🔴 آغاز دوران جدید l درباره ماهواره اطلاعات نظامی نور بیشتر بدانیم
🔻"ماهواره نور" از چند جنبه نقطه آغاز یک دوران کاملا جدید است:
1⃣ پرتاب این ماهواره آغاز استفاده نظامی ایران از فضاست که مهمترین خاصیت آن رسیدن به سطحی کاملا جدید و بیسابقه از اشراف اطلاعاتی بر فضاهای اختصاصی و مشترک جهانی است.
2⃣ ایران در ادامه این مسیر میتواند شکلگیری یک تهدید موشکی را همان لحظه آغاز در هر کجای جهان که باشد، رصد کند.
این امر توان دفاع موشکی کشور در حراست از آسمان کشور را ‘فضاپایه’ میکند. این چیزی است نظامِ هشداردهی فضایی خوانده میشود و تعداد بسیار اندکی از کشورها در جهان از این قابلیت بهره مند هستند.
3⃣ ایران در ادامه مسیر استفاده نظامی از فضا می تواند "فضاهای حیاتی دشمن در دور دست" و "تهدیدات برد بلند" را با اشرافی بیسابقه رصد کند. ما قادر خواهیم بود ببینیم دشمن آرایش خود را چگونه و با چه اهدافی تغییر میدهد و چه میزان از این آرایش، واقعا عملیاتی است.
4⃣ دسترسی نظامی به فضا مفهوم هدایت و ناوبَری را بویژه در زمینه موشکهای بالستیک به طور اساسی متحول میکند.
از یک دهه قبل، کابوس امریکا این بوده که برنامه موشکی ایران، با یک سیستم ناوبری مستقل ایرانی در فضا تلفیق شود. این امر نه فقط دقت موشکها را به طور معجزهآسا بالا میبرد بلکه در یک افق زمانی کوتاه، با توجه به توان موشکی فعلی ایران، امکان "انهدام اهداف در فضا" را هم به ایران خواهد داد.
5⃣ در افق آینده، یک پدیده بسیار خارقالعادهتر هم قابل مشاهده است و آن چیزی است که "همگام سازی همه یگانهای عملیاتی در یک جنگ پیچیده" نامیده میشود.
مفهوم ساده آن این است که میتوانید رفتار جنگندهای را که در آسمان است با تانک و نفربر روی زمین، با کشتی روی دریا و حتی تکاور داخل جنگل "همگام" کنید؛ به گونهای که آنها با تلفیق و به اشتراک گذاری سریع همه اطلاعات موجود، بهترین تصمیم را در کوتاه ترین زمان بگیرند. این بدون یک زیرساخت اطلاعات نظامی فضاپایه میسر نیست.
✍ مهدی محمدی
@seraj1397
.
🔴 یک شکست و چند تناقض!
🔸طراحی و پرتاب ماهواره چندمنظورهٔ نور از سوی نیروی هوافضای سپاه موجی از اخبار و تحلیلها را در رسانههای دنیا به وجود آورده است.
در این میان گفتهٔ مقامات آمریکایی مبنی بر مخالفت این اقدام با قطعنامه 2231 و ادعای تغایر حقوقی این اقدام با قوانین شورای امنیت سازمان ملل و برجام سؤالبرانگیز شده است. آیا این ادعای آمریکایی وجاهت حقوقی دارد؟
🔻نکات تحلیلی:
🔸در یکی از مفاد قطعنامه2231 شورای امنیت که پشتوانه حقوقی برجام نیز قرار گرفته، دستیابی ایران به فناوری تولید موشکهای بالستیک باقابلیت حمل کلاهک هستهای ممنوع اعلام شده است.
از آنجاییکه ماهوارهبر قاصد بهعنوان مرکوب ماهواره نور جزو موشکهای بالستیک به شمار میآید، این سوال، بهظاهر حقوقی و وجیه جلوه میکند و مایک پمپئو ایران را با این استدلال سست به تناقض رفتاری با برجام و قطعنامه 2231 متهم مینماید.
درحالیکه؛
۱- درست است که ماهوارهبر قاصد یک موشک بالستیک محسوب میشود؛ اما از حیث فنی آنچه در قطعنامه2231 ایران از آن بازداشته شده، موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای است؛ اما ماهوارهبر قاصد حامل ماهواره علمی و نظامی نور به فضاست.
۲- مسئله مهمتر این است که آیا آمریکاییها مسئول تشخیص تغایر و تناقض مفاد قطعنامه با اقدام و رفتار کشوری هستند یا شورای امنیت؟! شورای امنیت دارای اعضای دائمی و غیردائمی است که روسیه به عنوان یکی از اعضای دائمی آن به شدت با نظر آمریکا مخالفت کرد و اعلام نمود ایران با تولید و پرتاب "ماهواره نور" مرتکب هیچ خلاف و تناقضی با مفاد قطعنامه و برجام نشده است.
۳- آمریکا که از اردیبهشت ۱۳۹۷ از برجام خارج شد و خود ناقض بزرگ معاهدات بینالمللی است، نباید و نمیتواند دم از نقض مفاد شورای امنیت بزند.
🔻نکته راهبردی:
🔸آمریکاییها بار دیگر از ایرانی که بهزعم خود میپنداشتند با انواع و اقسام تحریمها منزوی کردهاند، شکست خورده است. ایران در اوج تحریم و تهدید و تنگنای ارتباطات مرسوم علمی با دنیا توانست به پیشرفتهای خیرهکننده و غیرقابلباور در صنعت فضایی دست یابد و به تعبیر فرمانده محبوب کل سپاه از آسمان به زمین نگاه کند و تحولات دنیا را رصد نماید.
تنگ شدن عرصه بر آمریکا و دومینوی شکستها گویی مسئولان نادان آمریکایی را به تناقض کلامی و حقوقی واداشته است.
@seraj1397
.
🔴 دلمشغولی نمایندگان مجلس آینده
🔸کمتر از ۴۰ روز تا آغاز به کار مجلس يازدهم باقي مانده و نمايندگان خود را آماده ورود به مجلس ميکنند.
در اين ميان رايزنيها براي تعيين هیئترئیسه و بهطور ويژه رئيس مجلس آغاز شده است.
🔻نکات تحليلي:
1⃣- در ميان نمايندگان منتخب مردم چند اسم این روزها بيش از ديگر اسامي بهعنوان گزينه رياست مجلسي شنيده ميشود که محمدباقر قاليباف، عليرضا زاکاني، حميدرضا حاجيبابايي، فريدون عباسي، علي نيکزاد، شمسالدين حسيني، از اين جملهاند.
2⃣- رقابت براي رياست مجلسي امري طبيعي است که نبايد نسبت به آن نگران بود، مادامیکه اين رقابت به چالش و واگرايي نينجامد؛ اما اگر قرار باشد که حاصل آن ايجاد چنددستگي و قطبهاي کاذب در مجلس شود که بخشي از توان نمايندگان مجلس را صرف اموري غيرواقعي کند، بدون شک اقدام ناصوابي است که بايد از آن پرهيز شود.
3⃣- بغیر از انتخاب رئیس و هیئترئیسه، امور بسيار مهمتری جزو وظايف مجلسيان است که به نظر ميرسد برخي از آن امور بايد در همين فرصت چهلروزه دنبال شود و از دست دادن اين فرصت، خساراتي براي مجلس به بار میآورد.
ازجمله اين موارد توجه به اين نکته است که مجلس جايگاهي است که يکي از الزامات کارآمدي آن، هماهنگي بین نمايندگان ميباشد. اين در حالي است که اغلب نمايندگان آنچنان از يکديگر شناخت نداشته و ما با ۲۹۰ نمايندهاي مواجه هستیم که اغلب آنان در روز افتتاح مجلس همديگر را ملاقات ميکنند و از مبناي فکري و نگرشي يکديگر ناآگاهاند!
از اینرو بهتر است فرصت باقيمانده تا آغاز بهکار مجلس صرف همافقي نگاه و گفتوگو ميان منتخبان شود تا آثار انسجام حاصلشده در مصوبات مجلس عيان گردد.
همچنين تشخيص اولويتها، مسئله اصلي است که مجلس بدون توجه به آن نميتواند مجلسي توانمند و مؤثر باشد. اين اولويتها بايد در ذهن تکتک نمايندگان شکل بگيرد و تفاهمي درباره آنان به وجود بيايد و براي رسيدگي به آن برنامهريزي شود. در کنار اولويتها، لحاظ کردن فوريتها نيز مسئله مهمي است که بدون توجه به آن انتظارات مردم برآورده نميشود.
🔻نکته راهبردی:
اگر مجلس بتواند در ماههاي ابتدايي کار خود چند طرح مؤثر براي رفع مشکلات مهم و آني موکّلان داشته باشد، بدون شک بر ميزان رضايت مردمي خود خواهد افزود.
زمان باقیمانده تا آغاز به کار مجلس فرصتي براي تدبير در اين زمينه است تا کار مجلس با توان حداکثري آغاز شود.
@seraj1397
.
🔴 ماجرای دستمزدهای صداوسیما
🔸در روزهای اخیر که امواج انتقاد به صداوسیما از جوانب مختلف و از دیدگاههای بعضاً متضاد و متعارض برخاسته، شاید عقل مصلحتاندیش و روح عافیتطلب اقتضا کند که آدم سکوت کند. اما ورود به این بحث را بر خود به عنوان یک شخص حقیقی لازم دانستم.
🔸کمی برایم شگفت بود که برخی منتقدان – با سوابق روشن انقلابی و یا سابقه درخشان دفاع از منافع ملی - این زمان و این شرایط را برای شدیدترین نقدها و تندترین حملههای خود به «رسانه ملی» انتخاب کردهاند.
یعنی زمانهای که حتی آن دولتمردانی که تا چندی قبل کمر به قتل این نهاد و بریدن رگ حیاتی بودجه آن بسته بودند، هم مداح و ثناگوی رسانه ملی شدهاند.
🔸دو موضوع در مباحث اخیر برجسته شد:
- اول موضوع دستمزدها بود. خصوصاً دستمزد چهرههای مشهور و اعداد و ارقام آن و مطالبه شفاف شدن دستمزدها.
- موضوع دوم، بحث قانون و مقررات صداوسیما بود و طرح این ادعا که بر این سازمان هیچ قانون و مقرراتی حاکم نیست.
1⃣ مسئله دستمزدهای چهرههای مشهور:
🔸چرا صداوسیما از چهرههای مشهور دعوت میکند؟ پاسخ روشن است. برای اینکه مجبور است هزینهی تقریباً تمام برنامههای تلویزیونی را از محل آگهی و حامی مالی (اسپانسر) تأمین کند.
حامی مالی و آگهی در چه صورتی تأمین میشود؟ در صورتی که برنامه پر بیننده شود. برنامهای که بازیگر مشهور، مجری مشهور، خواننده مشهور نداشته باشد به ندرت میتواند حامی مالی یا آگهی جذب کند.
چرا چهرههای مشهور دستمزدهای بالا برای حضور در تلویزیون مطالبه میکنند؟ برای اینکه میدانند تلویزیون به واسطهي حضور آنها صد برابر درآمد کسب میکند.
🔸به هيچوجه قصد توجيه وضع موجود را ندارم، اما با شعارهاي زيبا و بد و بيراه گفتن به سلبريتيها و مديران رسانه مشكلي حل نميشود. بايد براي اصلاح آن "اقتصاد سياسیِ رسانه" كه سلبريتیمحوري را تحميل ميكند فكري بكنيم.
🔸با این وصف، اگر با میداندار شدن چهرههای مشهور در رسانه ملی مخالف هستیم چه باید بکنیم؟ باید از مجموع قوای حاکمیت مطالبه کنیم که سالانه ۳ هزار میلیارد تومان به بودجه صدا و سیما اضافه کنند.
بدین ترتیب این نهاد خدمت عمومی رسانهای از وابستگی به چهرههای مشهور و مهمتر از آن، از وابستگی به تبلیغات بازرگانی و اسپانسرها نجات پیدا میکند. مطمئن باشید همه مدیران ارشد صداوسیما از این اتفاق خوشحال خواهند شد.
2⃣ مسئله قانون صداوسیما:
🔸در مباحث اخیر مطرح شده که بر این سازمان بزرگ هیچ قانونی حاکم نیست!
این ادعا خلاف واقع است. هرکس میخواهد بداند چه قوانین و مقرراتی بر سازمان صداوسیما حاکم است میتواند به کتاب «مجموعه قوانین و مقررات صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران» که توسط معاونت حقوقی ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۴ منتشر شده مراجعه کند.
این کتاب هزار و سی و یک صفحه دارد! چطور کسی میتواند بگوید این سازمان هیچ قانون و مقرراتی ندارد؟!
🔸در دورههای مختلف افرادی در دولت و مجلس هم برای تهیه قانون جدید برای صدا و سیما دست به کار شدند. اما دو مشکل اساسی در این زمینه وجود داشته است:
اولا فقدان شناخت کافی از ماهیت پیچیده، ماموریتهای سنگین و دشوار، و ساز و کارهای تخصصی این دستگاه عظیم رسانهای است؛ و مشکل دوم منازعات سیاسی و سهمخواهیهای جناحی و تنشها و اختلافات داخلی بوده است.
🔸البته در حال حاضر هم رسانه ملی نسبت به بسیاری از وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی و نهادها و شرکتهای عظیم دولتی و شبه دولتی، عملکرد شفافتری دارد. چرا که خروجی این سازمان رسانهای در معرض دید و داوری عموم مردم قرار دارد.
دائماً درباره عملکرد آن از مردم نظرسنجی و نظرخواهی میشود. در حالیکه در مورد بسیاری دستگاهها مردم اصلا نمیدانند که آنجا چه خبر است.
🔸امید است با حضور منتخبان جدید مجلس شورای اسلامی که بسیاری از آنها چهرههای علمی جوان، نخبه و بعضاً دارای دانش رسانه و شناخت و تجربه فرهنگی هستند امکان بررسی و تصویب قانون جامع و ماندگاری برای نهاد خدمت عمومی رسانه فراهم شود.
✍ دکتر شهاب اسفندیاری (رئیس دانشگاه صداوسیما و پژوهشگر هنر و رسانه)
@@seraj1397
.
naghshe p24.mp3
5.7M
✅ "نقشه راه"
💬 سلسله سخنرانی های موضوعی
با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب
🔴 بخش اول: شناخت درست گذشته تضمین گامهای استوار آینده است
دکتر سیدجلال حسینی
کارشناس مسائل سیاسی
@seraj1397
.
naghshe p28.mp3
5.26M
✅ "نقشه راه"
💬 سلسله سخنرانی های موضوعی
با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب
🔴 بخش دوم:
ثبات، امنیت و تمامیت ارضی ایران
دکتر سیدجلال حسینی
کارشناس مسائل سیاسی
@seraj1397
.
naghshe p29.mp3
5.12M
✅ "نقشه راه"
💬 سلسله سخنرانی های موضوعی
با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب
🔴 بخش سوم:
برکات انقلاب اسلامی
دکتر سیدجلال حسینی
کارشناس مسائل سیاسی
@seraj1397
.