🔹بسم الله الرحمن الرحیم🔹
#شرح_فص_فاطمیه
#پست_شماره18
⬛️آیۂ #مباهله دلالت بر تفصیل فاطمۂ معصومه «#امّ_أبیها» و «امّ الائمه»،بر همۂ زنان عالَم دارد.چنانکه بر غایت و نهایت برتری حضرت وصی امام علی «علیه السلام» و علو درجات و رتبة آن حضرت نیز دارد،زیرا که خداوند او را نفس پیامبرش خاتم انبیاء و بزرگ آنان قرار داده است و نمی شود گفت که پیغمبر و علی هردو یک شخص اند.پس مراد این است که امام علی مساوی او است و رسول الله «صلی الله علیه و آله» برترین مردم بود،پس مساوی او نیز برترین مردم است.
◾️و در این قول خداوندگار از آیۂ مباهله، دلیلی قوی بر فضل اصحاب کساء «علیهم السلام» است که هیچ دلیلی به قوت آن نیست.
▪️و اجماع امت اسلام است که اصحاب کساء در روز مباهله فاطمه و پدر او و شوهر او و دو فرزند او حسن و حسین بوده اند و احدی با آنان نبوده است.
📖 #شرح_فص_حکمة_عصمتیه
#فی_کلمة_فاطمیة_ص۱۹۳
حضرت علامه حسن زاده آملي
🌹كانال شاخه طوبي 🌹
🟦🔻24ذیحجه,
سالروز سنت الهیه مباهله
💢آیتاللهصمدی آملی:
✍#مباهله یک سنت ولوی الهیه
در متن نظام وجود است که
از ناحیه #مقام_ولایت_خاتمانبیاء
صادر شده است و
نه مقام نبوت حضرت(ص)
چرا که مقام نبوت تشریعی
در نشئه طبیعت به ختمیت رسیده
ولی مقام ولایت که
#مظهراسم_ولیالهی است
تا ابد باقی است و لذا
اصل مباهله
ریشه در مقام ولایت دارد و در
طول تاریخ سریان و جریان دارد.
بدین معنا که اولیای الهی در تمام
اعصار و قرون میتوانند پس از
دعوت به اثبات حقانیت قرآن و
ولایت عترت(ع) با حکمت و برهان عقلی
(ادعوا الی سبیل ربک بالحکمه) و
اگر مخالف اهل برهان و حکمت نبود در
رتبه پایینتر با پند و اندرز و
موعظه حسنه(و الموعظه) و اگر نشد
با جدال احسن (و جادلوهم بالتی هی احسن).
در نهایت اگر با روشهای سه گانه فوق
خصم لجاجت ورزید نیازی به جنگ
و نزاع و درگیری نیست. راه برای
اهل ولای حقیقی جهت
اثبات حقانیت قرآن
و ولایت ائمه(ع) باز است
♦️ما حاضریم با هر کس که بخواهد
بر سر حقانیت میراث ثقلین
خاتم انبیا(ص) مباهله و نفرین کنیم
تا هر کس که کذاب
و دروغگو در اعتقادات است با
لعنت به تیر غیب الهی دچار شود
دلیل عرفانی بسیار زیبا در مورد حجاب از استاد صمدی💧
کل عالم و مقام عصمت عالم اگر به صورت يک شکل و يک بافت و صورتي در بيايد، قهراً به بافت انسان در مي آيد . همانطور که قوه خيال، حقايق آنسويي را مطابق با مناسباتي که بينشان است، با اشکال اين سويي براي انسان پياده مي کند، قوه خيال عالم، عصمت نظام عالم را در نشئه طبيعت به صورت انسان شکل مي دهد و چون عصمت بيشتر با اسم شريف (الباطن) سازگار است، لذا به صورت زن شکل مي دهد، نه صورت مرد . چون مرد بيشتر با اسم ( الظاهر) و زن بيشتر با اسم شريف (الباطن) در ارتباط است . لذا همان مقام اسم شريف (الباطن ) آمده در شريعت و براي زن به صورت حجاب مطرح شده است
اين حجاب در حقيقت صفت خدا داشتن زن است، خداوند هم محجوب است. خودش فرمود: ((از پشت هفت هزار حجاب داريد من را مي بينيد ))اگر عدد را بالاتر ببرد باز هم حق است .
نه اين که دين اگر به زن مي گويد(( تو حجاب را نگه داشته باش )) اين العياذ بالله جسارت به زن است اين در حقيقت يک احترامي به زن است . به او مي گويد :((چون تو مطابق اسم شريف ((الباطن )) الهي پياده شده اي، ما نمي خواهيم که تو در معرض ديد هر کسي قرار بگيري، لذا محجوب باش. بگذار اگر ديگران مي خواهند تو را ببينند از پشت حجابها ببينند)) اين حجاب برگرفته از حجاب حق است، لذا حجاب دژ زن است، چه اينکه براي خداوند دژ است. فرمود هر چه کوشش کنيد نمي توانيد حقيقت غيبيه ذات مرا ببينيد، آنقدر محجوبم، آنقدر در حجابم، هر چه کوشش کنيد و حجابها را خرق کنيد و پاره کنيد باز هم همچنان مرا در پشت حجاب بايد ببينيد. هرگز من کشف تام نمي کنم، حتي در قرآن هم کشف تام ذاتي نکرد. قر آن هم اگر چه خدا را به ما معرفي کرد، اما يا با الفاظ يا با معاني يا با صور. هم الفاظ حجابند و هم معاني و هم صور حجابند. از پشت حجاب ها خدا خود را معرفي کرد و الا حق آنطوري که حق است، براي خلق جلوه نمي کند، که اگر بخواهد بکند لازمه جلوه گري حق براي خلق بساط خلق را جمع کردن است .
زن تا موقعي که در حجاب است، حق است؛ موقعي که از حجاب در آمده است وجهه ي خلقي پيدا مي کند. وقتي وجهه ي خلقي پيدا کرد، ديگر تواناييش شکسته مي شود . اين است که حجاب براي زن يک احترام است که زن بيشتر شبيه به خداوند شود. و اگر مي خواهند ((عصمت اعظم )) را به صورت شکل زني در بياورد، ظاهراً به بهترين شکل در مي آورد که بهتر و زيباتر از اين چهره در نظام هستي پيدا نمي شود . لذا مشابه چهره جناب صديقه طاهره در عالم هرگز زني پيدا نمي شود، چه اينکه مشابه چهره پيغمبر و اميرالمومنين هرگز در عالم پيدا نمي شود .
حال که اين عصمت کبراي الهي را در حضرت صديقه طاهره تجلي کرده است او آنچنان در حجاب قرار مي گيرد که فقط امير المومنين لياقت ديدار همچنين جمالي را خواهد داشت . که به او گفتنند :((زهراي عزيز اگر علي ابن ابيطالب نبود براي تو هرگز در عالم کفوي پيدا نمي شد )) چون زن وشوهر بايد کفو هم ديگر باشند.
*** لازم به ذکر است که مراد از حجاب، حجاب اسلامی و قرآنی یعنی چادر است
کتاب حضور و مراقبت
@shakhehtoba