مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
#کارگاه_آموزشی #ژورنالیسم_اندیشه رانندهبودن یک شغل است اما رانندگے یک مهارت. چنانچه نویسندهبودن
#یادآوری
ان شالله کلاس فردا ساعت ۱۴ تشکیل خواهد شد.
برخی دوستان اطلاعاتی در مورد استاد دوره خواستند.
ایشان کارشناسی تاریخ فرهنگ و تمدن و ارشد ادبیات نمایشی دارند. مدرس ویرایش و نگارش، ویراستار داستانی، دبیر محتوایی نشر و منتقد ادبی هستند.
سرفصلهای دوره:
¶سوژهیابی
¶مسئلهپردازی
¶پاراگرافنویسی
ظرفیت محدودی برای شرکت در دوره باقی است. دوستانی که تمایل دارند تا پایان شب فرصت دارند در دوره ثبتنام کنند.🌹
#ثبتنام:
https://www.schoolnegah.ir/zhornalism
#گزیده_درسگفتار
◀️ #جلسهچهارم
درسگفتار #کلانروایتهاییازپیدایشوتکوینعلوماجتماعی
#استاد: محسن صبوریان
🔷علوم اجتماعی مولود تمدن سرمایهدارانه غربی است.
دکتر محسن صبوریان معتقدند ما دانش اجتماعی یا علمی که متکفل حیات اجتماعی افراد باشد را همیشه در طول تاریخ داشته ایم که ترکیبی بوده از دیانت و سنت. منتهی در دوره اخیر این علم باید متکفل بحران هایی می شد که تمدن سرمایه دارانه پدید آورده بود. لذا علوم اجتماعی به معنایی که امروزه استفاده می کنیم مولود تمدن سرمایهدارانه غربی است. در روایت هایی که از این پدیده(علوم اجتماعی) ارائه شده عمدتا به تحولات، روحی، ذهنی و یا اندیشهای اشاره می شود که در جلسات پیش هم به آن ها اشاره شده منتهی روایت دیگری می توان از شکل گیری این پدیده داشت که توجه به تحولات مادی و عینی را محور روایت خود قرار می دهد. لذا ایشان تلاش می کنند تا توضیحی از تکوین اروپای مدرن ارائه دهند. در رابطه با تکوین اروپای مدرن دو نظریه اصلی وجود دارد. نظریه اول، که نظریه رایج و مورد قبول سنت نوسازی و مدرنیزاسیون هم هست از تجربه خاص اروپایی صحبت می کند و بر ویژگی های خاص اروپایی تأکید دارند(نگاه های یوروسنتزیستی) و اینکه چگونه غرب پیش رفت و شرق درجا زد.
🔻ادامه
🔺در مقابل این نگاه، دیگاه بدیلی است که تجربه اروپایی را تجربه ویژه ای نمی داند و معتقد است یکسری علل و عواملی دست به دست هم دادند که خیلی هم قصد اروپایی ها نبود ولی نتیجه ناخواسته این تحولات این شد که اروپا در ادامه جدال بین تمدن های قبلی از آن ها پیش بیفتد. این روایت خیلی متأثر از روایت خانم پاترشیا کرون؛ مورخ غربی است. این روایت درواقع تجربه اروپایی را تجربه ویژه ای نمی داند و درواقع از اشکال دیگر تمدنی اعاده حیثیت می کند و برای ما روشن می کند که بقیه تمدن ها هم ظرفیت خوبی برای پویایی داشتند.
#مجازی
🕟 دوشنبه ها ساعت ۱۵ الی ۱۷
آگاهے براے سامانے دیگر
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
🌐 http://schoolnegah.ir
🆔 @sch_negah
#گزیده_درسگفتار
⬅️#جلسهچهارم
درسگفتار: #شذراتالمعارف
مدرس: استاد فلاح شیروانی
🔷اسلام تماما سیاسی است.
علم به مرام اسلام باید منجر به قیام رهبران و انجام اصول و فروع مذهبی و در نهایت استحکام روابط مذهبی شود.در اسلام چیزی به عنوان اسلام انفرادی نداریم و این نگاه جزء امراض دینشناسی ماست. اگر از اسلام انفرادی دور شویم و روی اخوت و استحکام روابط سرمایهگذاری کنیم به آستانه ظهور میرسیم.سیاست از منظر آیتاللهشاهآبادی به معنای تدبیر اجتماعی است.اعظم سیاسات تحصیل عِده به معنای جامعه اخوت ایمانی و عُده به معنای ایجاد سازکار اقتصادی و بیتالمال است.ارکان اخوت و تحصیل عده بر چهار چیز است: انسخواهی،کمالخواهی،عزتخواهی و عون برادر دینی است.
#مجازی #حضوری
🕟 دوشنبه ها ساعت ۱۶ الی ۱۷:۱۵
آگاهے براے سامانے دیگر
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
🌐 http://schoolnegah.ir
🆔 @sch_negah
🔰گفتگوی اختصاصی مدرسه تفکر و نوآوری نگاه با دکتر موسی نجفی
📌پرونده #هویتایرانامروز
🌀گزارشی کوتاه از گفتگو با دکتر موسی نجفی پیرامون "هویت ایران امروز" با محوریت حوادث اخیر کشور
✍بخش اول
این روزها که اصحاب علوم انسانی عمدتا از پایگاه جامعهشناختی و بعضا علومسیاسی یا مردمشناسی به تحلیل «وضعیت جامعه ایران و مردمانش» مشغول هستند و مردم نیز خود، بعضا خوانشی انتقادی از «وضعیت پیشرفت کشور» دارند و احتمالا عدهای، معترضِ به رسمیت شناخته نشدن «تکثرات فرهنگی» هستند، بازاندیشی و گفتگو درباره محورهای مذکور برای نزدیکی به «سامان هویتی جامعه ایرانی» بیفایده نخواهد بود.
مدرسه نگاه طی برگزاری یک جلسه تخصصی با دکتر موسی نجفی ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی درباره وضعیت ایران امروز و مسائل جاری کشور به گفتگو نشسته است. موسی نجفی از اندیشمندان مطرح و مبدع در سپهر اندیشگی ایران است که قریب به 4 دهه در حوزه های مختلفی چون فلسفه سیاسی، فلسفه تاریخ، فلسفه تجدد، هویت ایرانیان و... مشغول فکر، نظرورزی و قلمزنی است. ایشان در ابتدا درباره روش شناخت تحولات اجتماعی _ تاریخی بر این مهم تأکید داشتند که نباید در مقیاس «صرفا» جامعهشناختی به تحولات یا پدیدههای اجتماعی نگریست، بلکه برخاستن تحلیلها از پایگاه «فلسفه تاریخی» امری ضروری برای درک «تحولات اجتماعی» است.
آگاهے براے سامانے دیگر
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
#دفترمطالعاتتوسعهگفتمانآینده
🔰 @sch_negah
🌐http://schoolnegah.ir
🔰گفتگوی اختصاصی مدرسه تفکر و نوآوری نگاه با دکتر موسی نجفی
📌پرونده #هویتایرانامروز
✍بخش دوم
ایشان بر مبنای نظریه «ذات و پیرامون» خود به تحلیل وضعیت هویتی ایرانیان و شرایط موجود کشور پرداختند. بنابراین معتقدند ذات دین محورِ انسان ایرانی در طول تاریخ، تغییری نکرده و دگرگونی های اجتماعی-فرهنگی که «پیرامونِ» این ذات شکل گرفته قابل تغییر و اصلاح میباشد. البته این مهم برعهده خود انسان ایرانی است که تولیدگری فرهنگی-اجتماعی داشته باشد. از این منظر، او وضعیت کنونی کشور را سرماخوردگی تشخیص میدهد، نه سرطان.
نگاه ریاست پژوهشگاه درباره نسبت میان «اسلام سیاسی» و شعار «زن زندگی آزادی» که شاید فریادی برای به رسمیت شناخته شدن «حقوق و فرهنگهای متکثر» محسوب شود، برخلاف برخی از اساتید علوم انسانی است که اسلام سیاسی را مانع تحقق این شعار میدانند. وی زن ایرانی را از بسیاری از زنان دیگر جهان آزادتر و قدرتمندتر میداند و به قدرت معنوی و ساختاری که زن در نظام خانوادهای (شهرها) و عشیرهای (روستاها) در ایران دارد اشاره میکند و انحصار حقوق و آزادی زنان در برهنگی را تحریفی در مفهوم آزادی و قدرت قلمداد میکند.
همچنین ایشان عقیده دارند دین به عنوان عنصر قوامبخش ذات ایرانی در طول تاریخ، همانگونه که در آستانۀ انقلاب، توانایی تجمیع حداکثری ظرفیتهای اجتماعی-تاریخی ایرانیان را داشت، اکنون نیز در قامتی پویاتر این قدرت را داراست.
پ.ن: به زودی تفصیل این گفتگو در سایت مدرسه تفکر و نوآوری نگاه قرار خواهد گرفت.
آگاهے براے سامانے دیگر
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
#دفترمطالعاتتوسعهگفتمانآینده
🔰 @sch_negah
🌐http://schoolnegah.ir
🔷 ما در مدرسهی تفکر و نوآوری نگاه، بر این باوریم قشر نوجوان و دانشآموز یکی از مخاطبان مهم ماست که گفتگوی با آنها و آشنایی با مسائل ذهنیشان ضرورت دارد.
🔹 از این رو درصدد طراحی گفتگوهایی با این نسل هستیم تا بیواسطه از زبان خودشان، پرسشها و مسائل را بشنویم. پنجشنبه ۲۴ آذرماه، اولین گفتگوی آزاد با دانشآموزان سمپاد برگزار شد که سرفصل گفتههای آنها را میتوانید در آلبوم تصاویر مشاهده نمایید.
آگاهے براے سامانے دیگر
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
🔰 @sch_negah
🌐http://schoolnegah.ir
📌مدرسه تفکر و نوآوری نگاه، تقدیم میکند:
🍉 پادکست #شبچله نگاه
▫️ حافظ، شاعر روزگار عسرت
▫️ یلدا، شب ملی شعر و حکایتخوانی خانواده ایرانی
▫️زیباییشناسی حافظ و اعجاز قرآن
▫️ داستان ما برای امید به فردا چیست؟
... با هم میشنویم🔻
پادکست شب چله نگاه.mp3
40.62M
#پادکست
«شب چله نگاه»
02:16 حافظ، شاعر روزگار عسرت
#سیدمهدیناظمی
🔺حافظ همیشگی است، چون به پرسشهای همیشگی انسان توجه دارد. او ما را ترغیب میکند در زمانهای که خانه وجود ما ایرانیها زیر چکمه مغول ویران شده، دوباره خود را بشناسیم.
10:44 یلدا، شب ملی شعر و حکایتخوانی خانواده ایرانی
#سیدپیمانغنائی
🔺شب یلدا به عنوان یکی از رسوم ایرانیها ظرفیت مناسبی را در اختیار میگذارد تا در برابر فرهنگ فردگرای غربی مقاومتی فرهنگی با محوریت خانواده داشته باشیم.
14:56 زیباییشناسی حافظ و اعجاز قرآن
#محمدرضالایقی
🔺حافظ را باید به عنوان شاعری شناخت که وامدار دولت قرآن است. شاعری که به تأسی از قرآن، سبک پرداختن به چند موضوع ذیل یک شعر را دنبال میکند و سعی دارد موسیقی کلمات را با محتوای آن همسان سازد.
21:43 داستان ما برای امید به فردا چیست؟
#سیدمیثممیرتاجالدینی
🔺اگر استعارههای آناهیتا و تولد روشنایی از دامان این ایزدبانو برای ما معنادار است، پس میتوانیم داستان ظهور روشنایی را ما روایت کنیم... به شرط آنکه طبق رسم یلدا، در این طولانیترین سیاهی بیدار بمانیم.
آگاهے براے سامانے دیگر
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
🆔️ @sch_negah
🌐 http://www.negahschool.ir
📌پرونده #هویتایرانامروز
🔰گفتگوی اختصاصی مدرسه تفکر و نوآوری نگاه با دکتر #موسینجفی
تفصیل این گفتوگو بزودی در سایت مدرسه قرار خواهد گرفت....
⭐️⭐️⭐️
آگاهے براے سامانے دیگر
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
#دفترمطالعاتتوسعهگفتمانآینده
🆔️ @sch_negah
🌐 http://www.negahschool.ir