#تحلیل_و_بررسی4
#بهداشت
#ویروس
#کرونا
#کوید19
🔅🔅🔅
▪ آنچه این شرکت و دیگران انجام داده اند، کپی کردن از RNA ویروس است که یک روز می تواند به عنوان واکسن کار کند. این قدم اول امیدوار کننده است اما کافی نیست.
▪ اگرچه توالی ژنتیکی و روند بررسی درمانها بسیار سریع است، اما ساخت واکسن یک هنر علمی و دقیق است. این کار شامل یافتن یک دنباله ویروسی است که باعث می شود حافظه سیستم ایمنی بدن از خود محافظت کند. در عین حال این دنباله ویروسی باعث ایجاد یک پاسخ التهابی حاد نمی شود که خود باعث ایجاد علائم است.
▪ Inovio تنها شرکت کوچک زیست تکنولوژی نیست که به دنبال درمان این ویروس است. سایر موارد شامل Moderna، CureVac و Novavax است. محققان دانشگاهی نیز در این مورد، در امپریال کالج لندن و سایر دانشگاه ها و مؤسسات بهداشتی در تلاش برای یافتن پاسخ هستند. آنتونی فاوسی، رئیس مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی NIH، در ژانویه در JAMA نوشت که این آژانس در حال کار با سرعت تاریخی برای پیدا کردن واکسن است. در حین شیوع سارس در سال ۲۰۰۳، محققان برای به دست آوردن توالی ژنومی ویروس و آزمایش آزمایشگاهی بالینی مرحله ۱ واکسن حدود ۲۰ ماه زمان صرف کردند. فاوس نوشت که تیم وی این جدول زمانی را در سه ماه فشرده کرده است و آنها امیدوارند که حتی سریعتر حرکت کنند.
▪ در سال های اخیر مدل های جدیدی نیز ظاهر شده اند که نوید بخش سرعت بخشیدن به پیشرفت واکسن است. یکی از آنها، ائتلاف برای آمادگی همه گیری (CEPI) است که در سال ۲۰۱۷ در نروژ برای تأمین اعتبار و هماهنگی در زمینه تولید واکسن های جدید راه اندازی شد. بنیانگذاران آن شامل دولت های نروژ و هند و کمپین Well Well Trust و بنیاد بیل و ملیندا گیتس هستند. هم اکنون کمک های مالی این گروه در Inovio و سایر گروههای بیوتکنولوژی کوچک در جریان است و آنها را ترغیب می کند تا وارد بخش توسعه واکسن شوند. مدیر عامل این گروه، ریچارد هچت، معتقد است واکسن COVID-۱۹ آماده مراحل اولیه آزمایش ایمنی در ماه آوریل است و با آزمایش اواخر تابستان می توان فهمید که آیا واکسن واقعا از بیماری جلوگیری می کند یا خیر.
▪ به طور کلی حدس زده می شود که ۱۲ تا ۱۸ ماه طول می کشد تا محصول اولیه ایمن و موثر تلقی شود. حتی اگر طرح ریزی یکساله تحقق یابد، محصول جدید هنوز به تولید و توزیع نیاز دارد. هچت گفت: “نکته مهم این است که آیا این رویکرد اساسی می تواند با میلیون ها دلار یا حتی میلیارد ها دلار در سال های آینده تامین مالی شود یا خیر. به خصوص در مواقع اضطراری که ویروس آماده حمله به جامعه است و زنجیره تولید و توزیع باید سریع عمل کند. ”
▪ به نظر می رسید خوش بینی اولیه فاوسی نیز اکنون کمی تقلیل یافته است. هفته گذشته او گفت که روند تولید واکسن “بسیار دشوار و بسیار ناامیدکننده” بود. از نظر علوم پایه، این روند بدون آزمایشهای بالینی گسترده نمی تواند به یک واکسن واقعی منجر شود. تولید بسیاری از واکسن ها به نظارت دقیق بر نتایج افراد نیاز دارد. این روند در نهایت می تواند صدها میلیون دلار هزینه داشته باشد. پولی که NIH، آزمایشگاهها و دانشگاه ها ندارند. آنها همچنین امکانات تولید و توزیع انبوه واکسن را ندارند.
▪ تولید واکسن از مدت ها قبل به سرمایه گذاری یکی از شرکت های عظیم جهانی داروسازی وابسته بوده است. هفته گذشته در انستیتوی آسپن، فاوسی اظهار تأسف کرد که هیچ کس هنوز نتوانسته است متعهد به ساخت انبوه واکسن شود. وی گفت: ” حتی اگر شرکت های بزرگ، درمان این بیماری را کشف کنند، به دست آوردن کالای جدید و مهمی مانند این می تواند به معنای ضرر زیاد باشد، به خصوص اگر مردم به دلایل پیچیده، استفاده از یک واکسن نوظهور را انتخاب نکنند. ”
@salmanraoofi
#تحلیل_و_بررسی5
#بهداشت
#ویروس
#کرونا
#کوید19
🔅🔅🔅
▪▪ ساخت واکسن بسیار دشوار، پرهزینه و پرخطر است به طوری که در دهه ۱۹۸۰، هنگامی که شرکت های دارویی شروع به پرداخت خسارت شکایت های مطرح شده درباره مضرات واکسن ها کردند، بسیاری تصمیم گرفتند به سادگی از کنار تولید واکسن بگذرند. دولت آمریکا برای ترغیب صنعت داروسازی برای ادامه تولید این محصولات حیاتی، پیشنهاد داد که خسارت افرادی را که مدعی هستند از تزریق واکسن آسیب دیده اند پرداخت کند. با این حال، حتی هنوز هم، شرکت های دارویی سرمایه گذاری در داروهای مصرفی روزانه را به واکسن ترجیح می دهند. بنابراین تولید واکسن کرونا به آن سادگی که تصور می شود نیست و ممکن است واکسن های کرونا نیز مانند آنفولانزا نیاز به توسعه مداوم داشته باشند.
▪ جیسون شوارتز، استادیار دانشکده بهداشت عمومی ییل که در زمینه سیاست گذاری های حوزه واکسن فعالیت می کند، می گوید: “در بهترین حالت و با بهترین سناریو ها، پیشرفت در تولید واکسن بسیار دیر اتفاق می افتد. مشکل واقعی این است که آمادگی لازم برای مبارزه با هر اپیدمی از پیشگیری شروع می شود. اگر ما برنامه بررسی واکسن هم خانواده کرونای جدید یعنی سارس را کمرنگ نکرده بودیم، اکنون می توانستیم از تحقیقات پیشین خود در این ویروس جدید که به نوعی به سارس مرتبط است استفاده کنیم. اما، مانند ابولا، بودجه دولت و توسعه صنعت داروسازی پس از برطرف شدن احساس وضعیت اضطراری، از بین رفت. برخی از تحقیقات اولیه به پایان رسیدند و تقریبا متوقف شدند. ”
▪ روز شنبه، پولیتیکو گزارش داد که کاخ سفید در حال آمادگی است تا ۱ میلیارد دلار بودجه اضطراری برای مبارزه با ویروس از کنگره بخواهد. این سرمایه گذاری های بلند مدت دولت اهمیت دارد زیرا ایجاد واکسن، داروهای ضد ویروسی و سایر ابزارهای حیاتی، حتی اگر تقاضا کم باشد، نیاز به چندین دهه سرمایه گذاری جدی دارد. اقتصادهای مستقر در بازار غالباً در تلاشند تا محصولی را تولید کنند که تقاضای آن بالا باشد. دسترسی عادلانه عمومی به داروهای حیاتی موضوع دیگری است که باید شفاف سازی شود.
▪ بدیهی است که برای جلوگیری از شیوع گسترده بیماری، ذخیره کافی واکسن و منابع دیگر درمانی کمک خواهد کرد و ضروری است. به عنوان مثال، در طول شیوع آنفولانزای H۱N۱ در سال ۲۰۰۹، مکزیک به شدت مورد حمله قرار گرفت اما استرالیا بهتر با این مشکل رو به رو شد چرا که دولت از صادرات در صنعت داروسازی خود جلوگیری کرد تا بر اساس دستور العمل های پزشکی، جامعه را از دارو و واکسن مورد نیاز خود اشباع کند. ارزیابی هشیارانه خطر و توزیع موثر ابزارها، از واکسن ها و ماسک های تنفسی گرفته تا مواد غذایی و صابون دستی بسیار مهم است و هر اندازه یک دولت بی پروا تر عمل کند بیشتر ضربه خواهد خورد.
▪ ایتالیا، ایران و کره جنوبی اکنون در بین کشورهایی هستند که به سرعت در حال رشد تعداد عفونت های COVID-۱۹ کشف شده هستند. بسیاری از کشورها علی رغم کارآیی مشکوک و مضرات ذاتی سرکوب تاریخی و بی سابقه روابط هوایی و دریایی خود با چین، تلاش کرده اند چین را در انزوا قرار دهند تا بیماری را کنترل کنند. البته برخی از اقدامات مهار مناسب خواهد بود، اما ممنوعیت مسافرت، تعطیل کردن شهرها و احتکار منابع، راه حل های واقعا مناسبی برای کنترل شیوع بیماری نیست. همه این اقدامات با خطرات خاص خود همراه است. در نهایت، برخی از پاسخ های مناسب به همه گیری نیاز به باز کردن مرزها دارند و بستن مرزها کاری از پیش نمی برد. انتظار اینکه برخی کشورها بتوانند از اثرات COVID-۱۹ فرار کنند عجیب است و منطقی به نظر نمی رسد.
📝 *نویسنده : جیمز همبلین استاد دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه ییل /مترجم: رویا پاک سرشت
@salmanraoofi
هدایت شده از سلمان رئوفی
MR1 [کیفیت کم].mp3
14.39M
هدایت شده از سلمان رئوفی
MR2 [کیفیت کم].mp3
13.22M
جلسه ۲
#مکتب_شناسی_فقهی_آیتاللهالعظمی_خامنهای
🔅دور اول
@salmanraoofi
هدایت شده از سلمان رئوفی
MR3 [کیفیت کم].mp3
11.59M
جلسه ۳
#مکتب_شناسی_فقهی_آیتاللهالعظمی_خامنهای
🔅دور اول
@salmanraoofi
باسمه تعالی
فردا جلسه پنجم مکتب شناسی فقهی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ان شاء الله برقرار خواهد شد
دوستانی که می خواهند تشریف بیاورند برای گرفتن آدرس به آیدی بنده
@srsr1359
پیام بدهند
@salmanraoofi
باسمه تعالی
طبق گفته دوستان، بحمدالله استاد حجت الاسلام والمسلمین اکبر ترابی شهرضایی همانگونه که وصیت کرده بودند، غسل و کفن و دفن شدند.
لطف کنید و نماز لیلة الدفن برای استاد گرامی (اکبر بن حسین) را امشب بجا آورید.
تشکر از همه عزیزان
@salmanraoofi
باسمه تعالی
کتاب غنای رهبر معظم انقلاب حفظه الله چاپ شده
بحث قصاص ایشان هم که پیاده سازی شده توسط یکی از دوستان مشفق به دستم رسید
کتاب نماز مسافر هم از جناب حجت الاسلام شاکر برخوردار که مولف آداب الطلاب هستند و علی رغم فاصله سنی زیاد، سوابق مودت برقرار است قبلا از ایشان امانت گرفتم
با این سه کتاب سعی میکنم تصویر دقیقی از سبک اجتهاد فقهی معظم له ارائه بدهم
ایشان و امام راحل عظیم الشان ره باید به عنوان فقهای معیار، مورد توجه بیش از پیش حوزه های علمیه خصوصا در مباحث فقه حکومتی واقع شوند
البته اصطیاد فقه حکومتی این بزرگوارن بسیار صعب است، ولی باید تلاش شود چه در فقهِ ابواب قدیمی فقه، چه فقه حکومتی، سبک این بزرگان مورد صید واقع شده و رایج شود
به هر حال به فضل خدا این کار را شروع کردم ولی اتقان آن قطعا احتیاج به نقد اهل فضل دارد و فضلا به این کار به عنوان یک نمای اولیه و کار آغازین نگاه کنند که با نقد بزرگواران غنی و استحکام لازم را پیدا می کند.
و الحمدلله اولا و آخرا
سلمان رئوفی
۱۳۹۸/۱۲/۲۳
@salmanraoofi
#ضد_براندازی14
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
حدیث:
📚 25/ فی الکافی باسناده عَنْ ضُرَيْسٍ قَالَ: تَمَارَى النَّاسُ عِنْدَ أَبِي جَعْفَرٍ ع فَقَالَ بَعْضُهُمْ حَرْبُ عَلِيٍّ ع شَرٌّ مِنْ حَرْبِ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ قَالَ بَعْضُهُمْ حَرْبُ رَسُولِ اللَّهِ ص شَرٌّ مِنْ حَرْبِ عَلِيٍّ ع قَالَ فَسَمِعَهُمْ أَبُو جَعْفَرٍ ع فَقَالَ مَا تَقُولُونَ فَقَالُوا أَصْلَحَكَ اللَّهُ تَمَارَيْنَا فِي حَرْبِ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ فِي حَرْبِ عَلِيٍّ ع فَقَالَ بَعْضُنَا حَرْبُ عَلِيٍّ ع شَرٌّ مِنْ حَرْبِ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ قَالَ بَعْضُنَا حَرْبُ رَسُولِ اللَّهِ ص شَرٌّ مِنْ حَرْبِ عَلِيٍّ ع فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ ع لَا بَلْ حَرْبُ عَلِيٍّ ع شَرٌّ مِنْ حَرْبِ رَسُولِ اللَّهِ ص فَقُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ أَ حَرْبُ عَلِيٍّ ع شَرٌّ مِنْ حَرْبِ رَسُولِ اللَّهِ ص قَالَ نَعَمْ وَ سَأُخْبِرُكَ عَنْ ذَلِكَ إِنَّ حَرْبَ رَسُولِ اللَّهِ ص لَمْ يُقِرُّوا بِالْإِسْلَامِ وَ إِنَّ حَرْبَ عَلِيٍّ ع أَقَرُّوا بِالْإِسْلَامِ ثُمَّ جَحَدُوهُ 28.»
📝 در کافی با اسنادش از ضريس نقل شده مىگويد: « مردم در محضر امام باقر «ع» مجادله مىكردند . بعضی از آنها گفتند : جنگ با على «ع» بدتر است از جنگ با پيامبر «ص» ، و بعضی ديگر گفتند : جنگ با پيامبر «ص» بدتر است از جنگ با على «ع». امام باقر «ع» سخن آنها را شنيد و فرمود: چه مىگوييد؟ عرض كردند: خداوند امورت را سامان بخشد، پيرامون جنگكنندگان با پيامبر «ص» و جنگكنندگان با على «ع» بحث مىكنيم، برخى از ما مىگوييم: جنگ با على «ع» بدتر بوده است و برخى مىگوييم كه جنگ با پيامبر «ص» بدتر بوده است. امام باقر «ع» فرمود: نه، بلكه جنگكنندگان با على «ع» بدتر از جنگكنندگان با رسول خدا «ص» بودهاند. پس گفتم : قربانت گردم آيا براستى جنگكنندگان با على «ع» از جنگكنندگان با رسول خدا «ص» بدتر بودهاند ؟ فرمود: آرى، و به تو خواهم گفت چرا. جنگكنندگان با پيامبر «ص» اعتراف به اسلام نداشتند، ولى در جنگ با على «ع» افرادش اقرار به اسلام داشتند و سپس آن را انكار كردند.»
🔅🔅🔅
📚 26/ الْقَاضِي نُعْمَانُ فِي شَرْحِ الْأَخْبَارِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ دَاوُدَ بِإِسْنَادِهِ عَنْ عَلِيٍّ ع : « أَنَّهُ سُئِلَ عَنْ قَتْلَى الْجَمَلِ أَ مُشْرِكُونَ هُمْ قَالَ لَا بَلْ مِنَ الشِّرْكِ فَرُّوا قِيلَ فَمُنَافِقُونَ قَالَ لَا إِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَا يَذْكُرُونَ اللَّهَ إِلَّا قَلِيلًا قِيلَ فَمَا هُمْ قَالَ إِخْوَانُنَا بَغَوْا عَلَيْنَا فَنُصِرْنَا عَلَيْهِمْ29 .»
▫ قاضی نعمان در شرح اخبار از محمد بن داود به سند او از علی «ع» آورده : اینکه از کشتگان جمل سوال شد که آیا مشرکند ؟ فرمود: نه بلکه از شرک فرار کردند گفته شد : از منافقانند فرمود : نه منافقین جز کمی خدا را یاد نمی¬کنند گفته شد : پس چه کسانی بودند ؟ فرمود: برادرانمان که بر ما ستم کردند و ما بر آنان پیروز شدیم .
⏪ ادامه دارد....
📝 پانویس:
28.الكافي ج 8 ص 252. مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج11، ص: 68
29.مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج11، ص: 69
@salmanraoofi
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 43
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
⏪ حوزه دوم : روشهای فقه الحدیثی
آنچه از تتبع و تدقیق در کتب فقهی فقها برای نگارنده معلوم شد این استکه اکنون سه روش فقه الحدیثی _ به معنی فرآیند و روش فهم حدیث _ در حوزه های فقهی و بحثهای آن رائج است .
◀ 1- روش شیخ اعظم : ایشان معمولا تک تک روایات را از نظر مدلول مورد بررسی قرار میدهند و به تک تک الفاظ همه روایات اهتمام دارند و برای فهم روایات به آنچه فقها و بزرگان آنها از روایات فهمیده اند مراجعه میکنند و به نقض و ابرام به آنچه فقها از روایات فهمیده اند روی می آورند . به عبارت دیگر فقه الحدیث ایشان بر فهم جمعی فقها از روایت البته با توجه به نقض ابرام هایی که نسبت به ظهور گرفته شده می شود داشت مبتنی است .
◀ 2- روش آیت الله بروجردی : ایشان معمولا بیشتر به کشف فضای صدور روایت - با توجه به اینکه فقه ما را ناظر به فقه اهل سنت میدانند - با توجه به فقه اهل سنت و علم تاریخ روی می آورند و به جمیع روایات یک باب و آنچه به طور کلی از روایات یا روایت فهمیده میشود نظر دارند و نظر به یک یک الفاظ روایات و مدلول آنها ندارند چرا که به دقت توجه به نقل به معنای احادیث و لوازم آن دارند . به عبارت دیگر فقه الحدیث ایشان مبتنی بر تاریخ و تعلیقه امام به فقه اهل سنت است .
◀ 3- روش محقق خوئی : ایشان بیشتر به حکم مستفاد از هر روایت و نسبت عام و خاص و مطلق و مقید روایات باب میپردازند و بیشتر در فضای تجریدی و اصولی به ظهور گیری از روایات مشغول میشوند به عبارت دیگر فقه الحدیث ایشان مبتنی بر علم اصول فارغ از فهم فقها ،تاریخ و فضای صدور روایت است .
✅ محاسن روشهای فقه الحدیثی :
⬅ 1- مسلما توجه به فضای صدور روایت باعث فهم بهتر روایات میشود و مسلما ائمه به نقد فقه اهل سنت در کنار فقه شیعه اهتمام داشته اند لذا باید به جو صدور روایات هنگام ظهور گیری اهتمام داشت .
⬅ 2- مطمئنا فهم فقهای ما به عنوان متخصصین فقه اسلامی که عمری برای فهم و کشف احکام شرعی صرف کرده اند از روایات اهمیت دارد و فهمی مغایر با فهم آنان باید مدلَّل ، علمی و مستند باشد در غیر این صورت باید به برداشتی که از روایت صورت گرفته شک کرد لذا فهم متخصصین فن هم حتما باید مورد توجه قرار گیرد .
⬅ 3- توجه به روابط قانونی بین روایات از نکاتیست که مسلما باید لحاظ شود تا قانون جعل شده از سوی شارع درست استنتاج شود .
✅ نواقص روشهای فقه الحدیثی :
⬅ 1- ظهور گیری بدون توجه به فضای صدور روایت و مستقیما سراغ روابط قانونی حاکم بر روایات رفتن مسلما فهم اشتباهی را در پی خواهد داشت چرا که در سایه فهم صحیح از روایت که مبتنی بر دانستن جو صدور است میتوان به روابط صحیح قانونی بین روایات پی برد چرا که فهم جو صدور باعث درک نکته ای که حدیث به خاطر آن صادر شده میشود و روایت از اطلاق یا عموم خارج شده به جهتی خاص انصراف پیدا میکند و لذا اطلاقی منعقد نمی شود تا تقیید بخورد .
⬅ 2- ظهور گیری از تک تک روایات و دقت در کلمه کلمه الفاظ آنها گرچه دارای پشتوانه اصولی حجیت خبر واحد است اما با توجه به نقل معنای احادیث امری صحیح به نظر نمیرسد لذا همان توجه به مطلب کلی که از روایات باب فهمیده میشود موجه تر به نظر میرسد .
⬅ 3- ظهور گیری از روایات بدون توجه به فهم فقهای دیگر مسلما باعث محروم شدن از دو فایده است یک : اشکالاتی که ممکن است به فهم فقیه وارد باشد و فقهای دیگر متذکر شده اند لذا با توجه به فهم آنان یا متوجه معایب فهم خود میشویم و یا با رد اشکالات در آنچه فهمیده ایم راسختر میگردیم دو : نکات ظریفی که فقهای دیگر فهمیده اند و کمک کار فقیه در فقاهت خواهد بود بدون رجوع به اقوال آنان از دست خواهد رفت و از ظرافتهای مورد فهم متخصصین بی بهره خواهیم بود .
🔹 لذا بهتر است ابتدا به جو صدور روایت پی برد سپس به اقوال فقها مراجعه کرد و فهم خود را متقن و مستدل نمود و سپس به کشف روابط قانونی بین روایات و حکم شرعی جعل شده پرداخت .
⏪ ادامه دارد....
@salmanraoofi
مزار استاد گرانقدر حضرت حجت الاسلام و المسلمین ترابی در بهشت معصومیه قم
فاتحه و صلواتی نثار بفرمایید
@salmanraoofi