✳️شست صمیمی مدیر حوزه های علمیه با طلاب و روحانیون-2
👇👇👇
✅ستاد مشترکی برای مدیریت تبلیغ ایجاد شود
🔹حجت الاسلام زاد صالح در سخنانی اظهار کرد: مدت هاست دانشجوها به طور رسمی پیگیر الگوهای جهادی اند و طلاب نیز به آن توجه نمودند اما به صورت قرارداد سازمانی تحت نظارت حوزه پیگیری نمی شود.
او تصریح کرد: اگر این مسئله نظارت شود می تواند در تقویت روحیه جهادی طلاب مؤثر باشد و مسؤلین حوزه نیز لازم است تا در این اردو های جهادی شرکت نمایند.
این طلبه سطح یک عنوان کرد: امروز شاهد درگیری طلاب با مسائل سیاسی و اجتماعی جزئی هستیم که پیشنهاد می شود عنوان درسی تحت آشنایی با مسائل روز جامعه در مسائل تبلیغی و اجتماعی تدوین شود.
او گفت: مدیریت تبلیغی حوزه در اختیار نهادهای مختلفی چون دفتر تبلیغات و سازمان اوقاف قرار گرفته است که بعضا باهم ارتباط و هماهنگی ندارند لذا باید برای این منظور ستاد مشترکی تأسیس شود.
🌟🌟🌟🌟🌟
✅بدنه حوزه طلاب سفیران هدایت را به رسمیت قبول ندارند
🔹حجت الاسلام شهابی از طلاب سفیران هدایت نیز در این جلسه ابراز کرد: مرکز مدیریت حوزه علمیه مشکلات سفیران را از نزدیک باید ببینند.
او با بیان اینکه مشکلات سفیران هدایت اگر حل شود بخشی از دغدغه تبلیغی حوزه هم حل خواهد شد افزود: بدنه حوزه هنوز ما را به عنوان طلبه قبول ندارد و بسیاری مدارس از سفیران پذیرش نمی کنند.
این طلبه سفیران هدایت خاطرنشان کرد: قانونگذار ما بیرون از سفیران قرار دارد و برای سفیران تصمیم گذاری می کند که از این جهت قوانینی که وضع می شود غیر قابل اجرا است.
@salmanraoofi
✳️نشست صمیمی مدیر حوزه های علمیه با طلاب و روحانیون-3
👇👇👇
✅اصول نظامات اسلامی و مسائل مستحدثه در عناوین دروس اصلی حوزه قرار گیرند
🔹حجت الاسلام ولدان از در این نشست بیان کرد: ابتکارات خوبی نسبت به هدایت تربیتی و درختواره دانشی و امثال اینها شده است اما با همه اتفاقات ظرف سه سالی که گذشت از مدیریت حوزه توقع تحول بیش از این بود.
او ادامه داد: بحران معیشیت، بحران کمی نیست و طلاب زیر خط مرگ هستند نه خط فقر ولی مهم تر از آن امروز بحران هویت است؛ هویت حوزوی ما به طالب علم بودن ما است و هویت انقلاب به تحقق آرمان های اسلامی است.
عضو مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه مطرح کرد: امروز ناکار آمدی که در کار برخی از مجریان حکومتی دیده می شود به ناکارآمدی حوزه و اسلام معنا می شود بنابراین خواهش داریم اصول نظامات اسلامی و مسائل مستحدثه در عناوین دروس اصلی حوزه قرار بگیرند.
او با بیان اینکه شهربه ها باید هوشمند شوند گفت: در مقوله انقلابی ماندن حوزه با کمال تأسف سبب شرمساری است که نداهایی ولو ناچیز از حوزه قم شنیده می شود، نداهای روشنفکرانه که حوزه باید آزاد باشد.
ولدان با بیان اینکه از نهاد ها مطالبه می کنیم تا حوزه را در استقلال خود کمک کنند افزود: اگر منظور از آزادی حوزه جدا کردن آن از انقلاب باشد باید بدانند حوزه مادر انقلاب است و انقلاب هرچه دارد از حوزه دارد.
🌟🌟🌟🌟🌟
✅حمایت از حوزه مخصوصا در مسئله معیشتی طلاب وظیفه نظام و دولت است
🔹حجت الاسلام مولا نیز بیان کرد: یکی از مشکلات مهم حوزه علمیه قم عدم استقلال آن است که مسبب آن برخی دخالت های بی جای عده ای از افراد است تا حوزه اسنقلال لازم را نداشته باشد.
او بیان کرد: حمایت از حوزه مخصوصا در مسئله معیشتی طلاب وظیفه نظام و دولت است که حمایت مالی از حوزه کنند اما به خاطر دخالت های برخی این حمایت صورت نمی گیرد.
این طلبه افزود: تحولی که مدنظر رهبری بوده است رخ نداده که این هم باز به خاطر دخالت ها است؛ ورود حوزه به مسائل روز و موضوعات اجتماعی نیز بسیار مهم است که باید آگاه به این مسائل باشد و مردم را آگاه نماید؛ آیا حوزه مسئله برجام و اف ای تی اف را برای نخبگان و مردم تبیین کرد؟
او با بیان اینکه تجمع انقلابی مؤثر و مردمی در فیضیه برگزار شد و به خاطر دخالت ها تعطیل گردید گفت: باید مشخص کنیم حیطه اختیارات حوزه کدام است تا طلاب بدانند و دوم مشخص شود حیطه اختیارات نهادهای اطراف حوزه چه می باشد.
مولا بیان کرد: گفتمان سازی حوزه تراز انقلاب اسلامی باید صورت بگیرد تا مشخص شود چه کسانی دارند به آن ضربه می زنند.
🌟🌟🌟🌟🌟
✅نظام حوزه آنگونه که باید، در مسیر اهداف انقلاب حرکت نمی کند
🔹حجت الاسلام غلامی هم اظهار کرد: مردم از حوزه و علما انتظار دارند که در این روزگار سخت کمک آن ها باشند.
او با بیان اینکه صدای ملت باید از مدرسه فیضیه شنیده شود گفت: نظام حوزه ما با کمال تأسف آنگونه که باید، در مسیر اهداف انقلاب حرکت نمی کند.
این طلبه مطرح کرد: اگر صدای ملت از حوزه علمیه و از دهان مراجع تقلید و علما شنیده نشود برخی سودجویان در صحنه سیاست به نحوی عمل می کنند که ما با جیب های خالی باید مورد اتهام برخی از اقشار قرار بگیریم.
او افزود: یکی از اقدامات حوزه علمیه و مراجع دفاع از انقلاب، ارزش ها و حقوق و منافع ملی است؛ روزی گفتند اگر برجام نباشد ملت در خطر خواهد بود و تعهد می کنیم با امضای برجام همه تحریم ها برطرف شوند ولی اینگونه نشد لذا انتظار انقلابیون از علما آن است که از حقوق مردم دفاع کنند و مسؤلین نیز باید پاسخگو باشند.
غلامی خاطرنشان کرد: چرا امروز ملت ما بعد از سال ها از امضای برجام در تأمین ضروری ترین نیازهای خود گرفتار شده؛ امروز دارند برخی مسائل را به ما تحمیل می کنند لذا از علما خواهش داریم برای دفاع از حقوق مردم بخروشند و مردم نیز صدای خود را از فیضیه بشنوند.
او در پایان از مدیریت حوزه درخواست نمود تا با تجمعی خروشنده از فیضیه برای حمایت از حقوق مردم موافقت کند.
🌟🌟🌟🌟🌟
@salmanraoofi
✳️نشست صمیمی مدیر حوزه های علمیه با طلاب و روحانیون-4
👇👇👇
🔷آیت الله علیرضا اعرافی چهارشنبه شب در نشست صمیمی با طلاب و فضلا که در مدرسه فیضیه برگزار شد ضمن تبریک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب از همین پایگاه دینی شکل گرفت و به جهان صادر گردید.
او با بیان اینکه در شأن حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) فراوان گفته شده است افزود: پایه شخصیت هر انسانی علم و درجه معرفت است و لذا ائمه طاهرین و معصومین(ع) بنیاد شخصیتشان بر یک معرفت الهی و فراطبیعی نهاده شده است.
مدیر حوزه های علمیه اظهار کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) در زمره انسان هایی است که معرفت آنها آسمانی و غیبی است و به نحوی برای ائمه واسطه علم و معرفت بوده است؛ مقام مجاهدت حضرت فاطمه(س) بی نظیر است همانگونه که در فتنه بعد از پیامبر(ص) یک تنه قد برافراشتند.
🔹خدمات پیشینیان را در حوزه علمیه هرگز نفی نمی کنیم
او با اشاره به اینکه خدمات پیشینیان را در حوزه علمیه هرگز نفی نمی کنیم ادامه داد: ما مدعی نیستیم آنچه می خواستیم در حوزه انجام شده است اما مدعی هستیم در پرتو انتظارات طلاب و فضلا و مطالبات رهبری و مراجع عظام، قدم های نسبتا اساسی برداشته ایم و زمینه را برای اقدامات بزرگتری فراهم آورده ایم.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: هرگونه تحول در حوزه باید بر پایه های درست و صحیح سنت های اصیل حوزه استوار شود و با تدبیر، حکمت و شجاعت پیگیری گردد.
او با اشاره به اینکه در سال های اخیر با سخت ترین مشکلات مواجه بودیم ابراز کرد: ما به عنوان خادمانی که از درون حوزه برخاسته ایم در شنیدن ایده و طرح های طلاب و فضلا استقبال می کنیم به گونه ای که در بانک ایده ها حدود هزار ایده، طرح و مطلب اساسی جمع آوری شده، همچنین تمام مطالباتی که رهبر انقلاب اسلامی داشتند تنظیم و طبقه بندی شده و در دست کار و بررسی قرار گرفته است.
🔹برای اولین بار حوزه از فقدان اسناد جامع و راهبردی بیرون آمده است
عضو شورای عالی حوزه علمیه خاطرنشان کرد: برای اولین بار حوزه از فقدان اسناد جامع و راهبردی بیرون آمده است و اکنون با همت بلند دوستان و بدون پول و امکانات اقداماتی شده است تا از اسناد کلی و برنامه کلان حوزه برخوردار باشیم.
او بیان کرد: اکنون حوزه های علمیه از چشم انداز، منشور و حدود ۱۵ سند نظام جامع در حوزه های راهبردی کلان برخودار است و اولین برنامه ۵ ساله حوزه ها تقدیم شورای عالی شده است.
آیت الله اعرافی عنوان کرد: مدیریت با این برنامه ۵ ساله برای اولین بار خود را در معرض قضاوت مراجع و شورای عالی حوزه قرار داده است و خود را بر انجام برنامه ها متعهد می کند.
🔹900 عنوان طرح در برنامه ۵ ساله حوزه پیش بینی شده
او با بیان اینکه در این برنامه ۵ ساله حدود ۹۰۰ عنوان طرح و برنامه پیش بینی شده است گفت: چند برنامه کلان را پیش بردیم که حدود ۱۰۰ طرح بزرگ و اساسی ذیل آن وجود دارد و کارویژه های روحانیت هم آماده شده است.
مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه مرزهای علمی حوزه باید توسعه پیدا کند افزود: یک سال و نیم است که ۵۰۰ استاد با هزینه صفر و کار جهادی بیش از ۲۰۰ رشته و گرایش در چندین رشته دانشی را طراحی نموده اند.
او با اشاره به اینکه قریب به ۵۰ رشته حوزوی در دانشگاه تحصیل می شود و ۲۰۰ رشته در قم توسط مراکز پیرامون حوزه ارائه می شود توضیح داد: در درختواره دانشی ظرف دو ماه آینده بخش فقه را هم نهایی خواهیم کرد و رشته های کاربردی و مهارتی را نیز راه انداری می نماییم.
آیت الله اعرافی بیان کرد: در نظام شورایی حوزه تغییراتی در ساختار ها ایجاد شده و به شدت از افزایش نیرو پرهیز کردیم و امروز در چند قالب پایه های هم افزایی با برخی نهادها و مراکز پژوهشی را ایجاد نمودیم.
او تصریح کرد: این دغدغه را داریم که حوزه باید بر منابع پایدار وقف و مردمی استوار باشد و از آن برخوردار شود چرا که مایه اقتدار بیشتر حوزه خواهد بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به امکانات زیر ساختی حوزه گفت: در ۱۵ بخش اقداماتی صورت گرفته است و در زیر ساخت حوزه مسائل اجتماعی و انقلابی که به نیاز جامعه امروز جواب می دهد توجه نموده و در قلمروهای دیگر چون پول و بانکداری اقداماتی شده است.
او با بیان اینکه در ۲۰۳۰ چند کار علمی انجام شد و در اسناد بین المللی اقداماتی انجام گرفت ابراز کرد: انقلابی بودن حوزه بخش مهم آن زیر ساخت هایی است که حوزه را در آن تراز قرار می دهد و ما آن را دنبال نمودیم.
🔹فیضیه مطالبه گر جامعه از مسؤلان است
آیت الله اعرافی با بیان اینکه به اردوهای جهادی و راهیان نور عنایاتی شده است افزود: حوزه در کنار انقلاب و مردم خواهد بود و فیضیه فریادگر حمایت از مستضعفین و مطالبات آنها و نیز مطالبه گر جامعه از مسؤلان است.
@salmanraoofi
نشست صمیمی مدیر حوزه های علمیه با طلاب و روحانیون-5
👇👇👇
آیت الله اعرافی ابراز کرد: قلمرو ارتباطی ما همیشه باز است حتی در شبکه های اجتماعی حضور داریم و زمانی را برای کنترل این فضاها و پاسخگویی به پیام ها و نامه ها اختصاص می دهیم و اعضای شورای معاونین موظفند در هر هفته ملاقات عمومی داشته باشند.
مدیر حوزه های علمیه مطرح کرد: در سطوح عالی و دروس خارج اقداماتی صورت گرفت و برای اولین بار حدود ۳۰ پروژه در این زمینه طراحی گردید با این تأکید که سطوح عالی و دروس خارج به عنوان قلب تپنده حوزه باید آزاد و مستقل باشد.
او با بیان اینکه اصلاح نظام امتحانات شفاهی را داشتیم و بخش هایی از آن سبک تر شد و امتحان شفاهی به استان ها واسپاری شد گفت: طرح هدایت علمی و تربیتی مورد توجه قرار گرفت و حدود ۲۰ مرکز و پایگاه هدایت علمی و تربیتی وجود دارد و ارائه خدمات آنها آغاز شده است.
آیت الله اعرافی بیان کرد: واسپاری کمیته ها و گروه های علمی به خود مراکز از دیگر اقدامات صورت گرفته بود و در حوزه مقاله ها نیز این واسپاری صورت پذیرفت و موجب کاهش صف پایان نامه ها و ارزش بیشتر آنها شده است.
🔹باید درس ها ناظر به مسائل جدید و مستحدثه شوند
او افزود: در مورد فقه معاصر و مسائل مستحدثه طرح های کلانی وجود دارد و در قم چندین درس فقه اصول وجود دارد که فصل درخشانی در حوزه است و باید درس ها ناظر به مسائل جدید و مستحدثه شوند.
مدیر حوزه های علمیه عنوان کرد: در حوزه فقه معاصر، شورای فقه معاصر ما در حال تدوین بخش های جدید اصول و ناظر بر فقه معاصر است و ده ها تحقیق و پروژه در عالی ترین سطوح در حال بررسی است.
او گفت: موج توجه به مسائل نوین در فقه ایجاد شده و ابواب و مسائل جدید فقهی به شکل چشمگیری ارتقا پیدا نموده است.
آیت الله اعرافی افزود: محور دیگری که در حال آماده شدن است الگویی است که بر طبق آن سطوح عالی از پایه ۹ به بعد چند گرایش در آن ایجاد می شود.
او با بیان اینکه حوزه آزاد و غنی ما در هر قلمرو علمی که وارد شود به قله ها می رسد افزود: طرح مهمی وجود دارد که بر اساس آن دانش اموختگان حوزه قم ساماندهی می شوند.
مدیر حوزه های علمیه ابراز کرد: در حوزه پژوهش در سطح یک نظام پژوهشی را داشتیم اما برای سطح دو، سه و چهار این نظام وجود نداشته است.
🔹طرح هایی برای بهبود معیشت طلاب در حال آماده سازی است
او در خصوص افزایش شهریه گفت: این افزایش صورت پذیرفت اما چون با موج گرانی ها روبه رو شد این افزایش به چشم نیامد و در کل برای معیشت طلاب چندین طرح در حال آماده سازی است.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه در اردوهای تابستانی سال قبل حدود ۲۰ هزار طلبه شرکت کرده بودند توضیح داد: زیر ساخت نکته بسیار مهمی است که اقداماتی در این زمینه شده و در مشهد و چند نقطه دیگر کشور طرح هایی در حال اجراست.
او ابراز کرد: در کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی تأخیر داریم که امیدواریم بهبود یابد و در مقوله استاد، نظام آزاد انتخاب استاد را حفظ کرده ایم و نظام جامع استادی ما آماده شده است.
مدیر حوزه های علمیه تصریج کرد: برای رشته های بدون سرفصل، سرفصل نوشته می شود و رشته ها تنوع بیشتری پیدا می کند و مراکز و مؤسسات تخصصی و فقهی ارتباطشان قوی تر می شود.
او گفت: نظام سفیران هدایت در متن آموزش آمد و جایگاه پیدا کرد و ما آن را به عنوان برنامه خوب حوزه ای می پذیریم و قبول داریم.
آیت الله اعرافی بیان کرد: بخش ساماندهی استعدادهای برتر انجام گرفته است و باید بتوانیم استفاده بیشتری از آن ها ببریم؛ در مجموع حوزه باید بین المللی شود و ما اکنون با این موضوع فاصله داریم.
🌟🌟🌟🌟🌟
@salmanraoofi
nahaie_enghelab_chehel_sale97.11.6.pdf
3.46M
🔆کتاب انقلاب چهل ساله
🔆نگاهی به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران
🇮🇷دستاوردهای فرهنگی، معنوی، علمی، پزشکی، اقتصادی، امنیتی و ...
🔆تدوین: دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم.
@salmanraoofi
هدایت شده از Aminikhaah
💠 امام خمینی ره در بهشت زهرا وعده آب و برق رایگان داد؟ یا از مسیر سخت و طولانی برای آبادانی اقتصادی گفت؟
🔶 توپخانه رسانه ای ضد انقلاب ، سالهاست بر این موج سوار است که خمینی ، در بهشت زهرا وعده آب و برق رایگان داد و مردم ، فریب همین را خوردند. ولی عجیب این است که امام ره نه تنها هنگام ورود به ایران این چنین وعده ای ندادند ، بلکه از مسیر دشوار اصلاح اقتصاد گفتند. امام ، پیش از آنکه از مردم ، رای «آری» به جمهوری اسلامی بگیرند ، به این حقیقت تذکار دادند که خرابی های اقتصادی دوران پهلوی ، بدون زحمت طاقت فرسا و همگانی جبران نخواهد شد:
🔷 « من بايد عرض كنم كه محمد رضاى پهلوى، اين خائن خبيث ... رفت، فرار كرد و همه چيز ما را به باد داد. مملكت ما را خراب كرد، قبرستانهاى ما را آباد كرد. مملكت ما را از ناحيه اقتصاد خراب كرد. تمام اقتصاد ما الآن خراب است و از هم ريخته است؛ كه اگر بخواهيم ما اين اقتصاد را به حال اول برگردانيم، سالهاى طولانى با همت همه مردم، نه يك دولت اين كار را مى تواند بكند و نه يك قشر از اقشار مردم اين كار را مى توانند بكنند. تا تمام مردم دست به دست هم ندهند نمى توانند اين به هم ريختگى اقتصاد را از بين ببرند.
شما ملاحظه كنيد به اسم اينكه ما مى خواهيم زراعت را، دهقانها را دهقان كنيم، تا حالا رعيت بودند و ما مى خواهيم حالا دهقانشان كنيم! «اصلاحات ارضى» درست كردند. اصلاحات ارضى شان بعد از اين مدت طولانى به اينجا منتهى شد كه بكلى دهقانى از بين رفت، بكلى زراعت ما از بين رفت، و الآن شما در همه چيز محتاجيد به خارج. يعنى محمد رضا اين كار را كرد تا بازار درست كند از براى امريكا و ما محتاج به او باشيم در اينكه گندم از او بياوريم، برنج از او بياوريم، همه چيز را. تخم مرغ از او بياوريم، يا از اسرائيل كه دست نشانده امريكاست بياوريم.
بنا بر اين كارهايى كه اين آدم كرده به عنوان «اصلاح»، اين كارها خودش افساد بوده است! قضيه «اصلاحات ارضى» يك لطمه اى بر مملكت ما وارد كرده است كه تا شايد بيست سال ديگر ما نتوانيم اين را جبرانش بكنيم؛ مگر همه ملت دست به هم بدهند و كمك كنند تا سالهايى بگذرد و جبران بشود اين معنا.»
🔻صحيفه امام، ج6، ص: 14
سخنرانى [در بهشت زهرا (غير قانونى بودن مجلس و رژيم)]
زمان: 12 بهمن 1357/ 3 ربيع الاول 1399
✅ @Aminikhaah
#معرفی_کتاب
#تاریخ
🔆کتاب تاریخ اجتماعی شیعه به قلم حجت الاسلام دکتر محمدجواد یاوری سرتختی منتشر گردید
این کتاب به صورت درسنامه بوده و به مهمترین مباحث تاریخ اجتماعی شیعه می پردازد و حاوی اطلاعات و سرفصلهای مرتبط با ساختار مطالعه در تاریخ اجتماعی با رویکرد به #سبک_زندگی و روابط اجتماعی شیعیان است.
ناشر: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
نویسنده: حجت الاسلام محمدجواد یاوری سرتختی
@salmanraoofi
هدایت شده از موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
✍شرحي از جلسه ملاقات با مقام معظم رهبري (حفظه الله)
#سيدمحمدحسين_متولي_امامي
🔹روز پنجشنبه 11بهمن97، با جمعي از محققان عرصۀ #تمدن_نوين_اسلامي، خدمت مقام معظم رهبري رسيديم و نماز مغرب و عشا را با ايشان خوانديم و بلافاصله وارد جلسه شديم. رهبري عزيز، باهوش و دقيق در مسائل علمي.
🔹در جمع ما افرادي چون دكتر پارسانيا، استاد واسطي، استاد طاهرزاده، دكتر بابايي، دكتر ذوعلم ، دكتر الويري، دكتر جهانبين و... بودند.
🔹رهبري تك به تك ما را چشم در چشم با نگاه محبتآميزي مورد تفقد قرار دادند و فرمودند: «الآن ساعت شش و نيم است. من تا هشت خدمت شما هستم».
🔹قرار بود تعدادي از دوستان صحبت كنند كه بنده هم جزو آنها بودم. مقام معظم رهبري با دقت به سخنان و مباحث افراد جلسه گوش ميدادند.
🖋دكتر الويري تعريفي از بينش تمدني ارائه كردند. 🖋استاد طاهرزاده زاويه بحث را به زمينههاي افول تمدن غربي كشانيدند.🖋استاد واسطي بحث خوبي در موضوع فقه تمدنساز، با عنوان فقه فرآيندي ارائه كردند كه رهبري فرمودند: «اين فقه فرآيندي جالب بود!». 🖋دكتر بابايي سه مسأله اساسي تمدن نوين اسلامي را تعيين نسبت ما و غرب، يأس امت اسلامي و سرعت تحولات دانست. 🖋دكتر لكزايي هم به تشكيلاتي شدن ارتباط پژوهشگران حوزه تمدن و تشكيل ستاد پيگيري تمدن نوين اسلامي اصرار داشتند.
🔹بنده در باب بحران تمدن ايران امروز، الگوي تصرف و چگونگي نظامسازي فقهي مطالبي عرض كردم. البته دوستان ديگري هم سخن گفتند كه تا حدود ساعت هفت و نيم به طول انجاميد.
🔷بعد از سخنان يكساعتۀ ما، مقام معظم رهبري نظراتشان را درباره مباحث جلسه فرمودند كه بخشي از آن در ذيل ميآيد:
1⃣من بعد از جلسه بايد يك سجده شكر بجا آورم. از حضور شماها خرسند شدم و چشم ما روشن شد. من خودم، تصور اين سطح علمي را نداشتم.
2⃣خوشحالم كه مباحث نظري #تمدن_نوين_اسلامي تا حدود مطلوبي انجام شد. اما پراكنده نباشيد، كنار هم باشيد تا بتوانيد يك جريان فكري درست كنيد. البته با اينكه عدهاي گفتند ستاد درست كنيم، تجربه من اين است كه اين ستادسازيها راهگشا نيست. اما كنار هم باشيد، همفكري كنيد و همديگر را كامل كنيد.
3⃣در مباحث نظري غرق نشويد. قبل از انقلاب يك عدهاي از روشنفكران، ساعتها بحث نظري ميكردند و در مسائل ذهني غرق ميشدند كه فايده عملي هم براي انقلاب اسلامي نداشت. ناظر به عمل فكر كنيد.
4⃣وقتي ما ميگوييم انقلاب اسلامي هدفش #تمدن_نوين_اسلامي است، يعني نبايد آنرا به يك پديده سياسي تقليل دهيم. انقلاب اسلامي سعي كرد حيات و زندگي را عوض كند. ما نخواستيم فقط يك جامعه انقلابي درست كنيم، بلكه ميخواستيم يك پديدهاي ايجاد شود كه دنيا را فرا بگيرد كه البته شرطش تشكيل دولت اسلامي و جامعه اسلامي است.
5⃣ما اگر #تمدن_نوين_اسلامي را در يك نقطه جغرافيايي ايجاد كرديم، خود به خود منتشر ميشود. ما با غرب مخالفيم اما نميخواهيم غرب را تخريب كنيم. با ايجاد اين تمدن، مردم دنيا به تدريج گرايش پيدا ميكنند و غرب خودش افول ميكند. يك جملهاي از سيد قطب از گذشته در ذهن من مانده كه ميگفت: ما براي تبليغ اسلام، همين كه يك ده را خوب بسازيم، خود به خود فراگير ميشود.
6⃣ #تمدن_نوين_اسلامي را به مردم خودمان و مردم دنيا، به صورت قابل فهم معرفي كنيد. متأسفانه جهان اسلام و حتي برخي از مردم خود ما، هنوز مرعوب غرب هستند و درك صحيحي از تمدن نوين اسلامي ندارند.
7⃣به نظر من، پايههاي #تمدن_نوين_اسلامي : توحيد، عبوديت، كرامت انسان و سبك زندگي است.
8⃣تمدن اسلامي هم انسانمحور است، اما انسان با خدا.
9⃣اميدوارم پايههاي قوي #تمدن_نوين_اسلامي را شما ايجاد كنيد. شجاعت و جسارت در اين عرصه داشته باشيد، اما با يك ادبيات علمي فاخر، تا اين سخنان بتواند در جوامع نخبگاني اثرگذار باشد.
🌹در پايان يك عكس دست جمعي با هم گرفتيم. سپس من جلو رفتم و كتابهايم را به ايشان هديه دادم و از ايشان انگشتر زيبايي هديه گرفتم. سرم را روي شانه رهبر عزيز انقلاب اسلامي گذاشتم و ايشان را بوسيدم و.... جلسه تمام شد.
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir
هدایت شده از کانال حسین جلالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شاید کسی گمان نمی کرد مولود ۱۱ بهمن سال ۱۳۱۳ در یزد، مصباح هدایت اهل ولایت و عمار ولی زمان باشد ....
http://eitaa.com/joinchat/1700003840C297847019d
https://sapp.ir/mesbahedustan
🔰کانال حسین جلالی در ایتا:
@Hosein_jalali
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔆پویا نمایی زیبای شبکه پویا از آیت الله مصباح یزدی به مناسبت تولد ایشان
🔆کاش حوزه ی علمیه یک مرکز رسانه ای قوی برای
دفاع و تبلیغ از
اسلام، نهاد حوزه، مراجع عظام، نشر خدمات اجتماعی طلاب و پاسخگویی هنری به شبهات و موارد لازم دیگر داشت
سازمان تبلیغات اسلامی
و
دفتر تبلیغات اسلامی
می توانند به چنین اموری قیام نمایند
🔆اگر دردی در این زمینه باشد
@salmanraoofi
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی که صدای کارگردان سینما هم از ترویج ابتذال در فیلمهای سینمایی در میاد
@BisimchiMedia
هدایت شده از بیسیمچی مدیا 🎬
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اکثر فیلمهای جشنواره فجر امسال فاجعه بار هستند ... از توهین به حضرت زهرا (س) با تبدیل بهشت زهرا به بهشت زهر تا زندگی فاطمه معتمد آریا با دو شوهر در یک خانه😳
حمله منتقد هفت به وضعیت انتخاب فیلم های جشنواره فجر : فیلم ها سرشار از روابط آزاد، سکس پنهان، مشروب و تک خوانی زنان است!
ببینید عضو هیئت انتخاب جشنواره چه جوری مالهکشی میکنه 😐
@BisimchiMedia
🔴ازعمق فاجعه اختلال درقرارگاه های فرهنگی وفضای مجازی کشورخصوصا نهادهای انقلابی همین بس که درسال چهلم انقلاب که دشمن در حال هجوم همه جانبه به اصل دین وانقلاب است اما ازین قرارگاههای فشل پرهزینه،برای دفاع از انقلاب هیچ خبری نیست.
من که ندیده ام آیاشمادیده اید؟
✍بیداری ملت
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
#روش_شناسی_اجتهادی_آیت_الله_العظمی_خامنهای_در_فقه_الجهاد
✳️نشست «روششناسی اجتهادی آیتالله العظمی خامنهای در فقه الجهاد» -1
#فقه
#اصول
نقش ولی فقیه در حفاظت از تمامیت ارضی کشور
📋🖋به گزارش خبرنگار وسائل، دومین نشست علمی تخصصی «روششناسی اجتهادی آیتالله العظمی خامنهای در فقه الجهاد»، سهشنبه 9 بهمنماه 1397 در تالار اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به همّت مرکز تخصّصی امام خامنهای برگزار شد.
👇👇👇
در این نشست علمی حجتالاسلام محمدحسین ملکزاده، به عنوان ارائه دهنده به تبیین مطالب خود پرداخت و دبیری این جلسه به عهده حجتالاسلام مسعودیان بود.
✳️در ابتدای این نشست دبیر جلسه حجتالاسلام مسعودیان به معرفی مرکز تخصصی آیتالله خامنهای پرداخت و گفت: مرکز تخصصی آیتالله خامنهای یک نهاد حوزوی است که از سال 1395 تحت اشراف آیتالله عابدی با رویکرد تبیین اجتهادی و معرفتی در امتداد علوم اسلامی مرتبط با نیازها و مقتضایات روز و نظام اسلامی بر اساس مبانی فکری و عملی امامین انقلاب شکل گرفته است.
در همین راستا و در چشم انداز مرکز، علاوه بر تحوّل حوزه، تربیت نیرو در سطح نیازهای انقلاب اسلامی دیده شده است.
✅تبیین بخش علمی زندگی رهبری
در بخش بعدی این نشست حجتالاسلام ملکزاده به تبیین مطالب خود حول موضوع این کرسی پرداخت و گفت: بنده با توجه به موضوع این بحث که روششناسی اجتهادی حضرت آیتالله خامنهای در فقه الجهاد است لازم میدانم که نخست یک نگاهی به زندگی علمی آیتالله خامنهای داشته باشیم.
با توجه به اینکه وقت برای این کار وجود ندارد بنده دوستان را ارجاع میدهم به سایت KHAMENEI.IR که سایتی جامع و کامل در این زمینه است.
یکی از مدرسین حوزه تعبیرشان نسبت به رهبری این بود که من از زندگی رهبری خیلی خبری نداشتم ولی کتابی را خواندم از یکی از آمریکا نشینان که بر علیه رهبری نوشته بود و او بخشهایی از زندگی رهبری را آورده بود و دیدم که چه بخشهای جذابی دارد و رفتم به دنبال آن و با ایشان آشنا شدم.
گاهی اوقات برخی از امور آنقدر آشکار جلوه میکند که به سراغش نمیرویم و زندگی رهبری نیز یکی از همان موارد است و باید بیشتر به آن پرداخته شود.
🌟🌟🌟🌟🌟
@salmanraoofi
#روش_شناسی_اجتهادی_آیت_الله_العظمی_خامنهای_در_فقه_الجهاد
✳️نشست «روششناسی اجتهادی آیتالله العظمی خامنهای در فقه الجهاد» -2
#فقه
#اصول
✅تعریف روش و روششناسی
عرائض بنده در دو بخش ارائه شده: 1 ـ بخش روش و روش شناسی، 2 ـ تطبیق این بحث بر فقه الجهاد. اما در رابطه با روش اگر بخواهیم برای روش مترادفهایی ذکر کنیم میتوانیم از کلماتی مثل شیوه، اسلوب، راه، طرز، طریقه و متد یاد کنیم و میتوان از آن به جریانی سنجیده و سازمانیافته برای دستیابی به هر هدفی نظیر دانش یا قدرت تعریف کرد.
حالا ازهمین تعریف استفاده میکنیم و وارد عنوان روششناسی میشویم؛ روششناسی عبارت است بررسی و شناسایی شیوه شناخت و پژوهش و عمل انسانی برای فراگرفتن یک موضوع معین یا دستیابی به یک هدف.
تعریف دیگر آن هم عبارت است از: بررسی نحوه استفاده از منبع معرفتی برای دستیابی به نظریه. به این معنا که اگر بخواهیم از یک منبع معرفتی استفاده کنیم برای یک نظریه از چه روشی باید مشی کنیم؟
روششناسی در حوزه سابقه طولانی ندارد ولی در فلسفه غرب بخش زیادی از منابع و کتب را به خود اختصاص داده است. ما در کتب سنّتی اصولی خودمان به طور پراکنده با مبحث روش و روششناسی سروکار داریم ولی مدوّن و منظم نیست.
✅تبیین تعریف اجتهاد
با توجه به موضوع این کرسی لازم است اجتهاد را نیز معنا کنیم. اجتهاد از جهت لغوی یا از جُهد (طاقت و توان) است یا از جَهد (مشقّت) البته میتوان میان این دو معنا جمع کرد بدین صورت که بگوییم: انسانی که تمام جُهد و توان و طاقت خود را برای انجام کاری و از جمله استنباط احکام شرعی به کار میگیرد و بذل جُهد و طاقت میکند دچار جَهد و مشقت هم میشود.
پس مشقت و طاقت (جهد و جَهد) ملازم یکدیگر هستند همچنین میتوان گفت اجتهاد در لغت یعنی: تلاش و کوشش و به کارگیری تمام توان برای انجام کاری دشوار. به طور خلاصه الاجتهاد لغةً: تحمل المشقّه.
✅تبیین معنای اصطلاحی اجتهاد
در معنای اصطلاحی بزرگان دو گونه این واژه را تعریف کردهاند: برخی اجتهاد را از مقوله مَلکه و توانایی و امکان تعریف کردهاند: «ملکةً یقتدر بها علی استنباط الحکم الشرعی الفرعی من الاصل (ای الدلیل) فعلاً او قوةً قریبة.»
اجتهاد یک ملکه و توانایی و امر درونی است که یا فعلاً قدرت دارد که ملکه استنباط حکم شرعی فرعی را به کار گیرد یا قوه قریب به فعل دارد.
برخی دیگر گفتهاند که اجتهاد یک فعل است و ملکه نیست و این طور تعریف کردهاند که : «استفراغ الوسع فی تحصیل الحکام الشرعیه الفرعیه من ادلتها التفصیلیه» این تعریف از میرزای قمّی صاحب قوانین الاصول است.
استفراغ الوسع در این تعریف به معنای به کار بردن نهایت تلاش در تحصیل احکام شرعی فرعی از ادله تفصیله است. آخوند هم اینطور تفسیر کرده است که: «استفراغ الوسع فی تحصیل الحجه علی الحکم الشرعی».
البته اگر بخواهیم یک سطح بالاتر تعریف کنیم آنطور که ما در نوشتههایمان هم آوردهایم باید بگوییم: «اجتهاد در معارف اسلامی عبارت است تکاپوی روشمند برای رسیدن به نظریهپردازی اسلامی».
🌟🌟🌟🌟🌟
@salmanraoofi
#روش_شناسی_اجتهادی_آیت_الله_العظمی_خامنهای_در_فقه_الجهاد
✳️نشست «روششناسی اجتهادی آیتالله العظمی خامنهای در فقه الجهاد» -3
#فقه
#اصول
✅تبیین روششناسی اجتهاد و فقاهت
با توجه به اینکه تعریف اجتهاد و روش و روششناسی مشخص شد، اگر بخواهیم روششناسی اجتهاد و فقاهت را تعریف کنیم، میتوانیم بگوییم: شناخت ابزار و ادوات مشروع در فرآیندهای استنباط دیدگاههای شارع مقدس و بررسی چگونگی و شیوه استفاده و بهرهگیری از آن ابزار و ادواتی که در فرآیند استنباط مشروعیت دارد. این تعریف سابقهای ندارد و تعریفی است که خودمان تدوین کردهایم.
با توجه به این تعریف در روششناسی اولین مرحله شناخت ابزار است و مجتهد در اجتهاد باید بداند که اولاً چه ابزاری را برای اجتهاد قبول دارد و در مرحله دوم از مهارتهای خاصّ خودش به اضافه این ابزار استفاده کند و به استنباط برسد.
شخصی که میخواهد دست به اجتهاد بزند باید پیشنیازهای دانشی، مهارتی و اعتقادی داشته باشد که اینها همان ابزار مجتهد هستند برای عملیات استنباط.
به مجموعه این امور و این پیشنیازهای شناختی، دانشی، مهارتی و اعتقادی که در خدمت امر خطیر اجتهاد قرار میگیرد اصطلاحاً مقدمات، مبانی یا مبادی اجتهاد گفته میشود که منطق و درایه و ... را میگیرد تا برسد به حدیثشناسی، قرآنشناسی، علم اصول و مباحثی از این قبیل.
✅شیوه بهرهگیری
شیوه بهرهگیری و همچنین چگونگی به کار گیری ادلّه فقاهی در فرآیند استنباط شریعت را میتوانیم روش استنباط شریعت نام بگذاریم و بررسی و شناسی این روش را روششناسی اجتهاد نام بگذاریم.
عناوینی شبیه روششناسی تفقّه، منطق فقاهت و استدلالورزی فقهی، و شیوهنامه کشف متون مقدس نیز نامهای دیگر روششناسی فقهی هستند.
✅رابطه علم اصول با روششناسی فقهی
نکته مهمی که وجود دارد این است که گاهی که از روششناسی اجتهاد و فقاهت که سخن به میان میآید به ذهن میرسد که همین علم اصول روششناسی فقاهت است در حالی که باید نسبت میان روششناسی اجتهاد و علم اصول روشن شود.
گرچه دانش اصول فقه بخش قابل توجهی از اجتهاد و فقاهت را به خود اختصاص میدهد اما بدون شک این دو مساوی با یکدیگر نیستند و روششناسی اجتهاد نسبت به علم اصول اعم مطلق است.
البته ممکن است با لحاظ قسمتی از بحثهایی که در دروس و کتب اصول مطرح میگردند و کاربرد مستقیم و جدی در استنباط و استخراج شریعت ندارند بتوان گفت روششناسی اجتهاد و علم اصول عامّین من وجه هستند.
ما الان بیش از دو دهه است که روششناسی اجتهاد را بر سر زبانها داریم و خیلی از افراد بر این باورند که جای روششناسی در حوزه خالی است ولی متأسفانه یک اثر تدوین شده نیز در این مسئله وجود ندارد.
✅تفاوت معنای جهاد در قرآن و فقه
اما یکی دیگر از مباحثی که ما باید در این جلسه به آن بپردازیم مبحث فقه الجهاد است. در این زمینه کتابی از رهبر معظم انقلاب به چاپ رسیده است با عنوان بیان قرآن در تفسیر سوره برائت که حضرت آقا این مباحث را در مشهد ارائه کردند و نوارهای آن تازه پیدا شده و پیادهسازی شده و به صورت یک کتاب مدوّن در آمده است.
در این کتاب که تفسیر سوره برائت هست در ذیل آیه 73: «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ جاهِدِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنافِقينَ وَ اغْلُظْ عَلَيْهِمْ وَ مَأْواهُمْ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصيرُ» مصنف مکرّم آمدهاند و بحثی را راجع به جهاد و معنای جهاد مطرح کردهاند و تذکر دادهاند که اصطلاح فقهی با قرآنی جهاد فرق دارد و نباید این دو باهم خلط شوند.
ایشان گفته اند جهاد در منظر قرآن عبارت است از: «هرگونه مقاومت و مبارزه در برابر دشمن اسلام برای إعلای کلمه اسلام که می تواند در قالب جنگ مسلحانه یا مجاهدت فکری و زبانی باشد یا از طریق صبر بر اذیّت دشمن یا صبر بر فقدان دوستان و مال و همسر و فرزند.»
ایشان در صفحات بعد تأکید میکنند این معنا از جهاد بسیار گسترده است و اختصاص به جهاد نظامی ندارد و حتّی شعر گفتن برای تقویت روحیه مبارزان را نیز شامل است.ایشان از نظر لغوی نیز جهاد را مورد بررسی قرار دادهاند و از قول راغب گفتهاند که: «استفراغ الوسع فی مدافعة العدوّ»
🌟🌟🌟🌟🌟
@salmanraoofi
هدایت شده از کشکول|محسن مهدیان
☑️کم کاری های جمهوری اسلامی
شاید بگوئید دهه فجر که جای گفتن از کم کاری ها نیست. اما به نظرم وقتش همین روزهاست. همین روزها که همه درگیر جشن انقلابند، گفتن از غربت انقلاب خودش انقلابی گری است.
40 سال گذشت و هیچ گاه به 2 سوال پاسخ ندادیم. حتا در همین 10 روز.
☑️یکم. از اطرافیان تان سوال کنید چرا طاغوت نه؟ بیشتر از فساد اخلاقی شاه و اشرف و دربار و غیره حرفی برای گفتن هست؟ چرا؟ مهمترین خیانت طاغوت چه بود؟ فساد اخلاقی و مالی یا دیکتاتوری یا چی؟ آیا در تبلیغات و کتاب و رسانه های رسمی جز این برایمان گفتند؟
حاکمیت طاغوت یعنی، حسنات و ابرار هم رنگ سیئات دارند. حکومتی که منصوب من عندالله و منسوب از مردم نیست، ولو احکام الله را پیدا کند بازهم قاعده واجتنبوالطاغوت حاکم است؛ چه رسد به حکومت جور و ستم.
☑️دوم. دهه فجر که می شود از مقایسه راه آهن و آب و برق و تلفن و غیره می گویند اما حرف های اصلی می ماند و در مکتب امام خاک می خورد. سوال اصلی اینست که انقلاب برای چه بود؟ چرا قیام کردیم؟ دستاوردهای انقلاب در حوزه مادیات قابل شمارش است اما سخن این است که آنچه انقلاب به معناوی واقعی کلمه در این عالم رقم زد چه بود؟ چه اتفاقی افتاد که امام فرمود در این انقلاب مقلب القلوب بودن حق را دیدیم. امام چه کرد که رهبری انقلاب فرمود " خداوند برای اینکه چرخشی در تاریخ به وجود بیاورد، دستی از غیب باید ظاهر می شد و این دست را (امام خمینی) ظاهر کرد..."
امام چه کرد که رهبری فرمود اگر انقلاب همین کرامت نفس را به مردم داده باشد کفایت می کند؟
انقلاب ملکوت را از غربت در آورد و معنویت را از سر سجاده و مسجد و خانقاه و غیره به عرصه اجتماع کشاند. انسان زنگارگرفته و خاک خورده را اهل قیام کرد و ارزش های انسانی را از خاک به ثریا کشاند. امروز دوست و دشمن با آرمان های انقلاب سخن می گویند و از عدالت و آزادی و مبارزه با ظلم حرف می زنند.
نگذاشتند انقلاب را وجودی و با نظر به اراده الهی درک کنیم. انقلاب را مظهر اسماالله نیافتیم...
و امروز بعد از 40 سال هنوز مجبوریم از رشد راه و جاده و برق و تلفن و غیره بگوئیم....اما این همه هست و این نیست.
@mahdian_mohsen
هدایت شده از روزنه
مباش چنین هرزه گرد و هرجایی!
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
#موضع_گیری_های_ژله_ای، ویژگی کسانی است که راه نجات را در برخورد دوگانه و خودهمه پنداری می جویند. این جماعت هر روز به رنگی در می آیند؛ خودآرایی سیاسی را زرنگی می پندارند و نام آن را برخورد فراجناحی می گذارند! اگر کسی واقعا فراجناحی باشد، البته عیب نیست اما رنگ به رنگ شدن و همه رنگی، زرنگی نیست؛ مصداق سیاست معاویه ای و #عمروعاص_بازی است.
خدشه در مفهوم #دشمن نیز یکی دیگر از شگردهای این جماعت است؛ آنان در مقام ایرادگیری از اصحاب انقلاب اسلامی، همیشه #مته_به_خشخاش می گذارند و از مو نمی گذرند اما در مواجهه با #ضدانقلاب، همیشه با #تساهل و #تسامح برخورد می کنند یا آنقدر در مفهوم دوست و دشمن #تصرف می کنند که اساساً #انگلیسی_های_پلید و #آمریکای_جهانخوار و #سازمان_منافقین و دشمنان قسم خورده داخلی نشان دار هم در منظر آنان دشمن حساب نمی شود! غافل از آنکه ملاک دوست و دشمن در منابع دینی و در آراء رهبران انقلاب اسلامی، به وضوح وجود دارد و طبعاً نباید انتظار داشته باشند که انقلابیون، در تطبیق مصادیق، بر طبق تفسیرهای چندپهلوی بی ضابطه این جماعت بی مبنا عمل کنند؟ #فتنه خط قرمز است، رابطه با #ابلیس_اکبر خط قرمز است، دفاع از #داعشی_های_وطنی و #شیعه_انگلیسی خط قرمز است. چرا یاران انقلاب باید از این خطوط قرآنی #کوتاه بیایند و #مطالبه_محترمانه برای مراعاتِ آن را کنار بگذارند؟ اگر امام عصر(عج) تشریف بیاورند، به نظرتان در مواجهه با این پدیده های شوم، چگونه برخورد خواهند کرد؟
درست نیست کسی فکر کند هر که با ما نیست، بر ما ست یا هالکة باطله است؛ حقانیت شعارها و مواضع و افکار در ساحت گفتگوی علمی معلوم خواهد شد اما اگر کسی نداند دقیقا چه می گوید، یا آنچه می داند را دقیقاً نگوید، اینجاست که در هر محفلی او را به صورتی مشاهده خواهید کرد، متفاوت و بلکه معارض با صورت پیشین و این رویه را _جز در مواردی که به ضوابط استثا شده باشد_ چه می توان نام نهاد، جز دورنگی؟!
تئوریزه کردن سیاست ژله ای در حوزه علمیه، از بزرگ ترین آسیب هایی است که یک خط فکری و تشکیلاتی خاص در چند دهه پیشین پی گرفته است؛ آنان شعارشان این است که «ما هم با #انقلابی_ها هستیم و هم با #ضدانقلاب! ببینید ما چقدر وسعت مشرب داریم! یا می گویند «ما می خواهیم مخالفان را #جذب کنیم!» کم رنگ کردن مرزهای سیاسی و شکستن قبح رابطه با ضد انقلاب، کم ترین و اولین آسیبی است که از جانب منادیان این شعارهای خطرناک بر پیکره حوزه مقدسه وارد می آید. وانگهی! از این جماعت باید پرسید تا کنون چند نفر را و به کدام اردوگاه جذب کرده اید؟
اینکه کسی همنشینی با دشمنانِ #تنها_حکومت_شیعی_جهان را _که به فتوای همه یا اکثریت قریب به اتفاق فقهای امامیه #تضعیفش #حرام است_، موجب فخر و وسعت مشرب خود معرفی کند، آسیب بزرگی است که باید برایش چاره جویی کرد. بلکه، کسی نگفته معاندین انقلاب اسلامی را به دریا بریزیم یا فرصت نفس کشیدن به آنان ندهیم (چه اینکه در چهار دهه قبل نیز چنین بوده و حضرات با خیال آسوده به ریشه کنی انقلاب اسلامی مشغول بوده اند)، اما چه ضرورت دارد که هم پالگی با دشمنان رسول الله و ولایت الله را تجویز یا تطهیر کنند؟
فارغ از هر آسیبی که از ناحیه تجویز کنندگان #سیاست_ژله_ای بر ساحت اندیشه مطهر و اصیل حوزه مقدسه وارد آید، باید عوارض این رویه را متوجه طرفداران آن دانست؛ چه اینکه اگر کسی بدون شناسنامه فکری و سیاسی مشخص به کنش گری بپردازد، در کوتاه زمانی وجهه خود را نزد همه طیف ها از دست خواهد داد. همه با دیده ای مشکوک به او می نگرند، در مورد شخصیتش مردد اند، او را در پستوهای محرمانه خود راه نمی دهند و چنین افرادی، از اینجا مانده و از آنجا رانده خواهند شد.
مروری اجمالی بر سیره معصومین(علیهم السلام) اثبات خواهد کرد که کدام رویه مورد پسند آن حضرات است؛ #هرزه_گردی و هرجایی بودن را هیچ پیغمبر و امامی تجویز نکرده است!
@rozaneebefarda
🔔 گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مجازی برگزار می کند:
📚 سلسله نشست های پیام انقلاب اسلامی به انسان معاصر
نشست دوم: استاد رحیم پور ازغدی با موضوع استکبار ستیزی و ایجاد صلح جهانی
وحدت و همزیستی با تمامی انسان ها
دموکراسی و مردم سالاری
🗓 زمان : شنبه 13بهمن مطابق با 26جمادی الاولی و 2 february
🕰 ساعت :
19:00 به وقت ایران
18:30 به وقت مکه، عراق، ترکیه و بحرین
17:30 به وقت لبنان
20:30 به وقت پاکستان
21:00 به وقت هند
15:30به وقت لندن
📌 آدرس های پخش آنلاین:
1⃣ http://live.mou.ir/webinarfarsi
2⃣ http://tv.mou.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راهنمای ورود به نشست از طریق آدرس live.mou.ir/webinarfarsi با استفاده از لبتاب 👆👆
#فقه
#اصول
#فقه_نظام
#فقه_حکومتی
📋🖋یادداشت؛
✳️"درس خارج" یا کارگاه آشنایی با علوم انسانی مدرن
🖋به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، اخیرا کلاسهای متعدد و مختلفی در حوزه و خارج از حوزه، به صورت شخصی و یا سازماندهی شده، در سطوح مختلف علمی توسط مدرسان جوان حوزه و برخی روحانیون دارای تحصیلات جدید برگزار میشود و از عنوان درس خارج هم برای آنها استفاده میشود. وجه مشترک همه این دروس اضافه کردن «فقه» به یک موضوع جدید و مدرن است. «فقه سیاست»، «فقه رسانه»، «فقه اجتماعی»، «فقه خانواده»، «فقه شبکههای مجازی»، «فقه سیاست خارجی» «فقه فناوری»، «فقه تمدن»، «فقه جنسیت»، «فقه نظام»، «فقه الطب» و غیره.
🔸موسسات نوپایی که بعضا ً از خارج حوزه آمده و در قم دفتر تأسیس کرده اند با فعالیتهای گسترده رسانه ای، سعی در برگزاری این دروس و معرفی آنها در شبکههای مجازی دارند. حتی برای برخی افراد نوپا و ناشناخته از عنوان «آیت الله» هم استفاده میکنند.
برخی از دانشگاههای ناظر به علوم اسلامی همچون دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه باقرالعلوم(ع) و... هم رشتههای فقههای مضاف تأسیس کرده و یا اخیرا درصدد توجه بیشتر به آن هستند.
هر چند ورود مباحث جدید به حوزه یک ضرورت انکار ناپذیر و مهم است و میبایست با برنامه ریزی صحیح از این مباحث استقبال کرد و دانشهای اسلامی همچون فقه و فلسفه و کلام و ... نسبت خود را با آنها روشن کنند. اما گسترش قارچ گونه این گونه دروس با عنوان درس خارج یک پدیده کاملا جدید و غیر حساب شده است و به تأملات محاسبه شده و مطالعات عمیق اخلاقی، روانشناختی، جامعه شناختی، و سیاستگذارانه نیاز دارد.
🔸پرداختن به همه این ابعاد از توان راقم این سطور خارج است، اما فقط به یک نکته اشاره میکنم:
🔹دروس خارج در تاریخ ۲۰۰ ساله اخیر خود معنا و استعمال خاص داشت و نوعا اساتید طراز اول و دوم فقه و اصول پس از تحصیل و چند دوره تدریس طبیعی دروس مقدمات و سطوح و متون تخصصی (تا ۲۰ سال) بدان میپرداختند و با توجه به آن متون تخصصی، اقوال فقها و فحول علمی و مراجعه عمیق به منابع شریعت (کتاب، سنت، عقل و اجماع) به استنباط دقیق و اجتهادی احکام شرعی میپرداختند. از این رو برگزاری درس خارج از سوی چنین استادی یک فضل و ارزش علمی محسوب میشد و چنین کسی پس از چندسال تدریس درس خارج در عرف حوزویان با عنوان آیت الله از او ذکر میشد.
🔹اما امروزه درس خارجهای جدید به یک کلاس آزاد و خارج از متن تخصصی و بدون ضابطه، توسط برخی طلاب جوان و آشنا به علوم انسانی جدید، در حد توضیح (نوعا غیر کارشناسانه) کلیات و سرفصلهای علوم انسانی مدرن تقلیل یافته است و در ادامه هم مدرس مربوطه چند آیه و حدیث و چند قول فقهی را در اطراف آن مباحث ذکر و نهایتا بررسی سطحی میکند.
🔹با این اتفاق جدید، درس خارج از معنای سنتی و عرفی خود خارج شده و در یک معنای جدید استعمال شده است که میتوان آن را معادل «کارگاههای آشنایی با علوم انسانی جدید با رویکرد اسلامی» دانست؛ که البته در خلأ آموزش رسمی علوم انسانی در حوزه، برای آشنایی طلاب با علوم انسانی و موضوع شناسی امری ضروری و مبارک است و باید با سیاستگذاری و یک برنامه ریزی دقیق بر عمق و دایره آنها افزوده شود.
#سید_مهدی_موسوی
@salmanraoofi
هدایت شده از صدای ایران | VOI
💢 تمسخر ایران توسط روزنامههای عربی:
🔺ايران بعد از ٤ دهه انقلاب اسلامی برای دست يابی به مواد غذايی صف میكشند
✍ گویند فیلی از جنگل می گریخت، دلیلش را پرسیدند گفت شیر دستور داده گردن زرافهها را بزنند، گفتند مگر تو زرافهای که فرار میکنی گفت نه اما شیر این ماموریت را به الاغ سپرده است. / #درست_انتخاب_کنیم
🆔 @voinews