هدایت شده از مدرسه معارف علامه طباطبایی
⁉️ آیا «ذکر یونسیه» که مورد توجه علما و بزرگان بوده، نیاز به اجازه و آداب و شرایط خاصی دارد؟
بخش اول
در رابطه با این ذکر روایتی وارد شده که هم حکیمانه و هم عقلی است؛ این جمله از معصوم علیهالسلام رسیده، و احتیاج به اجازه هم ندارد. امام علیهالسلام فرمودند: «وَ عَجِبْتُ لِمَنِ اِغْتَمَّ كَيْفَ لاَ يَفْزَعُ إِلَى قَوْلِهِ «لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ أَنْتَ سُبْحٰانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ اَلظّٰالِمِين» تعجب میکنم که کسی غم دارد و پناه نمیبرد به این ذکر «فَإِنِّي سَمِعْتُ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ بِعَقَبِهَا «وَ نَجَّيْنٰاهُ مِنَ اَلْغَمِّ وَ كَذٰلِكَ نُنْجِي اَلْمُؤْمِنِينَ» استناد امام معصوم سلاماللهعلیه هم به خود آیهی قرآن است که همانطور که حضرت یونس را از غم نجات دادیم «وَ كَذٰلِكَ نُنْجِي اَلْمُؤْمِنِينَ» اهل ایمان را نجات میدهیم.
اما سؤال و نیاز هر کسی به اندازهی درکش هست؛ ما شاید حدود پانزده سال پیش عتبات مشرف شده بودیم، یک آقایی که بچه کوچکی داشت، همراه ما بود؛ موقعی خارج شدن از حرم امام حسین سلاماللهعلیه، کفش خودش و خانمش بود، ولی کفش بچه نبود؛ و مجبور شدند برای بچه کفش بخرند، با اینکه کفش قبلی را هم تازه خریده بودند. قبل از زیارت، هر چه بچه اصرار میکرد من کفش میخوام، به او میگفتند چون برات تازه کفش خریدیم، دیگه نمیتونیم برات کفشِ تازه بخریم؛ اما وقتی کفش گم شد، مجبور شدند دوباره برایش کفش بخرند؛ بعد از اینکه کفش خریدند، بچه گفت من از امام حسین کفش خواستم! این آقا میگفت دفعهی بعد که حرم مشرف شدیم، کفش قبلی سر جایش بود! حالا امکان دارد کفش بزرگ را یکی اشتباهی بپوشد، اما کفش بچه شش هفت ساله را بعید هست، و اینکه دفعهی بعد سرجایش باشد، معلوم است کار خود امام حسین سلاماللهعلیه بوده، مأمور فرستاده تا دعای کودک را اجابت کند.
اما نکته مهم این است که ما معمولا به خاطر حاجت خودمان، متوسل به این ذکر یا به اذکار دیگر میشویم؛ نه اینکه برای حضرت قدم بر داریم! درحالی که اگر برای حضرت قدم برداریم «مَنْ شَغَلَ بِذِكْرِي عَنْ مَسْأَلَتِي أَعْطَيْتُهُ أَفْضَلَ مَا أُعْطِي مَنْ يَسْأَلُنِي» کسی که با یاد من حاجتش را فراموش کند، بیشتر به دنبال حاجتش میروم. در روایت فراوان است که اگر کسی به دنبال حاجت برادر مؤمنش برود، خدای تبارک و تعالی به دنبال حاجتش میرود. حالا اگر کسی کاری را برای امام زمان انجام بدهد، برای فرج انجام بدهد، و خودش مشکلی داشته باشد؛ امام زمان سلاماللهعلیه میبیند و حاجتش را بر طرف خواهد کرد.
کسی که برای فرج حضرت قدم برمیدارد، در مسیر برداشتن ظلمها قدم برمیدارد. کسی که التزام به این ذکر دارد، متوجه این حقیقت میشود، که خودش ظالم است؛ کسی که خودش را ظالم میبیند، میداند که امام علیهالسلام به خاطر ظلم او محبوس است! و کسی که برای رفع حاجت امام علیهالسلام و برای فرج و گشایش امام علیهالسلام، ظلمهای خودش را خاموش کند، این ذکر به او تنبه میدهد به اینکه تو ظالم هستی، و در ازل با تأخیر در قبول ولایت اهلبیت عصمت و طهارت علیهالسلام مرتکب ظلم شدی، و اینجا با استغفار زیاد و این ذکر که حقیقتِ استغفار است، تنبه پیدا میکنی که من آتشهای خودم را باید خاموش کنم؛ وقتی که آتشها را خاموش کردی، مشی برای ولیعصر سلاماللهعلیه کردی، آن وقت هم خدای تبارک و تعالی جبران میکند.
ادامه دارد ...
📌 بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادتپرور(ره)
👁🗨 «مدرسه معارف علامه طباطبایی» را دنبال کنید:
تلگرام | اینستا | ایتا | بله | آپارات
هدایت شده از مدرسه معارف علامه طباطبایی
⁉️ آیا «ذکر یونسیه» که مورد توجه علما و بزرگان بوده، نیاز به اجازه و آداب و شرایط خاصی دارد؟
بخش دوم
اگر کسی به حقیقت این ذکر راه پیدا کند، لزومی هم ندارد تعداد خاصی بگوید؛ لزومی هم ندارد در سجده بگوید؛ ولی تنبه پیدا بکند که چرا من میگویم ظالم هستم؟ چرا بعد از «لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ أَنْتَ» میگویم «سُبْحٰانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ اَلظّٰالِمِين»؟ چه ربطی بین این دو هست؟
کسی که «لاٰ إِلٰهَ إِلاّٰ أَنْتَ» میگوید، یعنی اینکه از تو جز خیر صادر نمیشود؛ جز تو نیست. وقتی میگوید جز تو نیست، یعنی غیر از تو رحمت نیست، برکت نیست، لطف نیست، احسان نیست! وقتی که عدلِ محض زندانی باشد، در زندان به سوی ظلمه باز است؛ وقتی که مهرِ محض زندانی باشد، بیمهری پراکنده میشود؛ وقتی که زیبایی زندانی باشد، زشتیها پراکنده میشود. همان معاملهای که با امیرالمؤمنین در طول بیست و چند سال خانهنشینی شد، همان را ما در طول تاریخ داریم با امام زمان سلاماللهعلیه انجام میدهیم. همانهایی که امیرالمؤمنین را زندانی کردند، در چهرههای ما ظاهر میشوند، و امام زمان سلاماللهعلیه را زندانی میکنیم؛ چون خودشان فرمودند آنچه ما را محبوس میکند اعمال دوستان ماست!
پس این ذکر توجه به این حقیقت است که وقتی من ظالم هستم، و در را به روی عدل بستم، یعنی نمیخواهم عدل بر من حکومت پیدا بکند، و لذا بیعدالتی گسترش پیدا میکند. کسی که اعتراف به ظالمیت خودش میکند، یعنی من دوستدار عدل هستم، یعنی طالب امام هستم. نتیجه این ذکر طلب امام هست؛ نتیجه این ذکر طلب فرج است؛ نتیجه این ذکر طلب سعادت است، طلب رحمت است، طلب زیبایی است، طلب عقلانیت است. چون عقل وقتی که زندانی باشد، در به روی بیعقلی باز میشود.
پس اعتراف به «سُبْحٰانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ اَلظّٰالِمِين» اعتراف به این است که ظلمِ من، عدلِ محض را زندانی کرده؛ و کسی که اعتراف میکند، یعنی میخواهد دری به روی عدلِ محض باز بکند، تا بر وجودش ولایت داشته باشد، تا سرپرستی او را بر عهده بگیرد؛ میگوید بیا عدل را بر وجود من حاکم کن، عدل را بر قلمِ من، و قدمِ من مؤثر کن؛ میخواهم که تحت مدیریت تو باشم.
«سُبْحٰانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ اَلظّٰالِمِين»، درخواست مدیریت امام در وجود انسان است؛ یعنی بیا و مدیریت من را به عهده بگیر! همان که امام علیهالسلام هم به خدای تبارک و تعالی عرض میکند: «إِلٰهِى هذِهِ أَزِمَّةُ نَفْسِى عَقَلْتُها بِعِقَالِ مَشِيَّتِكَ»(دعای صباح امیرالمؤمنین علیهالسلام) این زمام علی را بیا بر عهده بگیر! وقتی امیرالمؤمنین اینگونه میگوید، ما هم باید نسبت امیرالمؤمنین سلاماللهعلیه بگوییم.
📌 بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادتپرور(ره)
👁🗨 «مدرسه معارف علامه طباطبایی» را دنبال کنید:
تلگرام | اینستا | ایتا | بله | آپارات
هدایت شده از رسم وفا
💠حکمت فرستادن #صلوات در اول دعاها
پیامبر و اهلبیت علیهمالسلام، #مجرای_فیض_الهی و سفینهای هستند تا انسان، #رحمت_پروردگار را درک کند. باید وارد آنها شد. «مَثَلَ أَهْلِ بَيْتِي فِي أُمَّتِي كَمَثَلِ سَفِينَةِ نُوحٍ فِي قَوْمِهِ مَنْ رَكِبَهَا نَجَا وَ مَنْ تخَلَّفَ عَنْهَا غَرِق». این وضعیت آنهاست. این هم وضعیت ماست! اگر امام علیهالسلام اول و آخر #دعا صلوات میفرستد، برای این است که باب رحمت باز شود و از آن طریق فیض به سمت ما بیاید.
#وزیری_فرد
#دعای_مستجاب
#صلوات
📚برگرفته
از کتاب #فیض_روح_القدس
•••✾•┈🍃💐🍃┈•✾•••
🔻کانال #رسم_وفا
@rasmevafa
با سلام و احترام؛
به توجه به فرا رسیدن سالگرد ارتحال ملکوتی آیت حق علامه محمدحسین طباطبایی رضوان الله تعالی علیه در ۲۴ آبان ماه، به مرور و در روزهای آتی مطالبی از ایشان پیرامون ذکر صلوات اهمیت و برکات آن و توسل به روح لطیف و کریم ایشان منتشر خواهد شد؛ انشاءالله.
💐به روح ملکوتی و لطیف علامه طباطبایی و برادر بزرگوارشان آیت حق سید محمدحسن الهی رضوان الله تعالی علیهما، صلواتی هدیه بفرمائید.
@salavatnameh
13.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لقمه ی چرب...!
🎙آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رضوان الله تعالی علیه:
یک زمانی، صحبتی با اولیا
بهتر از صد ساله طاعت بیریا
(مثنوی)
🔸پیگیری مجلس ختم صلوات(مقصود ختم ۱۴ هزار صلوات در یک مجلس میباشد.) توسط مرحوم آیتالله شیخ عزیزالله خوشوقت رضوان الله علیه بهعنوان یادگاری از جانب مرحوم علامه طباطبایی
🔹اتصال و ملاقات با اولیا الهی بهوسیلهی صلوات بر محمد و آل محمد (عليهمالسلام)
🔸عدم فاصله بین ارواح عالیه.
۹۲٫۲٫۱۹
🎙آیت الله خسرو شاهی ره:
مرحوم علامه طباطبایی، یکی از مسائل لازم را جلسه ختم ۱۴ هزار صلوات میدانستند و نقل میفرمودند: وقتی که من در تبریز طلبه شدم، موانعی برای تحصیل و سفر علمی به نجف اشرف پیش آمد؛ که به این ذکر شریف(صلوات) متوسل شدم.(این مطلب در سخنرانی دیگری بیان شده است).
🌿نکته:
کتاب «خلوت نشین»شرح حال آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی ره است که در سال ۱۳۸۹ توسط انتشارات امیر کبیر منتشر شده است. کانال «سیدالعلما» در پیام رسان ایتا فعال است.
#صلوات
#مزار_صالحان
#علامه_طباطبائی
#صلوات_نامه
💐به روح ملکوتی و لطیف علامه طباطبایی و آیت الله خسروشاهی رضوان الله علیهما صلواتی هدیه بفرمائید.
@seyedololama
@salavatnameh
هدیه دادی، هدیه گرفتی...!
ارادتمندی از شاگردان حضرت استاد مهدی دشیری رحمة الله علیه تعریف می کرد:
مدتی بود سید بزرگواری از اهل علم و اساتید دانشگاه که از اصحاب حاضر در جلسات خصوصی بودند، درخواست خواندن رسالة الولایت علامه طباطبایی(ره) و شرح و تفسیر رساله مذکور را نزد استاد داشتند.
صبح که خدمتشان رسیده و رساله ولایت علامه طباطبایی(ره) را هم در دست داشتم تا درخواست آقای دکتر سید........ ادام اللّه ظل العالی را هم خدمتشان مطرح کنم.
استاد دشیری که سر به زیر افکنده بودند و با حالت توجه به عرایض شاگردشان با دقت گوش میدادند، نگاهی به دستم کرده و فرمودند:
این اوراق چیست که در دست دارید؟
عرض شد: متن رساله الولایت استادتان علامه طباطبایی(ره) است و درخواست آقای دکتر سید....... را مطرح کردم.
🎙استاد دشیری فرمودند:
حضرت آیت الله طباطبایی(ره) شما و ایشان را واسطه قرار دادند تا ما شرحی به رساله الولایت سیدناالاستاد بنویسیم. از شما تشکر میکنم، آقای طباطبایی(ره) به شما عنایت دارند! و پرسیدند عمل خاصی برای حضرت آقای طباطبایی(ره) انجام دادید؟
«عرض کردم مدتی هر روز سوره یس را برایشان خواندم و هدیه دادم».
لبخندی که حاکی از رضایت استاد دشیری بود بر لبانشان نشست و فرمودند:
«آقای طباطبایی(ره) لطیف است، کریم است، احسان را بی جواب نگذاشتند».
#مزار_صالحان
#علامه_طباطبائی
#استاد_دشیری
#صلوات_نامه
💐به روح ملکوتی و لطیف علامه طباطبایی و استاد دشیری رضوان الله علیهما صلواتی هدیه بفرمائید.
@ostaddeshiri
@salavatnameh
هدایت شده از مدرسه معارف علامه طباطبایی
علامه طباطبایی؛ یاد خدا.mp3
1.84M
🎧 یادِ خدا
از زبان علامه طباطبایی رحمتاللهعلیه
«فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ» (بقره-۱۵۲)
#علامهطباطبایی #بیستوچهارآبان #سالگردرحلت
👁🗨 «مدرسه معارف علامه طباطبایی» را دنبال کنید:
تلگرام | اینستا | ایتا | بله | آپارات
هر چه کُنی به خود کُنی...!
🎙آیت الله محمد شجاعی ره:
(در ماه مبارک رمضان) هرچه می توانید صلوات بر حضرت محمد و آل محمد صلوات الله علیهم بیشتر داشته باشید، همه اش به نفع شما خواهد بود!
به قول مرحوم علامه طباطبایی رضوان الله علیه که نکته سرّی در اینجا فرموده اند که معروف است که؛ وقتی شما از خدا طلب رحمت خاصّه برای رسول اکرم صلوات الله علیه می کنید، آن ها واسطه های فیض هستند؛ خود رسول الله 'صلوات الله علیه در اصل، و بعد هم ائمه و چهارده معصوم علیهم السلام همه واسطه فیض حق اند.
وقتی شما برای آن ها از خدا طلب رحمت می کنید در حقیقت برای خودتان طلب رحمت می کنید، چون هر چه رحمت به آن ها زیاد برسد فایده اش به خود شما و ماست که می رسد.
این در واقع رحمت خداست منتها از مجرایش.اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد از مجرایش. و طوری است که ما ابتدا صلوات را برای رسول اكرم صلوات الله علیه می خواهیم ولی این دعا را خدا به واسطه رسول اکرم صلوات الله علیه و به خاطر او قبول می کند.
📚ضیافت حقیقی، صفحه ٨٨.
🌹نکته:
یکی از بهترین کتابها پیرامون آداب و اعمال و اسرار ماه مبارک رمضان کتاب ضیافت حقیقی نوشته (بیانات و سخنرانی) آیتالله محمد شجاعی رضوان الله علیه است.
#علامه_طباطبائی
#آیتالله_شجاعی
#صلوات
#صلوات_نامه
💐 به روح ملکوتی و لطیف آیت الله محمد شجاعی رضوان الله علیه صلواتی هدیه بفرمائید.
@shojaee_org
@salavatnameh
1_2059877565.pdf
1.93M
کتاب «شرح صلوات بر محمد و آل محمد»
🔹مباحث استاد واحدجوان
🔹نگارش خانم مهسا شعیبی
☘️نکته:
در صفحه ۱۰۳ کتاب، عالم ربانی حجت الاسلام محمدمهدی مهندسی رضوان الله علیه نکته ای پیرامون اسرار صلوات و بازگشت صلوات از قول علامه طباطبایی رضوان الله علیه مطرح می نمایند.
کتاب با اجازه و توسط مولف محترم در فضای مجازی منتشر شده است.
#علامه_طباطبائی
#صلوات
#صلوات_نامه
💐به روح ملکوتی و لطیف علامه طباطبایی و حجت الاسلام محمدمهدی مهندسی رضوان الله علیهما صلواتی هدیه بفرمائید.
@ketab_salavatnameh
@sokhanerfan
@salavatnameh
مزار گره گُشا...!
🎙آیت الله محمد شجاعی رضوان الله علیه:
« مرحوم استاد(علامه طباطبایی قدس سره) فرد بزرگ و بزرگواری بود، خدا ایشان را رحمت كند و ما را از انفاس قدسی اش بی بهره نسازد. اگر به مزار مبارك ایشان رفتید، از آنجا كه وی نزد خداوند متعال منزلت دارد - چرا كه او سلطنت فقر داشت - حتماً حوائج خویش را مطرح كنید؛ آنجا محل نزول رحمت و دعا مستجاب تر و در واقع در مظان استجابت دعا است»!
🎙حجت الاسلام استاد غلامرضا ادبی سلمه الله تعالی از مرحوم آقا فخر تهرانی رضوان الله علیه نقل می نمایند که:
«چهل مرتبه (سوره) حمد سر قبر علامه طباطبایی قدس سّره خیلی مهم است».
📚نسیم های گرهگُشا، ج ۱، نسیم ۴٢٨.
☘️نکته:
قرائت سوره مبارکه فتح بر سر مزار علامه طباطبائی رضواناللهتعالیعلیه خالی از لطف نیست.
#علامه_طباطبائی
#آیتالله_شجاعی
#مزار_صالحان
#آقا_فخر_تهرانی
#نسیم_های_گره_گشا
#صلوات_نامه
💐به روح ملکوتی و لطیف علامه طباطبایی و آیت الله محمد شجاعی رضوان الله علیهما صلواتی هدیه بفرمائید.
@ostad_adabi
@salavatnameh
هدایت شده از رسانه المیزان | Almizan
Talqin_AlmizanMedia.mp3
8.48M
📻 #پادکست «إسمَع، إفْهَم، یا محمدحسین!»
ویژهٔ بزرگداشت علامهطباطبایی [۲۴آبان]
🎙️صدایی که میشنوید مربوط است به خاکسپاری، تلقین، نماز میت و... علامه طباطبایی‹ره›
کمانچه: حسام اینانلو
تنظیم: علی یحییپور
رسانه المیزان؛
رسانهٔاختصاصینشرافکارعلامهطباطبایی‹ره›
©️ @AlmizanMedia