هدایت شده از بیداری جهانی
توالتهای فرنگی ایستاده در مجتمعهای تهران با مطالبه گری مردمی جمع شدند
🔰کانال #بیداری_جهانی عضو شوید👇
@bidari_jahani
#مستند_تلویزیونی
🥡 غذاهای پلاستیکی
🔸این مستند درباره تغییر #سبک_زندگی ما و ارزانی مشتقات پتروشیمی از جمله #پلاستیک و میزان افزایش مصرف تولیدات پلاستیک در کشور است.
🔸این مستند به جوانب مختلف مصرف پلاستیک و مضرات و راه های کاهش مصرف آن برای ایجاد #زمین_پاک می پردازد.
📺 شبکه مستند سیما
🗓 ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
🔗 مشاهده و دریافت فیلم از سایت شبکه مستند سیما
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا
🆔 @salamat_1382 اینستاگرام
🚰آب چاه یا آب معدنی؟
✍ همایون سلحشور فرد، کارشناس بهداشت محیط و کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت
🔸یک مدیر آزمایشگاه کنترل کیفی در مصاحبه با برنامه تلویزیونی «بی واسطه» با اجرای محمد دلاوری، سخنانی درباره کیفیت برخی محصولات غذایی و آبهای بطری شده مطرح کرده که در اغلب رسانهها و شبکههای اجتماعی با تیتر «آب چاه بخورید ولی آب معدنی نخورید» منعکس شده است.
🔸مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو در واکنش به این اظهارات، ابتدا درباره برخی مضرّات آب چاه میگوید: «آب چاهها ممکن است آلودگیهای زیادی داشته باشند که ممکن است به دلیل نزدیکی به مناطق مسکونی، کشاورزی، مراکز صنعتی و منابع دیگر آبهای زیرزمینی متصل آلودگی به ترکیبات آلی، نیترات و سولفات داشته باشد.»
🔸سپس در ادامه اینچنین از آبهای بطری شده رفع اتهام میکند: «در تولید و عرضه آبهای بسته بندی، فرآیندهای صنعتی رعایت شده و مجوزهای لازم پس از بررسیها و آزمایشات متعدد اخذ میشود. هر محصول یک شرایط نگهداری دارد که توسط تولید کننده در بسته بندی محصول، اعلام میشود که مصرف کننده، فروشنده و توزیع کننده ملزم به رعایت الزامات انبارداری، حمل و نقل و نگهداری هستند».
🔸اما برای نقد سخنان کسی، ابتدا باید آن سخنان را به دور از جو رسانهای با دقت بررسی کرد.
🔸آن مدیر آزمایشگاه کنترل کیفی در گفتگو با برنامه «بیواسطه» درباره آبهای بطری شده میگوید «آبهای معدنی، آبهای آشامیدنی بستهبندی تا آنجایی که میتوانند استفاده نکنند یعنی آب چاه اگر بخورید خیلی بهتر است، فوقش سنگ کلیه میگیرید.
آب آشامیدنی معدنی در بطریهای پت ریخته میشود پلی اتیلن ترفتالات، اینها پلیمری است و اینها شرایط نگهداری خاص دارد تمام مغازهدارها چون جا ندارند یا اینها را میگذارند در پیادهرو در آفتاب یا وقتی میخواهند به شما گرانتر بفروشند میگذارند در فریزر؛ گرما و سرما منومرهای واکنش نداده اینها را در آب آزاد میکند و وجود فتالاتها در آب آشامیدنی معدنی بستهبندی شده اثبات شده است و بسیاری از مشکلاتی که مخصوصاً برای آقایان ایجاد میکند»
🔸در این سخنان کیفیت آبهای بستهبندی در هنگام تولید، فاقد استانداردهای لازم اعلام نشده است، بلکه به عواقب سوء ناشی از نگهداری و انبارداری نامناسب بطریهای حاوی آب آشامیدنی اشاره شده و بین بد و بدتر، اعتقادش بر این است که اثر سرطانزایی میکروپلاستیکها و اثر فتالاتهای ناشی از استفاده مداوم و عدم نگهداری صحیح بطریهای پلاستیکی حاوی آب آشامیدنی در به هم ریختن تعادل هورمونی و بیماریهای ناتوانکنندهای که در دراز مدت ایجاد میکند، به مراتب از خطراتی که آبهای چاه ایجاد میکند، بیشتر است.
🔸اینکه هر محصول یک شرایط نگهداری دارد که روی بسته بندی محصول درج شده و مصرف کننده، فروشنده و توزیع کننده ملزم به رعایت آن هستند، دلیل بر این نیست که شرایط و الزامات مذکور تمام و کمال رعایت شود.
🔸مصرف کننده و فروشنده نه وقت و حوصله دارند و نه مجهز به ذرّهبین هستند که بتوانند عبارات ریز و بعضاً مخدوش درج شده روی بطری را بخوانند.
🔸بازرسان و ناظران بهداشتی هم یک سر دارند و هزار سودا و آنقدر مسائل ریز و درشت برای نظارت دارند و آنقدر نکات حاد بهداشتی وجود دارد که باید بر آن نظارت کنند که دیگر به نظارت بر عواملی که در دراز مدت آثار سوء برای سلامتی دارند، نمیرسند و اگر آن مدیر کل محترم از پشت میز مدیریتش برخیزد و کنار این فروشگاهها قدم بزند، متوجه میشود که خبری از الزامات اعلامی برای نگهداری این بطریها نیست و بر فرض رعایت کامل این الزامات، با نحوه استفاده پس از مصرف و تولید انبوهی از زبالههای پلاستیکی چه باید کرد و چه جای دفاع از مصرف آبهای بطریشده در شرایطی که همه جا دسترسی به آب سالم لولهکشی فراهم است، باقی میماند؟
🔸البته این جمله هم که «آب چاه اگر بخورید خیلی بهتر است، فوقش سنگ کلیه میگیرید» جمله دقیقی نیست چرا که به اعتقاد متخصصان کلیه و مجاری ادارای، ارتباط میان میزان املاح آب و تشکیل سنگ کلیه به اثبات نرسیده است.
🔸به طور کلی شبکه توزیع آب آشامیدنی سالم تحت نظارت شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی همه جا در دسترس عموم است و مردم میتوانند همه جا با همراه داشتن لیوان شخصی و یا قمقمه مناسب آب بنوشند و از مضرّات لیوانهای یک بار مصرف و بطریهای پلاستیکی نیز در امان باشند؛ در ضمن نیازی هم به استفاده از دستگاههای آبشیرینکن - علیرغم تبلیغات منفی علیه آب لولهکشی و نیاز کاذبی که در این زمینه القا میشود - نیست.
🍏 کانال کشکول سلامت
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا
📣 #اطلاعیه
🔺مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت عنوان کرد:
اعلام شماره تماس دیدار مردمی وزیر بهداشت
🔸مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت ضمن اعلام شماره تماس دیدار مردمی وزیر بهداشت، گفت: هموطنان برای دیدار با وزیر بهداشت، تماس بگیرند.
📌به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رحیم نیا، با بیان این مطلب، افزود: با توجه به برنامه ریزی دیدار مردمی وزیر بهداشت در اردیبهشت ماه سالجاری برای عموم مردم، تمامی شهروندان عزیز ایران اسلامی می توانند در خصوص مشکلات مبتلا به عمومی شهر و منطقه و مسائلی که نیاز به دستور وزیربهداشت دارد، در روزهای 24 و 25 اردیبهشت ماه از ساعت 8 صبح لغایت 14:45 بعد از ظهر، با شماره تماس 81455836 تماس حاصل کنند.
🍏 کانال کشکول سلامت
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا
هدایت شده از رادیو معارف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ کدام مواد غذایی به برطرف کردن ضعف بدنی در روماتیسم کمک میکند؟
🔸توضیحات دکتر زهرا سرباز حسینی، متخصص طب سنتی
🆔 @RadioMaaref
#روماتیسم
#طب_سنتی
#بفرمایید_سلامتی
🍏کشکول سلامت
🪑خطرات سلامتی سبک زندگی کمتحرک و راه های غلبه بر آن/ 1️⃣ 🔸عوارض سلامتی مرتبط با سبک زندگی کمتحرک
🪑خطرات سلامتی سبک زندگی کمتحرک و راههای غلبه بر آن/ 2️⃣
🔸نتایج مجموعه فزایندهای از تحقیقات اخیر نشان میدهد که نشستن طولانیمدت بیش از ۸ ساعت در روز بدون هیچگونه فعالیت بدنی با خطر مرگومیر مشابه با چاقی و سیگار مرتبط است.
🔸همچنین ثابت شده است که خطرات سلامتی مرتبط با نشستن طولانیمدت را میتوان با انجام ۶۰ تا ۷۵ دقیقه ورزش با شدت متوسط در روز کاهش داد.
🔸مرگ زودرس، مضرترین پیامد مرتبط با نشستن طولانیمدت یا سبک زندگی کمتحرک است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه حدود ۳.۲ میلیون مرگ زودرس در سراسر جهان بهدلیل سبک زندگی کم تحرک رخ میدهد.
🔸کارکنانی که ساعات طولانی در محل کار مینشینند در مقایسه با افرادی که ساعات کمتری در محل کار مینشینند، ۱.۴ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس پس از ۱۲ سال قرار دارند.
🔸نشستن طولانی مدت میتواند منجر به تجمع خون در ساق پا و پا شود و این نواحی را متورم و دردناک کند. در بدترین موارد، میتواند منجر به تشکیل لختههای خون در ورید عمقی پا (ترومبوز ورید عمقی) شود. این وضعیت بالقوه خطرناک است زیرا لخته میتواند به ریهها منتقل شود و باعث آمبولی ریه شود.
🔸نشستن طولانیمدت با وضعیت نامناسب میتواند بار قابل توجهی را بر نخاع، شانهها و باسن وارد کند. این امر میتواند منجر به کمردرد و عوارض ستون فقرات شود.
🔸ناهنجاری مداوم وضعیتی میتواند منجر به خستگی عضلانی، سفت شدن خمکنندههای ران، کاهش انعطاف پذیری ستون فقرات، ضعیف شدن عضلات سرینی باسن و همچنین ضعیف شدن استخوانها (پوکی استخوان) شود.
🔸نشستن طولانیمدت بهعنوان عاملی مستقل در ایجاد بدخیمی در نظر گرفته میشود. شواهد نشان میدهد که نشستن بیش از ۸ ساعت در روز میتواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطانها از جمله سرطان روده بزرگ، آندومتر، تخمدان، ریه و پانکراس را افزایش دهد.
⬇️ ادامه دارد
📜 هفتهنامه سلامت
🍏 کانال کشکول سلامت
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا
🚬آسیبشناسی نمایش استعمال دخانیات در فیلمها و سریالها؛
🚬آیا سیگار کشیدن جزیی از ادا و اطوار بازیگران معروف است؟
🔸دود سیگار بخشی از فیلمها و سریالهای تلویزیون، سینما و حتی شبکههای خانگی شده است. گاهی چنان دود سیگار چندین تَن از بازیگران فضای اتاق را پُر میکند که تصور آتشسوزی یا مِه غلیظ را در مخاطب شکل میدهد.
🔸این همه سیگار کشیدن در فیلمهایی که مخاطبان نوجوان و جوان دارد چندان وجهه درستی ندارد اما پس از سالهای سال به این شیوه تصور میشود که اگر یک هنرمند یا بازیگر سیگار بکشد نقش اول فیلم یا سریال به او داده میشود.
🔸چه بسا نوجوانان و جوانان، بازیگران معروف و چهرههای شاخص را الگوی زندگی خود قرار دهند و حتی سیگار کشیدن آنها را الگوبرداری کنند؛ این موضوع نیاز به فرهنگسازی دارد تا فیلمها و سریالهای خانگی و تلویزیونی با این همه آثار منفی کشیدن سیگار به تصویر کشیده نشده و الگوبرداری گروههای سنی پایین نیز از این افراد محقق نشود ...
🔸فیلمها و سریالهایی نه چندان قدیمی مانند شهرزاد، گناه فرشته و زخمکاری سیگار کشیدن همه بازیگران معروف، بیشتر از هر چیزی در سریال نمایان بود تا بازی بازیگران، در برخی فیلمها و سریالها انگار مسابقه بین بازیگران برای سیگار کشیدن وجود دارد.
🔸سیگار کشیدن نه تنها در فضای عمومی وجهه خوبی ندارد در سریالها و فیلمها که برای هیچکس پذیرفته نیست که دود سیگار بخشی از فیلم شود ...
📌 ادامه مطلب
🍏 کانال کشکول سلامت
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا
هدایت شده از متخصصین بهداشت ایران
💢 چرا با هدف ترویج تغذیه سالم، تمام دانشگاههای علوم پزشکی ملزم نمیشوند که در همایش ها، کنگره ها و سایر بخش ها استفاده از هرگونه مواد غذایی ضرر رسان به سلامت شامل نوشابه، غذاهای فست فودی و... ممانعت به عمل آید؟
💢 این سوال همان اقدام واقع بینانه ای است که ما در نظام سلامت خودمان رعایت نمیکنیم اما به دیگران بلدیم توصیه کنیم.
💢 راستی در اخرین کنگره و همایش پزشکی که شرکت کردید، چند درصد از مواد غذایی مصرفی سالم بود؟ سر سفره کدام میز نهار و شام دلستر و نوشابه نبود؟
❤️ @behdashtian
هدایت شده از رادیو معارف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ طریقهی مصرف لبنیات برای افراد روماتیسمی
🔸توضیحات دکتر زهرا سرباز حسینی، متخصص طب سنتی
🆔 @RadioMaaref
#روماتیسم
#طب_سنتی
#بفرمایید_سلامتی
هدایت شده از رادیو معارف
6.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ عواملی که باعث گزگز و بیحسی دست و پا هستند، کدامند؟
🔸توضیحات دکتر زهرا سرباز حسینی، متخصص طب سنتی
🆔 @RadioMaaref
#درد
#طب_سنتی
#بفرمایید_سلامتی
🌺 میلاد با سعادت امام رضا (علیه السلام) مبارک باد 🌺
به امید سلامتی خادم الرضا، سید ابراهیم رئیسی و هیأت همراه 🤲
🍏 کانال کشکول سلامت
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
⚫️ شهادت خادمالرّضا (علیهالسلام) و خادم جمهور، سید ابراهیم رئیسی و هیأت همراه تسلیت باد 🏴
🍏 کانال کشکول سلامت
🆔 @salamat82 تلگرام | سروش | ایتا