eitaa logo
" سراج "
2.7هزار دنبال‌کننده
16.4هزار عکس
4هزار ویدیو
553 فایل
@seraj1397 کانال خبری- تحلیلی روز ایران و جهان، و گزیده مهمترین اخبار شهرستان اسلامشهر ارتباط با ادمین: @admin_seraj
مشاهده در ایتا
دانلود
🗓سالروز انقلاب روسیه/ ۲۵اکتبر۱۹۱۷ 💠رهبرانقلاب: ‼️تاکنون کتابهای بسیاری راجع به انقلاب اکتبر نوشته شده است. اما بنده، دو رمان از رمانهای معروف و درجه یک در این خصوص را خواندم و با هم مقایسه کردم؛ اگرچه بیش از دو کتاب و تقریبا میشود گفت تعداد زیادی کتاب راجع به انقلاب اکتبر خوانده‌ام. یکی از این دو رمان «دُنِ آرام» اثر شولوخف است که معروف است. خود شولوخف هم، پدید آمده و نویسنده انقلاب است. او که در دوران انقلاب اکتبر در جوانی به سر می‌برده است، «دُن آرام» را تحت تأثیر حوادث و وقایع انقلاب نوشته است. دومین رمان هم «گذر از رنجها» آلکسی تولستوی است که ابتدا ضدانقلاب بود. رمان «گذر از رنجها» نه فقط از لحاظ داستانی، که از لحاظ گرایش به اصول انقلاب و مجذوب بودن در مقابل حوادث و پدیده‌های انقلاب و ترسیم زیبای حوادث آن، بهتر از رمان «دُنِ آرام» است. «گذر از رنجها» در واقع چهره انقلاب را زیبا ترسیم کرده و زیبا نشان داده است. به‌هرحال، این نویسنده، یک ضد انقلاب بوده است که تبدیل به فردی انقلابی میشود و چنان رمانی را مینویسد. ما چنین کسانی را نداریم. ۷۳/۴/۲۲ 📸 الکسی تولستوی، شولوخف @Jahade_tabeini @seraj1397 .
🗓 سالروز امامت‌ و غیبت‌ حضرت‌ صاحب‌الزمان(عج) 💠رهبرانقلاب: ‼️خط کلّی نظام اسلامی، رسیدن به تمدن اسلامی است. البته تمدّن اسلامی به صورت کامل در دوران ظهور حضرت بقیةالله ارواحنافداه است. در دوران ظهور، تمدّن حقیقی اسلامی و دنیای حقیقی اسلامی به وجود خواهد آمد. بعضی کسان خیال میکنند دوران ظهور حضرت بقیةالله، آخرِ دنیاست! من عرض میکنم دوران ظهور حضرت بقیةالله، اوّلِ دنیاست؛ اوّلِ شروع حرکت انسان در صراط مستقیم الهی است؛ با مانع کمتر یا بدون مانع؛ با سرعت بیشتر؛ با فراهم بودن همه امکانات برای این حرکت است؛ دوره‌ی ظهور، دوره‌ای است که بشریّت میتواند نفس راحتی بکشد؛ میتواند راه خدا را طی کند؛ میتواند از همه‌ی استعدادهای موجود در عالم طبیعت و در وجود انسان به شکل بهینه استفاده کند. لذا خطّی که نظام اسلامی ترسیم میکند، خطّ رسیدن به تمدّن اسلامی است! ۷۹/۷/۱۴ @Jahade_tabeini @seraj1397 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
استیضاح آری یا خیر؟ - استاد پورآقایی.mp3
5.77M
🔴 استیضـاح آری یا خیـر؟! 💯 تمام مخالفین و موافقین استیضاح این فایل رو گوش کنید تا ابعاد مهم قضیه رو متوجه شوید... 🔥افشاگری از ابعاد مهم نفوذ در نهادهای مختلف (از حوزه‌های علمیه تا بقیه نهادهای دولتی و غیردولتی!) 🎙 استــاد پورآقـایـی @seran1397 .
- ناشناس.mp3
969K
🔻 توضیح مختصری پیرامون : 🔸جنگ هیبریدیِ اخیر با ایران 🔸آذربایجان و ارمنستان 🔸آشوب آذری‌های ایـران 🔸آشوب گرانی فرودستان 🔸نقشــه اسرائیــل 🎙 استــاد امیـدیـان @seraj1397 .
401.6K
🎙 استـاد سیّدعلیرضا آل‌داوود (ڪارشناس رسانـه) توضیح میدهد: 🔸جنـگ روایـت‌هـا چیسـت؟ 🔸جایگاه اَبَـرروایت و خرده روایت؟ 🔸تحلیل ابعاد رسانه‌ای ماجرای دختر آبادانی @seraj1397 .
" سراج "
🎙 استـاد سیّدعلیرضا آل‌داوود (ڪارشناس رسانـه) توضیح میدهد: 🔸جنـگ روایـت‌هـا چیسـت؟ 🔸جایگاه اَبَـررو
. 🔴 جنگ روایت‌ها | روایت دادستان آبادان از ویدئوی ضرب‌وشتـم: 🔸بر اساس گزارش مرجع انتظامی و قاضی کشیک روز چهارشنبه خانمی با هویت معلوم به یکی از منازل شرکت نفت در منطقه بریـم مراجعه و در بدو ورود با پسری مواجه و با آن درگیر و در نهایت با وسیله بُـرنده پسر را مجروح کرد. اهالی منزل در ادامه سعی کرده‌اند مانع ورود این خانم به خانه شوند که تلاششان بی‌فایده بوده و در نهایت با این خانم درگیر می‌شوند. 🔸دو خانمی که در منزل بودند با وی درگیر و وی را از ناحیه صورت مجروح کرده و درگیری به خارج از منزل کشیده می‌شود. 🔸ماموران حراست مجتمع، پس از اطلاع در محل حاضر و همه  افراد را دستگیر کردند. 🔸پس از تحقیقات انجام شده خانم مهاجم با قرار قانونی آزاد و برای مداوا به مرکز درمانی اعزام شده. 🔸مامور حراست نیز توسط قاضی احضار و روانه زندان شد. 🔸افرادی که فیلم این حادثه را در فضای مجازی منتشر کرده‌اند بزودی دستگیر و برخورد لازم با آنها صورت خواهد گرفت. ✍ : 1⃣ گرچه نبایست سطح جنگ روایت‌ها را به این حاشیه‌های کم‌ارزش تقلیل داد، اما واقعیتی است که دشمن در این جنگ برای مهندسی احساسات و ادراکات به هر بهانه و حاشیه‌ای متوسل میشود و برای یک درگیری خانوادگی، سناریـو سازی کرده و این حادثه را با جریان جورج فلوید در آمریکا مقایسه می‌کنند!! ضدانقلاب با تکنیک‌های برانگیختن احساسات، مظلوم‌نمایی، مقایسه، پاره‌ی حقیقت‌گویی، بلافاصله وارد کارزار جنگ روایت‌ها شد و متاسفانه عده‌ای هم که در داخل سابقه‌ی سکوت در ماجرای قتل همسر نجفی و تجاوز کیوان امام داشتند، نگران حقوق زنان شده و فریادشان بلند شد!! 👈 جنگ روایت‌ها را جدی بگیریم! 2⃣ استفاده از هشتگ‌های دشمن توسط فعالان انقلابی فضای مجازی موجب شکل‌گیری ترنـدهای احساسی در جنگ روایت‌ها میشود. 👈 استفاده از هشتگ دشمن ممنوع! 3⃣ واکنش سریع قوه قضائیه و نیروی انتظامی در بازداشت دخترآبادانی و نگهبان مجتمع قابل تقدیر است. اما افکار عمومی همچنان می‌بایست مطالبه‌ی برخورد قاطع با کسانی که از ماجرا فیلم گرفته و با شیطنت به صورت تقطیع شده پخش کرده‌اند داشته باشد. @seraj1397 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تاریــخ پاســـخ می‌دهــد! 🔻دوستانی ببینند که می‌گویند:👇👇 🔸مصلحت را از کجا آورده‌اید؟ 🔸مصلحت‌سنجی تا کــی؟ 🔸مگر عدالت بر همه چیز مقدّم نیست؟ 🔸رهبری هم مجبور است حمایت کند؟ 🔸چرا فلانی را عـزل نمی‌کنند؟ 🔸محبوبیت رهبری پایین می‌آید؟ 🔸چرا رهبـری دخالت نمی‌کند؟ 🔹فقط استیضاح! مامور به وظیفه‌ایم 🔹نمیتوانم فلان هیئتی را قانع کنم 🔹 آخه فلان عدالتخواه هم گفته.... 🔹 فلان حاجی هم بالای منبر گفت... 🔹 فتنه اکبـر چه زمانی است؟! 🔹 نسبت ما با ولـیّ جامعه چیست؟ ✅ نسبت ما با امام جامعه، نسبتِ تطبیق نظر ایشان با نظر خودمان نیست؛ نسبت اطاعت ما از ايشان است. 🎥 استــاد مهــدوی‌ارفـع @seraj1397 .
... 🇮🇷 در مکتـبــــ امام‌حسینــــ علیه‌السلام @seran1397 .
121.mp3
4.58M
🔴 با توجه افزایش غیرمنطقی قیمت دلار چگونه این موضوع قابل تبیین است؟ @seraj1397 .
سوال21.pdf
241.8K
🔴 چرا دستگاه‌های نظارتی مثل شورای‌عالی امنیت ملی و شورای نگهبان هیچگونه اقدامی نمی‌کنند؟ @seraj1397 .
مغایرت عقلانیت و انقلابی.pdf
178K
🔴 مغایرت عقلانیت و انقلابی‌گری با جنجال‌آفرینی و تنـش @seraj1397 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇺🇸 پـروسـه بـرگـزاری انتخـابـات ریاست‌جمهوری آمریکا چگونه است؟ @seraj1397 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔴 آشنـايـی با فـرقـه‌های اهـل سنّـت 🔸سنّــی، اهل‌سنت یا تسنـن، بزرگترین مذهب دین اسلام است که حدود ۸۷ تا ۹۰ درصد مسلمانان پیرو آن هستند. 🔸کلمه ”اهل‌سنت” در نام این فرقه‌ی اسلامی، اشاره به شیوه زندگی محمد بن عبدالله(ص) دارد که آن را سنّـت پیامبر می‌نامند. 🔸اختلاف میان شیعـه و سنّـی از زمان درگذشت پیامبر اسلام و تفاوت نظر بر سر جانشینی او آغاز شد و رفته رفته تبدیل به اختلاف نظرهای سیاسی و دینی گردید. 🔻در پست‌های بعدی، موارد زیر را بررسی خواهیم کرد: 👈 خاستگاه اهل سنّـت 👈 مذاهـب فقهـی 👈 مکاتـب کلامـی 👈 دیـدگاه دربـاره حدیـث 👈 سلفــی‌گــری 👈 و ...... @seraj1397 .
🔴 باورها و اعتقادات اهل تسنـّن 🔸به باور اهل سنـت، حضرت محمد(ص) برای خود جانشینی تعیین نکرده و جامعه اسلامی بر اساس سنت عمل نموده و ابوبکر، پدرزنِ پیامبر اسلام، را به عنوان نخستین خلیفه برگزیده‌ است. در سمت مقابل، شیعیان معتقدند که پیامبر(ص) حضرت علی(ع) را به عنوان جانشین خود انتخاب کرده‌است. تنـش سیاسی میان شیعیان و اهل‌سنت در طول تاریخ اسلام به مرور بیشتر شد و اخیراً با ظهور وهابیت، به اوج خود رسیده‌ است! 🔸پیروان تسنـن را در عربی اهل‌سنت و جماعت (عربی: أهل السُنـّـة والجَماعة) یا به صورت ساده‌تر، اهل سنت می‌نامند. در غرب، به خصوص در زبان انگلیسی، گاهی اوقات اهل سنت را «مسلمانان ارتدکس» نیز خطاب می‌کنند؛ با این حال در مورد این ترجمه اختلاف نظر وجود دارد. 🔸قرآن، حدیث (به خصوص آن دسته از احادیثی که در صحاح سته ذکر آنان رفته) و اجماع، پایه‌های فقــه سنـی را تشکیل می‌دهند. تسنـن مجموعه‌ای از مذاهب سنـی است که به مرور زمان، میانشان اختلافاتی پدید آمده‌ است. ”اشاعره” و ”ماتریدی” مهمترین مکاتب کلامی، و «حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی» مذاهب چهارگانه فقهی را تشکیل می‌دهند. ... @seraj1397 .
🔴 پیـــروان؛ 🔸اهـل‌سنـت معتقدند که اصحاب پیامبر(ص) فرستندگانِ قابل اعتماد اسلام هستند زیرا خدا و پیامبر صداقت آنها را پذیرفتند. منابعی از قرون وسطیٰ حتی لعنت یا اهانت به آنها را منع می‌کنند. روایاتی از پیامبر مانند روایتی که عبدالله‌بن‌مسعود از پیامبر نقل کرده‌ است که «بهترین افراد نسل من هستند، سپس کسانی که از آنها پیروی می‌کنند، سپس کسانی که از آنها پیروی می‌کنند» این دیدگاه اهل سنت را تأیید کرده‌است. آنها همچنین معتقدند قرآن نیز از این مطلب پشتیبانی می‌کند. بنابرین احادیث اصحاب نیز برای شناخت ایمان اسلامی قابل اعتماد هستند. اهل‌سنت همچنین معتقدند که ”اصحاب” مؤمن واقعی بودند، زیرا آنها وظیفه گردآوری قرآن را بر عهده داشتند. 🔸طبق پژوهشی از مرکز تحقیقات پیو در سال ۲۰۱۰ که در سال ۲۰۱۱ انتشار یافت، ۱٫۶۲ میلیارد مسلمان در جهان زندگی می‌کنند که ۸۵ تا ۹۰٪ از آنها سنی هستند. اهل سنت در تمام کشورهای جهان اسلام به جز شش کشور ایران، عراق، جمهوری آذربایجان، لبنان، بحرین و عمان در اکثریت هستند که در عمان مذهب اباضیـه و در سایرین، مذهـبِ تشیع رایج است. ... @seraj1397 .
🔴 ”کتـب ستـهمهمترین منابع دینی اهل تسنن؛ 🔸کتب سته یا کتاب‌های شش‌گانه، شش کتاب حاوی حدیث هستند. این کتاب‌ها معتبرترین کتب حدیث نـزد اهل‌سنت و پس از قــرآن مهمترین منــابع دینــی است که در دسترس آنان است و توسط علمای اهل سنت مطالعه و استفاده می‌شود. 🔸دو کتابی که نوشته ”بخـاری” و ”مسلـم” هستند در میان سایرین از درستی بیشتری برخوردارند. این شش کتاب عبارتند از: ✖️”صحیح بخاری” از محمد بخاری ✖️”صحیح مسلم” از مسلم بن حجاج نیشابوری ✖️”سنن نسایی” از احمد بن شعیب نسائی ✖️”سنن ابوداود” از ابوداوود سلیمان ✖️”سنن ترمذی” از ابوعیسی محمد ترمذی ✖️”سنن إبن‌مـاجـه” از إبن‌ماجه 🔸همچنین مجموعه‌های دیگری از حدیث وجود دارد که حاوی بسیاری از حدیث‌های معتبر است و اغلب توسط پژوهشگران و متخصصان استفاده می‌شود. نمونه‌هایی از این مجموعه‌ها عبارتند از: ✖️”مصنف عبدالرزاق الصنعانی” از عبدالرزاق صنعانی ✖️”مسند احمدبن‌حنبل” از احمد بن حنبل ✖️”المستدرک علی الصحیحین” از ابوعبدالله حاکم نیشابوری ✖️”المــوطأ” از مالک بن انس ✖️”صحیح ابن حبان” از ابن حبان ✖️”صحیح ابن خزیمه” از ابوبکر محمدبن‌خزیمه ✖️”سنن دارمی” از محمد دارمی ... @seraj1397 .
🔴 مـذاهـب فقهــی 🔻چهـار مذهـب: حنــفـــــــــــی، مالـکــــــــــــی، شافـعــــــــــی، حنـبـلـــــــــــی، مهمترین مذاهب فقهی اهـل‌سنت هستند و امروزه اکثریت قریب به اتفاق اهل سنت پیرو یکی از این مذاهب چهارگانه هستند. در گذشته مذاهب دیگری مانند اوزاعی، ثوری، لیثی، جریری و ظاهری نیز در میان اهل سنت رایج بوده‌اند که هم‌اکنون به جز ظاهری سایرین از میان رفته‌اند. مذهب ظاهری نیز برای سالها از میان رفته بود تا اینکه در میانه قرن بیستم توسط برخی از مسلمانان احیا شد. 1⃣- حنفـــــی؛ * فقـه حنفـی در بین مذاهب چهارگانه اهل‌سنت بیشترین پیرو را دارد و عمده پیروان این مذهب نیز در کشورهای آسیـای میانه، افغانستان، پاکستان، چین، ترکیه، بالکان، شبه قاره هند و آسیای مرکزی قرار دارند و ۷۱ درصد از مسلمان‌های اهل سنت جهان پیرو این مذهب می‌باشند. * نام این شاخه منسوب به بنیادگذار آن یعنی ”ابوحنیفـه نعمان بن ثابت زوطی” (۱۵۰–۸۰ هجری قمری) است. * این مذهب بر منابع قرآن، سنت، گفته‌ی اصحاب، قیاس، استحسان، اجماع و عرف بنا شده‌است. * آنچه در مسئله قیاس موجب تمایز ابوحنیفه از دیگران بود، میزان کاربرد و به ویژه چگونگی برخورد در موارد تعارض قیاس با ادله ضعیف نقلی همچون خبر واحد و برخی ظواهر بود. 2⃣- مالکـــــی؛ * فقــه مالکـی توسط ”مالک بن أنس” و در قرن ۸ میلادی تأسیس شد. * فقه مالکی به قرآن و سنت به عنوان منابع اولیه تکیه دارد. * در این مذهب، سنت علاوه بر گفتار و رفتار پیامبر، شامل احکام قانونی صادر شده توسط چهار خلیفه نخست، به خصوص احکام صادر شده توسط عمـر نیز می‌شود. * برخلاف دیگر فقـهای اسلامی، فقـه مالکی، اجماع اهل مدینه را نیز به عنوان منبعی معتبر برای تشریع به رسمیت می‌شناسد. * مالک کتابی در حدیث با نام «المـوطأ» دارد. او در «اجتهاد» خود اعتماد بر قرآن کریم و حدیث می‌کرد و اگر حدیثی پیدا نمی‌کرد به «قیاس» رجوع می‌نمود. * مذهب مالکی در مدینه نشأت یافت و در حجاز منتشر گشت سپس اهل مغرب و اندلس آن را پذیرفتند و اکنون این مذهب در مراکش، الجزایر، تونس، لیبی، جنوب مصر، سودان و کویت رواج دارد. * اصول مذهب فقهی مالکی عبارتند از قرآن، سنت نبوی، عمل اهل مدینه، قول صحابی (در صورت فقدان حدیث نبوی)، مصالح مرسله، قیاس، سد ذرایع، اجماع، عرف و عادت، استحسان و استصحاب. * این مذهب از نظر شمار پیـروان رتبــه دوم را در بین مذاهب چهارگانه دارد. ... @seraj1397 .
3⃣- شافعـــی؛ * فقــه شافعـی پیرو ”ابوعبدالله محمد ادریس شافعی” است. * وی با ادغام کردن مذاهب حنفی و مالکی، روشی نوین را بنا نهاد که از حدیث در آن بهره می‌جست. * او قرآن، سنت، اجماع و قیاس را قبول داشت و قائل به استدلال بود ولی به استحسان و مصالح مرسله اعتناء نداشت و آن را مردود می‌شمرد. * شافعی نخستین کسی است که مسائل اصول فقـه را در کتابی بنام الرسالــه تدوین و تألیف کرد. * گرایش فقهی او میانه گرایش اهل حدیث و اهل رای است، چرا که وی گرایش ابوحنیفه را با گرایش مالک درآمیخت، یعنی از طرفی با اصول و مبانی ابوحنیفه تا حدی موافقت کرد و از طرف دیگر در بها دادن به حدیث با مالک همراه شد، تا آن جا که در عراق و خراسان به اهل حدیث شهره شد و مردم بغداد نام (یاور سنت) بر او نهادند. * مذهب شافعی سومین مذهب پرجمعیت اهل سنت و جماعت است و پیروان آن در سومالی، اریتره، اتیوپی، جیبوتی، شرق مصر، تانزانیا، یمــن، کردستان، اندونزی، مالزی، سریلانکا، مالدیو، کـرالا و برخی مناطق ساحلی در هنــد، سنگاپور، میانمار، تایلند، برونئی، و فیلیپین ساکن هستند. 4⃣- حـنبلــــی؛ * فقـه حنبلـی پیرو ”ابوعبدالرحمان احمد ابن حنبـل” است. ابن‌حنبـل اهل حدیث بود و توجهی به رأی نداشت. استناد او صرفاً به قرآن و حدیث پیامبر اسلام بود. * محمد پسر عبدالوهاب، مؤسس وهابیـت نیز مذهب حنبلـی داشته‌ است. * او در استنباط‌های فقهی خود به هشت دلیل قرآن، سنت، فتوای صحابه، اجماع، قیاس، استصحاب، مصالح مرسله و سد ذرایع تکیه کرده‌است. * این مذهب کم‌شمارترین پیروان را در میان مذاهب چهارگانه دارد و پیروان آن بیشتر در عربستان، قطر و چهار امارت شارجه، ام‌القوین، راس‌الخیمه و عجمان در امارات متحده عربی ساکن هستند. ⏪ تفــاوتــــــ در مـذاهـبـــــ ؛ 🔸مذاهب فقهی اهـل‌سنت همگی روش‌های خاص خود را در تفسیر قوانین اسلامی دارند و از آنجا که این مذاهب روش‌های روشنی را برای تفسیر این قوانین بیان شده‌ است، تفاوت‌های اندکی در فقـه آنها موجود است. گرچه در گذشته درگیری بین مذاهب اغلب خشونت‌آمیز بوده‌است، امروزه چهار مذهب اهل سنت اعتبار یکدیگر را به رسمیت می‌شناسند و در طول قرن‌ها در بحث‌های علمی با یکدیگر تعامل داشته‌اند. ... @seraj1397 .
🔴 مکــاتـب کــلامــی اهـل‌سنـت؛ 🔻از نظر اصول اعتقادی، اهـل‌سنـت و جماعت، در طیفی میـان اشعـریه تا سلفیـه پراکنده‌اند. این اختلاف نظر بدین جهت است که گروهی از اندیشمندان در برخورد با مباحث اعتقادی به کلام و استدلال متوسل می‌شدند و گروهی دیگر معتقد به پذیرش نصوص و پیروی از شیوهٔ سلف (صحابه و تابعین) و پرهیز از مباحث کلامی بودند. ❇️ اشــاعــره؛ اشاعره پیروان مکتب کلامی ”ابوالحسن علی بن اسماعیل اشعری” هستند که در برابر خردگرایان معتـزلی، بر نقـل (قرآن و سنت) تأکید می‌ورزند و نقل را بر عقل ترجیح می‌دهند. ابوالحسن اشعری، بر خلاف قـُدمای اهل حدیث مانند احمدبن‌حنبل، بحث و استدلال و به کار بردن منطق را در اصول دین جایز شمرد و از قرآن و سنت بر مدعای خود دلیل آورد. او کتابی به نام «رسالة فی استحسان الخوض فی علم الکلام» نوشته‌ است. ❇️ مــاتریــدی؛ بنیانگذار مکتب ماتریدی ”ابـومنصور ماتریدی” بود. میان او و حکیم سمرقندی دربارهٔ اختلاف میان اهل سنت و معتزلیان و کرامیان در سمرقند مناظره بوده‌است. این مکتب تا مدتها با عنوان مکتب علمای سمرقند شناخته می‌شد. بعد از ابومنصور ماتریدی بود که افرادی همچون حکیم سمرقندی، ابولیث سمرقندی، ابوالیسر پزودی و نجم‌الدین عمـر نسفی آن را به نام ماتریدی گستردند. دوران ماتـریدی دورهٔ ضعف حکومت مرکزی بغداد است و در همین دوره است که حکمرانی‌های محلی یکی پس از دیگری استقلال یافته‌اند، از جلمه حکومت ادب‌پرور سامانیان. در دوران حکومت همین خاندان بر خراسان و فـرارود بود که ماتـریدی تربیت یافت. ❇️ معـتــزلــه؛ معتـزلـه بر خلاف اهـل حدیث که انبوه حدیث‌های اصیل و جعلی پیامبر و صحابه را مورد توجه خود قرار داده بودند، عقل و خرد را به تنهایی برای پیروی از اسلام راستین کافی می‌دانستند؛ و گاهی نظرات فلاسفه را با دین مخلوط می‌ساختند. بعدها اشاعره برخاستند و جانشین اهل حدیث شدند. اشاعره را می‌توان جمع میان معتزله و اهل حدیث دانست ولی آنها نیز عقاید معتزله را مردود می‌دانستند. تأکید معتزلـه بر روی عقـــل آنچنان جدی بود که برخلاف بسیاری از فقها که حدیث را مطلق می‌دانستند آنان اعتقاد داشتند که در تعارض حدیث با عقل، ”عقــل” مقدّم است. ❇️ سَـلفـیــّـه؛ سلفـی‌ها به دیـن اسلام تمسک جسته و خود را پیـرو سلف صالح می‌دانند و در عمل و اعتقادات خود از پیامبر اسلام، صحابه و تابعین تبعیت می‌کنند. سلفی‌ها تنها ”قرآن و سنت” را منابع احکام و تصمیمات خود می‌دانند. سلفــی‌گـری دو رکن اساسی دارد: یکی بازگشت به شیوهٔ زندگی و مرام سلف صالح و در نهایت سنت حجاز و به خصوص سنت اهل مدینه در ۱۴۰۰ سال پیش، و دوم مبارزه با بدعت، یعنی هر چیزی که سلفی‌ها جدید و خلاف سنت می‌دانند! سلفـی‌های معاصـر (مانند وهابی‌های سعودی) بر معنی خاصی از توحید تأکید زیادی دارند که باعث می‌شود افراد بسیاری «نامعتقـد» به آن تلقی گردند. سلفـی‌گری دارای ابعاد مذهبی، فرهنگی، اجتماعی، و سیاسی است و تأثیری بنیادین بر متفکران مسلمان در گوشه و کنار جهان اسلام گذاشته‌ است. در تاریخ معاصر دست‌کم سـه گـونه سلفـی‌گری قابل تفکیک است: - سلفی‌گری ظاهراگرا؛ پیرو آرای اهل حدیث‎ و بخصوص إبن‌تیمیه و محمدبن عبدالوهاب است. - سلفی‌گری جدید؛ رویکردی متمایز از سلفی‌گری ظاهرگراست که در آغاز قرن بیستم و در واکنش به پیشرفت‌های غرب توسط سید جمال‌الدین اسدآبادی و محمد عبده با هدف آزادسازی امت اسلام از تقلید و جمود و احیای اخلاقی، فرهنگی، و سیاسی بنیان‌گذاری شد. - جهادگرایی سلفـی؛ که الهام‌بخش بسیاری از گروه‌های مسلح مانند ”القاعده” و ”طالبـان” و ”داعـش” در آغاز قرن ۲۱ بوده‌ است. این گروه‌ها دیدگاه‌های سلفی‌گری علمی (سلفی‌گری سنتی) را رد کرده و ”خشونت” را راهی مناسب و ضروری برای مقابله با حملات غرب علیه اســلام می‌دانند! این گروه‌ها متون اسلامی و تاریخ را بازتفسیر نموده و بر آیات نظامی قرآن و تاریخ نظامی اسلام تأکید بسیار دارند. تخمین زده شده‌است که سلفی‌های جهادی کمتر از یک درصد کل جمعیت مسلمانان را تشکیل می‌دهند. @seraj1397 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔴”کیان‌تایر” آبستن حوادث تکراری 🔸طی روزهای اخیر، اعلام ورشکستگی کارخانه کیان‌تایر چهاردانگه، ۹۰۰ کارگر این واحد تولید کننده لاستیک‌های سبک و سنگین را نگران امنیت شغلی و معیشت‌شان کرده است. 🔻مشروح خبر... 👇👇 @seraj1397 .
" سراج "
🔴”کیان‌تایر” آبستن حوادث تکراری 🔸طی روزهای اخیر، اعلام ورشکستگی کارخانه کیان‌تایر چهاردانگه، ۹۰۰ ک
. 🔸چندی پیش بدنبال اعلام ورشکستگی کارخانه کیان‌تایر واقع در چهاردانگه، جلسه فوق‌العاده شورای تامین در خصوص مشکلات جاری این واحد تولیدی برگزار شد و رئیس دادگستری و فرماندار اسلامشهر، با اشاره به تصمیمات این جلسه اظهار داشتند: «مطمئن باشید تصمیمی که در این جلسه گرفته می‌شود، در راستای استمرار اشتغال کارگران این شرکت و افزایش تولیدات آن خواهد بود. 🔸رئیس دادگستری شهرستان اسلامشهر که در جمع کارگران این کارخانه تولیدی شرکت کرده بود، با وعده افق روشنی در انتظار این شرکت تولیدی است، گفته: «پرداخت حقوق و مزایای کارگران زحمت‌کش این کارخانه، تامین مواد اولیه فعالیت این واحد تولیدی، جلوگیری از اخراج حتی یک نیروی کار و در نهایت پرداخت بدهی‌های این کارخانه، از جمله مواردی است که مورد تاکید و توجه فرمانداری و مجموعه قضائی شهرستان است.» 🔸فرماندار اسلامشهر نیز در واکنش به نگرانی ۹۰۰ کارگر شرکت کیان‌تایر، اظهار داشته است: «با همکاری و تعامل اعضای شورای تامین شهرستان، اجازه بیکاری هیچ یک از کارگران کیان‌تایر و تعطیلی این کارخانه را نمی‌دهیم و نگرانی نیز در این باره وجود ندارد. 🔸اما شورای اسلامی کارگران این کارخانه با انتشار نامه‌ای اعلام کرده است: از سال ۱۳۸۳ که کارخانه به بخش خصوصی یعنی آقای ”داور شرفی” واگذار شده است مشکلات رو به افزایش گذاشته و در اعتراضات سال ۱۳۸۷ با تصویب شورای تامین استان، برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه، امورات به هیئت حمایت از صنایع واگذار شده است. 🔸اما حالا پس از ۱۱ سال با شکایت سه‍امدار و اعلام ورشکستگی پرونده این کارخانه به اداره امور ورشکستگی قوه قضاییه ارجاع شده است. 🔸شورای اسلامی کارخانه کیان‌تایر مدعی شده است که عملکرد ضعیف آقای داور شرفی و گرفتن وام‌های کلان و صرف آن در امورات خارج از کارخانه و افزایش ضرر و زیان شرکت و اقدامات سهامدار کارخانه، توسط هیئت حمایت از صنایع به اثبات رسیده است وگرنه این کارخانه با تولید محصولات منحصر به فرد در سطح خاورمیانه توانایی رشد و شکوفایی خود را دارد. 🔸بنظر می رسد با افزایش سرسام‌آور قیمت لاستیک و تولید لاستیک خودروهای سنگین و منحصر به فرد بودن تولیدات این کارخانه با تجربه ۵۰ ساله‌ای که دارد، بتواند در ردیف یکی از بهترین شرکت های پیشرو در امر تولید و سود آوری باشد اما سیاستهای اشتباه در خصوصی سازی و عدم نظارت بر صرف منابع بانکی شرایط را به گونه‌ای دیگر رقم زده است. 🔸این روزها چشم امیدها به قوه قضائیه و حمایت آن از صنایع است تا از دلهره ۹۰۰ خانواده در این شرایط اقتصادی کاسته شود و روزهای خوبی برای این کالای ضروری صنعت حمل و نقل کشور در پیش باشد./ چهاردانگه‌خبر @seraj1397 .