🔘گل یا پوچ با دستان خونی! /موشهای سکه خوار به جان فرهنگ افتادند
▪️مدتی است با پخششدن خبر برنامه «گلیاپوچ» به میزبانی مهران مدیری که فیلیمو انتشار آن را برعهده دارد، نام کارگردان این برنامه حواشی بسیاری را ایجاد کرده است؛ فیلمساز و تدوینگر جوان، نیک یوسفی. این شخصیت جنجالی کسی است که در اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱، زمین براندازان را برای بازی انتخاب کرده و در پی اقدامات خود بازداشت هم شده بود. یوسفی با ساختن اثر کوتاه «زن، زندگی، آزادی» که همچنان میتوان آن را در صفحههای مجازی وی تماشا کرد، بهصورت کاملاً مستقیم همراهی خود را با این جریان نشان داده بود و حالا از ساترا مجوز تولید رئالیتیشو دریافت کرده است.
▪️به گزارش رجانیوز، «گلیاپوچ» تازهترین برنامه پلتفرم فیلیمو است که بنا است اولین قسمت این برنامه یکشنبه ۷ مرداد منتشر شود. این روزها در میان اهالی فرهنگ، گفتگوهایی پیرامون شکلگرفته که البته نه بهخاطر جذابیت این برنامه و یا حضور مهران مدیری در جایگاه مجری که برای حضور یک برانداز توییتری در جایگاه کارگردان این برنامه است.
▪️نیک یوسفی، فرد هتاک و آشوبگری که در ماجراهای ۱۴۰۱ مردم را به شورش علیه امنیت ملی تشویق میکرد و وعده سرنگونی میداد و رجز پیروزی میخواند، امروز نهتنها در زندان نیست و محکومیتی برای او صادر نشده، بلکه بهراحتی از پلتفرم فیلیمو پروژه کلان گرفته و در فضای فرهنگی کشور به تولید آثار خود مشغول است.
▪️یوسفی در بحبوحه ۱۴۰۱ علناً سران نظام را تهدید میکرد و حتی در یکی از مطالب اینستاگرامی خود نوشته بود: «من مرده شما زنده این ورق برمیگردد... ولی دیگر سوراخ موش هم برای شما جای امنی نخواهد بود. با دندان زمینها را میکنیم و پیداتون میکنیم». یوسفی امروز زنده است و نهتنها نظام اسلامی سقوط نکرد؛ بلکه او برای همین نظام در حال تولید برنامه است.
▪️در این ماجرا چیزی که عجیب به نظر میرسد این است که ساترا ساخت این برنامه به کارگردانی یک فرد هتاک و برانداز را تأیید کرده است. این اتفاق نشان میدهد که مقررات ساترا نمیتواند در جهت تنظیمگری محتوای پلتفرمها، پویا و همگام با افکار عمومی مؤثر عمل کند و باتوجهبه عدم وجود راهبردی مشخص در بخش فرهنگی و همچنین امنیتی کشور بهمنظور بررسی کارنامه و بازخواست یوسفیها و برخورد لازم با آنها، احتمالاً در آینده مجدداً شاهد همکاری چنین افرادی با نهادهای مختلف دولتی و غیر دولتی خواهیم بود.
▪️همکاری یوسفی با چنین کارنامه قابلتوجهی با پلتفرم فیلیمو، سبب واکنش منفی مردم کشور در فضای مجازی شد؛ بهویژه به این دلیل که او همچنان هیچ عذرخواهیای بهخاطر همراهی با اغتشاشگران نکرده و همچنان به اظهارنظرهای تند خود ادامه میدهد.
▪️فیلیمو که در اغتشاشات ۱۴۰۱ نیز شانهبهشانه قاتلان شهدایی همچون آرمان علی وردی ایستاده بود، با استفاده از این عناصر خائن به امنیت ملی، بار دیگر نشان داد که کسب درآمد برای آنها اهمیت بیشتری از امنیت ملی دارد. تکرار عملکرد ضدامنیت ملی فیلیمو اما ذهنها را به یاد تابلوی موشهای سکه خوار کاظم چلیپا و سخنان شهید آوینی درباره این اثر میاندازد. سید مرتضی آوینی در تعریف از این اثر میگوید: «کاظم چلیپا نتوانسته است به آن موشهای سکهپرستی که منافقانه در جنگ نیز به دنبال گنج هستند و کاخهای رفاه و تجمل خویش را بر حقوق تضییعشده فقرا و دردمندان بنا کردهاند بیاعتنا بماند… تابلوی «موشهای سکه خوار» از لحاظ محتوا، متأثر از همان رنجی است که قلب حضرت امام و امتی را که با همه وجود خویش در جنگ بودند مجروح ساخته است و این جراحت خنجری است که از پشت خوردهایم.» و رفتار منافقانه امروز امثال نیکیوسفیها و مدیران پلتفرم فیلیمو یادآور همان خنجر از پشت موشهای سکه خواری است که از خون جوانان برومند ایران مینوشند و کسب درآمد میکنند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘 نقد فیلم سینمایی «شور عاشقی»
▫️ایده خلاقانهای که به پای فرم ضعیف، ذبح شد/ قصهگویی، مهمترین مزیت شور عاشقی
▪️«شور عاشقی» سومین اثر سینمایی داریوش یاری، همچون دو اثر قبلی یک سوژه عاشورایی را دنبال میکند. مهمترین وجه تمایز این فیلم با دیگر فیلمهای عاشورایی، داستان خلاقانه است. داریوش یاری یک ایده بکر را در قالب یک داستان پر افتو خیز، جلوی دوربین برده اما عدم خلاقیت و توانمندی فرمی باعث شده است تا این فیلم دچار ضعف در فرم باشد.
▫️داریوش یاری پس از فیلم «دخیل» و مستند سینمایی «عاشورا، جغرافیای یک تاریخ» در سومین اثر سینمایی خود به سراغ یک سوژه عاشورایی دیگر رفت. قصه «شور عاشقی»، در بستر زمانی پس از واقعه عاشورا روایت میشود و مخاطب را با کاروان اسارت اهل بیت علیهمالسلام از کوفه تا شام همراه میکند.
▪️سلما با بازی شهره موسوی و عبدالرحمن با بازی مهدی زمینپرداز، زوجی هستند که با یکدیگر عهد بسته بودند تا پای جان در رکاب اباعبدالله علیهالسلام و اهل بیت ایشان بمانند.
🔗 مشروح گزارش را در لینک زیر بخوانید:
http://rajanews.com/node/381883
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#خبر | #باز_نشر
🔘ریال دیجیتال (بخش سوم)
▫️مزایای ریال دیجیتال
▪️استفاده از ریال دیجیتال، مزایای متعددی برای ذینفعان مختلف، از جمله مردم، بانکها و دولت به ارمغان خواهد آورد. برخی از این مزایا عبارتند از:
1️⃣سرعت و سهولت بیشتر در تراکنشها: تراکنشهای ریال دیجیتال به صورت آنی و بدون نیاز به حضور در بانک یا صرافی انجام میشوند.
2️⃣کاهش هزینههای مبادلات: کارمزد تراکنشهای ریال دیجیتال به مراتب پایینتر از کارمزد تراکنشهای بانکی سنتی است.
3️⃣دسترسی آسانتر به خدمات مالی: ریال دیجیتال میتواند به اقشار کمبرخوردار و ساکنین مناطق روستایی که دسترسی محدودی به خدمات بانکی دارند، امکان دسترسی آسانتر به خدمات مالی را فراهم کند.
4️⃣امنیت بیشتر: ریال دیجیتال با استفاده از فناوریهای نوین رمزنگاری، از امنیت بالایی برخوردار است و در برابر جعل و تقلب مصون است.
5️⃣قابلیت برنامهریزی: ریال دیجیتال میتواند برای انجام پرداختهای خودکار و برنامهریزی شده مورد استفاده قرار گیرد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘کارزاری برای انسانیت
▪️کاربران جهانی اینستاگرام درخواست تحریم اسرائیل در المپیک را استوری میکنند؛ عکس به شکل آشکاری نشان میدهد ورزشکاری در کار نیست صرفا سربازان نتانياهو نقش عوض میکنند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#دکوپاژ | #نقد_فیلم
💢 اکران خصوصی، تحلیل و بررسی فیلم سینمایی شورعاشقی
👤باحضور:
◾️تحلیلگران و ناقدان سینما
⏰ زمان: سه شنبه 9 مردادماه
🔻 ساعت: 15:30
📍مکان: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، نبش کوچه ۱۷، سالن سینما اشراق، معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی
▪️جهت شرکت به آیدی زیر پیام بدهید
🆔@savade_rasane
🛑ظرفیت محدود است🛑
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
5.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #اختصاصی
🔘مدیریت بحران در رسانه
▪️امروزه یکی از مولفههای اساسی در مراحل مختلف بحران، نقش مهم رسانهها میباشد. رسانهها به دلیل توانایی در جهت دهی به افکار عمومی، نقش اساسی در مراحل مختلف بحران ایفا میکنند. نقش دوگانه رسانهها در بحران زایی و بحران زدایی، برجسته کردن و کوچک نشان دادن، القای امید و یا ناامیدی و...برای همگان واضح است.
👤خانم معصومه قمقامی(دکترای ارتباطات)
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
May 11
#نقد_سینما | #اختصاصی
🔘34 فیلم بدون مجوز
▪️سید ضیاء هاشمی تهیه کننده فیلمهایی چون شوکران و عروس در مصاحبهای ضمن نقد عملکرد سازمان سینمایی و وزارت ارشاد مبنی صدور پروانه نمایش گفت: «ما اعتقاد داریم که در حال حاضر هر کسی که میخواهد فیلم بسازد، سعی میکند به شورای پروانه ساخت کلک بزند؛ یعنی فیلمنامه را جوری مینویسد و فیلم را جور دیگری میسازد. ممکن است علاوه بر تغییر فیلمنامه ساخت فیلم را هم عوض کنند و گرفتاریهایی را برای سینمای ایران به وجود میآورد. پس بنابراین اگر پروانه ساخت نباشد، خود افراد با مسایل و مشکلات آشنا هستند.»
▫️او همچنین اضافه کرد که: « ۳۴ فیلم ساخته شده بدون حجاب و بدون مجوز را داریم که به جشنوارههای برلین و کن رفتهاند. بالاخره اطلاعات بیرون آمده است و کسانی که آنجا بودهاند، دیدهاند. من میخواهم بگویم فیلمسازی الان قابل کنترل نیست، میشود فیلم ساخت و کسی متوجهاش نباشد.»
▪️اینکه در سالهای پس از جنبش «زن،زندگی،آزادی» فیلمهای سینمایی بدون حجاب به تولید رسیده و در کشورهای غربی مثل فرانسه و سایر جشنوارههای کوچک و بزرگ به نمایش در آمده شکی نیست. برای نمونه فیلم «کیک محبوب من» به کارگردانی «بهتاش صناعیها» و «مریم مقدم» که در ایران نیز سر و صدای زیادی کرد و در جشنواره کن به نمایش در آمد. یا فیلم «من، مریم، بچهها و ۲۶ نفر دیگر»، به کارگردانی «فرشاد هاشمی» که هیچکدام از قانونهای کشور را رعایت نکردند.
▫️ اما مسئله تولید فیلم و رعایت نکردن قوانین کشور، آنقدرها که آقای هاشمی در مصاحبهشان گفتهاند ارتباطی به وجود پروانه نمایش ندارد و اتفاقا نبود پروانه نمایش، فضا را برای تولید آثار ضد قانونی بیشتر میکند. چرا که اساسا در کشور ما، نوعی سینما وجود دارد به نام سینمای جشنوارهای، یعنی فیلمهایی تولید میشود که اساسا برای نمایش در گیشه داخلی و مخاطب ایرانی نیست و فقط به نیت حضور در جشنوارههای خارجی ساخته میشود. حال در صورت حذف پروانه نمایش فیلم سازی که برای جشنواره خارجی فیلم میسازد و اصلا نمایش در ایران اهمیتی برایش ندارد، چگونه ملزم به رعایت قانون در فیلمهایش میباشد؟
▪️آیا حذف پروانه نمایش باعث تولید بیشتر چنین فیلمهایی نمیشود؟ ضمن اینکه برای بعضی دیگر از فیلم سازانی که برای همین داخل نیز فیلم میسازند گیشه اهمیت چندانی ندارد. چون اصولا در بخش مهمی از سینمای ما؛ نان در تولید است و نه در فروش. فیلمسازی که فیلمش را ساخته و بعدا هم مانند «برداران لیلا» و «تفریق» و «جنگ جهانی سوم» آن را منتشر میکند و دغدغه بازگشت سرمایه را ندارند. این تولید و عدم بازگشت سرمایه هم به اقتصاد سینما آسیب زننده است و هم فضا را برای ساخت غیر قانونی آثار زیاد میکند.
▫️اما با این حال تولید آثار غیرقانونی در ایران برای جشنوارههای خارجی، اصلا برای دستگاههای نظارتی امری قابل قبول نیست.
مسئولین سازمان سینمایی و وزارت ارشاد باید پاسخگو باشند که چرا کار را به جایی رساندند که امروز ادعا میشود بیش از 34 فیلم سینمایی بدون رعایت قانون به تولید و انتشار رسیده است.
✍️نویسنده: محسن بنیاحمدی(مسئول کارگروه رسانه معاونت تبلیغ)
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘به هیچ عنوان برای افراد غریبه، تاکسی اینترنتی نگیرید!
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘توییتر تسلیم قوانین هند شد
▪️هند با وضع قوانین جدید به دنبال قانونمند کردن محتوای ارسالی کاربران هندی در شبکههای اجتماعی و مجبور کردن شبکههای اجتماعی به پاسخگویی در قبال مطالب غیرقانونی یا مضر است.
▫️این هفته دولت هند به دادگاهی اعلام کرده بود که توییتر نتوانسته به مسئولیت خود در قبال این قانون عمل کند و توییتر نیز با هدف تبعیت از قوانین هند، یک فرد هندی را به عنوان نماینده خود منصوب کرد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#خبر | #باز_نشر
🔘تأثیر تحریمهای ایالات متحده آمریکا بر هواوی
▪️همانطور که گفته شد، هواوی از زمان اعمال تحریمهای ایالات متحده، تلاش کرده تا بخشی از منابع مالی خود را از طریق حق امتیازهای خود تأمین کند. از طرفی در سال 2020 وزارت بازرگانی ایالات متحده محدودیتهایی در قوانین صادرات وضع کرد که به موجب آن، تولید تراشههای شرکت هایسیلیکون با مشکل روبهرو شد؛ مخصوصاً اینکه تا پیش از تحریمها، این شرکت چینی دومین مشتری بزرگ TSMC پس از اپل بود. بههمین دلیل هواوی تلاش دارد با تأمین منابع مالی مدنظر، پروژههای تحقیقاتی نظیر هوش منصوعی را در کنار توسعه تراشههایش پیش ببرد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام