✅ طرح صیانت در ویتنام
🔴مهلت ۲۴ ساعته دولت ویتنام به شبکه های اجتماعی برای حذف محتوای ممنوعه
🔹ویتنام تصمیم دارد قانونی جدیدی ارائه دهد که طبق آن شبکه های اجتماعی ملزم به حذف محتوای غیرقانونی ۲۴ ساعت پس از انتشار آن می شوند.
🔹 براین اساس بازه زمانی ۲۴ ساعته برای حذف محتوای غیرقانونی مهلت تمدید ندارد و از سوی دیگر پخش زنده محتوای غیرقانونی نیز باید ظرف ۳ ساعت مسدود شود.
🔹 شرکتهایی که در مهلت اعلام شده محتوای غیرقانونی را حذف نکنند با ممنوعیت پلتفرمشان در ویتنام روبرو میشوند.
🔹همچنین به شبکههای اجتماعی دستور داده میشود محتوایی که به امنیت ملی آسیب میزند، باید به سرعت حذف شود.
🔹 در حال حاضر شبکههای اجتماعی چند روز فرصت دارند تا درخواستهای حذف محتوا از سوی دولت ویتنام را بررسی کنند.
🔹اصلاحات قانونی مذکور که هنوز به طور عمومی اعلام نشدهاند، احتمالاً ماه آینده توسط نخست وزیر ویتنام امضا و از جولای ۲۰۲۲ میلادی اجرایی میشوند.
🔹در این میان دولت اندونزی نیز تصمیم دارد با وضع قانونی به پلتفرمهای اجتماعی ۲۴ ساعت فرصت دهد تا محتوای نامناسب را حذف کنند.
🆔 @savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چهارمین دوره همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با موضوع اصلی «ژانر در فیلم کوتاه»
🔹علاقهمندان به شرکت در آن تا ۳۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۱ فرصت دارند تا چکیده مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
🔹چهارمین دوره این همایش ۲۶ آذرماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.
🆔 @savad_rasaneh
الکسا پس از ۲۵ سال تعطیل شد
سایت الکسا از ۱۲ اردیبهشت ( اول می) از دسترس خارج شد. مدیریت این سایت توضیحی درباره علت این تصمیم نداد و تنها به تشکر از مشترکان و مخاطبان اکتفا کرد و نوشت که این تصمیم، بسیار دشوار بود.
🆔 @savad_rasaneh
🔸نگرانی درباره آینده
🔻انتشار خبر خرید توییتر توسط #ایلان_ماسک، بزرگترین سهامدار توییتر، واکنشهای زیادی از جمله نگرانیها درباره تغییرات احتمالی این غول #شبکههایاجتماعی را بههمراه داشته است.
🔻کنشگران و سازمانهای حقوق بشری از افزایش محتوای نفرتپراکنانه و خشونت طلبانه به نام #آزادیبیان سخن میگویند. دیگران از دسترسی مجدد افرادی نگران هستند که توییتر فعالیت آنها را در فضای مجازی مضر تشخیص داده بود.
🆔 @savad_rasaneh
💠متاورس چیست؟
🔰 #متاورس (Metaverse) ترکیبی از دو واژه Meta (فراتر) و Universe (جهان) به مفهوم "فراتر از جهان" است.
🔰متاورس در واقع یک پیشبینی دربارهٔ یک #تکنولوژی جدید در آینده است که کاربران آن قادر خواهند بود از سراسر جهان به آن متصل شوند.
🔰متاورس ترکیبی از #فضایمجازی، #اینترنت و #واقعیتافزوده است.
🆔 @savad_rasaneh
#تاریخ_رسانه
🔘 نخستین دوره آموزش #روزنامهنگاری برای زنان در ایران در سال ۱۳۴۵ در هنرستان دخترانه فرح که به نام همسر شاه نامگذاری شده بود با ۱۲ دانشآموز دارای سیکل اول دبیرستان برگزار شد.
🔘 این دوره سهساله بود و علاوهبر آموزش عمومی دبیرستان، درسهای تخصصی نظری و عملی روزنامهنگاری را نیز در برمیگرفت. برنامه درسی را مدیر هنرستان خانم موسوی تنظیم کرده بود. درسهای نظری عبارت بودند از: قانونها و مقررات روزنامهنویسی، آشنایی با مطبوعات و سیر تحول آن، سازمان روزنامه، اصول خبرنگاری، وظایف و تکالیف اخلاقی و اجتماعی خبرنگار، آگهی و روابط عمومی، رادیو و تلویزیون و سینما (سازمان و طرز کار)، عکاسی و فیلمبرداری خبری و شیمی عکاسی.
🔘 از این دوره چنان استقبال شد که هنرستان برنامه چهار ساله دیگری با ۱۰۰ ساعت کار آموزی در سال ایجاد کرد.
منبع: نگاهی به آموزش روزنامهنگاری در ایران/ مجله رسانه، سال ۱۳۶۹
🆔 @savad_rasaneh
✋آسیبهای وابستگی به تکنولوژی
🔹 خودآگاهی را تضعیف میکند
هرچقدر که زمان بیشتری را صرف گذراندن با تکنولوژی کنید، زمان کمتری را برای اختصاص دادن به افکار و احساساتتان خواهید داشت. این خودبیگانگی کودکان نسبت به هیجانات و احساساتشان، توانایی خودآگاهی را ازآنها میگیرد و به جای اینکه متفکرانه تصمیم بگیرند، بیشتر به صورت واکنشی و انفعالی عمل میکنند.
🔹 خودتنظیمی (خودمدیریتی) را کاهش میدهد
پژوهشها اثبات کردهاند که وابستگی به تکنولوژی، برانگیختگی و تکانشوری را افزایش داده و تحمل ناکامی را کاهش میدهد.
🔹 مهارتهای اجتماعی را کاهش میدهد
روابطی که کودک از طریق فضای مجازی با دیگران برقرار میکند، از نوع روابطی بی روح و مصنوعی است که به ندرت به دوستی واقعی منجر میشود و به این ترتیب وابستگی به تکنولوژی منجر به انزوا و گوشهگیری میشود.
🔹 توانایی همدلیکردن را تضعیف میکند
هنگامی که وقت گذرانی با دنیای مجازی و تکنولوژی جایگزین وقت گذرانی با خانواده یا دوستان شود، کودکان دنیا را به صورتی شبیه به حالت خلسه و سرگشتگی، خودشیفتگی و جدا از دیگران تجربه میکنند و نمیتوانند به صورت همدلانه و مشفقانه با دیگران ارتباط برقرار کنند و پایههای اصلی شفقت سالم به صورت رشدنایافته باقی میمانند.
🔹 موجب بیانگیزگی میشود
انگیزه ای که برای دستیابی افراد به اهداف نیازمند نیرویی محرک و کشاننده میباشد و توجه پایدار را تقویت کرده و باعث تحمل سطح بالایی از تحمل ناکامی میشود، به سرعت کاهش مییابد. درنتیجه هنگامیکه با انتخابها و تصمیمات دشوار زندگی روبرو میشوند، از علائم اضطراب و افسردگی رنج میبرند.
🔺 پیشنهادی برای والدین
🔸 تکنولوژی به این دلیل ایجاد شده که کیفیت زندگی کودکان را بالا ببرد نه اینکه زندگیشان را تحت سلطه خود دربیاورد.
🔸 تلاش کنید که برای استفاده از تکنولوژی به صورت نظاممند عمل کنید و برای استفاده بیش از حد از آن برای همه اعضای خانواده محدودیت ایجاد کنید.
🔸به یاد داشته باشید که تکنولوژی باید برای کودکان ابزار باشد نه اینکه تمام زندگیشان را دربربگیرد.
🆔 @savad_rasaneh
◽️سواد فضای مجازی به ما یاد میدهد به تمام پیامهای رسانهای نگاه انتقادی و پرسشگر داشته باشیم.
◽️هیچگاه در زندگیتان بدون تحقیق و بررسی هیچ پیامی را باور نکنید. عکس زیر را ذخیره کنید و روی آن زووم کنید.
شگفت زده خواهید شد.
درس مهم:
با چشمانی که اینقدر خطا دارند، کسی را قضاوت نکنیم.
🆔 @savad_rasaneh
انجمن سواد رسانه طلاب
◽️سواد فضای مجازی به ما یاد میدهد به تمام پیامهای رسانهای نگاه انتقادی و پرسشگر داشته باشیم. ◽️
۲۰۲۲۰۵۰۷_۱۳۰۳۵۹.jpg
92.3K
📝نکته قابل توجه این است که در نگاه اول احساس میکنیم که خرها سیاه هستند و دوربین از زاویه ای کج هست ولی با دقت بیشتر درمیابیم که دوربین از زاویه بالا است و آنچیزی که ما فکر کردیم خر است، سایهی گورهخر بوده است.
🆔 @savad_rasaneh
🔰افغانستانهراسی و ایرانهراسی با چاشنی رسانههای اجتماعی
👤حسین امامی
🔹آنچه که در نفرتپراکنی محتوای منتشر شده در رسانههای اجتماعی در ایران و افغانستان صورت گرفته است حتی در صورت تأیید و صحت در اینکه در ایران باشد، بسیار نادر است و بیشتر مردم ایران نسبت به مهاجران افغانستان به صورت محبتآمیز رفتار میکنند.
🔹بسیاری از این مهاجران، افراد باشخصیت و محترمی هستند که از روی اجبار و سختیهای زندگی در کشورشان، سختیهای مهاجرت و کار سخت را پذیرفتهاند و به ایران آمدهاند. برخی از این مهاجران افغانستانی نیز فرهیخته و بعضا دانشجو هستند که هم صحبتی و معاشرت با آنها باعث مسرت و خوشحالی میشود.
🔹همواره جریانسازیهایی در رسانههای اجتماعی اتفاق میافتد و محتوایی وایرال(همهگیر) میشود که مردم دو کشور ایران و افغانستان باید آگاهتر و هوشمندانهتر نسبت به این وقایع برخورد کنند. چون اولا معلوم نیست که این ادعاها صحت داشته باشد یا اینکه یک اتفاق و سانحه اگر هم صحت داشته باشد نباید به کل جامعه تعمیم داده شود.
🔹اقدام قاطع دولت و پلیس هر دو کشور در شناسایی و مجازات متخلفان امر مهمی در اعتمادبخشی و آرامش جامعه خواهد بود.
🔹هراز گاهی ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای موبایلی بازنشر میشود از آزار و اذیتهایی که علیه مهاجران افغانستانی صورت میگیرد. در اینجا پرسشی مطرح میشود که آیا این اختلافات در واقعیت و زندگی روزمره مردم ایران با مهاجران افغانی هم دیده میشود و آیا با انتشار همین چند کلیپ افغانهراسی و ایرانهراسی اتفاق خواهد افتاد؟
🔹آنچه که در نفرتپراکنی محتوای منتشر شده در رسانههای اجتماعی در ایران و افغانستان صورت گرفته است، شک و تردید زیاد است و بیشتر منابع معتبر صحت آن را به واسطه اینکه در ایران اتفاق افتاده باشد، رد کردهاند. اما اگر فرض بگیریم این امر صحیح باشد هم این نوع موارد بسیار نادر است زیرا بیشتر مردم ایران همواره نسبت به مهاجران افغانستان به صورت محبتآمیز و مهماننوازانه رفتار میکنند.
🔹بسیاری از این مهاجران، افراد باشخصیت و محترمی هستند که از روی اجبار و سختیهای زندگی در کشورشان، دشواری مهاجرت و کار سخت را پذیرفتهاند و به ایران آمدهاند. برخی از این آوارگان و مهاجران افغانستانی نیز فرهیخته و بعضا دانشجو هستند که هم صحبتی و معاشرت با آنها باعث مسرت و همدلی ما میشود.
🔹همواره جریان سازیهایی در رسانههای اجتماعی هر دو کشور اتفاق میافتد و محتوایی وایرال یا به صورت گسترده پخش میشود که هدف اصلی از آن، منفی کردن اذهان عمومی مردم دو کشور ایران و افغانستان نسبت به یکدیگر است که مردم باید آگاهتر و هوشمندانهتر نسبت به این وقایع برخورد کنند، چراکه صحت این ادعاها مشخص نیست و همچنین اگر یک اتفاق و سانحه صحت هم داشته باشد نباید به همه جامعه تعمیم داده شود.
🔹در جایی که مردم در اعتراض به این وقایع و کلیپها تجمعاتی حتی خشونتآمیز برگزار میکنند، نشان از تاثیر آن محتواهای چندرسانهای بر افکار عمومی دارد. بنابراین در موارد اخیری که در امسال در رسانههای اجتماعی دو کشور پخش و بازنشر شد میتوان گفت که تفکر ایرانهراسی در میان افکار عمومی مردم افغانستان، بیشتر موثر واقع شد تا تفکر افغانهراسی نزد مردم ایران.
🔹در این زمینه رسانههای جمعی از جمله رادیو، تلویزیون، روزنامهها، خبرگزاریها و سایتهای خبری نباید به این نفرت پراکنیها و اختلاف میان دو ملت دامن بزنند. به خصوص آنکه این دو کشور با هم همسایه هستند و هم دین مشترکی دارند. این موضوع میتواند بستر سواستفاده دشمنان ملت ایران و افغانستان را فراهم آورد تا از مسایلی همچون شیعه و سنی بودن و مواردی از این قبیل سواستفاده کنند. مردم نیز میتوانند با قطع حلقه پخش دومینویی این محتواها نگذارند تا نفرتپراکنی در جامعه بیشتر شود.
🔹البته در کنار رسانهها و مردم، اقدام قاطع دولت و پلیس هر دو کشور در شناسایی و مجازات متخلفان امر مهمی در اعتمادبخشی و آرامش جامعه خواهد بود.
📘مدرس دانشگاه و پژوهشگر ارتباطات دیجیتال و عضو هیات مدیره انجمن متخصصان روابط عمومی ایران
📎 irna.ir/xjJgkR
🆔 @savad_rasaneh