🔘فلیرحل معنا
▪️ قضیهی عاشورا و کربلا میدان حماسه و جنگ است، اما از لحظهی اوّل تا لحظهی آخری که نقل شده است با ذکر و تضرع و یاد و توسّل همراه است. از وقت خروج از مکه که فرمود: «من کان فینا باذلاً مهجته موطناً علی لقاءاللَّه نفسه فلیرحل معنا»، با دعا و توسل و وعدهی لقای الهی و همان روحیهی دعای عرفه شروع میشود، تا گودال قتلگاه و «رضاً بقضائکِ» لحظهی آخر. یعنی خود ماجرای عاشورا جنگ و حماسه است اما وقتی شما به بافت اصلی این حادثهی حماسی نگاه میکنید، میبینید که عرفان و معنویّت هست.
۱۳۷۶/۰۹/۱۳
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘ذکر مصیبت حضرت ابالفضل العباس(ع) از زبان شهید مطهری
#محرم
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘سخنان امام حسین علیه السلام در شب عاشورا
▪️امام حسین علیه السلام پس از مهلت یک شبه، یاران را جمع کرده و فرمودند که دور خیمهها گودالی همچون خندق حفر کنید و در آن آتش روشن کنید تا از یک طرف درگیر باشیم و به حرم پیامبر دستدرازی نکنند. یاران خارها و هیزمهای بیابان را جمع کردند و در خندق انداختند تا صبح عاشورا آتش زنند.
▪️سپس فرمودند: « من یاران و همراهان وفادار و بهتر از یاران خودم و خانوادهای نیکوکارتر و دلبستهتر از خانواده خودم سراغ ندارم. خدایتان پاداش نیک عنایت کند. آگاه باشید که فرجام فردایتان را با این دشمنان بهخوبی میدانم. شما را آزاد میگذارم، همه با فراغ خاطر بروید که من بیعت خویش را از شما برداشتم. شب همهجا را پوشانده است، این تاریکی را مرکب راهوار خویش بسازید و بروید.»
▪️همچنین فرمودند: «هر کس دست دیگری یا یکی از مردان ما را بگیرید و در این تاریکی شب بروید و من را با این گروه (دشمن) تنها بگذارید که آنان جز مرا اراده نکردهاند و اگر بر من دست بیابند از پی شما نخواهند آمد.»
▪️پس از خطبه امام حسین علیه السلام و دعوت به بازگشت، خون غیرت در رگ یاران جوشید. آنها یکییکی بلند شدند و اعلام وفاداری کردند. امام حسین ع در پاسخ یاران فرمودند: «پس بدانید همه شما کشته خواهید شد و هیچکس باقی نخواهد ماند. خداوند به همه شما پاداش خیر عنایت فرماید.»
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
26.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘صدقه برای امام زمان در شب عاشورا
▪️سخنران استاد دانشمند
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی |#پارت_دهم
💢 "بازخوانی پیام های عاشورا از قاب رسانه"
🔻بخش دهم: "تولید ادبیات عاشورایی ورسالت رسانه"
🎙️حجت الاسلام دکتر علیرضا محمدلو
🔗نسخه با کیفیت
#امام_حسین_(ع)
#عاشورا
#رسانه
#سواد_رسانه
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
🆔@savad_rasaneh
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘درس اصلی و بزرگ عاشورا
▪️«کُلُّیَومٍعاشوراوکُلُّأرضٍکَربَلا» یعنی...
🎙بهروایت امام خمینی(ره)
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم | #باز_نشر
🔘مستند «رد پای دیجیتال»: بخش سوم
▫️کودک بلاگری
▪️ مدل نوینی از استفاده والدین از فرزندان به نام «کودک بلاگری» در جامعه امروز بوجود آمده که در ظاهر به نمایش گذاشتن عکسها، تفریحات و انواع فعالیت های جذاب کودکانه است اما در باطن این کودکان نوع دیگری از کودکان کار هستند که پدر و مادرها فارغ از آسیبهای روحی و روانی وارده فرزندان به بهرهکشی از آنها میپردازند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘چگونه از حریم خصوصی فرزندان در دنیای دیجیتال محافظت کنیم(بخش اول)
▪️صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به آسیبهایی که ممکن است به دلیل اشتراک گذاری تصاویر کودکان در فضای مجازی متوجه آنان شود، پرداخته و راهکارهایی را برای آگاهی و ارتقای مهارت والدین و مراقبان کودکان ارایه کرده است.
▪️برای به اشتراک گذاشتن محتوا در مورد فرزندانمان باید به دو موضوع اساسی فکر کنیم؛ نخستین مورد، آسیب ملموسی است که بچهها میتوانند در هنگام اشتراک گذاری آنلاین والدین تجربه کنند. برای مثال، بزرگسالانی هستند که ممکن است بخواهند به دلیل محتوایی که به صورت آنلاین دیدهاند، با فرزندان شما ارتباط برقرار کنند یا به آنها آسیب برسانند.
▪️در برخی از کشورها، کارشناسان بازاریابی اطلاعات نیز وجود دارند که بر اساس اطلاعاتی که ما به اشتراک میگذاریم، پروندههای دیجیتالی را در مورد فرزندانمان ایجاد میکنند، ممکن است پیش بینیهایی در مورد آنچه که فرزندان ما می گویند یا انجام میدهند یا مشکلات سلامتی که فرزندان ما در آینده ممکن است داشته باشند را بر اساس اطلاعاتی که ما به آنها می دهیم و به اشتراک می گذاریم، پیش بینی کنند
▪️تصاویر جعلی نیز بسیار نگرانکننده هستند. تهدید به تغییر کاربری تصاویر فرزندان ما به روشی غیرقانونی یا مخرب که میتواند باعث آسیب شود یا احتمال ایجاد متنها، نوشته ها و جوک های ناشایست و خجالتآوری که میتواند فرزند ما را در یک موقعیت منفی نشان دهد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘ناسور؛ عاشورا را از زبان عبیدالله بن حر جعفی
▪️ناسور انیمیشن ایرانی است که در سی و چهارمین جشنواره فجر اکران شد. این اثر دومین کار "کیانوش دالوند" است که انیمیشن برگزیده نجف نیز شده است. داستان ناسور درباره "عبیدالله بن حر جعفی" است که که همراه باقی کوفیان به امام حسین علیه السلام نامه نوشتند. اما عبیدالله پس از شنیدن نزدیک شدن امام به کوفه از شهر خارجشده تا با او روبهرونشود.
▪️ناسور زاویه نگاه جدیدی نسبت به حادثه عاشورا از دید جاماندگان و پشیمانان است و میتواند برای نوجوانان جذاب باشد. نکته قابل توجه این است که تمامی شخصیتها بدون صورت هستند و مخاطب باید از روی تناژ رنگ، صدا و شمایل از هم تشخیصشان بدهد.
▪️بخش قابل توجهی از انیمیشن صحنههای حماسی عاشورا است.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#نقد_فیلم | #اختصاصی
🔘 خانواده، قربانی قابهای روشنفکری
▪️کارگردان افعی تهران؛ شخصی کنجکاو برای ساخت فیلمی از روی یک داستان حقیقی و جنایی است. شخصی که دست بر قضا منتقد سینما و کارگردان بوده و تلاش دارد تا اولین فیلم خود را بر این اساس بسازد.
▫️در ابتدای سریال، کارگردان نشان میدهد که کاملاً همراه با قهرمان خود است؛نماهای دوربین کاملا شاهد بر این مدعاست؛ در ادامه میبینیم این فرد مشکلات عدیدهای از لحاظ شخصی و خانوادگی دارد. از پدر خود متنفر است و ما این مسئله را به وضوح در بی احترامی به جسد پدرش، و خنده دوستانش حین مراسم تدفین، میبینیم.
▪️پاسخ عدهای از مخاطبان به این گستاخیها بعضا این است که فیلم در جایگاه نقد یک جریان برآمده و سعی دارد با نشان دادن انحطاط اخلاقی و عدم اهمیت این افراد نسبت به نهاد خانواده، آنان را معرفی نماید؛ که البته با این توجیه و قرائت نیز نمیتوان این مسئله را پذیرفت.
▫️نماهای سریال و قابهای آن کاملاً نقش اول را مسلط بر انجام رفتارهای غیر اخلاقی خود نشان داده و دوربین نیز با او همراهی میکند. پر واضح است کارگردان نیز برای این امر توجیهاتی اعم از شخصیت سازی و کاراکترسازی و نشان دادن عمق نفرت شخصیت اول نسبت به پدرش را خواهد داشت و آن را به مسئله فیلمنامه گره خواهد زد؛ اما مسئله این است که کارگردان تصمیم گرفته زحمت زیادی برای اهمیت قائل شدن به نهاد خانواده متحمل نشود و در یک قاب حمایت کننده، این بی احترامی به پدر را به این شکل به تصویر بکشد.
▪️هرچند در قسمتهای پایانی خواهیم دید، شخصیت اول متوجه این مسئله میشود که پدرش نیز یک قربانی بوده؛ قربانی خواستههای مادرش؛ اما این موضوع هم برای انتخاب این نما در انظار مخاطب، نمیتواند دلیل خوبی باشد. به طور کلی این موضوع در یک دهه اخیر سینمای ایران، تبدیل به یک اپیدمی در سینمای روشنفکران شده که برای رسیدن به اهداف موضوعی خود، به نهاد خانواده و به ساحت پدر و مادر رحم نمیکنند.
▫️در واقع روشن فکران سینمای ایران سعی دارند تا با تقدس زدایی از پدر و مادر، این مسئله را در چشم مخاطب عادی سازی کنند که به طور قطع در تقابل با اصول یک خانواده ایرانی قرار خواهند گرفت.
✍️نویسنده: محمدرضا نصیری(لیسانس ارتباطات)
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم | #باز_نشر
🔘مستند «رد پای دیجیتال»: بخش چهارم
▫️اینفلوئنسرهای کودک
▪️ اینفلوئنسرهای کودک، کودکانی هستند که زندگی و تجربیات خود را با مخاطبان خود به اشتراک میگذارند؛ این کودکان یا مهارت خاصی در یک زمینه مانند ورزش و یا موسیقی داشته و یا روزمرگیها و زندگی معمولشان از سوی والدین به تصویر کشیده می شود.
▪️نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد، این است که استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی با عنوان بلاگری به شخصیت کودکان آسیبهای فراوانی وارد میکند و مسیر رشد طبیعی کودکان را دچار اختلال جبران ناپذیری میکند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘چگونه از حریم خصوصی فرزندان در دنیای دیجیتال محافظت کنیم(بخش دوم)
▪️دومین مورد این است که وقتی ما اطلاعات و مطالبی را در مورد فرزندان خود به صورت آنلاین به اشتراک میگذاریم بدون اینکه آنها را در فرآیند تصمیم گیری دخالت دهیم، فرصت ارزشمندی را برای آموزش موضوع «رضایت گرفتن قبل از به اشتراک گذاری» به فرزندانمان از دست میدهیم و قادر نخواهیم بود به آنها نشان دهیم که برای حریم خصوصی افراد ارزش قائل هستیم.
▪️وقتی فرزندان ما در سنی هستند که خودشان میتوانند از شبکه های اجتماعی استفاده کنند، امیدواریم که به حریم خصوصی ما احترام بگذارند و تصاویری از ما را که نمی خواهیم به اشتراک بگذاریم به اشتراک نگذارند. ما همچنین از آنها می خواهیم که به حریم خصوصی همسالان خود احترام بگذارند و بدون رضایت عکس سایر کودکان و بزرگسالان را برای دیگران ارسال نکنند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘آهو «تلاش نافرجام یک کارگردان برای یک اثر»
▪️"آهو" روایتی عاشقانه از زندگی یک دختر که بهواسطه روزمرگی دچار یاس و ناامیدی شده و حضور آدمهای مختلف در زندگیاش او را از این حال و هوا خارج میکند. دنیای فانتزی و خیالی "پروانه" را دایرهای از غلو و مبالغه احاطه کرده است. با آن سن و سال از همهچیز سر درمیآورد؛ شعر میسراید، دکلمه میخواند، نجاری و منبتکاری بلد است و متخصص متون ادبی نیز معرفی میشود.
▫️"آهو" روایتی عاشقانه از زندگی یک دختر که بهواسطه روزمرگی دچار یاس و ناامیدی شده و حضور آدمهای مختلف در زندگیاش او را از این حال و هوا خارج میکند. دنیای فانتزی و خیالی "پروانه" را دایرهای از غلو و مبالغه احاطه کرده است. با آن سن و سال از همهچیز سر درمیآورد؛ شعر میسراید، دکلمه میخواند، نجاری و منبتکاری بلد است و متخصص متون ادبی نیز معرفی میشود.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴شهادت امام زین العابدین علیه السلام تسلیت باد🏴
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
27.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #جامعهی_خوکی
🔘چه شد که واقعهی عاشورا به وجود آمد؟
▪️ امام سجاد علیهمالسلام، پاسخ میدهند...
🏴 شرحی بر جامعهشناسی امام سجاد علیهمالسلام و تحلیل جامعهشناختی ایشان از وقایع صدر اسلام
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘چگونه از حریم خصوصی فرزندان در دنیای دیجیتال محافظت کنیم(بخش سوم)
▪️کاری که والدین میتوانند انجام دهند این است که از به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیش از حد شخصی در مورد فرزندان خود مانند داستان هایی که کودک را در موقعیت آسیب پذیری نشان می دهد یا تصاویر بسیار خصوصی کودک اجتناب کنند، حتی اگر ممکن است آنها را با نمک و بامزه بدانند. این مهم است که سعی کنید دیدگاه فرزندتان را درباره تصاویر و عکس ها بدانید.
▪️والدین هرگز نباید تصاویر فرزندان خود را در هر حالتی که لباس به تن ندارند به اشتراک بگذارند زیرا متأسفانه کاربران اینترنتی فریبکار و خلافکاری وجود دارند که ممکن است از این تصاویر برای مقاصد و اهداف نادرست و بد استفاده کنند.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مستند | #باز_نشر
🔘مستند «رد پای دیجیتال»: بخش پنجم
▫️گوگل، غول اطلاعات یا دزد پنهان؟
▪️ تا حالا شده تو خونه داری در مورد موضوعی صحبت می کنی و پنج دقیقه بعدش تو اولین سایتی که باز می کنی، تبلیغ همون موضوع رو ببینی؟ یا تو اینستاگرام و توییتر کلمه “گربه” رو سرچ کنی و بعدا تو سایت هایی که باز میکنی، تبلیغ غذای گربه رو ببینی؟ آیا واقعا گوگل داره از ما جاسوسی میکنه؟
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘حباب اطلاعاتی چگونه کاربران را ناک اوت میکند؟
▪️این فیلم توسط رسانه رسمی دولت آلمان تهیه شده است
#جنگ_رسانه_ای
#سوادـرسانه
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
هدایت شده از مدرسه تولید محتوا
#یادداشت
💢به نام روانشناسی به کام نهیلیست.
در حال گشت زدن و رصد کردن اینستاگرام هستم که پستی از یک پیج روانشناسی توجهم را به خود جلب میکند.
پست با عنوان: «چه انیمیشنی ببینیم» تیتر خورده و به نظر قلاب خوبی برای کشاندن پدران و مادران به سمت پیج و دیدن این پست است.
یک آقای روانشناس چند انیمیشن خارجی و هالیوودی برای درمان بعضی اختلالت روانی کودکان معرفی میکند.
از تعجب دهانم باز مانده
چند جمله زیر پست مینویسم
اما چالشی برایم ایجاد شده
سرچ بیشتری میکنم و میبینم این دسته پیجهاکم نیستند که در حال معرفی انیمیشنهای هالیوودی برای رفع مشکلات کودکان هستند.
چگونه نام خود را روانشناس یا مشاور کودکان گذاشتهاند، نمیدانم!؟
اگر نگاهی به مباحث استاد مستغاثی، شاهحسینی و فرجنژاد بیاندازید متوجه میشود اشکال کار کجاست.
سالانه میلیونها و میلیاردها دلار صرف ساخت انیمیشنها میشود تا بتوانند باورهای کودکان ما را آنطور که در نظام نظم نوین جهانیشان برنامه ریزی شده تغییر دهند و در این امر موفق هم بودهاند.
و حالا مشاوران و رواندرمانگران ما با بیاطلاعی از پشت پرده این سیاست گذاری کلان در حال ضریب دادن به آن هستند.
مادر و پدری که از مشکلات کودک خود به تنگ آمده با مراجعه به چنین پیجها و مشاورانی گمان میکند که چاره مشکلات فرزندش را یافته و به همراه فرزند به تماشای انیمیشنی مینشیند که دقیقا در حال انگاره سازی و باورمندی کودک و حتی والدین به مفاهیم اومانیستی (انسانگرایی) و نهیلیستی (پوچانگاری) غرب است.
در این انیمیشنها مصادیقی را معرفی میکنند که اصلا الگوی مناسبی از نظر اخلاقی، رفتاری و … برای فرزندان ما نیستند.
قائدتا این انیمیشنها در حال قبح زدایی از دوستی پسران و دختران، همجنسگرایی، زندگی به تنهایی، سرکشی فرزندان در مقابل والدین، تجرد پدر یا مادر و بسیاری از این قبیل مفاهیم و حتی اشاعه باورها و عقاید ضد توحیدی، چند خدایی و رابطه با موجودات غیرارگانیک و عرفانهای نو ظهور، کابالا، یهود و … هستند که از نگاه تمدنی ما نقاط منفی زندگی انسانی به حساب میآیند.
قطعا کم کاری صدا و سیما در بیان این امور بی تاثیر نبوده اما احساس میشود که نیاز است نیروهای متخصص و متعهد در این زمینه وارد میدان شوند و نهادهای مربوطه نیز با حمایت و پشتیبانی خود یاریرسان نیروهای جهادی باشند تا بتوان قسمتی از این هجمه که نقش بسیار مهمی در تربیت نسلهای بعدی دارد را کنترل نمود.
✍️مصطفی گودرزی
👇به [مدرسه تولید محتوا] وارد شوید👇
@toolid_mohtava
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘گزیدۀ بیانات #امام_خامنه_ای در مورد فضای مجازی با عنوان «دنیای بیپایان»
#جنگ_رسانه_ای
#سوادـرسانه
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام