💠دیدگاه علامه حسن زاده آملی نسبت به حضرت معصومه (س)
♦️آیتالله حسن رمضانی میگفت: چندین سال قبل، دانشگاه قم برای تجلیل از مقام حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها گردهمایی تشکیل دادند و از من خواستند که واسطه شوم و حضرت استاد علامه حسن زاده آملی را برای این مجمع دعوت کنم.
♦️معمولا حضرت استاد به خاطر کسالت و اشتغالات فراوانشان این دعوتها را قبول نمیکردند، اما وقتی این مساله را مطرح کردم با کمال صفا و صمیمیت و تمام وجود، سریعا قبول کردند.
@shakhehtoba
♦️حتی به مسئولین آنجا تماسی نگرفتیم که وسیلهای برای حضور استاد در مراسم بفرستند. خود ایشان به محل جلسه تشریف آوردند و به محض حضور در مجلس، جلسه منقلب شد و قرار نبود ایشان سخنی بگویند، اما اصرار مسئولین و دیگران ایشان را به حرف آورد و جملهای که با تمام وجود فرمودند و ابراز کردند و همه را منقلب کرد این بود: «اگر برای من ممکن بود و مواجه با مشکل نمیشدم برای تجلیل از شخصیتی مانند فاطمه معصومه سلام الله علیها این مسیر را سینهخیز میآمدم!»
♦️همچنین علامه میفرمود: «ما امامزاده زیاد داریم و خود موسی بن جعفر علیهماالسلام فرزندان زیادی داشتند، اما کدام یک از ایشان مانند فاطمه معصومه (س) درخشید و منشأ خیرات و برکات شد و باید یک مقام ثبوتی باشد که این مقام اثبات رقم خورده باشد و ای کاش من میتوانستم در این مسیر اینطور به محضر شما تشرف پیدا کنم.»
حضرت علامه حسن زاده آملي
🌹كانال شاخه طوبي 🌹
@shakhehtoba
✍ استاد عظیمالشان علامه حسنزاده آملی میفرمود:
《هر گاه در شهوداتی که تشرف به محضر باهرالنور هشتمین شرط توحید، امام ملک و ملکوت علی بن موسی الرضا(ع) حضرتشان سخن از نیامدن حقیر به زیارت حرم مطهرشان پیش میآوردند میفهمیدم که زیارت حرم بی بی جان فاطمه معصومه(س) به تاخیر افتاده و به زیارت حرم مطهر (س) میرفتم.》
امام رضا (ع) فرمود: 《مَنْ زَارَ الْمَعصُومَةَ بِقُمْ کَمَنْ زَارَنى :
هر کس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسى است که مرا زیارت کرده است.》
حرم حضرت معصومه(س) در طول تاریخ پناهگاه و ملجأ تمام اهل معرفت و ولاء بوده است، از جناب ملاصدرا (ره) منقولست : در طول چند سال اقامت و تبعید به بیابان کهک قم هر گاه عویسهای علمی و توقفی در تلقی معارف الهیه برایم پیش میآمد میفهمیدم که الان باید غسل زیارت کنم و سحر در حرم مطهر بی بی جان(س) مقیم و مُلتجی شوم و با عکوف در کهف ولایت گره از کار و حالم گشوده شود. امام صادق(ع) فرمودند: 《اِذا أَصابَتْکُمْ بَلِیَّةٌ وَ عِناءٌ فَعَلَیْکُمْ بِقُم... زمانى که گرفتارى به شما رو آورد، به قم پناهنده شوید که قم پناهگاه فاطمیون و محل آسایش مؤمنان است.
🔰🔰🔰🔰
#سوال:دوست داريم بدانيم روزها چه كار می كنيد آيا می توانيد كارهايى كه بطور روزانه انجام میدهيد برايمان بگوييد؟ چه چيزى الآن بيشترين وقت شما را اشغال میكند؟ در حقيقت مردم میخواهند بدانند چه چيزى ذهن يك فيلسوف، عارف، حكيم، فقيه، رياضی
دان، اديب و ... را در اين ۶۶ سالگى به خود مشغول داشته است؟
#جواب: بنده از حسن نيّت و بزرگوارى و تشويق و دانشپرورى شما تشكر میكنم. و واقع و حقيقت امر اين است كه در شوق و ذوق به تحصيل علوم و معارف در غزلى گفته ام:
●منم آن تشنه دانش كه گر دانش شود آتش
●مرا اندر دل آتش همى باشد نشيمنها
□●من كه از شش سالگى به مكتب رفته ام تاكنون نديم من كتاب، و معشوق من استاد و درس و كار من بحث و تدريس و تصنيف است، ذلك فضل الله يؤتيه من يشاء.
□●استادم آية اللّه علّامه شعرانى رضوان الله عليه درباره اين كمترين ترقيم فرموده است:
و بلوته منذ عشرين سنة بل اكثر فلم أرفيه ما يشينه و يؤخذ عليه إلا الجدّ و الاجتهاد فجمع من علوم الدين جميع ما يجب أن يعلمه علماء الدين، و لم أره مرة واحدة يتأنّف من علم ...
□●يعنى: بيش از بيست سال او را آزمودم و در او جز جدّ و جهد به تحصيل علوم چيزى نيافتم و نديدم، و همه علومى را كه بايد دانشمند دينى بداند گرد آورده است. و نديدم كه يكبار از علمى خوددارى كند و روگردان باشد و بيزارى بجويد ...
□●در اينجا خاطره اى را كه از حضرت استاد شعرانى دارم به عرض برسانم، و آن اينكه روزى به من فرمود: «مبادا به سرنوشت ابن اعلم مبتلا شوى». گويند كه ابن اعلم رياضیدان منجّم معروف معاصر عضد الدوله ديلمى (على بن حسن- يا حسين- علوى، متوفى سال سيصد و هفتاد و چهارم يا پنجم هجرت) از كثرت كار و كوشش در تحصيل و تصنيف علوم و فنون، خستگى و ملال دماغى بدو روى آورد بگونه اى كه وقتى او را ديدند با آن همه عشق و علاقه اش به كتاب، كتابهايش را يكجا جمع كرده می خواهد آتش بزند؛ لذا مرحوم استاد از روى مطايبه به بنده فرمود كارى نكنى كه به سرنوشت ابن اعلم دچار شوى.
#هزار_و_یک_کلمه/جلد دوم
#علامه_حسن_زاده_ی_آملی
@shakhehtoba
4_556529625853854320.mp3
4.75M
#گزیده_بیانات_صوتی
💠 بیانات عرشی علامه حسن زاده آملی
______
@shakhehtoba
#مرغ_عیسی
تا جدایی ز نور موسی تو
روز کوری چو مرغ عیسی تو
مرغ عیسی خفاش است که آن را وطواط نیز گویند ، و به فارسی شب پره گویند . خفاش بر وزن رُمّان است . قوله سبحانه " و اذ تخلق من الطین کهیئه الطیر باذنی فتنفخ فیها فتکون طیرا باذنی " . در تفسیر آن فرموده اند :
" ان عیسی صنع من الطین کهیاه الخفاش و نفخ فیه فصار طائرا ، و لذا سمّاه بعضهم بطائر عیسی "
خفاش را چشم کوچک ناتوان است . شگفت اینکه در #شب می بیند نه در #روز . و ماده آن ولود است و مانند زنان حیض می بیند و اوصاف آن در نهج البلاغه امام امیرالمومنین علی علیه السلام خواندنی و شنیدنی است .
☑️سعدی گوید :
گر نبیند به روز شپ پره چشم
چشمه ی آفتاب را چه گناه
منبع : #هزار_و_یک_کلمه ج ۳
#علامه_حسن_زاده
@shakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀بسم الله الرحمن الرحیم
آیه۱۲ سوره۱۴(ابراهیم)
قاری؛اسلام صبحی
@shakhehtoba
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️بسم الله الرحمن الرحیم
📙آیه ۶۱ سوره زمر(۳۹)
✍ (مفازه ) یعنی فوز و ظفر یافتن و رسیدن به هدف . و علت نجات آنها، حکم رستگاریست که خداوند بر ایشان رانده است و
سبب رستگاریشان هم⬅️ تقواپیشگی آنها در دنیاست
که همواره ملتزم
اوامر الهی بوده
و ازنواهیش اجتناب کرده اند
و به جهت همین نجات و رهایی که خداوند برایشان رقم زده ،دیگر نه از خارج ناملایم و بدی به آنها می رسد و نه از درون اندوهی آنهاراآزارمی دهد.
📙تفسیر المیزان،آیه ۶۱ سوره زمر
@shakhehtoba