✅ نظر علامه #طباطبایی (ره) درباره پوشش #اسموکینگ توسط زنان
❓آیا با پوشیدن لباس های کیپ بدن به نام اسموکینگ بدون این که نازک و بدن نما باشد، #حجاب اسلامی رعایت می شود؟
🔻علامه طباطبایی:
به لباس هایی که بدن را بهتر نشان دهد و مزید بر جمال باشد، ستر و پوشش نمی گویند و حجاب اسلامی نخواهد بود، بنابراین، لباس هایی که حجم و اندام بدن زن در آن نمایان باشد، از نظر شرع ساتر محسوب نمی گردد.
❓اگر زنان مواضع زینت خود را با این گونه لباس های کیپ بدن بپوشاند بر آن (لا یبدین زینتهن) صدق می کند؟
🔻علامه طباطبایی(ره):
جمال زن خودش زیباست، و تجمل او نیز لازمه ی خودش است، و (و لا یبدین) یعنی زنان باید مواضع زینت (زیبایی اندام) خود را بپوشانند و جمال خود را نشان ندهند؛ بنابراین، پوشیدن این گونه لباس های کیپ که اسکلت و بر آمدگی های بدن را از پس و پیش نشان داده، و بیشتر موجب تحریک شهوت می شود، ستر و حجاب اسلامی نیست.
📚 در محضر علامه طباطبایی(ره) ص416-417
_____________________
🌺کانال ریحانه بهشتی
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
✅ اثبات بیشتر بودن #ارث زن از مرد با ریاضیات
👈آیت الله سبحانی:
اینکه معروف است سهمیهی زن در ارث همیشه #کمتر از مرد است کلام #صحیحی نیست. ارث زن #گاه کمتر است و گاه این دو مساویاند و گاه ارث زن از مرد بیشتر میباشد.
1️⃣ گاه ارث زن کمتر است کما اینکه خداوند میفرماید: ﴿يُوصيكُمُ اللَّهُ في أَوْلادِكُمْ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ﴾[2] اگر پدر انسان از دنیا رود، دختر یک سهم و پسر دو سهم ارث می برد.
2️⃣ گاه #سهم هر دو یکی است و آن، جایی است که پسر از دنیا برود و پدر و مادر او زنده باشند که هر کدام سدس (یک ششم) ارث می برند. ﴿وَ لِأَبَوَيْهِ لِكُلِّ واحِدٍ مِنْهُمَا السُّدُسُ مِمَّا تَرَكَ﴾[3]
3️⃣ گاه سهم زن بیشتر است و آن جایی است که زن #بمیرد و شوهر و #یک دختر داشته باشد. شوهر در این صورت یک چهارم می برد: ﴿فَإِنْ كانَ لَهُنَّ وَلَدٌ فَلَكُمُ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَكْن﴾[4]
همچنین زن وقتی ارثیه را به ارث می برد آن را مصرف نمیکند و می تواند ذخیره کند ولی مرد آن را در ادارهی خانواده و #واجب النفقههای خود به مصرف میرساند.
✅ مرحوم علامه #طباطبایی (ره) در #المیزان در محاسبهای #ریاضی ثابت کرده است که زن بیش از مرد #ارث میبرد.
📚 آیت الله #سبحانی، درس تفسیر، مورخه 94/04/22
________________________
🌺 کانال ریحانه بهشتی
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
✅ دیدگاه استاد شهید مطهری (ره) به مسأله حجاب در اسلام:
👈 #مرد، برخلاف آنچه #ابتدا تصور می رود، در #عمق روح خویش از #ابتذال زن و از #تسلیم و رایگانی او متنفر است. مرد همیشه #عزت و استغناء و بی اعتنایی زن را نسبت به خود #ستوده است.
📚 استاد مطهری (ره)، مسأله حجاب، ص ۶۵
________
🌺 کانال ریحانه بهشتی
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
قسمتاول.mp3
2.4M
#گزیده_بیانات_صوتی
#سبک_زندگی
🔈 استاد صمدی آملی
🕰 زمان: ۸:۰۱ دقیقه
📜 #تعادلهای اجتماعی در امر ازدواج
______________________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
#استادصمدی_آملی
#تعادلهای اجتماعی در امر ازدواج
👈هر دو تا پس انسانند، هم زن و هم مرد.
منتها به لحاظ بعضی از مسائلی که در نشئه طبیعت به وفق بافت زن، از جنبه جسمانی، از جنبه عاطفی، به وفق بافت مرد در مزاج و عاطفه اش، میبینید بعضی از مسایل را دین مقدس اسلام بین این دوتا تقسیم کرده، تقسیم کرد.
👈علم را که هیچی، هم مرد، هم زن، در تحصیل علم آزاد.
👈هر چی میخواهند عالم بشوند، بشوند.
هیچ کس جلوشان را نمیگیرد، تقوا و کمالات معنوی و انسان تر شدن و معراجی شدن و به کمالات انسانی رسیدن، اینا که اصلا بین زن و مرد هیچ فرقی نیست.
👈و لذا در تمام آیات قرآن «یا ایها الذین آمنوا » داریم، نماز بخون، حج برو، زکات بده، چه و چه.
👈بعد میگوییم خوب بر زن هم نماز واجب است، حج واجب است، زکات واجب است، چه و چه.
دیگر زنها نمی گویند آقایان مردها! «یا ایّها الذّین آمنوا » آمنوا، میشود جمع فعل ماضی. آمن، آمنا، آمنوا؛ جمع مذکر است، خوب پس ما زنها دیگر نماز نباید بخوانیم، چون آنجا مذکر آمده،
این که نیست؛ نماز، روزه، اینا هرچه، به اصطلاح فعل مذکر یا ضمیر مذکر بیاید، برای مؤنث ها هم هست، این است که در این کمالات، هیچ با همدیگر تفاوتی ندارند فقط از جنبه مراتب یک حقیقت، در عقل اول و نفس کل، و نقس کل و عقل کل، یک تفاوتی هست. اما تفاوت دو مرتبه از یک حقیقت است، در نشئه طبیعت هم به وفق مزاج زن و مرد و حالاتشان هم، یک نحوه مثلا مسائل عالم طبیت، بین این دوتا تقسیم شد ..
تقسیم کار.
👈همان که هفته قبل به عرض رساندم، شرع مقدس می آید میگوید تقسیم کار کنیم، آقای مرد، شما که رحم شما، زهدان ندارید که برا ی بچه دنیا آوردن باشد. پس این مسئولیت سنگین از روی دوش شما رفته، شما چه کار کن ؟
👈شما هیچ روز در برو، بیابان خدا یه لقمه روزی بیاور، شما و خانمتان با همدیگر بخورید.
بعد خانم هم زحمت بکشد نطفه شما را بگیرد و فرزند برای شما تحویل بدهد.
که کأنه وقتی این مرد به این زن بگوید این همه برایت غذا کشیدم آوردم تو خوردی، نتیجه ات چیه؟ همین جور از خونه بابات اومدی خونه من.
👈هشتاد سال با هم هستیم، هفتادسال با هم هستیم همین فقط آمدی اینجا، من غذا جمع کنم بخوری! جسم تو سالم بماند هشتاد سال؟
خب اونجا در خانه پدرت هم همین غذا را میتوانستی بخوری، من هم حرف خونه پدر خودم، کاری به هم نداشتیم،
👈نه، اینجا غذایت را میدهم، لباست را میدهم
ظرف شستن و این کارها رو هم من ازت نمیخواهم، فقط ما نطفه تحویل میدهیم، شما هم به ما انسان تحویل بدهید.
👈این مسئولیت مال تو، تقسیم کار شده، در شرع مقدس کار بین زن و مرد تقسیم شد.
👈 علاوه بر اینکه، از اینکه، این مال تکلیف اولیه است، برای اینکه باز زن و مرد با هم دیگر، با علاقه بیشتری خدمت بکنند و نسبت به هم محبت داشته باشند، اون تکلیف اولیه را، از اینکه زن باید، به غیر از مورد عادت زنانگی اش که حرام است با مرد جمع بشود، در مطلق امور باید بله باشه.
👈فقط اونجایی که شرع به او اجازه نمیدهد دیگر آنجا دست زن نیست.
👈نه اینکه زن مخالف است! شرعا نمیتواند با مرد باشه.
👈به غیر از این در مطلق سال، باید در خدمت مرد باشد، خب، چرا؟ برای اینکه این مسئولیت را خدا بر گردن ایشان گذاشته، که باید نسل تکثیر شود.
👈از اون طرف به مرد هم فرمود تو مسؤلیتت این هست برای زن، غذا بیاوری، لباس بیاوری و سر پناه درست کنی، به اندازه شأنی که او دارد، به مطابق شأن او، حالا دیگر باید مثلا هم کفو بودن که دیگر قبلا به عرض مبارک در فصل دیگر رساندیم، اونها دیگر در جای خودش باز می آید.
👈چرا فرمودند که مثلا حالا ، نه به صورت قطعی و حتمی نه.
ادامه👇👇👇👇👇
از قبل👆👆👆
ادامه👇👇👇
بهتر است که یک دختر سرمایه دار با یک پسر سرمایه دار ازدواج کند، چون شأن دختر سرمایه دار در این است که از خانه پدر دارد میرود بالاخره کبکبه ای دارد، دک و پزی برا خودش داره، خونه های کذایی، ماشین کذا ،یکدفعه بچه فقیر او را بگیرد داخل یک بیغوله ببرد.
👈این دیگر از جنبه احساسی و روانی، به ایشان احساس و روان خوبی دست نمیدهد حالا چه قدر ایشان انسان مومنی باشد، بگوید اشکالی ندارد.
به خاطر یک کمی مسائل دنیا مهم نیست؟ ارزش اینکه حالا یک خونه خوب داشتیم برویم یک خانه کوچکتر.
👈 با ماشین برویم یا بی ماشین برویم کرایه سوار بشیم این اندازه خیلی مهم نیست من به جان خودم میخرم.
اما این جوان حیف دارد، میرویم با هم ازدواج میکنیم، اون ایمان ایشان، انسانیت ایشان، کمالش، اونها صدها برابر خانه پدر من ارزش دارد.
👈اگه میخواهد فداکاری بکند اشکال ندارد بکند منت هم نگذارد بله تو آن بودی که من آمدهام پیشت، تو نمیآمدی، بیخود منت میگذارد.
👈برعکسش هم همین است بله تو دختر فلانی کذا و کذا بودی تو رو آوردیم اینجا در خانه کذا نشاندیم. یا برادر نبر یا که بردی منت نکن. ازدواج کردی و به هم بله گفتند با کمال افتخار، با کمال سعادت انسانی، به فکر ساختن یکدیگر باشند نه منت گذاشتن روی هم .خب.
👈اما شرع می گوید اگر دختری در آن حد است و نپذیرفت بیاید اینجا ،نکنید.
چون برای اینکه آن جوان نمیتواند خانهای به شأن ایشان را تهیه کند یا باید دختر فداکاری کند اون امر دنیا را کنار بگذارد و بیاید در معنویت برود با او همسو بشود یا حداقل دنیای خودش را در مقابل زیبایی زیادی معنویت او قرار دهد خوب حل میشود.
👈اگر نشد، خوب نبرید چرا؟ برای این که بالاخره یک بچه سرمایهدار دیگری هم پیدا میشود که او هم زن میخواهد او بیاید این دختر را برا خودش ازدواج کند.
👈یک دختر بیچاره دیگری هم هست و اگر بروی این دختر سرمایهدار را بگیری، او دختر بیچاره دارد در خانه اش میماند.
او چرا بماند؟ تو آن خانم را بیا ازدواج کن او سرپناه بگیرد با همدیگر ازدواج میکنند.
👈اینها میشود یک مقدار تعادلهای اجتماعی.
__________________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
06-taghsimkar+akhlaمهمهستتتتتتتgh(1).mp3
2.49M
#گزیده_بیانات_صوتی
#سبک_زندگی
🔈 استاد صمدی آملی
🕰 زمان: ۷:۳۷ دقیقه
📜 #وظایف زن و مرد
__________________
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3
#استادصمدی_آملی
#وطایف_زن_و_مرد
👈بعد جناب رسولالله چون عملاً هم دیدند که کار مرد اگر بخواهد که لباس شوری را هم زن بگوید که خدا به من نگفت لباس بشور، من نمیشورم باید تو لباس بشویید غذا پختن را هم بگوید من غذا نمیپزند، باید خودت بپزی چون خدا که به من امر نکرد.
این هم بشه، بیرون اجتماع، این طرف ،آن طرف، از یک طرف زن، منبع عاطفه هم هست و لذا آمد بعد از آن جعل تکلیفی؛ حضرت آمد بیبی فاطمه زهرا را وقتی شوهر دادند، تشریف بردند منزلشان.
بعد کار را تقسیم کرده.
👈فرمود: علی جان !کارهای بیرون منزل برای شما. کارهای درون منزل با فاطمه.
دیگر حضرت فاطمه نفرمود آقا مگر خودتان در دینتان نفرمودید که غذا، لباس، مهمانداری و آشپزی یا اینها به عهده زن نیست؟ نخیر؛ نه دیگه زن منبع عاطفه است و اینها یکسری کارهایی هست که با عاطفه و روان زن بهتر میسازد تا با روان مرد.
👈اینها در تعامل های اجتماعی باید با همدیگر کنار بیاییم نمیشود گوشه کار را بگیرد بکشد.
الان بعضی از عزیزان که در درس و بحثها شرکت می کنند، چه اینجا و چه در جاهای دیگر! طلبه است غیر طلبه است اینها میبینی که نامه مینویسند؛ که مثلاً آقای ما از این حکم شرعی استفاده کرده، میگوید: من راضی نیستم تو از خانه بیرون بروی.
👈خب، پدرجان! اگر بنا باشد تو راضی نباشی، خب، بله خانم هم از فردا میرود در خانه مینشیند صاف، یا صندلی میگیرد یا هرچه دیگر خودش که میتواند، انقدر پول هم که دارد بالاخره حق خودش است، یک صندلی یا یک مبل تهیه میکند و زانو به زانو مینشیند آنجا بعد هم به شما میفرماید غذا بیاور، نون و آب ما را بیاور، راست هم میگه، بیا لباس ما را باید بشوری.
راست هم می گوید بچه ای که تا الان برایت تربیت کردم تمام پول خرجی بچه را برو یک نفر کارگر تهیه کن بیاور، بچه را در شکم نطفه گرفتم نه ماه، مال من. آن وظیفه من بود.
👈 از آن روزی که بچه رو بدنیا آوردم تا الان که بچه تو هست ده سال، بیست سال، برو از زن دیگری بپرس که شما بچهای را بیست سال بزرگش کنید چقدر پول میگیری؟ لطف کن پولهای مرا به من بده.
این درست میشود؟
👈 این کارها را نکنند، حالا درست است شرع مقدس آمد فرمود زن بدون اجازه مرد بیرون نرود، اونم اسراری دارد.
ادامه👇👇👇
قبلی👆👆
👈چون زن کشتزار مرد است
👈مهمترین سرّی که زن از خانه بیرون نرود، این است که؛ زن کشتزار مرد است..
خدای نکرده بدون اجازه مرد بیرون برود، شاید یک وقتی نعوذبالله برود با یک مرد دیگری، این کشتزار را به دست دیگری بدهد. بله.
👈اما حالا که میبیند زن، زن مؤدبه، زن عاقله، زنی که میخواهد دنبال تحصیل برود، حالا چه به عکس هم امروز شده بعضی می گویند نه دنبال مسجد و تحصیل و اینا نباید بروی، اما کاباره و رقص باید بکنی.
ببینید اصلا چه جور شده؟!
👈 این الان برای من نامه ها آمده از این ور، اون ور اینها ببینید اینها خلاف است.
👈پس بنا نیست اگر آمد یه جایی به مایه دستی داد، بیاییم ما براساس خداینکرده غرور و تکبر این اجازه الهی را، این دستی که دست ما را باز کرده، بگیریم بزنیم تو سر ضعیف دیگری.
👈 اگر بنا به دست، تو سر همدیگر باشد، تمام خانمها میتوانند بروند شکایت کنند به مراکز قانونی. بگویند آقا من تا الان راضی نبودم در خانه این شوهر کار کردم، این شوهر از من کارها کشیده، من بچههایش را بزرگ کردم، پول مرا هم نمیدهد.
لطف کن آقای قاضی او را بخواه و پولهای مرا طلب کند. وگرنه نباید به زندان برود.
👈این کار درست نمیشود، اگر آقایان مردها الان همین یک دونه وسیله شان شده که من راضی نیستم که تو بیرون بروی؛ این که کار حل نمیکند.
دهها جا هم پس او راضی نیست.
👈بعد بیاییم خدای نکرده دوطرفه ریسمان را بکشیم بکشیم بالاخره یه جایی ریسمان خدایی نکرده یا پاره بشود، بچهها بشوند بیسرپناه یا اینکه نه داخل خانه یک کشمکش دائمی باشد که بچهها را در عذاب جهنم قرار دادهاند و همه پژمرده بشوند، هی ببیند پدر سر مادر داد میزند، مادر سر پدر داد میزند.
👈 اینها خلاف اخلاق است، اینا روش انسانی نیست.
👈اون حدیث شریف را نگاه میفرمایید در اصول کافی، نسبت به اون دو تا کبوتر، آمدند خدمت امام صادق که یک کبوتر روی خانم خودشان ظنین شدند، آقا فرمود: نه ،شما ظنین نشوید، ایشان خانم بسیار خوبی است و هرگز نسبت به شما خیانت نمیکند وقتی میفهمیم که بیرون رفتن زن برای کمال زن هست.
👈خب اجازه میدهیم.
👈البته، یک وقتی آدم احساس خطر می کند اونجا نه اینکه بگوید من اجازه نمیدهم ،بروی. خانم میخواهی این مسیر راه طی شود شهر و روزگار و کشور و مردم هزار گرفتاری و بیچارگی، من جرات نمیکنم.
👈 خب خیلی خب، جرات نمیکنی حرفی است.
می توانی برایش راههای امن فراهم بفرمایید برای بیرون رفتن.
👈 غرص اینکه این «للرجال علیهن درجه»این به این معنی نباشد که یک وقتی کار به کشمکشهای خانوادگی منتهی شود وگرنه اگر بنا باشد که این طوری شود خب زن هم می تواند در دهها جا لج کند حالا اگر مرد در یک مورد میتواند لج کند مثل خانه بیرون نرفتن، زن میتواند در مقابل دهها جا لج کند.
👈با لج کردن کار حل نمیشود از این مرتبه باید وارد بحث اخلاق شد. و لذا مسائل تکلیفها و امور احکام شرعیه را با مسائل اخلاق باید با همدیگر بیامیزیم تا اجتماع یک اجتماع انسانی شود.
بله، اگر واقعا آنچه را که مرد در تکلیف برای زن دارد، درست اجرا کند، خب البته هر زنی حاضر است از خانه بیرون نرود..
______________________________
⛔️ هرگونه نشر و کپی فقط با ذکر نام کانال جایز است.
🌺کانال ریحانه بهشتی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3273981962C171d4d16f3