روزۀ مستحبي هنگام بر عهده داشتن روزۀ قضا
🔷 سوال: آیا کسی که #روزه_قضا بر عهده دارد ميتواند در ماه شعبان، روزۀ مستحبی بگیرد؟
✅ جواب: روزۀ مستحب برای کسی که روزۀ قضا بر عهده دارد، صحیح نیست اما اگر در روزهایی که روزه، مستحب است به نیت روزۀ قضا، روزه بگیرد از اجر و ثواب روزه در آن روز نیز بهرهمند خواهد شد.
@seraj1397
.
#دانش_حقوقی؛
⁉️ سوال:
آیا ماموران ایست بازرسی به استناد یک حکم کلی میتوانند شما را مورد بازرسی و تفتیش قرار دهند؟
✅ پاسخ:
🔸طبق ماده ۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری سال۹۲، تفتیش و بازرسی اشخاص و اشیاء، قانوناً با اجازه و دستور موردیِ مقام قضایی است.
🔸بنابراین به یاد داشته باشید که چنانچه یک مامور در یک ایست و بازرسی، قصد بازرسی داخل ماشین یا حتی جیبهای شما را داشت، حق دارید ابتدا از او حکم قضایی موردی برای بازرسی ماشین خود مطالبه کنید.
🔸در صورت عدم وجود حکم قضایی و در جرایم غیر مشهود، شما حق دارید ضمن استناد به ماده ۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری، از بازرسی ماشین خود امتناع کنید.
@seraj1397
.
#دانش_حقوقی؛
⁉️ سوال: درخواست تخلیه ملک باید به کدام مرجع تقدیم شود؟
✅ پاسخ:
بنابه ماده ۲ قانون روابط مؤجر و مستاجر، در صورتی که ملک مسکونی هدف تخلیه ملک مستاجره باشد، درخواست تخلیه باید به شورای حل اختلاف ارسال شود، و در صورتی که ملک تجاری بوده و دارای سرقفلی و حق کسب و پیشه باشد باید به دادگاه ارسال شود.
@seraj1397
.
#دانش_حقوقی؛
⁉️ سوال: کسی که مُـهـر یا پلمـب مقام قضایی را بدون مجوز باز کند ، مجازات میشود؟
✅ پاسخ:
هرگاه محلی یا چیزی بر حسب امر مقامات صالح قضایی مهر یا پلمپ شده باشد کسی عالماً و عامداً آنها را بشکند یا محو نماید یا اعمالی از این قبیل انجام دهد مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.
@seraj1397
.
🔴 #آمار | ایـران بـالاتـرین آمـار دانشجـویان زن در جهــان
🔸میدانستید ایران بالاترین آمار دانشجویان زن را در جهان دارد و بهترین کشور برای پیشرفت زنان است؟
به همین دلیل غربیها علیه ایران حسادت میکنند و نسبتهای متناسب با خودشان را به ما نسبت میدهند!!
@seraj1397
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #آمار | سرعت پیشرفت ایـران در تولید مقالات نانو تکنولوژی
🔸امام خامنهای در فرمایشات اول فروردین، از جایگاه بالای ایران در میان کشورهای برتر دنیا در نانو تکنولوژی بر اساس میزان مقالات منتشر شده صحبت کردند.
🔸سرعت پیشرفت ایران از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۹ در تولید مقالات نانو تکنولوژی رو ببیند؛ فوقالعاده است! 👆
@seraj1397
.
🔴 #آمار | آیا میدانید ۳ استان شمالی کشور از نظر وسعت کمّی، بزرگتـر از کشور هلنـد هستند؟
‼️اما صادرات کشاورزی هلند ، ۲برابر کل درآمد نفتی ایران است...!
#ضعف_مدیریت_داخلی
#دولت_لیبرال_و_غربگرا
@seraj1397
.
🔴 #آمار | تنفـر عجیب مردم آمریکا از ایران و کرهشمالی در سایه تبلیغات سنگین رسانههای آمریکایی!
🔸موسسه نظرسنجی گالوپ در آخرین نظرسنجی خود با جامعه آماری افراد بالای ۱۸سال آمریکایی و اندازه نمونه ۱٠۲۱، در فوریه 2021 (بهمن ۱۳۹۹) به شیوه مصاحبه تلفنی (۷٠درصد موبایل و ۳۰درصد خط ثابت) نگاه مردم امریکا نسبت به سایر کشورهای جهان را مورد سنجش قرار داده است.
🔸نتایج نشان میدهد مردم نسبت به متحدان کشور امریکا (کانادا، انگلستان، ژاپن و...) دیدگاه مثبت و در مقابل نگاه منفی نسبت به کرهشمالی، ایران، چین، عراق، روسیه و... دارند.
@seraj1397
.
🔴 #آمار | ۶ اقتصـاد بـزرگ جهـان
🔸سال 2021 سال تعیین تکلیف مناسبات اقتصادی آمریکا به عنوان بزرگترین قدرت اقتصادی جهان با کشورهای دیگر از جمله چین و اروپاییها است.
🔸اما چیزی که واضحه، اینکه دولت بایدن حتی اگر تمایل داشته باشد، توان ادامه جنگ تجاری با چین و اروپا را نخواهد داشت و با بحران شیوع کرونا و آثار زیانباری که بر اقتصاد آمریکا گذاشته، گزینه ادامه جنگ تجاری را تا حدی از دسترس بایدن خارج کرده است.
🔸از طرف دیگر، نتیجه تازهترین تحقیقات نشان میدهد که چین تا سال 2038 از اقتصاد امریکا سبقت میگیرد.
🔸البته شرایط کرونا باعث شده که این اتفاق ۱٠ سال جلو بیفتد و چین در سال 2028 ، اقتصاد آمریکا را پشتسر بگذارد و به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل شود.
🔸بر این اساس چین با تولید ناخالص داخلی ۲۳,۱۵۹ میلیارد دلاری بزرگترین اقتصاد جهان در سال 2021 را خواهد داشت، و آمریکا با ۱۹,۳۹٠ میلیارد دلار، و هند با ۹,۴۵۹ میلیارد دلار به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار میگیرند.
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ متن شبهه:👇👇
در بین کشورهای دنیا:
بیخداترین، بیدینترین و بیمذهب ترین آنها، سه کشور کمونیست یعنی چین، کره شمالی و روسیه هستند.
جالب اینجاست که بهترین دوستان و شرکای تجاری جمهوری اسلامی ایران، همین سه کشور هستند. 😳🤔
و تقریباً با همهٔ دنیا مشکل و دشمنی داریم غیر از همین سه کشور عزیز!!
و جالبتر اینکه اسلام به صراحت میگوید: با کافران معامله نکنید و از بین آنها دوستی انتخاب نکنید و مبادا لقمه نانی از سفرهٔ کافر به سفرهٔ شما وارد شود. التماس تفکر
✅ پاسـخ:👇👇
🔸اولا کی گفته ما با تمام دنیا مشکل داریم؟ بله از نظر بعضی آمریکا و اسرائیل تمام دنیا هستند. منتها همینها هم باید بدانند دشمنی از جانب آنها است؛ دولت مردمی مصدق، که نه مرگ بر آمریکا میگفت و نه مرگ بر اسرائیل را مگر کشوری غیر از آمریکا در ۲۸ مرداد سرنگون کرد؟ قبله اول ما مسلمانان را چه کسی غصب کرد و برادران دینی ما را آواره کرد؟
🔸ثانیاً روسیه قبلاً کمونیست بود. الان این کشور کمونیستی نیست و شخص پوتین هم یک معتقد مسیحی است.
🔸ثالثا طبق اعلام اتاق بازرگانی تهران اصلیترین شرکای تجاری کشور در دو ماهه ابتدایی سال جاری به این ترتیب است: چین با صادرات بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار، اصلیترین شریک تجاری ایران در این حوزه بوده است و پس از آن، امارات متحده عربی با حدود یک میلیارد دلار، ترکیه با ۵۳۵ میلیون دلار و هند با ۳۳۵ میلیون دلار در رده های بعدی قرار دارند. لذا روسیه و کره شمالی اصلا جزو شرکای اصلی ایران در تجارت خارجی نیستند.
🔸دست آخر اینکه با هرکس بتواند منافع ملت ایران را تامین کند یا احترام بگذارد، روابط خوبی خواهیم داشت. راستی چگونه است که هرگاه تلاش میشود تا درراستای منافع ملی روابط سازندهای با کشوری ایجاد شود، عدهای شعار خود مبنی بر سازش با دنیا را فراموش میکنند و با شبهه و شایعاتی مانند (ایران دارد مستعمره فلان میشود یا فلان کشور بیخدا است و....)، سعی در تخریب این روابط دارند؟ دوستی با اسرائیل و و دشمنی با چین و روسیه چه سودی برای آنها دارد؟
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ متن شبهه:👇👇
رئیسجمهور و اختیاراتی که نـدارد!
۲۸خرداد ۱۴۰۰ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سراسر ایران برگزار میگردد.
در این نوشتار سعی دارم به آسیب شناسی دامنه اختیارات و میزان پاسخگویی رئیسجمهور به مردم بپردازم، که رأی دهندگان بدانند در قبال رأیی که به منتخب خود میدهند چه انتظاراتی از رئیسجمهور دوره سیزدهم داشته باشند؟
مروری بر اختیارات ریاستجمهوری در ۱۱ نهاد، سازمان و دستگاههای موثر و پرقدرت کشور خواهیم داشت و به دامنه اختیارات منتخب ملت پی خواهیم برد:
۱ - صداوسیما
۲ - نیروی انتظامی
۳ - شورایعالی امنیت ملی
۴ - شورای نگهبان
۵ - نیروهای نظامی
۶ - شورایعالی انقلاب فرهنگی
۷ - شورایعالی فضای مجازی
۸ - شورایعالی هماهنگی سران سه قوه
۹ - مجمع تشخیص مصلحت نظام
۱۰ - نهادهای اقتصادی کشور مانند بنیاد مستضعفان، ستاد فرمان اجرایی امام، آستان قدس و....
۱۱ - روزنامههای یومیه مانند کیهان و اطلاعات
۱۲ - رئیسجمهور برای تحقق وعدههای انتخاباتی نیاز به مدیران هماهنگ دارد.
باید در انتخاب وزرا آزادی مطلق داشته باشد. هیچ دستگاهی حق ندارد به رئیس جمهور منتخب مردم، وزیر ناهماهنگ تحمیل نماید!
در حالیکه قدرت رئیسجمهور از رأی مردم نشأت میگیرد، اما متاسفانه در کشور ما رئیسجمهور به لحاظ بافت قانون اساسی در موارد بسیاری عاجز از اجرای اراده مردم در امور اجرایی کشور است!
رئیس جمهور، مظهر اراده ملت است اما طبق قانون اساسی موجود عملا بیش از پانزده درصد قدرت اجرایی کشور را در اختیار ندارد!
ذات دموکراسی اقتضا میکند که منتخب مردم برای تحقق اراده ملت اقتدار صددرصدی داشته باشد. (خلاصه شده است...)
✅ پاسـخ:
🔸اولا نویسنده به جای ذکر اختیارات وسیع رئیسجمهور، چند نهاد مهم را در کنار برخی نهادهای کم اهمیت (در مقیاس ملی) مانند روزنامه کیهان و اطلاعات را نام برده که رئیسجمهور در آن اختیار ندارد یا تاثیر دارد ولی اختیار تام ندارد. گویا انتظار داشته تمام مملکت یکجا دست رئیسجمهور باشد!!
اگر نویسنده در نوشتار خود صادق است، طبق آنچه در ابتدای نوشتار ادعا کرده یعنی «دامنه اختیارات منتخب ملت» مدیریتها و نهادهای زیر نظر دولت را به اضافه وسعت عملکرد و بودجه آنها، فهرست کند تا معلوم شود چقدر راست میگوید. تنها یک وزارتخانه عریض و طویلی مانند آموزش و پرورش یا نفت یا نیرو یا...، از تمام آنچه در بالا فهرست کرده است بزرگتر، پرهزینهتر و تاثیرگذارتر است.
🔸ثانیاً بودجه تمام نهادهای فوق در دست دولت است و همه میدانند که این بزرگترین اهرم فشار است. یعنی همین کاری که الان دولت با سپاه و صدا و سیما و... میکند و با ندادن باتوجه آنها را تحت فشار قرار میدهد. همچنین بیش از ۹۵ درصد نیروی انسانی کشور زیر نظر دولت فعالیت میکنند.
🔸ثالثا در همهجای دنیا اختیار کامل دست قوه مجریه نیست و دستگاههای مختلفی مانند پارلمان و دستگاه قضا از یکه تازی رئیس دولت جلوگیری میکنند.
اما این ادعا که رئیسجمهور ما تنها ۱۵ درصد قدرت اجرایی کشور را دارا است ادعای واهی دروغی است که یا نشانگر بیسوادی نویسنده نسبت به ساختار اجرایی کشور است یا .... روزنامه کیهان و اطلاعات یا حتی شورایهای عالی که ذکر کرده چه سهمی از مدیریت های اجرایی کشور دارند که باعث شدهاند قدرت اجرایی دولت بشود ۱۵ درصد؟ تقریباً نه، دقیقاً هیچ!
🔸نهایتاً اینکه نویسنده متن فوق (مانند بسیاری دیگر)، رندانه به دنبال القاء تقابل بین نهاد رهبری و دموکراسی هستند در حالیکه ولایت فقیه هرچند فیالواقع مشروعیت خود را از شرع میگیرد، اما سازوکار تعیین شخص آن و اختیارات وی، همه از طریق رأی مردم و انتخابات طراحی شده و لذا هیچ منافاتی با دموکراسی ندارد و اگر در برخی موارد محدود، باعث کاهش اختیارات قوه مجریه شده، خود برآمده از دموکراسی و نظر مردم است.
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
⁉️ سـوال:
کلیپی در فضایمجازی منتشر شده که در آن مرحوم شیخ محمدتقی بهلول، سال ۱۴۰۰ را سال ظهور امام زمان علیهالسلام میداند. برخی دیگر هم با برخی محاسبات دیگر همین سال یا سال ۱۴۰۱ را سال ظهور میدانند. آیا این پیشگوییها اعتباری دارد؟
✅ پاسـخ:
🔸آقای بهلول خیلی عزیز هستند اما روایات اهلبیت علیهمالسلام عزیزترند.
در روایات متعددی تأکید شده که تعیین وقت برای ظهور به هیچ عنوان جایز نیست. نمونهای از این روایت تقدیم شما میشود:
▫️الْفُضَیْلِ بْنِ یَسَارٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع قَالَ: قُلْتُ لِهَذَا الْأَمْرِ وَقْتٌ فَقَالَ کَذَبَ الْوَقَّاتُونَ کَذَبَ الْوَقَّاتُونَ کَذَبَ الْوَقَّاتُونَ إِنَّ مُوسَی ع لَمَّا خَرَجَ وَافِداً إِلَی رَبِّهِ وَاعَدَهُمْ ثَلَاثِینَ یَوْماً فَلَمَّا زَادَهُ اللَّهُ عَلَی الثَّلَاثِینَ عَشْراً قَالَ قَوْمُهُ قَدْ أَخْلَفَنَا مُوسَی فَصَنَعُوا مَا صَنَعُوا؛ فضیل بن یسار گوید: به امام باقر علیهالسلام عرض کردم: برای این امر وقتی هست؟ فرمود وقت گزاران دروغگویند؛ وقت گزاران دروغگویند؛ وقت گزاران دروغگویند!!!
▫️همانا موسی علیهالسلام هم وقتی برای ملاقات با پروردگار به کوه طور رفت، مدت غیبت خود را ۳۰ روز تعیین کرد. اما وقتی چون خدا ده روز بر این سی روز افزود، قومش گفتند: موسی با ما خلف وعده کرد و کردند آنچه کردند. (یعنی همانطور که آنها گوساله پرست شدند، تعیین زمان برای شیعیان هم مشکلاتی از این قبیل ایجاد میکند.)» (الکافی، ج۱، ص ۳۶۸)
بنابراین تکلیف پیشگوییهای دیگر نیز روشن است.
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
⁉️ سـوال:
چرا جنگ پس از فتح خرمشهر ادامه پیدا کرد؟
✅ پاسـخ:
🔸شبههافکنان در این موضوع دانسته یا نادانسته چنین القاء میکنند که پس از فتح خرمشهر، امکان بدون هزینه و شرافتمندانه پایان دادن به جنگ وجود داشته اما ایران نپذیرفته است!! درحالیکه پس از فتح خرمشهر هنوز اوضاع به وضع قبل از تجاوز بازنگشته بود و عراق پنج هزار کیلومتر مربع از خاک ایران را در اشغال داشت.
عراق همچنان نه تنها تهدیدی برای ایران بود، بلکه صدها میلیارد دلار خسارت جبران نشده و بدون تضمین جبران به ایران وارد کرده بود.
حال در چنین وضعیتی برای حل مسائل چگونه باید تصمیم گرفت؟
👈 راهحل اول:
اول آتشبس کنید، تا ببینیم بعداً چه میشود!
فرمانده وقت سپاه در سخنانی میگوید: «اینکه گفته میشود بعد از آزادی خرمشهر چرا صلح نکردید، باید بگویم که هیچ پیشنهاد صلحی تا چهار سال بعد از آزادی خرمشهر به ایران نشد و فقط چند طرح آتشبس ارائه شد که اگر قبول میکردیم جنگ پنجاه سال به درازا میکشید.»
چند نفری که آمدند و مذاکره کردند؛ اما رفتند و نیامدند:
وزیرخارجه وقت نیز در این باره میگوید: «نفر اول آقای حبیب شطی، دبیرکل کنفرانس اسلامی بود که برای مذاکره آمد، یک رقمی را ایشان گفت و ما هم یک رقمی مطرح کردیم قرار شد ایشان جواب بیاورند؛ ولی دیگر خبری نشد. نفر دوم، معاون وزیر خارجه هند بود که تلاش زیادی کرد و با ایشان هم روی رقم بحث کردیم؛ ولی رفت و خبری نشد.»
درباره غرامت، نقل قولهای مختلفی وجود دارد و آمار و ارقام ذکر شده از ۲۵ میلیارد تا ۱۵۰ میلیارد دلار متغیر است، ولی تاکنون هیچ گونه سند معتبر و مشخصی مشاهده نشده است. آقای هاشمی در کتاب «حقیقتها و مصلحتها» این موضوع را شایعات میداند و میگوید: «وقتی خرمشهر فتح شد، شایعاتی در مورد پیغام صلح یا دادن پول در کشور مطرح بود، ولی ما که مسؤول بودیم، میدانستیم این شایعات دروغ است.»
👈 راهحل دوم:
ترک مخاصمه بدون اتمام جنگ راه حل دیگری بود که فراروی ایران قرار داشت؛ بدین معنا که ایران راه حل اول را نمیپذیرفت، در عین حال از ورود به داخل خاک عراق خودداری میکرد و در مرز خود مستقر میشد. انتخاب این گزینه با توجه به اینکه عراق «نفتشهر» را در اختیار داشت و روی ارتفاعات و مناطق سرکوب مستقر شده و در عین حال به دنبال فرصت برای بازسازی و تجدید قوا بود چه معنایی داشت؟
آیا با این روش جنگ به پایان میرسید یا اینکه عراق پس از تجدید قوا مجددا حملات خود را از سر میگرفت؟ ضمن اینکه از نظر حقوقی هیچ گونه آتشبسی میان دو طرف برقرار نشده بود و بهانههای لازم برای از سرگیری مجدد تجاوزات عراق وجود داشت.
👈 راهحل سوم:
تنبـیه متجاوز با هدف تأمین صلح شرافتمندانه راه حل دیگری بود که ایران انتخاب کرد. امامخمینی بر این نظر بودند: «امروز که ما قدرت داریم، اگر مجرم را رها کنیم این به معنای آتشبس و صلح نیست» «ضمن اینکه منطق حکم میکند، دشمن عقب رانده شده را باید به نحوی مجازات کرد که برای سالهای سال خیال تهاجم مجدد را از سر بیرون کند.»
@seran1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ شایعـه:👇👇
[فیلم] چاپ شناسنامه در مقیاس بسیار گسترده، فوری خبررسانی کنیـد.
برای هر نفر ۳٠ تا شناسنامه چاپ کردند. صدور چند هزار شناسنامه موقت برای انتخابات لو رفت. تاجایی که میتونید نشر بدین!
✅ واقیعت:👇👇
🔸این فیلم در بازههای مختلف زمانی بارها در فضای مجازی منتشر شده است. قدیمیترین نسخه قابل دسترسی از این ویدئو، مربوط به سال ۹۱ است که منتشر کننده آن را متعلق به انتخابات ۸۸ دانسته بود.
در بازنشرهای بعدی آن را به انتخاباتهای پس از آن منتسب کردند!
lish.ir/1WSu
🔸ظاهراً این فیلم مربوط به ماجرای جعل ۳۵هزار شناسنامه در #اسلامشهر در سال ۸۳ مرتبط میکنند که پیش از استفاده در انتخابات توسط وزارت اطلاعات کشف و با متهمان برخورد شد.
lish.ir/1WSq
🔸به گفته رئیس پلیس فتا، سالهاست که اخذ آرا با سیستم اتوماسیونی متصل به سامانههای ثبت احوال انجام میشود و اخذ رأی «تنها با کدملی» بوده و سیستمهای رایانهای موجود این اجازه را نمیدهد که رأیگیری بیش از یک بار برای هر کد ملی ثبت شود.
http://lish.ir/1WSq
@seraj1397
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ شایعــه:
عراق ورود اتباع ۳۷ کشور را به این کشور بدون ویزا آزاد کرده ولی ایران جزو آنها نیست! 😳
✅ واقعیت:
ورود اتباع این کشورها کلا ممنوع بوده و الان با صرفاً با دریافت ویزا آزاد میشود. ورود اتباع ایران، همواره آزاد بوده است.
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
🔺پاسخ یک دروغ بزرگ که درباره حضرت مهدی(عج) رایج کردهاند:👆
⁉️ آیا امام زمـان به هنگام ظهــور، کُشـت و کشتار به راه میندازد؟!!
⁉️ آیا همه مردم (غیر مسلمانان) را میکشد؟ یا فقط پیروان دجال را؟
@seraj1397
.