💢اینستاگرام ۵ هزار پست با هشتگ #نادر_طالب_زاده را حذف کرد!
♦اپلیکیشن اینستاگرام در ادامه سیاستهای ضد ایرانی خود، پستهای کاربران با هشتگ #نادر_طالب_زاده را از دسترس خارج کرد!
🆔 @savad_rasaneh
◀️نادر طالبزاده و پایان برنامهسازان اهل مطالعه؟
🔰عصر فعالان رسانه «اهل گِل» رو به پایان است
⭕ساعاتی است که نادر طالبزاده از دنیا رفته. هنوز به خاک سپرده نشده، در وصف او مطالب، اظهارنظرها و محتواهایی ویژه شبکههای اجتماعی منتشر شده که همگی قابل تأمل و ارزشمند است. نادر طالبزاده در دورهای که افراد به محض باز کردن یک حساب کاربری، «فعال رسانهای» میشوند، اعتباری فراتر از یک فعال رسانهای داشت. اگرچه او به همراهی و همکاری با شهید آوینی شناخته میشود، اگرچه او به دلیل ساخت آثار مکتوب، سینمایی و تصویری، یک چهره ممتاز و درخشان رسانهای است، اگرچه او نگاهی فراتر از مسائل و رویدادهای جامعه امروز ایران را داشت، اگرچه و اگرچه و اگرچه، اما نادر طالبزاده ویژگی ممتازی داشت که هر چه میگذرد، مثل خود نادر، نادرتر و دستنیافتنیتر میشود.
⭕مرور عالم و اصحاب رسانهای غرب نشان میدهد باهوشترین و مبتکرترین و خلاقترین چهرهها و افراد در عالم رسانه که کارکرد هدایت و تدبیر جامعه دارد، مشغول میشوند. هنر، فرهنگ، ارتباطات و هر آنچه به جامعه مربوط میشود، بایستی توسط تیزبینترین، عاقلترین و فهیمترین انسانهای آن جامعه اداره شود. رسانه از جنس موضوعاتی است که هوشمندی و فراست بالایی میطلبد. چون با ذهن و زبان سر و کار دارد، باید پیام تولید کند، باید ارتباط بگیرد و باید اقناع کند. اقناع پیششرطها و اقتضائاتی دارد که از جمله آنها توانایی طراحی راهبرد و همچنین قدرت برقراری گفت و شنود است. از سنخ کارهایی که معلمها و روحانیون میکنند. در نتیجه رسانه، برخلاف آنچه مشهور شده، کار نخبگان است.
⭕درخشندگی و تمایز و ارزشمندی نادر طالبزاده، نه به آثار سینمایی اوست و نه به دیدگاههای مترقی و پیشبرنده او. نادر طالبزاده، هیچگاه خود را بینیاز از مطالعه ندید. هیچگاه کتاب را کنار نگذاشت و هیچگاه تیم و دفتر و تشکیلات نساخت که برای او بنویسند و گزیده کنند و پاورپوینت بسازند. او هیچگاه از تجربه فاصله نگرفت و هیچگاه به بهانه ذخیره زمان، برای خود صندلی و درجه و پاویون نتراشید. نادر طالبزاده، از ابتدا تا انتها دست از دوربین و قلم و گچ و ماژیک نگرفت. او تا پایان به لوازم آموختن پایبند بود.
⭕یک بار دیگر برنامه «عصر» او را ببینیم. او در جریان تهیه برنامه قرار دارد. او مدیریت و اجرا را جدا از تهیه و تدوین نمیبیند. تو گویی خودش رفته و پلیبکهای برنامه را ضبط کرده، دست به تدوین برده، کت و شلوار پوشیده و رو به دوربین نشسته، سؤالات مصاحبه با مهمانان را نوشته و در نهایت خودش است که سه، دو، یک میگوید و کات میدهد. اینها همه به این معنا نیست که نادر طالبزاده تشکیلات نمیدانسته یا تیمداری نکرده، به این معناست که هیچ یک از اجزای کار رسانهای را بازیچه و سرگرمی نمیدانسته و خود در متن هر یک از آنها حضور داشته.
⭕از همه پیشینه و سابقه نادر طالبزاده، تهیهکنندگی برنامههای تلویزیون مهمتر است. برنامهسازی، کاری از جنس و سنخ مدیریت، هدایت و تدبیر اذهان است و اتفاقاً باید باهوشترین و نخبهترین افراد را جامعه به گونهای سامان و سازمان داد که برنامهسازی و تهیهکنندگی کنند. نادر طالبزاده با همه هوش و سابقه و اسم و رسمی که داشت، از مطالعه، نوشتن و خط زدن و یاد گرفتن و تجربه کردن دست نکشید و این مهمترین درس او برای فعالان رسانهای است. فعالان رسانهای که دیگر مطالعه را در شأن خود نمیبیند یا برایش وقت نمیگذارند. خدایش بیامرزد.
📝 محمد رستمپور
🆔 @savad_rasaneh
💢 وقتی هویت در معماری جایگاهی ندارد دچار چنین مصیبتهایی میشویم که ساختمان پزشکان با ترکیب نمای کامپوزیت و فلز و چنین ترکیببندی شکل میگیرد.
🏙 معماری هجری
🆔 @savad_rasaneh
🖇سامسونگ پس از انتقادات فراوان بابت تبلیغ جدیدش که در آن دختری در ساعت دو شب، به تنهایی در حال دویدن در خیابان است مجبور به عذرخواهی شد!
🖇منتقدان معتقدند این تبلیغ غیرواقعی است و خیابانهای انگستان در شبها آن قدر امنیت ندارند که یک دختر ساعت دو شب بتواند تنهایی برود بدود و میخواهد شرایط بد برای زنان را عادی نشان بدهد.
🆔 @savad_rasaneh
🔴 چرا رفتار سلبریتیها در جامعه مهم است؟
🔹 تحقیقات نشان میدهد سلبریتیها خودآگاه یا ناخودآگاه اعمال و رفتار و حتی شکل و ظاهرشان تاثیرات زیادی روی نوجوانان دارد. اما چرا این موضوع مهم است؟
🔹در این گزارش میخوانید:
جایزه زیبایی به جای جایزه صلح
وقتی لاغری افراطی یک ارزش میشود!
هر حرکت یک سلبریتی میتواند مهم باشد
سلبریتی میتواند به کاهش باورهای منفی و افزایش باورهای مثبت کمک کند
چرا نوجوانهای امروز به جای ابرقهرمان سلبریتیها را دوست دارند؟
مشروح گزارش در لینک زیر:
http://fna.ir/1oratp
🆔 @savad_rasaneh
✅ طرح صیانت در ویتنام
🔴مهلت ۲۴ ساعته دولت ویتنام به شبکه های اجتماعی برای حذف محتوای ممنوعه
🔹ویتنام تصمیم دارد قانونی جدیدی ارائه دهد که طبق آن شبکه های اجتماعی ملزم به حذف محتوای غیرقانونی ۲۴ ساعت پس از انتشار آن می شوند.
🔹 براین اساس بازه زمانی ۲۴ ساعته برای حذف محتوای غیرقانونی مهلت تمدید ندارد و از سوی دیگر پخش زنده محتوای غیرقانونی نیز باید ظرف ۳ ساعت مسدود شود.
🔹 شرکتهایی که در مهلت اعلام شده محتوای غیرقانونی را حذف نکنند با ممنوعیت پلتفرمشان در ویتنام روبرو میشوند.
🔹همچنین به شبکههای اجتماعی دستور داده میشود محتوایی که به امنیت ملی آسیب میزند، باید به سرعت حذف شود.
🔹 در حال حاضر شبکههای اجتماعی چند روز فرصت دارند تا درخواستهای حذف محتوا از سوی دولت ویتنام را بررسی کنند.
🔹اصلاحات قانونی مذکور که هنوز به طور عمومی اعلام نشدهاند، احتمالاً ماه آینده توسط نخست وزیر ویتنام امضا و از جولای ۲۰۲۲ میلادی اجرایی میشوند.
🔹در این میان دولت اندونزی نیز تصمیم دارد با وضع قانونی به پلتفرمهای اجتماعی ۲۴ ساعت فرصت دهد تا محتوای نامناسب را حذف کنند.
🆔 @savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چهارمین دوره همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با موضوع اصلی «ژانر در فیلم کوتاه»
🔹علاقهمندان به شرکت در آن تا ۳۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ فرصت دارند تا چکیده مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
🔹چهارمین دوره این همایش ۲۶ آذرماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.
🆔 @savad_rasaneh
الکسا پس از ۲۵ سال تعطیل شد
سایت الکسا از ۱۲ اردیبهشت ( اول می) از دسترس خارج شد. مدیریت این سایت توضیحی درباره علت این تصمیم نداد و تنها به تشکر از مشترکان و مخاطبان اکتفا کرد و نوشت که این تصمیم، بسیار دشوار بود.
🆔 @savad_rasaneh
🔸نگرانی درباره آینده
🔻انتشار خبر خرید توییتر توسط #ایلان_ماسک، بزرگترین سهامدار توییتر، واکنشهای زیادی از جمله نگرانیها درباره تغییرات احتمالی این غول #شبکههایاجتماعی را بههمراه داشته است.
🔻کنشگران و سازمانهای حقوق بشری از افزایش محتوای نفرتپراکنانه و خشونت طلبانه به نام #آزادیبیان سخن میگویند. دیگران از دسترسی مجدد افرادی نگران هستند که توییتر فعالیت آنها را در فضای مجازی مضر تشخیص داده بود.
🆔 @savad_rasaneh
💠متاورس چیست؟
🔰 #متاورس (Metaverse) ترکیبی از دو واژه Meta (فراتر) و Universe (جهان) به مفهوم "فراتر از جهان" است.
🔰متاورس در واقع یک پیشبینی دربارهٔ یک #تکنولوژی جدید در آینده است که کاربران آن قادر خواهند بود از سراسر جهان به آن متصل شوند.
🔰متاورس ترکیبی از #فضایمجازی، #اینترنت و #واقعیتافزوده است.
🆔 @savad_rasaneh
#تاریخ_رسانه
🔘 نخستین دوره آموزش #روزنامهنگاری برای زنان در ایران در سال ۱۳۴۵ در هنرستان دخترانه فرح که به نام همسر شاه نامگذاری شده بود با ۱۲ دانشآموز دارای سیکل اول دبیرستان برگزار شد.
🔘 این دوره سهساله بود و علاوهبر آموزش عمومی دبیرستان، درسهای تخصصی نظری و عملی روزنامهنگاری را نیز در برمیگرفت. برنامه درسی را مدیر هنرستان خانم موسوی تنظیم کرده بود. درسهای نظری عبارت بودند از: قانونها و مقررات روزنامهنویسی، آشنایی با مطبوعات و سیر تحول آن، سازمان روزنامه، اصول خبرنگاری، وظایف و تکالیف اخلاقی و اجتماعی خبرنگار، آگهی و روابط عمومی، رادیو و تلویزیون و سینما (سازمان و طرز کار)، عکاسی و فیلمبرداری خبری و شیمی عکاسی.
🔘 از این دوره چنان استقبال شد که هنرستان برنامه چهار ساله دیگری با ۱۰۰ ساعت کار آموزی در سال ایجاد کرد.
منبع: نگاهی به آموزش روزنامهنگاری در ایران/ مجله رسانه، سال ۱۳۶۹
🆔 @savad_rasaneh