مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
دورهجامـعمستــوره ۲ ارائه و نقد دیدگـــاه نقدوبررسی دیدگاه خانم افســانه نجمآبـــادی ارائهدهن
«افســانه نجمآبـادی» نویسنده، پژوهشــگر و استاد رشته مطالعــات زنان، جنسیت و تاریخ دانشگــاه هاروارد است. او نوه شیخ هــادی نجمآبادی از روحانیان مشــروطهخواه است.
او سالها مدیر گروه مطالعــات جنسیت دانشگاه هاروارد بوده است. پژوهــشهای اخیــر این پژوهشگــر بیشتر بر روی بررسی شیوههای تاریخنگــاری جنسیت و سکســوالیته در تاریخ ایرانِ قرن نوزدهم و دوران معاصــر متمرکز است.
نجمآبــادی تاکنون تألیفــات و پژوهشهای بسیاری به زبان انگلیسی و فارسی منتشر کرده است. کتاب او با عنوان «زنــان سیبیلو و مردان بیریش؛ نگرانیهای جنسیتی در مدرنیته ایرانی» یکی از مهمترین آثار اوست که با نگــاهی جدید به تغییر مقــولات جنسیت و تمایلات جنسی بر اثر مدرنیته در عصــر قاجار میپردازد. کتاب «چرا شد محو از یادِ تو نامم؟» با ترجمۀ شیرین کریمی نیز دیگر کتاب اوست. بحث غالب مقــالات حاضر در این کتاب بازخوانی دوبــارۀ تاریخ برای یافتن رد و نشــان زنان در تاریخ معاصــر ایران و همچنین بررسی بازنماییهای میل زنــان در داستانهای شناختهشدۀ ایــرانی است.
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔️ @sch_negah
#گزارش_تصویری
#روز_سوم
🔰دوره جامع مستوره(۲)
پنجشنبه، ۱۵ تیرماه ۱۴۰۲
ارائه و تحلیل آثار زننگار
سرکار خانم معصومه #فاطمی
نقد و بررسی دیدگاه خانم دکتر افسانه نجمآبادی
سرکار خانم دکتر زهره #باقریان
#عصر_زنان
#مدرسه_فکرت
#دانشگاه_باقرالعلوم
#پژوهشکده_باقرالعلوم
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔️ @sch_negah
مسـألهی غدیــر نقطه اوج ترکیب دیـن و سیــاست است.
غدیــر را فقط در حدّ یک نصــب یا معــرفی ســاده که پیغمبــر اکرم کسی را معــرفی کرد، تلقّی نکنیــد. البته پیغمبــر، امیــرالمؤمنین را در حضــور جمعِ چند ده هــزارنفری مسلمـــانها به خلافت منصــوب کرد... این چیزی نیست که کسی بتواند آن را انکـــار کند؛ اما قضیه در این حد متوقّف نمیماند. مســـأله این است که از دوران حضــرت آدم که رشته نبــوّتها و رســالتها شروع شد و بارها و بارها حکومتهای نبـــوی در طول تاریخ تشکیل گردید، آن جایی که ترکیبِ بدیــع و شیــوای دین و سیــاست در اوج خود بهصورت یک سنّت ماندگــار درآید و هدایت جامعــه را تضمین کند، در قضیه غدیــر اتّفاق افتاد.
رهبــر انقـــلاب ۱۳۸۰/۱۲/۱۲
عید غدیــر، عیدُاللّه الاکبَــر، عید امامــت و ولایتِ امیــرالمؤمنین علی علیــهالســلام بر همگی مبارک 🌸🌸🌸
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔️ @sch_negah
مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
#گزارش_درسگفتار پوشش زنــان در عصــر قاجار دکتر #مجیــد_دهقــان 🔰پوشش زنــان قاجــار به دلیل مواجهـ
#گزارش_درسگفتــار
وضعیت سیــاسیواجتمــاعی زنان درعصرقاجار
دکتر #زهراروحاللهیامیری
عضــو هیئتعلمی دانشگــاهباقــرالعلوم(ع)
🔰 اهمیت موضــوع زن در نقطه تاریخی قاجــار این است که این دوره مرحلهای از تاریخ ایــران است که در یک سوی آن جهــان سنتی و در ســوی دیگر جامعه ای است که در حال گــذار به جهان مــدرن است.
🔻جامعــه عصــر قاجــار بر ساخت پدرســالار بنا نهــادهشده بود. این ســاخت تأثیــر خود را بر ســایر نهادهای زیرمجموعه خود گذارد و از حوزه سیــاسی تا حوزه اجتمــاعی؛ متاثر از فرهنگ پدرســالار بود. ایدئولوژی پدرســالاری همانطور که مجــرای قدرت را در انحصار یک فرد یعنی پادشــاه می بیند در نهاد خانواده نیز از استیــلای مردانه بهمثابه امــری طبیعی دفاع میکند.
🔻 مسائلی همچون شیءوارگــی زنــان، فرصتهای محــدود شغلی، ازدواج در سن پایین، عدم آشنــایی با مسائل بهداشتی، عدم آشنایی با حقــوق شرعی و قانونی در نوشتههای سفــرنامهنویسان و نشریات این دوره نشان از شــرایط و وضعیت اجتمــاعی فرهنگی و سیاسی زنــان آن دوران دارد.
🔻 محدودشدن نقش زنــان در درون خانه و نقش همســری و مادری؛ کنشگــری زن را محــدود به خانه نشــان میدهد. محدودیتهای اجتماعی، اقتصــادی و حقوقی، عدم حمایت حقوقی، نداشتن حق انتخاب همســر، عدم تحرک و فعالیت اجتماعی شاخصههای دنیــای زن در جهان سنت است. با تغییــر و تحولاتی که روی داد ایرانیــان با مفاهیم جدیدی چون قانــون و عدالت آشنا شدند، مؤلفــههایی چون آگــاهی و علم ، داشتن حق آزادی در انتخاب همســر، میل به پیشرفت و ضروری دانستن حضــور اجتماعی مورد توجه قرار گرفت.
نکات تکمیــلی:
ساختــار سنتی جامعه در دورهی قاجــار در تحمیل برخی عقــائد و باورهای غلط در مورد زنان، آنها را از جایگاه واقعی خودشــان دور نموده بود. آمــوزش و تعلیم که امــری عادی برای زنــان شناخته میشد و آنان همپــای مردان در مسجد به معلمی پیامبر آمـوختن را تجــربه کرده بودند؛ بعد از دوران حکــومتهای ترک و مغول و سایهانــدازی فرهنگهای ایلیــاتی همه آمــوزش او منحصر در مکتبخانه شد. سواد خوانــدن و نوشتــن منحصر در طبقات اعیــان و دختــران اشراف گشت. در این وضعیت اسفبار که نویسندگانی چون شمیم معتقدند بیش از ۹۰ درصد جمعیت کشــور از نعمت ســواد محروم بودند، وضعیت زنــان بسی اسفبارتر بود. فرهنگ سنتی رایــج، تحصیــل برای دختــران را ننگ و عار میدانست و لذا همپــای با آن به دلیل دعوای سنت و مدرنیته، تحصیل دختــران در دبستــانها، امری خلاف دین و سنت دانسته شد. اگرچه بانیــان این دبستانها همه سعی و همتشان را در مطابقت آمــوزش دختــران با شرع گذاردند سالیان درازی حتی تا روزهای آغــازین انقــلاب مقدس اسلامیمان تحصیل دختــران یکی از پرچالشترین مســأله زنان محســوب میشد.
#عصر_زنان
#مدرسه_فکرت
#دانشگاه_باقرالعلوم
#پژوهشکده_باقرالعلوم
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
13.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#برایدیدن|
🔰«حکـومت» بر «مالـک» نسبت به تمام اموال شخصیاش، در جهت مصالحضـروریجامعه حقتقدم دارد.
برشے از جلسهی #دوم درسگفتــار نظــاماقتصــادیدراســلام
استاد #محسنقنبــریان
#کار
#مالکیت
#شهید_بهشتی
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔️ @sch_negah