هدایت شده از تقریرات خارج فقه
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
🤔نظر خواهی
💠از شما اهالی مسجد سبقت در معنویت درخواست می شود، موضوعات پیشنهادی خود را جهت برنامه ریزی به مدیر گروه @malek89
ارائه دهید.
❤️دوست دارید چه مباحثی در مسجد مطرح شود؟
با تشکر
🕋مسجد سبقت در معنويت🕋
ايتا: https://eitaa.com/sebqat14
واتساپ: https://chat.whatsapp.com/KaHupAG82tPEbgPDTaTjH2
هدایت شده از مهارت نامه
دعاي ابوحمزه ثمالي-تصويري.pdf
14.13M
دعای ابوحمزه ثمالی(pdf)
https://eitaa.com/sebqat14
اطلاعیه
از دوستان عزیز درخواست می شود، اگر محتوای این کانال معنویت زا و مفید بوده، به دیگران هم معرفی کنید👆👆👆👆تا به جمع ما بپیوندند.
#استيكرهاي #مسجد سبقت در معنويت را در كانال زير دنبال كنيد
👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/908263476C117079a80a
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
📣اطلاعيه
✍🏻برنامه-ي جديد مسجد سبقت در معنويت
براي شما ميهمانان خوب خدا🌺🌸🌺
از همراهي شما سپاسگزاريم🙏🏻
💚دوستان خود را نيز به اين ميهماني معنويت-بخش دعوت كنيد💚💌📨
تا از ثواب آن بهره-مند گرديد👇👇👇
ايتا: https://eitaa.com/sebqat14
واتساپ: https://chat.whatsapp.com/KaHupAG82tPEbgPDTaTjH2
یا فتاح یامرتاح:
🍃💐 نیکی کنیم تا عمر مان زیاد شود
امام جعفرصادق (علیه السلام) فرمودند :
🌿مردم، بیشتر از آنکه با عمر خود زندگی کنند، با احسان و نیکوکاری خود زندگی می کنند و بیشتر از آنکه با اجل خود بمیرند ، بر اثر گناهان خود می میرند.🌿
📚 دعوات، قطب راوندی، ص291 📚
1️⃣#درس اخلاق جلسه يكم1️⃣
🔹إعوذبالله من الشيطان الرجيم بسم الله الرحمن الرحيم و صل الله علي سيدنا محمد و آله الطیبین الطاهرین لا سيما مولانا بقية الله في العالمين ارواحنافداه🔹
🌸با سلام و درود خدمت همه-ي شنوندگان ارجمند، میهمانان مسجد سبقت در معنویت.
✍🏻قرار شد هفتهای یک جلسه بحث اخلاقي داشته باشيم و همچنين يك جلسه مباحث تفسیری و یک جلسه شرح نهجالبلاغه؛ در خدمتتون هستیم .
اولین جلسه اخلاقی رو شروع میکنیم با عنوان☘️ «حقوق مؤمن بر مؤمن».☘️
همانطوری که استحضار داريد در قرآن مجيد، مؤمن با مؤمن برابر دانسته شده که 📚«إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَة».(حجرات، 10)، «أخ» در لغت به معنای مثل است؛ اگر به برادر و خواهر، أخ و أخت گفته ميشه، به خاطر اين است كه اينها مثل هم هستند كه پدر و مادرشون یکیه یا حداقل پدر یا مادرشون يكيه، در حقیقت اخوت به معنای برابري است.
بنابراین همه-ي مؤمنین پيش همه-ي مؤمنین با همدیگه برابرند يعني یک حقوق مساوی دارند؛ البته پیش خدا برابري نيست، پيش خدا📚«إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُم».(حجرات، 13). ارجمندترين، با تقواترینه؛ هرکسی تقوای بيشتري داره او کرامت و قیمت و ارج و قرب بیشتري پیش خدا داره ولي نه، پیش مردم برابرند، يعني حقوق یکسانی دارند؛
يكي از حقوق مؤمنین نسبت به همديگه، دعاست. که درحق همدیگر دعا بکنند.
در ماه رمضان عرض کرديم که دعا گاهی به معنای خواندنه و گاهي به معنای خواستنه؛ اينجا به معناي خواستنه؛دعا بکنند برای برادر ديني، یعنی از خدا برای او عافیت طلب كنند؛ از خدا براي او قضای حاجت طلب کند؛ از خدا برای او نورانیت و معنویت و بالاخره خیر دنیا و آخرت مطالبه کنند
اين وظیفه یعنی درحقیقت حق مؤمن بر مؤمن است كه دعا كنند؛ حالا اين دعا کردن دو قلمرو داره، گاهی در پيش رو هست و هم پشت سر؛ هم مؤمنين وظيفه دارند وقتی همدیگه رو میبینند،براي هم دعا كنند. اينکه شما عزيزان به همديگه مي رسيد، به هم سلام می کنید، موفق باشید و خدا از شما راضی باشه؛ اين دعاهایی است که هنگام ملاقات با همدیگه انجام ميدیم، يكي از وظايفمونه، همچنین دعاهایی که در پشت سر باشه، اهمیتیتش بیشتره؛ چراکه اون در حقيقت یک نوع حرمتگذاری بسیار بالایی است بر یک مؤمن؛
💚عزيزان من، چرا غیبت تحريم شده به خاطر اینکه حرمت-شكني مؤمن است؛ یک عیب مستور مؤمن را آشکار کردن است؛ و دعای در پشت سر یکی از بهترین اعمالی است که مؤمنين، نسبت به همدیگه میتونن انجام بدهند.
امام کاظم علیهالسلام روايت قشنگي دارند: 📚«الدَّاعِي لِأَخِيهِ الْمُؤْمِنِ بِظَهْرِ الْغَيْبِ يُنَادَى مِنْ أَعْنَانِ السَّمَاءِ- لَكَ بِكُلِّ وَاحِدَةٍ مِائَةُ أَلْفٍ». ((وسائل، ج7، ص111). اون كسي كه در پشت سر برادر ديني و خواهر ديني خودش، دعا مي-كنه براي سلامتي جسم و جان او، نورانيت و معنويت او، هر دعايي كند، از ژرفاي آسمان-ها به او خطاب مي-كنند: «آي مؤمن، تو هر دعايي كه براي برادر ديني كردي، صد هزار برابرش براي تو پيش خداست».
در اين روايت چند نكته-ي قشنگ وجود دارد:
✅نكته يكم:
همين «بظهر الغيب» است. چون در آيه-ي پاياني سوره مبارکه فتح فرمود:📚 «محمد رسولالله والذین معه اشدّاء علي الکفار و رحماء بينهم». فرهنگ حاکم در جامعه اسلامی، فرهنگ رحمت و حمایت است؛ فرهنگ محبت و صفا و صمیمیت و یکرنگی است، پس هم در پیش رو و هم در پشت سر باید این فرهنگ عملیاتی بشه.
یکی از مصادیق رحمت، همین دعا کردن است. گفتيم ديگه كه رحمت به معنای حمایت و پشتیبانیه؛ يكي از مصاديقش اينه كه مؤمنين پشت سر همدیگه وقتی نیستند، برای همدیگه دعا کند.
وجود نازنين حضرت ختمی مرتبت فرمود: خدا را با زبانی دعا کنید که با آن زبان گناه نکردید. بعضي از اصحاب گفتند: یا رسولالله مگه میشه همچین چیزی بالاخره ما با اين زبانمان بالاخره یک گناهی کرديم نميشه كه زباني پيدا شود كه گناهی نکرده باشه!
آقا فرمودند: منظورم این است که درباره همدیگه دعا کنید؛ در حقیقت وقتی من، برای شما دعا میکنم شما که با زبان من گناه نکرديد؛شما برای من دعا میکنید من که با زبان شما گناه نکردم.
درنتیجه با زباني خدا را میخوانیم که اون زبان گناه نكرده است.
نگيم اللهم اغفر لي...بلكه اغفر لنا، هميشه دعامون ما باشه؛ نه اينكه فقط بگيم: خدایا به من بده، مشکل منو حل کن، مریض مرا شفا بده نه، بلكه خدایا مشکل مارو حل کن، خدایا به ماا بده، همیشه دعامون براي ما باشه و کلی برای مؤمنین و مؤمنات باشه؛ البته بالخصوص براي برخي از مؤمنين هم دعا كنيم اين روايت شامل آن هم مي-شود؛
ايتا: https://eitaa.com/sebqat14
واتساپ: https://chat.whatsapp.com/KaHupAG82tPEbgPDTaTjH2
✅نكته دوم:
«يُنادا من اعناق -اعنان--السماء»
معلوم میشه که اعمال ما آسماني مي-شوند. ما درسته كه زمینی هستيم ولی اعمال ما میتونه آسمانی بشه؛ دعای انسان مؤمن آسمان را میشکافد و میشکافد و میشکافد تا به ژرفای آسمان، به عمق آسمان برسه تا به عرش الهی برسد و ملائكي که موکل عرش الهی هستند، اين دعا را بشنوند.
بله «ً إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُه». (فاطر، 10). دعاي انسان مؤمن مي-تواند قدرت پرواز به عالم ملكوت را داشته باشد.
✅نکته سوم :
«لك لكلِّ واحدة مأة الف» ملائک میگن که دربرابر هر دعایی که برای مؤمن کردی صد هزار برابر مال تو؛ عرض کردیم خدمتتون اعداد 2 نوع استعمال و كاربرد دارند: گاهی عدد ریاضی-اند و گاهی عدد عرفي؛ رياضي يعني دقيق مثلاً گفتي صد يعني صد نه نود و نه و نه صد و يك.
اما يه وقتي صد ميگي ولي كثرت و مبالغه را اراده مي-كني؛ شما چند بار به یکی یه مطلبی رو گفتی متوجه نشده یا یک درخواستي کردي و این درخواست انجام نشده، بعد شما میگی مگه صدبار نگفتم این کارو بكن؛ تو كه صدبار نگفتي، 5 بار گفتي، ده بار گفتي، اما وقتي مي-خواي كثرت را رساني، ميگي 100بار گفتم. در حقيقت در قالب عدد بيان كثرت و عظمت است؛ خدا هم مي-خواهد عظمت شبانه روزقدر را به ما بفهماند، مي-فرمايد: شب قدر «خيرٌ من ألف شهر»، در آن زمان(1400 سال پيش) اينكه جلوي عدد يك سه صفر باشه، عددي نجومي و فوق تصور بود. مثل این كه الان به ما بگن 30 صفر جلوي يك بزاريد، براي ما هم نجومي و فوق تصور است.
پس اينكه امام كاظم عليه السلام مي-فرمايد، بيان كثرت و عظمت است، يعني به هر صورت دعایی كه در حق مؤمن کردی، دعاهای فراوانی در حق تو مستجاب خواهد شد پس يه وقت آدم خیال نکنه که من فقط مثلاً براي خودم دعا كنم يه چيزي مي-رسد و اگر براي ديگران دعا كنم ، چیزی به من نمیرسید، نه، یقین كند اگر برای دیگران دعا کنه زودتر از اوني ميرسه كه براي خودش دعا كنه؛
👈 لذا همیشه ادب دعا اينه كه انسان برادران و خواهران ایمانی را در آن شریک بکنه به همین جهته که منم اولین جلسه درس اخلاق را با اين شروع کردم که همه عزیزان دعا کنید و بدانید هر چیزی را که برای دیگران میخواهیم صدها برابر و هزارها برابر و به اندازه اقیانوس بیکران رحمت الهی در حق خود ما هم خدا عنايت ميكنه.
💠اگر برای مؤمنین و مؤمنات نورانیت و معنویت میخواهیم، حسن عاقبت میخواهیم، شهادت در رکاب امام زمان علیهالسلام میخواهیم بالأخره خیر دنیا و آخرت و کثرت روزی و وسعت روزی در دنیا ميخواهيم هر چه برای مؤمنین و مؤمنات بخواهیم خدا چندین و چند برابرشو درباره خود ما کرامت می کنداهل دعا باشيم، اهل دعا باشيم و هم برای دنیای خودمان دعا کنیم و هم برای آخرت خودمون؛ غفرالله لكم و لنا و السلام علیکم و رحمتالله و بركاته.
آيت الله حيدري فر دامت بركاته
در تاريخ دوشنبه 1399/03/12
ايتا: https://eitaa.com/sebqat14
واتساپ: https://chat.whatsapp.com/KaHupAG82tPEbgPDTaTjH2