هدایت شده از عصرتبیین عصررسانه
🔎الگوی رهبر انقلاب در شکست جنگ روانی صهیونیستها
🔻در این چند روز اخیر که از سنگین ترین و سخت ترین شرایط جنگی کشور بعد از جنگ تحمیلی محسوب میشد، تدبیر و بیان و کنشگری #آیتاللهخامنهای(مد ظله العالی) باز هم ورق بازی را به اصطلاح برگرداند و نشان داد که حتی #دوئل_آمریکایی معروف به چیکن استراتژی و مواجهه سخت یا دکترین شوک و بهت که در جریان ترورهای اخیر رخ داد و حتی دکترین ماشه را که اگر بزنی(دست از پا خطا کنی) میزنم، بهتر و دقیقتر از میز و طرف صهیونیستی بلد است.
🔸اما امام خامنه ای چگونه از روایت رسانه های معاند سبقت گرفت و چه خوانش و پیام های راهبردی را به رقیب و میدان و افکارعمومی منتقل کرد؟ با چه الگویی توانستند بعنوان مفسر و پیوست و مترجم موشکهای بالستیک ایرانی، #زنجیره_خبری پرحجم و پرتکرار رسانههای معاند را با شکست مواجه کنند؟
1⃣ #پیام_انسجام و القای دست برتر منطقه و مهار گسلهای ذهنی: بعد از شهادت سیدحسن نصرالله پرچمدار مقاومت که با #شوک_و_بهت عجیبی همراه بود و جریان مقاومت را در سطح افکارعمومی حداقل به یاس و شکستگی نزدیک کرده بود و حس میشد که رشتههای سی چهل ساله مقاومت به وسیله دومینوی جنگی اسرائیلی در حال پنبه شدن است، در بیانیه پسا شهادت فرمودند که "سازمان و نیروی انسانی حزب الله لبنان، بسیار مستحکم تر و قویتر از تصورات موجود است" و در واقع از جهت ادراکی و شناختی، آن گسلهای موهوم و تصورات منفی برساخته را نسبت به توان مقاومت و حزب الله لبنان تا حد زیادی مهار نمود.
2⃣ #پیام_آرامش و پیشرفت و انضباط در سطح افکارعمومی: بدیهی ترین مولفه اجتماعی که در وسط جنگ مبتلا به فرسایش و چالش میشود، مساله آرامش و #نظم_اجتماعی است. ایشان به عنوان یک رهبر میدان و متفکر دوراندیش برای القاء آرامش و انضباط به جامعه، فردای موشکباران سرزمین های اشغالی توسط ایران اسلامی و تهدیدهای ضبط شده و گستاخانه نخست وزیر رژیم صهیونیستی، نشست و دیداری با نخبگان علمی جامعه برگزار میکند و پیامی مملو از آرامش و ادامه مسیر پیشرفت به جامعه منتقل میکند.
3⃣ #پیام_اقتدار و تیر خلاص به جنگ روانی رژیم صهیونیستی: جنگ های نوین با مثلث ارتش، دولت، افکارعمومی در ادبیات کلاوزویتس، استراتژیست معروف جنگ ها عجین شده است. یعنی یک ضلع جنگ اگر بحث #نظامی باشد، ضلع دیگرش بحث #دیپلماسی و ضلع سومش هم بحث #رسانه ای و مدیریت افکارعمومی است. ضربات ده روز اخیر رژیم صهیونیستی بلحاظ حسی_ادراکی پایگاه اجتماعی جریان مقاومت را به یک بهت و چالش جدی فرو برده بود که خبر امامت نمازجمعه حضرت آقا که در پیشامتن ماجرا از طرف صهیونیست ها در فضای رسانه ای هم تهدید شده بود، برای شکست و خنثی سازی این جنگ روانی و #بازیابی_ادراکی_جامعه پیام راهبردی داشت.
🔻اینکه ایشان به افکارعمومی التفات جدی داشته و به موازات میدان نظامی، هوای میدان اجتماعی را هم دارند و نماینده به طبس میفرستند و روال نشست ها و جلسات علمی و نخبگانی را بهم نمیزنند و یک دیدار عمومی هم در بحبوحه جنگ در قالب نماز جمعه ترتیب میدهند، در راستای #توانش_راهبردی و خوانش درست ایشان از لایه افکارعمومی و راهبری اجتماعی میتواند ترجمه شود.
✍علیرضامحمدلو
🆔 @asre_tabyin
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
23.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حجت الاسلام و المسلمین صلح میرزایی، در گفتگو با پایگاه خبری صدای حوزه مطرح کرد؛
📽 قصه تلخ سکوت برخی بزرگان انقلابی!
پژوهشگر اندیشه امامین انقلاب و مدیر دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب مدّظلّهالعالی در قم:
🔺من نمی خواهم کلمه افراطی را در مورد برخی بکار ببرم اما...
🔹اینها حتی بعد از انجام عملیات وعده صادق ۲ هم گفتند بله انجام شد اما چه خون دل ها که به آقا ندادند!
🔹وقتی سخن گفتن بزرگان آگاه، پرهزینه شود کسانی میدان را در دست می گیرند که یا مبانی خودشان را از رهبری نگرفته اند یا مبانی خود را بروز رسانی نکرده اند.
➕ غیبت انسجام در فرآیند تبیین از سوی حوزه
➕واکنش درست به حس ناامیدی مقطعی بعد از شهادت سرداران بزرگ جبهه مقاومت!
🎙جایی برای شنیدن صداهای شنیدنی
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆تدریس کتاب ولایة الامر
آیت الله سیدکاظم حائری حفظه الله
جلسه ۱
برای افرادی که درباره جمهوری اسلامی و حکومت اسلامی و ولایت فقیه شبهات دارند بسیار کتاب خوب و پر منفعتی است.
☀️اجتهاد روشمند
☀️ @salmanraoufi
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
14.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معاون صیانت حوزه های علمیه در گفتگو با صدای حوزه مطرح کرد؛
📽 موضع صیانت حوزه در قبال معدود کانال های افراطی!
✍️ در وضعیتی که چند کانال خاص در ایتا به نام حوزه و انقلاب در حال تصویرسازی منفی و غیرقابل پذیرش از حوزه و حوزویان (هر چند بدون قصد و غرض) نزد بخشی ار افکار عمومی هستنند درباره لزوم محدودسازی این قبیل رویه ها با معاون صبور صیانت حوزه، طرح بحثی مختصر کردیم...
برشهایی از گفتگو با حجت الاسلام سپاسی:
➕ با افتخار می گویم که هیچ قشری مثل روحانیت، سالم نیست (پیوند)
➕ آیا حوزه علمیه سامانه ای برای عموم مردم جهت استعلام طلبه بودن یا نبودن یک شخص دارد؟! (پیوند)
➕ وضع بد معیشتی، طلاب را سمت فعالیت های اقتصادی کشانده است! (پیوند)
📽حجت الاسلام صلح میرزایی: قصه تلخ سکوت برخی بزرگان انقلابی!
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی صدای حوزه؛ رسانه آزاد و مستقل طلاب و فضلای حوزه های علمیه
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
هدایت شده از پایگاه خبری صدای حوزه
22.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گزارش صدای حوزه از درس خارج فقه پانزدهم آبان در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)؛
📽 انتقاد تند آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی از وضعیت کتب آموزشی حوزه
▫️واقعاً باید تأسف خورد، این همه رهبری معظم دارند روی اساس فقاهت در حوزهها تأکید میکنند اما آقایان راهی را میروند که اصلاً مزیل فقاهت در حوزه است!
🔹 مکاسب را از بین میبرند، رسائل و کفایه را از بین میبرند! شما کجا میتوانید یک چنین بحثی را بیاورید که به طلبه یاد بدهد چه زمانی میشود به یک اطلاق تمسک کرد؟ این را باید سر سفره اجتهادی امثال شیخ بنشینیم و این را منِ طلبهی ناچیز عرض میکنم که به مثل شیخ در میان فقها نیامده است؛ کسی که اینقدر ذهنش قوی، دقیق و منسجم باشد و به خوبی ضوابط اجتهادی را به ما یاد بدهد.
▫️یک وقتی ما دقایق نهایة الدرایه را مطرح میکردیم، مرحوم شیخ محمدحسین در حاشیه کفایه واقعاً در اوج فکر و تفکر است و خیلی قوی است، ولی باز عظمت شیخ از او بیشتر است، نباید یک چنین سرمایهای را به راحتی از دست بدهیم.
🔹 آمدند قوانین و فصول و معالم را کنار گذاشتند، نتیجه این شد که فقیه در حوزه زیادتر شد یا کمتر شد؟ اینها را از دست ندهیم! العهدة علیهم...
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
باسمه تعالی
🔅با توجه به سوالات عزیزان درباره تفاوت تدریس امسال کتاب «ولایتالامر» در سال ۱۴۰۳ و تفاوت آن با تدریسهای سالهای گذشته (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲)، نکات زیر را به اطلاع شما عزیزان میرسانیم:
🔅کاملتر و جامعتر: تدریس امسال با عمق و دقت بیشتری به مباحث پرداخته و سعی شده که همه ابعاد و زوایای بحث را پوشش دهد.
🔅 پاسخ به شبهات جدید: امسال علاوه بر مباحث اصلی، پاسخ به شبهات رایج و پرسشهای جدید خصوصا شبهات حجت الاسلام اکبرنژاد نیز گنجانده شده است، تا به همه دغدغهها و ابهامات شما عزیزان پاسخ جامعتری داده شود.
🔅بارگذاری به مرور زمان: درسهای امسال به صورت منظم و مرحلهبهمرحله بارگذاری خواهند شد. لطفاً برای دسترسی کامل به مباحث، صبور باشید و کانال را دنبال کنید.
🔅با تشکر از همراهی شما 🌹
☀️اجتهاد روشمند
☀️ @salmanraoufi
هدایت شده از میرهاشم حسینی
♦️دوره فشرده راویان مقاومت
🔰سخنرانان: حجتالاسلام والمسلمین سعید صلح میرزایی (نماینده محترم مجلس خبرگان رهبری و مسئول دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در قم) ساعت ۷:۰۰
🔰آقای دکتر ناصر کنعانی (معاون وزیر و سخنگوی سابق وزارت امور خارجه)ساعت۸:۰۰
🔰حجت الاسلام والمسلمین امیری طیبی (استاد حوزه و دانشگاه)ساعت۹:۰۰
🔰حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی موسوی (استاد حوزه و دانشگاه)ساعت۱۰:۰۰
🔰حجت الاسلام والمسلمین بی آزار تهرانی (تولیت محترم آستان مقدس امامزاده صالح ع)ساعت۱۱:۰۰
🔰حجت الاسلام والمسلمین استاد میرهاشم حسینی (تولیت معظم حوزه علمیه آیت الله حق شناس (ره) و حوزه علمیه آیت الله مجتهدی (ره)) بلافاصله بعد از نماز ظهر و عصر
🔰جناب آقای علی فروغی (مدیر شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی ایران)ساعت۱۲:۳۰
🔰سردار حسن حسن زاده(فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله تهران)ساعت۱۴:۰۰
🔰جناب آقای حسین شریعتمداری (نماینده ولی فقیه و مدیر مسئول روزنامه کیهان)ساعت۱۵:۰۰
⏰زمان: پنجشنبه ۲۴ آبان ماه۱۴۰۳ | از ساعت ۷ صبح الی ۱۶
📌مکان:
حوزه علمیه آیت الله مجتهدی رحمة الله علیه
( میدان قیام ، خیابان مولوی، خیابان موسوی کیانی ، کوچه مسجدآقا)
🔴مجلس برای خواهران برقرار است .
🎥مراسم به صورت زنده از طریق لینک زیر قابل مشاهده می باشد
https://www.aparat.com/Mirhashem_ir/live?eitaafly
----------
📬 تنها کانال رسمی استاد میرهاشم حسینی
https://eitaa.com/joinchat/188809216Cd6eff9e6f5
باسمه تعالی
در روزهای اخیر، پیامهای تسلیت برخی مراجع معظم تقلید برای درگذشت حجتالاسلام افتخارزاده، پرسشهایی را درباره علت صدور چنین پیامهایی مطرح کرده است.
حوزههای علمیه در طول تاریخ، سنتهای خاص خود را برای تعاملات اجتماعی خود فراهم آوردهاند که بر مبنای اصول اخلاقی و توجه به اشتراکات دینی و صنفی استوار بوده است. یکی از این سنتها، "تکریم" و احترام است.
فلذا صدور این پیامها، برای درگذشت یک روحانی شناخته شده در حوزه، یک اقدام مرسوم است که ریشه در مناسبات طلبگی دارد.
البته صدور پیام تسلیت بر اساس سنت تکریم در حوزه علمیه نباید بهمعنای تأیید مطلق فرد، جایگاه یا عملکرد مرحوم تلقی شود و نباید علت نفی کسانی که این پیامها را صادر میکنند قرار گیرد چرا که این پیامها، بر اساس احترام به جایگاه حوزوی و صنفی افراد صادر شده است. بهترین دلیل بر این مساله تفاوتهای فراوان فقهی و اعتقادی بعضی مراجع تقلیدی است که پیام صادر کرده اند.
البته انتظار همه علاقه مندان مراجع انقلابی این بود که با توجه به تواصی دلسوزان آگاه، کاری نکنند که علی رغم نیت صالح آنان منجر به سوء برداشت از عملکردشان گردد.
مسلما این کارها، به جایگاه این بزرگان صدمه وارد می کند خصوصا که انجمن حجتیه نشان داده نگاه ابزاری به مراجع عظام تقلید دارد.
اساسا بزرگان باید التفات بفرمایند که ملاحظات ارتباطی در زمان تشکیل حکومت اسلامی با قبل از آن متفاوت است و خاصه آنچه رسانه ای شود به گونه دیگر تفسیر خواهد شد.
در نهایت مشکل ما با انجمن حجتیه تفسیر متحجرانه از روایات، نفاق در لوای شعار عدم دخالت در سیاست، ملاطفت در برابر حکومت طاغوتی شاه و تهاجم به تنها حکومت مجتهدین شیعه، توهین و دشمنی با بزرگان عقلانیت شیعه در میراث عقلی اسلام و جذب و تخدیر نخبگان به نام مبارک امام زمان عج است.
نمونه روشن تفسیرهای متحجرانه انجمن را در برداشت از روایات قیام قبل از ظهور امام زمان عج و حکم به شرک و نجاست بزرگان عقلانیت شیعی می توان دید و برای ضعف این نظرات کافیست نظرات فقیهی مثل آیت الله خویی را با حرفهای سران انجمن حجتیه مقایسه کرد تا فهم متحجرانه از این روایات روشن شود.
و السلام
خاک پای مراجع تقلید
سلمان رئوفی
۲/بهمن/۱۴۰۳
۲۰ رجب ۱۴۴۶
☀️اجتهاد روشمند
☀️ @salmanraoufi
هدایت شده از اندیشکده مستعدان
🔰 نقش علامه سید علی قاضی در مکتب عرفان شیعی
⬅️ به قلم حجت الاسلام و المسلمین سلمان رئوفی
(استاد سطوح عالی حوزههای علمیه و از اساتید راهبر اندیشکده مستعدان)
🟢 مکتب عرفان شیعی، بهعنوان یکی از درخشانترین جریانهای معنوی در جهان اسلام، گنجینهای بس گرانبها و یکی از درخشانترین جلوههای معنویت در تشیع است که در آن فقه و عرفان به صورتی منسجم و متکامل در هم تنیده شدهاند. درخشش و شکوفایی این مکتب مدیون مجتهدان عارفی است که هر یک چراغی فروزان در مسیر سلوک الهی بودهاند.
🟢 در این میان، مرحوم علامه سید علی قاضی، استاد بزرگ عرفان نجف، نامی پرآوازه در سپهر عرفان شیعی، است. او نه تنها فقیهی برجسته و عارفی کامل بود، بلکه در علوم دیگر چون تفسیر، علوم حدیث، ادبیات عرب، شعر، تجوید و قرائت قرآن و علوم غریبه نیز تبحری مثال زدنی داشت. شخصیت ممتاز و تأثیرگذار او همچون خورشیدی بر تارک این آسمان میدرخشد و نقش بزرگی در تداوم و ارتقای سلسله عرفای نجف ایفا کرده است. وی با تربیت شاگردانی برجسته و ابتکاراتی در حوزه عرفان عملی، نقشی ماندگار در سلسله عارفان نجف ایفا کرد که ما در این مقام به دو نکته از ابتکارات عرفانی ایشان اکتفا می کنیم.
🟢 ابتکارات عرفان عملی علامه قاضی
این مجتهد بزرگوار که در عرفان عملی به اوج کمال و اجتهاد رسیده بود علاوه بر ادامه سنتهای عرفان عملی شیعی، ابتکاراتی در عرصه عرفان عملی از خود به یادگار گذاشت.
⏪ روش احراق، ریشه در قرآن و عرفان ناب
یکی از ابتکارات ایشان روش «احراق» است که ریشه در آیات قرآن و مفاهیم عمیق توحیدی دارد و راهکاری مؤثر برای از بین بردن رذایل اخلاقی و نیات نفسانی است.
🟢 علامه طباطبایی در این باره میفرماید: «روزی با استاد خود مرحوم حاج میرزا علی آقای قاضی این راز را که کیفیت از بین بردن رذایل اخلاقی است در میان نهادم و استفسار و التماس چارهای نمودم. فرمود به وسیله اتخاذ احراق میتوان این مسئله را حل نموده و این معضل را گشود و آن بدین طریق است که باید سالک به حقیقت ادراک کند که خداوند متعال وجود او را وجودی طماع قرار داده و هرچه بخواهد قطع طمع کند؛ چون سرنوشت او با طمع است؛ لذا منتج به نتیجهای نخواهد شد و قطع طمع از او ناچار مستلزم طمع دیگری است و به داعیه طمعی بالاتر و عالیتر از آن مرحله دانی قطع طمع نموده است. بنابراین چون عاجز شد از قطع طمع و خود را زبون یافت طبعاً اگر خود را به خدا سپرد از نیت قطع طمع دست بر میدارد. این عجز و بیچارگی ریشه طمع را از نهاد او سوزانیده و او را پاک و پاکیزه میگرداند و علت اینکه این طریقه را احراق نامند برای آن است که یک باره خرمن هستیها و نیتها و قصهها و مشکلات را میسوزاند.»
⏪ حدیث عنوان بصری
از دیگر ابتکارات آیتالله قاضی، تأکید بر «حدیث عنوان بصری» به عنوان دستورالعمل جامع سلوکی به شاگردان بود. این حدیث که مضامین آن کاملاً با احادیث متعدد دیگر همخوانی دارد، به صراحت، وصایای امام صادق (ع) به مریدان راه خداست و به عنوان یک دستور عرفانی، نقش محوری در مسیر تربیتی شاگردان ایشان ایفا میکرد.
🟢 انتخاب این حدیث به عنوان نسخه سلوک، نشان از دقت و ژرفنگری ایشان در شناخت منابع اصیل حدیث عرفانی و گویای بینش عمیق او در انتخاب منابع تربیت عرفانی است که تکیه بر اصول حدیثشناسی دارد.
🟢 وی با انتخاب این حدیث تبحر خود را در حدیث و عرفان با انتخاب دستورالعملی کامل و کاربردی نشان داد.
🟢 میراث جاودان
علامه سید علی قاضی با ابتکارات خود در عرفان عملی، همچون روش احراق و توصیه سلوکی به حدیث عنوان بصری، و نیز با روشهای متکامل در تربیت شاگردان، نقش مهمی در تداوم عرفان شیعی ایفا کرد که نشان میدهد این علامه ذوالفنون در عرفان عملی، از عالمان تأثیرگذار در تمدن اسلامی بوده است.
او در مقام یک عارف، مجتهد، مفسر و مربی عرفانی برجسته، نقشی مهمی در اعتلای مکتب عرفان شیعی داشته است.
🟢 وی همانند دیگر اساتید سلسله عرفای نجف، در فقه و عرفان عملی به درجات والایی دست یافته بود اما آنچه او را از دیگران متمایز میکرد، جامعیت علمی و تسلط او بر حوزههای مختلف علوم اسلامی است که از این رهگذر توانست ابتکاراتی به عرفان عملی شیعی ببخشد.
امروز نیز میراث ماندگار او، چراغی فروزان در مسیر جویندگان حقیقت است و همواره الهامبخش سالکان حقیقت خواهد بود.
بیتردید، سید علی قاضی نمونهای کامل از عالمی جامعالاطراف بود که توانست بین علوم عقلی، نقلی، و شهودی پیوند برقرار کند.
🟢 یاد و نام این استاد بزرگ، چراغی فروزان برای سالکان راه حق باقی خواهد ماند. او نهتنها برای شاگردانش، بلکه برای تمامی جویندگان حقیقت، منبعی گرانبها و راهگشا است.
پ ن: این یادداشت به بهانه سالگرد ارتحال علامه قاضی نگاشته شده است.
🔰لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3