روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✳️🔰یک عنصر اصلی و اساسی در تشیع و جریان تشیع، همین جریان عاطفی است
سوره الشورى (42): آيه 23]
👈قلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى وَ مَنْ يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ فِيها حُسْناً إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ (23)
👈. (اى پيامبر! به مردم) بگو: من از شما بر اين (رسالت خود) هيچ مزدى جز مودّت نزديكانم را نمىخواهم و هر كس كار نيكى انجام دهد، براى او در نيكويى آن مىافزاييم. همانا خداوند بسيار آمرزنده و قدردان است.
🔰🔰امام خامنه ای در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۸۹/۰۳/۱۳
از اولِ تاریخ تشیع تا امروز، یک عنصر اصلی و اساسی در تشیع و جریان تشیع، همین جریان عاطفی است؛ البته عاطفهی متکی به منطق، عاطفهی متکی به حقیقت، نه عاطفهی پوچ. لذا شما در قرآن هم ملاحظه میکنید که اجر رسالت، محبت و مودت در قربی است؛ «قل لا اسئلکم علیه اجرا الّا المودّة فی القربی». این خیلی نکتهی مهمی است که باید به آن توجه داشت. خدشهدار کردن این محبت به هر شکلی و به هر صورتی، خیانت به جریان عظیم محبت اهلبیت و پیروی اهلبیت است. این محبت را باید حفظ کنید. لذا شما میبینید در دوران ائمه (علیهمالسّلام) این همه محدثین، این همه شاگردان آگاه و فقهای بزرگ در خدمت امام صادق (علیهالسّلام)، امام باقر (علیهالسّلام) و ائمهی دیگر بودند، معارف را نقل کردند، احکام را نقل کردند، شرایع را نقل کردند، اخلاقیات را نقل کردند، شنیدند و نقل و ثبت کردند؛ اما در کنار همهی اینها، باز وقتی انسان درست نگاه میکند، میبیند نگاه به دعبل خزاعی است، نگاه به سید حمیری است، نگاه به کمیت بن زید اسدی است. در حالی که امثال زراره و محمدبنمسلم و بزرگانی از این قبیل در دستگاه ائمه (علیهمالسّلام) هستند، اما امام رضا (علیهالسّلام) دعبل را مینوازد؛ امام صادق (علیه الصّلاة و السّلام) سید حمیری را مورد توجه و محبت قرار میدهد؛ این به خاطر این است که آن جنبهی ارتباط عاطفی و محبتآمیز، در شعر شاعران، مدح مادحان و ذکر ذاکران، به نحو اتمّ و اوفی وجود دارد، اما در دیگر جاها وجود ندارد؛ یا اگر هست، ضعیف است؛ یا اینجوری بگوئیم، تأثیرگذاری آن ضعیف است. شعر، مدح، ذکر، این نقش را در تاریخ تشیع دارد.
▼خبر ویژه
اعترافی دیرهنگام اما عبرتآموز!
«حسین شریعتمداری» مدیرمسئول روزنامه کیهان در خصوص اعلام بیاطلاعی ظریف از متن برجام، نوشت: «اعتراف آقای ظریف به اظهارات خلاف واقع خود در جلسه علنی مجلس، اگرچه دیرهنگام است ولی همین اندازه نیز بر ادامه سکوت ایشان ترجیح دارد و میتواند نمونهای از بیراهه منجر به فاجعه برجام باشد». «نبویان»، نماینده مجلس و دبیر کمیته بررسی برجام در مجلس نهم نیز گفت: «ظریف میگفت کسانیکه مدعی هستند او متن برجام را نخوانده، دروغ میگویند. آقای ظریف شما الآن اعتراف کردید که تعلیق در ضمائم بوده و شما ندیدهاید. مهمترین بخش برجام ضمائم آن است. برجام ۱۱۰ صفحه است؛ ۱۸ صفحه کلیات و ۵ ضمیمه که تمام نکات دقیق و زمانبندیهای اجرایی در ۹۲ صفحه باقیمانده است. ظریف گفته من برجام را خواندهام یعنی ایشان فقط ۱۸ صفحه کلیات را خوانده و از ۹۲ صفحه دیگر بیخبر بوده است». زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز گفت: «اعتراف ظریف شبیه اظهارات روحانی بعد از گرانی بنزین است. او هم گفته بود من مطلع نبودم و صبح روز جمعه فهمیدم. باید عدم اطلاع آقای ظریف از متن برجام بهصورت دقیق پیگیری و با افراد خاطی برخورد شود. افکار عمومی نسبت به اهمال و ناکارآمدی و وادادگی در برابر غرب از عاملان این قضایا پاسخ میخواهند».
▼حرف روز
👈گردو خوب زیر چکش قرار گرفته است!
در ماههای گذشته خبرهایی از گسترش حضور رژیم صهیونیستی در جوار مرزهای ایران شنیده میشود؛ مانند حضور در اربیل، آذربایجان، امارات، قطر و...؛ موضوعی که رژیم و کشورهای همپیمانش، آن را مخفی و یا انکار میکنند!
👈نکات تحلیلی:
3️⃣- رژیم صهیونیستی فاقد ارزش راهبردی برای هرگونه ارتباط است و صرفاً از کارت آمریکا برای نفوذ در سایر کشورها استفاده میکند. حضور پراکنده این رژیم در منطقه نیز به این خاطر است که خروج آمریکا را از منطقه، عزتمندانه جلوه دهد و خود را جایگزین آن معرفی کند.
2️⃣- تاریخ جنگهای رژیم صهیونیستی در مرزهایش نشان میدهد که این رژیم فاقد سلاح راهبردی در درون مرزهای خودش است، چه رسد به اینکه بخواهد امنیت دیگران را تأمین کند؛ سامانه گنبد آهنین که برای مقابله با حملات از خارج در اطراف رژیم صهیونیستی چیده شده است، نهتنها توانایی مقابله با موشکهای دستساز فلسطینی را ندارد، بلکه وسیلهای برای طنز و فکاهی مردم شده است که گنبد آهنین موشکهای سرگردان را راه میدهد!
3️⃣- رژیم صهیونیستی در مرزهای خودش فاقد امنیت است و به همین منظور در 20 سال گذشته دیواری 8 متری برای تأمین امنیت بر اطراف خود کشیده است. این امنیت بهگونهای شکننده و سست شده است که در ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ «یوسی لانگوتسکی»، فرمانده سابق یگان ۸۱ فناوری ارتش صهیونیستی اعتراف کرد: «امروز تمام ساختارهای تشکیلدهنده جبهه ضدصهیونیستی به تهدیدی حیاتی برای جبهه داخلی آن تبدیل شدهاند».
4️⃣- رژیم صهیونیستی در جنگهای متعدد از گروههای مقاومت در لبنان و فلسطین شکست خورده است که آخرین پیروزی جبهه مقاومت در خردادماه امسال بود که در طول 11 روز، بیش از 4600 موشک به رژیم صهیونیستی شلیک کرد تا درنهایت رژیم صهیونیستی وادار به تسلیم و درخواست آتشبس شد.
✅نکات پایانی:
ضربالمثل است که؛ از دو کس حقیقت را مپوشان یکی پزشک و دیگری وکیل؛ ایران در طول چهار دهه گذشته بهعنوان یک پزشک حاذق همواره درد ملتهای مستضعف را درمان کرده است، بهگونهای که مردم کشورهای منطقه طرفدار سرسخت ایران هستند و از طرف دیگر چکش وکالتش سجیلوار بر سر برهم زنندگان امنیتش در عینالأسد، دیرالزور، مقر فرماندهی حزب دموکرات کردستان در عراق و حدکا بیمحابا فرود میآید. نمیدانم که این سخن دیوید مناشری، بنیانگذار مرکز مطالعات ایران در دانشگاه تلآویو با چه هدفی گفته شده است که «اسراییل برای ایرانیها بهاندازه یک گردو و یا حتی پسته است»؛ اما حضور این رژیم در اطراف ایران این نوید را میدهد که گردو خوب زیر چکش قرار گیرد.
✍️#فرهاد_مهدوی
📖 #صرفا_جهت_اطلاع | از سری قصههای "بمب های صوتی ظریف" که با ظرافت منتشر میشوند‼️
🍃🌹🍃
🔻 تابحال شاگردی به این تنبلی دیده بودین که طرف بعد از ۸ سال متوجه شده اونی که در چند بند برجام اومده "تعلیق" تحریما بوده نه "لغو" تحریما‼️
🔹 جالب اینجاست هر کی هم بهش میگفت: آقا اونی که در از بعضی بندهای برجام نوشته شده "تعلیق" است نه "لغو"، باز هم در اوج پرروئی نجومی، چنین جواب میداد: شما دلواپسان اشتباه میکنید؛ اگه اونی که من نوشتم (بنابر ادعای بعضی) و دیدم و با کمال افتخار امضاء کردم؛ "لغو" هست و نه "تعلیق" 🤨
❌ آدم به این فرد چی بگه 🤔 چی نگه 🙄....
🔸 حتی برفرض که چنین شخصی محاکمه شود و تاوان این اعمال سهل انگارانه یا خیانتکارانه ش رو ببینه، باز هم دل انسان آروم نمیشه!!، آخه مگه این همه حماقت و نادانی(فعلا بیخیال نفوذ و خیانت!!!) قابل فراموشی است⁉️
🔺 خلاصه القصه: مگه میشه⁉️من که باورم نمیشه؟؟ مگه داریم⁉️ ابوموسی اشعری!! از قبرت سر بر آر و ببین چه خبره⁉️ عجب وارثان خلفی داری 😏
🖌مش قنبر
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۷۲)
🌀 خبر: ابوالحسن بنی صدر، صبح امروز ( شنبه ۱۷ مهرماه)، در بیمارستان "سالپتریه " پاریس درگذشت.
🍃🌹🍃
🔻 گزاره تحلیلی: محمدعلی رجایی در اوج عزت و محبوبیت، در قلب مملکت اسلامی ایران، در حال خدمت به ملت محروم و مظلوم ایران، توسط سازمان منافقین ترور شد و به مقام رفیع شهادت نائل گردید و جاودانه شد.
🔸 ابوالحسن بنی صدر در نهایت خفت خواری در حالیکه بخاطر خیانت به ملتش آنهم در اوج جنگ، منفور ملت ایران بود، در بیمارستانی در پاریس مرد و عبرتی شد برای همه خائنان وطن فروش.
🔹 آنچه این دو نوع سرنوشت متضاد و عبرت آموز را رقم می زند نوع تربیت یافتگی افراد و متاثر از مکتبی است که افراد از آن پیروی می کنند.
🔸 رجایی پرورش یافته مکتب اسلام ناب محمدی، صلی الله علیه و آله است و در معرفی خود، صراحتاً می گوید: "مقلد امام" است و مقصودش از مقلد امام، مقلد یک مرجع تقلید بودن نیست، بلکه تربیت یافتگی در "مکتب امام" است.
🔹 بنی صدر، پرورش یافته و نماد مکتب فاسد "لیبرالیسم" است، هم خودش بد عاقبت شد و هم عده زیادی را به بدعاقبتی کشاند.
🔺 هر چند امروز هم عده ای تلاش می کنند که با تحریف شهید رجایی و تطهیر #بنیصدر، حقایق را وارونه نشان دهند، اما صحنه عالم آنقدر روشن است که این تلاشهای بیهوده راه به جایی نمی برد. پس " فاعتبروا یا اولی الابصار ".
✍️ غلامعلی کریمی
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
☘️
🌀 #یادداشت_کوتاه | اعتماد عمومی و همکاری همگانی
🍃🌹🍃
🔻 حل مشکلات جامعه یک فرمول ساده دارد؛ اراده دولت + اعتماد عمومی + همکاری همگانی = موفقیت دولت در حل مشکلات در حال حاضر اعتماد عمومی مردم به کارگزاران حکومت کمی خدشه دار شده، وقتی اعتماد نباشد، همکاری نیز شکل نخواهد گرفت و اگر همکاری مردم نباشد، حتی امام معصوم علیه السلام هم نمیتواند مشکلات جامعه را حل کند.
🔺 سفرهای جمعه ای آقای رئیسی بخش اول و دوم این فرمول را تا حدی می تواند تحقق بخشد، اما کافی نیست، چرا که دولت در آقای رئیسی خلاصه نمیشود و مدیران دولتی تا پایین ترین رده باید دیدارهای مردمی هفتگی داشته باشند و پایگاه های بسیج و مساجد باید حلقه وصل این ارتباط باشند، لذا مسولان بسیج تا سطح پایگاه از هم اکنون باید برای این امر مهم برنامه ریزی کنند.
✍️ دکتر قاسم حبیب زاده
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈در کدام کشتی نشسته ای؟
کشتی ولایت یا طاغوت
البقره
👈اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
👈ﺧﺪﺍ ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﻭ ﻳﺎﺭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ ; ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺗﺎﺭﻳﻜﻲ ﻫﺎ [ ﻱ ﺟﻬﻞ ، ﺷﺮﻙ ، ﻓﺴﻖ ﻭﻓﺠﻮﺭ ] ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﻧﻮﺭِ [ ﺍﻳﻤﺎﻥ ، ﺍﺧﻠﺎﻕ ﺣﺴﻨﻪ ﻭ ﺗﻘﻮﺍ ] ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻣﻰ ﺑﺮﺩ . ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﺪﻧﺪ ، ﺳﺮﭘﺮﺳﺘﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﻃﻐﻴﺎﻥ ﮔﺮﺍﻧﻨﺪ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻧﻮﺭ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺗﺎﺭﻳﻜﻲ ﻫﺎ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻣﻰ ﺑﺮﻧﺪ ; ﺁﻧﺎﻥ ﺍﻫﻞ ﺁﺗﺶ ﺍﻧﺪ ﻭ ﻗﻄﻌﺎً ﺩﺭ ﺁﻧﺠﺎ ﺟﺎﻭﺩﺍﻧﻪ ﺍﻧﺪ .(٢٥٧)
✅آیه الله حائری شیرازی
🔻ما دلخوشیم به اینکه یک رکعت نمازمان ترک نمیشود اما #تقرب از طریق #ولایت واقع میگردد، نه از راه #نماز. «اللهُ وَلیُّ الّذینَ آمَنوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ الی النُّور». این، اخراج الهی است. وقتی انسان از ظلمت تهی شد، سراسر نور میشود.
🔸 توجه کنیم که کابین کشتی، جهتِ آن را تعیین میکند، نه بقیه کشتی. مسافران در حرکت آن، دخیل نیستند. و مسافتی که انسان طی میکند، همچنان در کشتی است؛ چه ولایت #الله، یا ولایت #طاغوت. در واقع دو کشتی است: طاغوتیها نخست مردم را در کشتی خود مینشانند، سپس از نور به سمت ظلمت میبرند. «وَالَّذينَ كَفَروا أَولِياؤُهُمُ الطّاغوتُ يُخرِجونَهُم مِنَ النّورِ إِلَى الظُّلُماتِ» انبیا نیز مردم را مینشانند و بعد، از ظلمت به نور میبرند.
🔺 اگر جهتِ حرکت کسی رو به #ولایت باشد، #مؤمن است. #ایمان، به #نماز و #روزه نیست؛ «لاتنظروا الی طول رکوع الرَّجُل و سجوده، و لکن انظروا الی حُسن ولایته و صدق حدیثه». #ایمان_رسمی که برای حرکت از ظلمت به نور لازم است و با #ایمان_اسمی تفاوت دارد، با ولایت تحقق مییابد.
ولی کیست ؟
ولیّ با تشدید یاء، یعنی فرمانروا؛ آن کسی که همهی نیروها از او باید الهام بگیرند و همهی کارها به او باید برگردد.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_ششم
✅ #صرفا_جهت_اطلاع | مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان- ۱۷ مهر
🍃🌹🍃
1️⃣ ادعای پیشبرد رویکرد های متشتت و متغیراز سوی ایران درقبال برجام و بی توجهی دولت سیزدهم به عرف بین الملل برای جلوگیری از اعمال تحریم های بیشتر، القاء دست برتر امریکا در گفتگوهای جدید و احتمالی هسته ای و همسوسازی جهت گیری های کلی مذاکرات در راستای منافع واشنگتن، معرفی جمهوری اسلامی بعنوان عامل تعویق گفتگوها و تطهیر آمریکا با ادعای داشتن خواست جدی به از سرگیری هرچه زودتر گفتگوها
2️⃣ بازتاب سفر امیرعبداللهیان به لبنان و اهمیت زدایی از قدرت نمایی ایران و حزب ا... در شکستن تحریم لبنان، برجسته سازی واکنش آمریکا به این اقدام و القاء مغایرت سوخت رسانی به لبنان با قوانین بین المللی و ادعای احتمال تشدید تحریم ها برضد لبنان با این اقدام ایران، تلاش برای دامن زدن به واگرایی های منطقه ای و معرفی ایران بعنوان مقصر قطع مناسبات با سعودی ها، مخدوش سازی سیاست های ثبات بخش منطقه ای ایران و متهم ساختن ج.ا.ا به حمایت از تروریسم
3️⃣ ناراضی جلوه دادن مردم نسبت به عملکرد مسئولان نظام و حاشیه سازی درباره سفرهای استانی رئیس جمهور همزمان با سفر او به مناطق محروم استان ها و ادعای پوپولیستی و تشریفاتی بودن این سفرها، القاء نبود کارآیی در دولت سیزدهم برای حل مشکلات مردم و برجسته سازی شرایط اقتصادی با ادعای خالی بودن خزانه کشور
4️⃣ برجسته سازی مجدد اتهامات حقوق بشری علیه رئیس جمهور در مورد ادعاهای اعدام منافقین در سال ۶۷ همزمان با احتمال سفر ایشان به اسکاتلند برای شرکت در اجلاس تغییرات اقلیمی گلاسکو، بازتاب نامه نگاری ضدانقلاب با پلیس اسکاتلند برای بازداشت آقای رئیسی، تلاش برای برانگیختن احساسات جامعه جهانی برضد ایران و مدیریت افکار و جامعه مدنی داخل برای اعمال فشار بر دولت
5️⃣ بازتاب اقدام وزارت خزانه داری آمریکا در حذف شرکت ایران ماموت و زیرمجموعه هایش از لیست تحریم ها
6️⃣ بازتاب انتخابات پارلمانی عراق و القاء تعیین کننده بودن رویکرد گروه های سیاسی برای جلوگیری از نفوذ ایران
7️⃣ بازنشر مجدد ادعاهای حقوق بشری درباره نحوه برخورد با زندانیان در زندان فشافویه تهران
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل (۷۳)
🌀 خبر: به گفته فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یک شناور متفاوت از سه شناور رده شهید سلیمانی بهنام «ابومهدی المهندس» نیز در دست ساخت است که قابلیتهای آفندی و پدافندی و بدنهای بهشکل W با طول ۴۷ متر دارد.
🍃🌹🍃
🔻تحلیل: نیروی دریایی سپاه که در دل دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران تشکیل شد، در ابتدا تنها از قایقهای تندرو با نصب سلاحهای سبک بهره میبرد. این نیرو در آن دوران نقش مهمی در عملیات مقابله به مثل با رژیم بعث عراق در جنگ نفتکشها ایفا کرد که در نهایت به درگیری مستقیم نیروی دریایی سپاه و نیروی دریایی ارتش آمریکا در ۱۴ مهر ۱۳۶۶ منجر شد.
🔹 از آن عملیات غرور آفرین نیروی دریائی سپاه در خلیج فارس که در برابر نیروهای متجاوز آمریکایی از خودرشادت بی نظیر نشان دادند ۳۴سال میگذرد ،نیروی دریائی سپاه توانسته خود را به مدرنترین تجهیزات روز مسلح کرده و وارد حوزه های فرامرزی شده تا بتواند از منافع ملی در آبهای آزاد و خلیج فارس و دریای عمان حراست وپاسداری کند.
🔸 تاریخ ملت ایران نشان میدهد هرگاه به توانائیهای خود تکیه کرده توانسته در برابر زورگوئیهای مستکبران ایستادگی کند و هر زمان توسط عوامل نفوذی و آدمهای سست عنصر به بیگانه اعتماد کرده شکستهای تلخی متحمل شده است.
🔺بازدید رئیس جمهور محترم از کارگاههای ساخت شناورهای نیروی دریائی سپاه بار دیگر گوشه هایی از شعار ((ما میتوانیم)) را به رخ جهانیان کشید.
✍️ سیدجعفرموسوی همپا
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
👈عاقبت کسی که چهل سال به انتظار سرنگونی جمهوری اسلامی نشسته بود
🔸 "إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ؛
✅ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﻣﺆﻣﻦ ﺭﺍ دچار فتنه کردند و ﺳﭙﺲ ﺗﻮﺑﻪ ﻧﻜﺮﺩﻧﺪ، ﻋﺬﺍﺏ ﺩﻭﺯﺥ ﻭ ﻋﺬﺍﺏ ﺳﻮﺯﺍﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ." (بروج: ١٠)
👈حاکم فقط خداست ولاغیر
آن کسی که در جامعه اسلامی حق امر و نهی و فرمان و حق اجرای اوامر و حق فرمان دادن و معین کردن خط مشی جامعه؛ و خلاصه حق تحکم در همه خصوصیات زندگی انسانها دارد خداست."والله ولی المؤمنین"
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_ششم
👈نقش داعش در افغانستان
داعش در جمعهای که گذشت، در جمع مسلمانان نمازگزار مسجد خانآباد افغانستان، اقدام انتحاری و تروریستی انجام داد که طی آن بیش از صد نفر شهید و زخمی شدند. در پی این حادثه رهبر معظم انقلاب با تأکید بر مجازات عاملان، از کشورهای همسایه و مسئولین افغانستان خواستار جلوگیری از تکرار چنین فجایعی شدند. همانگونه که معظم له اعلام کردند، چنانچه جلوی این اقدامات گرفته نشود، مطمئناً انجام چنین اقدامات تروریستی در افغانستان شدت خواهد یافت. خط فکری داعش در افغانستان بر ایجاد اختلاف بین شیعیان با اهل سنت و فراهمسازی اختلافات و درگیریهای مذهبی در آن متمرکز شده است.
👈گزارههای تحلیلی:
آمریکا از کارت داعش در افغانستان در دو جهت استفاده میکند:
✅ الف) احیای داعش جهت درگیر کردن بازیگران دیگر همچون ایران، روسیه و چین در بحران احتمالی ایجادشده از طریق جنگ داخلی در افغانستان؛
✅ ب) ایجاد فضای گسترده ناامنی داخلی در افغانستان به دلیل خلأهای امنیتی موجود در آن و توسعه این ناامنی به کشورهای منطقهای مخالف سیاستهای آمریکا؛ بنابراین آمریکاییها به این تحلیل رسیدهاند که تنها گروهی که هم برای طالبان و هم برای سایر بازیگران همچون ایران به صورت تهدید میتواند وجود داشته باشد و درعینحال میتواند سیاستهای این کشور شکستخورده در افغانستان را پیش ببرد، داعش است؛ به همین منظور تمام توان خود را بر احیا و حمایت از داعش قرار داده است تا از یکسو ناامنی گسترده در افغانستان در جهت راهبرد مشغول سازی پیاده شود و از سوی دیگر با توجه به ناامنی به وجود آمده و خطر داعش، زمینه اقدامات نظامی محدود و مداخله در امور افغانستان را فراهم و توجیه کند؛ تهدیدی که اگر در نطفه خفه نشود، زمینهساز ناامنی گسترده در داخل افغانستان شده و خطرات امنیتی گسترده همچون افزایش تهدیدهای داعش در منطقه را موجب خواهد شد. این در حالی است که راهبرد جمهوری اسلامی ایران عدم حضور بازیگران فرامنطقهای در افغانستان و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی است؛ زیرا هم حضور بازیگران خارجی و هم رشد و نمو نیروهای نیابتی آنها، هر دو زمینهساز ناامنی و بروز مشکلات تروریستی در منطقه هستند.
✍️#محمدرضا_فرهادی
✅ #یادداشت_کوتاه | سفر برای مردمی ماندن!
🍃🌹🍃
🔻 یکی از ویژگیهای دولت سیزدهم که در همین ابتدای راه نمود فعالی پیدا کرده است، سفرهای استانی است. حضور فعال دولتمردان که اتفاقاً از استانهای محروم هم آغاز گردیده دارای آثار و برکات بزرگی است. مردمی بودن، حضور در میان مردم و از نزدیک در جریان امور مردم بودن از توصیههای مؤکد رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار اعضای دولت جدید با معظم له نیز بوده است و اکنون دکتر رئیسی خبر از ادامه سفرهای استانی میدهد. به عقیده رئیسجمهور، «در بسیاری از موارد، برخی طرحها که دچار وقفه بیدلیل شدهاند، با پیگیریهای مدیران ارشد در جریان بازدید حضوری، فعال میشود». بااینحال، در خصوص سفرهای استانی توجه به چند نکته ضروری به نظر میرسد؛
🔹 نکات تحلیلی: ۱- ازجمله شعارهای مهم دکتر رئیسی در ایام انتخابات، تشکیل دولت مردمی بوده است؛ یکی از مؤلفههای اصلی دولت مردمی، حضور بدون واسطه در میان مردم است. مقام معظم رهبری نیز یکی از شروط تحقق دولت مردمی را با مردم و در میان مردم بودن عنوان کردهاند. ۲- آنچه بر ارزش سفرهای استانی دولت افزوده است، اصرار معظم له بر حضور در مناطق محروم و محلهها و مناطقی است که حتی شاید مدیران محلی هم کمتر در آنجا حضور مییابند. ترجمان سخن مقام معظم رهبری این است که ایشان حضور در میان مردم را گزینشی نمیدانند و معتقدند: «مردم یعنی همه مردم؛ بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی». ۳- وحدت و وفاق ملی یکی از بزرگترین سرمایههای اجتماعی در مواجهه با تهدیدات بیرونی و چالشهای درونی است. حضور دولت در مناطق مختلف کشور، شنیدن دغدغههای مردم و برداشتن موانع پیش رو با رأی و نظر مردم، موجب تقویت این سرمایه اجتماعی میشود. ۴- ترمیم مستمر روابط میان مردم با دولت ازجمله ضروریات هر حکومتی برای دوام و توفیق است؛ این امر حاصل نمیشود مگر با اطلاع و آگاهی از دغدغههای جامعه و برنامهریزی، اقدام و عمل بر اساس آن دغدغهها. یکی از دلایل اصلی اعتراض در کشور ما به همین حضور ناکافی مسئولین در میان مردم برمیگردد. مقام معظم رهبری راهکار نزدیکی دولت به مردم و مردمی بودن دولت را این میدانند که دولتمردان: «صادقانه با مردم حرف بزنند، مشکلات را به مردم بگویند، راهحلها را به مردم بگویند، توقّعات را از مردم ابراز کنند و کمکهای لازم را به مردم تقدیم کنند. حرف زدن با مردم یکی از کارهای مهمی است که دولت مردمی بایستی [به آن] متعهّد باشد». مردمی بودن و مردمی ماندن دولت اصل مهم و ضروری است و سفرهای استانی نیز با توجه به این اصل ارزشگذاری میشود.
✍️ مصطفی برزکار
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
✅ # نظریه و تحلیل | پیام نیازمندی آمریکا به برجام
🍃🌹🍃
🔻 طی روزهای اخیر سه اقدام معنادار از سوی آمریکا رخ داده که میتوان آن را پیامهایی برای ایران مبتنی بر تسریع در آغاز مذاکرات وین و احیای برجام دانست.
1️⃣ تعطیلی میز ایران در سیا: به گزارش رسانههای آمریکایی، میزهای مستقل ایران و کره شمالی در سازمان سیا که در دولت ترامپ راهاندازی شده بودند، به کار خود پایان داده و از این پس فعالیتهای آنها تحت نظر دو مرکز منطقهای خاورمیانه و شرق آسیا ادامه خواهد یافت. این را میتوان پیامی در راستای ادعای کاهش اقدامات خرابکارانه و بحرانهای ضدامنیتی علیه ایران دانست.
2️⃣ رفع تحریم شرکت ماموت: وزارت خزانه داری آمریکا گروه صنعتی ماموت و شرکتهای زیرمجموعه آن را از فهرست تحریمها خارج کرد. اهمیت این مجموعه صنعتی در ارتباط آن با شرکتهای خودروسازی سنگین در آلمان، نقش آن در فرآیند تولید ابزار و ماشینهای فرآیند ترانزیت کالا در ایران است.
3️⃣ مذاکرات رابرت مالی با کره جنوبی: رابرتمالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در مذاکره با معاون وزیر خارجه کره جنوبی از این دولت خواست که به «نقش سازنده» خود در احیای برجام ادامه دهد. این میتواند چراغ سبزی به سئول برای آزادسازی بخشی از اموال بلوکهشده ایران و یا رفع برخی نیازمندیهای تکنولوژیک اقتصادی تفسیر شود.
🔸 به نظر میرسد تبعات خروج غیرمسئولانه آمریکا از افغانستان و افزایش انتقادات از آن در فضای داخلی آمریکا، کاخ سفید را به سوی کسب یک دستاورد دیپلماتیک در غرب آسیا سوق داده که در این بین، پرونده هستهای ایران میتواند از اولویت بیشتری برخوردار باشد.
🔺 در کنار آن، تلاش برای حل پروندههای منطقهای آمریکا و متحدانش در دیگر مناطق برای افزایش تمرکز بر مهار چین که در انعقاد قرارداد اخیر «آکوس» نمایان شد نیز نمود دیگری از تلاش آمریکا برای تسریع در این مذاکرات است.
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین