‼️برگزاری نماز جماعت دوم در کنار نماز جماعت
🔷 سوال: اگر در نمازجماعت به خاطر #تجوید و قرائت ناصحیح امام جماعت در گوشهای از مسجد دو سه نفری به یک نفر دیگر اقتدا کنیم حکمش چیست؟
✅ جواب: این عمل اگر «توهین به امامجماعت» محسوب شود جایز نیست در ضمن توجه داشته باشید که به طور کلی «ملاک صحت قرائت» آن است که قواعد زبان عربی و ادای حروف به طوری باشد که اهل زبان عربی، آن را ادای آن حرف بدانند نه حرف دیگر و رعایت نکات و محسنات تجویدی و #لهجه_عربی لازم نیست.
@seraj1397
.
‼️شرایط شاهد در طلاق
🔷 سوال: با توجه به اینکه هنگام طلاق، "شاهد" باید عادل باشد، اگر شخصی خود را عادل نداند ولی بعضی از افراد که وکالت در طلاق دارند او را عادل بدانند، آیا چنین شخصی میتواند خود را #شاهد_طلاق قرار بدهد.
یا اینکه واجب است مجلس را ترک کند؟
✅ جواب: ترک مجلس لازم نیست، امّا این شخص نمیتواند آثار طلاق صحیح را بر این زن مترتب کند.
@seraj1397
.
🔴 #دانش_حقوقی ؛
⁉️ آیا ازدواج موقت مرد، حق طلاق را به همسر دائمش میدهد؟
✅ ازدواج مجدد مرد اعم از عقد دایم یا موقت منوط به رعایت شرایط قانونی می باشد؛ در غیر اینصورت از موارد ضمن عقد محسوب و زوجه می تواند اقدام قانونی نماید؛
البته باید درنظر داشت مطابق نظر برخی، ازدواج مجدد مرد در فرضی که ناشی از امتناع زوجه از ایفای وظایف زناشویی باشد، از مصادیق شروط ضمن عقد و ایجاد حق تقاضای طلاق نمیباشد.
@seraj1397
.
🔴 #دانش_حقوقی ؛
⁉️ سوال :
فرزند اینجانب در حین دستگیری و عزیمت به پاسگاه از دست مامورین نیروی انتظامی فرار میکند و درحال حاظر به جرم فرار از دست مامورین محکوم به ۷۴ ضربه شلاق و ۹۱ روز حبس محکوم گردیده است.
آیا رای صادره صحیح است؟
✅ پاسخ :
طبق ماده 547 ق.م فرار متهم از دست مامورین جرم نیست، بلکه فقط فرار از زندان جرم است چون فرزند شما از زندان فرار نکرده لذا مرتکب جرم نشده و رأی صادره قابل نقض میباشد.
ایراد دیگری که به رأی صادره وارد است این که در تعیین مجازات جرم فرار از زندان کلمهٔ «یا» آمده، لذا دادگاه محترم میبایستی یکی از مجازاتهای شلاق یا حبس را در نظر میگرفت اعمال هردو مجازات خلاف نص قانون میباشد.
⁉️ سوال:
اینجانب با شخصی درگیر فیزیکی شدهام که در این درگیری هر دو مجروح شدهایم حال دادگاه به استناد ماده 615 ق.م محکوم به منازعه نموده است و پرونده در دادگاه تجدید نظر در حال رسیدگی است. به نظر شما راهی برای دفاع و تبرئه وجود دارد؟
✅ پاسخ :
طبق ماده 615 قانون مدنی: هرگاه "عدهای" با یک دیگر منازعه کنند.......
در این ماده قانونی از کلمه «عده ای» استفاده شده است. کلمه عدهای مشمول نزاع بین بیش از دونفر میباشد چون نزاع بین دو نفر واقع شده لذا موضوع سوال مشمول ماده 615: ق.م نمیگردد چون شرط قانونی تحقق منازعه حضور جمعی یعنی بیش از دو نفر از هر طرف در دعوا میباشد.
⁉️ سوال:
آیا امکان امضاء دادخواست به دادگاه عمومی یا لایحه یا تجدید نظرخواهی امکان امضای اتوماسیونی وجود دارد و تکلیف محاکم چیست؟؟
✅ پاسخ :
امضاء دادخواست یا لوایح با فکس یا امضای اتوماسیونی با توجه به بند ۷ ماده ۵۱ ق.م قابل پذیرش و ترتیب اثر نیست زیرا پذیرش امضا فرع بر احراز هویت و سمت امضا کننده است و اسکن امضاءات در ذیل اوراق قضایی نیز قابل پذیرش نیست.
و امضای الکترونیکی نیز فقط در محدوده مقررات قانون تجارت الکترونیکی مصوب ۱۳۸۲ قابل پذیرش است.
@seraj1397
.