شهرستان ادب
🔻جنگ نرم، میدان مهربانی و انس است
(#علی_محمد_مودب در نشست دورهمی بچههای انقلاب)
▪️در سالروز حماسه نهم دیماه، نشست «دورهمی بچههای انقلاب» با حضور جمعی از فعالان فرهنگی انقلاب اسلامی شب گذشته در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
یکی از سخنرانان این برنامه صمیمانه، علیمحمد مودب، مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب بود. مودب در ابتدای سخنرانی خود در جمع فعلانان فرهنگی انقلاب گفت: چند شبپیش فیلمی میدیدم از شهید عزیزمان محمود کاوه که خطاب به رزمندگان میگفت: شما کارتان را درست انجام دهید. من با شما طوری حرف میزنم و با فرماندهان طور دیگری. مهم این است که شما در موقعیت خود کارتان را درست انجام دهید. امروز هم در موقعیت فتنه فرهنگی ما وضعیت غریبی داریم. عدهای دارند با همه جان کار میکنند و قلم میزنند ولی سیاستگذاران و مدیران طور دیگری میبینندشان. من با جرأت میگویم که تصور نمیکنم این مدیران و سیاستورزان در سالهای اخیر کارنامه موفقی از خود به جای گذاشته باشند. امروز رزمندگان و سرداران عرصه فرهنگی انقلاب اسلامی زمینهای ساختهاند که میشود انتظار داشت نظام مدیریتی این عرصه بهینهتر و بهتر شود.
وی افزود: جنگ نرم به تعبیر من عرصه و مدیان جنگ نیست. میدان کشتن و دریدن نیست. جنگ نرم میدان مهربانی و ملاطفت و انس است. نبرد انس و الفت الهی با نیروهای شیطانی. دلاوران این عرصه کسانی هستند که بهتر بتوانند دل ببرند و دلداری کنند. امروز میدان نبرد تغییر کرده. در میدان نبرد نرم باید فرزندان جبهه انقلاب را با خودمان بزرگ کنیم و اجازه ندهیم به جای دیگری بروند.نباید اجازه بدهیم بچههایی که در این سالها جنگیدند و کمبود امکاناتشان را به جان خریدند، به سادگی از کنار ما بروند.
مؤدب در ادامه تازهسرودهای از خود را به میثم نیلی تقدیم کرد.
☑️ @ShahrestanAdab
🔻زینت شیرخدا
(شعری از #قاسم_صرافان به مناسبت میلاد #حضرت_زینب سلاماللّهعلیها)
▪️«هرچند، نامِ نیک، فراوان شنیدهایم
نامی، به با شکوهی زینب، ندیدهایم
ارث از دلِ شجاع تو بردهست، یاعلی!
نامش گره به نام تو خوردهست، یاعلی!
ترکیبِ عقل روشن و بیداری دل است
شاگردیِ تو کرده، که استادِ کامل است
آنقدر از زبانِ تو، حکمت شنیده است
تا با یقین، به وادی عصمت رسیده است...
یک شب رسید و سنگ صبورِ غم تو شد
او زینب تو، محرم تو، مرهم تو شد
بر دامن حسین و سرِ شانهٔ حسن
این است، راز زینت شیرخدا شدن
قانون عقل و عشق جهان را به هم زند
وقتی عقیلة العرب از عشق دم زند...»
🔗 متن کامل این شعر را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11377
☑️ @ShahrestanAdab
🔻«تماشای موزه» به روایت #جروم_دیوید_سالینجر | از کتاب #ناطور_دشت
(سیوهفتمین صفحه از #یک_صفحه_خوب_از_یک_رمان_خوب به بهانۀ زادروز این نویسندۀ شهیر آمریکایی)
▪️«گرچه یکشنبه بود و فیبی و همکلاسیاش نرفته بودن موزه و گرچه همهجا خیلی کثیف و خیس بود، از تو پارک رفتم طرفِ موزهی تاریخ طبیعی. میدونستم منظور دختر بچههه همین موزهس، تمام سوراخسُنبههای موزه رو بلد بودم. بچه که بودم میرفتم همون مدرسهای که فیبی میره و همیشهم ما رو میبردن اونجا. یه معلمی داشتیم به اسم خانوم ایگل تینگر که هر شنبه مارو میبرد اونجا. گاهی حیوونا رو تماشا میکردیم و گاهی هم اون چیزایی رو که سرخپوستای قدیم ساخته بودن، سفال و کارای حصیری و اینا. از فکرش کلّی ذوق میکنم. هنوز یادمه که بعد تماشای موزه میرفتیم تالارِ سمعیبصری فیلم تماشا میکردیم. فیلمِ کریستف کلمب. همیشه داستان کریستف کلمب و کشفِ امریکا رو نشون میدادن و اینکه اون چهجوری فردیناند و ایسابِلارو راضی کرد پول خریدِ کَشتیا رو بِهِش قرض بِدن و بعد ملوانا شورش کردن و اینا...»
🔗 متن کامل این صفحه را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11375
☑️ @ShahrestanAdab
🔻چهرۀ بزرگ سنگی
(داستانی از #ناتانیل_هاثورن)
▪️«يكروز عصر وقتی خورشید غروب میکرد، مادری با پسرش کنار در کلبۀشان نشسته بودند و دربارۀ چهرۀ بزرگ سنگی صحبت میکردند. کافی بود نگاهشان را به سمت بالا سوق دهند تا كيلومترها آن طرفتر چهرۀ بزرگ سنگی در درخشش آفتاب بهوضوح دیده شود.
چهره بزرگ سنگی چه بود؟
رشتهکوهی بلند، درهای وسیع را با هزاران سکنه احاطه کرده بود. گروهی از مردم خوب این دره، در کلبههای چوبی که جنگلی سیاه گرداگرد آن را گرفته بود، در شیبهای تند و دامنۀ سخت تپهها زندگی میکردند. عدهای در خانههای دهقانی راحت و خاک غنی زراعی، روی سراشیبیهای ملایم و پهنۀ صاف دره منزل داشتند. گروهی دیگر در دهکدههای پرجمعیتی زندگی میکردند که جویبارهای وحشی از سرچشمۀ خود در فراز کوه به نشیب میغلتيد و اهالی، آب را با زیرکی مهار کرده و برای چرخاندن ماشین کارخانههای آنان هدایت کرده بودند. خلاصه، اهالی دره گوناگون بودند و روشهای متفاوتی برای زندگی داشتند، ولی همۀ آنان از کوچک و بزرگ، نوعی رابطه با چهرۀ بزرک سنگی داشتند. هرچند این موهبت، نصيب بعضیها شده بود تا نسبت به همسایههای خود، درک روشنتری از این پدیدۀ عظیم طبیعی داشته باشند...»
🔗 ادامه این داستان را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
shahrestanadab.com/Content/ID/10977
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🔻چهرۀ بزرگ سنگی (داستانی از #ناتانیل_هاثورن) ▪️«يكروز عصر وقتی خورشید غروب میکرد، مادری با پسرش ک
🔻نوشتن سادۀ یکداستان ساده
(یادداشتی بر داستان «چهرۀ بزرگ سنگی» اثر #ناتانیل_هاثورن، به قلم #محمدقائم_خانی)
▪️«نویسندگان بزرگ از چیزهای ساده مینویسند. چیزهای ساده را ساده روایت میکنند. عناصر داستان را خیلی ساده کنار هم مینشانند. از همان ابتدا نقطۀ شروع و پایان را بهسادگی مشخص میکنند و سادۀ ساده پیش میروند تا داستان تمام شود. این است که بعد از خواندن داستانهای ایشان، خوانندگان میگویند: "راست میگه"، "برای من هم اتفاق افتاده"، "از کجا فهمیده؟"، "من دهتا داستان مثل این دارم، فقط باید یه روز بنویسمشون"، "باید یهجور دیگه تموم کنه. اولشم اونجوری شروع نمیکرد، بهتر بود. ای کاش من مینوشتمش. خراب کرد کار رو". آنها که دستی بر آتش نوشتن دارند، میدانند که جمع اینهمه سادگی محال است. پس نویسندگان بزرگ چگونه این کار را انجام میدهند؟ نمیتوان اینهمه سادگی را آگاهانه و با برنامهریزی کنار هم قرار دارد. برنامهریزی، پیچیدگی بهوجود میآورد و پیچیدگی، اجزا و عناصر را از هم دور میکند. پس نویسندگان بزرگ مینشینند و مینویسند، همین. اما چگونه؟ مثلاً ناتائیل هاثورن، "چهرۀ سنگی بزرگ" را چطور نوشته است؟...»
🔗 ادامۀ این یادداشت را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
shahrestanadab.com/Content/ID/10978
☑️ @ShahrestanAdab
🔻بازگشایی پروندۀ شعر نیمایی در سایت شهرستان ادب در سالگرد درگذشت خالق شعر نو، نیما یوشیج
▪️از جمله پروندههای تخصصی سایت شهرستان ادب در بخش شعر، پروندۀ #شعر_نیمایی است که از یادداشتها، مصاحبهها، مقالات و خبرهایی درخصوص این موضوع تشکیل شده است. در سالگرد درگذشت #نیما_یوشیج، خالق شعر نیمایی، به بازخوانی پروندۀ شعر نیمایی میپردازیم.
🔹گزیدهای از مطالب این پرونده:
🔸دیدگاههای فروغ فرخزاد درباره شعر نیمایی | یادداشتی از #نیلوفر_بختیاری
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/6852
🔸عناصر و نمادهای سنتی در شعر نیمایی | یادداشتی از #عصمت_زارعی
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/6881
🔸 همچنان در غار آوایی است | یادداشتی از #حسین_سامانی
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/6531
🔸شعر نیمایی، گذر از شعر کلاسیک به معنی ترک گفتن آن نیست | گفتگویی با #حمیدرضا_شکارسری پیرامون شعر نیمایی پس از انقلاب
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/7021
🔸ده رباعی از بهترین رباعیهای نیما یوشیج
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/9724
🔸صدای آینده | یادداشتی از #علی_داودی
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/9723
🔸 نیما یوشیج، دوست مخلص شما | بازخوانی نامهای از کتاب #نامه_های_همسایه
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11221
🔗 برای مطالعۀ کامل مطالب پروندۀ شعر نیمایی به صفحۀ مخصوص آن در سایت شهرستان ادب مراجعه نمایید:
shahrestanadab.com/پرونده-شعر-نیمایی
☑️ @ShahrestanAdab
🔻شب سرد زمستانی
(بازخوانی شعری از #نیما_یوشیج در سالگرد درگذشت پدر #شعر_نو)
▪️در شب سرد زمستانی
کورۀ خورشید هم، چون کورۀ گرم چراغ من نمیسوزد
و بهمانند چراغ من
نه میافروزد چراغی هیچ،
نه فروبسته به یخ ماهی که از بالا میافروزد
من چراغم را در آمدرفتن همسایهام افروختم در یک شب تاریک
و شب سرد زمستان بود
باد میپیچید با کاج،
در میان کومهها خاموش
گم شد او از من جدا زین جادۀ باریک
و هنوز قصه بر یاد است
وین سخن آویزۀ لب:
که میافروزد؟ که میسوزد؟
چه کسی این قصه را در دل میاندوزد؟
در شب سرد زمستانی
کورۀ خورشید هم، چون کورۀ گرم چراغ من نمیسوزد
#شعر_نیمایی
☑️ @ShahrestanAdab
🔻فراخوان ششمین #چالش_شعر_کوتاه
(با موضوع شهادت سردار پرافتخار ایران و اسلام حاج #قاسم_سلیمانی)
▪️ما مردمی هستیم که در بهت مصیبتهای بزرگ، پیش از اینکه بتوانیم سخن بگوییم، شعر میگوییم. شعر زبان ایجاز ما و فشردهٔ احساسات عمیق ماست.
در «چالش شعر کوتاه» هربار سراغ یکی از رویدادهای مهم ادبی یا اجتماعی میرویم. اکنون در ششمین چالش ادبیاتی شهرستان ادب به بهانه شهادت سردار سلیمانی از شما دعوت میکنیم تکبیت، دوبیتی، رباعی و یاشعر نوی کوتاه خود یا دیگران را (با ذکر نام شاعر) در رثا و یا ستایش سردار سلیمانی عزیز برای ما بنویسید.
گزیدهای از بهترینهای این چالش در سایت شهرستان ادب نیز منتشر میشود.
🔸شعرهای کوتاهی که به نظرتان زیباست را در بخش کامنتهای همین مطلب در سایت شهرستان ادب یا به نشانی ادمین کانال تلگرام (@shahrestaneadab) برای ما بنویسید.
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11390
☑️ @ShahrestanAdab
🔻پروندۀ #برای_سپهبد_سلیمانی در سایت شهرستان ادب گشایش یافت
▪️شاید بتوان گفت ادبیات، و بهطورکلی هنر، یگانه راه پاسداشتِ مفاهیم بلندی است که به زندگی انسان معنایی متعالی بخشیده است. چه بسیار شخصیتهای بزرگی در تاریخ این کشور که با بزرگداشت شاعران و نویسندگان در تاریخ ادبیات ثبت شدهاند و هنوز از خلال واژههای آنان میتوان به عظمت آن شخصیتها پی برد. و بهراستی جز این چیست رسالت هنر و بهویژه ادبیات؟
کمتر از چندساعت پس از شهادت سردار بزرگ ایران و اسلام، حاج #قاسم_سلیمانی، شاعران و نویسندگان بسیاری به این خبر واکنش نشان داده و در قالب شعر، دلنوشته و... تأثر خود از این حادثۀ دلخراش و خشم خود به آمریکای جنایتکار را بیان کردند.
اکنون سایت شهرستان ادب، وظیفۀ خود میداند ضمن عرض تسلیت به ملت عزیز ایران، پروندهای را به شهید سردار قاسم سلیمانی اختصاص دهد و شعرها، داستانها، روایتها و دلنوشتههای اهل ادب را در آن گردآوری و سپس در اختیار شما مخاطبان گرامی سایت قرار دهد.
🔗 برای مطالعۀ مطالب این پرونده به صفحۀ اختصاصی آن در سایت شهرستان ادب مراجعه کنید:
shahrestanadab.com/سردار-شهید-حاج-قاسم-سلیمانی
☑️ @ShahrestanAdab
🔻همۀ شعرها برای «سردار سپهبد قاسم سلیمانی»
▪️خبر شهادت سردار سهبد قاسم سلیمانی بیشک مهمترین خبر سال ۱۳۹۸ است. خبر داغی که بر جان تمام شاعران این سرزمین نشسته است. در تازهترین مطلب پروندۀ #برای_سپهبد_سلیمانی مجموعهای از بهترین اشعاری که در رثا یا در ستایش این سردار رشید اسلام سروده شده است را جمعآوری کرده و شما مخاطبان گرامی سایت شهرستان ادب را به خواندن این شعرها دعوت میکنیم.
در این صفحه که قرار است تا چهلمین روز شهادت سپهبد سلیمانی بهروز شود تا کنون اشعاری از علی انسانی، علی معلم دامغانی، احمد میراحسان، علیمحمد مودب، مهدی جهاندار، محمدرضا طهماسبی، عباس احمدی، اعظم سعادتمند، حامد صافی، حامد محقق، علی اصغر الحیدری، شهره انجم شعاع، فائزه زرافشان، میترا سادات دهقان، مهدی زنگنه، فاطمه سلیمانپور، فاطمه سادات طبایی، محمدرضا بازرگانی، زهرا براتی، سیدحکیم بینش، فاطمه عارفنژاد، سعید تاجمحمدی، مهدی چراغزاده، الهام عظیمی، عاطفه جوشقانی، راضیه جبهداری، سیده فرشته حسینی، محمدسجاد حیدری، فاطمه زاهد مقدم، سیده کوثر حسینی، بشری صاحبی، محمدمهدی عبدالهی، فاطمه غلامی، ریحانه کاردانی، معصومه مرادی، راضیه مظفری، هادی ملک پور، عفت نظری، فرهاد موحدی، نفیسهسادات موسوی، سجاد نوابی، حسن صنوبری و... منتشر شده است.
🔸این صفحه در روزهای آتی با شعر شاعران دیگر بهروز خواهد شد.
🔗 این اشعار را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11408
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🎼 قطعه #نگین_سلیمان خواننده: #بهرام_پاییز شعر: #علی_محمد_مودب آهنگساز: #امیرحسین_سمیعی تولید #دفتر_م
Bahram Paeez - Negin-e Soleyman.mp3
6.49M
🎼 قطعه #نگین_سلیمان
خواننده: #بهرام_پاییز
شعر: #علی_محمد_مودب
آهنگساز: #امیرحسین_سمیعی
تولید #دفتر_موسیقی شهرستان ادب
ضبط در #استدیو_آفتاب
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🎼 قطعه #نگین_سلیمان خواننده: #بهرام_پاییز شعر: #علی_محمد_مودب آهنگساز: #امیرحسین_سمیعی تولید #دفتر_م
🔻آهنگ تازه شهرستان ادب برای شهادت سردار سلیمانی
▪️همزمان با شهادت سردار سپهبد #قاسم_سلیمانی، قطعه موسیقایی #نگین_سلیمان به یاد این شهید والامقام منتشر شد. این آهنگ حماسی تازهترین تولید دفتر موسیقی شهرستان ادب است به خوانندگی #بهرام_پاییز، با شعری از #علی_محمد_مودب و آهنگسازی #امیرحسین_سمیعی ساخته شده است.
شعر این قطعه روایتی است از جانفشانیها و مجاهدتهای این سردار محبوب و ماندگار در تاریخ ایران و با این پاره آغاز میشود: «حاشا که شعلۀ تو بسوزاند /ای دیو، این نگینِ سلیمان را /بر خاک ریخت خونِ شهیدِ ما /تا نشکنند حرمتِ ایران را». «نگین سلیمان» در #استودیو_آفتاب موسسه فرهنگی شهرستان ادب ضبط شده است. طراحی تصویر این قطعه را #محمدحسین_موسوی_تبار بر عهده داشته است.
دفتر موسیقی موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب، در راستای اهداف خود مبنی بر تولید آثار فاخر و نیز توجه به موسیقی موردپسند مردم، پیش از این آثار بسیاری تولید کرده است: #راهبندان به خوانندگی #نیما_ثباتی و آهنگسازی #علی_قادری با شعر #میلاد_عرفانپور، #قلندر با صدای بهرام پاییز و شعر #مهدی_جهاندار، #پشت_شیشه_های_دنیا با صدای #فریدون_آسرایی و ترانۀ علیمحمد مؤدب، #کاغذ_باد، با خوانندگی #اشکان_کمانگری و شعر #محمدحسین_نعمتی، #مرز_ما_عشق_است با خوانندگی امیرحسین سمیعی و شعر #سیدمحمدمهدی_شفیعی، #اجازه_سفر با صدای #مجید_حسینخانی و شعر #سیدعلی_لواسانی، #شب_یلدا_بدون_تو با شعر #محمدمهدی_سیار و دکلمۀ سیدمحمدحسین موسویتبار و #پایان_آمریکا با صدای بهرام پاییز و ترانه میلاد عرفانپور از جمله آثار دفتر موسیقی شهرستان ادب است که پیش از این تولید شده بود.
#برای_سپهبد_سلیمانی
☑️ @ShahrestanAdab
🔻نامه نویسندگان به سازمان ملل
▪️#محمدرضا_شرفی_خبوشان از مهمترین داستاننویسان و شاعران امروز کشورمان به تازگی نامهای را در صفحه شخصی خویش خطاب به دبیرکل سازمان ملل منتشر کرده است و از دیگر نویسندگان خواسته است تا در صورت موافقت آن را امضا کنند.
دبیر دوازدهمین دوره جایزه جلال آل احمد در این نامۀ خواندنی ابعاد گوناگون ترور شهید عزیز سپهبد #قاسم_سلیمانی را به مسئولان سازمان ملل یادآور شده است.
موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب ضمن اعلام حمایت خود از این نامه مهم، تمام نویسندگان و چهرههای ارزشمند ادبیات را به مطالعه این نامه و درصورت موافقت، امضایش دعوت میکند.
نویسندگان محترم در صورت موافقت با مفاد این نامه کافیست با مراجعه به صفحه آقای شرفیخبوشان در اینستاگرام ( http://instagram.com/sharafi_khabooshan ) نام خود را در بخش نظرات مطلب درج کنند. همچنین در صورت نداشتن حساب اینستاگرامی میتوانید نام و شماره تماس خود را ذیل بخش نظرات همین مطلب در سایت شهرستان ادب برای ما بنویسید تا به اطلاع آقای شرفی خبوشان برسانیم.
🔗 متن کامل این نامه را میتوانید در سایت شهرستان ادب نیز مطالعه کنید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11411
#برای_سپهبد_سلیمانی
☑️ @ShahrestanAdab
🔻خاتم سلیمانی
(دو رباعی از استاد #علی_انسانی برای سپهبد شهید قاسم سلیمانی)
▪️یک عمر شهید بود و دل باخته بود
بردشمن و نفس خویشتن تاخته بود
از پیکر سوخته، نبودش باکی
او سوختهای بود که خودساخته بود
▪️دیدند دراو غیرت ایرانی هست!
درعشق علی خلوص سلمانی هست
با دیدن انگشتریاش فهمیدند
او نیست و خاتم سلیمانی هست
#برای_سپهبد_سلیمانی
☑️ @ShahrestanAdab
🔻فرزند شایستۀ ایران
(پروندۀ #برای_سپهبد_سلیمانی را با یادداشتی از نویسندۀ معاصر، #محمود_دولت_آبادی در سوگ این سردار شهید بهروز میکنیم)
▪️«به پا گر خَلَد خاری آسان برآید-
چه سازم به خاری که در دل نشیند!
از لحظهای که خبر فاجعۀ ترور سردار قاسم سلیمانی را شنیدم، مفهوم این عبارات بالا ذهنم را رها نمیکند: چه سازم به خاری که در دل نشیند؟ و از خود می پرسم آیا این است سرنوشت همه فرزندان شایستۀ این آب و خاک، با هر اندیشه و هرگرایشی؟ انهدام؟
باری... ایران بار دیگر یکی از فرزندان شایستۀ خود را با دریغ تمام، از دست داد. شخصیتی که سدی سترگ در برابر خونآشامان داعش برآورد و مرزهای کشور ما را از نکبت حضور آنان ایمن داشت. من نیز در اندوه عمیق از دست دادن آن انسانی که شخصاً دورادور دوست میداشتمش، سوگوارم».
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🔻نامۀ «علیاصغر عزتیپاک» به «محمود دولتآبادی»
(در نخستین روزهای اعلام خبر شهادت سپهبد قاسم سلیمانی محمود دولتآبادی نویسنده سرشناس کشورمان یادداشتی در رثای این شهید بزرگ نگاشت. این یادداشت را که تحسین بسیاری از دوستداران ادبیات را در پی داشت پیش از این در پروندۀ #برای_سپهبد_سلیمانی با عنوان «فرزند شایسته ایران» منتشر کرده بودیم.
پیروی این یادداشت، امروز #علی_اصغر_عزتی_پاک مدیر مدرسه رمان و دفتر داستان شهرستان ادب نامهای را خطاب به جناب دولتآبادی منتشر کرده است که در ادامه میخوانیم)
▪️جناب آقای #محمود_دولت_آبادی، نویسندهی ارجمند، سلام بر شما!
این روزها، روزهای سرنوشتسازی است برای میهن ما ایران. در این میان جنابعالی، به اقتضای عشقی که به این سرزمین، و اهتمامی که برای تمامیت ارضی کشورمان دارید، و آنها را در ادای احترام به سردار شهید قاسم سلیمانی ابراز کردهاید، مورد شماتت گروهی از مخاطبان آثارتان قرار گرفتهاید. اما جناب نویسنده، شما مخاطبان انبوهی هم داشتهاید در تمام این سالها که به دلیل اختلاف نظرهایی شاید جزئی، و یا به هر دلیل دیگر، چندان خود را به شما نشناساندهاند. این گروه همچنین هیچگاه به دلیل اختلاف دیدگاه جایگاه و شأن ادبی جنابعالی را، و خدمتی که به ادبیات داستانی ایران کردهاید، انکار نکرده و ناچیز نشمردهاند. آنها پذیرفتند تفاوت منظرها را و محترم داشتند تلاشهای ارجمند شما را. کتابهایتان را خواندند و لذت بردند از خلق آنهمه عشق و مهر به انسان. و این حق بود، هست و خواهد بود. شما به دلیل آثار پرارجتان، هنرتان، و شخصیت متین و صبورتان، لایق این احترام و بزرگداشت هستید. آقای محمود دولتآبادی عزیز، مطمئن باشید این حرفها برای امروز و برآمده از شرایط حاضر نیست. شاهد این ادّعا برای اینجانب مصاحبهای است که چندین سال پیش با نشریهی پنجره کردم، و در برابر سوال امید مهدینژاد که پرسید: «محمود دولتآبادی؟» گفتم: «نویسندهی بزرگ!» و شاهدم عکسی است از جنابعالی که بر سرِ دیوار محل کارم نصب شده!
آرزویم سلامتی و عمر باعزّت برای شماست.
والسلام
علیاصغر عزتی پاک
☑️ @ShahrestanAdab
🔻سوگوار تو نیستم
(شعر استاد #یوسفعلی_میرشکاک در پروندۀ #برای_سپهبد_سلیمانی «اختصاصی شهرستان ادب»)
▪️نه
سوگوار تو نیستم
بر آسمان میگریم که همچنان واژگون مانده است
بر خورشید میگریم که همچنان بیهوده با ابرها مجادله میکند
بر ماه میگریم که همچنان شب را به دنبال میکشد
اما بر تو نمیگریم
از کدام سیاره آمده بودی
که با زمین کنار نمیآمدی، مگر آنکه با گامهایت همراه باشد؟
به کدام سیاره برگشتهای
که زمین از همیشه تباهتر وبیهودهتر به گرد خود میگردد؟
تقدیر درخت به خاک افتادن است
تقدیر گوسفند قربانی شدن
تقدیر گرگ گلولهخوردن
و تقدیر آدمی جان سپردن
تو اما پشت تقدیر را به خاک رساندی
و ماندی
اما نه بر زمین
و نه در آسمان
بر نطع جاودانگی نام خداوند
در معراجی بیبازگشت
چگونه میتوان تو را در سوگواری به پایان رساند؟
سوگواران ناگزیرانند
و تو ناگزیری را به پایان رساندهای
نه، من باری سوگوار تو نیستم
اما پرسشی با من است
همچون ترکشی کوچک
خلیده در جگرگاه:
چگونه از قطعنامه تحمیلی بیرون ماندی؟
و کربلای خود را به فرجام رساندی؟
قطعنامه یکایک ما را حتی از خاطر خود ما برد
چندانکه اربعین ما
پیاده به کربلا رفتن شد
و اربعین تو رستاخیزی است که جهان را سراسیمه میکند
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🎼 قطعه #به_نام_پدر دکلمه: #محمدحسین_موسوی_تبار شعر: #علی_محمد_مودب آهنگساز: #امیرحسین_سمیعی نوازنده
MohammadHossein Mousavi Tabar - Be Name Pedar.mp3
5.85M
🎼 قطعه #به_نام_پدر
دکلمه: #محمدحسین_موسوی_تبار
شعر: #علی_محمد_مودب
آهنگساز: #امیرحسین_سمیعی
نوازنده ویولن: #حسین_پارسافر
تولید #دفتر_موسیقی شهرستان ادب
ضبط در #استدیو_آفتاب
☑️ @ShahrestanAdab
شهرستان ادب
🎼 قطعه #به_نام_پدر دکلمه: #محمدحسین_موسوی_تبار شعر: #علی_محمد_مودب آهنگساز: #امیرحسین_سمیعی نوازنده
[In reply to شهرستان ادب]
🔻دومین آهنگ شهرستان ادب در رثای سردار شهید قاسم سلیمانی
▪️به مناسبت شهادت سردار سپهبد #قاسم_سلیمانی، دومین قطعه موسیقایی موسسه «شهرستان ادب» منتشر شد. قطعه #به_نام_پدر در پاسداشت مقام این فرمانده برجسته مقاومت، همزمان با آغاز آیینهای تشییع و بزرگداشت شهید، در دفتر موسیقی این موسسه فرهنگی هنری تولید شده است.
این قطعه دکلمه را #محمدحسین_موسوی_تبار اجرا کرده است و شعر این اثر را که لحنی صمیمی دارد #علی_محمد_مودب سروده است. #امیرحسین_سمیعی آهنگساز این اثر است و این قطعه بعد از قطعه #بابا_رجب که بعد از انتشار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت دیگر همکاری مشترک او و علیمحمد مودب بوده است. #حسین_پارسافر نیز با نوازندگی ویولن در ساخت این قطعه همکاری داشته است. #محسن_ما به یاد شهید حججی، با دکلمه علی محمد مودب، #هنوز_در_دل_ما دکلمه #علی_داودی، به مناسبت ایام سوگواری محرم، #خلاصه_همه_بغض_های_تاریخم، دکلمه مودب، در پاسداشت شهید حاج رجب محمدزاده، و قطعه موسیقی #چگونه_رهایت_کنم؟ دکلمه #محمدحسین_نعمتی به یاد شهدای انفجار هواپیمای مسافربری ایرانی با موشک ناو آمریکایی، از دیگر ساختههای دفتر موسیقی شهرستان ادب با فرم و مضامین مشابه است.
#برای_سپهبد_سلیمانی
☑️ @ShahrestanAdab
🔻پیام تسلیت مؤسسۀ شهرستان ادب به خانواده درگذشتگان سوانح اخیر کشور
(در پی جانباختن هموطنانمان در مراسم تشییع کرمان و سقوط هواپیمای اوکراین)
▪️پس از شهادت سردار بزرگ ایران و اسلام شهید قاسم سلیمانی و یاران مظلومش به دست دولت تروریست آمریکا که داغ بزرگی برای تمام ایرانیان بود، دو خبر بسیار تلخ دیگر هم خاطر مردم ایران را مکدر کرد.
نخست، حادثه درگذشت جمعی از هموطنانمان در مراسم تشییع سردار در استان کرمان و سپس جانباختن جمع دیگری از هموطنانمان در سانحه سقوط هواپیمای اوکراین. این دو حادثه تلخ اندوه ما را تجدید کرد و سوگمان را تداوم بخشید.
موسسه فرهنگی شهرستان ادب و مجموعه شاعران و نویسندگان همراه با این موسسه، به ملت ایران و بهخصوص خانواده درگذشتگان دو سانحه اخیر تسلیت میگویند و از خداوند مهربان برای درگذشتگان آرامش و غفران الهی و برای بازماندگان صبر و جبران را آرزومندند.
امید که به همت شاعران، نویسندگان و دیگر اهالی فرهنگ و هنر، بتوانیم غبار غم را از خاطر مردم نجیب ایران بزداییم.
☑️ @ShahrestanAdab
🔻بالاترین مقام
(پروندۀ #برای_سپهبد_سلیمانی را با یادداشتی از #محمدرضا_شرفی_خبوشان که بعد از خبر شهادت ایشان نوشته شده است، بهروز میکنیم)
▪️«من درست نفهمیدم حاج #قاسم_سلیمانی به دوست کرمانیاش چی گفته.
حتی آن دوست کرمانیاش هم که این حرف حاج قاسم را برای من نقل میکرد، نفهمیده بود حاج قاسم چی گفته.
دوست کرمانی از احتمال ریاست جمهوری رفیق قدیمیاش پرسیده بود. جواب حاج قاسم این بود: «خیلی کمه برای من».
من و دوست کرمانی حاج قاسم به همهچیز فکر کردیم، الّا کنایۀ این مرد به مقام والای شهادت.
حق داشتیم، چون باور نمیکردیم قرار است حاج قاسم به این زودی مقامش از همۀ رئیس جمهورهای دنیا بالاتر برود.»
☑️ @ShahrestanAdab