‼️ پرداخت فطریه پس از عید فطر
🔷 سوال: آیا می توان زکات فطره را روز عید فطر جدا کرد و چند روز بعد از عید فطر به فقرا داد؟
✅ جواب: مانعی ندارد، ولی در رساندن به فقیر نباید سهل انگاری کرد و احتیاط واجب این است که هر وقت آن را می دهد مجدداً نیت فطره کند.
@seraj1397
.
‼️ فطـریه میهمـان
🔷 سوال: ميهمانی كه شب عيد فطر به خانه انسان بيايد، فطریه او بر عهده چه کسی میباشد؟
✅ جواب: هر کسی که پیش از رسیدن شب عید نانخور میزبان باشد (هر چند موقت) حتی میهمانی که پیش از شب عید آمده و نانخور او شده (یعنی میخواهد چند روز بماند)، زکات فطره او بر عهده میزبان میباشد اگر چه چیزی نخورد یا با غذای خودش افطار کند.
البته توجه شود که میهمان یک شبه، نانخور محسوب نمیشود و فطریه بر عهده خودش است.
@seraj1397
.
‼️پدری که زکات فطره نمیدهد
🔷 سوال: پدری که زکات فطره نمیدهد، تکلیف فطریه زن و فرزند او چه میشود؟
✅ جواب: تکلیفی ندارند و لازم نیست زکات فطره بدهند.
@seraj1397
.
#دانش_حقوقی؛
🚨 «چـه کنیـم تا هـک نشـویم؟»
برای پیشگیری از هکشدن و نشت اطلاعات، کارهایی که باید بکنید و کارهایی که نباید بکنید فهرستی بسیار طولانی دارند.
هر دو قسمت (بایدها و نبایدها)، هم دانستنشان مهم است و هم انجام دادنشان. مثلاً اینکه:
⚠️ اپلیکیشنهایی را که به صورت فایل یا لینک ناشناس در گروهها ارسال میکنند نصب نکنیم.
⚠️ لینکهای ناشناس را لمس نکنیم.
⚠️ فایلهای تصویری، ویدئویی، پیدیاف و هر نوع فایلی را از منبع ناشناس (کانالهای فاقد هویت و گروههایی که مطالب لینکدار را حذف میکنند) دانلود نکنیم.
(همین الان به فهرست کانالهایی که آنها را دنبال میکنیم نگاه کنیم و ببینیم که چندتا از آنها بیهویت هستند! -البته نه اینکه معلوم بودن هویت شرط کافی برای معتبر بودن باشد- همچنین در گروههایی که عضو هستیم ببینیم چندتا از آنها اعضا را مجبور میکنند مطالب را بیهویت کنند و اعضا نتوانند ببینند هر فایلی حتی در حد یک عکس از کجا آمده!)
⚠️ روبوتهای نامعتبر را استارت نکنیم. (و از حضور در گروههای دارای روبوت نامعتبر پرهیز کنیم.)
⚠️ در زمان نصب اپلیکیشن، حتی از منبع اصلی (گوگلپلی و اپستور) نکاتی را که قبلاً در کانال گفته شده در نظر بگیریم.
⚠️ سیستم عامل دستگاهمان بهروز باشد.
⚠️ آنتیویروس دستگاهمان به روز باشد.
⚠️ اپلیکیشنهایمان بهروز باشد.
⚠️ به وایفای ناشناس وصل نشویم.
⚠️ بلوتوث و وایفای سیستممان در زمان غیر لازم روشن نباشد.
⚠️ پسووردهای طولانی و پیچیده داشته باشیم.
⚠️ برای ورود به حسابهای مختلف، پسووردهای یکسان نداشته باشیم.
⚠️ در مواردی که امکانپذیر است ورود دومرحلهای را فعال کنیم.
اینها، البته هر کدامشان یک سرفصل بحثی مفصل هستند، اما تمام کارهایی که باید بکنیم نیستند!
هیچیک از ما تمام نکات را بخوبی رعایت نمیکنیم، اما لازم است تا حدی که میتوانیم با رعایت نکات، ریسک هـک شدن را کاهش دهیم.
‼️ بسیاری از پرسشکنندگانی که منتظر پاسخی چندسطری برای «چگونه هک نشویم؟» هستند، وقتی با پاسخی طولانی روبرو میشوند، برای فرار از واقعیت میگویند:
❗️«ما که روی گوشیمان چیزی نداریم! هـک هم شدیم، شدیم!»
اما وقتی برایشان توضیح دهیم که این تصورشان چقدر نادرست است، به خودشان میآیند!
اگر با توضیح به خودشان نیایند، ممکن است وقتی حساب بانکیشان خالی شد، یا وقتی هکرها با گوشیشان برای دیگران پیام مستهجن فرستادند، یا به اسم آنها از دیگران پول قرض گرفتند، متوجه شوند!
@seraj1397
.
#دانش_حقوقی؛
⁉️سـوال:
دیوار ساختمانی که سنگی است به مرور زمان ترک خورده و احتمال افتادن سنگ روی خودروهای پارک شده وجود دارد، نصب بنر انجام شده که خودرو پارک نکنند ولی با این وجود خودرو پارک میشود، تامین دلیل هم کردهایم. حالا در صورت بروز اتفاق چه کسی مسئول است؟
✅ پاســخ:
شما مکلّف به تعمیر دیوار هستید و صِرف اعلام کافی نیست.
کسی که قصد تعمیر دارد میتواند در زمان تعمیر یا مدت چند روز بنر نصب کند و در اولین فرصت تعمیر کند ولی اگر ماهها بنر نصب بشه این موضوع رفع مسئولیت نمیکند و در صورتی که خسارتی به وجود آید باید پرداخت کنید.
@seraj1397
.
#دانش_حقوقی؛
🔴 فروش ملک دارای وام بانکی
🔸کسانی که دارای #ملک_وامدار هستند باید در نظر داشته باشند که چنانچه قصد فروش ملک را دارند حتما وام را به خریدار منتقل نمایند در غیر اینصورت بانک، کسی را که وام به نام او باشد را مسول میشناسد و لذا اقساط معوقه را از وی مطالبه خواهد کرد و "فروشنده" نمیتواند مدعی شود که چون ملک را منتقل نموده پس مسولیتی در پرداخت وام ندارد.
@seraj1397
.
🔴 #آمار | کدام کشورهای جهان دچار بحران آبهای زیرزمینی هستند؟
🔸مطالعه موسسه منابع جهانی (WRI) نشان میدهد ایران یکی از کشورهای دچار بحران منابع زیرزمینی است.
این شاخص که نسبت کل برداشت آب به منابع قابل تجدید سطحی و زیرزمینی موجود را اندازهگیری میکند، نشان داده کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا بیشترین کمبود آبهای زیرزمینی را دارند.
@seraj1397
.
🔴 #آمار | تعـداد کشتـههای فلسطینیها و صهیونیستها در جنگ نابرابر فلسطینیان و صهیونیستها طی ۱۵ سال اخیر
@seraj1397
.
📊 #آمار | 10 میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج شد!
▪️گزارش بانک مرکزی از سال ۱۴٠٠
🔸خروج 10.13 میلیارد دلار سرمایه در نه ماهه نخست سال گذشته یکی از مهمترین دادههایی است که در این گزارش بانک مرکزی میتوان یافت.
🔸خروج این میزان سرمایه از کشور در حالی است که در کل سال ۹۹ حدود ۶ میلیارد و ۳۱۸ میلیون دلار از کشور خارج شده بود. یعنی تا فصل پاییز به اندازه یکسال سرمایه از کف رفته است.
🔸باید به این نکته نیز اشاره کرد که در شش ماه ابتدایی سال گذشته رقم خروج سرمایه بالغ بر ۶ میلیارد دلار بوده است. یعنی در سه ماه این رقم به بیش از ۱٠ میلیارد دلار رسیده و به نوعی «آلارم» خروج سرمایه را روشن کرده است.
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ شایعه: 👇👇
بودجه ۱۴ میلیاردی ستاد استهلال برای استفاده از خط کش و تزار
✅ واقعیت:👇👇
🔸این شایعه که سال گذشته منتشر شده بود و همان زمان هم مشخص شد که بودجه ستاد ۱۴۰ میلیون تومان است. این مبلغ نیز برای حدوداً ۱۱۰ گروهی است که در ماه رمضان و ۵۰ تا ۸۰ گروه رصدی است که در ماههای دیگر کار رصد را انجام میدهند. اغلب نیز هزینه حمل و نقل و تجهیزاتی است که در طول سالیان مورد استفاده قرار میگیرد.
🔸ضمن اینکه هزینهای که در ستاد انجام میشود بیشتر در مورد بحث بیمه شدن افراد است که مبادا حین انجام کار برای آنها مشکلی پیش آید.
البته سالانه هدیهای هم برای افراد در نظر گرفته میشود که آنهم به صورت متوالی پرداخت نشده است. این هدیه حدوداً ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان است. این مبلغ نهایتاً برای مدیری که زمان بیشتری را صرف کرده، شاید در سال به ۳۰۰ هزار تومان برسد.
🔻علت استفاده از ابزارهای ساده مانند تراز و خطکش:
🔸در واقع استفاده از تراز مقدمهای برای دیدن ماه است. امروزه نرمافزارهای زیادی در دسترس عموم است که با دقت خوبی، محل خورشید و ماه را لحظهای نشان میدهند. این نرمافزارها ارتفاع ماه از افق و سمت آن را نیز نشان میدهند. همچنین به ما نشان میدهند که ارتفاع ماه در فلان ساعت، مثلاً ۶ درجه است.
حال اگر بخواهیم محل ۶ درجهای که ماه در آن قرار دارد را بیابیم، باید ترازی در اختیار داشته باشیم که بدانیم خط تراز یا به اصطلاح ارتفاع صفر کجاست و استفاده از تراز راهی ساده برای این کار است. این راه خوب و نسبتاً دقیقی است.
🔸رصد هلال ماه، تنها برای مباحث شرعی و محدود به ماه مبارک رمضان نیست، بلکه یک فعالیت علمی نجومی است که در تمام طول سال انجام میشود و باعث شده اکنون ایران یکی از قویترین کشورها در حوزه رصد نجومی باشد.
🔸پینوشت:
اگر هریک از مسلمانان به شیوه دیگری از رویت هلال مطمئن شود، میتواند بدون توجه به نظر ستاد استهلال، به تکلیف شرعیاش عمل کند. البته نظر ستاد استهلال هم میتواند بعنوان یک حجت شرعی، به موازات سایر حجتهای شرعی باشد.
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
❌ شبهـه: 👇👇
در باور عمومی این دیدگاه وجود دارد که دو ماه قمری پشتسر هم نمیتواند ۲۹ روزه و یا ۳۰ روزه باشد؛ آیا از نظر علمی این دیدگاه صحیح است؟
✅ پاسـخ: 👇👇
✍ عمران مرادی (مدرس و عضو شورای علمی مرکز نجوم ادیب اصفهان)
🔸ما دو نوع هلال ماه داریم که یکی از آنها «حسابی» نام دارد، بدین معنا که ما تعداد روزهای ماه بر اساس محاسبات شمارش میشود. و دیگری «هلالی» که تعداد روزهای ماه بر مبنای رصد قمر زمین، سنجیده میشود.
🔸در حقیقت، مدت زمان یک گردش ماه به دور زمین ۳۰ روز تمام نیست بلکه ۲۹ روز و ۱۲ ساعت و ۴۴ دقیقه و سه ثانیه طول میکشد و این ساعات خردهای موجب میشود روزهای کاملی در ماههای قمری نداشته باشیم و به لحاظ تقویم باید این خردهها را برای برخی ماهها ۳۰ روز و برخی را ۲۹ روز حساب کنیم.
🔸بر این اساس برای تدوین تقویم که به ویژه در «کشورهای عربی» مورد استفاده قرار میدهند از ماه «حسابی» استفاده میشود و برای رفع این مشکل، ماه نخست یعنی محرم را ۳۰ روز، ماه دوم را ۲۹ روز در نظر میگیرند و به همین ترتیب تمام ماههای فرد ۳۰ روزه و ماههای زوج ۲۹ روزه است.
🔸به همین دلیل در تقویم، هیچگاه دو ماه پشتسر هم ۲۹ روز و ۳۰ روزه نمیشود. اما باید دقت کنیم ماهی که مبنای امور شرعی قرار میگیرد، «هلالی» است که به شکل طبیعی و نه محاسباتی رصد میشود و اساس آن مشاهده قمر زیبای زمین با چشم مسلح یا غیرمسلح است.
🔸بر این مبنا، آنچه رصد میکنیم در تعیین تعداد روزهای یک ماه قمری مهم است و با توجه به حرکتهای طبیعی ماه این امر امکان پذیر است که حتی تا ۴ ماه پشت سر هم ۳۰ روزه و تا سه ماه متوالی نیز ۲۹ روزه شود و مبنای امور شرعی نیز سنجش بر اساس همین ماه «هلالی» است.
@seraj1397
.
46.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پاسخ_به_شبهه؛
❓علت اختلاف فقهاء در اعلام ابتدا و انتهای ماه رمضان چیست؟!!!
❓چرا فقهاء با تشکیل جلساتی اختلاف خودشون رو رفع نمیکنند؟!!!
❓آیا نمیتوان با نرم افزارهای کامپیوتری ابتدا و انتهای ماههای قمری رو به شکل دقیق تعیین کرد؟!! چرا فقهاء از این نرم افزارها استفاده نمیکنند؟!!!
❓چرا بین ایران و برخی دیگر از کشورهای اسلامی در اعلام ابتدا یا انتهای ماه رمضان اختلاف وجود دارد؟!!!
❓چرا بین تقویم و زمانی که از سوی فقهاء به عنوان عید فطر اعلام میشود گاه اختلاف به وجود میآید؟!!!
✅ پاسخ علمی به همه این سوالها رو در این کلیپ مشاهده کنید.👆👆
@seraj1397
.
#پاسخ_به_شبهه؛
📛 شایعــه:
تشکیل جلسه فوری شورای هماهنگی اقتصادی به منظور کاهش و ثابت نگه داشتن قیمتها، سال۱۳۵۴
مقایسه کنید با:
تشکیل جلسه فوری پیرو دستور ابراهیم رییسی برای ریشه کن کردن فقـر در دوهفته، اسفند۱۴۰۰
✅ پاســخ را در پسـت بعــدی بخـوانیــد... 👇👇
@seraj1397
.