هدایت شده از انس با صحیفه سجادیه
#صحیفه_سجادیه_صفحه_ای
#صفحه_207
دعای #سی_هفت
🌹 دعای سیدالساجدین (علیه السلام )
" هنگام اعتراف به کوتاهی در ادای #شکر خداوند "
◀️ کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#صحیفه_سجادیه_بصورت_بند_به_بند
#دعا_سی_هفت_9
دعای سیدالساجدین(ع ) " هنگام اعتراف به کوتاهی در ادای #شکر خداوند " :
🔹فلَوْ لا أَنَّ الشَّيْطَانَ يَخْتَدِعُهُمْ عَنْ طَاعَتِكَ مَا عَصَاكَ عَاصٍ، وَ لَوْ لا أَنَّهُ صَوَّرَ لَهُمُ الْبَاطِلَ فِى مِثَالِ الْحَقِّ مَا ضَلَّ عَنْ طَرِيقِكَ ضَالٌّ🔹
🔸اما اگر نبود اينكه شيطان فريب مى دهد و از طاعت باز مى دارد، هيچ كس معصيت تو نمى كرد و اگر باطل را به صورت حق جلوه نمى داد، هيچ كس از راه تو گمراه نمى شد🔸
#سی_هفت
🔗کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
1397-11-29--doa-37-jalase-08--sahife-230-64k.mp3
33.83M
#شرح
#دعا_سی_هفت_9
🙏 خدایا حقيقت اين است اگر شيطان آنان را از اطاعت تو نمى فريفت ،هيچ كس تو را عصيان نمىكرد و اگر او باطل را در چهره ى حق براى آنان تصوير نمىكرد، هيچ كس از راه تو گمراه نمىشد !!!
✳️ این جمله ی تکاندهنده ای است و دوستان باید به آن دقت کنند. حضرت فرمودند: «فَلَوْ لَا أَنَّ الشَّيْطَانَ يَخْتَدِعُهُمْ عَنْ طَاعَتِكَ مَا عَصَاكَ عَاصٍ». اگر شیطان بندگان خدا را در جریان طاعت الهی فریب نمیداد، هیچ معصیتکنندهای در عالم وجود نمیداشت. این سخن بیانگر استحکام #فطرت است. اگر فقط انسان بود و فطرتش، و مداخلهگری شیطان وجود نداشت، هیچکسی در عالم معصیت خدا نمیکرد.
در تکمیل بحث حضرت میفرماید: «وَ لَوْ لَا أَنَّهُ صَوَّرَ لَهُمُ الْبَاطِلَ فِي مِثَالِ الْحَقِّ مَا ضَلَّ عَنْ طَرِيقِكَ ضَالٌّ». اگر شیطان باطل را در مثال حق برای فرزندان آدم تصویرسازی نمیکرد و این اتفاق نمیافتاد، هیچکس از صراط مستقیم و راه خدا منحرف نمیشد.
🔹 اگر شیطان نبود، هیچکس معصیت نمیکرد
🔹 رابطهی فطرت و عصمت
🔹 علت ارتکاب گناه با وجود فطرت
🔹 فطرت زائلشدنی نیست
🔹 شیطان، بر اساس فطرت تصویرسازی میکند
🔹 سینما، نمونهای از تصویرسازیِ واقعنما
🔹 فطرت، آجل را بر عاجل ترجیح میدهد
🔹 آدم و حوّا، فریب تصویرسازی شیطان را خوردند
🔹 برخورد کریمانهی خداوند با انسان گنهکار
🔹 تلاش دستهجمعی شیاطین برای انحراف انسان
👤استاد #حاج_علی_اکبری
دعای #سی_هفت
🔗کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
برنامه ی #نهج_البلاغه_خوانی
#نهج_البلاغه_حكمت_105
◀️ اطاعت از اوامر و نواهی خدا
🔴 و قَالَ (علیه السلام): إِنَّ اللَّهَ [تَعَالَى] افْتَرَضَ عَلَيْكُمْ فَرَائِضَ فَلَا تُضَيِّعُوهَا، وَ حَدَّ لَكُمْ حُدُوداً فَلَا تَعْتَدُوهَا، وَ نَهَاكُمْ عَنْ أَشْيَاءَ فَلَا تَنْتَهِكُوهَا، وَ سَكَتَ لَكُمْ عَنْ أَشْيَاءَ وَ لَمْ يَدَعْهَا نِسْيَاناً فَلَا تَتَكَلَّفُوهَا.
🔴 همانا خدا واجباتى را بر شما لازم شمرده، آنها را تباه نكنيد، و حدودى براى شما معيّن فرموده، امّا از آنها تجاوز نكنيد، و از چيزهايى نهى فرمود، حرمت آنها را نگاه داريد، و نسبت به چيزهايى سكوت فرمود نه از روى فراموشى، پس خود را در باره آنها به رنج و زحمت دچار نسازيد.
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ وظيفه ما
قسمت 1
📋 امام(علیه السلام) در این گفتار حکیمانه خود وظایف ما را در چهار بخش خلاصه کرده و تکلیف ما را در هر بخشى روشن ساخته است:
نخست مى فرماید: «خداوند فرایضى را بر شما واجب کرده، آنها را ضایع نکنید»; (إِنَّ اللَّهَ افْتَرَضَ عَلَیْکُمْ فَرَائِضَ، فَلاَ تُضَیِّعُوهَا).
اشاره است به واجباتى همچون نماز و روزه و حج و جهاد و زکات و امثال آن که هر یک داراى مصالح مهمى است و باید آنها را کاملاً حفظ کرد و منظور از تضییع کردن شاید ترک نمودن باشد یا ناقص انجام دادن، همان گونه که در حدیثى از امام باقر(علیه السلام) آمده است: «إِنَّ الصَّلاَةَ إِذَا ارْتَفَعَتْ فِی أَوَّلِ وَقْتِهَا رَجَعَتْ إِلَى صَاحِبِهَا وَهِیَ بَیْضَاءُ مُشْرِقَةٌ تَقُولُ حَفِظْتَنِی حَفِظَکَ اللَّهُ وَإِذَا ارْتَفَعَتْ فِی غَیْرِ وَقْتِهَا بِغَیْرِ حُدُودِهَا رَجَعَتْ إِلَى صَاحِبِهَا وَهِیَ سَوْدَاءُ مُظْلِمَةٌ تَقُولُ ضَیَّعْتَنِی ضَیَّعَکَ اللَّهُ; نماز هنگامى که در اول وقت انجام شود به آسمان مى رود و سپس به سوى صاحبش باز مى گردد در حالى که روشن و درخشان است و به او مى گوید: من را محافظت کردى خدا تو را حفظ کند و هنگامى که در غیر وقت و بدون رعایت دستوراتش انجام شود به سوى صاحبش بر مى گردد در حالى که سیاه و ظلمانى و به او مى گوید: مرا ضایع کردى خدا تو را ضایع کند».
سپس در دومین دستور مى فرماید: «خداوند حدود و مرزهایى براى شما تعیین کرده از آن فراتر نروید»; (وَحَدَّ لَکُمْ حُدُوداً، فَلاَ تَعْتَدُوهَا).
منظور از این حدود براى نمونه سهامى است که در ارث تعیین شده و در قرآن مجید نیز بعد از آن که بخشى از میراث ها را بیان مى کند مى فرماید: (تِلْکَ حُدُودُ اللّه) و در آیه بعد کسانى که از این حدود تعدى کنند تهدید به خلود در آتش دوزخ شده اند، همچنین در مورد وظیفه زوج و زوجه به هنگام طلاق تعبیر به حدود الله شده است، بنابراین حدود، اشاره به شرایط و کیفیت ها و برنامه هاى خاصى است که براى حقوق انسان ها در کتاب و سنت آمده که اگر از آنها تجاوز شود یا حقى پایمال مى گردد و یا به ناحق کسى صاحب اموالى مى شود.
آن گاه در سومین دستور مى فرماید: «خداوند شما را از امورى نهى کرده است حرمت آنها را نگاه دارید»; (وَنَهَاکُمْ عَنْ أَشْیَاءَ، فَلاَ تَنْتَهِکُوهَا).
روشن است که این قسمت اشاره به معاصى کبیره و صغیره است که در کتاب و سنت وارد شده و عمومشان به دلیل مفاسدى که در آنها براى دین و دنیاى مردم هست تحریم شده است.
«تَنْتَهِکُوها» از ماده «نَهْک» (بر وزن محو) به معناى هتک حرمت و پرده درى است گویى خداوند میان انسان ها و آن گناهان پرده اى کشیده است تا در حریم آن وارد نشوند و به آن نیدیشند; ولى معصیت کاران پرده ها را مى درند و به سراغ آن گناهان مى روند.
👈 ادامه دارد ...
#نهج_البلاغه_حكمت_105
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
◀️ وظيفه ما
قسمت 2
📋 در چهارمین جمله مى فرماید: «خداوند از امورى ساکت شده نه به علّت فراموش کارى (بلکه به جهت مصالحى که در سکوت نسبت به آنها بوده است) بنابراین خود را در مورد آنها به زحمت نیفکنید (و با سؤال و پرسش درباره آنها بار تکلیف خود را سنگین نگردانید)»; (وَسَکَتَ لَکُمْ عَنْ أَشْیَاءَ وَلَمْ یَدَعْهَا نِسْیَاناً، فَلاَ تَتَکَلَّفُوهَا).
این سخن برگرفته از قرآن مجید است آیه 101 سوره «مائده» است: «(یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تَسْئَلُوا عَنْ أَشْیاءَ إِنْ تُبْدَ لَکُمْ تَسُؤْکُمْ وَإِنْ تَسْئَلُوا عَنْها حینَ یُنَزَّلُ الْقُرْآنُ تُبْدَ لَکُمْ عَفَا اللّهُ عَنْها وَاللّهُ غَفُورٌ حَلیمٌ); اى کسانى که ایمان آورده اید از چیزهایى سؤال نکنید که اگر براى شما آشکار شود شما را ناراحت مى کند ولى اگر به هنگام نزول قرآن از آنها سؤال کنید براى شما آشکار خواهد شد. خداوند آنها را بخشیده (و نادیده گرفته است شما اصرار بر افشاى آن نداشته باشید) خداوند آمرزنده و داراى حلم است».
همان گونه که در شأن نزول آیه فوق آمده هنگامى که دستور پروردگار درباره حج نازل شد مردى به نام «عکاشه» یا «سراقه» عرض کرد: اى رسول خدا! آیا دستور حج براى هر سال است یا یک سال؟ پیامبر(صلى الله علیه وآله) به سؤال او پاسخ نگفت ولى او دو یا سه بار سؤال خود را تکرار کرد. پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) فرمود: واى بر تو چرا این همه اصرار مى کنى؟ اگر در جواب تو بگویم: آرى، حج در همه سال بر شما واجب مى شود و فوق العاده به زحمت مى افتید و اگر مخالفت کنید گناهکار خواهید بود، بنابراین تا وقتى چیزى را نگفته ام بر آن اصرار نورزید... سپس افزود: «إذا أمْرُتُکُمْ بِشَىْء فَأتُوا مِنْهُ مَا اسْتَطَعْتُمْ; هنگامى که شما را به چیزى دستور دادم به اندازه توانایى خود آن را انجام دهید».
مى دانیم هنگامى که براى پیدا کردن قاتل به بنى اسرائیل دستور داده شد گاوى را ذبح کنند اگر مطابق اطلاق امر هرگونه گاوى را انتخاب مى کردند کافى بود; ولى آنها پشت سر هم اصرار کردند و رنگ و سن و شرایط دیگر آن گاو را پرسیدند در نتیجه آن قدر تکلیف محدود و پر مشقت شد که براى پیدا کردن آن سخت به زحمت افتادند و هزینه زیادى پرداختند و این درس عبرتى شد براى همگان در طول تاریخ.
در حدیث دیگرى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا اللَّهَ وَلاَ تُکْثِرُوا السُّؤَالَ إِنَّمَا هَلَکَ مَنْ کَانَ قَبْلَکُمْ بِکَثْرَةِ سُؤَالِهِمْ أَنْبِیَاءَهُمْ وَ قَدْ قَالَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لاَ تَسْئَلُوا عَنْ أَشْیاءَ إِنْ تُبْدَ لَکُمْ تَسُؤْکُمْ وَاسْأَلُوا عَمَّا افْتَرَضَ اللَّهُ عَلَیْکُمْ وَاللَّهِ إِنَّ الرَّجُلَ یَأْتِینِی یَسْأَلُنِی فَأُخْبِرُهُ فَیَکْفُرُ وَلَوْ لَمْ یَسْأَلْنِی مَا ضَرَّهُ وَقَالَ اللَّهُ وَإِنْ تَسْئَلُوا عَنْها حِینَ یُنَزَّلُ الْقُرْآنُ تُبْدَ لَکُمْ إِلَى قَوْلِهِ قَدْ سَأَلَها قَوْمٌ مِنْ قَبْلِکُمْ ثُمَّ أَصْبَحُوا بِها کافِرِینَ»
از این حدیث شریف استفاده مى شود که از کثرت سؤال و پى جویى زیاد نهى شده و اى بسا مردم امورى را مى خواستند براى آنها فاش شود که اگر فاش مى شد مشکلاتى پیش مى آمد; مثلاً سؤال از پایان عمر خود یا حوادث آینده ـ و یا طبق بعضى از روایات از این که پدر واقعى آنها چه کسى است ـ و مانند آن و یا جزئیات و قیود احکام شرع که اگر از آن سؤال مى شد مشکلات عظیمى فراهم مى گشت.
#نهج_البلاغه_حكمت_105
🖋کانال انس با صحیفه سجادیه
🆔 @sahife2
1_121032304.apk
7.56M
📱 #نرم_افزار_نهج_البلاغه
#نرم_افزار #بلاغه
شامل متن کامل 📚 #کتاب شریف #نهج_البلاغه به زبان عربی
همراه با پنج ترجمه به زبان فارسی ( #فیض_الاسلام ، #شهیدی ، #دشتی ، جعفری ، زمانی)
👈توصیه می شود حتما نصب کرده و نشر دهید.
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
1_124714234.apk
6.44M
#نرم_افزار_نهج_البلاغه
📱 #نرم_افزار همراه #نور
🔸 ترجمه فارسی (حسین #انصاریان)
🔸 شرح پیام امیر المومنین (آیت الله العظمی #مکارم شیرازی)
🔸 نهج البلاغه موضوعی - فهرست موضوعی (عباس عزیزی)
🔸 ترجمه انگلیسی (سید علیرضا)
🔸 شرح منهاج البراعه فی شرح نهج البلاغه (میرزا حبیب اله خویی)
🔸 فهرست موضوعی تصنیف نهج البلاغه به زبان عربی (لبیب بیضون)
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
🔹دعای #چهارم صحیفه سجادیه به زبان #کودکانه
✳️امام سجاد علیه السلام در دعای چهارم صحیفه سجادیه برای چهار گروه دعا می کنند و میفرمایند خداوندا! لطف و رحمت خودت را شامل این چهار گروه بکن.
اولین گروه؛ یاران پیامبران :
همان کسانی که وقتی از سوی خدا، برای هدایتشان، پیامبری فرستاده میشد، به پیام های آن پیامبر، ایمان آورده و با همراهی کردنش، او را در میان خود می پذیرفتند. آنها با وجود مخالفت و مقابلهی دشمنان با دین خدا، با اشتیاق قلبی به سمت پیامبران حرکت میکردند.
گروه دوم؛ اصحاب پیامبر :
همان کسانی که همراه خیلی خوبی برای پیامبر بودند و از ایشان حمایت کرده و دعوت ایشان را پذیرفته بودند. آنها از امتحانات و آزمایشات سخت الهی، سربلند بیرون آمده و در این راه از عزیزان خود جدا شده و با دل و جان، به یاری پیامبر خدا شتافته بودند و اگر نیاز به مبارزه با دشمنان خدا، پیدا می شد، به جهاد میپرداختند و به برکت وجود آنها دین خدا به پیروزی رسیده بود.
سومین گروه؛ تابعان :
همان کسانی که پیامبر را ندیده بودند، ولی اصحاب پیامبر را درک کرده و پیروی از آنها را انتخاب کرده و همیشه یار و یاور آنها بوده و به روش آنها عمل می کردند و هرگز در انتخاب راهشان، مردد نشده و برای موفقیّت دین خدا، تمام تلاش خود را انجام میدادند.
چهارمین گروه؛ پیروان دین خاتم :
همان کسانی که پس از صحابه پیامبر آمده و تا روز قیامت از پیامبر اطاعت کرده و برای پیشرفت و سربلندی دین اسلام از هیچ کمکی کوتاهی نمیکنند.
وقت دعا رسیده است، دستها را بالا میبریم و میگوییم:
خدایا! اصحاب پیامبر را به خاطر فداکاریهایی که انجام دادند، فراموش نکن.
خدایا! اصحاب پیامبر را به این علّت که به خاطر تو، پیامبرت را همراهی کردند، خشنود کن.
خدایا! اصحاب پیامبر را به خاطر اینکه از زندگی راحت دست کشیدند و به سختی افتادند، تا دین تو را به گوش جهانیان برسانند، پاداش نیکو بده.
خدایا! لطف و پاداشت را شامل حال اصحاب پیامبر بکن، به خاطر اینکه با تلاشهایشان باعث زیاد شدن تعداد دینداران شدند.
خدایا! پیروان دین خاتم را از نافرمانی از دستورات و افتادن در دام شیطان حفظ کن.
خدایا! پیروان دین خاتم را از آتش جهنّم حفظ کن و باغهای بهشت را روزی آنها بفرما.
خدایا! پیروان دین خاتم را از حوادث و اتّفاقات بد در امان نگه دار و اشتیاق آمدن به سوی خودت را روزی آنها بکن.
الهی آمین
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎵دعای #چهارم صحیفه سجادیه
دعای سیدالساجدین (علیه السلام )بر #پیروان_پیامبران
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👌هدیه به امام حسین علیه السلام
#انس_با_قرآن
⏪برنامه ی روزنامه ی
✅ #ختم_قرآن کریم
👈 روزی یک صفحه
#صفحه_565
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
👌هدیه به امام حسین علیه السلام
#انس_با_قرآن
⏪برنامه ی روزنامه ی
✅ #ختم_قرآن کریم
👈 روزی یک صفحه
#صفحه_565
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
❇️ اعمال روزها و شب های #هفته
🙏 آداب ، اعمال ، ادعیه ، استعاذه ، تسبیح و نماز روز #یکشنبه
👉🏻 1da.ir/tYO2Vq
🙏کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2
#چله_ی_انس_با_دعای_مکارم_الاخلاق 5
▪️ دعای #مکارم_الاخلاق یکی از دعاهای معروف امام سجاد علیه السلام و دعای بیستم صحیفه سجادیه است. این دعا به دلیل دارا بودن محتوا و مضامین عالی و ابعاد تربیتی و سیر و سلوکی از سوی سالکان و عارفان و محققان و دعا پژوهان مورد توجه بسیار قرار گرفته و شرح و تفسیرهای فراوان بر آن نوشته شده است. بررسی این دعا از این جهت دارای اهمیت است که دارای ابعاد گوناگون و از آن جمله توجه به حیات جمعی و تلقین و ارزش گذاری اموری است که فرد در زندگی خود باید آنها را بهکار گیرد.
این دعا از ۲۲ قسمت تشکیل شده که هر قسمت با درود بر محمد و آل محمد شروع گردیده و با در خواستهایی که هر کدام اخلاق پسندیده میباشد دنبال میگردد و همه آن ها مضمونشان درخواست توفیق الهی میباشد.
▪️به امید آن که انس با این دعا سبب تحولی بزرگ در رفتار و کردار ما شود باهم دعای #بیستم را چهل روز زمزمه میکنیم :
♦️ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ بَلِّغْ بِإِيمَانِي أَكْمَلَ الْإِيمَانِ ، وَ اجْعَلْ يَقِينِي أَفْضَلَ الْيَقِينِ ، وَ انْتَهِ بِنِيَّتِي إِلَى أَحْسَنِ النِّيَّاتِ .....👇
🎵 b2n.ir/SAHIFE2_20
◀️کانال انس با #صحیفه_سجادیه
🆔 @sahife2