ عَلَيکمْ فُزْتُمْ وَ اللَّهِ فُزْتُمْ وَ اللَّهِ فُزْتُمْ وَ اللَّهِ فَلَيتَ أَنِّي مَعَکمْ فَأَفُوزَ فَوْزا عَظِيما..
4_5920365066074457314.MP3
8.44M
💠زیارت اول امام حسین علیه السلام
《دکتر محمد رضا فریدونی》
✅@d_mr_Fereydooni
🌴۱۳ محرم حضور کاروان اسرای کربلا در مجلس ابن زیاد.
💠 فرازی از خطبه حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) در کاخ یزید.
ای یزید! هر حیلهای که داری به کار دار و از هر کوششی که توانی دست مدار و دست دشمنی از آستین برآر که به خدا، این عار به روزگار تو شسته نشود، قسم به آن که ما را وحی، قرآن، نبوت و کرامت بخشید، تو هر کاری کنی نخواهی توانست نام و نشان ویاد ما را از جریده عالم بزدایی و این ننگ را از دامان خود پاک کنی و بدان که رای تو بسیار سست است و روزگارت اندک، وجمع تو رو به پریشانی است، در آن روز که منادی بانگ برمیآورد.
"لعنت خدا بر ستمگران".
✅@d_mr_Fereydooni
💠قسمتی از بیانات مقام معظم رهبری درجمع پنجاه هزار فرمانده بسیج کشور.
(۱۳۹۲/۰۸/۲۹)
◀️...یک مقایسهی کوتاه بین زینب کبری و بین همسر فرعون، عظمت مقام زینب کبری را نشان میدهد.
در قرآن کریم، زن فرعون نمونهی ایمان شناخته شده است، برای مرد و زن در طول زمان تا آخر دنیا.
آن وقت مقایسه کنید زن فرعون را که به موسی ایمان آورده بود و دلبستهی آن هدایتی شده بود که موسی عرضه میکرد، وقتی در زیر فشار شکنجهی فرعونی قرار گرفت، که با همان شکنجه هم - طبق نقل تواریخ و روایات - از دنیا رفت، شکنجهی جسمانی او، او را به فغان آورد:
◇«اذ قالت ربّ ابن لی عندک بیتا فی الجّنة و نجّنی من فرعون و عمله»؛
از خدای متعال درخواست کرد که پروردگارا! برای من در بهشت خانهای بنا کن. در واقع، طلب مرگ میکرد؛ میخواست که از دنیا برود.
«و نجّنی من فرعون و عمله»؛ من را از دست فرعون و عمل گمراهکنندهی فرعون نجات بده. در حالی که جناب آسیه - همسر فرعون - مشکلش، شکنجهاش، درد و رنجش، درد و رنج جسمانی بود؛ مثل حضرت زینب، چند برادر، دو فرزند، تعداد زیادی از نزدیکان و برادرزادگان را از دست نداده بود و در مقابل چشم خودش به قربانگاه نرفته بودند.
◇ این رنجهای روحی که برای زینب کبری پیش آمد، اینها برای جناب آسیه - همسر فرعون - پیش نیامده بود. در روز عاشورا زینب کبری این همه عزیزان را در مقابل چشم خود دید که به قربانگاه رفتهاند و شهید شدهاند:
حسینبنعلی (علیهالسّلام) - سیدالشهداء - را دید، عباس را دید، علی اکبر را دید، قاسم را دید، فرزندان خودش را دید، دیگرِ برادران را دید. بعد از شهادت، آن همه محنتها را دید: تهاجم دشمن را، هتک احترام را، مسئولیت حفظ کودکان را، زنان را. عظمت این مصیبتها را مگر میشود مقایسه کرد با مصائب جسمانی؟
◇ اما در مقابل همهی این مصائب، زینب به پروردگار عالم عرض نکرد: «ربّ نجّنی»؛ نگفت پروردگارا! من را نجات بده. در روز عاشورا عرض کرد: پروردگارا! از ما قبول کن. بدن پاره پارهی برادرش در مقابل دست، در مقابل چشم؛ دل به سمت پروردگار عالم، عرض میکند: پروردگارا! این قربانی را از ما قبول کن. وقتی از او سؤال میشود که چگونه دیدی؟ میفرماید: «ما رأیت الّا جمیلا»...
✅@d_mr_Fereydooni
4_5992110003673104871.WMA
25.1M
《تفسیر قرآن کریم 》
تلاوت ترتیل آیاتی از سوره مبارکه زمر
"ادامه تفسیر سوره مبارکه زمر"
{دکترمحمد رضا فریدونی}
✅@d_mr_Fereydooni
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت تصویری جدید الانتشار
《 استاد مرحوم شیخ عبدالباسط 》
"سوره مبارکه زمر"
✅@d_mr_Fereydooni
✨﷽✨
┄┄┅┅✿🍃❀📚❀🍃✿┅┅┄
《قسمتی از تفسیر سوره مبارکه صافات》 :
《دکتر محمد رضا فریدونی 》
┄┄┅┅✿🍃❀📚❀🍃✿┅┅┄
⬅️...انه من عبادنا المومنین،
چیزی که باعث شده بود که اینها در نزد ما جایگاه پیدا کنند و کار خوب از شان سر بزند، این بود که اینها بندگان مؤمن ما بودند.
◇چون هر بنده ای مؤمن نیست، اما هر انسانی بنده است.
انسان به طور تکوینی بنده است. قرآن میفرماید: ما به آسمان و زمین گفتیم، بیاید طرف ما، و اینها طرف ما آمدند طائعین، یعنی مطیع ما بودند.
◇ در مناجات میخوانیم خدایا تمام عالم در برابر تو خشوع داره،
◇ در مورد اهل بیت میخوانیم، تمام افراد در برابر شما خشوع دارند، شما را مطیع هستند، اون به نحو تکوینی است، والا به نحو تشریعی و اراده اینجوری نیست، خیلی ها با خود خدا هم مخالفت میکنند.
◇در دعای جوشن هم داریم، "کل شی خاشع له"، در حالیکه خشوع، به صورت تکوینی است ، والا با اراده، این که خود شخص خشوع در مورد خدا نداره، خدا را عبادت نمیکنه، در مورد اهل بیت هم اون حالات را نداره. پس همه بنده هستند.....
همه بنده اند، ولی باید این را بفهمند .
کسی از دایره ی حکومت الهی نمیتونه فرار کند ، "ولایمکن الافرار من حکومتک "،اصلا هر کاری بکنه، نه ولادتش دست خودشه، نه مرگش دست خودشه، پس در هر صورت بنده است، قوانین الهی این قضا و قدرالهی براو حاکم است . یکی از آثاری که انسان باید بهش معتقد باشه اینه که باید بدانه،
حکم خدا بهش حکومت میکند .
لذا خواجه عبدالله انصاری میگه هر کسی اهل معرفت شد، صعود میکنه از مسائل عادی، معنای حکم الهی رو میفهمه یعنی پی میبره به معنای قضا و قدر الهی .
این عالم یک قضای الهی حاکم است ، یک قدر الهی، حاکم است ....
✅@d_mr_Fereydooni
✨﷽✨
⬅️قواعد سیر معنوی در دعاهای صحیفه سجادیه
《دکتر محمد رضا فریدونی》
"جلسه دوازدهم"
◇قرائت تحقیق آیاتی از قرآن کریم
⬅️شرح دعای ۲۶ از صحیفه سجادیه
دعای امام سجاد (ع) درباره همسایگان و دوستان
ولایت اهل بیت برما؛ یعنی اهلبیت به ما بسیار نزدیکند .
❓اهلبیت برما ولایت تکوینی دارند یعنی چه؟
اگر ما بخواهیم به اهلبیت نزدیک بشیم ،
قبول ولایت اهلبیت علیهم السلام یعنی چه؟
❓"من کنت مولاه فهذا علی مولاه" یعنی چه؟
🗓رمضان ۱۳۹۷
مکان امامزاده عبدالله
✅ @d_mr_Fereydooni
🔊فایل صوتی👇
✨﷽✨
💠《قسمتی از توضیحات دکتر محمد رضا فریدونی در شرح صحیفه سجادیه 》:
┄┄┅┅✿🍃❀📚❀🍃✿┅┅┄
⬅️...حقیقت این است که خود دعا کردن و به راز و نیاز و مناجات با خدا پرداختن از مهم ترین سرمایه هایی است که که برای یک انسان به دست می آید و حاصل میشود.
⬅️ خود دعا بسیار مهم است یعنی توفیق هم کلام شدن با خدا و با پروردگار عالم و ارتباط با خدا و انس با خدا از بالاترین مدارج و درجات قرب و تقرب به خداوند سبحان است.
⬅️ وقتی که انسان مناجات میکند راز و نیاز میکند در حقیقت ابراز بندگی میکند.
در برابر خداوند.
↩️کسانی که اهل مناجات و دعا نیستند آن بندگی را درک نکردند و به آن نرسیده اند، که چقدر در ترقی، سعادتمند شدن و عاقبت به خیری انسان مهم است.
↩️...هر پیشرفتی و هر ترقی که برای هر کسی پیش آمده در سایه ی عنایت و توجه خداوند متعال بوده و دعا کردن و راز و نیاز با خداوند بهانه ای است،برا ی اینکه خداوند متعال به بندگان خودش توجه بکند و به آنها نظری داشته باشد.
↩️امام در فراز اول دعای یازدهم، میفرماید:
« يَا مَنْ ذِكْرُهُ شَرَفٌ لِلذَّاكِرِينَ » ای کسی که به یاد تو بودن شرافتی است و مجد و عظمتی است که برای ذاکر حاصل میشود.
↩️نکته ای که برخی از اهل معرفت فرمودند در این فراز این است که؛
《 اگر کسی یاد خدا کند خودش شرافت پیدا میکند،این شرافت برای ذاکر است نه برای مذکور.》
⬅️یعنی خداوند از آنجایی که غنی است یاد خدا کردن شرافتی برای خدا نیست، بلکه یاد خدا افتادن و ذکر خدا گفتن این شرافت و عظمتی است که برای شخص دعا کننده و ذاکر حاصل میشود.
↩️در مناجاتها داریم «وَ مناعظم النعم عَلینا جریان ذکرک علی ألسنتنا» از بزرگترین نعمتهایی که در زندگی کسی جریان و سریان دارد همین نام خدا بر سر زبان است...
✅@d_mr_Fereydooni
(مناجات امام سجاد عليه السلام در صحیفه جامعه )
بسم الله الرحمن الرحيم
إلهي، الأمان الأمان يوم " لا يستأخرون ساعة ولا يستقدمون "
إلهي، الأمان عند سكرات الموت، وعند مفارقة الروح وعند معاينة الموت.
إلهي، الأمان الأمان عند هول المطلع وعند الوقوف بين يديك.
إلهي، الأمان الأمان عند هول القيامة وشدائدها.
إلهي، الأمان الأمان " يوم يكون الناس كالفراش المبثوث "
إلهي، الأمان الأمان " يوم تقوم الساعة
إلهي، الأمان الأمان " يوم يقوم الناس لرب العالمين إلهي، الأمان الأمان " يوم لا تملك نفس لنفس شيئا والأمر يومئذ لله إلهي، الأمان الأمان يوم تبيض وجوه وتسود وجوه إلهي، الأمان الأمان يوم يفر المرء من أخيه وأمه وأبيه وصاحبته وبنيه لكل امرئ منهم يومئذ شأن يغنيه إلهي، الأمان الأمان يوم يقوم الروح والملائكة صفا لا يتكلمون إلا من أذن له الرحمن وقال صوابا . إلهي، الأمان الأمان يوم ينظر المرء ما قدمت يداه ويقول الكافر يا ليتني كنت ترابا . إلهي، الأمان الأمان في يوم كان مقداره خمسين ألف سنة فاصبر صبرا جميلا إلهي، الأمان الأمان يوم يود المجرم لو يفتدي من عذاب يومئذ ببنيه وصاحبته وأخيه إلهي، الأمان الأمان يوم ترجف الراجفة تتبعها الرادفة قلوب يومئذ واجفة أبصارها خاشعة إلهي، الأمان الأمان يوم يرون الملائكة لا بشرى يومئذ للمجرمين ويقولون حجرا محجورا إلهي، الأمان الأمان يوم يعض الظالم على يديه يقول يا ليتني اتخذت مع الرسول سبيلا يا ويلتي ليتني لم أتخذ فلانا خليلا إلهي، الأمان الأمان يوم يجعل الولدان شيبا السماء منفطر به كان وعده مفعولا إلهي، الأمان الأمان يوم نقول لجهنم هل امتلأت وتقول هل من مزيد إلهي، الأمان الأمان يوم لا يغني مولى عن مولى شيئا ولا هم ينصرون إلهي، الأمان الأمان يوم تأتي كل نفس بما كسبت وهم لا يظلمون إلهي، الأمان الأمان يوم لا تجزي نفس عن نفس شيئا ولا يقبل منها شفاعة ولا يؤخذ منها عدل ولا هم ينصرون إلهي، الأمان الأمان يوم تذهل كل مرضعة عما أرضعت وتضع كل ذات حمل حملها وترى الناس سكارى وما هم بسكارى ولكن عذاب الله شديد إلهي، الأمان الأمان يوم أزفت الآزفة ليس لها من دون الله كاشفة . إلهي، الأمان الأمان يوم لا يجزي والد عن ولده ولا مولود هو جاز عن والده شيئا إن وعد الله حق . إلهي، الأمان الأمان يوم لا ينفع مال ولا بنون إلا من أتى الله بقلب سليم إلهي، الأمان الأمان بحق محمد، وبحق الأنبياء والمرسلين، والأئمة الطاهرين، برحمتك يا أرحم الراحمين، وصلى الله على خير خلقه محمد وآله أجمعين، وسلم تسليما كثيرا كثيرا.
4_5990079665258104121.MP3
14.16M
💢قرائت مناجات زیبای امام سجاد علیه السلام در صحیفه جامعه
🔸دکتر محمد رضا فریدونی
سال ۹۱
✅@d_mr_Fereydooni
🔷🔶🔷🔶
🔶🔷🔶
🔷🔶
🔶
✨﷽✨
💠قسمتی ازتوضیحات "دکتر محمد رضا فریدونی"درشرح حکمت 110:
┄┉•🌸ᐸ❈🌸❈>🌸•┉┄
"كَمْ مِنْ مُسْتَدْرَجٍ بِالْإِحْسَانِ إِلَيْهِ وَ مَغْرُورٍ بِالسَّتْرِ عَلَيْهِ وَ مَفْتُونٍ بِحُسْنِ الْقَوْلِ فِيهِ وَ مَا ابْتَلَى اللَّهُ أَحَداً بِمِثْلِ الْإِمْلَاءِ لَهُ"
فرمودند:
که چه بسا کسانی دچار استدراج شدند به واسطه ی نعمتی که به اونها میرسد از ناحیه ی خدای متعال.
❓یک سوال مطرح می شود که آیا قانون استدراج با محبت خدا میسازد یا نمیسازد؟
◀️ استدراج با توجه به تفسیر مرحوم علامه در ضمن این آیه ی وَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ
میفرماید:که خداوند متعال، وقتی که بنده اش گناه میکند، بهش نعمت میدهد، نعمت پشت سر نعمت به بنده اش میدهد، تا اینکه یکباره از بنده میگیرند.
✴️"استدراج" از نظر لغوی یعنی پله پله، قدم به قدم، یا جلو رفتن، که میتوان آن را گرفتن درجه معنا کرد...
دراستدراج ، فرد کم کم جلو میرود و به عذاب نزدیک میشود و خداوند هم او را آگاه نمیکند، تا شخص دچار عذاب الهی شود.
❓ این با محبت الهی که دائم میخواهد که بنده اش را با کمند انبیا و اولیا به سمت خودش بکشاند چطور جور در میآید؟
◀️ ...وَ بَعَثَهُمْ فِي سَبِيلِ مَحَبَّتِهِ
خدای متعال مردم را درراستای محبت خودش آفرید ....
ما یک قواعد کلی داریم که خدای متعال جداً قصد کرده است که در مسیر محبت خودش عالم و آدم را بیافریند. روایات و آیات و دلیل عقلی فراوان داریم ...
⏪حالا میرسیم به استدراج، استدراج باید با توجه به قواعد توحیدی، با توجه به قواعد محبتی، معنا شود.
چطور باید معنا کنیم؟
⏪ خدای متعال این همه آزمایشات و ابتلائات را میگیرد که طلا بکشد بیرون. فرض کنید که یک سنگی را صیقلی میدهند، آن قدر این را کشش می دهند تا ازش یک آینه درست میشود، تمام ابتلائاتی که در این عالم است، از ریز و درشت، تمام نعمتهایی که به انسان میرسد، گرفت و گیرهایی که خدا میدهد و میگیرد، تمام برای این است که انسان بشود طلا.
♻️ طلا در دستگاه خدا این است که انسان بشود "موحد".
🔸حالا ما نمیدانیم واقعا این توحید و موحد، چقدر ارزش دارد که این عالم و آدم برای اون آفریده شده است.
پس استدراج را هم با این قواعد باید معنا کنیم. وقتی که خداوند می بیند که بنده اش معصیت کرد.خدا میخواهد تربیتش کند، بهش نعمت میدهد، تا ببیند با این نعمت چه کار میکند؟
حالا یا این بنده ی خدا با این نعمت، بیدار میشود. یعنی میفهمد که عجب، چطور میشود که من با وجود این که معصیت کرده ام، نعمت دریافت کنم.
پس این نعمت مکر الهی است، نه به معنای خدعه و نیرنگ ،این مکر الهی است. فورا متنبِّه میشود و برمیگردد.
⬅️ انسان هایی که آقا هستند، وقتی احترامشان میگذاری، شرمنده میشوند. آدمی که آقایی درش نیست، وقتی احترامش میکنی، گستاخ میشه، شرمنده نمیشود.
اون هایی که توشان یک خیری هست، وقتی خدای متعال بهش نعمتی میدهد، فورا برمیگردد و شرمنده میشود. پس باز با محبت میسازد.
⬅️حالا اگر بهش نعمتی داد و باز معصیت کرد، یعنی از اون نعمت استفاده نکرد در راه خدا، خدا بهش مهلت میدهد.
"املاء"، این هم باز از راه محبت است. پس استدراج و املا همه اش با محبت خدای متعال، سازگار است.
مثل پلیس راهنمایی رانندگی نیست که سر گردنده کمین کرده باشد، ما رو بگیرد و هول کنیم و بزنیم این طرف و اون طرف.
⏪خدای متعال که اینطور نیست، خدای متعال جدّاً قصد کرده است که بنده اش را رستگار کند و به بالاترین مقامات هم برساند هر طور که شده، حرف از امام صادق است، که فرمودند، خدای متعال جهنم را آفرید تا شما را کیش کند به سمت بهشت. یعنی جهنم کیش کردن به سمت بهشت است.....
✅@d_mr_Fereydooni
▫️ حال و احوال گرفتار تماشا دارد
▫️گریه ی عبـد گنـه کار تماشا دارد
▫️آمدم گریه کنم تا که نگاهی بکنی
▫️چون ستاره به شب تـار تماشا دارد
▫️هر چه شد بین من و تـو ز همه پوشاندی
▫️آبروداری ستـّار تماشا دارد
▫️بـارها زیـر همه قـول وقـرارم زده ام
▫️دست گیری تـو هـر بـار تماشا دارد
▫️مهربـانی بـه گنـه کار بُــَود عادت تو
▫️کـرم سفره غـفـّار تماشا دارد ....
✅@d_mr_Fereydooni
💠پاکدامنی و حیای زینب (س)
💢 زینب کبری سلام الله علیها یک نمونه کامل از زن مسلمان است.
یعنی الگویی که اسلام بری تربیت زنان در مقابل چشم مردم دنیا قرار داده است.
" امام خامنه ای (مدظله العالی) رهبر معظم انقلاب اسلامی "
....یحیی مازنی روایت کرده است:
((مدتها در مدینه در خدمت حضرت علی (ع ) به سر بردم و خانه ام نزدیک خانه زینب (س ) دختر امیرالمؤمنین (ع ) بود. به خدا سوگند هیچ گاه چشمم به او نیفتاده صدایی از او به گوشم نرسید. به هنگامی که می خواست به زیارت جد بزرگوارش رسول خدا (ص ) برود، شبانه از خانه بیرون می رفت، در حالی که حسن (ع ) در سمت راست او و حسین (ع ) در سمت چپ او و امیرالمؤ منین (ع ) پیش رویش راه می رفتند. هنگامی که به قبر شریف رسول خدا (ص ) نزدیک می شد، حضرت علی (ع ) جلو می رفت و نور چراغ را کم می کرد. یک بار امام حسن (ع ) از پدر بزرگوارش درباره این کار سؤ ال کرد، حضرت فرمود: می ترسم کسی به خواهرت زینب نگاه کند.))
📚فاطمه زهرا(س ) شادمانى دل پيامبر، ص 862
✅@d_mr_Fereydooni