🔴 ستاد انتخابات یا ستاد جنگ⁉️
#انتخابات_آمریکا
🔸اکنون که این وجیزه در حال نگارش است بایـدن در یک قدمی کاخسفید قرار دارد. همه چیز به نـوادا تنها ایالت تعیین کننده در انتخابات بستگی دارد که در حال حاضر با ۷۵ درصد شمارش آرا، بایدن تنها با اختلاف هشت هزار رای پیشتاز است.
🔸این به هیچ عنوان مهم نیست که ۶ رای الکترال نوادا کافیست تا بایدن بتواند به اتاق بیضی کاخسفید راه یافته و پشت میز رزولوت بنشیند. مهم این است که صحنهی پسا انتخابات آمریکا چگونه به نمایش در خواهد آمد.
🔸اگر ساختارها با فرض پیروزی بایدن نتواند ترامپ را مهار کند همه چیز گواهی میدهد که ستاد انتخاباتی ترامپ تبدیل به ستاد جنگ خواهد ش!
اکنون آمریکا به مثابه آتشفشانی است که اگر فوران کند یقینا دامنه شرارههای آن ایالتهای گرفتار در نژادپرستی را خواهد گرفت.
🔸برای رژیمی که عادت داشته از طریق دخالت در انتخاباتها نسخههای مخملی و رنگین برای کودتا در کشورها تجویز کند، اکنون خود گرفتار همان نسخههای بنیانافکن شده است. به گمانم تیر کمانه کرده و در حال برخورد به خودشان است.
👈 شیفتگان در غرب اکنون به این صحنهها خوب بنگرند و به سیمای عریان اما واقعی رژیمی که در پس لیبرال دموکراسی میخواست پایان تاریخ را رقم بزند نگاه کنند. این همان کعبه آمالی است که سالها به واسطه آن اقتصاد و فرهنگ ما به گروگان در آمده است!
#آمریکا_رو_به_افول
#سگ_زرد_برادر_شغال
✍ احمـد بنـافی
@seraj1397
.
🔴 اگــر بایـدن رای بیـاورد...
🔸بایدن بدون چند پیششرط به برجام بر نمیگردد ؛ به نظر من پیششرط او اولاً تمکین ایران به بحث دوباره در مورد برنامه هستهای ایران و تکملهی برجام ؛ پیششرط دوم پذیرش محدودیت در توسعه و تولید جنگافزار و پیش شرط سوم تغییر در سیاستهای منطقهای و در رأس آن عدم مخالفت با ابقای نظامیان امریکا در عراق و سوریه است!
🔸در ضمن خیلی بعید است که بایدن اجازه دهد ایران به پولهای بلوکه شده خود دست پیدا کند!
🔸به نظر من سیاست بایدن ادامه از نقطهای که اوباما کاخ سفید را ترک کرد نباشد او مسیر ترامپ را به شکل پاستوریزهتر ادامه میدهد.
🔸تاثیر موقت روی کار امدن بایدن برای ما، تعادل در بازار ایران است که این جنبــه روانـی دارد کما اینکه در دوره ترامپ بالا رفتن قیمت ارز و طلا و کالاها در ایران بیش از آنکه متاثر از اقدامات ترامپ باشد ، تحت تاثیر روانی و فشل بودن دولت روحانی بود!
✍ سعـداله زارعـی
@seraj1397
.
🔴 حـدفاصـل دو انتخـابات
🔸هرکس از انتخابات آمریکا و فرد پیروز آن تحلیلی دارد؛ برداشت بنده از شرایط حال حاضر آمریکا و وضعیت دو نامـزد اصلی انتخابات این است که:
1⃣ فردای انتخابات آمریکا اگر ترامپ پیروز نشود و زیر میز بازی بزند، وضعیت آمریکا به مراتب بدتر از فتنه۸۸ در ایران خواهد شد! فتنهگران ایرانی در آن ایام با ادعای تقلـب به خیابانها ریختند؛ اما در آمریکا در صورت بحران، جـز به تجزیه ایالتها راضی نخواهند شد!
2⃣ در صورتیکه در انتخابات امریکا اتفاق خاصی نیفتد و بایدن بعنوان رئیسجمهور قانونی مستقر شود، از این تاریخ تا زمان انتخابات ایران در خرداد ۱۴٠٠ تقریبا هفت ماه میماند که این مدت کوتاه میتواند دستخوش اتفاقات عجیبی باشد...
بعد از یک تنفس کوتاه از سوی بایدن و حماقت غربزدههای ایرانی در اعتماد مجدد به آمریکا، دولت روحانی تلاش خواهد کرد تا نظام (حاکمیت) را وادار به پذیرش مذاکره و برجامی دوباره کند و در صورت عدم پذیرش، احتمالا سناریوی #استعفــا از سوی روحانی (برای فرار از پاسخگویی عملکرد ۸ ساله) کلید خواهد خورد!
و البته با عدم پذیرش مذاکراتِ دوباره، اقتصاد و معیشت مردم همچنان در گـروگانِ دولت باقی خواهد ماند تا با ایجاد شوکهای اقتصادی، اتفاقات بدتری را در داخل رقم بزنند!
🔸نفــوذیهـای داخلــی، از انتخابـات آمـریکا تا انتخابات ایـران خـوابهای عجیبـی دیـدهاند که بایـد هوشیـــــار بود و جامعـــه را بیـــــدار کـرد.
✍ سعیـد کریمـی،
فعال سیاسیاجتماعی
@seraj1397
.
🔴 ادعــای دروغ؛ چــــرا⁉️
🔻آمریکا ادعا کرد نفتکـش ایرانی را در راه ونـزوئلا توقیف کرده و حتی محموله آن را فروخته است؛ ادعایی که توسط مقامات رسمی ایران تکذیب شد.
❓سـوال این است، ابـرقدرتی چون آمریکا چـرا به چنین دروغهایی متوسل میشود:
۱) سیستم اطلاعاتی آمریکا دچار اخلال شده!
۲) در موضع انفعال، ادعای ابتکارعمل میکند (برای مصرف داخلی)!
۳) احیای حیثیت و قدرت رو به افول میکند (برای ترساندن دیگران)!
🔸اما به نظر میرسد واقعیـتِ آمریکا را در سنگربندی فروشگاهها از ترس آشوبهای پس از انتخابات آن کشور باید جستجو کرد.
@seraj1397
.
banafi2.mp3
4.11M
🔴 #سرخط_تحلیلے
ترامــپ یا بایــدن؟
کدامیک برای ایـران بهتر است؟!
🎙 احمـد بنـافـی
@seraj1397
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️ کمکم به دورانِ ”من رفیقجینگِ #بایدن بودم و اون ترامپ بود و این یکی رفیقـمه” نزدیک میشویم...
✍ پینوشت:
🔸در انتخابات ۱۴۰۰ هم با همین حـربه دوستداران #مذاکره پیروز خواهند شد اگر در روشنگریِ مردم ضعیف عمل کنیم!
@seraj1397
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️ گوش بدید و بعد قضاوت کنید
اصلاحطلبان چقدر به نظام وفادار هستنـد؟!
افاضات آقای تاجزاده لیدر اصلاحات را گوش کنید...
#نقشه_اصلاحطلبان
#علت_فشار_به_مردم
@seraj1397
.
🔴👌 توئیـت ”امیرعبداللهیان” فرمانده سابق سپاه #اسلامشهر، در پاسخ به سادهاندیشیِ محمود صادقی
@seraj1397
.
#سیاست_شناسی
🇺🇸 آشنایـی بـا دو حــزب مهـم و اصلـی ایــالات متحــده آمــریکا ؛
«دمـوکـرات» و «جمهـوریخواه»
🔻برای آشنایی با تاریخچه دو حزب بزرگ و مهم دموکرات و جمهوریخواه و روش و منش این دو حزب قدیمی، پستهای زیر را بخوانید... 👇👇
#انتخابات_امریکا
#دمـوکــرات_ها
#جمهوری_خواهان
@seraj1397
.
🔵 حــزب دمــوکرات آمـریکا
(Democratic Party)
رئیس 👈 تام پرز
دبیـــر 👈 Jason Rae
دبیرکل 👈 کیث الیسون
رهبر اکثریت سنـا 👈 نانسی پلوسی
بنیانگذاری 👈 ۱۸۲۸؛ ۱۹۲ سال پیش
رنگ رسمی 👈 آبـــی
🔻مقــر دموکراتها:
واشینگتن،دی.سی., ۲۰۰۰۳
🔻مرام سیاسی:
لیبرالیسم مدرن
🔻مجلس سنای ایالات متحده آمریکا:
۴۵ نفر/ از ۱۰۰ نفر
🔻مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا:
۲۳۲ نفر/ از ۴۳۵ نفر
🔻فرمانداران ایالتی:
۲۴ نفر/ از ۵۰ نفر
🔻مجالس قانونگذاری ایالتی:
۸۷۴ نفر/ از ۱٬۹۷۲ نفر
🔻مجالس سنای ایالتی:
۲٬۵۷۹ نفر/ از ۵٬۴۱۱ نفر
@seraj1397
.
🔴 #بخش_اول/ دمـــوکـراتهـا ؛
🔸حزب دموکرات ایالات متحده آمریکا (Democratic Party) یکی از دو حزب بزرگ از احزاب سیاسی معاصر در ایالات متحده در کنار حزب جمهوریخواه ایالات متحده آمریکا میباشد.
🔸دموکراتها پس از انتخابات سراسری سال ۲۰۱۸ موفق به کسب اکثریت مجلس نمایندگان شدند. آخرین رئیسجمهور دموکرات آمریکا تا این لحظه باراک اوباما بودهاست.
حزب دموکرات ایالات متحده آمریکا در سال ۱۸۲۸ بنیانگذاری شده و قدیمیترین حزب فعال در جهان است.
🔸این حزب در آغاز، خودش را ”حزب جمهوریخواه” میخواند، جِفـِرسونیها (طرفداران توماس جفـرسون) توسط فدرالیستهای مخالف، برچسب «دموکراتیک» خورده بودند، این کار با امید به تخریب جفرسونیها به عنوان حامیان حاکمیت توده بود.
در دوره جکسـونیها، اصطلاح «دموکراسی» توسط حزب استفاده میشد و نهایتاً در ۱۸۴۴ نام «حزب دموکرات» حل و فصل و نام رسمی حزب شد.
🔸اصطلاح «حزب دموکرات» (en) برای استفاده داخلی بودهاست اما از سال ۱۹۵۲ معمولاً به عنوان یک اصطلاح توسط رقبـا استفاده شده.
🔸عمومیترین نشان برای این حزب جک-اس یا خـَـر بودهاست که میتوان نمونههای آنرا در مقاله حزب دموکرات (ایالات متحده آمریکا) نیز مشاهده کرد.
🔸دشمنان اندرو جکسون نام او را به «جک-اس» به عنوان یک اصطلاح مضحک از یک حیوان نفهم (خـر) تحریف کردند. اما دموکراتها از پیامدهای عامیانهی آن استقبال کرده و آن را برگزیدند، از این رو این تصویر به یک نشان ماندگار تبدیل شد.
#ادامه_دارد...
@seraj1397
.
❇️ تاریخـچـــه؛
🔻سالهــای آغــازین؛
🔸سنگ بنای ”حزب دموکرات” در سال ۱۷۹۲ گذاشته شد. در این سال توماس جِفـِرسون یک جناح در کنگره تشکیل داد که وظیفه آن دفاع از «منشور حقوق» (Bill of Rights) بود.
حزب جمهوریخواهان دموکراتیک (حزب دموکرات بعدی) از همان ابتدا با استقبال ایالتهای جنوبی روبرو گشت و این منطقه تا سالیان طولانی دژ تسخیر ناپذیر جانشینان جفرسون بهشمار میآمد.
🔸در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده آمریکا سال ۱۸۰۰ توماس جفرسون که در حکومت ۴ ساله جان آدامز فدرالیست، سِمت معاون ریاست جمهوری را بر عهده داشت، به پیروزی دست یافت بدین ترتیب دوران طلایی حکومت جمهوریخواهان دموکرات آغاز گشت.
این دوران تقریباً ۶۰ سال، به استثناء چند مقطع کوتاه، تا تأسیس حزب جمهوریخواه در دهه ۱۸۵۰ ادامه یافت.
🔸در این مدت ۹ رئیسجمهور از ۱۲ رئیسجمهور، از حزب جمهوریخواه دموکراتیک و جانشین آن حزب دموکرات برگزیده شدند و مجموعاً ۴۸ سال نامزدهای این حزب در کاخ سفید حکومت کردند.
بیشتر طرفداران این حزب چهرههای آکادمیک هستند. بیشتر اساتیدی که در رشته علوم انسانی و علوم اجتماعی فعالیت میکنند دارای تمایلات لیبرال هستند و استادان حوزه تجارت تمایلات محافظهکارانه دارند. همچنین جوانان به خاطر باورهای لیبرال بیشتر جذب این حزب میشوند.
🔻عصــر دوحــزبــی؛
🔸یک گردهمایی Caucus این حزب
انتخابات سال ۱۸۲۴ فصل جدیدی را در تاریخ احزاب ایالات متحده بهدنبال آورد. در این انتخابات و در غیاب حزب فدرالیست، ۴ تن از شخصیتهای برجسته حزب جمهوریخواه دموکراتیک خود را نامزد پست ریاست جمهوری کردند.
🔸بروز جنگ داخلی آمریکا میان طرفداران الغای برده داری و هواداران نظام برده داری در سال ۱۸۶۰ برای حزب دموکرات فاجعه آفرید. این حزب به همراه ایالتهای جنوبی از شمالیهای جمهوریخواه به سختی شکست خورد و برای چند دهه به یک نیروی سیاسی درجه دوم تبدیل شد.
🔻احیــای قــدرت؛
🔸درآستانه قرن بیستم، دموکراتها به تدریج از لاک دفاعی خود در ایالتهای سابقاً بردهدارِ جنوبی خارج شده و گروههای اجتماعی جدیدی را به سوی خود جلب کردند. علاوه بر مهاجرین جدید، کارگران و اعضای اتحادیههای کارگری در طول همین سالها به حزب دموکرات پیوستند.
توجه به زندگی فلاکت بار کارگران علاوه بر اینکه پشتوانه قدرتمندی برای دموکراتها به ارمغان آورد، این امکان را برای جنوبیهای شکست خورده در جنگ داخلی فراهم کرد که از سرمایهداران شمالی انتقام بگیرند.
انتخابات عمومی سال ۱۹۱۲، دموکراتها را بار دیگر به قدرت بازگرداند. وودرو ویلسون نامزد حزب دموکرات با شعار بهبود شرایط زندگی و مبارزه با سرمایه داران بزرگ وارد میدان شد و توانست با یک پیروزی قاطع رقبای خود را شکست دهد.
#ادامه_دارد...
@seraj1397
.
❇️ اصـــول کلــی دمــوکـراتها؛
🔻اقتصــــــــاد:
این حزب طرفدار دخالت بیشتر دولت و افزایش اختیارات آن در امور اقتصادی است.
این حزب عموماً طرفدار افزایش مالیات هاست تا بتواند خدمات رفاهی را گسترش دهد.
🔻انـــــــــرژی:
این حزب در بحث تأمین انرژی طرفدار بهرهبرداری از منابع تجدید پذیر میباشد و عموماً مالیات را نیز به گسترش این بخش اختصاص میدهد.
🔻همجنسگرایی و مسائل مرتبط با بـاروری:
حزب دموکرات برای کمتر شدن تبعیض علیه همجنسگرایان و تسهیل دسترسی به حقوق طبیعی همچون دگـرجنسگرایان تلاش کردهاست. این حزب از همجنسگرایان حمایت کرده و به برابری در ازدواج مثل افراد دگرجنسگرا پافشاری کردهاست!
دموکراتها همچنین دخالت دولت در امر سقط جنین را قطع کردند و باعث آزادی بیشتر افراد در انجام این عمل شدند!
🔻امـــــور خـارجـــه:
دموکراتها در سیاست خارجه بیشتر طرفدار مصالحه و راه حلهای دیپلماسی مخصوصاً در رابطه با دو رقیب خود «چین و روسیه» هستند و تمایل کمتری به میلیتاریسم و دخالت نظامی دارند.
باورهای مخالف میلیتاریسم همین حزب بود که منجر به تقلیل نیرو در افغانستان و خروج آمریکا از عراق در سال ۲۰۱۲ شد.
#ادامه_دارد...
@seraj1397
.
❇️ جنـاحبنـدی داخلی حزب دموکرات آمریکا
🔻جناح سوسیال دموکراتیک چـپ؛
این جناح منتهیالیه سمت چپ حزب دموکرات را تشکیل میدهد. الگوی سیاسی رهبران این جناح، احزاب سوسیالیست اروپایی است.
سوسیال دموکراتیک چپ حزب دموکرات خواهان ایفای نقش بهتر برای دولت، افزایش مالیاتها و تأکید بیشتر بر برنامههای اجتماعی و رفاهی است.
باربارا لـی نماینده مجلس و دنیس کوسینیچ رقیب جانکری در انتخابات درون حزبی سال ۲۰۰۴ حزب دموکرات از جمله شاخصترین چهرههای جناح سوسیال دموکراتیک چپ حزب دموکرات به شمار می آیند. انجمن حزبی کنگره پیشرو و محفل اصلی این جناح است.
🔻لیبرالهای سنتی؛
در یک گام به سوی راست، جناح لیبرالهای سنتی بعد از جناح سوسیال دموکراتیک چپ قرار میگیرد. این جناح خود را پیرو اندیشههای «جامعه بزرگ» لیندون جانسون میداند.
برخلاف سوسیال دموکراتها، لیبرالهای سنتی بر اقتصاد آزاد و محدود شدن نسبی قدرت دولت تأکید میکنند، اما در عین حال خواهان گسترش بیمههای اجتماعی و تقویت خدمات درمانی هستند.
از نظر این جناح، دولت موظف است برای تأمین نیازهای اقشار فقیر و کم درآمد مالیاتها را افزایش دهد.
بدنه اصلی حزب دموکراتها را جناح لیبرالهای سنتی تشکیل میدهد. سناتور هیلاری کلینتون، نانسی پلوسی رپپیس مجلس نمایندگان و جانکری نامزد دموکراتها در انتخابات سال ۲۰۰۴ جناح لیبرالهای سنتی را نمایندگی میکردند. این جناح دوران حکومت ۸ ساله بیل کلینتون را عصر طلایی لقب داده است.
🔻لیبرالهای میانه و راسـت میانه؛
این دو جناح بهطور مشترک در میان دو جناح چپ (سوسیال دموکراتیک چپ و لیبرالهای سنتی) و راست (محافظه کاران سبک جمهوریخواهی) قرار میگیرند.
میانهروهای حزب دموکرات نه به اندازه چپها منتقد نظام سرمایهداری هستند و نه به اندازه راستها از اقتصاد آزاد و عدم دخالت دولت در اقتصاد حمایت میکنند. از نظر میانه روها باید میان عدالت اجتماعی و رشد اقتصادی توازی برقرار شود. به همین دلیل برخی از اعضای این جناح در کنگره به کاهش مالیاتها رای میدهند و لیبرالیسم اجتماعی نظیر همجنس گرایی و سقط جنین را مغایر اصول اخلاقی و مذهبی ارزیابی میکنند.
سناتور ژوزف لیبـرمن نامزد پست معاونت ریاست جمهوری در انتخابات سال ۲۰۰۰ از حزب دموکرات عمدهترین چهره راست میانه است.
🔻راسـت محافظـهکـار؛
نزدیکترین جناح حزب دموکرات به حزب جمهوریخواه را تشکیل میدهند. این جناح با حفظ اصول کلی ایدئولوژی چپ، خواهان کاهش نقش دولت، کاهش مالیات ها، تقویت بنگاههای خصوصی و رونق بازارهای تجارت آزاد در خارج از آمریکا هستند.
این جناح در حقیقت بقایای حزب دموکرات در پیش از جنگهای داخلی آمریکا را نمایندگی میکند. آنان همچنین با لیبرالهای شمال شرقی بر سر همجنسگرایی، سقط جنین و کنترل اسلحه اختلاف نظر جدی دارند.
روحیه ناسیونالیستی و مذهبی از دیگر ویژگیهای جناح راست محافظه کار حزب دموکرات به شمار میآید. از این رو جناح چپ و میانه حزب، راستگرایان را محافظه کاران سبک جمهوریخواهان لقب دادهاند.
@seraj1397
.
🔴 حــزب جمهــوریخــواه آمــریکـا
Republican Party
رئیـس 👈 رونا رامنی مکدانیل
رهبر مجلس نمایندگان 👈 پـالرایـان
رهبر مجلس سنا👈 میچ مکانل (کنتاکی)
رئیس انجمن فرمانداران 👈 بیل هاسلم
بنیانگذاری👈 ۲۰مارس ۱۸۵۴؛ ۱۶۶ سال پیش
رنگ رسمی 👈 قرمز
🔻مقـر جمهورینواهان:
واشینگتن، دی.سی. ۲۰۰۰۳
🔻مـرام سیاسی:
محافظهکاری
لیبرالیسم اقتصادی
محافظهکاری مالی
محافظهکاری اجتماعی
نومحافظهکاری
🔻مجلس سنای ایالات متحده آمریکا:
۵۳ نفر/ از ۱۰۰ نفر
🔻مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا:
۱۹۷ نفر/ از ۴۳۵ نفر
🔻فرمانداران ایالتی
۲۶ نفر/ از ۵۰ نفر
🔻مجالس قانونگذاری ایالتی:
۱٬۱۳۴ نفر/ از ۱٬۹۷۲ نفر
🔻مجالس سنای ایالتی:
۳٬۰۴۴ نفر/ از ۵٬۴۱۱ نفر
@seraj1397
.
🔴 #بخش_دوم/ جمـهــوریخـواهــان؛
🔸حـزب جمهوریخواه ایالات متحده آمریکا (The U.S. Republican Party)، همچنین شناختهشده با نام (GOP) یا حزب بزرگ قدیمی (Grand Old Party)، یکی از دو حزب بزرگ این کشور است که به همراه حزب دموکرات ایالات متحده آمریکا حکومت را در این کشور در دست دارد.
🔸این حـزب در سال ۱۸۵۴ توسط فعالانِ ”ضد بردهداری” در آمریکا تأسیس شد. ۱۹ رئیس جمهور منتخب آمریکا عضو حزب جمهوریخواه بودهاند. آبراهام لینکلن (در بین سالهای ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵) اولین رئیسجمهور از این حزب بود. دونالد ترامپ رئیسجمهور فعلی ایالات متحده نیز عضو حزب جمهوریخواه است.
🔸برخلاف دموکراتها که لیبرال و آزادیخواه هستند، جمهوریخواهان نوعاً در دسته محافظهکاران قرار میگیرند؛ البته این بدان معنی نیست که همه مبانی سیاسی لیبرالیسم از نظر جمهوریخواهان رد میشود، بلکه اشاره به این موضوع دارد که تمایلات آنها بیشتر به سمت لیبرالیسم کلاسیک سوق دارد.
🔸در حال حاضر، جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان در اقلیت و در مجلس سنا دارای اکثریت سناتورها هستند.
#ادامه_دارد...
@seraj1397
.
❇️ تـاریخـچـــــه ؛
🔻سالهای آغازین
🔸حزب جمهوریخواه در فضای رقابتآمیز میان هواداران الغای بردهداری و طرفداران آن در اواسط دهه ۱۸۵۰ متولد شد. در ژوئن ۱۸۵۴ تعدادی از هواداران جدی لغو نظام بردهداری و اسکان مهاجران جدید در سرزمینهای غربی، در شهر جکسون ایالت میشیگان دور هم جمع شدند و تأسیس حزب جمهوریخواه را رسماً اعلام کردند.
نام جمهوریخواه نیز از نام حزب جمهوریخواهان دموکراتیک که در ابتدای قرن نوزدهم توسط توماس جفرسون بنیان گذاشته شد، اقتباس گردید.
🔸مؤسسان حزب جدیدالتأسیس معتقد بودند رهبران حزب دموکرات آرمانهای جفرسون را تحریف کرده و با حمایت از نظام بردهداری، اصول جمهوریت را زیر پا گذاشتهاند. به همین دلیل آنان با انتخاب نام ”جمهوریخواه” اعلام داشتند که راه جفرسون را ادامه خواهند داد.
🔸با تأسیس حزب جمهوریخواه، نظام دوحزبی دموکرات _ ویگ Whig به سیستم سه حزبی تبدیل گشت و حزب جمهوریخواه به عنوان حزب سوم مطرح شد.
این وضعیت دیر زمانی ادامه نیافت تا اینکه با افول مقبولیـت حزب ویگ، جمهوریخواهان به حزب دوم و سپس حزب اول تبدیل شد.
🔻سالهـای بـرتـری قـدرت جمهوریخواهان؛
🔸پیروزی یک مدافع سرسخت لغو برده داری در فضای متشنج آن روزهای ایالات متحده آمریکا، چیزی جز جنگ داخلی آمریکا به همراه نیاورد. با شکست سهمگین جنوبیها، جمهوریخواهان شمالی تا چند دهه به قدرت مسلط سیاسی کشور تبدیل شدند. ”لینکلن” با استفاده از پیروزی نظامی و معنوی دولت فدرال بر ایالتهای تجزیهطلب جنوبی اعلامیه معروف خود مبنی بر آزادی بردهها را اعلام کرد.
🔸تا ۴۰ سال بعد نظام سرمایهداری آمریکا با هدایت جمهوریخواهان به شکل لجام گسیختهای توسعه پیدا کرد. در پایان قرن نوزدهم و پس از ۴ دهه حاکمیت جمهوریخواهان، ایالات متحده به یک ابرقدرت اقتصادی در جهان تبدیل شد.
🔸با حوادث جنگ جهانی اول و مسائل اجتماعی ناشی از جنگ، نظیر بازگشت صدها هزار سرباز بیکار به کشور و فریاد خشمگینانه مادرانی که فرزندانشان را در اروپا از دست داده بودند، فضای مناسبی را در اختیار جمهوریخواهان قرار داد تا ویلسون را مقصر ورود ایالات متحده به یک جنگ ناخواسته در اروپا معرفی کند. آنان طرح صلح ۱۴ مادهای ویلسون به ویژه عضویت ایالات متحده در جامعه ملل را در سنا رد و برنامههای اجتماعی وی را زمین گیر کردند؛ بنابراین هنگامی که انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۹۲۰ از راه رسید، وارن گامالیل هاردینگ نامزد جمهوریخواهان توانست به راحتی جیمز کاکس دموکرات را شکست دهد.
🔻افـــول جمهوریخواهان؛
🔸در پی مرگ هاردینگ در سال ۱۹۲۳ معاون وی ”جان کالوین کولیج” عهدهدار پست ریاستجمهوری شد. در این دوره ۵ ساله، همه چیز از یک رونق اقتصادی درازمدت خبر میداد. اما تنها یک سال بعد از پیروزی هربرت هوور جمهوریخواه در سال ،۱۹۲۸ بحران «سقوط بزرگ» از راه رسید و کشور را در گردابی از ورشکستگی، بیکاری، گرسنگی و فقر عمومی فرو برد. از بین رفتن میلیاردها دلار پسانداز مردم، خشم عمومی را علیه جمهوریخواهان برانگیخت. ”هوور” که در انتخابات سال ۱۹۲۸ با ۴۴۴ رأی الکترال به پیروزی رسیده بود، ۴ سال بعد در اوج بحران اقتصادی تنها موفق شد ۵۵ رأی را در رقابت با فرانکلین روزولت به دست آورد.
بدین ترتیب ”جمهوریخواهان” که برای چند دهه به نیروی سیاسی مسلط کشور تبدیل شده بودند، در ناکامی از حل بحران اقتصادی و اجتماعی ایالات متحده به مدت ۲۰ سال از قدرت کنار گذاشته شدند.
🔸در پایان دوره ریاست جمهوری لیندون بنیز جانسون، ناکامی در جنگ ویتنام و رشد روحیه محافظه کاری در میان مردم، سبب شد تا جمهوریخواهان مجدداً به حکومت دعوت شوند.
پیروزی ”ریچارد نیکسون” در سال ۱۹۶۸ آغازگر عصر حیات دوبارهی روحیه جمهوریخواهی و محافظهکار بود.
#ادامه_دارد...
@seraj1397
.
❇️ اصـــول کلــیِ جمهـوریخـواهان؛
🔻اقتصـــــــاد؛
این حزب طرفدار کوچک شدن دولت و عدم دخالت آن در اقتصاد هستند و با گرفتن مالیات بیشتر از ثروتمندان مخالفند. بهطور کلی، دموکراتها بیش از رقیبشان طرفدار عدالت اجتماعی و افزایش رفاه طبقات محروم تر جامعه هستند.
🔻انــــــــرژی؛
حزب جمهوریخواه به توسعه منابع سنتـی انرژی تمایل بیشتری دارد. به اعتقاد آنها انرژی هستهای وافر و مقرون به صرفه بوده و جزء انرژیهای پاک بهشمار میرود.
این حزب معتقد است که برای تولید نوع بیخطر این انرژی باید به توانایی بازار آزاد اعتماد کرد. به اعتقاد آنها ترکیبی از انرژیهای مختلف، گزینه مناسبی برای اقتصاد آمریکا بهشمار میرود.
🔻همجنسگرایی و مسائل مرتبط با بـاروری؛
این حزب گرایش بیشتری به مذهب دارد از این رو با سقط جنین و ازدواج همجنسگرایان موافق نیست.
🔻امـــور خـارجـــه؛
در عرصه سیاست خارجی، جمهوریخواهان طرفدار افزایش بودجه نظامی کشور و طرفدار اقداماتی هستند که به بزرگتر و قدرتمندتر شدن ارتش بیفزایـد.
جمهوریخواهان، بخصوص آنهایی که جزء نئـومحافظه کاران هستند، معتقدند آمریکا باید در عرصه خارجی سیاستهای تهاجمیای را دنبال کند و با کشورهایی که مزاحم منافع این کشورند، به شدت برخورد کنند.
سه رئیسجمهور جمهوریخواه آمریکا در سه دهه اخیر، رونالد ریگان، جورجبوش (پدر) و جورجبوش (پسر)، به روشنی نشان دادند که ایده جمهوریخواهان در سیاست خارجی، تهاجمی و جنگطلبانه است.
#ادامه_دارد...
@seraj1397
.
❇️ جنـاحبندی داخلـی جمهوریخواهان؛
🔻محافظهکاران سنتی :
این جناح از اصول ثابت و پایدار محافظهکاری نظیر دولت کوچک و مالیات کمتر جانبداری میکند.
چهرههای شاخص این جناح، جورج دبلیو بوش رئیسجمهوری اسبق، دنیس هاسترت نماینده مجلس نمایندگان و سناتور بیل فریست است. کلوب ثروت عمدهترین تشکّـل سیاسی این جناح شناخته میشود. اگرچه محافظهکاران نوین بهطور رسمی در قالب جناح محافظهکاران سنتی قرار نمیگیرند، اما روابط نزدیکی با این جناح و جناح مسیحیان راستگرا دارند.
🔻نـومحافظـهکاران :
محافظهکاران نوین یک جناح کمتعداد اما با نفوذ در داخل حزب جمهوریخواه ایالات متحده آمریکا است.
این گروه در اواسط دهه ۱۹۹۰ در پی رویکرد لیبرالیستی بیلکلینتون اعلام موجودیت کردند.
بیانیه پروژه قرن جدید ایالات متحده که در ژوئن ۱۹۹۷ منتشر شد انجیل محافظهکاران نوین در ایالات متحده آمریکا بهشمار میآید.
محافظهکاران نوین همانند جناحهای سنتی حزب جمهوریخواه از دولت حداقل و تقویت پایههای تجارت آزاد جانبداری میکنند، اما نگرش انزواطلبانه جناح سنتی حزب را رد میکنند.
آنان همچنین با رویکرد بینالمللگرایانه جمهوریخواهان میانهرو که جورج هربرت واکر بوش نماد آن بهشمار میآید مخالف هستند.
بکارگیری ابزار قدرت در حل منازعات بینالمللی و اجرای مشروط تعهدات جهانی آمریکا از جمله اصول مهم محافظهکاران نوین در عرصه سیاست خارجی و امنیتی است.
🔻مسیـحیـان راستـگـرا:
از این گروه تحت عنوان بنیادگرایان مسیحی نیز یاد میشود و روابط نزدیکی با محافظهکاران نوین دارند.
مسیحیان راستگرا خواهان تقویت نهادهای مذهبی و حمایتهای مالی دولت فدرال از کلیساها و موسسات مذهبی هستند. مخالفت نسبی با همجنسگراها، مخالفت با سقط جنین و تحقیقات سلولهای جنینی از جمله اهداف اصلی این جناح بهشمار میآید.
ایالتهای جنوبی موسوم به کمربند انجیلی پایگاه اصلی و دژ قدرتمند مسیحیان راستگرا بهشمار میآیند. این جناح روابط دوستانهای با محافل یهودی در داخل و خارج از آمریکا دارد و به همین دلیل از آنان به عنوان مسیحیان صهیونیست یاد میشود. هرچند که کلیه هواداران بنیادگرایی مسیحی از نگرشهای جنگ آخرالزمانی پیروی نمیکنند.
یکی از شرایط ”ظهور مسیح” را کمک مادی و معنوی به فرزندان اسرائیل، برای نزول معبـد سوم سلیمان از عرش اعلای خداوندی در اورشلیم قدس که محل حکم فرمایی مسیح است میدانند.
ائتلاف مسیحی به رهبری پت رابرتسون و فدراسیون ملی انجمن جمهوریخواهان بزرگترین سازمانهای سیاسی این جناح محسوب میشوند.
🔻جنــاح میــانـه :
این جناح به میانهروهای نیکسون راکفلر معروف هستند. میانهروها در دهههای ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰ گرایش غالب حزب جمهوریخواهان را شکل میدادند
این گروه متأثر از تحولات اجتماعی دوران زمامداری جانکندی و لیندون بنیز جانسون تلاش کردند میان اصول ثابت محافظهکاری و لیبرالیسم اجتماعی نقطه مشترکی ایجاد نمایند.
در عرصه سیاست خارجی، میانهروهای حزب جمهوریخواه به ایفای نقش فعالتر در نظام بینالملل معتقد هستند.
علاوه بر چهرههایی نظیر نیکسون، راکفلر و کیسینجر که هر یک در دهه ۱۹۷۰ از نقش تأثیرگذاری بر حزب برخوردار بودند، جورج هربرت واکر بوش را نیز میتوان در این جناح قرار داد.
کالین پاول وزیر امورخارجه در دولت اول بوش و جورج پاتاکی فرماندار سابق نیویورک شاخصترین شخصیتهای کنونی جناح میانهرو حزب هستند.
🔻جنــاح لیبــرالها:
این جناح بیش از آنکه به بدنه اصلی حزب جمهوریخواه یا نگرش غالب محافظهکاران نوین نزدیک باشد، از مشی سیاسی- اجتماعی حزب دموکرات پیروی میکند.
لیبـرالها خود را بزرگترین و اصلیترین جریان فکری حزب جمهوریخواه میدانند اما بعضاً در مورد نفوذ خود به ویژه در دوران پس از حوادث ۱۱ سپتامبر بزرگنمایی میکنند.
رهبران این جناح در عرصه سیاست داخلی از ایفای نقش بیشتر دولت برای حل مشکلات اجتماعی، خدمات بهداشتی و بیمههای بیکاری حمایت میکنند و طرفدار توازن بودجه دولت فدرال هستند.
آنان همچنین کمتر از محافظهکاران سنتی یا مسیحیـان راستگـرا با موضوعاتی نظیر همجنسگرایی و سقط جنین مخالفت میورزند. انجمن حزبی جمهوریخواهان آزادی این جناح را نمایندگی میکند.
@seraj1397
.