🔺 در بیان آیات شریفهی ششم و هفتم سورهی بقره که خداوند متعال دربارهی کفار فرموده که اینها از شایستگی عتاب و سخن محروم هستند، و زحمات دربارهی هدایت آنها بینتیجه خواهد بود؛ در اینجا مرحوم علامه فرمودند که نظر به اینکه قرآن کریم برای هدایت نازل شده و پیامبر اکرم زحمات زیادی کشیدند، ما استفاده میکنیم که این گروه همهی کفار نیستند. بخشی از کفار، آن هم در آن زمان به این شقاوت دچار شده بودند که باید حساب آنها از هدایت جدا شود و دیگر درباره آنها امیدی به نجات نباشد.
🔸 خب در این صورت اهل قرآن استفادهای که از این آیه میبرند، این است که در انسان حالت وحشت آوری حاصل میشود که ما انسانها در چه خطراتی قرار داریم و اصلا حساب ما از حساب حیوانات جداست.
حیوانات هر کدام یک رشتهی خاصی در زندگی طبیعت آنها و فطرت آنها برایشان فراهم کرده که سرگرم به آن وضعی هستند که از طبیعتشان نشأت گرفته.
کم و زیاد هم ندارند و یأس و نا امیدی هم درباره آنها معنی ندارد. مگر وقتی که بیمار شوند و یا مریض شوند و یا بمیرند که حسابی جدا دارد.
🔹 اما انسان و انسانیت یک مقام مهم دیگری است که در برابر آنها قرار دارد و اگر خیلی از راه اختیاری که دارد، به شرارت بپردازد، یک همچین حالتی ممکن است برایش پیش بیاید که دیگر از صلاحیت هدایت خارج باشد و تنها علاج او همان دَم شمشیر باشد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
در حدیث از امام صادق علیهالسلام وارد شده: «اُفّ باد بر مسلمانی که در هفته روز جمعه را صرف آموختن مسائل دین خود نگرداند و برای این امر خود را از کارهای دیگر فارغ نسازد». خب اینها را که با هم بررسی کنیم، معلوم میشود که آیا ما شیعه هستیم؟ یا وای بر ما که جمعه ها شده محل تفریح، رفت و آمدهای بیفایده یا کمفایده یا خدایی نکرده معصیت کاری.
اسلام دین علمی است، باید مسائلش را با فکر و یادگیری از اساتید، پخش شدن به وسیله برنامهها، یا روزنامه ها و مجله های هفتگی در محله روشن شود. هر کدام از اینها به درب خانهها داده شود. خانهها آنها را بگیرند، استنساخ کنند. یک نسخه به خواهرشان بدهند، یک نسخه به برادرشان بدهند. پخش کنند تا معانی دینی فهمیده شود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
4_289901509271880424.mp3
773.8K
🌹سالروز هلاکت يزيد لعنه الله (۱۴ ربیع الاول ۶۴ ه ق)
☄طریق صحیح استفاده از قرآن برای رفع ظلمات
✖️جنگ سرد پیامبر با منافقین!
🔥استفاده از لقب امیرالمؤمنین برای یزید توسط آل سعود!🇸🇦
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 فاَنتَ ولیُّ کُلِّ نعمةٍ و منتهی کُلِّ رغبةٍ...
♦️ [نعمت] در عصر اوایل اسلام یکطور معنا میشد، اما در وضع فعلی جهان تا اندازهای وسعت پیدا میکند.
نعمت را در زمانهای سابق چه میدانستند؟ باران که میآمد میگفتند خدا نعمت داده، خشکسالی برطرف میشد، زمین سبزهزار میشد، هوا خیلی گرم نمیشد، خیلی سرد نمیشد، اینها را نعمتهای الهی حساب میکردند.
اما علوم به تدریج نشان دادند که نعمت و خوان نعمت الهی از موجودات بسیار ضعیف و کوچک، چه مادی و چه حیوانی و جاندار تا کهکشانهایی که میلیاردها سال نوری از ما فاصله دارند، اینها همه خوان گستردهی الهی است.
🔹 وقتی بنا شد که جان در تن نعمت باشد و تن منحصر به ما و حیوانات و اسب و شتر باشد، این یکطور فهم از نعمت خداست، ولی وقتی کشف شد که سلولهایی که -با وسائل بسیار پیشرفته باید آنها را دید، آنها هم جان دارند- شرایط جانداری در آنها هم ملاحظه شده، شرایط مهندسی خلقت در آخرین درجات ظرافت، آنها را درست کرده و جان داده و چندین میلیون از آنها یک قطره خون را تشکیل داده، همهی آنها نظم از خدا گرفتهاند که موجودیتشان به مهندسی عالم خلقت است، این یک فهم دیگری از نعمت الهی است.
🔸 پس بنابراین ما به هر چیزی که خیری در آن یافت شود توجه کنیم، طبق فرمودهی این دعا ناخودآگاه دستمان را به سوی لطف خدا دراز کردهایم، منتهی در قالب یک موجود، در قالب یک میوه، در قالب یک لباس، یک مسکن، یک هوا، یک انرژی، یک اکسیژن، همهی این مسائل، نعمتهایی است که از دست قدرت الهی دارد به ما الآن میرسد. وقتی چشم یا پلک چشممان را با اختیار حرکت میدهیم این یک نیرو و قوه و نعمت است که از او دارد به ما میرسد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
چنین خدایی که سر سفره نعمت او هستیم معشوق و محبوب سیدالشهداء علیهالسلام است و زندگی او و قیام او برای بشریت یک تأسیس توحیدی جدیدی است که در زمان اول بعثت ممکن نبود. در آن وقت تنها میشد که بفرمایند: «قولوا لا اله الا الله تفلحوا»، ولی وقتی مدت زمانی گذشت، رسید به شخصیتی مانند سیدالشهداء علیهالسلام از خاندان رسالت و وارث همهی تحفهها و ارمغانهای معراج و عوامل غیب، که مقام معرفت را برای مردم معرفی فرمود که روز عاشورا و شب عاشورا مقداری از آن به وسیلهی این کلمات به اظهار آمد، بروز کرد و ضبط شد و بعد از چندین قرن به دست ما رسید. همین که فرمودند خدای من، خدای مهربان من؛ «فاَنتَ ولیُّ کُلِّ نعمةٍ...»
حالا درسهایی که از این کلمات و فرمایشات گرفته میشود را باید به امت اسلامی، به نقاط مسیحی، به نقاط اهل تسنن، به هر کجا که دستمان رسید بگوییم که این عزایی که در ایران و در نقاط شیعهنشین برپا میشود، عزای توحید است. میخواهند توحید را، معارف را، تفسیر لطیف و نغز و ظریف قرآن را قدردانی کنند و بر معارف اسلامی بگریند که در انحصار خانوادهی رسالت بوده، آنوقت خانوادهی رسالت در محاصرهی یک مشت مردمان بیتربیت، بیآبرو، حریص و دنیاپرست قرار گرفته و سرکوب شده.
این مصیبت، یک مصیبت معمولی نیست. مصیبت ادیان آسمانی است، مصیبت معارف قرآنی است.
مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌹
میلاد حضرت رسول مکرم اسلام، رحمة للعالمین، و فرزند بزرگوارارش، رئیس مذهب حقه تشیع، حضرت امام جعفر صادق صلواتاللهعلیهم بر همگان مبارک و تهنیت باد.
💐
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 روایتی از تحف العقول نقل شده:
"الْعِلْمُ خَلِيلُ الْمُؤْمِنِ (یعنی دانش همسر مؤمن است.) وَ الْحِلْمُ وَزِيرُهُ وَ الْعَقْلُ دَلِيلُهُ وَ الْعَمَلُ قَيِّمُهُ وَ الصَّبْرُ أَمِيرُ جُنُودِهِ وَ الرِّفْقُ وَالِدُهُ وَ الْبِرُّ أَخُوهُ وَ النَّسَبُ آدَمُ وَ الْحَسَبُ التَّقْوَى وَ الْمُرُوءَةُ إِصْلَاحُ الْمَالِ."
🔸 طبق عبارت "النسب آدم" برخی تصور میکنند: همه انسانها برابر تلقی شدهاند؛ چون همه فرزندان آدم هستیم. ملاک برتری افراد فقط فضیلت و تقواست. آیا همه انسانها باید برابر تلقی شوند؟ پس این همه آیاتی که درباره نفاق وارد شده، درباره کفر وارد شده، درباره اینکه پیامبر! "جاهِدِ الْكُفَّارَ وَ الْمُنافِقِينَ وَ اغْلُظْ عَلَيْهِم" (توبه، 123) و اینطور چیزها ودر آیاتی دارد که «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلّ» (اعراف، 178) عدهای هستند که اینها شرافت انسانی را از خود دور کردهاند و در سطح انعام بلکه پایینتر از انعام و چهارپایان قرار دارند، این "همه انسانها برابر تلقی شدهاند" را به دست افرادی بدهیم که به آنها ایراد اخلاقی مذهبی داریم، میگویند خوب اینها را امامتان و قرآنتان گفته! در حالی که ما باید تمام عبارات و آیات را با هم جمع کنیم آن وقت ببینیم که آیا انسانها برابر تلقی شدهاند یا نه، میزان دیانت است؟
🔹 حالا این تقوا که ملاک برتری افراد است، این یک حرف است؛ اما اصلاً افرادی افراد انسان نیستند. اینها مار و کژدم اجتماعاند. آنها نباید از این عبارت نتیجهگیری بکنند.
بهترین بیانات را در این موضوع مرحوم شهید مطهری کرده است. در اول حکمتها و اندرزها در درس اول و دوم ایشان میگویند اصلاً معتقد شدن به خدای جهان، اول شرط انسانیت است. اگر کسی حتی این را هم قبول ندارد، این اصلاً انسان نیست. او فقط شبیه یک موجود دوپاست.
♦️ پس این باید طوری در کلاسها و گفتارها و نوشتارها طرح شود تا این که این بحث روز ما اصلاح بشود که در مطبوعات و این جاها این حرفها را منکر شدهاند و گفتهاند: این حرفها را ما قبول نداریم. همه انسانند، همه برابرند!
بهائیت در این مملکت که سرتاپایش جاسوسی است و از راه جاسوسی هم تأسیس شده، نه اعتقادی است که بشود رویش منطقی پیاده کرد و نه اخلاقهایی که موافق انسانیت باشد و نه ناموس پرستی در آن هست. اینها از هر کجا سر دربیاورند، در هر کلاسی باشند در هر حرفه و جایی باشند، اینها ننگ هستند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#شروط_طلبگی
♦️ اگر انشاء الله شما هم سال دیگر به درس کفایه رسیدید، یک وقت در درونتان این فکر پیدا نشود که من هم درباره فلان چیز در اسلام یک رسالهای بنویسم. فلان چیز در اسلام خیلی کار بزرگی است. باید افراد خاصی با پنجاه سال زحمت، آن هم با یک استعداد خاص بسیار عالی مثل استعدادهای مرحوم علامه طباطبائی، مرحوم امام، و اینطور افراد آن هم تازه با مراجعه به کتابها. شاید در کتابها آدم به زحمت چیزی پیدا کند که جای دیگر نیست، جای دیگر پیدا نمیشود. مراجعه میکنند، مطالعه میکنند بعد یک اظهارنظری میکنند.
🔻 مقالهنویسی، کتابنویسی، به این آسانیها کار طلبه نیست تا مگر انشاءالله یک دورهای از علم و یک دورهای از تقوا و عمل و اینها را بگذراند، آن وقت امیدواریم که توفیق پیدا شود.
چیزی که من دربارهاش خیلی اهمیت میدهم و شما هم بپرسید و سؤال کنید، این است که روی هیچ یک از گفتارهای بنده هم تکیه نکنید. چون بنده هم مثل شما هستم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
5.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 خاطرهای از فرمایش مرحوم امام در رابطه با مبارزهی با خطر #اسرائیل
🔹 خطر غلبهی روحیهی دنیاطلبی بر فرهنگ #شهادت
۹۲٫۳٫۳۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama